Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-29, 21:49   #1921
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Ogólnie bardzo ³adnie
Mam takie pytanie - okres siê w koñcu pojawi³?
Dziêki za ocenkê.
Co do @, to jak nie by³o tak nie ma... Zaczynam wiêc my¶leæ nad ponown± wizyta u ginekologa...
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:00   #1922
kinkong
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 77

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Poka¿ wiadomo¶æ
Moze w koncu dzisiaj moje P nie bedzie niezauwazone?

¦n: Owsianka: 5 ³yzek p³atkow owsianych + 2 garsci crunchy owocowego + wkrojony banan + troche orzechow laskowych + troche suszonej ¿urawiny zalane szklanka mleka 2%

II ¶n: 50g musli owocowego + jogurt owoce le¶ne 180g + jab³ko gigant [na pewno ponad 300g nmialo] + kakao

Obiad: Duzy talerz zupy jarzynowej + 250g leniwych? [kopytka z twarogiem ]

Podw: jogurt owocowa wyspa malina-limonka + gruby plaster bloku kakaowego z herbatnikami + kakao

Kolacja: talerzyk salatki [tunczyk + br±zowy ryz + ogorek konserwowy + zielony groszek + musztarda francuska] do tego grahamka na pol, na obu po³ówkach po sporej ³yzce mas³a orzechowego

Po: wpadnie jeszcze chyba troche mieszanki suszonych owoców

I jak sie prezentuje?
fajnie, ale zamieni³abym drugie ¶niadanie na owoc plus pieczywo np z serem i szynk± plus warzywa, i jakie¶ ciasteczko do tego kakao
kinkong jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:05   #1923
Milka1224
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 620

No, to przynajmniej wiem, ze jestem na dobrej drodze. Nastepnym razem zastosuje siê, bo dzisiaj dopadla mnie skleroza i zapomnialam polowy rzeczy do szkoly w tym kanapki :P

Dziekujê ³adnie za ocenke
Milka1224 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 03:25   #1924
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

OK, idzie dziesiejszy

Przypominam ze nie jadam wiecej niz 3 posilki, nie jem pszenicy,wstalam dzis o 5.20 do pracy i mieszkam w tropikach.

U pt "dzien wegla"

Sniadanie (w biegu, coz)

Jogurt no fat no sugar (blee, ale taki byl w sklepie o tej porze), nie powinnam w ogole liczyc, 69 kcal heh
Kawa

atole de chocolate - kubek

Brunch

jajecznica: 2 jaja + plaster bekonu + pomidorek+cebula
2 plastry (wiekosci malej kromki chleba) ciasta (maka zytnia) bananowego z twarozkiem
2 plastry ciasta pomaranczowo marchewkowego (maka ryzowa) z twarozkiem

kawa z mlekiem lactose free x2

Przekaska

micha arbuza pokrojonego + male mango

(gryz batona od kolezanki, nie wiem, mam to pisac?)

Obiad (foto dla zobrazowania)

2 plastry domowej (mojej!) roboty pasztetu drobiowego z zurawina (watrobki kurze+mieso kurze+jajka+cebula+zurawi na+jajka+platki owsiane+maslo+na wierzchu calej foremki plaster bekonu etc).
slata zielona ze swiaza koledra
pol duzego pomidora
5 plastrow ogorka
1/2 awokado
3 tortille kukurudziane

lampka wina czerwonego

Herbata z kwiatu pomaranczy i domowej roboty czekoladowa muffinka (maka ryzowa+"dmuchany" amarantus, mleko, jaja, jogurt, kakao, starta czekolada etc.)

+1x tabletka multiwitamina +3x tabletka Glucosamine + Chondroitin

dzis bez sportu, bo mnie pobolewa sciegno.

Prosze o ocene. Nie za duzo wegli ?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 03:29   #1925
santos
Zakorzenienie

GG do santos

ok fota
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 29042011(001).jpg (186,2 KB, 124 za³adowañ)

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-04-30, 10:50   #1926
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Truskawkowe R :

woda z cytryn± na czczo

I¶n: najprostsza i najsmaczniejsza owsianka - 5 ³y¿ek p³atków i 3/4 szklanki mleka 1,5%; kawa z mlekiem

II¶n: miseczka truskawek z serkiem homo 200g

obiad: makaron pe³noziarnisty z 150g serka wiejskiego i truskawkami

kolacja: 2 jajka na miêkko

W ci±gu dnia jeszcze 2 zielone herbaty, dwie czerwone i jedna kawa z mlekiem 1,5%.
Chcia³am dopisaæ, ¿e odzyska³am @, wiêc mogê spokojnie dietkowaæ. Prosze o ocenê.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:11   #1927
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768

