|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Dziêki za ocenkê.
Co do @, to jak nie by³o tak nie ma... Zaczynam wiêc my¶leæ nad ponown± wizyta u ginekologa...
|
#1922 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 77
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
No, to przynajmniej wiem, ze jestem na dobrej drodze. Nastepnym razem zastosuje siê, bo dzisiaj dopadla mnie skleroza i zapomnialam polowy rzeczy do szkoly w tym kanapki :P
Dziekujê ³adnie za ocenke |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
OK, idzie dziesiejszy
Przypominam ze nie jadam wiecej niz 3 posilki, nie jem pszenicy,wstalam dzis o 5.20 do pracy i mieszkam w tropikach. U pt "dzien wegla" Sniadanie (w biegu, coz) Jogurt no fat no sugar (blee, ale taki byl w sklepie o tej porze), nie powinnam w ogole liczyc, 69 kcal heh Kawa atole de chocolate - kubek Brunch jajecznica: 2 jaja + plaster bekonu + pomidorek+cebula 2 plastry (wiekosci malej kromki chleba) ciasta (maka zytnia) bananowego z twarozkiem 2 plastry ciasta pomaranczowo marchewkowego (maka ryzowa) z twarozkiem kawa z mlekiem lactose free x2 Przekaska micha arbuza pokrojonego + male mango (gryz batona od kolezanki, nie wiem, mam to pisac?) Obiad (foto dla zobrazowania) 2 plastry domowej (mojej!) roboty pasztetu drobiowego z zurawina (watrobki kurze+mieso kurze+jajka+cebula+zurawi na+jajka+platki owsiane+maslo+na wierzchu calej foremki plaster bekonu etc). slata zielona ze swiaza koledra pol duzego pomidora 5 plastrow ogorka 1/2 awokado 3 tortille kukurudziane lampka wina czerwonego Herbata z kwiatu pomaranczy i domowej roboty czekoladowa muffinka (maka ryzowa+"dmuchany" amarantus, mleko, jaja, jogurt, kakao, starta czekolada etc.) +1x tabletka multiwitamina +3x tabletka Glucosamine + Chondroitin dzis bez sportu, bo mnie pobolewa sciegno. Prosze o ocene. Nie za duzo wegli ?
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
ok fota
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Truskawkowe R :
woda z cytryn± na czczo I¶n: najprostsza i najsmaczniejsza owsianka - 5 ³y¿ek p³atków i 3/4 szklanki mleka 1,5%; kawa z mlekiem II¶n: miseczka truskawek z serkiem homo 200g obiad: makaron pe³noziarnisty z 150g serka wiejskiego i truskawkami kolacja: 2 jajka na miêkko W ci±gu dnia jeszcze 2 zielone herbaty, dwie czerwone i jedna kawa z mlekiem 1,5%. Chcia³am dopisaæ, ¿e odzyska³am @, wiêc mogê spokojnie dietkowaæ. Prosze o ocenê.
