![]() |
#91 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Z facetmi jakich zawodów nie umówiłybyście się na randke.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na jakim uniwerku studiujesz? (może nasze doświadczenia różnią się bo miejsce przebywania inne). Cytat:
Jednak ja osobiście do dziś pamiętam egzamin z prawa karnego. Zdałam w 1 terminie na 4. Nie uważam go ani za sprawiedliwy, ani za łatwy. Spora częśc roku ma z niego warunek. Zdarzają się kosy, tyle, że nie tak często jak niektórzy straszą.
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Co do profesorów i egzaminów. Myslę, ze to zupełnia inna kwestia: wcale nie ograniczająca się do wykładowców z prawa.
![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli dobrze się orientuję, mówimy o tym samym wydziale i tym samym uniwersytecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
artysta
śmieciarz marynarz żołnierz kierowca tira grabarz kiedyś do mnie startował pewien chłopak, który był wtedy uczniem zawodówki, wcześniej chodził do integracyjnych klas w podstawówce i gimnazjum, nie chciałam go, bo wiedziałam, jaki jest (niedorozwinięty, a w dodatku no wiadomo... nie miał praktycznie żadnych horyzontów), gdy powiedziałam mojej koleżance, że taki chłopak do mnie startuje to ona zdziwiła się (wręcz oburzyła), jak ja go mogę skreślać na starcie no cóż... nie wiem, o czym moglibyśmy ze sobą rozmawiać, o standardzie życia, jaki by mi zapewnil nie wspomnę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
ile razy juz sie artysta przewinal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
- wieloletni bezrobotny, bo to sierota jakaś i leń do kwadratu,
- ktoś, kto pracuje poza miejscem zamieszkania lub ktoś o kogo ciągle bym się martwiła też nie nadawałby się na mojego partnera: policjant, złodziej, strażak, np. kierowca, budowlaniec w długiej delegacji, marynarz, pilot, sportowiec, żołnierz, - ktoś, kto prowadzi dla mnie zbyt zabawowy tryb życia, czyli: niektórzy artyści (bo jakby se dłubał świątki w szopie, to niech rzeźbi do woli), dj, barman, ochroniarz z dyskoteki (dość stereotypowo o nich myślę), - ktoś, kogo bym nie szanowała: chippendales, myśliwy, jakiś oszust czy naciągacz, czy inny złodziej, - ciężko byłoby mi też być z rzeźnikiem czy facetem od szamba, ale już firma pogrzebowa czy prosektorium mogłyby być To wszystko, to takie gdybanie, bo jakbym się zakochała na zabój w marynarzu, to pewnie bym z nim była umierając z tęsknoty i strachu, że utonie razem z okrętem albo w każdym porcie ma inną kobietę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Wojaczek był jakiś czas dyspozytorem MPO, więc wiecie - ja na wszelki wypadek nie mówię nie
![]() ![]() Nie dobieram facetów pod względem zawodu, chociaż są zawody implikujące pewien światopogląd (np. zawodowy żołnierz) i tacy mężczyźni zupełnie by mnie nie interesowali. Podobnie np. politycy.