jutro wa¿enie wiec siê muszê pilnowaæ
wczorajsza eR;
I.4¶liwki suszone, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, pó³ szkl, mleka, siemie, cynamon, jab³ko)
IIwiejski lekki (brat mi kupi³)-> odrazu mówiê ¿e mog³am zje¶æ tylko to lub jogurt
III.duu¿y filet z dorsza duszony z zio³ach z porem s³oiczek surówki z czerwonej kapusty (nieznam sk³adu, znalaz³am gdziee¶ tam w spi¿arce)
po pó³ godzinie dwie gar¶cie makaronu pe³ne ziarno w soku pomidorowym 100%,ca³ym pomidorem czosnek,bazylia,oregano, tymianek i chyba tyle
zdecydowanie mój ulubiony obiad!
po 5h przerwie... (by³am pozadomem w mi³ym towarzystwie)
IV.jajecznica z dwóch jaj i dwóch bia³ek, na cebuli i ³y¿ce oleju z pestek winogron z kilkoma ³y¿kami wiejskiego, pomidor, kawa³eczek(malutki, bo siê ba³am ¿e siê zepsuje) makreli,
potem ma³y kawa³ek andruta z mas± kajmakowa (wiem, ¿e bee, ale jednak najgorsze jest to ¿e by³o to o 22 no ale sytuacja tego wymaga³a ¿e tak powiem)

noi dzi¶..zaczê³am dzieñ brzydko
I.4¶liwki suszone, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, pó³ szkl.mleka,siemie,s³odzik sól)+sporo wieskiego (brane z 500g pud³a) i kilka ³ych d¿emu aroniowego +grapefuit
teraz (ok 30min po ¶niadaniu) ma³a gar¶æ orzeszków ziemnym pikantych
ale ju¿ koniec tego dobrego
II.ok 160g jogurtu nat zmieszanego z ok 100g twarogu . z tartym jab³kiem mandarynk± i cynamonem oraz gorzkim kakao
III.miêsko drobiowe sma¿one na teflonie z czosnkiem i ziolami+makaron pe³ne ziarno i sok 100% pomidrów+ró¿ne przyprawy (powtórka z wczoraj ale kupi³am miêso) ogórek ze szczypiorem i 2³y¿kami ¶mietanki z wie¶niaka 5%
IV.niewiem co. moge jaja jak ju¿ wczoraj by³y?
nie mogê ju¿ patrzeæ na makele wêdzon±, mo¿e byæ wiejski? serio go lubiê
proszê o rady

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Truskawkowe R :

woda z cytryn± na czczo

I¶n: najprostsza i najsmaczniejsza owsianka - 5 ³y¿ek p³atków i 3/4 szklanki mleka 1,5%; kawa z mlekiem
zgadzam sie taka jest najlepsza ale ja bym da³a osobna cytrusa, lub jab³ko.
II¶n: miseczka truskawek z serkiem homo 200g miaam
o ile to Ci wystarczy³o i nie by³a¶ g³odna!
obiad: makaron pe³noziarnisty z 150g serka wiejskiego i truskawkami no niby pi±tek..ja te¿ poszcze, ale w taki zwyk³y pi±tek mo¿na jesc rybê spokojnie,...

kolacja: 2 jajka na miêkko

W ci±gu dnia jeszcze 2 zielone herbaty, dwie czerwone i jedna kawa z mlekiem 1,5%.
Chcia³am dopisaæ, ¿e odzyska³am @, wiêc mogê spokojnie dietkowaæ. Prosze o ocenê.
ok dosta³a¶ okres, ale chyba chcesz go straciæ
we¼ na kolacjê zjed¼ jajecznicê na oleju z pestek, ja jad³am zawsze tak± z teflonu, i jak zaczê³am nareszcie siê prze³amywaæ do t³uszczy, da³am pod tê jajecznicê w³a¶nie olej z pestek winogron i cebulkê-przepyszna!
1000000razy lepsza od takiej bez t³uszczu!
Pamietaj o tej oliwie, jest mega wa¿na, tak samo t³usta ryba.
aha noi komletny brak warzyw, ktore s± podstaw± eR

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:50   #1928
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

Nie mam takiego oleju, w domu jest jedynie s³onecznikowy, a jak powiem, ¿e chcê z pestek to znowu bêdzie, ¿e wydziwiam. :/ Mam jeszcze wêdzonego ³ososia, to zjem go dzisiaj na kolacje z zielonym ogórkiem i pomidorami z cebul± mo¿e.. A okresu nie chcê straciæ, po prostu musia³am zrobiæ sobie dzieñ oczyszczenia po wielkim ¿arciu i chcia³am zje¶æ mniej. Dziêki za rady.

