Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-30, 23:35   #1951
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 768
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez AmorLady Poka¿ wiadomo¶æ
Ja siê nie odchudzam i nie chce przytyæ, ¿yje normalnie i jem tyle na ile mam ochote to chyba U.
¦niadanie: 2 kromki chleba ¿ytniego + 2 plastry karkówki pieczonej + pó³ pomidora i rzodkiewka. Herbata czarna.
II ¦niadanie: 1,5 kromki chleba pszenno - ¿ytniego + jajko + pó³ pomidora z rzezucha. Kawa czarna.
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem. Karkówka pieczona + ogórek ¶wie¿y. Herbata czarna.
Podwieczorek: 2 kromki chleba wieloziarnistego + twaróg chudy + pomidor i lubczyk. 2 czekoladki mleczne. Herbata czarna.
Kolacja: Zupa pomidorowa z makaronem i lubczykiem. Karkówka pieczona + ogórek ¶wie¿y. Herbata czarna.
Uwielbiam zupe pomidorow± z makaronem mog³abym je¶æ ca³y dzieñ i nie wiem co mnie nasz³o na t± karkówkê, ale mia³am ochotê.
Ja w ogóle nie u¿ywam mas³a czy margaryny do chleba, dla mnie to dziwne, tak samo jak s³odzenie kawy czy herbaty. A jak robiê co¶ gdzie potrzeba cukru to sypie cukier S³odzik to masakra, niszczy mózg. Cukier to chyba tylko w s³odyczach jem, albo zupach czy sa³atkach ale to ¶ladowe ilo¶ci. Ja nie wiem w ogóle nie czuje potrzeby s³odzenia i dla mnie to dziwne, ¿e ludzie wszedzie sypi± nawet do owoców które s± s³odkie.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Patrz±c na wasze jad³ospisy to praktycznie jecie same wêglowodany czyli cukier
Ty te¿

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Edytowane przez zielona_zabcia
Czas edycji: 2011-04-30 o 23:36
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 00:07   #1952
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

moje jutrzejsze R

ISniadanie:
4 lyzki owsianki na mleku 1,5%,lyzka rodzynek,lyzka otrebow pszennych,serek homo naturalny(135g-opakowanie),jablko

IISniadanie:
Pomarancza, wiesniak lub jogurt sliwkowy,pare szuszonych jablek,kromka chlebka z szynka drobiowa

Obiad:
gotowane brokuly,marchewka,szpiank ,jaka jaglana

Podwieczorek:
wiesniak lub jogurt sliwkowy(zalezy co mi wpadnie na drugie sniadanie ), slonecznik

Kolacja:
2 gotowane jajka,pomidor

cos sie moze oczywiscie zmieni,moze najdzie mnie ochota na cos innego,ale wstepnie tak to bedzie wygladalo
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 00:47   #1953
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

O dzis ja, lalala

U

Obrzydliwa kawa, niedopita

Sniadanie
Salatka 60g tunczyka, salata, kolendra, pol pomidora, pol awokado, pol malej puszki kukurydzy
2 nieduze muffinki mocno czekoladowe (z maki ryzowej i amarantusa) domowej roboty
Herbata rooibos

Trening 1h , w tym 15 minut biegu, reszta silowe na gorne partie ciala.

Potreningowy

Odzywka bialkowa i kawalek batonika energetycznego dla cwiczacych (caly jest megaogromny, az nawet ma 400 kcal, jem go na kilka razy hehe)

Przekaska
Kilka krakersow kukurydzianych (69 kcal)
Mocne cappuchino z mlekiem lactose free

Obiad

2 grube plastry domowego pasztetu z watrobek i cyca kurzego
Kilkanascie oliwek zielonych
Pol awokado
Pol pomidora
Salata zielona z koledra
3 plastry ogorka
2 lyzki szpinaku duszonego w jogurcie z czosnkiem
3 tortille kukurydziane, swieze (to sie tu kupuje jak swiezy chleb, nie sa to tortille z folioego opakowania z polki w sumermarkecie), tortille sa robione chyba tylko z wody i maizena (specjalna maka kukurydziana), wielkosci malego talezyka kazda, sa mniejsze niz te wieeelkie kupowane u nas w opakowaniach

Lampka czerwonego wina do obiadu. A moze i dwie/ EDIT: byly dwie

Deser:
Duze , dojrzale, mango

Prosze o ocene.

Zglaszam sie tez z pytaniem. Mm problem z okresem. Nie ukrywam, ze schudlam kilka (max 5 kg, ale nie jest to chyba az tyle) od stycznia. Zeszlam glownie z tluszczu, bo np masy nie stracilam. Czuje sie dobrze, jest to waga dla mnie okej (55kg/165cm) , bmi w normie. N poczatku okres mialam normalnie , a potem poltora miesiaca temu baaardzo zle sie czulam przed okresem, po czym dostalam BAAARDZO mizerny okres (ciemny itd, krotko trwal, wiecie chyba o co chodzi). Potem po 2 tyg dostalam kolejny w ten desen, a teraz po miesiacu od tamtego znowu dostalam i znowu nie jest to 'porzadne krwawienie'. Wiem, ze nie jestescie lekarzami, ale czy mam to zwalic na zmiane klimatu (zmieniam w styczniu), czy moze powinnam cos dodac do menu? Myslalam ze moze pije zbyt duzo kawy, ktora wyplukuje magnez i zelazo , dlatego jem czekoladowe rzeczy, szpinak i watrobki...... Nnk mi nie brakuje, rzecz jasna, codziennie jem min pol awokado plus czasem orzechy, oliwe z oliwek, tunczyki, maslo orzechowe itd itd.
Laski tu macie doswiadczenie z problemami z okresem, co myslicie?