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
ja bym się nie umówiła za nic w świecie z grabarzem, z tym co pracuje w prosektorium brrrr .. jakoś nie wyobrażam sobie spotykać się z kimś/ być w związku, całować przytulać, kochać się z osobą która kilka godzin wcześniej myła, malowała trupa
![]() acha jeszcze ze złomiarzem, śmieciarzem etc bym się nie umówiła ;D haha
wciąż szukam lepszego jutra Edytowane przez Diamentowa_Pannica Czas edycji: 2011-05-01 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chciałabym słuchać o żadnych dzieciach/nastolatkach - ani tych niezdolnych ani tych zdolnych. Nie chciałabym słyszeć o żadnych kartkówkach, testach, egzaminach. Nie chciałabym słuchać o wycieczkach klasowych i wigiliach szkolnych ani o dniach przebierańca. Bez względu na pasję człowieka który wykonuje zawód nauczyciela - nie chciałabym słuchać o jego pracy. Z rozpędu napisałam co napisałam ale dokładnie to wygląda jak wyżej. Cytat:
![]() Choć osobiście twórczość Wojaczka uwielbiam bo jakoś upodobałam sobie poetów przeklętych jak i wykorzystanie turpizmu w sztuce. Choć gdybym miała do tematu podejść kompletnie nierozsądnie i nierealnie to nie pogardziłabym oderwanym od rzeczywistości outsiderem z którym mogłabym w życiu nic nie robić tylko wozić się po drogach dodge'em dartem ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2011-05-01 o 16:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
Z właścicielem burdelu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Chciałam napisać jakie jest moje zdanie ale właściwie wszystko tu już zostało powiedziane :P I te "seksualne" zawody i te gdzie wiecznie faceta nie ma w domu no i właściwie cała reszta wymienionych :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A trochę ich znam bo brat przez kilka lat był w wojsku,był na misji,żaden z jego znajomych nie doczekał się mieszkania. Prędzej końca kontraktu. Uważam,że kobiety wymagające faceta z perspektywami same powinny mieć takie perspektywy. Wymagasz od innych-wymagaj tez od siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też studiuję prawo. I potwierdzam- mam wrażenie, że każdy tylko myśli jak dokopać drugiemu. Oczywiście jest grupa ludzi normalnych (gdyby ich nie było to bym pewnie za długo na studiach nie wytrzymała), ale przeważają własnie opisane typy- marynarka (albo nawet garniak), lakierki, neseser, notebook i niedbale ułożone włosy+ obowiązkowo kubek ze starbucks'a czy jak to się tam zwie. Ciągłe podkreślanie w rozmowie, że prawo to prawo tamto, że inne studia są żałosne, że ludzie studiujący inne kierunki nie mają pojęcia jak CIĘŻKO jest na prawie! Po prostu dramat. A najbardziej mnie rozbiło jak raz wracałam z uczelni i grupa chłopaków ode mnie z roku rozmawiała bardzo podniesionymi głosami zarzucając przy tym jakieś paremie łacińskie i prawnicze zwroty ukradkiem zerkając czy ludzie się na nich patrzą...w końcu trzeba przyszpanować, że są z prawa, jeśli w ogóle jest czym szpanować tak szczerze mówiąc. Albo inna sytuacja- dziewczyna jadąc na uczelnie miała stos książek, widziałam jeszcze na przystanku jak wyciąga je z torby ( a torbe miała naprawdę dużą, spokojnie by się wszystkie zmieściły) i układa w taki sposób, że później gdy je trzymała jadąc autobusem wyraźnie było widać tytuły. I to samo dyskretne rozglądanie się na boki z zadufaną miną... A to dopiero 1szy rok. Boję sie co będzie później |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
To moze rzeczywiście coś w tym jest, bo z mojej klasy z LO ci najbardziej dumni , ze prawnikami zostaną, właśnie do Poznania się wybrali
![]() A tak zupełnie poważnie, u mnie na UWr się nie spotkałam, chociaż podejrzewam, że w ciągu 5 lat jeszcze się na prawniczą elitę napatrzę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
-prostytutek
-alfons - striptizer -model zarowno taki na wybiegu (bo wedlug mnie sa malo mescy) i fotomodel (nie chce zeby jakies dziewczynki slinily sie na zdjecie mojego faceta) -ktos zajmujacy sie zwlokami wiem ze to glupie ale balabym sie go dotknac -rzeźnik -ksiadz -śmieciarz Nie rozumiem dlaczego niektore z was wykluczaja ginekologa, to przeciez lekarz. Inteligentny, dobrze zarabia i na poziomie. Albo Dj. Ja bym chciala miec faceta Dja, moze dlatego ze uwielbiam kluby, dyskoteki i muzyke, no nie wiem, nie widze nic zlego w tym zawodzie. -