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:45   #1929
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
jutro wa¿enie wiec siê muszê pilnowaæ
wczorajsza eR;
I.4¶liwki suszone, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, pó³ szkl, mleka, siemie, cynamon, jab³ko)Mniam
IIwiejski lekki (brat mi kupi³)-> odrazu mówiê ¿e mog³am zje¶æ tylko to lub jogurt
III.duu¿y filet z dorsza duszony z zio³ach z porem s³oiczek surówki z czerwonej kapusty (nieznam sk³adu, znalaz³am gdziee¶ tam w spi¿arce)
po pó³ godzinie dwie gar¶cie makaronu pe³ne ziarno w soku pomidorowym 100%,ca³ym pomidorem czosnek,bazylia,oregano, tymianek i chyba tyle
zdecydowanie mój ulubiony obiad!
po 5h przerwie... (by³am pozadomem w mi³ym towarzystwie)
IV.jajecznica z dwóch jaj i dwóch bia³ek, na cebuli i ³y¿ce oleju z pestek winogron z kilkoma ³y¿kami wiejskiego, pomidor, kawa³eczek(malutki, bo siê ba³am ¿e siê zepsuje) makreli,
potem ma³y kawa³ek andruta z mas± kajmakowa (wiem, ¿e bee, ale jednak najgorsze jest to ¿e by³o to o 22 no ale sytuacja tego wymaga³a ¿e tak powiem)
Malo eRkowo, ale sama wiesz, ze zgrzeszylas ;-)
noi dzi¶..zaczê³am dzieñ brzydko
I.4¶liwki suszone, owsianka (5³ p³, 2³ otr±b, pó³ szkl.mleka,siemie,s³odzik sól)+sporo wieskiego (brane z 500g pud³a) i kilka ³ych d¿emu aroniowego +grapefuit
teraz (ok 30min po ¶niadaniu) ma³a gar¶æ orzeszków ziemnym pikantych
ale ju¿ koniec tego dobrego
II.ok 160g jogurtu nat zmieszanego z ok 100g twarogu . z tartym jab³kiem mandarynk± i cynamonem oraz gorzkim kakao
III.miêsko drobiowe sma¿one na teflonie z czosnkiem i ziolami+makaron pe³ne ziarno i sok 100% pomidrów+ró¿ne przyprawy (powtórka z wczoraj ale kupi³am miêso) ogórek ze szczypiorem i 2³y¿kami ¶mietanki z wie¶niaka 5%
IV.niewiem co. moge jaja jak ju¿ wczoraj by³y?
nie mogê ju¿ patrzeæ na makele wêdzon±, mo¿e byæ wiejski? serio go lubiê
proszê o rady

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

.

:
Chudniesz na tym? Tzn. Nie zrozum mnie zle, kazdy organizm inaczej reaguje, ja bym np.nie chudla. Dla mnie troche za slodko ogolnie.

Ps. Ktos oceni moj wczorajszt, plizzz?

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-04-30, 17:16   #1930
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

Dziewczyny,to jak to jest z tym kakao na R do podwieczorku?Mozna popijac sobie czy lepiej nie?

Moje dzisiejsze R:
Sniadanie:
3 ³yzki owsianki na mleku 1,5%,zageszczona budyniem czekoladowym bez cukru(jedna mala lyzeczka),spora lyzka zurawiny i spora lyzka rodzynek,jablko

IISniadanie:
banan ze serkiem bialym(130g) z lyzka miodu i lyzka lnu mielonego,2 okragle chlebki ryzowe,plasterek szynki drobiowej

Obiad:
brokuly 100g,brukselka 150g,podsmazona cukinia(150g) z pieczarkami(niecale100g), 3 lyzki gotowanej kaszy jaglanej,salatka zrobiona z 25g groszku z puszki,1,2pomidora

Podwieczorek:
jogurt albo jablko plus garsc migdalow,moze kako

Kolacja:
wiesniak ale jeszcze nie wiem z czym

w ciagu dnia duzo wody,herbata czerwona i zielona,3 kawy(dzisiaj wyjatkowo,na ogol pije tak 2 w ciagu dnia)
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:26   #1931
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny,to jak to jest z tym kakao na R do podwieczorku?Mozna popijac sobie czy lepiej nie?

Moje dzisiejsze R:
Sniadanie:
3 ³yzki owsianki na mleku 1,5%,zageszczona budyniem czekoladowym bez cukru(jedna mala lyzeczka),spora lyzka zurawiny i spora lyzka rodzynek,jablko

IISniadanie:
banan ze serkiem bialym(130g) z lyzka miodu i lyzka lnu mielonego,2 okragle chlebki ryzowe,plasterek szynki drobiowej

Obiad:
brokuly 100g,brukselka 150g,podsmazona cukinia(150g) z pieczarkami(niecale100g), 3 lyzki gotowanej kaszy jaglanej,salatka zrobiona z 25g groszku z puszki,1,2pomidora

Podwieczorek:
jogurt albo jablko plus garsc migdalow,moze kako

Kolacja:
wiesniak ale jeszcze nie wiem z czym

w ciagu dnia duzo wody,herbata czerwona i zielona,3 kawy(dzisiaj wyjatkowo,na ogol pije tak 2 w ciagu dnia)
Moim zdaniem kakao ok jesli 1) malo lub bez cukru 2) jesli cukier to jesli w ciagu dnai nie bylo zbyt duzo slodkiego.

Nie widzie u ciebie bialka do obiadu. Jeszcze gorzej, ze do podwieczorku tez nie ma.

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-04-30, 18:02   #1932
karola11
Wtajemniczenie

kupilam kako Wedla niskotluszczowe bez cukru,dosladzam je slodzikiem
wlasnie bialka dzisiaj nie mialam do obiadu,za to jak nigdy dalam kasze,staralam sie unikac do obiadu kasz/makaronu itp. przez ostatnie 2 miesiace,nie odczuwalam z tego powodu braku,ale dla odmiany wczoraj i dzisiaj postanowilam zjesc te kasze.
A wiesniaka nie traktujemy jako bialko?Pytam bo myslalam,ze moze byc,moze jestem w bledzie w takim razie.
Stary 2011-04-30, 18:05   #1933
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 885

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
OK, idzie dziesiejszy

Przypominam ze nie jadam wiecej niz 3 posilki, nie jem pszenicy,wstalam dzis o 5.20 do pracy i mieszkam w tropikach.

