|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() ta suknia bardziej w moim guście - bez tego bolerka to nawet sama bym mogła taką założyć gdyby mi przyszło ślub brać a talie ma świetną!!!
|
|
|
|
|
#4352 |
|
Szara Eminencja
|
|
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Ja własnie też nie mam pomysłu na wieczorny posiłek...
Zjem sobie dzisiaj budyń... Na śniadanko dukanowa buleczka z wędlinką i warzywkami, na obiad wołowina (u babci na obiecie) z surowką... Podjadłam chipsów szynkowych... i jakoś nie wiem co na kolacje... Mam ochote na Surimi, nawet są zamrażalniku... ale mam też makrele, łososia... sama nie wiem ;/
|
#4354 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale dziś niektóre sklepy typu żabka są otwarte - wiadomo dużo się tam nie kupi ale zawsze jakiegoś tuńczyka czy pomidory w puszce ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
weź trochę twarogu ugniecionego z jogurtem albo homo czy co tam z serków masz, dopraw pieprzem i zawiń w łososia - nic więcej do szczęścia nie potrzeba ![]() wykrasana mam jeszcze pytanie o te kotlety z kalafiora, jak robisz? z gotowanego czy tak jak tu: http://dukan.blox.pl/2010/11/Placki-...pieczarek.html ? bo mi się nie chce trzeć surowego kalafiora a szukam sprawdzonego przepisu na takie placuszki... |
||
|
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie "dukanki"
Niektóre dziewczyny to już super laseczki!!! |
|
|
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
metal - dziękować
ale wykorzystam pomysła na jutro na P jak znalazł a dzisiaj wszamię pastę makrelka z jajkiem, albo sałatke surimi z rukolą i pomidorami
|
#4357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
Ale macie fajne pomysly..ale mysle ze jak bede dluzej na Dukanie to tez bede eksperymentowala... choc do zrzucenia mialam 7kg z czego juz spadlo 5,5
![]() wiec niebawem bede cieszyla sie owockami. A odnosnie przepisow-wczoraj zrobilam te muffinkim tlko mnie przeraza ze te grodki otrebow sa wyczuwalne..co gdyby je zmielic mlynkiem do kawy np? dodam jednak ze zrobilam wczoraj wieczorem wiecej tych muffinek z nutelka dukanową , zjadlam 1,5 i mialam dosyc ![]() Maz zjadal dwa i 4 zostaly -mialy byc na rano zamiast otrebow. Jednak okazalo się ze nocą moje dwa yorki wciagnely moje muffinki i wybabraly mi czekoladą cale lozko..ehh widac chyba z mieska przejde na karmienie otrebami moich pieskow ![]()
|
#4359 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
skoro czujesz że 1/1 to odpowiedni rytm to takim idź - nie ma się co niepotrzebnie męczyć a te ćwiczenia jakieś ciekawe? bo szukam czegoś co by mi się chciało w domu robić (problem z motywacją ) skoro na razie nie mogę po dworze biegać Cytat:
ja tam zawsze lubiłam eksperymentować, z lepszym lub gorszym efektem, więc i teraz próbuję kombinować z nowymi smakami, na ile się da w ograniczonych warunkach i czasie (studia )otręby można zmielić w młynku ![]() widać pieski chcą pani towarzyszyć w diecie |
||
|
|
|
#4360 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie to samo
I nie dodam dżemu winogronowo-jabłkowego własnej roboty ![]() Cytat:
Dłużej: ugotować udko bez skóry z włoszczyzną, dodać pomidory, przyprawy, zabielić jogurtem a jako zagęstnik obrane mięso z kurczaka. Można spróbować zrobić kluski lane z jajka i otrębów, ale mi średnio smakują. Może ze skrobi byłyby lepsze. W dniach PW włoszczyznę pokroić, w dniu P odłożyć (przecier pomidorowy dozwolony jako przyprawa) Cytat:
A co do psów, to niezłe łasuchy z nich
|
||
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale powiem, ze najbardziej rajcują mnie te desery typu ciasta budyniowe, jigurtowe, sernikowe itd, ale naprawde boje się ze wyjdzie mi jakis zakalec itd-a specjalie kupilam wypasiony piekarnik na wyposazenie kuchni, ktorego nigdy nie mailam Boje się ze zepsuje wszystko i sie wkurzac bede. Ale niestety w piekarni tego nie kupie;/Moglabym zamowic, ale nie wiem tak naprawd co wtedy tam jest .. Pewnie maja dosyc jedzenia mieska z ryzem na zmiane przez 3 lata ![]() Tylko ze one waza po 3,4 kg, wiec dieta Dukana nie dla nich ![]() ![]() [Ps- czy myslicie ze dodanie do muffinek zamiast aromatu , soli je zepsuje? Bo tak mysle sobie ze gdyby one byly na slono...moglyby posluzyc jako "ala"pieczywko ? Do szyneczki ?Probowalyscie? dodalabym tez jakiegos czosnku trochę? Tak mysle ze chyba buleczki dukanowe mają pdobny smaczek prawda?