|
#1927 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
jutro wa¿enie wiec siê muszê pilnowaæ
![]() wczorajsza eR; I.4¶liwki suszone, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, pó³ szkl, mleka, siemie, cynamon, jab³ko) IIwiejski lekki (brat mi kupi³ )-> odrazu mówiê ¿e mog³am zje¶æ tylko to lub jogurtIII.duu¿y filet z dorsza duszony z zio³ach z porem po pó³ godzinie dwie gar¶cie makaronu pe³ne ziarno w soku pomidorowym 100%,ca³ym pomidorem czosnek,bazylia,oregano, tymianek i chyba tyle![]() zdecydowanie mój ulubiony obiad! po 5h przerwie... (by³am pozadomem w mi³ym towarzystwie )IV.jajecznica z dwóch jaj i dwóch bia³ek, na cebuli i ³y¿ce oleju z pestek winogron z kilkoma ³y¿kami wiejskiego, pomidor, kawa³eczek(malutki, bo siê ba³am ¿e siê zepsuje) makreli, potem ma³y kawa³ek andruta z mas± kajmakowa (wiem, ¿e bee, ale jednak najgorsze jest to ¿e by³o to o 22 no ale sytuacja tego wymaga³a ¿e tak powiemnoi dzi¶..zaczê³am dzieñ brzydko ![]() I.4¶liwki suszone, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, pó³ szkl.mleka,siemie,s³odzik sól)+sporo wieskiego (brane z 500g pud³a) i kilka ³ych d¿emu aroniowego teraz (ok 30min po ¶niadaniu) ma³a gar¶æ orzeszków ziemnym pikantych ale ju¿ koniec tego dobrego II.ok 160g jogurtu nat zmieszanego z ok 100g twarogu . z tartym jab³kiem mandarynk± i cynamonem oraz gorzkim kakao III.miêsko drobiowe sma¿one na teflonie z czosnkiem i ziolami+makaron pe³ne ziarno i sok 100% pomidrów+ró¿ne przyprawy (powtórka z wczoraj ale kupi³am miêso) ogórek ze szczypiorem i 2³y¿kami ¶mietanki z wie¶niaka 5% IV.niewiem co. moge jaja jak ju¿ wczoraj by³y? nie mogê ju¿ patrzeæ na makele wêdzon±, mo¿e byæ wiejski? serio go lubiê ![]() proszê o rady ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() we¼ na kolacjê zjed¼ jajecznicê na oleju z pestek, ja jad³am zawsze tak± z teflonu, i jak zaczê³am nareszcie siê prze³amywaæ do t³uszczy, da³am pod tê jajecznicê w³a¶nie olej z pestek winogron i cebulkê-przepyszna! 1000000razy lepsza od takiej bez t³uszczu! Pamietaj o tej oliwie, jest mega wa¿na, tak samo t³usta ryba. aha noi komletny brak warzyw, ktore s± podstaw± eR
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 274
|
Nie mam takiego oleju, w domu jest jedynie s³onecznikowy, a jak powiem, ¿e chcê z pestek to znowu bêdzie, ¿e wydziwiam. :/ Mam jeszcze wêdzonego ³ososia, to zjem go dzisiaj na kolacje z zielonym ogórkiem i pomidorami z cebul± mo¿e.. A okresu nie chcê straciæ, po prostu musia³am zrobiæ sobie dzieñ oczyszczenia po wielkim ¿arciu i chcia³am zje¶æ mniej. Dziêki za rady.
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. Ktos oceni moj wczorajszt, plizzz?
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Dziewczyny,to jak to jest z tym kakao na R do podwieczorku?Mozna popijac sobie czy lepiej nie?
Moje dzisiejsze R: Sniadanie: 3 ³yzki owsianki na mleku 1,5%,zageszczona budyniem czekoladowym bez cukru(jedna mala lyzeczka),spora lyzka zurawiny i spora lyzka rodzynek,jablko IISniadanie: banan ze serkiem bialym(130g) z lyzka miodu i lyzka lnu mielonego,2 okragle chlebki ryzowe,plasterek szynki drobiowej Obiad: brokuly 100g,brukselka 150g,podsmazona cukinia(150g) z pieczarkami(niecale100g), 3 lyzki gotowanej kaszy jaglanej,salatka zrobiona z 25g groszku z puszki,1,2pomidora Podwieczorek: jogurt albo jablko plus garsc migdalow,moze kako Kolacja: wiesniak ale jeszcze nie wiem z czym ![]() w ciagu dnia duzo wody,herbata czerwona i zielona,3 kawy(dzisiaj wyjatkowo,na ogol pije tak 2 w ciagu dnia) |
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widzie u ciebie bialka do obiadu. Jeszcze gorzej, ze do podwieczorku tez nie ma.