U pt "dzien wegla"

Sniadanie (w biegu, coz)

Jogurt no fat no sugar (blee, ale taki byl w sklepie o tej porze), nie powinnam w ogole liczyc, 69 kcal heh
Kawa

atole de chocolate - kubek Faktycznie, niezbyt ciekawe ¶niadanie, ale zdarza siê A to atole bym sama z chêci± spróbowa³a

Brunch

jajecznica: 2 jaja + plaster bekonu + pomidorek+cebula
2 plastry (wiekosci malej kromki chleba) ciasta (maka zytnia) bananowego z twarozkiem
2 plastry ciasta pomaranczowo marchewkowego (maka ryzowa) z twarozkiem

kawa z mlekiem lactose free x2
£adnie, chocia¿ je¶li plastry ciasta by³y spore to da³abym po 1 ka¿dego.

Przekaska

micha arbuza pokrojonego + male mango Mniam! Ale do tego brakuje mi czego¶, jakie¶ takie ma³e.

(gryz batona od kolezanki, nie wiem, mam to pisac?) Niee, jeste¶ na U, tu siê nie licz± raczej takie maleñkie sprawy.

Obiad (foto dla zobrazowania)

2 plastry domowej (mojej!) roboty pasztetu drobiowego z zurawina (watrobki kurze+mieso kurze+jajka+cebula+zurawi na+jajka+platki owsiane+maslo+na wierzchu calej foremki plaster bekonu etc).
slata zielona ze swiaza koledra
pol duzego pomidora
5 plastrow ogorka
1/2 awokado
3 tortille kukurudziane

lampka wina czerwonego
Przepysznie! Z chêci± bym zjad³a taki obiad.

Herbata z kwiatu pomaranczy i domowej roboty czekoladowa muffinka (maka ryzowa+"dmuchany" amarantus, mleko, jaja, jogurt, kakao, starta czekolada etc.) Uwielbiam muffinki Super

+1x tabletka multiwitamina +3x tabletka Glucosamine + Chondroitin ok

dzis bez sportu, bo mnie pobolewa sciegno.

Prosze o ocene. Nie za duzo wegli ?
Jad³ospis bardzo ³adny, smaczny i ró¿norodny. W brunchu na mój gust trochê du¿o tego wysz³o, ale jesz tylko 3 posi³ki, wiêc mo¿esz sobie pozwoliæ. I nie wydaje mi siê, ¿eby wêgli by³o za du¿o, chyba ¿e co¶ przegapi³am.

Proszê o ocenê mojego U/R, ostatnio zosta³am pominiêta :<

¦niadanie (posi³ek przedtreningowy) : Owsianka z 5 ³y¿ek p³atków, 1 jab³ka, 1 banana, gar¶ci pestek dyni i mleka

1,5 h biegania + rozci±ganie

2 ¦niadanie
(posi³ek potreningowy) : Omlet z 3 bia³ek i 1 ¿ó³tka z makrel± wêdzon± i cebul±, pomidor, szczypior, rzodkiewka, gar¶æ rodzynek.

20 min spaceru z psem

Obiad:
250 ml barszczu czerwonego, plaster karczku gotowanego, 1/2 torebki kaszy per³owej jêczmiennej, szczypior, rze¿ucha, sa³ata.

35 min spaceru z psem

Podwieczorek:
Kawa³ek ciasta i jab³ko, porcja lodów o smaku owoców le¶nych

Kolacja: Bêdzie sa³atka warzywna ze s³onecznikiem pra¿onym, makrel± wêdzon± i 1/2 puszki tuñczyka.

I jak?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-30 o 18:35
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:05   #1934
liquefy
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 721

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
kupilam kako Wedla niskotluszczowe bez cukru,dosladzam je slodzikiem
wlasnie bialka dzisiaj nie mialam do obiadu,za to jak nigdy dalam kasze,staralam sie unikac do obiadu kasz/makaronu itp. przez ostatnie 2 miesiace,nie odczuwalam z tego powodu braku,ale dla odmiany wczoraj i dzisiaj postanowilam zjesc te kasze.
A wiesniaka nie traktujemy jako bialko?Pytam bo myslalam,ze moze byc,moze jestem w bledzie w takim razie.
przeciez nikt nie pisal, ze wiesniak to nie bialko
We can burn brighter than the sun

Edytowane przez liquefy
Czas edycji: 2011-04-30 o 18:24
liquefy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:14   #1935
karola11
Wtajemniczenie

moj blad,zle przeczytalam,bylo napisane o podwieczorku a ja myslalam o kolacji
Stary 2011-04-30, 18:29   #1936
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Wczorajsze Utrzymanie (tylko cztery posi³ki, bo pó¼no wsta³am )

¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka sojowego z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; skrzypopokrzywa (torebka skrzypu, torebka pokrzywy, torebka herbaty malinowej i ³y¿eczka miodu)

II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; serek wiejski (200 g) z miodem, gruszk± i nerkowcami; herbata o smaku owoców le¶nych

Obiad: porcja zapiekanki z makronu pe³noziarnistego, mielonego indyka, warzyw i sosu serowego; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy

