DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 07:19   #4411
martinq
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Jestem nowalijką i jeszcze nie zaczęłam diety, ale już przyjmuję. Ooo, widzę, że jesteśmy w liczbach podobne. Mamy tyle samo wzrostu. Ważę teraz mniej więcej 62 kg, a ważyłam na przełomie liceum i studiów właśnie 48 kg. Jaka niedowaga? Wszyscy dawali mi więcej Nie byłam żadnym chodzielcem, tylko fajną laseczką. Dawne dzieje. W każdym razie nie będę tyle ważyć, bom sporo starsza. Zadowolą mnie - no powiedzmy - 52 kilogramy. Czyli i tak wychodzi z 10 kilosów do zrzucenia.
48kg przy takim wzroście nie jest w sumie tak mało

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo Pokaż wiadomość
Jak wstawiłaś strażnika ,ja próbuję i nie mogę go za cholerę wstawić.
Nie wiem, o co chodzi

Ja dzisiaj mam 1 dzień II fazy.
Nadal się zastanawiam nad tym systemem diety, wybrałam 1/1, ale zastanawiam się nad innym.
Polecicie mi coś? ;>
Nie wiem co zjeść na śniadanie...

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 07:33   #4412
WrednaZ
Raczkowanie

Nie wiem co Ci polecić, zależy jak znosisz dni białkowe? Jeśli ciężko, to 1/1 ew. 2/2 może... A jak Ci nie sprawiają problemu to mozesz dłuższe robić 3/3, 4/4, 5/5. Dziewczyny które mają mało do zrzucenia (ja mam z 30 kg więc odpadam) stosują np wiecej dni PW w stosunku do P.

Sama planowałam iść rytmem 3/3, ale nakupiłam tyle warzyw, że jak wczoraj mi 3 dzień P minął - a ja jeszcze pół kalafiora, sałata rukola, pomidory, pekińska... także przeciągam na jeszcze jeden dzień PW, i potem polecę 4 dni P, i tak już będzie 4/4.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 09:50   #4413
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
W walce z kilogramami dążymy do doskonałości,więc pewnie Grubas nie minie dopóki nie zlikwidujemy najmniejszych boczków Zawsze znajdzie się coś na co kobieta może ponarzekać
ano,też się tego boję...
Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam 1 dzień II fazy.
Nadal się zastanawiam nad tym systemem diety, wybrałam 1/1, ale zastanawiam się nad innym.
Polecicie mi coś? ;>
Nie wiem co zjeść na śniadanie...
ja mam 5/5 i jestem bardzo zadowolona - zawsze mam wzrost (ok.1kg) na PW, który sobie spada wraz z kolejnymi dniach PW, a na P spada waga niżej i niżej chudnę jakieś 0,6-0,7 kg tygodniowo

heeeej mam dla Was motywację! dziewczyny po Dukanie, wyszarpałam gdzieś w internecie zdjęcia

przed 107kg----->po 71kg

i druga motywacja

przed: 80 kg

po 62kg (ja mam 63 i tak nie wyglądam:P a szkoda...)

wg strażniczka wagi, teraz ma 60 kg ta dziewoja i BMI 21,5, także jest MOJEGO WZROSTU, równe 167cm... a taka różnica w wyglądzie, masakra...

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-05-02 o 09:52
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:18   #4414
popolka
BAN stały

Cytat:
I bardzo dobre nastawienie Grubas pojawia się w głowie chyba przez otoczenie. Ja od zawsze byłam pulchniejsza i inne dzieci nie stroniły od żartów w moją stronę,więc to pewnie dlatego :P W wieku 12-14 lat miałam "kolegów",którzy wytykali mi,że jestem grubsza,a z drugiej strony zalecali się do mnie Chociaż pewnie jak to u chłopców w tym wieku pojawiła się fascynacja biustem,a ja jako pulchniejsza od zawsze byłam dobrze zaopatrzona
W walce z kilogramami dążymy do doskonałości,więc pewnie Grubas nie minie dopóki nie zlikwidujemy najmniejszych boczków Zawsze znajdzie się coś na co kobieta może ponarzekać
ja to ciągle myślę sobie że jestem za gruba
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:19   #4415
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
Stary 2011-05-02, 10:20   #4416
Aatena
Zadomowienie