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage

Edytowane przez santos
Czas edycji: 2011-05-01 o 02:58
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 00:50   #1954
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
moje jutrzejsze R

ISniadanie:
4 lyzki owsianki na mleku 1,5%,lyzka rodzynek,lyzka otrebow pszennych,serek homo naturalny(135g-opakowanie),jablko ok, ³adne ¶niadanie

IISniadanie:
Pomarancza, wiesniak lub jogurt sliwkowy,pare szuszonych jablek,kromka chlebka z szynka drobiowa najlepiej pomarañcza + kromka chleba z szynk± drobiow± i warzywami

Obiad:
gotowane brokuly,marchewka,szpiank ,jaka jaglana kaszy i warzyw ma byæ spora porcja + KONIECZNIE bia³ko

Podwieczorek:
wiesniak lub jogurt sliwkowy(zalezy co mi wpadnie na drugie sniadanie ), slonecznik wybierz wie¶niaka, ma wiêcej bia³ka. je¿eli taki jogurt owocowy, który ma sporu cukru nie przeszkadza Ci w chudniêciu to dodaj najlepiej do porannej owsianki, bo na R ka¿dy posi³ek musi zawieraæ bia³ko, a ten jogurt go praktycznie nie ma, wiêc nie mo¿esz nim zastêpowaæ np. wie¶niaka

Kolacja:
2 gotowane jajka,pomidor ok

cos sie moze oczywiscie zmieni,moze najdzie mnie ochota na cos innego,ale wstepnie tak to bedzie wygladalo
jw.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 07:43   #1955
AlekzFragile
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 108

Mojeee Uuuuu :
Na wstepie chce zaznaczyæ i¿ nie mam nietolerancji laktozy. By³am na badaniach w pi±tek i okaz³o siê, ¿e by³ to czasowy nadmiar nabia³u w organizmie. Mogê je¶æ nabia³, ale w ma³êj ilo¶ci.

I. 2 nale¶niki z m±ki pszennej z d¿emem wi¶niowym domowej roboty ; ma³a ki¶æ winogrona ciemnego; zielona herbata
jab³ko; capuccino czekoladowe ----> matura: powtórka poezji i funkcji jêzykowych
II. m³ode ziemniaki z suszonym koprem; pier¶ z kurczaka gotowana z marchewk±; sa³atka z pomidora, rzodkiewki, mieszanki sa³at, oliwy
IV. serek homo naturalny - w koñcu mog³am zje¶æ, z mieszank± studenck± (gar¶æ); herbata z sokiem malinowym -----> powtórka matematyki o zgrozo !
V. dwie kromki razowca z mas³em:
- z sa³at±, bekonem wêdzonym, pomidorem, ogórkiem
- z pasztetem sojowym pomidorowym i warzywami jw
zielona herbata; ciastko owsiane

1,5 l wody z jodem

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze Utrzymanie (tylko cztery posi³ki, bo pó¼no wsta³am )

¦niadanie: 8 ³y¿ek domowego musli (mieszanina p³atków, otrêbów i suszonych owoców) na szklance mleka sojowego z jab³kiem pra¿onym z cynamonem; skrzypopokrzywa (torebka skrzypu, torebka pokrzywy, torebka herbaty malinowej i ³y¿eczka miodu)

II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym, sa³at±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; serek wiejski (200 g) z miodem, gruszk± i nerkowcami; herbata o smaku owoców le¶nych

Obiad: porcja zapiekanki z makronu pe³noziarnistego, mielonego indyka, warzyw i sosu serowego; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy

Kolacja: talerzyk sa³atki (miks sa³at, papryka, ogórek, pomidor, czerwona cebula, kukurydza z puszki, tuñczyk z puszki); du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym; bia³a herbata

+ w miêdzy czasie 2l wody i wpad³a kawa zbo¿owa z mlekiem sojowym i miodem

Dzisiejsze Utrzymanie, dosyæ rozpustne (tylko cztery posi³ki, bo pó¼no znowu wsta³am )

¦niadanie: talerzyk razowych jab³kowych racuszków posmarowanych twarogiem pó³t³ustym i d¿emem jagodowym; kakao na mleku sojowym z miodem

II ¶niadanie: du¿a kromka ¿ytniego domowego chleba z mas³em czosnkowym, sa³at±, serem ¿ó³tym, pomidorem i czerwon± cebul±; ma³e pude³eczko truskawek; kawa zbo¿owa z mlekiem sojowym i miodem

Obiad: grillowana pier¶ z indyka z sosem barbecue domowej roboty; pieczone ziemniaki z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym; sa³atka Coleslaw; szklanka Pepsi

Kolacja: 1/4 bagietki razowej z domowym bazyliowym pesto, mozzarell±, pomidorem i ¶wie¿± bazyli±; skrzypopokrzywa z torebk± herbaty malinowej i ³y¿eczk± miodu

+ 2l wody
Widzê, ¿e kto¶ zasmakowa³ w mleku sojowym
Mi kawa z tym mlekiem nie smakuje. Zalatuje dla mnie pomyjami takimi,, ale to kwestia smaków-mój brat twierdzi, ¿e zielona herbata ma smak siana.

Pijam wodê z jodem ju¿ od jakiego¶ czasu. Pomaga mi w trawieniu :P

Edytowane przez AlekzFragile
Czas edycji: 2011-05-01 o 07:41
AlekzFragile jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 08:27   #1956
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez AlekzFragile Poka¿ wiadomo¶æ
Mojeee Uuuuu :
Na wstepie chce zaznaczyæ i¿ nie mam nietolerancji laktozy. By³am na badaniach w pi±tek i okaz³o siê, ¿e by³ to czasowy nadmiar nabia³u w organizmie. Mogê je¶æ nabia³, ale w ma³êj ilo¶ci.

I. 2 nale¶niki z m±ki pszennej z d¿emem wi¶niowym domowej roboty ; ma³a ki¶æ winogrona ciemnego; zielona herbata
jab³ko; capuccino czekoladowe ----> matura: powtórka poezji i funkcji jêzykowych
II. m³ode ziemniaki z suszonym koprem; pier¶ z kurczaka gotowana z marchewk±; sa³atka z pomidora, rzodkiewki, mieszanki sa³at, oliwy
IV. serek homo naturalny - w koñcu mog³am zje¶æ, z mieszank± studenck± (gar¶æ); herbata z sokiem malinowym -----> powtórka matematyki o zgrozo !
zielona herbata; ciastko owsiane

1,5 l wody z jodem

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Mi kawa z tym mlekiem nie smakuje. Zalatuje dla mnie pomyjami takimi,, ale to kwestia smaków-mój brat twierdzi, ¿e zielona herbata ma smak siana.

