|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
http://allegro.pl/najlepszy-materac-...574420863.html
ja się chyba na ten zdecyduję |
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Wydaje mi sie ze czeka sie ok. tygodnia na list, a mozna robic zakupy juz odrazu, tylko masz zaznaczone ze brak akceptacji i raczej za pobraniem nikt ci nic nie wysle, ale to zaden problem bo i tak taniej jest płacic za wszystko z góry. Ja jeszcze nigdy nic nie kupiłam za pobraniem.
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa wg mojej opini wyniki nie są aż tak złe, ale wskazują na lekką niedoczynność i wymaga to konsultacji z endo, ale na pewno takie lekkie zachwianie nie wpłynęło źle na bejbe. I raczej dostaniesz euthyrox. Stapelka ładnie to wytłumaczyła na czym polega produkcja ft4, ft3 i jak reaguje tarczyca.
A ja mam żelazo bez recepty, ten co lilkaa biofer. Narazie mam hemoglobinę 12,8- nie jest źle, ale hematokryt lekko poniżej normy a to też wskazuje na lekką anemię, i narazie mam brać żelazo co 2gi dzień. Ale na własną rekę nie działaj. Moniczka za kolejny tydzień.Kindzia ja też mam scopolan, ale to czopki do odbytnicy, i mam brać ostatecznie gdy zajdzie konieczność,gdyby na twardnienia nospa nie pomagała i luteina. Zmalowna a ja sobie kupiłam spódniczkę, taka przed kolanko, a co ![]() Nie wspominajcie nic o sesji i o szkole bo mi się flaki przewracają. Czeka mnie 2 ciężkie egzaminy, zrobienie badań do pracy mgr (czytaj: łażenie po polach i łapanie robaków), i jeden przedmiot z którym mam problem... |
|
|
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() : pala: nie to nie mam allegro i bez laski
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
ja czegoś nie rozumiem...jak to dla obcego bachora? Twoja własna mama tak Ci powiedziała? nie mieści mi się w głowie. Współczuję Ci kochana tych problemów.
|
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz ja 26 rok juz tak mam nigdy od matki nie uslyszalam kocham nigdy mnie nie przytulila nic nie doradzila to mama mojego taty (moja babcia) jest dla mnie jak mama coz takie jest zycie rodzicow sie nie wybiera chociaz tate mam cudownego.wiecie teraz jak nosze swojego dzidzie w brzuchu i juz kocham go do granic wariacji ja jej poprostu nie rozumiem ...po co nas rodziola skoro zadnej milosci do nas nie ma ;( przykre to ale prawdziwe ...
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=aania_20;26658660]Jasne
![]() Na spodzie biszkopt: z 6 białek ubić pianę, dodać 6 łyżek cukru, potem 4 żółtka, 6 łyżek mąki pszennej i łyżkę mąki ziemniaczanej. Pieczenie ok 30-40 minut w 160-180*C.Po upieczeniu ostudzić. Krem: puszka ananasów lub brzoskwiń, 2 żółtka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, kostka masła. Z ananasów odlewasz do garnka sok, zagotować. Żółtka, budyń, mąkę i cukier rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać na gotujący się sok, chwilę pogotować aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem. Owoce z puszki pokroić. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, ułożyć delicje (jedna duża paczka wystarczy), drugą część kremu. Wierzch: na kremie rozłożyć pokrojone owoce, zalać tężejącą galaretką (2 opakowania rozpuszczone w 3 szklankach wody). za chwilę wrzucę zdjęcie ![]() jeeee Bóg ci to w dzieciach wynagrodzi wielkie dzięki
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Miala kupic łóżeczko dla wnuka ale juz powiedziala ze ani zlotowki na nie nie wyda... nie to nie moj maz mowi zebym sie nie prosila bo stac nas na łóżeczko ...
|
#3249 |
|
Rozeznanie
|
Zmalowana jak lubisz spodniczki to czemu mialabys nie zalozyc...
Nerolka trzymam kciuki zeby wszytko bylo ok, tylko bez nerwow A tak poza tym to witam. U nas nuda zaczelam robic pierogi ruskie, jak narazie farsz zrobilam , jakis Len siedzi w d.... Ja teraz wstaje po 10 Bo tz caly dzien nie ma w domu to po co mam byc rannym pTaszkiem sama?bylam na spacerku 40 min dobrze mi robi taki codzienny rozruch, kiedys biegalam wieczorami , no ale teraz z brzuszkiem , napewno by swietnie wygladalo.spotkalam szwagra a on ,, Boze jak to rosnie" co znaczy ,,to" ??????? On sie caly czas pyta mojego czy kochamy sie , tak go to Interesuje,Bo nib jak z tym brzuchem dajejemy rade, strasznie to istotne...... |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
moniczka to rzeczywiście smutne że takie przykrości masz ze strony najbliższych.
Plan dnia na dzisiaj wykonany ![]() Tz mnie wkurzył, bo wieczorem znajomi robią ognisko panieńsko-kawalerskie, w sumie dopiero dzisiaj o tym nas powiadomili ale mój już że on nigdzie nie jedzie, sama pojade bo on wiecznie zarobiony jest.!! |
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
Moniczka 2123 , czym tak Mamie podpadlas? Napewno tak tylko mowi , moze w nerwach , a jak dzidzia bedzie to zmieknie.