Kolacja: talerzyk sa³atki (miks sa³at, papryka, ogórek, pomidor, czerwona cebula, kukurydza z puszki, tuñczyk z puszki); du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym; bia³a herbata

+ w miêdzy czasie 2l wody i wpad³a kawa zbo¿owa z mlekiem sojowym i miodem

Dzisiejsze Utrzymanie, dosyæ rozpustne (tylko cztery posi³ki, bo pó¼no znowu wsta³am )

¦niadanie: talerzyk razowych jab³kowych racuszków posmarowanych twarogiem pó³t³ustym i d¿emem jagodowym; kakao na mleku sojowym z miodem

II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym, sa³at±, serem ¿ó³tym, pomidorem i czerwon± cebul±; ma³e pude³eczko truskawek; kawa zbo¿owa z mlekiem sojowym i miodem

Obiad: grillowana pier¶ z indyka z sosem barbecue domowej roboty; pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym; sa³atka Coleslaw; szklanka Pepsi

Kolacja: 1/4 bagietki razowej z domowym bazyliowym pesto, mozzarell±, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±; skrzypopokrzywa z torebk± herbaty malinowej i ³y¿eczk± miodu

+ 2l wody

Edytowane przez emelie
Czas edycji: 2011-04-30 o 19:32
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:35   #1937
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Witam dziewoje!

Dajê do oceny moje P.
¦: dwie kromki chleba z ziarnami, po³ bu³ki 'otrêbuski', wszystkie grubo z mas³em, sa³at±, mozzarell±, ogromnym polskim pomidorem, suszon± bazyli± i papryk±. szkl. truskawkowej ma¶lanki.

II¦: pucharek lodów(brzoskwiniowe, czekoladowe, ¶mietankowe, truskawkowe, posypane rozgniecionymi nerkowcami, z wkrojon± po³ow± banana)szkl. karotki malinowej, zielone jab³ko.

Ob: 7 knedli ziemniaczanych ze ¶liwkami, polanych mas³ekiem, posypanych cukrem pudrem i cynamonem (pyyychota!)

P: Deser oetkera Tiramissu (podwójna porcja) z biszkoptami i kaw±; kubas 400ml s³odkiego kakao.

K: (bêdzie po 20.) i chyba 2 kromki z ziarnami z mas³em,jedna z mozarell± i pomidorem, jedna z philadelphi±/szynk± i pomidorem, z bazyli± (¶wie¿±). i kie³baska wiedeñska z keczupem.

A teraz idê lulaæ na trochê bo co¶ mnie zmêczy³o, ale nie mam pojêcia co, gdy¿ moja aktywno¶æ dzisiaj to tylko zakupy i kilka damskich pompek.;p
Proszê o ocenê

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-30 o 18:40
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:24   #1938
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Chudniesz na tym? Tzn. Nie zrozum mnie zle, kazdy organizm inaczej reaguje, ja bym np.nie chudla. Dla mnie troche za slodko ogolnie.

Ps. Ktos oceni moj wczorajszt, plizzz?
spoko, w sumie ja (chyba) nie chudne..
ale uwa¿asz ¿e jem za du¿o? czy ¼le? czy jak?
w³a¶ciwie ten jad³ospis zosta³ zmieniony obiad by³ inny..
niechcê je¶æ mniej bo co potem

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-04-30, 19:57   #1939
blueberry5
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

wstawiam moje dzisiejsze P (ca³y dzieñ spêdzi³am na dzia³ce, wiêc nie mia³am zbyt du¿ego wyboru i jad³am co by³o)

Sniadanie: 7 ³y¿ek p³atków zbo¿owych, szkalnka mleka, ³y¿ka suszonego jab³ka. kawa z mlekiem

2 Sniadanie: jogurt naturalny z 2 ³ychami mega s³odkich powide³ porzeczkowych mojej babci. pierniczek w czekoladzie

Obiad: talerz roso³u z du¿± ilo¶ci± makaronu, dwa pampuchy z ketchupem

Podwieczorek: paczka herbatników, jab³ko, herbata

Kolacja: 2 kromki razowca z mas³em,tuñczykiem i pomidorem, sa³atka warzywna, herbata zielona

I zaraz pewnie znowu co¶ zjem bo zg³odnialam na ¶wi¿ym powietrzu:

Proszê o ocenkê
blueberry5 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:09   #1940
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez blueberry5 Poka¿ wiadomo¶æ
wstawiam moje dzisiejsze P (ca³y dzieñ spêdzi³am na dzia³ce, wiêc nie mia³am zbyt du¿ego wyboru i jad³am co by³o)

Sniadanie: 7 ³y¿ek p³atków zbo¿owych, szkalnka mleka, ³y¿ka suszonego jab³ka. kawa z mlekiem Najad³a¶ siê? ;>

2 Sniadanie: jogurt naturalny z 2 ³ychami mega s³odkich powide³ porzeczkowych mojej babci. pierniczek w czekoladzie takie domowe najlepsze ale tu znowu malutko.

Obiad: talerz roso³u z du¿± ilo¶ci± makaronu, dwa pampuchy z ketchupem tylko dwa?

Podwieczorek: paczka herbatników, jab³ko, herbata paczka? tzn taka duu¿a mam nadziejê

Kolacja: 2 kromki razowca z mas³em,tuñczykiem i pomidorem, sa³atka warzywna, herbata zielona jak sa³atki sporo to ok.