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-05-01 o 18:22 |
|
|
|
|
#4362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam gdzieś ,że nie należy mielić otrębów.Zabrania tego Dukan
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Callanetics ściągnęłam z neta ok.1 roku temu.Szczerze mówiąc gimnastyka jest spokojna i pozornie łatwa.Najlepiej zrób jak ja - poczytaj o niej.
Zanim zaczęłam Dukana to popytałam,poczytałam ,a później spróbowałam.
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
albo i na ostatecznej stabilizacji
![]() W drugiej fazie na dniach P mozna jesc ten chleb Dukana i buleczki dukanowe prawda? ...aha i czy sa jakies drozdze dietetyczne lub takie , ktore smialo mozna uzywac? Ja do tej pory probowalam tych w proszku Dr. oetker-a.
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-05-01 o 18:31 |
|
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wnioskuje ze jednak przeszly juz trzy fazy i sa zgrabniutenkie ![]() Dziewuszki a czy jest jakas alternatywa dla masła? Jakies serki topione dozwolone?najbardziej mnie korca te takie trojkaciki, ale ich nie mozna prawda ?
|
|
#4368 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i już lepiej zjeść zmielone niż nie zjeść wcaleCytat:
bo potrzebuję czegoś zmiennego, ciekawego żeby się nie znudzić i ćwiczyć dalej... Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
ale spróbuj smarować serkiem homo chudym, albo najlepiej takim mielonym do serników z kubełka - są takie do 4% tłuszczu, np. president poszukaj. po chudych twarogach 0% to te mi się wydają strasznie tłuste więc i masełko mogą zastąpić
|
||||||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
znowu mnie chwilę nie było i znów naprodukowałyście stron ![]() ale nadrobiłam i mogę się z Wami przywitać Gratuluję wszystkim spadków i Witam nowe dukaneczki - widzę że jest nas coraz więcej i cieszymy się że do nas dołączacie u mnie niewielkie spadeczki ale to zawsze coś, najważniejsze że cm spadają, śmiać mi się chce bo kolega z pracy - powiedział mojej koleżance że bardzo schudłam, ale że mi tego nie powie bo jeszcze mi odbije znów zrobiłam wz dukanową i nie mogę się jej oprzeć - chyba będę musiała zamknąć lodówkę na klucz mam ochotę zrobic tiramisu (czytaj zjeść) ale wydaje mi się to czasochłonne a ostatnio jakoś nie mam ochoty na siedzenie w kuchni, czy któraś robiła? bo na necie jest sporo przepisów ale chciałabym jakiś pyszny i sprawdzony ![]() miłego wieczorku życzę |
|
|
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Kostka do smaku warzywna Winiary mniej tłuszczu mniej soli
Są chyba i inne smaki. Ale od początku diety zużyłam tylko 3 kostki, bo wolę wywar własnej roboty. Dziwnie mi dziś dzisiaj, bo wywiozłam córki do babci i to będzie pierwsza noc, kiedy nie będzie żadnej w domu. I pierwsza noc bez mamy w pobliżu dla młodszej. Ale jutro jadę na pogrzeb wujka i nie mogę ich zabrać |
|
|
|
#4371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozesz jakos mi przybliżyc?
