|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 |
KWC
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Frytki ... hmmm. ... uwielbiałam zawsze- ale jak w lutym mi się zachciało, w okresie mocno mdłościowo- wymiotnym, a potem cała chata nimi waliła to przy 0 stopniach na zewn. spaliśmy całą noc przy balkonie otwartym na oścież ![]() ![]() A wystawiasz czasem jakieś buty?? Bo ja mam ze 3 pary i zastanawiam się jaką kwotę za przesyłkę podać ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-05-01 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Zakorzenienie
|
Buty wychodzą przeważnie tak.
Karton- priorytet- 11 zł jedna para.+ oczywiście koszty szarego papieru lub foli. Koperta bąbelkowa - priorytet 6,20-9,00 + koszty kopery. Chyba że buty ciężkie albo dwie pary na raz to 13.00-14.50zł |
![]() ![]() |
![]() |
#3725 |
Zakorzenienie
|
Mąż mi rozdarł pieroga do spania
![]() ![]()
![]() |
#3726 |
Rozeznanie
|
Oj powiem Ci, że nie ma
![]() 81gosia mój Tż też ma włosy prawie do pasa ![]() ![]() Co do sexu...hmmm to u mnie to różnie ![]() ![]() ![]() ![]() bianeczkaa każ mu naprawić...jak to tak, oj coś widzę że się nie obejdzie bez ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-05-01 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3728 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu buty zamawiam. A jeszcze chwilę wcześniej mówiłam , że miejsca nie mam
![]() ![]() Dajcie mi fasolkę szparagową ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3730 |
Zakorzenienie
|
wrrrr...wcieło mi posta....
![]() ![]() ![]() bianeczka fajnie, że wróciłaś ![]() cotynato oj zjadłabym sobie bobu i jeszcze loda z McD z polewą truskawkową ![]() anciakh ja pracuje 8-9 h, ale z tego siedzę jakieś 7, resztę biegam z papierami i załatwieniami. brzuch mnie nawet nie boli, bardziej plecy. Ale jeszcze z miesiąc myślę, ze dam radę. Najbardziej mi sie nie chce wstawać rano, ale jak juz wstanę to jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam fasolkę. I mało co nie skakałam z radości
![]() Co do loda to ja uwielbiam w macu tego z lionem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
Matko!!!!!!!!!!!1 Jak mi się nudzi
![]() ![]()
![]() |
#3733 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie spodobał się Wam pomysł patiisi... no a ja coś w tym stylu zrobiłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ach nie wiem jak Wam to napisać - o co mi chodzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Rozeznanie
|
matko jak mi cały dzień mięsień pod kolanem skacze!!! jakie to głupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu - nie mnie osądzać Twoje zachowanie, wyraziłam swoje zdanie na ten temat już i chyba nie ma co tego roztrząsać bardziej. Postąpiłaś tak i już - ja dawniej może i tak bym postąpiła, ale teraz na pewno nie ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- A u mnie już po grilu - siostry pojechały, pozmywane i można odpocząć. Hmm... ale chyba trzeba wziąść notatki i troche się pouczyć, bo jutro wyjeżdżamy to się nie pouczę, we wtorek dopiero wracamy więc też nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tego, jak pisałyście, że jak kogoś nie lubicie to dla męża akceptujecie spotkania z tymi osobami - coś w tym stylu... Ja tak nie potrafię ![]() Powiem tylko, że nie jestem z siebie zadowolona, nie czuję się z tym dobrze i mam nadzieję, że do wielu spraw dojrzeję i będę umiała postępować inaczej... ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- agnieszka0605 w sumie jesteś młodsza ode mnie??? spojrzałam na Twój profil, może źle popatrzyłam... tym bardziej mi głupio... ![]() Jesteś dojrzalsza i mądrzejsza ode mnie... Ja jak taka gówniara... czasami z niektórymi emocjami sobie nie radzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Kasiu - tak, jestem młodsza
![]() ![]() ![]() i dodam, że ja wcale nie uwarzam się za osobę dojrzałą... bo całe życie jeszcze przede mną Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-01 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Zakorzenienie
|
Hahaha
![]() ![]() |
![]() |
#3740 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie... ja mogę tylko wyobrazić sobie co przeżyłaś Ty... co przeżył mój mąż... On mając 10lat stracił mamę, ojciec pił (groził mężowi dom dziecka) i ojciec rok temu zmarł... A ja... w czepku urodzona... zawsze na mnie dmuchano, chuchano, noszono na rękach... Często też w telewizji patrząc na ludzką tragedię - chorobę kogoś bliskiego, śmierć, myślę sobie jakie mam szczęście w życiu... Jestem słaba psychicznie... wiem, że nie poradzę sobie z życiowych naprawdę trudnych sytuacjach... Widzę po mężu jaki jest silny psychicznie i w ogóle i to w nim podziwiam a także w Tobie ![]() Ja wystarczy, że mój Filip zdrapnie sobie kolano "wariuję" - no może przesadzam... ale np. kiedyś miał problemy żołądkowe... miał straszne skurcze brzuszka i wymiotował, był już wieczór. Braliśmy go na ręce a on z bólu nóżkami wspinał się po nas. Mąż robił łóżko, ja trzymałam Filipa i on zwymiotował, więc dałam go mamie na ręce i poleciałam po szmatkę... by posprzątać. Wracam i słyszę spokojny ale drżący głos mojej mamy, która gdzieś dzwoni, przedstawia się, mówi, że jest ze służby zdrowia ale nie wie czy sobie poradzi - ja tak słucham???!!! Zaczęłam ryczeć do męża, że coś się dzieje, że mama na pogotowie dzwoni! Zachowywałam się jak opętana! Po chwili moja mama odsapnęła i powiedziała, że wnuczek odzyskał świadomość i wszystko dobrze. Nie wiedziałam nawet co się dzieje i panikowałam. Okazało się (tak jak mama przypuszczała) że na skutek wymiotów, podrażniony został u Filipa błędnik, Filip zrobił się zwiodczały, patrzył w sufit (był nieobecny) miał sine usteczka - to było straszne!!! Moja mama pomyślała, że to błędnik ale obawiała się że może to być atak padaczkowy. Ja nie wiem co by się stało jakby naprawdę coś się działo - ja nie umiałabym Filipowi pomóc ![]() Jestem słaba - dupa wołowa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co, każda kobieta wariuje kiedy dziecko choruje, traci świadomość i coś się z nim dzieje. Tu nawet osoby silne psychicznie wg mnie wymiękają.