fajnie, ¿e sprawa z t± laktoz± jednak jako¶ siê wyja¶ni³a ^^. baardzo mi siê podoba Twój jad³ospis. jest zdrowo i kolorowo . i nawet jest to 5 posi³ków
a propos, wczoraj kupi³am sobie mleko sojowe - jakie¶ z alpro soya, niby naturalne ale dosyæ s³odkie (ma w sk³adzie cukier trzcinowy). mam mieszane uczucia. smakuje mi, w owsiance by³o pyszne, ale jednak ma taki md³y, charakterystyczny posmak ;P. mimo wszystko wydaje mi siê byæ dobrym zamiennikiem zwyk³ego po którym ostatnio boli mnie brzuch o.O
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:03   #1957
AmorLady
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88
GG do AmorLady

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
Ty te¿
¯aden mój posi³ek nie sk³ada siê z samych wêglowodanów A g³ównie o to mi chodzi³o. Oczywi¶cie wêglowodany s± podstaw± ¿ywienia i g³ównym ¼ród³em energii, ale posi³ek w którym s± same W ;/

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
moje jutrzejsze R

ISniadanie:
4 lyzki owsianki na mleku 1,5%,lyzka rodzynek,lyzka otrebow pszennych,serek homo naturalny(135g-opakowanie),jablko

IISniadanie:
Pomarancza, wiesniak lub jogurt sliwkowy,pare szuszonych jablek,kromka chlebka z szynka drobiowa

Obiad:
gotowane brokuly,marchewka,szpiank ,jaka jaglana

Podwieczorek:
wiesniak lub jogurt sliwkowy(zalezy co mi wpadnie na drugie sniadanie ), slonecznik

Kolacja:
2 gotowane jajka,pomidor

Sama bym zjad³a takie ¶niadanie Podoba mi siê. Czy to nie za ma³o na ca³y dzieñ? Ten obiad to bardzo ma³o. Redukcja musi mieæ minimum 1500 kcl.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
Zgadzam siê w 100 procentach.
AmorLady jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:22   #1958
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 835

dziekuje za ocene i rady
dodam w takim razie do obiadu jajo sadzone albo kotleciki sojowe (mieska nie bardzo bo go nie jadam,chyba,ze drob,ale niestety nie mam w domku dzis kurczaka )
karola11 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:29   #1959
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Cytat:
Napisane przez morphine88 Poka¿ wiadomo¶æ
Wrzucam, ¿eby zobaczyæ, jak to wygl±da z boku.

Dzisiejsze rowerowe U:
1. 4 kromki chleba wieloziarnistego posmarowane serkiem Danio Intenso kokosowym z dosypan± fur± wiórków [wiêcej ni¿ zwykle ];
2. [w czasie 1-godzinnej jazdy rowerem] croissant francuski z Lidla;
3. 2 kie³basy drobiowe z grilla (jedna ¶l±ska, jedna bia³a parzona), 2 podpieczone kromki chleba wieloziarnistego, do tego sos barbecue, sos musztardowo-ketchupowy i chrzan [czyt.: obiad na dzia³ce u dziadków];
4. [bardziej przek±ska - w czasie 1,5-godzinnej dalszej czê¶ci wycieczki ] kilka ³yków jogurtu pitnego z aloesem i zbo¿em, baton muesli kokosowy w czeko;
w miêdzyczasie wpad³o kilka ³y¿eczek jakich¶ jogurtów od hostessy w markecie, trochê lodów kawowo-whisky od mamy i prawie butelka 0,5 l [nies³odzonej] wody active z truskawk±, malin±, limonk± i acai ;
5. 2 kromki chleba wieloziarnistego:
~z serkiem topionym borowikowym
~z margaryn± i salami light;
herbata rumowa, 2 marchewki

w ci±gu dnia wpad³o jeszcze do¶æ sporo orzechów.
tylko mi siê wydaje, czy za du¿o wêgli prostych dzisiaj?
przypominam siê.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:45   #1960
blablablablabla55555
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

a) Czy je¶li codziennie jem zazwyczaj 8 kromek chleba, to nie jest to za du¿o? Mo¿e lepiej go czym¶ zast±piæ?
b) Czy codzienne jedzenia kupnych s³odyczy typu batoniki nie jest nie zdrowe?
c) Czy nag³e zwiêkszanie ilo¶ci jedzenia mo¿e zaszkodziæ organizmowi?
d) Czy mo¿e byæ tak, ¿e bêdê tyæ za szybko? Ile powinnam tyæ na tydzieñ, ¿eby by³o zdrowo?
e) Czy je¶li poje¿d¿ê sobie oko³o godziny na rolkach lub rowerze albo wstanê pó¼niej to mam je¶æ tyle samo co zwykle czy mniej/wiêcej?
f) Czy je¶li zwiêkszam ilo¶æ jedzenia do takiej przy której tyjê, to po jakim¶ czasie mój organizm siê przyzwyczai i bêdzie utrzymywa³ wagê?

Podbijam. Jad³ospisy s± na poprzedniej stronie je¶li kto¶ chcia³by zerkn±æ. A je¶li nie, to mo¿e chocia¿ uzyskam odpowiedzi na te pytania , hmm?

Edytowane przez blablablablabla55555
Czas edycji: 2011-05-01 o 09:49
blablablablabla55555 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:46   #1961
aga0603
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Dziewczyny a ja mam pytanie teoretyczne. By³am na redukcji kilka miesiêcy i rzeczywi¶cie schud³am, ale tylko do pewnego momentu. Czy chc±c schudn±æ jeszcze trzeba byæ po prostu cierpliwym i nadal stosowaæ redukcjê czy to tak dzia³a, ¿e w pewnym momencie waga siê zatrzymujê i ju¿ wiêcej nie schudnê? co wtedy zrobiæ??
Stary 2011-05-01, 10:01   #1962
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
Napisane przez blablablablabla55555 Poka¿ wiadomo¶æ
a) Czy je¶li codziennie jem zazwyczaj 8 kromek chleba, to nie jest to za du¿o? Mo¿e lepiej go czym¶ zast±piæ?
b) Czy codzienne jedzenia kupnych s³odyczy typu batoniki nie jest nie zdrowe?
c) Czy nag³e zwiêkszanie ilo¶ci jedzenia mo¿e zaszkodziæ organizmowi?
d) Czy mo¿e byæ tak, ¿e bêdê tyæ za szybko? Ile powinnam tyæ na tydzieñ, ¿eby by³o zdrowo?
e) Czy je¶li poje¿d¿ê sobie oko³o godziny na rolkach lub rowerze albo wstanê pó¼niej to mam je¶æ tyle samo co zwykle czy mniej/wiêcej?
f) Czy je¶li zwiêkszam ilo¶æ jedzenia do takiej przy której tyjê, to po jakim¶ czasie mój organizm siê przyzwyczai i bêdzie utrzymywa³ wagê?

