|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
Spokojnie, nie działam pod wpływem impulsu czy emocji ten czas już minął, staram sie podejmować rozważne, przemyślane i dorosłe decyzje, dlatego mam nadzieję, że owe danie mu ponownej szansy, taką decyzją będzie---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() słowa bardzo mądre i z pewnością zapadły mi w myślach i zostaną do końca życia miejmy nadzieję, że takich wybryków jak ten ostatni już nie będzie
|
|
#4382 | ||
|
Konto usunięte
|
i bardzo dobrze! opanowanie to połowa sukcesu!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochana - już Ci pisałam ostatnio że ściągnęłam - ten kompletny - reszta nie chciała mi się ściągnąć -tylko jeszcze nie zaczęłam, ale bardzo Ci dziękuje za Linki na pewno skorzystam i będę ćwiczyć - jak tylko się do końca zmotywuję
|
|
|
|
#4384 |
|
Raczkowanie
|
Agus140188, trzymam kciuki, żebyś rozważnie i na spokojnie podjęła najlepszą dla siebie decyzję.
|
|
|
|
#4385 |
|
Raczkowanie
|
Oj a ja dzisiaj pobiegalam
z 300 m przebiegłam Generalnie z 1,5 km szybkiego marszu i 2 razy sprobowała pobiec... Już pomijam kondycję która jest zerowa, ale nawet utrata tych 4-5 kg, które mi spadły odczuwam już niesamowicie... Po spacerze z psami - właśnie takim marszu szybkim nie boli mnie ostroga, ani kostki
|
#4386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A teraz powtórzę za dobrym naszym kolegą, którego wkręcaliśmy, że się pokłóciliśmy o koleżankę. Jego słowa do mnie: "Daj mu szansę, chociaż pół szansy" Od 10 lat to nasz ulubiony cytat, czasem zmieniany na: daj mu choć ćwierć szansy. Ale jednak niczego nie sugeruję, bo jak napisała tchnienie-wiatru, nie zawsze można wybaczyć |
|||
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Agus współczuję sytuacji i życzę podjęcia jak najlepszej decyzji Ja tam jestem zdania, że lepiej żałować,że się coś zrobiło niż że się czegoś nie zrobiło. Nawet jeśli się nie uda, człowiek ma przynajmniej pewność że zrobił wszystko co mógł Jestem wykończona dzisiaj, młody nie chciał zasnąć, ciągle mi pokazywał , że jest jeszcze jasno na dworze ![]() W końcu posiedział ze mną trochę na kanapie, "poczytał" książeczkę i dał się położyć na spokojnie do łóżeczka przed chwilą, uff Miałam w planach rowerkowanie, ale nie chce mi się tyłka ruszyć, zmobilizujcie mnie jakoś ![]() Co do callanetics, to mam ściągnięty ten godzinny program, ale rzadko mam czas i okazję poćwiczyć ![]() Muszę się zabrać za to, coby do wakacji zrzucić 8 kg
|
#4388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mimo wszystko ja też nikomu nie mówiłam że jestem na dukanie - poza rodzicami - mówie po prostu że to efekt zdrowego odżywiania , a co się tam będę tłumaczyć.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
często ją wypowiadam, często się sprawdza ![]() powoli coraz bardziej mi zwisa czy ktoś widzi moje spadki czy nie a to jest mój główny cel - dobrze wyglądać w październiku bo bal na studiach mamy ![]() beatazygadlo ściągnęłam 1 filmik z ćwiczeniami ale tonie dla mnie, już widzę - zbyt statycznie ale postanowiłam sobie po prostu tańczyć - zawsze trochę ruchu...