|
|
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
kupilam kako Wedla niskotluszczowe bez cukru,dosladzam je slodzikiem
![]() wlasnie bialka dzisiaj nie mialam do obiadu,za to jak nigdy dalam kasze,staralam sie unikac do obiadu kasz/makaronu itp. przez ostatnie 2 miesiace,nie odczuwalam z tego powodu braku,ale dla odmiany wczoraj i dzisiaj postanowilam zjesc te kasze. A wiesniaka nie traktujemy jako bialko?Pytam bo myslalam,ze moze byc,moze jestem w bledzie w takim razie. |
|
|
|
#1933 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 885
|
Cytat:
Proszê o ocenê mojego U/R, ostatnio zosta³am pominiêta :< ¦niadanie (posi³ek przedtreningowy) : Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, 1 jab³ka, 1 banana, gar¶ci pestek dyni i mleka 1,5 h biegania + rozci±ganie 2 ¦niadanie (posi³ek potreningowy) : Omlet z 3 bia³ek i 1 ¿ó³tka z makrel± wêdzon± i cebul±, pomidor, szczypior, rzodkiewka, gar¶æ rodzynek. 20 min spaceru z psem Obiad: 250 ml barszczu czerwonego, plaster karczku gotowanego, 1/2 torebki kaszy per³owej jêczmiennej, szczypior, rze¿ucha, sa³ata. 35 min spaceru z psem Podwieczorek: Kawa³ek ciasta i jab³ko, porcja lodów o smaku owoców le¶nych Kolacja: Bêdzie sa³atka warzywna ze s³onecznikiem pra¿onym, makrel± wêdzon± i 1/2 puszki tuñczyka. I jak? ![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-30 o 18:35 |
|
|
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Cytat:
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2011-04-30 o 18:24 |
|
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
moj blad,zle przeczytalam,bylo napisane o podwieczorku a ja myslalam o kolacji
|
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Wczorajsze Utrzymanie (tylko cztery posi³ki, bo pó¼no wsta³am
)¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka sojowego z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; skrzypopokrzywa (torebka skrzypu, torebka pokrzywy, torebka herbaty malinowej i ³y¿eczka miodu) II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; serek wiejski (200 g) z miodem, gruszk± i nerkowcami; herbata o smaku owoców le¶nych Obiad: porcja zapiekanki z makronu pe³noziarnistego, mielonego indyka, warzyw i sosu serowego; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy Kolacja: talerzyk sa³atki (miks sa³at, papryka, ogórek, pomidor, czerwona cebula, kukurydza z puszki, tuñczyk z puszki); du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym; bia³a herbata + w miêdzy czasie 2l wody i wpad³a kawa zbo¿owa z mlekiem sojowym i miodem Dzisiejsze Utrzymanie, dosyæ rozpustne (tylko cztery posi³ki, bo pó¼no znowu wsta³am )¦niadanie: talerzyk razowych jab³kowych racuszków posmarowanych twarogiem pó³t³ustym i d¿emem jagodowym; kakao na mleku sojowym z miodem II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym, sa³at±, serem ¿ó³tym, pomidorem i czerwon± cebul±; ma³e pude³eczko truskawek; kawa zbo¿owa z mlekiem sojowym i miodem Obiad: grillowana pier¶ z indyka z sosem barbecue domowej roboty; pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym; sa³atka Coleslaw; szklanka Pepsi Kolacja: 1/4 bagietki razowej z domowym bazyliowym pesto, mozzarell±, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±; skrzypopokrzywa z torebk± herbaty malinowej i ³y¿eczk± miodu + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-30 o 19:32 |
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Witam dziewoje!