Podbijam. Jad³ospisy s± na poprzedniej stronie je¶li kto¶ chcia³by zerkn±æ. A je¶li nie, to mo¿e chocia¿ uzyskam odpowiedzi na te pytania , hmm?
a)nie jest to za du¿o , je¶li jednak nudzi Ci siê chleb to spokojnie wsuwaj p³atki owsiane, kaszki, p³atki ¶niadaniowe, ry¿, dro¿d¿ówki, ciasta kruche, no co chcesz, a co podchodzi pod wêglowodany.

b)zdrowe nie jest, lepiej szamaæ domowe ciasto/desery z owocami moim zdaniem. Raz na jaki¶ czas oczywi¶cie nie zaszkodzi, ale na co dzieñ lepiej wybraæ suszone owoce i orzechy(w miodzie domowe s± pycha!)

c) je¶li siê g³odzi³a¶ i nagle siê najesz mo¿esz dostaæ skrêtu kiszek, je¶li jad³a¶ sporo i chcesz wiêcej bo ju¿ nie tyjesz to spokojnie dodawaj bakalii, miodu, ¶mietany. Oczywi¶cie nie nale¿y doprowadziæ siê do md³o¶ci...

d. o,5kg - 1kg na tydzieñ jest okej. Da siê oczywi¶cie przytyæ 8 w miesi±c, ale skoñczy siê to ¼le dla skóry i samopoczucia.

e) je¶æ masz zgodnie z apetytem, a nie na si³ê 5 posi³ków bo tak trzeba. o. Na rolkach je¼dziæ mo¿esz, mo¿esz po wysi³ku napiæ siê soku, zje¶æ co¶ s³odkiego itd.

f)po jakim to nie wiem. Pewne jest tylko to, ¿e normalnie na oko organizm powinien dostawaæ 30kcal na kg masy cia³a, na przytyciu oko³o 35/40kcal. Je¶li wa¿ysz 50kg x40 = 2000kcal wstanie spoczynku. Do tego mo¿esz na aktywno¶æ wydatkowaæ 1200 dziennie wychodzi Ci 3200 by utrzymaæ wagê! do tego dodajesz 1000 lub 500 kcal i tyjesz 1kg lub o,5kg.

pieprzyæ internetowe kalkulatory!
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:30   #1963
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Poka¿ wiadomo¶æ
Witam dziewoje!

Dajê do oceny moje P.
¦: dwie kromki chleba z ziarnami, po³ bu³ki 'otrêbuski', wszystkie grubo z mas³em, sa³at±, mozzarell±, ogromnym polskim pomidorem, suszon± bazyli± i papryk±. szkl. truskawkowej ma¶lanki.

II¦: pucharek lodów(brzoskwiniowe, czekoladowe, ¶mietankowe, truskawkowe, posypane rozgniecionymi nerkowcami, z wkrojon± po³ow± banana)szkl. karotki malinowej, zielone jab³ko.

Ob: 7 knedli ziemniaczanych ze ¶liwkami, polanych mas³ekiem, posypanych cukrem pudrem i cynamonem (pyyychota!)

P: Deser oetkera Tiramissu (podwójna porcja) z biszkoptami i kaw±; kubas 400ml s³odkiego kakao.

K: (bêdzie po 20.) i chyba 2 kromki z ziarnami z mas³em,jedna z mozarell± i pomidorem, jedna z philadelphi±/szynk± i pomidorem, z bazyli± (¶wie¿±). i kie³baska wiedeñska z keczupem.

A teraz idê lulaæ na trochê bo co¶ mnie zmêczy³o, ale nie mam pojêcia co, gdy¿ moja aktywno¶æ dzisiaj to tylko zakupy i kilka damskich pompek.;p
Proszê o ocenê
Up.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:02   #1964
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Wczorajsze U:

1. 2 kromki razowca z mas³em,ok. 150g pó³t³ustego twarogu, du¿e wiejskie jajo, sa³ata, pomidor
2. ok.60g nerkowców i 1 wielki migda³, serek homo nat., kawa roz. z mlekiem
3. dwie michy krupniku z du¿± ilo¶ci± ró¿nych warzyw i ca³± piersi± z kurczaka w zupie
4. jab³ko, marchewka, serek wiejski+dwa pomidory,kawa³ek ciastka/ciasta co¶ jak szarlotka(niedobre)
5. dwie kromki razowca z mas³em i wêdzonym ³ososiem, sa³ata i pêczek rzodkiewek

ró¿ne herbaty, woda
i co?
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:35   #1965
maniulka0405
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 147

Cytat:
Wrzucam, ¿eby zobaczyæ, jak to wygl±da z boku.

Dzisiejsze rowerowe U:
1. 4 kromki chleba wieloziarnistego posmarowane serkiem Danio Intenso kokosowym z dosypan± fur± wiórków [wiêcej ni¿ zwykle ];
2. [w czasie 1-godzinnej jazdy rowerem] croissant francuski z Lidla;
3. 2 kie³basy drobiowe z grilla (jedna ¶l±ska, jedna bia³a parzona), 2 podpieczone kromki chleba wieloziarnistego, do tego sos barbecue, sos musztardowo-ketchupowy i chrzan [czyt.: obiad na dzia³ce u dziadków];
4. [bardziej przek±ska - w czasie 1,5-godzinnej dalszej czê¶ci wycieczki ] kilka ³yków jogurtu pitnego z aloesem i zbo¿em, baton muesli kokosowy w czeko;
w miêdzyczasie wpad³o kilka ³y¿eczek jakich¶ jogurtów od hostessy w markecie, trochê lodów kawowo-whisky od mamy i prawie butelka 0,5 l [nies³odzonej] wody active z truskawk±, malin±, limonk± i acai ;
5. 2 kromki chleba wieloziarnistego:
~z serkiem topionym borowikowym
~z margaryn± i salami light;
herbata rumowa, 2 marchewki

w ci±gu dnia wpad³o jeszcze do¶æ sporo orzechów.
tylko mi siê wydaje, czy za du¿o wêgli prostych dzisiaj?
Du¿o ruchu mia³a¶ tego dnia, dlatego pod tym wzglêdem wydaje siê ma³o, nawet chyba mniej ni¿ zwykle? Kolacja malutka...Du¿o zapychaczy, a w ogóle nie by³o dzisiaj warzyw i owoców, ale wiadomo, ka¿demu siê zdarza jeden taki dzieñ

