|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Co do sexiku hmm jak ja już nabieram chęci ale pojawiają się inne problemy
|
|
|
|
#3692 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]() U nas lekarz zakazał na początku i tak jakoś zostało.
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój mąż hhe i jego słowa "uważaj na brzuszek" mnie dekoncentruje ![]() Sobie dziś pospałam do 11 , dawno tak nie wstałam, mąż dalej śpi ale ta pogoda, pochmurno i szaro...co do kopniaczków około 19-20 tydzień. Teraz czyli 22 leci to już całe serie czuję, jak siedze .. nawet teraz synek po mamusi ma temperament
|
|
|
#3694 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Czuję ruchy, ale nazwać je kopniakami raczej byłoby na wyrost. Są to takie dziwne, coś ni to jelita, ni to przelewanie w brzuchu itd.
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie też życzę takich
|
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wstydliwe generalnie mamy duże utrudnienia po mojej stronie ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- A mój na usg też spokojny. Po jednym to nawet do wieczora nie dawał znać, aż musiałam go pozaczepiać. Ale czytałam w gazecie że pukanie , małe ocieranie i takie delikatne zaczepki dozwolone. A mały zawsze reaguje i później tak fajnie się obija/kopie mam nadzieję że to nie z nerwów. Poza tym tż kładzie dłoń, ja czuję kopniaczka, wg mnie jest mocny a on mówi że albo nie czuł albo takie delikatniutkie coś. Zupełnie zapominam że ja jak trzymam rękę to mam podwójne wrażenie bo od środka i od zewnątrz W każdym razie teraz rano jak się przebudzę to go czuję, wieczorem jak tam się wierci i w ciągu dnia przy pobudkach. Cudowne to jest |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pierwszy trymestr nie był ciekawy... - nie miałam ochoty na sex, wciąż mi niedobrze było, nawet chęci na jakiekolwiek igraszki nie miałam... No ale w końcu 1trymestr się skończył, minął ból piersi... I mam dziką chęć na mojego mężulka!!! I bardzo by chciał wymiętolić moje ogromniaste baloniki Nakręciliśmy się... Odkąd skończył się 1trymestr znów mam ochotę na dziki SEX! |
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak on by tak chciał. On jest biedak od początku ciąży tylko 2 razy ale ja jakoś nie mam weny - no czasem w środku nocy, ale wtedy jestem zmęczona i go nie budzę. Chociaż pewnie by się ucieszył. Chociaż tak sie zastanawim, że jeszcze godzinkę jesteśmy sami w domu ![]() O własnie słyszę, że w drugim pokoju nadrabia nieobejrzane odcinki Usta Usta (bezrobocie Adama dopiero)Co do bólu brzucha to raczej nie miewam. Pracuję 6-8h +2h za kierownicą. A w pracy robię przerwy, to się przejdę do sklepu, to 2 pokoje dalej powędruję po wydruki jakoś leci. Chociaż 8h dla mnie ostatnio bywa najzwyczajniej nudne. Może jak tępo w pracy wzrośnie będzie ok.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
powiem tylko wow. Dobrze, że i mój mąż tego nie czyta
![]() Kasia - a kiedy wraca Twój przystojniak? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-01 o 12:59 |
|
|
|
#3701 |
|
Zakorzenienie
|
I dobrze że mój tego nie czyta
![]() Ale naprawdę to się nie chcę, w porównaniu do tego z przed ciąży to jesteśmy na wielkim minusie
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
aa2 baw się dobrze!
No air ja też nie czuję żadnych ruchów, choć to w sumie dopiero 16tc jakby nie patrzeć.. Ale nie ma co się przejmować, za niedługo się pewnie pojawią A na głupie gadanie swojego faceta nie zwracaj uwagi ) ale przynajmniej aż tak sobie cery nie niszczę, i nie spędzam tyle w łazience archinta z lekarką na pewno będę gadać jeśli dyrektor zgody nie wyrazi, a co do tych forów.. Ja się staram dobrze uczyć, mieć dobrą średnią, żeby nikt nie patrzył na mnie przez pryzmat ciężarnej. Czasem z obawy że sobie nie poradzimy z tż też pochlipię chwilkę, ale trzeba mieć pozytywne nastawienie.. ważne że tż pracuje, ja będę dostawać alimenty + starać się o rodzinne dla osoby uczącej się i jakoś to będzie.. potem myślałam o studiach zaocznych, filologii angielskiej, ponieważ uwielbiam ten język, i radzę sobie z nim bardzo dobrze i w przyszłości myślałam o zostaniu nauczycielką języka angielskiego, nie chcę polegać tylko na środkach pieniężnych tż, aż mi tak głupio trochę.. Mimo że on mówi że to "nasze" to wolałabym jednak też dać coś od siebie. Zresztą nie wyobrażam sobie inaczej. I mam jeszcze takie