Najgorzej to patrzeć na cierpienie bliskich. A jak dziecku coś się dzieje to serce się kraja. Ja nie mogę patrzeć na cierpienie obcych mi ludzi a co dopiero bliskich, czy też dziecka którego w sumie nawet jeszcze nie dotknęłam , nie zobaczyłam w pełni a już je kocham całą sobą i boję się o nie każdego dnia. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-01 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
kasiuleczkakuleczka, agnieszka 0605 jesteście wspaniałymi i dzielnymi kobietami!
![]() ja miałam fajne dzieciństwo, mam cudownych rodziców i siostrzyczkę, a teraz też cudownego męża. założyłam rodzinę, a mimo to ze mnie panikara i tchórz. może to dziwnie zabrzmi, ale po stracie pierwszego maleństwa jestem trochę inną osobą i stałam się ciut odwazniejsza. ale tylko ciut, bo czasem nawet najprostszej decyzji nie umiem podjąć... a mam prawie 25 lat... |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Wtajemniczenie
|
wiesz Kasia doświadczenie życiowe i dojrzałość to jedno a umiejętność pomocy drugiej osobie - drugie. Ja nie umiem pomóc i zdaję sobie z tego sprawę. Niemal raz na tydzien obiecuję sobie że pójdę na kurs pierwszej pomocy, ale jeszcze się nie wybrałam. A przecież niewiadomo kiedy trzeba będzie komuś pomoc, może i uratować życie. Więc jestem na siebie wściekła. Zwłaszcza ze od kiedy jestem odpowiedzialna za dzieci powinnam umieć im pomóc, choćby jakby się zakrztusiły albo własnie miały bezdech itd. Teraz mówię to na forum, może nawzajem się zmotywujemy do takiego kursu
![]() dziewczyny wiecie że niedlugo nasz dzien? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Zakorzenienie
|
i będziemy/jesteśmy wspaniałymi mamami!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3747 |
Zakorzenienie
|
O matko, faktycznie
![]() Ja kiedyś miałam zaproponowany kurs pierwszej pomocy przez mamę Ninki ale jakoś tak wyszło, że nie dogadałyśmy się i w końcu nie poszłam a szkoda bo to przydatna rzecz. Nawet kiedyś się zastanawiałam czy gdybym zobaczyła osobę z atakiem padaczki, po wypadku rowerowym czy innym... czy bym umiała pomóc, ułożyć tę osobę do czasu przybycia pogotowia i wiem że nie potrafię. Musimy się faktycznie motywować. Też kiedyś miałam taką sytuację, że Ninka siedziała na kanapie, jak zwykle sobie siedziałyśmy. Coś się stało, chyba ktoś pukał, albo przypomniałam sobie o czymś na gazie i szybko poleciałam i dosłownie w sekundę ona stanęła na tym łóżku i spadła , co prawda na dywan i nic się nie stało, ale tak się przestraszyła że zabrakło jej powietrza w tej histerii i na chwilę zamarła. No stanęłam jak wryta , serce mi stanęło sama normalnie aż wstrzymałam powietrze i miałam już biec na dwór wołać pomocy ale na szczęście złapała powietrze i zaczęła płakać. Powiem wam że teraz jak to piszę ( a to chyba z rok temu było) to aż mi gorąco ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-01 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Wtajemniczenie
|
magda - najlepszymi
![]() a mam jeszcze jedno pytanie - czy któraś też ma tak niziutko brzuszek? jak byłam w ciąży z Konradem to brzuszek zaczynal mi się już dokładniutko pod piersiami. I mały kopał bliżej żeber. A teraz brzuszek mam tak nisko jak do porodu, zaczyna się razem z włoskami łonowymi (może niesmaczne ale nie mam jak opisać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niby powinnam sobie radzić- i z obcymi całkiem dobrze mi idzie- przy "swoich" zamieram. BTW to chyba dlatego np. chirurdzy nie operują własnej rodziny... ![]() Pamiętam jak na studiach dorabiałam jako hostessa w hiperach i w trakcie pierwszej godziny mojej pracy starszy pan dostał ataku padaczki, a wszyscy stali i się lampili- zaczęłam dyrygować tłumem- próbując złapać nad ziemią walącą o posadzkę głowę. Ochroniarz stojący obok z telefonem w ręku zapomniał z wrażenia nr na pogotowie ![]() ![]() Zastanawiam się czy w szkole rodzenia nie uczą 1 pomocy??? Aha- a synek nie miał problemów z błędnikiem tylko z nerwem błędnym podrażnionym wymiotami - to tak dla sprostowania ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- ha- nie załapałam początkowo, czemu to ma być nasz dzień ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() nie przejmuj się ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3750 | |
Wtajemniczenie
|
mnie nie uczyli
![]() ![]() archinta szkoda że nie widzisz podziwu w moich oczach po przeczytaniu Twojego posta ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.