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aga0603 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny a ja mam pytanie teoretyczne. By³am na redukcji kilka miesiêcy i rzeczywi¶cie schud³am, ale tylko do pewnego momentu. Czy chc±c schudn±æ jeszcze trzeba byæ po prostu cierpliwym i nadal stosowaæ redukcjê czy to tak dzia³a, ¿e w pewnym momencie waga siê zatrzymujê i ju¿ wiêcej nie schudnê? co wtedy zrobiæ??
Bardzo czêsto tak siê zdarza, spokojnie Moim zdaniem mo¿esz spokojnie kontynuowaæ redukcjê, ewentualnie zwiêkszyæ ruch Albo spójrz na swój jad³ospis, mo¿e jest w nim co¶, co hamuje dalsze chudniêcie?

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze U:

1. 2 kromki razowca z mas³em,ok. 150g pó³t³ustego twarogu, du¿e wiejskie jajo, sa³ata, pomidor
2. ok.60g nerkowców i 1 wielki migda³, serek homo nat., kawa roz. z mlekiem
3. dwie michy krupniku z du¿± ilo¶ci± ró¿nych warzyw i ca³± piersi± z kurczaka w zupie
4. jab³ko, marchewka, serek wiejski+dwa pomidory,kawa³ek ciastka/ciasta co¶ jak szarlotka(niedobre)

ró¿ne herbaty, woda
i co?
Mnie siê bardzo podoba
maniulka0405 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:23   #1966
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Wczorajsze U :
(bez nabia³owe i bezwarzywne)

¦niadanie-miska granoli peanut na mleku 2% (sporo)

2 ¶niadanie-porcja sa³atki owocowej (pó³ banana,giga jab³ko,kiwi)

Obiad-porcja wege czego¶ xd : micha sojowego mielonego miêska z porcj± makaronu ¶widerki

Podwieczorek-jedna mega kroma cha³ki z kruszonk± i jab³ucho

Kolacja-bu³a pe³noziarnista z mase³kiem i 2 parówki jedynki

I jak ?
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:37   #1967
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Mojeee Uuuuu :
Na wstepie chce zaznaczyæ i¿ nie mam nietolerancji laktozy. By³am na badaniach w pi±tek i okaz³o siê, ¿e by³ to czasowy nadmiar nabia³u w organizmie. Mogê je¶æ nabia³, ale w ma³êj ilo¶ci. to fajnie tym razem siê pilnuj z nabia³em

I. 2 nale¶niki z m±ki pszennej z d¿emem wi¶niowym domowej roboty ; ma³a ki¶æ winogrona ciemnego; zielona herbata bardzo fajnie ¶niadanie
jab³ko; capuccino czekoladowe ----> matura: powtórka poezji i funkcji jêzykowych tu bym co¶ dorzuci³a i by³oby porz±dne II ¶niadanie, ale jako przek±ska okej
II. m³ode ziemniaki z suszonym koprem; pier¶ z kurczaka gotowana z marchewk±; sa³atka z pomidora, rzodkiewki, mieszanki sa³at, oliwy ok, je¿eli porcja spora
IV. serek homo naturalny - w koñcu mog³am zje¶æ, z mieszank± studenck± (gar¶æ); herbata z sokiem malinowym -----> powtórka matematyki o zgrozo ! je¿eli serka i mieszanki du¿o, to mo¿e byæ
zielona herbata; ciastko owsiane ok. zainteresowa³a¶ mnie tym wêdzonym bekonem chyba muszê spróbowaæ ^^

1,5 l wody z jodem

jw.
dla mnie sojowe i w musli i w kawie to po prostu niebo w gêbie
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 14:17   #1968
Anianiani
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 271

A wstawiê swoje U Kaloryczne, grzeszne, przedmaturalne (ca³y dzieñ siedzê w domu i siê uczê...)

I. Grahamka z mas³em, jajem na twardo, pomidorem i majonezem/ mas³em, serem ¿ó³tym, szynk±, ogórkiem kiszonym i kie³kami;
kawa z mlekiem, dwa ciacha owsiane.
II. Serek homo waniliowy z garsci± pestek s³onecznika, p³atków migda³owych i rodzynek; cappuccino, kawa³ek sernika z budyniem.
III. Filet z dorsza sma¿ony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki.
IV. Sa³atka owocowa z banana, ananasa i jab³ka polana jogurtem naturalnym i miodem, dwa paski gorzkiej czekolady, zielona herbata.
V. Makrela wêdzona + dwie niedu¿e kromki chleba ¿ytniego z mas³em, pomidorem i szczypiorkiem;
bia³a herbata i znowu kawa³ek czekolady.