Dajê do oceny moje P. ![]() ¦: dwie kromki chleba z ziarnami, po³ bu³ki 'otrêbuski', wszystkie grubo z mas³em, sa³at±, mozzarell±, ogromnym polskim pomidorem, suszon± bazyli± i papryk±. szkl. truskawkowej ma¶lanki. II¦: pucharek lodów(brzoskwiniowe, czekoladowe, ¶mietankowe, truskawkowe, posypane rozgniecionymi nerkowcami, z wkrojon± po³ow± banana)szkl. karotki malinowej, zielone jab³ko. Ob: 7 knedli ziemniaczanych ze ¶liwkami, polanych mas³ekiem, posypanych cukrem pudrem i cynamonem ( P: Deser oetkera Tiramissu (podwójna porcja) z biszkoptami i kaw±; kubas 400ml s³odkiego kakao. K: (bêdzie po 20.) i chyba 2 kromki z ziarnami z mas³em,jedna z mozarell± i pomidorem, jedna z philadelphi±/szynk± i pomidorem, z bazyli± (¶wie¿±). i kie³baska wiedeñska z keczupem. A teraz idê lulaæ na trochê bo co¶ mnie zmêczy³o, ale nie mam pojêcia co, gdy¿ moja aktywno¶æ dzisiaj to tylko zakupy i kilka damskich pompek.;p Proszê o ocenê
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-30 o 18:40 |
|
|
|
#1938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale uwa¿asz ¿e jem za du¿o? czy ¼le? czy jak? ![]() w³a¶ciwie ten jad³ospis zosta³ zmieniony obiad by³ inny.. niechcê je¶æ mniej bo co potem
|
|
#1939 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
wstawiam moje dzisiejsze P (ca³y dzieñ spêdzi³am na dzia³ce, wiêc nie mia³am zbyt du¿ego wyboru i jad³am co by³o
)Sniadanie: 7 ³y¿ek p³atków zbo¿owych, szkalnka mleka, ³y¿ka suszonego jab³ka. kawa z mlekiem 2 Sniadanie: jogurt naturalny z 2 ³ychami mega s³odkich powide³ porzeczkowych mojej babci. pierniczek w czekoladzie Obiad: talerz roso³u z du¿± ilo¶ci± makaronu, dwa pampuchy z ketchupem Podwieczorek: paczka herbatników, jab³ko, herbata Kolacja: 2 kromki razowca z mas³em,tuñczykiem i pomidorem, sa³atka warzywna, herbata zielona I zaraz pewnie znowu co¶ zjem bo zg³odnialam na ¶wi¿ym powietrzu: ![]() Proszê o ocenkê |
|
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]()
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
moje Przytycie:
Dzieñ nr 1: I. -owsianka z 3/4 szklanki p³atków owsianych i 3/4 szklanki mleka 2% z 2 gar¶ciami rodzynek - miseczka ok. 100g orzechów ziemnych II. -4 kromki chleba tostowego pszennego z mas³em orzechowym -du¿e jab³ko III. omlet z 4 jajek i po³ow± cebuli, po³ow± pomidora, szczypiorkiem posypany sol± IV. du¿e jab³ko podpra¿one na patelni V. 3 du¿e bu³ki z ziarnami z mas³em i: - d¿emem truskawkowym - miodem - serem ¿ó³tym i pomidorem Dzieñ nr 2: I. -owsianka z z 3/4 szklanki p³atków owsianych i 3/4 szklanki mleka 2% z 2 gar¶ciami rodzynek i kakao - miseczka orzechów: ziemnych i nerkowca II. -budyñ czekoladowy (2/3 opakowania na 3/4 litra mleka) -banan III. du¿y, czubaty talerz ry¿u z chiñszczyzn± IV. 4 kromki chleba z ziarnami z mas³em i : - serem i pomidorem - szynk± i pomidorem - serkiem topionym o smaku Emmentalera - serkiem topionym o smaku cebuli i szczypiorku No i mam parê pytañ: a1) Czy je¶li codziennie jem zazwyczaj 8 kromek chleba, to nie jest to za du¿o? Mo¿e lepiej go czym¶ zast±piæ? a2) Czy codzienne jedzenia kupnych s³odyczy typu batoniki nie jest nie zdrowe? b) Czy nag³e zwiêkszanie ilo¶ci jedzenia mo¿e zaszkodziæ organizmowi? c) Czy mo¿e byæ tak, ¿e bêdê tyæ za szybko? Ile powinnam tyæ na tydzieñ, aby odbywa³o siê to zdrowo? d) Czy je¶li poje¿d¿ê sobie oko³o godziny na rolkach lub rowerze to mam dodawaæ wiêcej jedzenia? To chyba tyle. Nie wiem czy dobrze robiê, ¿e umieszczam tu te pytania, no ale liczê na odpowied¼. No i oczywi¶cie ma nadziejê, ¿e ocenicie te¿ jad³ospisy. edit: Móg³by kto¶ podaæ przepis na placuszki owsiane, o których czyta³am na tym w±tku?
Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-04-30 o 21:57 |
|
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
Dosz³am do wniosku, ¿e powinnam zwiêkszyæ ilo¶æ t³uszczy w diecie i w ramach tego posmarowa³am nawet dzisiaj kanapki margaryn±, chocia¿ jej nie lubiê.
Nie by³o a¿ tak ¼le, bo pod nawa³em dodatków by³a s³abo wyczuwalna, wiêc mo¿e przekonam siê do niej na d³u¿ej... W koñcu chodzi o moje zdrowie. Mam jeszcze pytanie... Uwa¿acie, ¿e mo¿na stosowaæ s³odzik (na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu) od czasu do czasu? Np. raz na tydzieñ, dwa? Jednak jednorazowo stosujê kilka pastylek, by uzyskaæ odpowiedni± s³odko¶æ i nie wiem czy aby na pewno nie jest to szkodliwe... Tylko, ¿e do zwyk³ego cukru te¿ nie chcê wracaæ, a br±zowy jest chyba drogi, wiêc s³odzik mo¿na uznaæ za mniejsze z³o? A teraz przepraszam za OT i wklejam dzisiejsze UTRZYMANIE: 1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych zalanych kaw± zbo¿ow±, 1/2 szklanki gor±cego mleka 3,2%, wkrojony banan, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny) 2. 2 kromki chleba graham- ka¿da posmarowana margaryn±, z sa³at±, polêdwic± drobiow±, ogórkiem ¶wie¿ym/ pomidorem, rzodkiewkami i szczypiorkiem 3. Porcja klusek leniwych (ser bia³y- w³asny, nie ze sklepu, wiêc raczej t³usty, m±ka pszenna, jaja, aromat waniliowy) i do tego miseczka mro¿onych truskawek ze s³odzikiem i ³y¿k± ¶mietany 30% 4. Miseczka pestek s³onecznika (ok. 40g); kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% (nie by³am g³odna za bardzo ) 5. 2 kromki chleba graham: - z pasztetem sojowym pieczarkowym, pomidorem i szczypiorkiem, - z serkiem ¶mietankowym, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem; du¿a marchewa Proszê o ocenkê. Przeliczy³am orientacyjnie ilo¶æ t³uszczy i wysz³o mi trochê poni¿ej 60g, wiêc chyba jest ok?
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
|
|
#1944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
S³odzê miodem, ale nie do wszystkiego siê nadaje (np. do ww truskawek), wtedy zastêpujê go s³odzikiem. I miód szybko mi siê krystalizuje w s³oiku. Wie kto¶ jak temu zapobiec?
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
A tak serio. Wg mnie i cukier, i s³odzik raz na jaki¶ czas nie zaszkodz±, ale tam gdzie pasuje ci miód, to u¿ywaj jego. A cukier i s³odzik tam, gdzie nie psuje ci miód, i na zmianê.
|
|
#1946 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-5³ p³atków zalewam na noc wod±, rano daje 2³ otr±b owsianych czasem dajê jeszcze 1³ m±ki orkiszowej; dos³adzam i troszkê solê; daje ró¿ne aromaty; wkrajam pó³ jab³ka/banana skrojonego w bardzo drobn± kostkê+cynamon+jajo i bia³ko+kilka ³y¿ek homo lub twarogu; je¶li robiê jab³kowe reszte ¶cieram na tarku i albo dajê na usma¿one placki albo jeszcze do ciasta; je¶li z bananem dajê na placuszki; polecam z posiekanymi orzechami i nutell±/miodem/powid³em pyszne s±; edit; wiem co jutro jem na niedzielne ¶niadanko, mam sporo czasu bo do ko¶cio³a na 14 wiêc ![]()
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 nied³ugo ¿ona nied³ugo matura wygra³am swoje ¿ycie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-04-30 o 22:07 |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie masz racjê, nic nie powinno szkodziæ, je¶li stosuje siê to z umiarem. Dziêki, tak bêdê robiæ.