A moja waga szaleje. Piąty dzień z kolei pokazuje spadek. Razem -2,1kg w 5 dni. Ale wcześniej przez 10 dni waga niemal stała w miejscu, tzn. 15.04, 21.04 i 24.04 pokazywała tę samą wartość.
Zrobiłam sobie plik w arkuszu kalkulacyjnym z datą, dniem tygodnia, fazą, spadkiem dziennym i spadkiem całościowym oraz wykresem.
Podsumowując 5 tygodni diety: -6,5kg, -7,2% Tryb 3P/4PW, do stracenia ok. 20kg, czyli prawie 1/3 za mną.

Dziewczyna na drugim motywatorze ma fajną, szczupłą talię

A moje dziewczyny mają się dobrze. Jak dzwoniłam, to słyszałam w tle, jak młodsza śpiewała "Sto lat"
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:26   #4417
popolka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
wiem, ale jak tak długo sie było grubaskiem to to zostaje
Stary 2011-05-02, 10:26   #4418
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Jak dobrze,że ja już aparat mam za sobą Przemęczyłam się już :P Ale pamiętam,jak trudno było się przyzwyczaić Jedzenie,mycie zębów
ja sie chyba jakoś przyzwyczaiłam i sama jego obecność czy nawet ból mi nie przeszkadzają - bo widzę efekty i ból jest nawet fajny, bo wiem że coś się dzieje, poprawia
a ile czasu nosiłaś? miałaś damona czy tradycyjny system z ligaturami?

Cytat:
nawet zgrabne laski, które świetną figurę mają w genach, też narzekają.... zawsze za grube, zawsze coś nie tak, w ostateczności do małego palca u lewej stopy potrafią się przyczepić

Cytat:
heeeej mam dla Was motywację! dziewczyny po Dukanie, wyszarpałam gdzieś w internecie zdjęcia

przed 107kg----->po 71kg

i druga motywacja

wg strażniczka wagi, teraz ma 60 kg ta dziewoja i BMI 21,5, także jest MOJEGO WZROSTU, równe 167cm... a taka różnica w wyglądzie, masakra...
hoho, ładne wyniki, ładne zmiany... BMI to nie zawsze taki sam wygląd - różnimy się kośccem dlatego każda inaczej będzie ciut wyglądać a ty też świetnie wyglądasz więc to pewno tylko twoja wyobraźnia podpowiada ci co innego...
ciekawe jak ja będę wyglądać przy 63kg... też mam tyle wzrostu
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:36   #4419
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
ja sie chyba jakoś przyzwyczaiłam i sama jego obecność czy nawet ból mi nie przeszkadzają - bo widzę efekty i ból jest nawet fajny, bo wiem że coś się dzieje, poprawia
a ile czasu nosiłaś? miałaś damona czy tradycyjny system z ligaturami?

nawet zgrabne laski, które świetną figurę mają w genach, też narzekają.... zawsze za grube, zawsze coś nie tak, w ostateczności do małego palca u lewej stopy potrafią się przyczepić

hoho, ładne wyniki, ładne zmiany... BMI to nie zawsze taki sam wygląd - różnimy się kośccem dlatego każda inaczej będzie ciut wyglądać a ty też świetnie wyglądasz więc to pewno tylko twoja wyobraźnia podpowiada ci co innego...
ciekawe jak ja będę wyglądać przy 63kg... też mam tyle wzrostu
ano pewnie,każdy wygląda inaczej ale miejmy nadzieję, że każda z nas się zaakceptuje w końcu!

ja też miałam aparat, tradycyjny;P bardzo się do niego przywiązałam i tak łyso było jak zdjęłam;P ale ogólnie bardzo go lubiłam i żałowałam, że nie można na zawsze (miałam 17 lat;P)
Stary 2011-05-02, 10:36   #4420
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
jeszcze trochę a zacznę was po dupce lać za takie teksty! :baty:

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Dziewczyna na drugim motywatorze ma fajną, szczupłą talię