I zaraz pewnie znowu co¶ zjem bo zg³odnialam na ¶wi¿ym powietrzu: mam nadziejê

Proszê o ocenkê
Skromnie jak na P. Jutro siê postaraj bardziej!
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:23   #1941
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

moje Przytycie:

Dzieñ nr 1:

I.
-owsianka z 3/4 szklanki p³atków owsianych i 3/4 szklanki mleka 2% z 2 gar¶ciami rodzynek
- miseczka ok. 100g orzechów ziemnych
II.
-4 kromki chleba tostowego pszennego z mas³em orzechowym
-du¿e jab³ko
III.
omlet z 4 jajek i po³ow± cebuli, po³ow± pomidora, szczypiorkiem posypany sol±
IV.
du¿e jab³ko podpra¿one na patelni
V.
3 du¿e bu³ki z ziarnami z mas³em i:
- d¿emem truskawkowym
- miodem
- serem ¿ó³tym i pomidorem

Dzieñ nr 2:
I.
-owsianka z z 3/4 szklanki p³atków owsianych i 3/4 szklanki mleka 2% z 2 gar¶ciami rodzynek i kakao
- miseczka orzechów: ziemnych i nerkowca
II.
-budyñ czekoladowy (2/3 opakowania na 3/4 litra mleka)
-banan
III.
du¿y, czubaty talerz ry¿u z chiñszczyzn±
IV.
4 kromki chleba z ziarnami z mas³em i :
- serem i pomidorem
- szynk± i pomidorem
- serkiem topionym o smaku Emmentalera
- serkiem topionym o smaku cebuli i szczypiorku

No i mam parê pytañ:
a1) Czy je¶li codziennie jem zazwyczaj 8 kromek chleba, to nie jest to za du¿o? Mo¿e lepiej go czym¶ zast±piæ?
a2) Czy codzienne jedzenia kupnych s³odyczy typu batoniki nie jest nie zdrowe?
b) Czy nag³e zwiêkszanie ilo¶ci jedzenia mo¿e zaszkodziæ organizmowi?
c) Czy mo¿e byæ tak, ¿e bêdê tyæ za szybko? Ile powinnam tyæ na tydzieñ, aby odbywa³o siê to zdrowo?
d) Czy je¶li poje¿d¿ê sobie oko³o godziny na rolkach lub rowerze to mam dodawaæ wiêcej jedzenia?

To chyba tyle. Nie wiem czy dobrze robiê, ¿e umieszczam tu te pytania, no ale liczê na odpowied¼. No i oczywi¶cie ma nadziejê, ¿e ocenicie te¿ jad³ospisy.

edit:
Móg³by kto¶ podaæ przepis na placuszki owsiane, o których czyta³am na tym w±tku?

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-04-30 o 21:57
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:43   #1942
Bloody_
Rozeznanie

Dosz³am do wniosku, ¿e powinnam zwiêkszyæ ilo¶æ t³uszczy w diecie i w ramach tego posmarowa³am nawet dzisiaj kanapki margaryn±, chocia¿ jej nie lubiê. Nie by³o a¿ tak ¼le, bo pod nawa³em dodatków by³a s³abo wyczuwalna, wiêc mo¿e przekonam siê do niej na d³u¿ej... W koñcu chodzi o moje zdrowie.

Mam jeszcze pytanie... Uwa¿acie, ¿e mo¿na stosowaæ s³odzik (na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu) od czasu do czasu? Np. raz na tydzieñ, dwa? Jednak jednorazowo stosujê kilka pastylek, by uzyskaæ odpowiedni± s³odko¶æ i nie wiem czy aby na pewno nie jest to szkodliwe... Tylko, ¿e do zwyk³ego cukru te¿ nie chcê wracaæ, a br±zowy jest chyba drogi, wiêc s³odzik mo¿na uznaæ za mniejsze z³o?

A teraz przepraszam za OT i wklejam dzisiejsze UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych zalanych kaw± zbo¿ow±, 1/2 szklanki gor±cego mleka 3,2%, wkrojony banan, ³ycha p³atków migda³owych, ³ycha suszonej ¿urawiny)

2. 2 kromki chleba graham- ka¿da posmarowana margaryn±, z sa³at±, polêdwic± drobiow±, ogórkiem ¶wie¿ym/ pomidorem, rzodkiewkami i szczypiorkiem

3. Porcja klusek leniwych (ser bia³y- w³asny, nie ze sklepu, wiêc raczej t³usty, m±ka pszenna, jaja, aromat waniliowy) i do tego miseczka mro¿onych truskawek ze s³odzikiem i ³y¿k± ¶mietany 30%

4. Miseczka pestek s³onecznika (ok. 40g); kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2% (nie by³am g³odna za bardzo )

5. 2 kromki chleba graham:
- z pasztetem sojowym pieczarkowym, pomidorem i szczypiorkiem,
- z serkiem ¶mietankowym, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem;
du¿a marchewa

Proszê o ocenkê.

Przeliczy³am orientacyjnie ilo¶æ t³uszczy i wysz³o mi trochê poni¿ej 60g, wiêc chyba jest ok?