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które wymieniły artyste, jakiego typu macie na mysli poete, muzyka rokowego/ klasycznego, malarza, śpiewaka operowego czy innego typu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Ja takiego który się zatraca w tym co robi i nie widzi poza tym świata no i tacy którzy są w rozjazdach, jak muzycy, mają dość frywolny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
- z przedstawicielem Providenta
- z akwizytorem oszukującym ludzi w jakikolwiek sposób - z muzykiem -> tu już sama się sparzyłam i nigdy więcej tego nie powtórzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
z nauczycielem, weterynarzem lub pracownikiem schroniska
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja głupia papiery zabierałam z UWr... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
i jeszcze, teraz jestem z nauczycielem akademickim, doktorat, kariera naukowa - drugi raz się nie piszę i WSZYSTKIM KOBIETOM ODRADZAM - zapatrzone to to w swoje "życie zawodowe", najlepiej siedzieć w bibliotekach, pracowac, pisac, publikować... wakacje? ma delegację naukową, to mogę tam z nim jechać, prywatnie nie ma sensu, czemu ma odpoczywać skoro może wtedy rozwijać swoją karierę?... zero nastawienia żeby było fajnie w życiu, tylko nauka, nauka, nauka. NAUKA JEST ICH ŻONĄ - JA JAK KOCHANKA
![]() a marzy mi się ARTYSTA, najlepiej malarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Absolutnie,nigdy w życiu nie umówiłabym się/nie związała/nawet nie dotknęła palcem:
-rzeźnik (i wszystko pokrewne-masarz,przetwórca ryb,ubojowy,garmażer-choć to chyba wszystko to samo ![]() -myśliwy Nie lubię i unikam: -wojskowy -ginekolog -grabarz -patomorfolog -tanatokosmetolog -kierowca tira -ochroniarz(wszelkiej maści) -policjant -urzędnik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, nie jest łatwo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Do listy dorzucam jeszcze wszelkie zawody związane z utylizowaniem śmieci, odpadów, praca w oczyszczalni. Choć oczywiście wiele zależy od tego w jakim charakterze by tam facet pracował. Nie będę ukrywać, że sama jakies tam ambicje mam, rozumiem, że żadna praca nie hańbi, ale po pierwsze oczekiwałabym jakiejś bardziej twórczej pracy od mojego mężczyzny, a po drugie wstydziłabym się przedstawić rodzicom i znajomym nowego wybranka mówiąc o tym, że pracuje jako szambonurek. Dość koszmarna wydaje mi się też praca osoby, która usuwa szczątki po ludziach, np zeskrobuje ze ścian/chodnika mózg samobójcy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
-z rzeźnikiem - pewnie typ,który ześrwirował od tej pracy,poza tym jestem wegetarianką więc wydaje mi sie to takie nie na miejscu
- z alfonsem -z kryminalistą (tylko że niestety kryminalisci raczej ukrywają to kim są) -ze złodziejem ogólnie z jakimkolwiek źle traktującym zwierzęta i ludzi...nie uważam żeby bycie śmieciarzem czy szambiarzem było uwłaczające. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Oooo, zadręczałabym go pytaniami i by uciekł
![]() Z kierowcą tira bym się nie umówiła, moje pierwsze i niezbywalne skojarzenie to zboczeniec, który zostawił żonę w domu i szaleje w trasie. Szambonurek też nie brzmi zachęcająco ![]() Natomiast wojskowych, patologów, psychiatrów, ginekologów, policjantów, strażaków, ratowników, weterynarzy i szalonych artystów przyjmę i ukocham mocno ![]()
![]() |
#120 |
stary jednooki dachowiec
|
Striptizer, męska prostytutka, osoba wywożąca śmieci, technik sekcyjny, grabarz, pewnie coś jeszcze by się znalazło.
Jeśli chodzi o prawników, zgadzam się co do słowa z królowązimy. Sama niedługo kończę prawo, na studiach poznałam multum ludzi i tylko niewielką ich część mogłabym określić jako beznadziejnych. Wg mnie wrażenia niektórych osób z wątku wynikają raczej z tego, że jeśli nie przepada się za danym środowiskiem/miejscem/kierunkiem, to łatwo o przełożenie niechęci do kilku rzucających się w oczy osób na całość populacji. A tak naprawdę wrednych, zadufanych w sobie jednostek nie jest tak wiele, a i tak spora ich część wylatuje po pierwszym roku.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.