|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
kkkasiekkk-nie martw się póki co na zapas-miejsmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze
będzie dobrze
|
#2132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale masz rację... muszę myśleć, że będzie dobrze
|
|
#2133 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki.
Kasik nie martw się, na pewno będzie dobrze, jesteś pod kontrolą lekarza więc trzyma rękę na pulsie Zmyslkobiety ogromnie gratuluję, a cierpliwość i wytrwałość niesamowita i to jest przykład na przyszłość dla innych, nie tracić nadziei A ja u rodziców dziś, wróciłam po południu. Posadziłam kwiatki wokoło domu które podkopałam mamie , Synuś dotleniony na maksa bo cały dzień na dworze brykał, odbił sobie za wczoraj bo przetrzymałam go w domu po tym zabiegu. Mi mdłości przystopowały na jakiś tydzień a teraz już drugi dzień mnie męczy, ble, a mam już 11t i 2d. Wczoraj urodziła moja znajoma, w ciąży robiła wszelkie badania bo ona to z nadwrażliwców i było ok, a jak urodziła okazało się że ma paciorkowca i od razu podali małej antybiot i tylko modlić się żeby nie złapała tego wstręciucha bo powikłania są naprawdę niebezpieczne. Trzymajcie się kochane, miłego wieczorku, papapapa. |
|
|
|
#2134 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cisza dzis, chyba wszystkie mamusie wyjechaly na majowke
![]() Zycze spokojnej nocki wszystkim , sama ide do gosci.
|
#2135 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze to wczesnie ale trzeba zaczac zbierac udanych majówek życze wam![]() ---------- Dopisano o 02:22 ---------- Poprzedni post napisano o 02:18 ---------- Cytat:
nawet poaroweczki teraz kocham. trzymam kciuki zeby sie jak najszybciej skonczyly te nudnosci ![]() ---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:22 ---------- Cytat:
i tak jej zawsze zazrdoscilam i mi tez wkoncu sie udało po prostu marzenia sie spelniaja tylko trzeba mocno wierzyc ![]() ---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- Cytat:
lepiej dmuchać na zimne---------- Dopisano o 02:40 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- Cytat:
mowi ze tylko ja mu nie wywoluje wrusa i jego mama heh ale sobie powkladal do glowy
Edytowane przez dreamnes Czas edycji: 2011-05-01 o 02:25 |
|||||
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki w ten zimny majowy dzien
![]() U nas pada deszcz a rano wręcz lało jakby sie chmura oberwała, masakra jakaś. My wczoraj wróciliśmy z wczasów z Niemiec było super, ale szybko zleciało i juz w domku.
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Sozaa myślę, że jest ok z fasolką, po prostu minęły Ci mdłości, ale jak sprawdzisz u gina to się przynajmniej uspokoisz.
Kasik współczuje, tak jak pisała Dreamnes faktycznie stres budzi opryszczkę, ale tą na ustach, nie wiem jak z tą intymną. Wierzę, że wszystko się dobrze skończy i urodzisz zdrowe maleństwo ![]() A u mnie chłodno na razie, ale słoneczko już świeci.
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze szyje u krawcowej, 3/4 szafy mam od niej, szyje za malutkie pieniadze a na prawde super!!! ostatnio mi 2 swetry szyla jeden 35 zl z jej materialy a drugi 20 a material moj. kasik powiem ci tak, ze jestes poinformowana, wiesz co moze sie stac , wiesz ze bedziesz miala cesarke dlatego zeby nic zlego sie nie stalo! na pewno bedzie dobrze, musisz zaufac lekarzowi bo tak na prawde ty swoim zamartwianiem nic tu nie pomozesz a dziecko jednak odczuwa rowniez twoj niepokoj takze ja mysle ze lekarz wie przeciez o wszystkim masz leki , nie ma sie co na zapas martwic. Na pewno bedzie dobrze. my na wizyte w sobote jedziemy i juz sie doczekac nie moge!!!!!! Ja to mialam w 1 ciazy taka schize i w tej tez jak sie dowiedzialam, tak jakbym nie dowierzala i jak szlam do kibekla to zawsze patrzylam czy framuga ( miesiaczka) nie przyszla.:P my zaraz uciekamy na obiad do moich rodzicow uciekamy. Wieje u nas jak cholera;/ ale chociaz nie pada sloneczko swieci.