A moje dziewczyny mają się dobrze. Jak dzwoniłam, to słyszałam w tle, jak młodsza śpiewała "Sto lat"
może jestem dziwna ale mi się nie podoba taka różnica między talią a biodrami... może dlatego że sama mam podobnie podoba mi się jak dziewczyny mają wąskie biodra, zazdroszcze im bo tyle ciuchów na nie pasuje....
a nie mówiłam że dziewczynki sobie dadzą radę

dziś mnie nie będzie dużo z wami - wybieram się na zakupy, kierunek SCC! także do zobaczenia wieczorem
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:51   #4421
WrednaZ
Raczkowanie

Tchnienie - dzięki za te fotki od razu mam większy zapał... dziewczyna z I motywatora - 107 kg, czyli coś jak ja... i też dąże do takiej granicy 71 kg (choć mnie już 75 usatysfakcjonuje )

Aatena mogłabyś mi na PW podrzucić schemat jak taki arkusz zrobić?? Myślałam o czymś takim, ale tępam w excelach itp... może na wzorze będzie mi łatwiej Ja korzystam też na vitalii tam jest takie coś - pomiary i wykresy... wpisuje sobie ... za jakiś czas zobaczę ile mnie ubyło

Co do wagi i wyglądu, to faktycznie nie ma się co sugerować... Ja pamiętam kiedyś ważyłam 75 kg, lekarz mi na oko dawał 10 kg mniej, a moja siostra ważąca 67 kg nosiła te same ciuchy co ja ale ona np chyba jest grubszej kości czy nie wiem jak to tak jest

Mi się podobają figury z mocna talią, sterczącą pupą, ale zgrabnymi nogami... sama jestem typową klepsydrą - szerokie biodra, murzyński tyłek, wąska talia, duży biust... tylko u mnie nogi nie są zgrabne. Mam koślawe kolanka (stwierdzone ) i łydki takie słupkowate chociaż jak zrzucę to co chcę to na pewno kiecki będę nosić krótsze no takie za kolanko

Edytowane przez WrednaZ
Czas edycji: 2011-05-02 o 10:55
Stary 2011-05-02, 11:00   #4422
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Mi się podobają figury z mocna talią, sterczącą pupą, ale zgrabnymi nogami... sama jestem typową klepsydrą - szerokie biodra, murzyński tyłek, wąska talia, duży biust... tylko u mnie nogi nie są zgrabne. Mam koślawe kolanka (stwierdzone ) i łydki takie słupkowate chociaż jak zrzucę to co chcę to na pewno kiecki będę nosić krótsze no takie za kolanko
mi też się takie podobają;P ale mam mały biust, mam talię!:P biodra też mam i pupę sporą. ale nogi,ojjj dalekie od ideału i niestety nie są długie...
a łydki mam kołki i ich nie znoszę;P najbardziej! bardziej niż boczków, bo wiem, że boczki spadną z dietą, a łydki nie

ja lecę, będę później
Stary 2011-05-02, 11:28   #4423
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
A nikt ze znajomych nie mówi Ci,że już baaaardzo schudłaś? Mi to pomaga nie ogłupieć Wiem,że oni i rodzina powiedzą mi kiedy ostatecznie skończyć dietę Zwłaszcza TŻ mnie prosi. Bo mam baaardzo chudą koleżankę - minimalnie niższa ode mnie i 45 kg. I TŻ ciągle mówi,żebym ja nie doprowadziła się do takiego stanu,bo to nieładne jest

I tak,oczywiście nie sprawdzę klucza w necie,bo ogłupieje Nie do końca pamięta się,co się zaznaczyło i od razu myśli się,że się nie zdało Zresztą ja lubię mieć niespodziankę Wynik poznam dopiero ,jak pójdę do szkoły i dostanę świadectwo od dyrektorki Już sobie to wyobrażam : miękkie nogi,oczy zamknięte,patrze...i zaczynam krzyczeć,cieszyć się i przytulać każdego naokoło

Nałykam się jakiś uspokajających,bo pewnie nie usnę dzień przed maturką Już zaplanowałam długi spacer wieczorem,żeby się rozluźnić,przewietrzyć i pozbierać myśli
Mówią mi znajomi,że schudłam,że super wyglądam itp,ale ja tego tak nie widzę, ja widzę boczki, tłusty brzuch, grube uda, wiem,że w mojej głowie dzieją się dziwne rzeczy teraz!!

