|
|
#1951 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 768
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
"Dopóki walczysz, jeste¶ zwyciêzc±. " ¶w. Augustyn zarêczona 30.03.2012 mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012 nied³ugo ¿ona nied³ugo matura wygra³am swoje ¿ycie ! Edytowane przez zielona_zabcia Czas edycji: 2011-04-30 o 23:36 |
|
|
|
|
#1952 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
moje jutrzejsze R
ISniadanie: 4 lyzki owsianki na mleku 1,5%,lyzka rodzynek,lyzka otrebow pszennych,serek homo naturalny(135g-opakowanie),jablko IISniadanie: Pomarancza, wiesniak lub jogurt sliwkowy,pare szuszonych jablek,kromka chlebka z szynka drobiowa Obiad: gotowane brokuly,marchewka,szpiank ,jaka jaglana Podwieczorek: wiesniak lub jogurt sliwkowy(zalezy co mi wpadnie na drugie sniadanie ), slonecznikKolacja: 2 gotowane jajka,pomidor cos sie moze oczywiscie zmieni,moze najdzie mnie ochota na cos innego,ale wstepnie tak to bedzie wygladalo |
|
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
O dzis ja, lalala
![]() U Obrzydliwa kawa, niedopita Sniadanie Salatka 60g tunczyka, salata, kolendra, pol pomidora, pol awokado, pol malej puszki kukurydzy 2 nieduze muffinki mocno czekoladowe (z maki ryzowej i amarantusa) domowej roboty Herbata rooibos Trening 1h , w tym 15 minut biegu, reszta silowe na gorne partie ciala. Potreningowy Odzywka bialkowa i kawalek batonika energetycznego dla cwiczacych (caly jest megaogromny, az nawet ma 400 kcal, jem go na kilka razy hehe) Przekaska Kilka krakersow kukurydzianych (69 kcal) Mocne cappuchino z mlekiem lactose free Obiad 2 grube plastry domowego pasztetu z watrobek i cyca kurzego Kilkanascie oliwek zielonych Pol awokado Pol pomidora Salata zielona z koledra 3 plastry ogorka 2 lyzki szpinaku duszonego w jogurcie z czosnkiem 3 tortille kukurydziane, swieze (to sie tu kupuje jak swiezy chleb, nie sa to tortille z folioego opakowania z polki w sumermarkecie), tortille sa robione chyba tylko z wody i maizena (specjalna maka kukurydziana), wielkosci malego talezyka kazda, sa mniejsze niz te wieeelkie kupowane u nas w opakowaniach Lampka czerwonego wina do obiadu. A moze i dwie/ EDIT: byly dwie ![]() Deser: Duze , dojrzale, mango Prosze o ocene. Zglaszam sie tez z pytaniem. Mm problem z okresem. Nie ukrywam, ze schudlam kilka (max 5 kg, ale nie jest to chyba az tyle) od stycznia. Zeszlam glownie z tluszczu, bo np masy nie stracilam. Czuje sie dobrze, jest to waga dla mnie okej (55kg/165cm) , bmi w normie. N poczatku okres mialam normalnie , a potem poltora miesiaca temu baaardzo zle sie czulam przed okresem, po czym dostalam BAAARDZO mizerny okres (ciemny itd, krotko trwal, wiecie chyba o co chodzi). Potem po 2 tyg dostalam kolejny w ten desen, a teraz po miesiacu od tamtego znowu dostalam i znowu nie jest to 'porzadne krwawienie'. Wiem, ze nie jestescie lekarzami, ale czy mam to zwalic na zmiane klimatu (zmieniam w styczniu), czy moze powinnam cos dodac do menu? Myslalam ze moze pije zbyt duzo kawy, ktora wyplukuje magnez i zelazo , dlatego jem czekoladowe rzeczy, szpinak i watrobki...... Nnk mi nie brakuje, rzecz jasna, codziennie jem min pol awokado plus czasem orzechy, oliwe z oliwek, tunczyki, maslo orzechowe itd itd. Laski tu macie doswiadczenie z problemami z okresem, co myslicie?