|
|
|
|
|
#4390 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz, oczywiście, rację. chodzi o otręby z owsa, czyli zupełnie jak suchy chleb dla konia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak - to masz rację - my to robimy przede wszystkim dla siebie - by czuć się wreszcie dobrze we własnym ciele i to powinno być dla nas najważniejsze i największym motywatorem, ale komplementy są miłe |
|
|
|
|
#4392 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wszystkie jesteście kochane!!!! Szczerze to aż mi ogromnista łza popłynęła jak przeczytałam tyle słów otuchy
![]() moje Aniołki ukochane![]() Zdecydowałam, że nie zamknę za sobą jeszcze drzwi, nie teraz. Jesteśmy tylko ludźmi, którzy potrzebują kolejnej szansy. Dam mu ja i będę wiedziała, że zrobiłam absolutnie wszystko aby ratować ten związek i przede wszystkim to uczucie. A to zdanie, że oni rozwijaja się do 5 roku życia chyba sobie nad łóżkiem powieszę w ramke oprawione ![]() Metalku tyle kg za Tobą więc nie wierzę że tego nie widać i z pewnością znajomi przy spotkaniu nie będą mogli się Ciebie nachwalić, zobaczysz
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
To trzymajcie za mnie kciuki 4,5,6,10,16,18,20 maja
|
|
|
|
#4394 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to zbyt optymistyczna wersja, bo tak szybko nie zleci zwłaszcza że oczywiście chcę zejść niżej niż mi w teście wyliczyło mam nadzieję że waga w normie to już będzie, bo to za jakieś 10kg... Cytat:
)też jakoś nie wierzę że tego nie widać no bo jak by to było możliwe także leje na to i obstawiam że to albo zazdrość albo nie chcą mówić że chudnę bo to by było jak powiedzenie że byłam gruba a nie chcą mnie urazić (wiem jaka kobieca logika bywa pokrętna stąd takie pomysły)---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- obiecuję trzymać! |
||
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
a pewnie że trzymać będziemy
i niech tylko któras zapomni to będzie ![]()
|
#4396 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jestem dobrej myśli,nie stresuję się,a myślę,że to dobrze,bo strach często paraliżuje i zapomina się najprostsze rzeczy Najbardziej tylko żałuję,że nie pisze angielskiego rozszerzonego Miałam wcale nie pisać,więc się nie uczyłam,a potem odkryłam lingwistykę stosowaną (angielski i rosyjski),tylko tam trzeba ang rozszerzony,a drugi język obojętnie... To zawsze większe pole do popisu...Liczę na to,że może na ruski mały popyt jest. Jak nie to filologia ukraińska (żeby jeszcze jeden język mieć),na są rusycystykę raczej nie chcę...
|
|
|
|
|
#4399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
staram się nad tym panować, ale cały czas widzę w sobie grubasa, głupieję już ![]() Będę trzymać kciuki oczywiście!!! Pamiętam maturalny stres!!! Zobaczysz,że dasz radę i na pewno będziesz miała super wynik! Tylko nie sprawdzaj potem w necie klucza!!! |
|
|
|
|
#4400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze, ja to po prostu wiem![]() Zmykam już piękne, jutro ważny dzień więc chcę się porządnie wyspać (o ile to możliwe). Wam kolorowych snów życzę i wpadnę z rana ![]()
|
|
#4401 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Kotlety robię tak, że gotuje kalafiorka w osolnej wodzie, potem rozgniatam jak ziemniaki, dodaje mięso mielone, oteby pszenne, łyżkę skrobii, jajo i mix przypraw - formuje na papier do pieczenia i w piekarniku pieczę ok. godziny ![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi to pomaga nie ogłupieć Wiem,że oni i rodzina powiedzą mi kiedy ostatecznie skończyć dietę Zwłaszcza TŻ mnie prosi. Bo mam baaardzo chudą koleżankę - minimalnie niższa ode mnie i 45 kg. I TŻ ciągle mówi,żebym ja nie doprowadziła się do takiego stanu,bo to nieładne jest I tak,oczywiście nie sprawdzę klucza w necie,bo ogłupieje Nie do końca pamięta się,co się zaznaczyło i od razu myśli się,że się nie zdało Zresztą ja lubię mieć niespodziankę Wynik poznam dopiero ,jak pójdę do szkoły i dostanę świadectwo od dyrektorki Już sobie to wyobrażam : miękkie nogi,oczy zamknięte,patrze...i zaczynam krzyczeć,cieszyć się i przytulać każdego naokoło ![]() Cytat:
Już zaplanowałam długi spacer wieczorem,żeby się rozluźnić,przewietrzyć i pozbierać myśli
|
||
|
|
|
#4403 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
czy masz jakieś konkretne proporcje? co prawda w piekarniku mogłabym dopiero w domu zrobić co szybko się nie zapowiada, ale na teflonie można by spróbować też ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4404 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale to chyba na kolejnym cyklu PW bo teraz mam już sporo warzywek w lodówce to bym tego wszystkiego nie zdążyła zjeść ale za to będą idealne na piątek i sobotę - dokładają mi w piątek drugi aparat więc jakiś czas będę na mielonym żyć
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przemęczyłam się już :P Ale pamiętam,jak trudno było się przyzwyczaić Jedzenie,mycie zębów
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziewczyny podobno bez problemów zasnęły. Jutro zbudzą się pewnie wcześniej niż zazwyczaj, bo w swoim pokoju mają podgumowane, nieprzepuszczające światła rolety, a u babci wcześnie zrobi się widno, bo w oknie tylko firanka.