Dobrze,że masz takie nastawienia do klucza, ja po swojej maturze sprawdziłam i byłam załamana, bo wszystko miałam ( w wypracowaniu z polskiego) zupełnie inaczej, ale maturę zdałam i to na bardzo dobrym poziomie

Cytat:

uważaj na siebie! nie warto przesadzać, uwierz mi, wiem co to znaczy, to za przeproszeniem straszne g*wno... dlatego uwierz w takie obiektywne wskaźniki jak BMI, rozmiary ubrań czy opinie innych. a grubasa przeganiamy - i już!
Staram się w to wierzyć. Wiem,że mam malutki rozmiar ciuszków i super BMI,ale w lustrze jest brzydki grubas!!! Muszę go wykopać!

Cytat:
I bardzo dobre nastawienie Grubas pojawia się w głowie chyba przez otoczenie. Ja od zawsze byłam pulchniejsza i inne dzieci nie stroniły od żartów w moją stronę,więc to pewnie dlatego :P W wieku 12-14 lat miałam "kolegów",którzy wytykali mi,że jestem grubsza,a z drugiej strony zalecali się do mnie Chociaż pewnie jak to u chłopców w tym wieku pojawiła się fascynacja biustem,a ja jako pulchniejsza od zawsze byłam dobrze zaopatrzona
Racja, racja.

Cytat:
Ja tak samo kochana, czemu jesteśmy tak zakompleksione to nie wiem

Po pierwszym dniu III fazy jestem załamana +1 kg,a na wieczór straszny kac moralny za 2 kromki chleba (które były pyszne jak nigdy wcześniej) i troszkę pochlipałam sobie.
Nie podoba mi się ta III faza....
marikamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:50   #4424
popolka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marikamb Pokaż wiadomość
Mówią mi znajomi,że schudłam,że super wyglądam itp,ale ja tego tak nie widzę, ja widzę boczki, tłusty brzuch, grube uda, wiem,że w mojej głowie dzieją się dziwne rzeczy teraz!!

Dobrze,że masz takie nastawienia do klucza, ja po swojej maturze sprawdziłam i byłam załamana, bo wszystko miałam ( w wypracowaniu z polskiego) zupełnie inaczej, ale maturę zdałam i to na bardzo dobrym poziomie

Staram się w to wierzyć. Wiem,że mam malutki rozmiar ciuszków i super BMI,ale w lustrze jest brzydki grubas!!! Muszę go wykopać!

Racja, racja.

Po pierwszym dniu III fazy jestem załamana +1 kg,a na wieczór straszny kac moralny za 2 kromki chleba (które były pyszne jak nigdy wcześniej) i troszkę pochlipałam sobie.
ja tez miałam tak w pierwszym dniu ale zwiększyłam ilosc wody do 2 l i zaczeło spadać nawet
Stary 2011-05-02, 11:54   #4425
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
ja tez miałam tak w pierwszym dniu ale zwiększyłam ilosc wody do 2 l i zaczeło spadać nawet
Gdybym miała zwiększyć liczbę płynów to by było ciężko, bo wypijam ok 4- 5 litrów Pijak ze mnie
Stary 2011-05-02, 12:00   #4426
popolka
BAN stały

Cytat:
Gdybym miała zwiększyć liczbę płynów to by było ciężko, bo wypijam ok 4- 5 litrów Pijak ze mnie
a III faze robisz wg książki czy ta III faze podzielona na 3 czesci co jest opisana na watku III fazy?
Stary 2011-05-02, 12:02   #4427
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Dzień dobry moim Panienkom!!
Coś ta noc taka jakaś nie za bardzo mi się udała- wiele przerzucania z boku na bok było. Pogoda za oknem potrafi odstraszyć każdego- Olsztyn dziś płacze deszczem, ale zielono się zrobiło aż miło. Od dziś znów P wiec mam nadzieję, że zobaczę za 2 dni te upragnione 63 bo jak na razie waga oscyluje non stop wokół 64 jak zaklęta jakaś
U mnie też jakaś nieprzespana noc :/ usnęłam może gdzieś koło 3...