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-01 o 02:58 |
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1955 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Mojeee Uuuuu :
Na wstepie chce zaznaczyæ i¿ nie mam nietolerancji laktozy. By³am na badaniach w pi±tek i okaz³o siê, ¿e by³ to czasowy nadmiar nabia³u w organizmie. Mogê je¶æ nabia³, ale w ma³êj ilo¶ci. I. 2 nale¶niki z m±ki pszennej z d¿emem wi¶niowym domowej roboty jab³ko; capuccino czekoladowe ----> matura: powtórka poezji i funkcji jêzykowych ![]() II. m³ode ziemniaki z suszonym koprem; pier¶ z kurczaka gotowana z marchewk±; sa³atka z pomidora, rzodkiewki, mieszanki sa³at, oliwy IV. serek homo naturalny V. dwie kromki razowca z mas³em: - z sa³at±, bekonem wêdzonym, pomidorem, ogórkiem - z pasztetem sojowym pomidorowym i warzywami jw zielona herbata; ciastko owsiane 1,5 l wody z jodem ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Cytat:
![]() Mi kawa z tym mlekiem nie smakuje. Zalatuje dla mnie pomyjami takimi,, ale to kwestia smaków-mój brat twierdzi, ¿e zielona herbata ma smak siana. ![]() Pijam wodê z jodem ju¿ od jakiego¶ czasu. Pomaga mi w trawieniu :P
Edytowane przez AlekzFragile Czas edycji: 2011-05-01 o 07:41 |
|
|
|
|
#1956 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
. i nawet jest to 5 posi³ków ![]() a propos, wczoraj kupi³am sobie mleko sojowe - jakie¶ z alpro soya, niby naturalne ale dosyæ s³odkie (ma w sk³adzie cukier trzcinowy). mam mieszane uczucia. smakuje mi, w owsiance by³o pyszne, ale jednak ma taki md³y, charakterystyczny posmak ;P. mimo wszystko wydaje mi siê byæ dobrym zamiennikiem zwyk³ego po którym ostatnio boli mnie brzuch o.O |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Raczkowanie
|
¯aden mój posi³ek nie sk³ada siê z samych wêglowodanów
A g³ównie o to mi chodzi³o. Oczywi¶cie wêglowodany s± podstaw± ¿ywienia i g³ównym ¼ród³em energii, ale posi³ek w którym s± same W ;/---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Podoba mi siê. Czy to nie za ma³o na ca³y dzieñ? Ten obiad to bardzo ma³o. Redukcja musi mieæ minimum 1500 kcl.---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Zgadzam siê w 100 procentach. |
|
|
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
dziekuje za ocene i rady
dodam w takim razie do obiadu jajo sadzone albo kotleciki sojowe (mieska nie bardzo bo go nie jadam,chyba,ze drob,ale niestety nie mam w domku dzis kurczaka )
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
a) Czy je¶li codziennie jem zazwyczaj 8 kromek chleba, to nie jest to za du¿o? Mo¿e lepiej go czym¶ zast±piæ?
b) Czy codzienne jedzenia kupnych s³odyczy typu batoniki nie jest nie zdrowe? c) Czy nag³e zwiêkszanie ilo¶ci jedzenia mo¿e zaszkodziæ organizmowi? d) Czy mo¿e byæ tak, ¿e bêdê tyæ za szybko? Ile powinnam tyæ na tydzieñ, ¿eby by³o zdrowo? e) Czy je¶li poje¿d¿ê sobie oko³o godziny na rolkach lub rowerze albo wstanê pó¼niej to mam je¶æ tyle samo co zwykle czy mniej/wiêcej? f) Czy je¶li zwiêkszam ilo¶æ jedzenia do takiej przy której tyjê, to po jakim¶ czasie mój organizm siê przyzwyczai i bêdzie utrzymywa³ wagê? Podbijam. Jad³ospisy s± na poprzedniej stronie je¶li kto¶ chcia³by zerkn±æ. A je¶li nie, to mo¿e chocia¿ uzyskam odpowiedzi na te pytania , hmm?
Edytowane przez blablablablabla55555 Czas edycji: 2011-05-01 o 09:49 |
|
|
|
#1961 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Dziewczyny a ja mam pytanie teoretyczne. By³am na redukcji kilka miesiêcy i rzeczywi¶cie schud³am, ale tylko do pewnego momentu. Czy chc±c schudn±æ jeszcze trzeba byæ po prostu cierpliwym i nadal stosowaæ redukcjê czy to tak dzia³a, ¿e w pewnym momencie waga siê zatrzymujê i ju¿ wiêcej nie schudnê? co wtedy zrobiæ??