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej g³ód.
w ¼renicy tak pe³nej ¿ywej mg³y
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 15:02   #1969
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
O dzis ja, lalala
U
Sniadanie
Salatka 60g tunczyka, salata, kolendra, pol pomidora, pol awokado, pol malej puszki kukurydzy
2 nieduze muffinki mocno czekoladowe (z maki ryzowej i amarantusa) domowej roboty
Herbata rooibos
Potreningowy
Odzywka bialkowa i kawalek batonika energetycznego dla cwiczacych (caly jest megaogromny, az nawet ma 400 kcal, jem go na kilka razy hehe)
Przekaska
Obiad
Pol awokado
Pol pomidora
Salata zielona z koledra
3 plastry ogorka
3 tortille kukurydziane, swieze (to sie tu kupuje jak swiezy chleb, nie sa to tortille z folioego opakowania z polki w sumermarkecie), tortille sa robione chyba tylko z wody i maizena (specjalna maka kukurydziana), wielkosci malego talezyka kazda, sa mniejsze niz te wieeelkie kupowane u nas w opakowaniach
Deser:
Duze , dojrzale, mango
Prosze o ocene.
Zglaszam sie tez z pytaniem. Mm problem z okresem. Nie ukrywam, ze schudlam kilka (max 5 kg, ale nie jest to chyba az tyle) od stycznia. Zeszlam glownie z tluszczu, bo np masy nie stracilam. Czuje sie dobrze, jest to waga dla mnie okej (55kg/165cm) , bmi w normie. N poczatku okres mialam normalnie , a potem poltora miesiaca temu baaardzo zle sie czulam przed okresem, po czym dostalam BAAARDZO mizerny okres (ciemny itd, krotko trwal, wiecie chyba o co chodzi). Potem po 2 tyg dostalam kolejny w ten desen, a teraz po miesiacu od tamtego znowu dostalam i znowu nie jest to 'porzadne krwawienie'. Wiem, ze nie jestescie lekarzami, ale czy mam to zwalic na zmiane klimatu (zmieniam w styczniu), czy moze powinnam cos dodac do menu? Myslalam ze moze pije zbyt duzo kawy, ktora wyplukuje magnez i zelazo , dlatego jem czekoladowe rzeczy, szpinak i watrobki...... Nnk mi nie brakuje, rzecz jasna, codziennie jem min pol awokado plus czasem orzechy, oliwe z oliwek, tunczyki, maslo orzechowe itd itd.
Fajnie, fajnie - urozmaicone, smaczne i zdrowe jad³o. ¦niadaniowa sa³atka musia³abyæ pyszna! Mog³abym prosiæ przepis na muffinki?
Co do okresu -kawy jest rzeczywi¶cie sporo ale my¶lê ¿e zmiana klimatu mog³a mieæ na to wp³yw.

Anianiani - pysznie
Stary 2011-05-01, 15:22   #1970
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024
Dot.: Nasze Codzienne Jad�ospisy XIV

Cytat:
O dzis ja, lalala

U

Sniadanie
Herbata rooibos

Potreningowy

Przekaska

Obiad

Pol awokado
Pol pomidora
Salata zielona z koledra
3 plastry ogorka

Deser:
Duze , dojrzale, mango

Prosze o ocene.

Zglaszam sie tez z pytaniem. Mm problem z okresem. Nie ukrywam, ze schudlam kilka (max 5 kg, ale nie jest to chyba az tyle) od stycznia. Zeszlam glownie z tluszczu, bo np masy nie stracilam. Czuje sie dobrze, jest to waga dla mnie okej (55kg/165cm) , bmi w normie. N poczatku okres mialam normalnie , a potem poltora miesiaca temu baaardzo zle sie czulam przed okresem, po czym dostalam BAAARDZO mizerny okres (ciemny itd, krotko trwal, wiecie chyba o co chodzi). Potem po 2 tyg dostalam kolejny w ten desen, a teraz po miesiacu od tamtego znowu dostalam i znowu nie jest to \\\'porzadne krwawienie\\\'. Wiem, ze nie jestescie lekarzami, ale czy mam to zwalic na zmiane klimatu (zmieniam w styczniu), czy moze powinnam cos dodac do menu? Myslalam ze moze pije zbyt duzo kawy, ktora wyplukuje magnez i zelazo , dlatego jem czekoladowe rzeczy, szpinak i watrobki...... Nnk mi nie brakuje, rzecz jasna, codziennie jem min pol awokado plus czasem orzechy, oliwe z oliwek, tunczyki, maslo orzechowe itd itd.
zainteresowa³am siê pytaniem bo mam podobne wymiary i podobny problem. Je¶li piszesz, ¿e schud³a¶ g³ownie z t³uszczu a nie z miê¶ni, to prawdopodobnie to jest powodem. Ja tte¿ odchudzaj±c siê dodatkowo æwiczy³am i teraz jestem na granicy procentowej tkanki t³uszczowej - a mój okres
jest maleñski, podczas kiedy wcze¶niejsze by³y naprawdê obfite. My¶lê, ¿e bardziej ni¿ od zmiany klimatu zale¿y to od tkanki t³uszczowej - je¶li masz jej ma³o to i okresy bêd± ma³e. Nawet siê wcze¶niej sama nad tym nie zastanawia³am, przyjê³am to u siebie jako zupe³nie normalne. i chyba, tak mi siê wydaje, dodawanie nnkt nie pomo¿e bo to raczej trzeba by by³o wyhodowaæ sobie wiêksz± tkankê t³uszczow±.

Edytowane przez pozytywna-wariatka
Czas edycji: 2011-05-01 o 16:00
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:43   #1971
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anianiani Poka¿ wiadomo¶æ
A wstawiê swoje U Kaloryczne, grzeszne, przedmaturalne (ca³y dzieñ siedzê w domu i siê uczê...)

I. Grahamka z mas³em, jajem na twardo, pomidorem i majonezem/ mas³em, serem ¿ó³tym, szynk±, ogórkiem kiszonym i kie³kami;
II. Serek homo waniliowy z garsci± pestek s³onecznika, p³atków migda³owych i rodzynek; cappuccino, kawa³ek sernika z budyniem.
III. Filet z dorsza sma¿ony na oliwie, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki.
IV. Sa³atka owocowa z banana, ananasa i jab³ka polana jogurtem naturalnym i miodem, dwa paski gorzkiej czekolady, zielona herbata.
V. Makrela wêdzona + dwie niedu¿e kromki chleba ¿ytniego z mas³em, pomidorem i szczypiorkiem;
prze¶licznie
jeste¶ mega dzielna babka
mam nadzieje ¿e wszystko idzie ku lepszemu

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-05-01, 16:47   #1972
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maniulka0405 Poka¿ wiadomo¶æ
Du¿o ruchu mia³a¶ tego dnia, dlatego pod tym wzglêdem wydaje siê ma³o, nawet chyba mniej ni¿ zwykle? Kolacja malutka...Du¿o zapychaczy, a w ogóle nie by³o dzisiaj warzyw i owoców, ale wiadomo, ka¿demu siê zdarza jeden taki dzieñ[COLOR="Silver"]
dziêki za ocenê
mniej ni¿ zwykle na pewno nie jest. Kolacja ma³a, bo od obiadu do niej ca³y czas co¶ podjada³am, to jaki¶ serek, lody od mamy, orzechy, p³atki.. nie by³am w stanie wiêcej w siebie wcisn±æ, a i tak by³am po niej przepe³niona, a¿ mi by³o niedobrze (nie psychicznie tylko fizycznie - podobnie czu³am siê w ¶wiêta przy zastawionym
stole ). Brak warzyw i owoców chyba z wiadomego powodu (brak czasu ;-)), ale chcia³am zapytaæ jakie zapychacze masz na my¶li? Wydaje mi siê, ¿e jad³am posi³ki ma³e objêto¶ciowo, a w stosunku do tego do¶æ kaloryczne (tak mi siê wydaje, ale wiadomo - mo¿e mi siê tylko wydawaæ ).