|
|
|
#2139 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ale dzisiaj pada deszcz
![]() a ja jutro jednak wybieram sie na usg, mialo byc w piatek ale lekarz nie moze, troszke sie stresuje zeby bylo wszystko ok nudnosci jako takich jeszzcze nie mam, rano tylko jak wstane musze od razu cos zjesc i jest ok buzki dla was |
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Ja właśnie wróciłam z zakupów kupiłam jeszcze jedne spodnie ciążowe i dwie bluzki i wydałam mniej niż za parę jednych spodni wcześniejszych ![]() Spodnie tym razem kupiłam z pasem na brzuch, wcześniej miałam spodnie pod brzuch ale wydaje mi się że z pasem są wygodniejsze. A oto i one
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-01 o 15:57 |
|
|
|
#2141 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Wlasnie sie tutaj zarejestrowalam. Jestem w 13 tc
Termin mam na 13.11. Nie moge sie doczekac To jest moja pierwsza ciaza dlatego duzo czytam w necie i tutaj na forum. Brzuszek mam sporawy juz niektorzy sie nawet dziwia ze taki duzyjuz Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy w naszym gronie
|
|
|
|
|
#2143 |
|
Przyczajenie
|
Agata wiek 19 lat . Termin mam na 13.112011
|
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
Zrobione
![]() Jak chcesz sprawdzić listę masz pod moim podpisem mamusieXI/XII
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję kolejnej Mamusi
![]() Agata właśnie dojrzałam, że mamy taki sam termin ;-) Szczęśliwa 13stka ;-) Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-05-01 o 17:36 |
|
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Właśnie wróciliśmy od tżta siostry, zaprosiła nas weekendowo, ale ziąb niesamowity, brr. Co do karmienia piersią to ja się nastawiam że teraz pokarmię, bo syna karmiłam tylko 2 tyg, ale potem wydawałam 50zł tyg na mleko, jak gdzieś jechaliśmy to cały majdan za sobą trzeba wlec. No i zaparcia były najgorsze. Więc teraz nastawiona jestem na karmienie piersią U mnie 12t i 3d a piersi bolą coraz bardziej, już mnie to poważnie denerwuje, jak śpię to budzę się bo bolą ![]() Ja mam wizytę za tydzień od jutra więc 9 maja po południu, ciekawa jestem jak tam moja kruszynka Wiecie co, kilka dni temu przyśniła mi się moja zmarła babcia z którą byłam bardzo związana i tęsknię za nią bardzo. Próbowałam się dowiedzieć jak tam jej jest i wogóle. Nic mi nie chciała powiedzieć a po chwili mówi tak "powiem ci jedno, będziesz miała syna". I tak się zastanawiam czy mi się sprawdzi, a za tydzień to na pewno nie dowiem się jeszcze płci. No trudno, muszę być cierpliwa .Aniu śliczne ciuszki, kocham takie tuniczki Jutro jedziemy na zakupy, głownie po rower smykowi, a i spożywcze bo na środę zaprosiłam moich rodziców i siostrę z rodzinką ![]() Buziaki moje drogie |
|
|
|
#2147 |
|
Przyczajenie
|
A o to moj brzusio w 13 tyg
zdjecie dzis robione
|
|
|
|
#2148 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ten sam termin Tylko kazdy wie jak to jest z terminami;P Ciekawe ktora urodzi wcześniej Drogie kolezanki a wolicie miec chlopca czy dziewczynke?? Ja to od zawsze marzyłam o dziewczynce... Ale jak chlopak bedzie tez sie cieszyc bede, najwazniejsze zeby zdrowe bylo maleństwo
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
Co do karmienia piersią to też bym bardzo chciała i może dlatego cały czas mi się śni że karmię małą piersią
![]() Agata śliczny już masz brzuszek ![]() A tuniki kupiłam w przecenie dwie za około 50 zł a spodnie za trochę ponad 80 A bym zapomniała wiecie że w ciążówki wchodzę w xs ![]() Nie pamiętam jakie są oznaczenia w Polsce ale tutaj są od 8 do jakiegoś tam rozmiaru albo rzadko xs do xxl. Normalne spodnie nosiłam 10, a ciążówki 8 schudłam albo mają inny krój
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-01 o 17:51 |
|
|
|
#2150 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i musze Ci powiedziec ze mi moja zmarła babcia tez sie śniła, tylko nie pamietam co było w śnie. I to jest dziwne bo nigdy mi sie nie snila tylko sni mi sie odkad zaszlam w ciaze . Co do bolu piersi to mnie bolaly ale teraz przestaly... to znaczy jak dotkne to troszke bola ale nie tak jak jakis czas temu. Bo wtedy to nie moglam zejsc ze schodow tak mnie bolaly ![]() Ania dziekuje kazdy brzuszek gdzie w srodku jest malenstwo jest śliczna Z kazdym dniem wiekszy Wczesniej na forum wyczytalam tu jak jakas dziewczyna sie wypowiadala ze jak sie kapie i lezy w wannie to wstrzymuje oddech i czuje jak jej w brzuszku oddycha Zobaczymy czy ja tez to poczuje
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisać że widziałam w sklepie ten detektor tętna płodu fakt 5f droższy ale bym go miała już się wkurzyłam lekko teraz muszę czekać do czwartku aż go przyślą a mogą przysłać kurierem a nas nie będzie w domu i znowu będą problemy żeby się umówić żeby przyjechali o tej godzinie co my chcemy
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-01 o 18:12 |
|
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Agatko
9 maja to więcej dziewczyn ma wizytę, już tak dawno widziałam bobaska mojego że nie mogę się doczekać Brzusio masz cudowny, mój podobny, tylko wokoło mam wałeczki tłuszczyku , a dotąd jak oglądam wasze brzuszki to żadna takowych nie posiada![]() Ja też chciałabym dziewuszkę, urzekają mnie teśliczne różowe cudeńka, ale będę też szczęśliwa jak drugi synuś się pojawi Od wczoraj używam kremu na rozstępy z ziajki, w pierwszej ciąży też go używalam i prawie wogle nie miałam to może i tym razem się uchowam , ale to raczej nie wynika z rodzaju kremu tylko naszych preferencji osobistych do wystepowania tychże rozstępów nieszczęsnych
|
|
|
|
#2153 |
|
Przyczajenie
|
Ja jutro tez ide atakowac sklep i kupie jakies kremy na rozstepy, jeszcze pare dni temu twierdzilam ze nie sa narazie mi potrzebne ale w ciagu pare dni brzuszek tak mi urosl ze jutro pojde
Slyszalam ze dobra na rozstepy jest poprostu oliwka dla dzieci.