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
b)zdrowe nie jest, lepiej szamaæ domowe ciasto/desery z owocami moim zdaniem. Raz na jaki¶ czas oczywi¶cie nie zaszkodzi, ale na co dzieñ lepiej wybraæ suszone owoce i orzechy(w miodzie domowe s± pycha!) c) je¶li siê g³odzi³a¶ i nagle siê najesz mo¿esz dostaæ skrêtu kiszek, je¶li jad³a¶ sporo i chcesz wiêcej bo ju¿ nie tyjesz to spokojnie dodawaj bakalii, miodu, ¶mietany. Oczywi¶cie nie nale¿y doprowadziæ siê do md³o¶ci... d. o,5kg - 1kg na tydzieñ jest okej. Da siê oczywi¶cie przytyæ 8 w miesi±c, ale skoñczy siê to ¼le dla skóry i samopoczucia. e) je¶æ masz zgodnie z apetytem, a nie na si³ê 5 posi³ków bo tak trzeba. o. Na rolkach je¼dziæ mo¿esz, mo¿esz po wysi³ku napiæ siê soku, zje¶æ co¶ s³odkiego itd. f)po jakim to nie wiem. Pewne jest tylko to, ¿e normalnie na oko organizm powinien dostawaæ 30kcal na kg masy cia³a, na przytyciu oko³o 35/40kcal. Je¶li wa¿ysz 50kg x40 = 2000kcal wstanie spoczynku. Do tego mo¿esz na aktywno¶æ wydatkowaæ 1200 dziennie wychodzi Ci 3200 by utrzymaæ wagê! do tego dodajesz 1000 lub 500 kcal i tyjesz 1kg lub o,5kg. pieprzyæ internetowe kalkulatory!
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Ciê ¿ycie! |
|
|
|
|
#1963 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Wczorajsze U:
1. 2 kromki razowca z mas³em,ok. 150g pó³t³ustego twarogu, du¿e wiejskie jajo, sa³ata, pomidor 2. ok.60g nerkowców i 1 wielki migda³, serek homo nat., kawa roz. z mlekiem 3. dwie michy krupniku z du¿± ilo¶ci± ró¿nych warzyw i ca³± piersi± z kurczaka w zupie 4. jab³ko, marchewka, serek wiejski+dwa pomidory,kawa³ek ciastka/ciasta co¶ jak szarlotka(niedobre) 5. dwie kromki razowca z mas³em i wêdzonym ³ososiem, sa³ata i pêczek rzodkiewek ró¿ne herbaty, woda i co? |
|
|
|
#1965 | |||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 147
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Moim zdaniem mo¿esz spokojnie kontynuowaæ redukcjê, ewentualnie zwiêkszyæ ruch Albo spójrz na swój jad³ospis, mo¿e jest w nim co¶, co hamuje dalsze chudniêcie?![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Wczorajsze U :
(bez nabia³owe i bezwarzywne) ¦niadanie-miska granoli peanut na mleku 2% (sporo) 2 ¶niadanie-porcja sa³atki owocowej (pó³ banana,giga jab³ko,kiwi) Obiad-porcja wege czego¶ xd ![]() : micha sojowego mielonego miêska z porcj± makaronu ¶widerkiPodwieczorek-jedna mega kroma cha³ki z kruszonk± i jab³ucho Kolacja-bu³a pe³noziarnista z mase³kiem i 2 parówki jedynki I jak ? |
|
|
|
#1967 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
dla mnie sojowe i w musli i w kawie to po prostu niebo w gêbie |
|
|
|
|
#1968 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 271
|
A wstawiê swoje U
Kaloryczne, grzeszne, przedmaturalne (ca³y dzieñ siedzê w domu i siê uczê...)I. Grahamka z mas³em, jajem na twardo, pomidorem i majonezem/ mas³em, serem ¿ó³tym, szynk±, ogórkiem kiszonym i kie³kami; kawa z mlekiem, dwa ciacha owsiane. II. Serek homo waniliowy z garsci± pestek s³onecznika, p³atków migda³owych i rodzynek; cappuccino, kawa³ek sernika z budyniem. III. Filet z dorsza sma¿ony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki. IV. Sa³atka owocowa z banana, ananasa i jab³ka polana jogurtem naturalnym i miodem, dwa paski gorzkiej czekolady, zielona herbata. V. Makrela wêdzona + dwie niedu¿e kromki chleba ¿ytniego z mas³em, pomidorem i szczypiorkiem; bia³a herbata i znowu kawa³ek czekolady.