Cytat:
ano,też się tego boję...

ja mam 5/5 i jestem bardzo zadowolona - zawsze mam wzrost (ok.1kg) na PW, który sobie spada wraz z kolejnymi dniach PW, a na P spada waga niżej i niżej chudnę jakieś 0,6-0,7 kg tygodniowo

przed 107kg----->po 71kg

i druga motywacja

Wooow Motywuje rzeczywiście,ale ja wcale nie wyglądałam tak,jak ta ostatnia przy 60-63 Ba! Teraz nawet tak nie wyglądam przy 57 :P

I dziewczyny...jestem ZAŁAMANA ! Moimi włosami... Coraz bardziej wypadają...wczoraj wyjęłam ich mnóstwo przy samym myciu,potem jeszcze przy spłukiwaniu i jeszcze przy nakładaniu pianki Masakra...Jeszcze poszłam spać z mokrą głową,więc dzisiaj są nie ułożone i widać okropnie prześwity...POWAŻNIE... Niby na dole i po bokach mam tych włosów,ale po środku dziuuuuura! ;( Używam szamponu vichy czerwonego,odżywki WAX (podobno tak zachwalają),łykam tabletki...Fakt,że prostuję i suszę włosy często... Chyba zrobię sobie odwyk !! Tyle,że moje włosy się nie układają bez prostownicy (niby to proste,niby kręcone...) Poradźcie mi coś Nie chcę być łysa Włosów nawet związać gumką nie mogę bo od razu widać łyse... ;(
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 12:11   #4428
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Racja, racja.

straszne jest to co siedzi nam w głowach widziałam Twoje zdjęcia na facebooku i naprawdę wyglądasz cudownie no i nie możemy być wiecznie na II fazie głowa do góry! waga się ustabilizuje
Cytat:
U mnie też jakaś nieprzespana noc :/ usnęłam może gdzieś koło 3...

Wooow Motywuje rzeczywiście,ale ja wcale nie wyglądałam tak,jak ta ostatnia przy 60-63 Ba! Teraz nawet tak nie wyglądam przy 57 :P

I dziewczyny...jestem ZAŁAMANA ! Moimi włosami... Coraz bardziej wypadają...wczoraj wyjęłam ich mnóstwo przy samym myciu,potem jeszcze przy spłukiwaniu i jeszcze przy nakładaniu pianki Masakra...Jeszcze poszłam spać z mokrą głową,więc dzisiaj są nie ułożone i widać okropnie prześwity...POWAŻNIE... Niby na dole i po bokach mam tych włosów,ale po środku dziuuuuura! ;( Używam szamponu vichy czerwonego,odżywki WAX (podobno tak zachwalają),łykam tabletki...Fakt,że prostuję i suszę włosy często... Chyba zrobię sobie odwyk !! Tyle,że moje włosy się nie układają bez prostownicy (niby to proste,niby kręcone...) Poradźcie mi coś Nie chcę być łysa Włosów nawet związać gumką nie mogę bo od razu widać łyse... ;(
zrób odwyk od prostowania... i suszenia. to może mieć duży wpływ. i może zainwestuj w jakieś preparaty specjalne?
Stary 2011-05-02, 12:15   #4429
mroziq
Zadomowienie

Cytat:

zrób odwyk od prostowania... i suszenia. to może mieć duży wpływ. i może zainwestuj w jakieś preparaty specjalne?
Od zawsze miałam problemy z włosami...Stosowałam już chyba wszystko...Kiedyś miałam takie wcierki i chyba znowu w nie zainwestuję...Ale czy to nie za dużo "chemii" ? Szampon,maska,odżywki i do tego jeszcze wcierki ? Łykam też tabletki Marz Special ... Zaraz polecę po jakieś herbatki z pokrzywą...Tylko powiedzcie mi dokładać do tych włosów jeszcze wcierki ? Czy za dużo ?
Stary 2011-05-02, 12:17   #4430
WrednaZ
Raczkowanie

Kapsułki z olejem z wiesiołka...
Stary 2011-05-02, 12:21   #4431
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroziq
Mam nowe motywatory. Fhancuskie. Dwie kobiety po ciążach (tak mi wyglądają), jedna chyba nie - nie przeglądałam wszystkich fotek. Mnie to bardzo motywuje
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-dukan.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-DUKAN.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-Dukan.html

Co do dziewczyny, która świetnie i bardzo apetycznie wygląda przy 63 kilosach wagi, to ja miałam bardzo podobną figurę właśnie przy 48 kg. Mam naprawdę mocne kości, nic nie było w stanie ich złamać :P Przy czym w odróżnieniu od dziewczyny ze zdjęcia miałam bardziej wąską talię (z boku kompletna nitka), zupełnie płaski brzuch i nieco pełniejsze piersi. Ale brzuch tej dziewczyny wygląda mi na wyćwiczony, a nie tylko ze zrzuconym tłuszczykiem.

