|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2972 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
hej Mamuski, no i sobota prawie minela...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po macierzynskim jesli wrocimy na caly etat nie jestesmy juz w ogole chronioneCytat:
ja majtek nie uzylam zadnych choc mialam 5 par-wolalam swoje bawelniane. podladow na lozko - uzylam 2 sztuki, ale lepiej miec z 5 natomiast jesli chodzi o te podpaski/wkladki poporodowe to po jednym opakowaniu dalam sobie spokoj i kupilam normalne podpaski MAXI dowolnej firmy. Na moj gust slowo "poporodowe" to czysty marketing, to sa zwykle wielkie podpachy tyle ze bez kleju, co jest bardzo wkurzajace, bo sie przesuwaja. w domu uzywalam tylko i wylacznie podpasek, podklady na rpzescieradlo poszly do przewijania Mlodej. Mysle, ze firmy nie maja tu znaczenia - tego wszystkiego oprocz podpasek uzywa sie krociutko, ze 2 dni. ![]() DaKaro - witamy z powrotem, czas szybko leci, a urlopowy to szczegolnie |
||||||
|
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
ja się boję porodu bo wiem co mnie czeka
![]() jak jechałam do produ pierwszy raz to się nie bałam wogole
|
|
|
|
#2974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na łóżko to już wiele razy pisałyśmy ze to zalezy od szpitala Ja kupiłam sobie Bellę, to takie ogroomne podpachy, a właściwie kawał takiej waty bez kleju Mi tego szło sporo bo sporo się ze mnie lało, ale nie wiadomo jak bedzie u Ciebie.Ja kupiłam 2 paczki, jak bedzie potrzeba to najwyżej dokupię, a jak krwawienie bedzie już znośne to przesiądę się na podpaski XXL. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
mam tak samo
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam SMSka od nerolki więc przekazuję " Nie pisałam bo źle się czuję, czekałam na ordynatora. I faktycznie mam skurcze co 5 min na 50-70%. Dostałam leki, mam podłączone ktg i czekamy. Boli mnie krzyż, brzuch i ci**a i spojenie łonowe.Całuski dla wszystkich. I tak nie dam Izce wyjść. Nie wiem jak to zrobię. Boli mnie pupcia
od leżenia. Na razie uruchomił mi T. internet i mogę czytać, a nie moge pisac na wizażu. Będę próbować między skurczami" Laski przesyłamy mega pozytywne fluidy
|
#2976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą moja mama podobnie jak ona ma, tylko mniej się wtrąca (może przez to że z teściową mieszkamy a z mamą nie ) Ale mama cały czas uważa że usg jest szkodliwe i czy ja nie mogę poprosić lekarza żeby mi tego usg nie robił przy każdej wizycie ![]() Hehe a jeśli chodzi o imię do Małego, to Nataniel owszem zdziwił wszystkich , ale zaakceptowali bez problemu. Za to jak mój P. powiedział że na drugie będzie Ksawery to się wojna prawie zrobiła A to i tak tylko była luźna propozycja, bo nadal myślimy czy dać drugie i jakie Ale może jednak Ksawery zostanie
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-30 o 20:14 |
|
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
JEJU NEROLKO TRZYMAJ SIE !!!!!
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
NEROLKA NIE WYPUSZCZAJ JESZCZE IZY !!!!
trzymam kciuki moooooooooocno
|
|
|
|
#2979 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka i ja się dołączam do kciuków
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:![]() :kc iuki: i do czarowania co by Izuni się tak na ten świat nie spieszyło
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do doladowan Plusa- zazyczaj mozna to zrobic z internetowego konta bankowego |
|
|
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka
Nie wypuszczaj Izuni
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola
trzymaj ją jeszcze troche!!
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola
żeby mała jeszcze nie wychodziła wysprzątałam cały dom i potem się to na mnie zemściło brzuch mnie tak rozbolał, sama nie wiem co mnie bolało... ale jakby wszystko, od żołądka po samą szyjkę aż mi momentami niedobrze było masakra chyba powinnam sie bardziej oszczędzać, ale cholera nikt mi nie chce pomóc teraz już lepiej, wzięłam nospę, piję herbatkę i leżę wystraszyłam się trochę
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze,że umie chociaż Nas czytać ![]() Nerolka odpoczywaj!Cytat:
Wiem że obie się zdziwiły, jak powiedziałam że kupuje już rzeczy na małej madam, to wyjaśniłam, że wolę już mieć gotowe to i owo. I jak przyjdziemy ze szpitala, abym Ja się nie stresowała ani mój mąż, to przyznały mi rację, więc czasami trzeba kogoś uświadamiać aby miał świadomość że czasy idą do przodu ![]() a Ksawery śliczne imię !! Nasz drugi typ co do syna, choć nie 100% Ksawery tylko Xavier a na pierwszym miejscu jest Oliver
|
||
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
no że ma skurcze co 5 min, o sile 50-70%
100% to już porządne skurcze, ale kwestia indywidualna jak się je odczuwa, jedna kobieta np. skurczy na 80 % nie czuje w ogóle, a inna zwija się z bólu przy 50% chyba zależy od progu bólu
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Dzisiaj oglądałam pampersy różnej firmy w Rossmanie, ale tak się zastanawiałam w ogóle jakie Ja mam wziąć?! Jakie kg?! I czy te w Biedronce to mogą być? Wiem, że je polecałyście! ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
jak nigdy wcześniej nie miałam skurczy, bo nie rodziłam ?
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
siłę skurczy na KTG pokazuje, nie musimy same oceniać hehe na szczęście
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba za często ma te skurcze
|
|
|
|
#2991 |
|
Zadomowienie
|
zjadłam 5 pierogów i ide na tv juz raczej nie zajrze bo zlapałam mega dola
![]() ![]() ![]() ze mojego mezulka nie ma tu ze mna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- mi tez sie wydaje ze to za czesto a tak wogole w ktorym tygodni ona jest??bo mi sie zapomniało
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jest KTG ! |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
no faktycznie czeste te skurcze... i spore
jak to sie skonczy..?ja pamietam, ze przy sile 60% juz ledwo wytrzymywalam z bolu - okazalo sie, ze mam niski prog tego bolu - niestety Zaneta - musisz na poczatek kupic pieluszki Newborn, czyli te najmniejsze, bodajze 2-5kg czy jakos tak |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Boże znowu mam straszną zgagę
|
|
|
|
#2996 |
|
Zakorzenienie
|
I mam jeszcze jedno pytanie,
odnośnie silikonowych nakładek na brodawki?! Jeżeli będę miała silikonowe, to silikonowy smoczek do tego?! bo widziałam jeszcze jakieś kauczukowe ? |
|
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nerola - nogi razem i trzymaj w srodku ize wiem ze tak sie nei da ale moze pomoże ![]() mam dzis jakiegos dola, glowa mnie boli, mialam inne plany na dzisiejszy dzien ale maz dostal biegunki, dziecko kaszlu masakrycznego i dupa. ale chociaz na jakims lipnym festynie bylismy. maly tylko ryczal ze chce ciagle np. lazic po tych dmuchanych zamkach albo jezdzic kolejką... ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- jedno z drugim nie ma nic wspolnego. nakladki na sutki chronia ciebie i nie maja wplywu na to czy dziecko bedzie lubilo kauczukowy smoczek-uspokajacz czy smoczek od butelki. to zalezy od dziecka i... twojego uporu. bo jak nie dasz innego niz chce to albo wezmie albo wogole smoka odrzuci |
|
|
|
|
#2998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już to obgadałam Oczywiście jeżeli dalej będę chciała, bo może wcale nie będzie mi się uśmiechało siedzenie ponad 6 miesięcy bez pracy i wrócę wcześniej Choć na razie nie przewiduję ![]() Cytat:
Cytat:
youyou - dzięki, kochana
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to nie mogę od 3kg zacząć? Jak np moja dzidzia będzie miała 3500 ? ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Zacznę od najtańszych ![]() Nie będę widziwiała
|
||
|
|
|
#3000 |
|
Zadomowienie
|
To jakaś masakra w tym szpitalu. Ja zastanawiam się nad dwoma. W jednym mają wszystko, w drugim tylko ubranka i pieluchy dla maleństwa. Tetrowe, ale zawsze coś. No i niby są podkłady, niby bo tylko lignina, ale zawsze w sytuacji kryzysowej można się poratować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

? Czy to znaczy ze np mozna sobie wziasc ten dodatkowy urlop i pracowac poł dnia ? czy jak pracuje sie pol dnia to ten urlop ulega wydluzeniu do 4 tygodni po polowce dnia ?
po macierzynskim jesli wrocimy na caly etat nie jestesmy juz w ogole chronione

) Ale mama cały czas uważa że usg jest szkodliwe i czy ja nie mogę poprosić lekarza żeby mi tego usg nie robił przy każdej wizycie 

odpoczywaj!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
?