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Anianiani Poka¿ wiadomo¶æ

Mnie te¿ siê podoba, mam nadziejê, ¿e wszystko idzie ku lepszemu.
Tylko takie ma³e pytanie: starasz siê oduczyæ planowania?

Steven Tyler
Stary 2011-05-01, 16:50   #1973
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
dziêki za ocenê
mniej ni¿ zwykle na pewno nie jest. Kolacja ma³a, bo od obiadu do niej ca³y czas co¶ podjada³am, to jaki¶ serek, lody od mamy, orzechy, p³atki.. nie by³am w stanie wiêcej w siebie wcisn±æ, a i tak by³am po niej przepe³niona, a¿ mi by³o niedobrze (nie psychicznie tylko fizycznie - podobnie czu³am siê w ¶wiêta przy zastawionym
stole ). Brak warzyw i owoców chyba z wiadomego powodu (brak czasu ;-)), ale chcia³am zapytaæ jakie zapychacze masz na my¶li? Wydaje mi siê, ¿e jad³am posi³ki ma³e objêto¶ciowo, a w stosunku do tego do¶æ kaloryczne (tak mi siê wydaje, ale wiadomo - mo¿e mi siê tylko wydawaæ ).

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Mnie te¿ siê podoba, mam nadziejê, ¿e wszystko idzie ku lepszemu.
Tylko takie ma³e pytanie: starasz siê oduczyæ planowania?
ej nie zgapiaj

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-05-01, 17:07   #1974
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
zainteresowa³am siê pytaniem bo mam podobne wymiary i podobny problem. Je¶li piszesz, ¿e schud³a¶ g³ownie z t³uszczu a nie z miê¶ni, to prawdopodobnie to jest powodem. Ja tte¿ odchudzaj±c siê dodatkowo æwiczy³am i teraz jestem na granicy procentowej tkanki t³uszczowej - a mój okres
jest maleñski, podczas kiedy wcze¶niejsze by³y naprawdê obfite. My¶lê, ¿e bardziej ni¿ od zmiany klimatu zale¿y to od tkanki t³uszczowej - je¶li masz jej ma³o to i okresy bêd± ma³e. Nawet siê wcze¶niej sama nad tym nie zastanawia³am, przyjê³am to u siebie jako zupe³nie normalne. i chyba, tak mi siê wydaje, dodawanie nnkt nie pomo¿e bo to raczej trzeba by by³o wyhodowaæ sobie wiêksz± tkankê t³uszczow±.
OOO ciekawa odpowiedz. Mozesz miec duzo racji, kojarze podobne symptomy z opowiesci kolezanki. No to coz, uznaje, ze tak byc musi. Nie zamierzam tyc celowo. Nawet nie chodzi o forme i wyglad, chociaz to tez, ale po prostu nie mam sily na to. Nie chcialabym tyc na slodyczach, a na wiecej posilkow nie mam sily i czasu, zarowno na przygotowanie jak i na samo pochlanianie
Cytat:
Napisane przez GreenBalance Poka¿ wiadomo¶æ
Fajnie, fajnie - urozmaicone, smaczne i zdrowe jad³o. ¦niadaniowa sa³atka musia³abyæ pyszna! Mog³abym prosiæ przepis na muffinki?
Co do okresu -kawy jest rzeczywi¶cie sporo ale my¶lê ¿e zmiana klimatu mog³a mieæ na to wp³yw.
Dziekowac za ocene.
Chetnie podam przepis, ale ja gotuje "na oko". Mam dosc duza wprawe. Dlatego moge podac skladniki, ale proporcje to tak, pi razy oko .

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:26   #1975
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
ej nie zgapiaj
o kurczê
dziwnie wysz³o
przeczyta³am widocznie Twój komentarz, zakodowa³ mi siê nie¶wiadomie w mózgu ten fragment, po czym przesz³am do jad³ospisu Anianiani i skomentowa³am go przez przypadek tak jak Ty ;D.

Steven Tyler
Stary 2011-05-01, 17:52   #1976
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

U. skromniejsze dzi¶ i liczone od 11.

1¶n - 5 pieczonych placuszków mojej mamy ( p³atki owsiane, ¿ytnie, orkiszowe, amarantusowe, otrêby, pestki s³onecznika i dyni, kaszka lniana, sezam, jajka, jogurt naturalny, ³y¿ka oliwy z oliwek. ) z mas³em orzechowym, nutell± i kremem z bia³ej czekolady i orzechów macadamia ( hand-made )
2¶n - wie¶niak 200 g.
obiad - kawa³ki marynowanego kurczaka na grillu z sa³atk± z sa³aty, kapusty pekiñskiej, groszku, czerwonej fasolki, pomidora, ogórka z sosem z jogurtu greckiego z czosnkiem i tymiankiem.