Cytat:
Napisane przez mroziq
I dziewczyny...jestem ZAŁAMANA ! Moimi włosami... Coraz bardziej wypadają...wczoraj wyjęłam ich mnóstwo przy samym myciu,potem jeszcze przy spłukiwaniu i jeszcze przy nakładaniu pianki Masakra...Jeszcze poszłam spać z mokrą głową,więc dzisiaj są nie ułożone i widać okropnie prześwity...POWAŻNIE... Niby na dole i po bokach mam tych włosów,ale po środku dziuuuuura! ;( Używam szamponu vichy czerwonego,odżywki WAX (podobno tak zachwalają),łykam tabletki...
Spokojnie, mnie też po zimie wypadały. Teraz mniej. Wyglądają zdrowo i ładnie, do tego jakoś mi strasznie zrudziały, ale jednak garście w wannie aż skrzeczą. Dieta też ma sporo do powiedzenia, chociaż ja jeszcze na niej nie jestem (ostatnio chorowałam i na dodatek przedwczoraj ostro wymiotowałam, więc nie mogłabym się zapychać mięsiwem samym). Pewnie jutro zacznę - dzisiaj zaopatrzę się w część dukanowych produktów i preparaty z apteki. Proszę o trzymanie kciuków

Teraz zaczęłam kurację - że tak powiem - babciną. Możemy razem stosować. Już sobie zrobiłam lotion. Poza tym stosuję odżywkę z chlorofilem i naftą. Widzę efekty. Dziś zamierzam kupić sobie niefiltrowane piwo, skoro pić nie będę mogła i stosować na włosy. Zaraz poszukam tych przepisów i wkleję.

Cytat:
Napisane przez mroziq
Fakt,że prostuję i suszę włosy często... Chyba zrobię sobie odwyk !! Tyle,że moje włosy się nie układają bez prostownicy (niby to proste,niby kręcone...) Poradźcie mi coś Nie chcę być łysa Włosów nawet związać gumką nie mogę bo od razu widać łyse... ;(
A poza tym nie używam żadnych suszarek, chyba że w sytuacji "nagłe wyjście z domu", żadnych pianek i lakierów, niczego. Wolno sobie żyją. Radzę chwilowo nie używać niczego poza szamponami, lotionami i płukankami. Oczywiście, nie farbować włosów. Jak się odżywią i zalśnią, to wtedy powoli do nich wracać.

EDIT

Mam te przepisy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Przy czym garść wyjaśnień się należy, żeby osoba z zupełnie innymi włosami się nie nacięła. Otóż mam dużo włosów, ale są niesamowicie cieniutkie, w typie pajęczyny (to po mojej babce macierzystej). Zawsze uważałam, że się szybko przetłuszczają, ale inne kobiety uświadamiają mi, że to nie jest prawda, bo po moich widać, że są nieświeże dopiero po drugiej nocy (noce zawsze liczę - a nie dni - po umyciu włosów) w trakcie okresu, a po trzeciej normalnie. Sięgają obecnie do łopatek. Mam skłonność do rozdwajania się końcówek, ale teraz po obcięciu z miesiąc temu, nie widzę prawie żadnych rozdwojeń. OK. Przechodzę do przepisów.

Moja prababka miała bardzo gęste, długie do pasa, ładne włosy aż do śmierci, ale wtedy żyło się inaczej, nie było takich zanieczyszczeń w powietrzu, etc. Dlatego tamtym ludziom - na wsi, nie w mieście przemysłowym! - włosy przetłuszczały się po jakimś tygodniu. Myła włosy w deszczówce. Obecnej deszczówki z miasta nie polecam. Myło się włosy i ciało ... ługiem, a nie żadnym mydłem. Świetny efekt ponoć, choć ja nie stosowałam. Już sto lat temu do płukania używała wody z odrobiną octu. Efekt - lśniące włosy. Moja babcia też to robiła i mama dawno temu również, przy czym mama używała też do tego soku wyciśniętego z cytryny (uwaga, bo to akurat rozjaśnia włosy).