|
|
#4372 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też trochę spróbowałam na dzisiejszym grillu... a poza tym szaszłyczki z warzywami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() właśnie wróciłam z majówkowego grilla za miastem - coś fajnego
|
|
|
#4373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
Witam! Udało ci się ściągnąć Callanetics? Co do wieczoru to porażka totalna.Miałam ochotę na rowerek,ale leje!!!!!!Chyba poćwiczę i poczytam,a potem TV. Edytowane przez beatazygadlo Czas edycji: 2011-05-01 o 19:41 |
||
|
|
|
#4374 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie byłam żadnym chodzielcem, tylko fajną laseczką. Dawne dzieje. W każdym razie nie będę tyle ważyć, bom sporo starsza. Zadowolą mnie - no powiedzmy - 52 kilogramy. Czyli i tak wychodzi z 10 kilosów do zrzucenia.Cytat:
Szkoda tylko, że się oszpecają - już pal licho kapelutki, ale te fatalne makijaże i niedobrane kolory włosów. Przecież to młode kobietki! No i starsza przeszarżowała z odchudzaniem. 1) http://bitterblondin.se/wp-content/u...e-beatrice.png 2) http://shymagazine.com/shy/wp-conten...al-wedding.jpg 3) http://images.mirror.co.uk/upl/m4/ap...-817464052.jpg 4) http://bi.gazeta.pl/im/8/9520/z9520808Q.jpg Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-01 o 20:02 |
|||||
|
|
|
#4375 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a kolega niech nie myśli że ci odbije od jago komplementu to musi być super uczucie... mi powiedziała to na razie, uwaga, 1 osoba (rodziny nie licze bo oni o diecie wiedzą, chcą mnie motywować itd...), a spadło mi coś ok. 16kg ![]() Cytat:
a o córcie się nie martw - dadzą sobie radę bez ciebie! i ty bez nich jakoś też ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4376 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was moje piękne po kilkudniowej przerwie w pisaniu- byłam w domku i nie miałam dostępu do neta. Melduję, że nadal grzecznie dukam bez żadnych grzechów. Dziewczyny przez czas mojej nieobecności mój świat niemal się zawalił...
musiałam zerwać zaręczyny... siedzę już od jakiegoś czasu i zastanawiam się czy dać mojemu tż kolejną szansę... :ryczeismarkam: nie wiem co robić z jednej strony głupotę którą zdarza mu się zrobić, nie potrafię tolerować i wiem, że nigdy jej nie zaakceptuję, a z drugiej on twierdzi, że to już nigdy się nie powtórzy, ale taka obietnica nie jest składana pierwszy raz... chcę dać mu szansę ale nie wiem czy powinnam... Boże, jakie to życie jest ciężkie
|
#4377 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż i tak zrobiła Ci prezencik z tym 1.2 kg U mnie to już ledwo ledwo 0.5 kg na 10 dni Chociaż pojutrze się zważę i mam nadzieję zobaczyć minimum równiusie 57 ![]() Cytat:
Chociaż boję się,że jak dojdę już do celu (te 55 kg) to dalej będzie mi mało Teraz ważę już mniej niż 4 lata temu,a na początku diety bardzo chciałam wrócić do tej wagi i co ? Dalej jest mi źle Cytat:
Wiadomo,że jak złapie się bakcyla to się bedzie się chciało chudnąć i chudnąć,bo przecież tak ładnie idzie Mam nadzieję,że MAKSYMALNIE zejdę do 53-54 i już będę czuła się dobrze ![]() Cytat:
I też miałam założenie na zgubienie 13 haha ![]() Kurcze 48 kg..Ja to nawet nie myślę,żeby zejść poniżej 50 Ale ja minimalnie wyższa jestem 165 cm ![]() Cytat:
Cytat:
Cały dzień siedzę dzisiaj w książkach...Ale skończyłam już cały polski (ale się wyrobiłam,a już w środe maturka,hihi ) :P Do reszty nie ma się co uczyć za bardzo,a tutaj musiałam lekturki i wiersze powtórzyć. Matme zostawiam jak jest,bo niepotrzebna mi,a zdaję bez problemu,jutro biorę się za angielski Muszę się jeszcze pracy maturalnej nauczyć...bo mam 10 maja egzamin ustny,a jeszcze nie zajrzałam A do rosyjskiego jeszcze ponad 2 tygodnie to luzik Wiecie co? jakoś wcale się nie stresuje
|
||||||
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale faceci tacy są...najpierw robią potem myślą. Ale są bardzo honorowi i myślę,że jak coś obiecują to już naprawdę... Zależy mu skoro potrafi się przyznać do błędu. Zastanów się nad tym poważnie i nie podejmuj pochopnych decyzji Wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Konto usunięte
|
już znalazłam... przepraszam że zapomniałam że już podawałaś
Cytat:
te placuszki z patelni sa fajne, szybko się robi, wygodne |
|
|
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

Rok temu karmiłam i też nie mogłam, ale jakoś szczęśliwie ograniczyło się tylko do czerwonych oczu i mokrego nosa 
) ta,
a talie ma świetną!!!

skoro czujesz że 1/1 to odpowiedni rytm to takim idź - nie ma się co niepotrzebnie męczyć
I nie dodam dżemu winogronowo-jabłkowego własnej roboty 
tylko żeby była prosta w wykonaniu bo kucharka to ze mnie żadna

Wszystko będzie dobrze