Stary 2011-04-30, 21:50   #1943
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
Mam jeszcze pytanie... Uwa¿acie, ¿e mo¿na stosowaæ s³odzik (na bazie cyklaminianu sodu i sacharynianu sodu) od czasu do czasu? Np. raz na tydzieñ, dwa? Jednak jednorazowo stosujê kilka pastylek, by uzyskaæ odpowiedni± s³odko¶æ i nie wiem czy aby na pewno nie jest to szkodliwe... Tylko, ¿e do zwyk³ego cukru te¿ nie chcê wracaæ, a br±zowy jest chyba drogi, wiêc s³odzik mo¿na uznaæ za mniejsze z³o?
Br±zowy i bia³y cukier to w sumie to samo. S³odzik te¿ nie za bardzo. Czemu nie s³odzisz miodem? Zdrowy i warto¶ciowy.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:56   #1944
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Br±zowy i bia³y cukier to w sumie to samo. S³odzik te¿ nie za bardzo. Czemu nie s³odzisz miodem? Zdrowy i warto¶ciowy.

S³odzê miodem, ale nie do wszystkiego siê nadaje (np. do ww truskawek), wtedy zastêpujê go s³odzikiem. I miód szybko mi siê krystalizuje w s³oiku. Wie kto¶ jak temu zapobiec?

Stary 2011-04-30, 21:58   #1945
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
S³odzê miodem, ale nie do wszystkiego siê nadaje (np. do ww truskawek), wtedy zastêpujê go s³odzikiem. I miód szybko mi siê krystalizuje w s³oiku. Wie kto¶ jak temu zapobiec?
Szybciej zje¶æ.
A tak serio. Wg mnie i cukier, i s³odzik raz na jaki¶ czas nie zaszkodz±, ale tam gdzie pasuje ci miód, to u¿ywaj jego. A cukier i s³odzik tam, gdzie nie psuje ci miód, i na zmianê.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:06   #1946
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
moje Przytycie:

Dzieñ nr 1:

I.
-owsianka z 3/4 szklanki p³atków owsianych i 3/4 szklanki mleka 2% z 2 gar¶ciami rodzynek
- miseczka ok. 100g orzechów ziemnych
II.
-4 kromki chleba tostowego pszennego z mas³em orzechowym
-du¿e jab³ko
III.
omlet z 4 jajek i po³ow± cebuli, po³ow± pomidora, szczypiorkiem posypany sol±
IV.
du¿e jab³ko podpra¿one na patelni
V.
3 du¿e bu³ki z ziarnami z mas³em i:
- d¿emem truskawkowym
- miodem
- serem ¿ó³tym i pomidorem

Dzieñ nr 2:
I.
-owsianka z z 3/4 szklanki p³atków owsianych i 3/4 szklanki mleka 2% z 2 gar¶ciami rodzynek i kakao
- miseczka orzechów: ziemnych i nerkowca
II.
-budyñ czekoladowy (2/3 opakowania na 3/4 litra mleka)
-banan
III.
du¿y, czubaty talerz ry¿u z chiñszczyzn±
IV.
4 kromki chleba z ziarnami z mas³em i :
- serem i pomidorem
- szynk± i pomidorem
- serkiem topionym o smaku Emmentalera
- serkiem topionym o smaku cebuli i szczypiorku

No i mam parê pytañ:
a1) Czy je¶li codziennie jem zazwyczaj 8 kromek chleba, to nie jest to za du¿o? Mo¿e lepiej go czym¶ zast±piæ?
a2) Czy codzienne jedzenia kupnych s³odyczy typu batoniki nie jest nie zdrowe?
b) Czy nag³e zwiêkszanie ilo¶ci jedzenia mo¿e zaszkodziæ organizmowi?
c) Czy mo¿e byæ tak, ¿e bêdê tyæ za szybko? Ile powinnam tyæ na tydzieñ, aby odbywa³o siê to zdrowo?
d) Czy je¶li poje¿d¿ê sobie oko³o godziny na rolkach lub rowerze to mam dodawaæ wiêcej jedzenia?

To chyba tyle. Nie wiem czy dobrze robiê, ¿e umieszczam tu te pytania, no ale liczê na odpowied¼. No i oczywi¶cie ma nadziejê, ¿e ocenicie te¿ jad³ospisy.

edit:
Móg³by kto¶ podaæ przepis na placuszki owsiane, o których czyta³am na tym w±tku? ;)
ja robiê tak i s± dla mnie najlepsze na ¶wiecie!

-5³ p³atków zalewam na noc wod±, rano daje 2³ otr±b owsianych czasem dajê jeszcze 1³ m±ki orkiszowej; dos³adzam i troszkê solê; daje ró¿ne aromaty;
wkrajam pó³ jab³ka/banana skrojonego w bardzo drobn± kostkê+cynamon+jajo i bia³ko+kilka ³y¿ek homo lub twarogu; je¶li robiê jab³kowe reszte ¶cieram na tarku i albo dajê na usma¿one placki albo jeszcze do ciasta; je¶li z bananem dajê na placuszki;
polecam z posiekanymi orzechami i nutell±/miodem/powid³em pyszne s±;

edit; wiem co jutro jem na niedzielne ¶niadanko, mam sporo czasu bo do ko¶cio³a na 14 wiêc

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-04-30 o 22:07
Stary 2011-04-30, 22:17   #1947
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Winky Poka¿ wiadomo¶æ
Szybciej zje¶æ.
A tak serio. Wg mnie i cukier, i s³odzik raz na jaki¶ czas nie zaszkodz±, ale tam gdzie pasuje ci miód, to u¿ywaj jego. A cukier i s³odzik tam, gdzie nie psuje ci miód, i na zmianê.
Czasami sobie rozpuszcza³am ten miód w gor±cej k±pieli, ale domy¶lam siê, ¿e wtedy traci swoje zdrowotne w³a¶ciwo¶ci.
W sumie masz racjê, nic nie powinno szkodziæ, je¶li stosuje siê to z umiarem. Dziêki, tak bêdê robiæ.