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to śmieszne jest bo co to za roznica czy z brzuchem czy bez
|
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz być bardzo dzielną dziewczyna. Rozumiem Cię, bo wiem co znaczy odtrącenie ze strony jednego z rodziców. Być może zmieni się, gdy zobaczy kruszynkę na świecie, choć Ty i tak będziesz na pewno wszystko pamiętała, bo takie rzeczy są w człowieku zakodowane już daleko daleko...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama tez nigdy mi nie powiedziala ze mnie kocha , nigdy nie wziela na kolana , jest raczej osoba oziebla, ale do mojej siostrzenicy potrafi powiedziec kocham , przytulic pocalowac. Tak bylaw wychowana w domu. Moj tatus jest najwspanialszy na swiecie zawsze powtarza ze mnie kocha, I to w nim mialam najwieksze wsparcie.
|
|
|
|
#3256 |
|
Zadomowienie
|
Czasem jak tak sobie siedze i mysle to zazrdoszcze rodzicow mojemu mezowi bo musze liczyc sie z tym ze babcia moja kochana ma 80 lat i moze jej niedlugo zabraknac... ale rodzice mojego meza chociaz dadza mi czasem popalic (tesciowka ma naloty glupoty
) to i tak sa dla mnie blizsi niz moja matka...
|
#3257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra...... miejmy tylko nadzieję, że nam to nigdy przez gardło nie przejdzie! |
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz jestem w domu rodzinnym ale w piatek juz jade do domu
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja z mamą teraz się dogaduję, ale też bywało nieciekawie. Za to za tatusiem moim przepadam i kocham go strasznie mocno (mamę oczywiście też ) Zawsze byłam córunia tatusia i tak już chyba zostanie
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu okazywanie uczuć było oznaką słabości i gdzieś podświadomie robię to samo Musiałam się wyżalić.... |
|
|
|
|
#3262 |
|
Zadomowienie
|
Koniec tych smutow
ja 12 maja wyjezdzam na tydzien do siostry do wawy
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od ojca miałam tylko obojętność, pewnie dlatego tak mnie ciągnie do teścia, tzn on nie jest świętym człowiekiem.... nerwus, przeszłość ma jaką ma.... ale mimo wszystko mam do niego jakiś taki ogromny szacunek i go uwielbiam.... bo za dziećmi to w ogień by skoczył...............
|
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli gdzie Ci lepiej? sorki ze tak dopytuję, ale tak mi się przypomniało co kiedyś pisałaś. |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanko - Czy wystarczy mi jak kupię jedną paczkę pieluszek pampers new baby43 szt.??? Bo one są na 2-5 kg, a ja mam obawy, że skoro lekarz już teraz każe mi się szykować na minimum 4 kg szczęścia, to po tygodniu te pieluszki już mi się na nic nie przydadzą
)
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ania no poważnie. Moja mama brała żelazo w ciąży, bo miała anemię wysoką. W między czasie piła i jadła rzeczy tam gdzie było żelazo. I moja siostra miała zęby czarne, miała problemy potem z nimi. I stomatolog powiedział, że to najprawdopodobniej przez żelazo które mama brała w ciąży, nie mówię że każda tak może mieć, ale Ja już się spotkałam nie raz z takim problemem. Carmel właśnie jak to jest z tymi zębami i żelazo?! Stapela wizytę i tam mam umówioną do endo na 11 maja, gin mi poleciła aby zrobić ft3 i antygenTPO ja zrobiłam dodatkowe ft4. I dla świętego spokoju pójdę i zobaczymy co mi powie. A po porodzie na pewno będę robiła badania w kierunku tarczycy, moja mama miała guzki więc wolę chuchać na zimne. Dzięki za informacje Ciasto i Tort zrobiony ![]() wykończona jestem okropnie! Potem wstawię zdjęcia. Teraz muszę się ogarnąć
|
||
|
|
|
#3267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz tu przyjechalam bo tam sama bym musiala byc a biorac wszystko pod u wage u tesciow lepiej
|
|
#3268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie twierdzę że nie, pod warunkiem że trafisz na szpital który rzeczywiście się do tego przykłada (ta kapusta to na porodówce właśnie była....). Natomiast patrząc na sporo jadłospisów szpitalnych zastanawiam się kto je układa i zatwierdza... jak się nie zamierzam do szpitalnego jedzenia ograniczyć, wiem jak ułożyć żeby problemów nie było i raczej na pewno wolę skorzystać z dostawy domowej ![]() Cytat:
moniczka, strasznie Ci współczuję...okropne musi być słuchanie takich rzeczy od -jakby nie było - najbliższych osób.... dobrze że z tatą tak się fajnie dogadujesz. zaneta, no w sumie racja żelazo przebarwiać może, źle pokojarzyłam ![]() Proszę bardzo wyszedł taki:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-05-02 o 14:25 |
||
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka82 nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie mam jeszcze w domu tych butelek
dopiero od kumpeli muszę je jakoś zabrać
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tydzień-półtora zależy od poczty bo to idzie zwykłym listem a z konta można chyba korzystać od razu ale za pobraniem nikt Ci nie wyśle tylko musisz przelewem opłacić z góry.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

zębole
za kolejny tydzień.

Zakończone: 2
Ja z mamą teraz się dogaduję, ale też bywało nieciekawie. Za to za tatusiem moim przepadam i kocham go strasznie mocno
w domu okazywanie uczuć było oznaką słabości i gdzieś podświadomie robię to samo
)