|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
mam nadzieję , że choć trochę uda się jeszcze Izunię przetrzymać w brzuszku!!! za każdy dzień, tydzień, trzymaj się kochana |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
I mam wyniki .
Ft3 2,96 pg/ml norma 2,57-4,43 Ft4 0,891 ng/dl Dla przypomnienia moje THS było zawyżone. Co to znaczy? Ft4 zrobiłam choć gin mi nie kazała?! |
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaciskaj mocno nogi jak radzi Agula.
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Lilkaa82 brzuś śliczny
Bardzo zgrabna jesteś ![]() 83monia ja się odezwę na pw bo widzę, że jesteś obcykana w temacie prawa pracy ![]() Co do wanienki biorę zwykłą, dużą- jakoś to chyba? będzie ![]() A wózek Implast Bolder to był jeden z moich faworytów gdybym mnie było stać :P
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sie kochana
|
|
#3187 | ||
|
Rozeznanie
|
Youyou, brumek, Marina1, Sloneczko555xxx, Zmalowana dziekuje pieknie
Cytat:
oby wszystko bylo wporzadku czekamy na relacje po wizycie gratuluje 33 tyg Cytat:
a Ty kochana lez i odpoczywaj, i nie stresuj sie bo to niewskazane
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:30 |
||
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() : pala: mam matke psychopatke nic na to nie poradze kluci sie ze wszystkimi i po tygodniu z nia jestem wykonczona psychicznie
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka trzymaj Izę !! Mocno!!!
|
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuchatki
a my dziś mamy 32tc ![]() aania20 mogłabyś podać ten przepis na ciasto z delicji?? Nerolka żabko trzymajcie się z Izunią ściskamy mocno i trzymamy kciuki nawet moja mama trzyma hahahaha ![]() nic idę coś zjeść bułeczka z serkiem i mleczko
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Jeju ale mi sie chce spac...
|
#3192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tylko sobie myślę na pocieszenie, że to już bardzo zawansowana ciąża, więc nawet jakby się Izka urodziła, to i tak będzie na pewno zdrowym dzieckiem, szybko nadrobi wagę i pewnie tylko trochę więcej czasu będą musiały w szpitalu spędzić, a potem wszystko będzie w normie ![]() Cytat:
Robiłam wywiady o wszystkich szpitalach w mieście i zdecydowanie chcę rodzić tu. ALe dla każdego ważne są inne rzeczy, wiec w takiej sprawie nie można radzić czy odradzać. A szpitala idealnego nie znajdzie się nigdzie
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny sama jestem w szoku, że to tak lecą te tygodnie (niby wolno,wloką się dzień po dniu, ale jednak człowiek, już jest w szoku że to TEN tydzień jest)patik ojjj jeszcze nie mam wszystkiego. Brak materaca, pościeli, wanienki, wózka...Ciężko z kasiorą, a trzeba będzie jakoś po trochu się zabierać do tego...kurcze, aż szok, że nie mam tylu rzeczy. A mam łóżeczko, ciuszki dla małego, jakieś kosmetyki,rożek,do szpitala mam tez ogólnie rzeczy dla siebie, nie kupuje tylko tych podkładów pod łóżko - kurcze przecież nam się coś należy też, chociaż te podkłady. No ale zobaczymy jak to w praktyce. Dla neroli wytrwałości i oczywiście za każdy nowy tydzień- zaczęty i skończony gratulacje dziewczyny! jest coraz bliżej ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:40 |
|
|
|
|
#3194 |
|
Rozeznanie
|
marina gratuluje 33 tygodnia i trzymam kciuki za wizyte