|
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Agaciorek witam i gratuluję
![]() Ela co do wałeczków tłuszczu to się nie martw, nie jesteś sama. Ja jestem szczupła, bo noszę 36-38, ale ostatnio mam większy apetyt i wsio idzie mi w brzuch i talie Mam brzuszek troszkę mniejszy niż Agaciorek, ale na razie złożony z tłuszczyku![]() Mnie wzięło na zapiekankę z makaronem, mielonym i brokułem i już jest w piekarniku, ale się nie mogę doczekać. A jest pyszna
|
|
#2155 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jakie zachcianki ja ostatnio ciagle wpieprzam raz dziennie frytki dzien w dzien te frytki Wieczorami to mam tak twardy i wielki brzuch normalnie jak balon Hehe dziwne troche
|
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie bede na 100% karmiła, po pierwsze nie mialam pokarmu z mala i pozniej jak chciala ssac nic jej nie lecialo placz okropny , potem mi sie pojawil, ona nie chciala , no i jakos tak w ogole.... nie wyksztalcily mi sie brodawki i ten bol pogryzione sutki i tak dalej... ona plakala w szpitalu bo glodna, mnie nic nie lecialo, ja plakalam z bolu, te silikonowe przyssawki nic nie pomagaly, a po 2 wiadomo ze nieraz przy piersi i 40 minut i godzine dziecko jest a ja bedac sama jak tz w pracy nie bede wtedy jak miala sie zajac Oliwią wiec karmic nie bede, w szpitalu juz powiem zeby butelke przyniosly babki.
ja zachcianki mam na slone, ostre .... nic slodkiego na pewno! z mloda codziennie musialam cos slodkiego zjesc bo wsciekla chodzilam jak osa! witam nowe mamusiei serdecznie gratuluje
|
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Ja w ogóle już nie wierzę w te przesądy
bo bym jadła same ostre rzeczy i słone od słodkich to mnie odpycha na odległość a będzie dziewczynka to nie zawsze się sprawdza![]() A na zachcianki też mam zwłaszcza na lody dzisiaj nie mogłam przejść normalnie obok budki z lodami
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-01 o 19:33 |
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
ja to w ogole w nic nie wierze
! w 1 ciazy przed samym porodem 3 roznych lekarzy mowilo ze chlopak ok 54 cm i 3200 waga;D jest Oliwia 4050 i 61 cm:P teraz zobacze co bedzie j ak sie juz urodzi;p
|
|
#2160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jakim cudem bo rozumiem chłopca a wyjdzie dziewczynka, bo można wziąć pępowine za siusiaczka ale odwrotnie
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-05-01 o 20:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

, Synuś dotleniony na maksa bo cały dzień na dworze brykał, odbił sobie za wczoraj bo przetrzymałam go w domu po tym zabiegu. Mi mdłości przystopowały na jakiś tydzień a teraz już drugi dzień mnie męczy, ble, a mam już 11t i 2d.
Masakra... dziś od 19:30 wędruje 
Już nie mam sił do tego wirusa. Coś czuję, że skończy się na tym, że heviran będę brała przez całą ciążę. Wirus jest we mnie i niby odpoczywam, nie przemęczam się a i tak mnie cały czas atakuje, średnio co 2 tygodnie. A ten wirus jest przecież tak niebezpieczny dla maleństwa

Termin mam na 13.11. Nie moge sie doczekac