|
#1969 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
Co do okresu -kawy jest rzeczywi¶cie sporo ale my¶lê ¿e zmiana klimatu mog³a mieæ na to wp³yw. Anianiani - pysznie
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad�ospisy XIV
Cytat:
jest maleñski, podczas kiedy wcze¶niejsze by³y naprawdê obfite. My¶lê, ¿e bardziej ni¿ od zmiany klimatu zale¿y to od tkanki t³uszczowej - je¶li masz jej ma³o to i okresy bêd± ma³e. Nawet siê wcze¶niej sama nad tym nie zastanawia³am, przyjê³am to u siebie jako zupe³nie normalne. i chyba, tak mi siê wydaje, dodawanie nnkt nie pomo¿e bo to raczej trzeba by by³o wyhodowaæ sobie wiêksz± tkankê t³uszczow±.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-05-01 o 16:00 |
|
|
|
|
#1971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeste¶ mega dzielna babka mam nadzieje ¿e wszystko idzie ku lepszemu
|
|
#1972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mniej ni¿ zwykle na pewno nie jest. Kolacja ma³a, bo od obiadu do niej ca³y czas co¶ podjada³am, to jaki¶ serek, lody od mamy, orzechy, p³atki.. nie by³am w stanie wiêcej w siebie wcisn±æ, a i tak by³am po niej przepe³niona, a¿ mi by³o niedobrze (nie psychicznie tylko fizycznie - podobnie czu³am siê w ¶wiêta przy zastawionym stole ). Brak warzyw i owoców chyba z wiadomego powodu (brak czasu ;-)), ale chcia³am zapytaæ jakie zapychacze masz na my¶li? Wydaje mi siê, ¿e jad³am posi³ki ma³e objêto¶ciowo, a w stosunku do tego do¶æ kaloryczne (tak mi siê wydaje, ale wiadomo - mo¿e mi siê tylko wydawaæ ). ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Tylko takie ma³e pytanie: starasz siê oduczyæ planowania?
|
|
#1973 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chetnie podam przepis, ale ja gotuje "na oko". Mam dosc duza wprawe. Dlatego moge podac skladniki, ale proporcje to tak, pi razy oko .
|
|
|
#1975 |
|
Zadomowienie
|
o kurczê
dziwnie wysz³o ![]() przeczyta³am widocznie Twój komentarz, zakodowa³ mi siê nie¶wiadomie w mózgu ten fragment, po czym przesz³am do jad³ospisu Anianiani i skomentowa³am go przez przypadek tak jak Ty ;D.
|
#1976 | ||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U. skromniejsze dzi¶ i liczone od 11.
1¶n - 5 pieczonych placuszków mojej mamy ( p³atki owsiane, ¿ytnie, orkiszowe, amarantusowe, otrêby, pestki s³onecznika i dyni, kaszka lniana, sezam, jajka, jogurt naturalny, ³y¿ka oliwy z oliwek. ) z mas³em orzechowym, nutell± i kremem z bia³ej czekolady i orzechów macadamia ( hand-made )2¶n - wie¶niak 200 g. obiad - kawa³ki marynowanego kurczaka na grillu z sa³atk± z sa³aty, kapusty pekiñskiej, groszku, czerwonej fasolki, pomidora, ogórka z sosem z jogurtu greckiego z czosnkiem i tymiankiem. 1 h interwa³ów na ergometrze podwieczorek - activia do picia 300 g naturalna. kolacja - chyba tuñczyka z sa³atk± z obiadu wrzucê lub jajecznicê. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
No i wa¿ne ile wa¿ysz i ile mierzysz, je¶li ju¿ jeste¶ bardzo szczup³a to organizm nie bêdzie chcia³ chudn±æ.