nerolka tobie i Izie zycze zdrowka i rowniez trzymam kciuki za was,ja bym juz strasznie panikowala bo panikara zemnie,ale miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ja dzis rano wstalam i jest w szoku spojenie mnie nie bolalo i nioewstawalam siku w nocy czy cos nietak,niewiem teraz bede sie zamartwiac |
|
|
|
#3195 |
|
Rozeznanie
|
Żaneta - a masz normy do Ft4? bo nie wpisałaś. Mnie z tego cały czas wychodzi lekka niedoczynność. Wskazuje na to podwyższone TSH i obniżone hormony (w normie ale w dolnych granicach)
Moim zdaniem mała dawka tyroksyny by ci się przydała, a na pewno usg po porodzie, żeby zobaczyć czy nie pojawi sie stan zapalny. O dziecko nie masz się co martwić )Nerola - trzymam mocno kciuki za Was - każdy dzień jest na wagę złota, choć na szczęście Iza duża i na pewno doskonale sobie poradzi po drugiej stronie brzucha. a my dziś zaczynamy 30tc. Korzystając z długiego weekendu pomalowałam łóżeczko dla Zuzki. Dostaliśmy je od szwagierki i było błekitne co nijak nie pasuje nam do pomarańczowo żółtych meksykańskich ścian więc jest teraz pomarańczowe - cudownie intensywne. do tego chce kupić jakieś elementy z tego wzoru:http://allegro.pl/show_item.php?item...+wys%C5%82any. tego dominującego 201 - paseczki czerwone. no i materacyk lateksowy wypatrzyłam i chyba kupię. wysiałam zioła i jadę zaraz po kwiatki na balkon więc trzymajcie się i miłego dnia!! |
|
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam te opinie, ale o kazdym wózku mozna przeczytac ze jest cos nie tak. Moze bardziej bym sie tym przejmowała chcac kupic z drugiej ręki, a tak jest gwarancja, a do tego w stacjonarmym sklepie MAMA I JA na czas reklamacji daja wózek zastepczy. Ja nie planuje zmiany na lekka spacerówke juz za rok, bo jak sobie pomysle o nastepnej zimie 2012, ale wybiegam w przyszłość My chyba jestesmy wyleczeni z Maxi-Cosi MURA 4 i właśnie kolejne typy to Ecoline i X-Lander, raczej kupimy XA, oczywiscie fotelik tylo Maxi-Cosi. |
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry moje brzuchatki..........
widze ze wiesci nei sa dobre od nerolki nerolko - zaciskaj mocno nozki i nie puszczaj Izuni jak najdłużej ja juz po śniadanku byłam z mam na szczawiu i bedzie szczawianka zjajeczki mna obiadek ![]() zaraz jedziemy do miasta 10 km od jeziorka po jakies zakupki......... noi........ jutro wracamy wreszcei bede mogla poczytac Was na normalnym monitorze hehe teesknie do Was i goraco pozdrawiam dzis zaczynamy 24 tc
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:51 |
|
|
|
#3198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a mnie właśnie X-Lander na żywo nie zachwycił a Ecoline właśnie niespodziewanie tak, choć w ogóle nie brałam go pod uwagę wybierając się do sklepu na oglądanie wózków
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj zaczynamy 31 tc
![]()
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam jeszcze na wynik antygen TPO, który ma być do tyg. Ja kupiłam tą pościel co chcesz, czekam na przesyłkę Tylko, że Ja wybrałam pomarańczowe paski,bardziej mi będą pasować : http://allegro.pl/show_item.php?item=1586387800 i wybrałam z kołderką i poduszką, bo jej jeszcze nie mam
|
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bierzecie baze do fotelika? bo my sie zdecydujemy na baze, tak szybko sie zakłada na niej fotelik, a ze 2 psy zapinamy w pasy, teraz dojdzie ![]() wizualnie to faktycznie chyba Ecoline jest przyjemniejszy, jednak XA bardziej mnie przekonuje...chyba ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- zaraz podam normy dla tf4.