pyt odnośnie właśnie rodzinnego dla osoby uczącej się. Czy jeśli będę mieszkać z chłopakiem (nie będziemy po ślubie) i dostawać alimenty, to będzie mi się należało to rodzinne? Bo czytałam, że osobom nie będącym po ślubie, uczącym się i nie mieszkającymi z rodzicami, otrzymującymi alimenty od 1 z rodziców się należy. Niby to około 90 zł tylko, ale w naszej sytuacji jednak każdy grosz będzie się liczył! To zawsze będzie niecałe 100 zł więcej na potrzeby naszego maleństwa. danika ale super masz z tymi ubrankami Ja mam dostać ubranka po dziecku od mojej chrzestnej (ona ma dziewczynkę i rodzi jakoś pod koniec lipca, no a ja połowa października) więc też by było super, bo już coś na początek mam, resztę bym po dokupywała tylko ![]() cotynato w życiu bym nie sądziła że tak długie włosy mogą być aż tak niebezpieczne ![]() bianeczkaa i dobrze że sobie darowałaś, kobiety na wsi już w większości tak mają- uwielbiają plotkować i dogadywać mówiąc ich "prawdę" na głos Fryzjer mnie zadowolił chyba dosłownie 2 razy w życiu, ogółem wychodzę średnio zadowolona Znalazłam teraz takiego co mi odpowiada najbardziej, panie bardzo miłe, robią praktycznie wszystko tak jak im powiem, oceniają stan włosów, widać że naprawdę się znają na swojej robocie. Każdy mi np mówił, że mam włosy postrzępione i suche na końcówkach od prostownicy, a fryzjerka była pierwszą osobą, która mi powiedziała że mam taką strukturę włosa i nie powinnam ich cieniować bo przy odrastaniu będą zawsze tak wyglądać. I widzę że to prawda, teraz nie cieniowałam przez długi czas i jest różnica cotynato przepraszam najmocniej za moją złą interpretację! Obiecuję że zanim odpiszę na coś następnym razem nie będę polegać na swojej pamięci, tylko czytać post parę razy Mam nadzieję że nie jesteś zła? bianeczkaa hahahaha super powiedziałaś mężowi!! ![]() U mnie z seksem jest tak, że ja mam na to straszne parcie, przed ciążą tak nie miałam!, a tż się boi, mimo że lekarka pozwoliła itp. to on ma obawy że coś zrobimy dziecku.. a mnie tak nosi że nie wytrzymuję czasem I go namawiam, proszę, a on i tak swoje No i cóż, muszę się zadowolić tym co jest, chociaż wiadomo że wolałabym więcej ![]() MalgosiaM8 oj chciałabym tyle spać... mnie pełny pęcherz zbudza koło 8-9 To sikanie mnie kiedyś wykończy ![]() kasiuleczkakuleczka Amelka śliczne imię! Ja dla odmiany byłam podobno bardzo grzecznym dzieckiem. Nie płakałam często, nie zbudzałam się w środku nocy, ale jak się nauczyłam mówić to byłam strasznie gadatliwa
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-01 o 13:31 |
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem, co ty
Tym bardziej że nie uraziłaś mnie tylko mój tż już i tak przedstawiany tu przeze mnie w złym świetle stał się jeszcze bardziej zły ![]() Ale już wszystko jasne ![]() Kurde archinta fajne to dziecię na hamaku w szoku jestem że oni sobie mogą w środkuw takich pozycjach siedzieć |
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio jak się kochaliśmy z mężem, to on do mnie walną tekstem "oby tylko go Wiesiek za ptaszka nie złapał"
Czy któraś z was ma takie coś? Jak się kładę spać, to mam takie uczucie w stopach i dłoniach, jakbym miała za dużo energii w nich i to takie niemiło, nie do zniesienia. Muszę często pomachać nadgarstkami i stopami. Najlepiej wytrzymac jak się przygniecie dłonie. Martwi mnie to a wizyta dopiero za jakieś 2 tygodnie. U mnie pada deszcz pod schodami Zjadłam pół czekolady jogurtowej
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też chyba pada, i pochmurno
Na razie jem sobie obiadek, i obczaiłam na necie te studia zaoczne. Znalazłam takie co są w mieście położonym ode mnie o jakieś dobre 20 minut pociągiem, w piątki soboty i niedziele, i sama szkoła wydaje się być bardzo fajna. Do tego oprócz opłaty rekrutacyjnej są tam darmowe studia, ale z tego co czytałam tylko te dzienne. W każdym bądź razie- w końcu mam jakiś pomysł na siebie !---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Bianeczko, ja nie mam niestety czegoś takiego, czasem mi się tylko zdarza że muszę tak jakby "strzepnąć" z nóg ten nadmiar energii i pomachać nimi chwilkę i nic poza tym. Btw, miałam dzisiaj mega sen ![]() Haha gdyby życie tak wyglądało.. W tym śnie głupotą było że cały czas goniła mnie taka grupa przestępcza i w żadnym sklepie nie mogłam za długo pobyć ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Haloo jest tu kto?