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 813
|
Dzisiejsze RrRrRrRrrrr :
I kromka pe³noziarnistego pieczywa sojowego posmarowanego mas³em + sa³ata + szynka drobiowa pieczona+ rzodkiewka+ pomidor ; 3 ³y¿ki sa³atki : ry¿+tuñczyk+papryka+kukur ydza II jogurt naturalny + 4 ³y¿ki otrêbów + pokrojone kiwi ; ma³y plasterek babki jogurtowej ![]() III chochla kremu z groszku + pó³ kromki pumpernikla IV 4 wafle ry¿owe + kiwi V puszka ¶ledzia w sosie pomidorowym Proszê o ocenkê bo to moja dopiero 2-ga eRka
A jesli tesknota, to tylko chwilowa, taka na moment,na sekunde,kiedy sie schowasz pod ko³drê. A jesli juz przepasc,pustka miedzy nami,to tylko taka na sekunde,miedzy ustami... Dbamy o w³osy, o paznokcie, o cia³o i o cerê. !
|
|
|
|
#1978 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
Majowe P.: ¦: Wielki rogal ma¶lany na 4: -z mas³em, grubo z d¿emem papaja-marakuja -z mas³em, szynk±, pomidorem, bazyli± -z philadelphi± i papryk± -z mas³em orzechowym/nutell± (grubo, rozlecia³o siê )Caro na pó³ z mlekiem, kiwi II¶: saszetka musli ze s³onecznikiem, wkrojony banan i 2 plastry anansa z activi± naturaln±, jab³ko Ob: Pieczona kaczka, m³ode ziemniaczki polane sosem z kaczki/t³uszczem, kapusta czerwona z jab³kiem P: Dwie 'scones' ('..'-bo wysz³y niskie i ciasteczkowate ) wkruszone do wiejskiego z miodem.K: tu pewnie bêd± 2/3 kanapki z mas³em, szynk±, serem i pomidorem z bazyli± i trochê orzechów a po¼niej za pewne czekolada...bo mam zapasy do przepisu na ¿ycie. Moje jad³ospisy s± pomijane ostatnio Fajnie by by³o gdyby kto¶ oceni³.![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Mi siê podoba, ale chyba trochê mniej ni¿ zwykle?
|
|
#1979 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
Utrzymanie/Odzyskanie:
1¶niadanie: omlet pe³noziarnisty z nadzieniem jab³kowo-cynamonowym, pos³odzony miodem; kawa z mlekiem 1,5% 2¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, sa³at±, pomidorem i polêdwic± z indyka, druga z mas³em orzechowym, pó³ pomarañczy, gar¶æ orzechów laskowych polane po³ow± jogobelli bananowej trochê ponad 1h jazdy na rowerze stacjonarnym obiad: spora miska zupy jarzynowej podwieczorek: jab³ko upra¿one z cynamonem, p³atkami migda³owymi i mas³em orzechowym, zalane po³ow± jogobelli bananowej i 3 ³y¿kami serka wiejskiego; kawa zbo¿owa o smaku wanilii z miodem i mlekiem 1,5% kolacja: kromka razowca ze s³onecznikiem z sa³at±, rzodkiewk± i polêdwic± z indyka; reszta wiejskiego z jajkiem i kukurydz±
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-05-01 o 19:30 |
|
|
|
#1980 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
U
I. Owsianka: p³atki owsiane, orkiszowe, mieszanka otrêbów - z mlekiem sojowym, gruszk±, rodzynkami & cynamonem. II. Kromka chleba orkiszowego z wêdzon± makrel±, ogórkiem konserwowym i ketchupem; jab³ko. III. Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju rzepakowym z cebul±, marchewk±, cukini± i papryk±. IV. Fantasia jagodowa, kawa z mlekiem. V. Dwie kromy orkiszowego: z mas³em, wêdlin± drobiow±, pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, wêdzon± makrel± i ketchupem; marchewka. |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

S³odzik to masakra, niszczy mózg. Cukier to chyba tylko w s³odyczach jem, albo zupach czy sa³atkach ale to ¶ladowe ilo¶ci. Ja nie wiem w ogóle nie czuje potrzeby s³odzenia i dla mnie to dziwne, ¿e ludzie wszedzie sypi± nawet do owoców które s± s³odkie.
), slonecznik

] kilka ³yków jogurtu pitnego z aloesem i zbo¿em, baton muesli kokosowy w czeko; 

chyba muszê spróbowaæ ^^
).
!
) wkruszone do wiejskiego z miodem.
Fajnie by by³o gdyby kto¶ oceni³.