Stary 2011-04-30, 22:49   #1948
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Czasami sobie rozpuszcza³am ten miód w gor±cej k±pieli, ale domy¶lam siê, ¿e wtedy traci swoje zdrowotne w³a¶ciwo¶ci.
W sumie masz racjê, nic nie powinno szkodziæ, je¶li stosuje siê to z umiarem. Dziêki, tak bêdê robiæ.
s³ysza³am, ¿e miód traci swoje w³a¶ciwo¶ci w 60 stopniach, czyli ju¿ np. w herbacie.

prócz s³odzika jest jeszcze stevia, ksylitol, fruktoza, syrop z agawy, klonowy - chocia¿ on jest trochê jak miód.
ja te¿ u¿ywam s³odzika (nie aspartamu), w sumie póki co lepszej alternatywy nie znalaz³am. ten syrop z agawy mnie ciekawi, ale jest dosyæ drogi.
a i zamiast margaryny to lepsze bêdzie mas³o. ja te¿ jej nienawidzê ;P. a dobre jako¶ciowo mas³o jest okej, no i bardzo zdrowe.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 23:06   #1949
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Wrzucam, ¿eby zobaczyæ, jak to wygl±da z boku.

Dzisiejsze rowerowe U:
1. 4 kromki chleba wieloziarnistego posmarowane serkiem Danio Intenso kokosowym z dosypan± fur± wiórków [wiêcej ni¿ zwykle ];
2. [w czasie 1-godzinnej jazdy rowerem] croissant francuski z Lidla;
3. 2 kie³basy drobiowe z grilla (jedna ¶l±ska, jedna bia³a parzona), 2 podpieczone kromki chleba wieloziarnistego, do tego sos barbecue, sos musztardowo-ketchupowy i chrzan [czyt.: obiad na dzia³ce u dziadków];
4. [bardziej przek±ska - w czasie 1,5-godzinnej dalszej czê¶ci wycieczki ] kilka ³yków jogurtu pitnego z aloesem i zbo¿em, baton muesli kokosowy w czeko;
w miêdzyczasie wpad³o kilka ³y¿eczek jakich¶ jogurtów od hostessy w markecie, trochê lodów kawowo-whisky od mamy i prawie butelka 0,5 l [nies³odzonej] wody active z truskawk±, malin±, limonk± i acai ;
5. 2 kromki chleba wieloziarnistego:
~z serkiem topionym borowikowym
~z margaryn± i salami light;
herbata rumowa, 2 marchewki

w ci±gu dnia wpad³o jeszcze do¶æ sporo orzechów.
tylko mi siê wydaje, czy za du¿o wêgli prostych dzisiaj?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-30, 23:29   #1950
AmorLady
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88
GG do AmorLady

Ja siê nie odchudzam i nie chce przytyæ, ¿yje normalnie i jem tyle na ile mam ochote to chyba U.
¦niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego + 2 plastry karkówki pieczonej + pó³ pomidora i rzodkiewka. Herbata czarna.
II ¦niadanie: 1,5 kromki chleba pszenno - ¿ytniego + jajko + pó³ pomidora z rzezucha. Kawa czarna.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem. Karkówka pieczona + ogórek ¶wie¿y. Herbata czarna.
Podwieczorek: 2 kromki chleba wieloziarnistego + twaróg chudy + pomidor i lubczyk. 2 czekoladki mleczne. Herbata czarna.
Kolacja: Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem. Karkówka pieczona + ogórek ¶wie¿y. Herbata czarna.
Uwielbiam zupe pomidorow± z makaronem mog³abym je¶æ ca³y dzieñ i nie wiem co mnie nasz³o na t± karkówkê, ale mia³am ochotê.
Ja w ogóle nie u¿ywam mas³a czy margaryny do chleba, dla mnie to dziwne, tak samo jak s³odzenie kawy czy herbaty. A jak robiê co¶ gdzie potrzeba cukru to sypie cukier S³odzik to masakra, niszczy mózg. Cukier to chyba tylko w s³odyczach jem, albo zupach czy sa³atkach ale to ¶ladowe ilo¶ci. Ja nie wiem w ogóle nie czuje potrzeby s³odzenia i dla mnie to dziwne, ¿e ludzie wszedzie sypi± nawet do owoców które s± s³odkie.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Patrz±c na wasze jad³ospisy to praktycznie jecie same wêglowodany czyli cukier

Edytowane przez AmorLady
Czas edycji: 2011-04-30 o 23:25
AmorLady jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.