|
|
|
|
#3707 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie mówcie o sexie
ja baaardzo chcę ale nie mogę - jak to w zyciu bywa oczywiście. Pewnie jakbym mogla byłoby odwrotnieRuchy dzidziusia (póki co do 14 maja anonimowego - oby tylko do 14 maja!!!!) czuję bardzo często teraz i mocno kopie. Ale cały czas zamartwiam się tym małym brzuszkiem. Na ostatnim usgg tez mówili że mały dzidziuś Oby za dwa tygodnie się okazało wszystko okey. Chyba zwariuję do tego czasu!Az mnie korci żeby gdzieś podskoczyć na usg, ale pewnie wytrzymamCytat:
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wogóle to udało mi się zapisać na 23 maja (na NFZ...) do lekarza, który ma podobno dużo lepszy sprzęt niż w przychodni, a będę wtedy w 19 tygodniu, więc mam nadzieję, że może już wypatrzy moją dziewuszkę...
![]() A włosy chyba obetnę.
|
|
|
|
#3709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już wiadomo czemu niektóre nie chcą wyleźć Cytat:
Ja nie mam "niespokojnych" rąk czy nóg. Ale czasem mi się zdarzało- jak byłam bardzo aktywna czy zestresowana. U mnie pogoda piękna- a ja sama w domu
|
|||
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu jestem jeszcze nastolatką, całe życie i milion błędów jakie popełnię jeszcze przede mną A moja sytuacja z tż nie jest taka że robię mu jakoś specjalnie na złość i myślę tylko o sobie Co chwila się na niego patrzył i przeżywał, dawno nie widziałam go w aż takiej euforii Dobrze mieć takiego tż przy sobie, który jest, kocha za wszystko i za nic, i wiem że jestem dla niego tą najważniejszą osobą ze wszystkich.. I że to wszystko jest odwzajemnione w 100%.---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- A jeśli już mowa o tż, to idę się szybciutko ogarnąć i lecę do niego spędzić 2 dzień majówki Miłego dnia dziewczyny!
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zadomowienie
|
U nas też czasami z za chmur wychodzi nieśmiało słonko.
jak byłam mała to śpiewaliśmy z tatą: "Słoneczko nasze rozchmurz pyska, bo nie do twarzy ci w chmurzyskach. Słoneczko nasze rozchmurz się, bo bez ciebie jest nam bardzo źle" archinta czy ty przypadkiem nie mieszkasz nad morzem?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3716 | |
|
KWC
|
Cytat:
Hasło miesiąca normalnie. Byłam w ogrodzie botanicznym z siostrą i tatą i po raz pierwszy w ciąży poczułam się zmęczona zwykłym spacerem. Brzuch mnie zaczął ciągnąć i normalnie tak się zasapałam, że musiałam szukać ławki. Nawet nie chcę myśleć co to będzie w 9 miesiącu - pewnie przejście z kuchni do pokoju to będzie wyprawa... |
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie - zachodnia PL. Cytat:
|
||
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Średnio wychodzi tak z jeden raz na dwa tygodnie. W dzień nie ma kiedy, a wieczorami jestem tak padnieta, że zostaje mu na tzw. '' śpiocha'' hihi![]() Nie mówcie o tym bobie. Za mną chodzi już kilka tygodni, ale oczywiście co jestem w sklepie to zapomnę
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o bobie nie zapominam
![]() Dodatkowo uwielbiam fasolkę zieloną z bułka tartą. Nawet bardziej teraz bym zjadła niż bobu !Poza tym frytki też są bo jakoś wszystko co ziemniaczane bardzo mile teraz widziane A frytki to widziałam że każdy tu chętnie wcina ![]() Tż się śmieje ze mnie że jak się wprowadzi to nie będzie miał gdzie się upchać ze swoimi rzeczami. i faktycznie dzisiaj, usiadłam z zamiarem uporządkowania szafy do wyrzucenia i sprzedania i co? Odrzuciłam ledwie dwie szmatki i tyle. Ale poskładałam ciaśniej i ma na jedną kupkę koszulek miejsce
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Muszę zaraz trochę ogarnąć w mieszkanku bo znajomi mają wpaść na małą libację
Muszę się wam przyznać, że teraz jak nie mogę sobie wypić i poimprezować, to dla mnie wogóle mogłoby nie być takich imprez. Tylko gorzej mi to wytłumaczyć dla TŻ. On ma ciśnienie i już, wódeczka musi być W sumie to powinnam się cieszyć, że zostaje ze mną, a nie szwenda się po pubach sam, prawda?! Niech mi któraś mamuśka da kopa bo mi się nie chce ruszyć hehe
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

łapały mnie codziennie, oczywiście tylko w nocy. Nie mogłam się przeciągnąć bo od razu mnie znów łapały. Teraz łykam magnez codziennie i pomogło 
.
ale ta pogoda, pochmurno i szaro...

Pierwszy trymestr nie był ciekawy... - nie miałam ochoty na sex, wciąż mi niedobrze było, nawet chęci na jakiekolwiek igraszki nie miałam... 

pod schodami 
Arleta
!