1 h interwa³ów na ergometrze

podwieczorek - activia do picia 300 g naturalna.
kolacja - chyba tuñczyka z sa³atk± z obiadu wrzucê lub jajecznicê.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
OOO ciekawa odpowiedz. Mozesz miec duzo racji, kojarze podobne symptomy z opowiesci kolezanki. No to coz, uznaje, ze tak byc musi. Nie zamierzam tyc celowo. Nawet nie chodzi o forme i wyglad, chociaz to tez, ale po prostu nie mam sily na to. Nie chcialabym tyc na slodyczach, a na wiecej posilkow nie mam sily i czasu, zarowno na przygotowanie jak i na samo pochlanianie

Dziekowac za ocene.
Chetnie podam przepis, ale ja gotuje "na oko". Mam dosc duza wprawe. Dlatego moge podac skladniki, ale proporcje to tak, pi razy oko .
No ja w ka¿dym b±d¼ razie siê z tym pogodzi³am i tak naprawdê wcale mi to a¿ tak nie przeszkadza, wcze¶niej po diecie mój okres w ogóle znikn±³ ale wróci³ i choæ jest niewielki, to siê jako¶ trzyma. I te¿ bym prosi³a o ten przepis, brzmi pysznie i ciekawie.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez aga0603 Poka¿ wiadomo¶æ
Schudniesz. Trzeba byæ cierpliwym, robiæ swoje, a czasem ¿eby ruszyæ wagê trzeba dodaæ trochê sportu.
No i wa¿ne ile wa¿ysz i ile mierzysz, je¶li ju¿ jeste¶ bardzo szczup³a to organizm nie bêdzie chcia³ chudn±æ.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:25   #1977
plizie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 813

Dzisiejsze RrRrRrRrrrr :

I kromka pe³noziarnistego pieczywa sojowego posmarowanego mas³em + sa³ata + szynka drobiowa pieczona+ rzodkiewka+ pomidor ; 3 ³y¿ki sa³atki : ry¿+tuñczyk+papryka+kukur ydza
II jogurt naturalny + 4 ³y¿ki otrêbów + pokrojone kiwi ; ma³y plasterek babki jogurtowej
III chochla kremu z groszku + pó³ kromki pumpernikla
IV 4 wafle ry¿owe + kiwi
V puszka ¶ledzia w sosie pomidorowym

Proszê o ocenkê bo to moja dopiero 2-ga eRka

Dbamy o w³osy, o paznokcie, o cia³o i o cerê. !
plizie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:55   #1978
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Mojeee Uuuuu :
Na wstepie chce zaznaczyæ i¿ nie mam nietolerancji laktozy. By³am na badaniach w pi±tek i okaz³o siê, ¿e by³ to czasowy nadmiar nabia³u w organizmie. Mogê je¶æ nabia³, ale w ma³êj ilo¶ci. Ca³e szczê¶cie!

I. 2 nale¶niki z m±ki pszennej z d¿emem wi¶niowym domowej roboty ; ma³a ki¶æ winogrona ciemnego; zielona herbata chyba jutro soie zrobiê nale¶niczki normalnie
IV. serek homo naturalny - w koñcu mog³am zje¶æ, z mieszank± studenck± (gar¶æ); herbata z sokiem malinowym -----> powtórka matematyki o zgrozo ! dasz radê
- z sa³at±, bekonem wêdzonym, pomidorem, ogórkiem te¿ mnie ten bekon ciekawi
zielona herbata; ciastko owsiane <- muszê upiec

1,5 l wody z jodem
Smaczne, lu¼ne U

Majowe P.:
¦: Wielki rogal ma¶lany na 4:
-z mas³em, grubo z d¿emem papaja-marakuja
-z mas³em, szynk±, pomidorem, bazyli±
-z philadelphi± i papryk±
-z mas³em orzechowym/nutell± (grubo, rozlecia³o siê)
Caro na pó³ z mlekiem, kiwi

II¶: saszetka musli ze s³onecznikiem, wkrojony banan i 2 plastry anansa z activi± naturaln±, jab³ko

Ob: Pieczona kaczka, m³ode ziemniaczki polane sosem z kaczki/t³uszczem, kapusta czerwona z jab³kiem

P: Dwie 'scones' ('..'-bo wysz³y niskie i ciasteczkowate) wkruszone do wiejskiego z miodem.

K: tu pewnie bêd± 2/3 kanapki z mas³em, szynk±, serem i pomidorem z bazyli± i trochê orzechów

a po¼niej za pewne czekolada...bo mam zapasydo przepisu na ¿ycie.

Moje jad³ospisy s± pomijane ostatnio Fajnie by by³o gdyby kto¶ oceni³.

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Poka¿ wiadomo¶æ
Wczorajsze U:

1. 2 kromki razowca z mas³em,ok. 150g pó³t³ustego twarogu, du¿e wiejskie jajo, sa³ata, pomidor kocham du¿e, wiejskie jajca!
2. ok.60g nerkowców i 1 wielki migda³, serek homo nat., kawa roz. z mlekiem nerkowce
3. dwie michy krupniku z du¿± ilo¶ci± ró¿nych warzyw i ca³± piersi± z kurczaka w zupie oj krupniiku dawno nie by³o u mnie..mm.

ró¿ne herbaty, woda
i co?
Roooodzyna! £adnie, ale jako¶ mi siê wydaje, ¿e smutno? No nie wiem, pewnie siê tylko wydaje.
Mi siê podoba, ale chyba trochê mniej ni¿ zwykle?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:26   #1979
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Utrzymanie/Odzyskanie:

1¶niadanie:
omlet pe³noziarnisty z nadzieniem jab³kowo-cynamonowym, pos³odzony miodem; kawa z mlekiem 1,5%
2¶niadanie: dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, sa³at±, pomidorem i polêdwic± z indyka, druga z mas³em orzechowym,
pó³ pomarañczy, gar¶æ orzechów laskowych polane po³ow± jogobelli bananowej

trochê ponad 1h jazdy na rowerze stacjonarnym

obiad: spora miska zupy jarzynowej
podwieczorek:
jab³ko upra¿one z cynamonem, p³atkami migda³owymi i mas³em orzechowym, zalane po³ow± jogobelli bananowej i 3 ³y¿kami serka wiejskiego; kawa zbo¿owa o smaku wanilii z miodem i mlekiem 1,5%
kolacja: kromka razowca ze s³onecznikiem z sa³at±, rzodkiewk± i polêdwic± z indyka; reszta wiejskiego z jajkiem i kukurydz±

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-05-01 o 19:30
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:33   #1980
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

U

I. Owsianka: p³atki owsiane, orkiszowe, mieszanka otrêbów - z mlekiem sojowym, gruszk±, rodzynkami & cynamonem.
II. Kromka chleba orkiszowego z wêdzon± makrel±, ogórkiem konserwowym i ketchupem; jab³ko.
III. Pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju rzepakowym z cebul±, marchewk±, cukini± i papryk±.
IV. Fantasia jagodowa, kawa z mlekiem.
V. Dwie kromy orkiszowego: z mas³em, wêdlin± drobiow±, pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewk± i szczypiorkiem/z mas³em, wêdzon± makrel± i ketchupem; marchewka.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.