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
prócz s³odzika jest jeszcze stevia, ksylitol, fruktoza, syrop z agawy, klonowy - chocia¿ on jest trochê jak miód. ja te¿ u¿ywam s³odzika (nie aspartamu), w sumie póki co lepszej alternatywy nie znalaz³am. ten syrop z agawy mnie ciekawi, ale jest dosyæ drogi. a i zamiast margaryny to lepsze bêdzie mas³o. ja te¿ jej nienawidzê ;P. a dobre jako¶ciowo mas³o jest okej, no i bardzo zdrowe. |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Wrzucam, ¿eby zobaczyæ, jak to wygl±da z boku.
Dzisiejsze rowerowe U: 1. 4 kromki chleba wieloziarnistego posmarowane serkiem Danio Intenso kokosowym z dosypan± fur± wiórków [wiêcej ni¿ zwykle 2. [w czasie 1-godzinnej jazdy rowerem] croissant francuski z Lidla; 3. 2 kie³basy drobiowe z grilla (jedna ¶l±ska, jedna bia³a parzona), 2 podpieczone kromki chleba wieloziarnistego, do tego sos barbecue, sos musztardowo-ketchupowy i chrzan [czyt.: obiad na dzia³ce u dziadków]; 4. [bardziej przek±ska - w czasie 1,5-godzinnej dalszej czê¶ci wycieczki ] kilka ³yków jogurtu pitnego z aloesem i zbo¿em, baton muesli kokosowy w czeko; w miêdzyczasie wpad³o kilka ³y¿eczek jakich¶ jogurtów od hostessy w markecie, trochê lodów kawowo-whisky od mamy i prawie butelka 0,5 l [nies³odzonej] wody active z truskawk±, malin±, limonk± i acai 5. 2 kromki chleba wieloziarnistego: ~z serkiem topionym borowikowym ~z margaryn± i salami light; herbata rumowa, 2 marchewki w ci±gu dnia wpad³o jeszcze do¶æ sporo orzechów. tylko mi siê wydaje, czy za du¿o wêgli prostych dzisiaj?
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Ja siê nie odchudzam i nie chce przytyæ, ¿yje normalnie i jem tyle na ile mam ochote to chyba U.
¦niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego + 2 plastry karkówki pieczonej + pó³ pomidora i rzodkiewka. Herbata czarna. II ¦niadanie: 1,5 kromki chleba pszenno - ¿ytniego + jajko + pó³ pomidora z rzezucha. Kawa czarna. Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem. Karkówka pieczona + ogórek ¶wie¿y. Herbata czarna. Podwieczorek: 2 kromki chleba wieloziarnistego + twaróg chudy + pomidor i lubczyk. 2 czekoladki mleczne. Herbata czarna. Kolacja: Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem. Karkówka pieczona + ogórek ¶wie¿y. Herbata czarna. Uwielbiam zupe pomidorow± z makaronem mog³abym je¶æ ca³y dzieñ i nie wiem co mnie nasz³o na t± karkówkê, ale mia³am ochotê. Ja w ogóle nie u¿ywam mas³a czy margaryny do chleba, dla mnie to dziwne, tak samo jak s³odzenie kawy czy herbaty. A jak robiê co¶ gdzie potrzeba cukru to sypie cukier S³odzik to masakra, niszczy mózg. Cukier to chyba tylko w s³odyczach jem, albo zupach czy sa³atkach ale to ¶ladowe ilo¶ci. Ja nie wiem w ogóle nie czuje potrzeby s³odzenia i dla mnie to dziwne, ¿e ludzie wszedzie sypi± nawet do owoców które s± s³odkie.---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Patrz±c na wasze jad³ospisy to praktycznie jecie same wêglowodany czyli cukier
Edytowane przez AmorLady Czas edycji: 2011-04-30 o 23:25 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

]
62-61-60-59-58-57-56-55

A to atole bym sama z chêci± spróbowa³a
)