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-05-02 o 11:07 |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedziały że są to zbędne rzeczy, a gąbka to na dodatek źródło bakterii Najlepiej zwykła wanienka i pod spód tetrę włożyć jak już chcesz żeby się nie ślizgało. A taka gąbka to najwyżej jak już dziecko samo siedzi i żeby wtedy się nie poślizgnęło ![]() W ogóle to witam ![]() Pogoda jakaś nieciekawa i zimno Mam nadzieję że odwiedzi mnie dzisiaj kuzynka z jej maleństwem - półrocznym synkiem No i nadrabiam cały wczorajszy dzień bo wróciliśmy do domu przed 23 i już nie miałam siły czytać Ale za to pogoda wczorajsza nas wyciągnęła na długi spacer do lasu razem z moimi rodzicami, więc baaardzo się dotleniłam
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka trzymaj się i jak dziewczyny pisały zaciskaj nóżki, żeby Iza nie wyszła
kciuki: kciuki: kciuki:
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki-witam się po weekendowo
![]() Nerolka-najpierw dobre wiadomości, że może juz niedługo wyjdziesz, a teraz taki klops-leżenie do końca ciąży...ale jak mus to mus, nic się nie poradzi, trzymam kciuki, żeby wszystko Ci się ułożyło a wcześniejsze dzieci w których tygodniach rodziłaś??ciekawa jestem. Trzymaj się kochana.A teraz mała relacja z weekendu ![]() W piątek miała byc u Nas ciocia, ale zadzwoniła, czy nie wpadlibyśmy do niej-zgodziłam się, ale w rezultacie okazało sie, że muszę iść sama, bo mąż umówił się na sprzedaż garażu. Przygotowały kolację, więc objadłam sie strasznie. Dostałam takiego fajnego aniołka z brzuchem na szczęście i pamiątkę okresu ciążowego Tematem przewodnim była ciąża i porody Jedną rzeczą, jaka moze byc przydatna, to to, że będąc juz w szpitalu na porodówce należy jeść tylko to, co dają w szpitalu NIC innego z domu!!!Zapobiega to zaparciom, które po porodzie są dosyć powszechne, a wiadomo, że niedoż, że porozrywane wszystko,a tu jeszcze zaparcia, więc ja wolę się dostosować do tego W sobotę posprzątałam, a wieczorem poszliśmy na wesele-było fajnie, bez jakiś tam rewelacji. Miałam tańczyć tylko wolne, ale w większości tańczyłam szybkie ale z rozsądkiem Tofik się wyszalał, największy ubaw miałam jak wchodził po takiej tamie z kamieni-aby było słychać zgrzyt pazurków i nie raz dupkę zmoczyłPo południu razem pokucharzyliśmy , a wieczorem poszliśmy pod pomnik papieża Jana Pawła II zapalić świeczkę.Nie wyspana jestem, bo po weselu spałam dosyć krótko, a dzisiaj trzeba było do pracy wstawać ale juz niedługo L4 . Dzisiaj po południu pojedziemy pooglądać mebelki w innych sklepach i ogólnie dowiedzieć się ile trzeba czekać.Jutro wolne Miłego dnia. |
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
No i ciacho jedno już zrobione,
tort już masy ma,ale zapomniałam kupić żelatyny do masy cukrowej ale mąż już po nią pojechał Wkręcił się w robienie torta, wszystkie masy zmiksował ![]() a jak mu powiedziałam, że ma przynieść jakiś alkohol aby pokropić trochę biszkopta to przyniósł 5 butelek Carmel ft4 pewnie mam za niskie,bo przy nim jest strzałka w dół . Zrobiłam jeszcze dodatkowe badania żelaza i póki co mam je w normie,ale hemoglobina jest za niska. Zacząć brać żelazo, czy jeszcze sobie odpuścić!? |
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dzieciatko to na każdy mój stres, nawet niewielki reaguje nerwowym kopaniem i rozpychaniem się, wystarczy że tylko nieznacznie ktoś mi ciśnienie podniesie ![]() przyszły mi właśnie te nakładki silikonowe na piersi Avent http://allegro.pl/silikonowe-oslonki...583755276.html edit: czy któraś z Was ma konto w Pekao? bo ja za chiny od rana nie mogę się zalogowac na pekao24 bo mi jakiś techniczny błąd wyskakuje, tez tak macie?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:31 |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
TSH (mlU/l) 0,27-4,20
w ciąży zależnie od trymestru: I- 0,33-4,59 II- 0,35-4,10 II- 0,21-3,13 FT 3 (pmo/l) 3,13-6,76 w ciąży zależnie od trymestru I- 3,78-5,97 II- 3,21-5,45 III- 3,09-5,03 FT 4 (pmol/l) 12.0-22,0 w ciąży zaleznie od trymestru I- 12,1-19,6 II- 9,63-17,0 III- 8,39-15,6 na moich wynikach są takie średnie podane. |
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki mam pytanie ;> Czy uważacie, że w ciąży nie wypada nosić krótkich spódniczek ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

mam nadzieję , że choć trochę uda się jeszcze Izunię przetrzymać w brzuszku!!!
za każdy dzień, tydzień, trzymaj się kochana 

Bardzo zgrabna jesteś 

nic na to nie poradze kluci sie ze wszystkimi i po tygodniu z nia jestem wykonczona psychicznie 

za skończony 33 t.c Wszystko już masz co potrzebne?
Warto się tym przejmować czy to generalnie zdarza się w każdym wózku podobnego typu?
zębole
dzis zaczynamy 24 tc
Mam nadzieję że odwiedzi mnie dzisiaj kuzynka z jej maleństwem - półrocznym synkiem