Super, że wstawiacie przepisy. Kopiuję i wklejam do pliku a potem sama wypróbowuję. 12 maja wyjeżdżamy na 3 dni do Pragi i będę musiała coś dukanowego zabrać. Oprócz tego dla reszty rodziny coś na kolację i śniadanie w pociągu. (wyruszamy po 17-tej w czwartek, i rano będziemy w Pradze) A co do grubasa w głowie, to nie wiem czemu, ale nie zadomowił się. U mnie w głowie siedzi licealne 63-67kg. (ale zrzucam do 70 - 72kg) Nigdy nie uważałam się ani za szczupłą, ani za grubą. Właściwie odchudzam się dlatego, żeby nie wstydzić się zdjęć z córkami. |
|
|
|
#4408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Grubas pojawia się w głowie chyba przez otoczenie. Ja od zawsze byłam pulchniejsza i inne dzieci nie stroniły od żartów w moją stronę,więc to pewnie dlatego :P W wieku 12-14 lat miałam "kolegów",którzy wytykali mi,że jestem grubsza,a z drugiej strony zalecali się do mnie Chociaż pewnie jak to u chłopców w tym wieku pojawiła się fascynacja biustem,a ja jako pulchniejsza od zawsze byłam dobrze zaopatrzona W walce z kilogramami dążymy do doskonałości,więc pewnie Grubas nie minie dopóki nie zlikwidujemy najmniejszych boczków Zawsze znajdzie się coś na co kobieta może ponarzekać
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry moim Panienkom!!
Coś ta noc taka jakaś nie za bardzo mi się udała- wiele przerzucania z boku na bok było. Pogoda za oknem potrafi odstraszyć każdego- Olsztyn dziś płacze deszczem, ale zielono się zrobiło aż miło. Od dziś znów P wiec mam nadzieję, że zobaczę za 2 dni te upragnione 63 bo jak na razie waga oscyluje non stop wokół 64 jak zaklęta jakaś
|
#4410 |
|
Rozeznanie
|
Witam chudzinki
na wagę nie wchodzę, bo mam odwyk 2 tygodniowy, co by w paranoję nie popadać ![]() muszę jeszcze dziś z siostrunią trochę czasu spędzić, bo jak przyjadę za 2 tyg to może jej już nie być, a mogę ją zastać pakującą się czy coś...
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

Ale faceci tacy są...najpierw robią potem myślą. Ale są bardzo honorowi i myślę,że jak coś obiecują to już naprawdę... Zależy mu skoro potrafi się przyznać do błędu. Zastanów się nad tym poważnie i nie podejmuj pochopnych decyzji
Wszystko będzie dobrze

a kolega niech nie myśli że ci odbije od jago komplementu 

także leje na to i obstawiam że to albo zazdrość albo nie chcą mówić że chudnę bo to by było jak powiedzenie że byłam gruba a nie chcą mnie urazić (wiem jaka kobieca logika bywa pokrętna stąd takie pomysły)