Zrobiłam sobie na wypadające włosy lotion octowo-pokrzywowy. Oto skład:
1 szklanka octu owocowego (ja dałam pół na pół winnego i jabłkowego)
3 kopiaste łyżki wysuszonych liści pokrzywy (dałam 3 torebki suszu pokrzywowego i doprawiłam nieco skrzypem oraz lukrecją)
Zagotować ocet, wrzucić zioła, zaparzać 15-30 minut, wklać do ciemnej butelki i używać do smarowania skóry głowy.

Płukanka:
Cytat:
Napisane przez Andrzej Matracki
Regenerująca włosy piwna płukanka, nabłyszczy włosy, odświeży i doda im miękkości
Zmieszaj 1 szklankę wody i 3 szklanki jasnego piwa, a następnie spłucz włosy, po umyciu.
Aha, to nie powinno być byle jakie piwo z puszki. To powinno być piwo niefiltrowane, czyli bardzo dobre do picia (hm), odstawione na jakiś czas bez kapsla, żeby cokolwiek wywietrzało. Wiem, jak się robi piwa komercyjne, więc w cuda dokonane kuracją puszkową nie wierzę. Jak ktoś musi, to lepiej niech użyje kasztelana z Sierpca niepasteryzowanego, z puszki (do dostania w Lidlu i wielu sklepach osiedlowych, przynajmniej w Warszawie i Krośnie).

Chodzi głównie o odżywienie SKÓRY głowy tak naprawdę, a nie samych włosów w tym przypadku. Poza tym stosuję raz na jakiś czas odżywianie skóry głowy, a przy okazji włosów, kuracją mleczno-drożdżową.

Teraz przepisy, których nie stosowałam:
Cytat:
Napisane przez chcebycpiekna.pl
WZMACNIAJĄCA PŁUKANKA PIWNA
wetrzyj 3/4 szklanki piwa we włosy, a po dziesięciu minutach umyj głowę. Następnie wetrzyj jeszcze ćwierć szklanki, ale już nie spłukuj
Uwaga! Piwo stosowane na włosy nie ma wielkiego wpływu na ich zapach. Nie trzeba go wcale spłukiwać, ale jak ktoś się boi, to może warto spróbować właśnie tej rady.

Cytat:
Napisane przez hm, nie wiem, jaka to storna, ale rady rodem z Bawarii
Przy wypadaniu włosów należy szklankę piwa zmieszać z szklanką naparu z liści albo korzenia pokrzywy. Łyżeczkę pokruszonych liści lub korzeni zalać szklanką wrzątku, odstawić na kilkanaście minut. 1/3 szklanki mieszaniny piwa i naparu z pokrzywy wetrzeć w skórę głowy po spłukaniu jej ciepłą wodą. Odczekać kilkanaście minut, spłukać ciepłą wodą, wetrzeć kolejną 1/3 szklanki mieszanki, znowu odczekać ponad 10 minut. Spłukać ciepłą wodą. Wetrzeć resztę piwa z pokrzywą. Włosów już nie płukać i nie suszyć. Wystarczy je tylko uczesać.
Piwo jest też pomocne przy układaniu włosów (działa jak lekki lakier, szczególnie pomocy przy niektórych fryzurach, ponieważ unosi włosy u nasady - nalewa się go trochę do rozpylacza, można zmieszać z wodą i pryska). Można też zakręcić włosy na piwie - dłużej się trzymają niż bez niego.

Cytat:
Napisane przez Andrzej Matracki
Piwny lotion, sposób na trwałe uczesanie
Umyte pasma zwilż roztworem jasnego piwa i wody, zachowując proporcję 1:1 i tak jak zwykle ułóż włosy.
Aaa, wiele lat temu na problemy z wypadającymi włosami pomogły mi preparaty z czarną rzepą. Jeśli ktoś się lubi babrać w ziołach i starych sposobach na problemy, jak ja, to może wypróbować:

Cytat:
Napisane przez chcebycpiekna.pl
WZMACNIAJĄCA PŁUKANKA Z CZARNEJ RZEPY
10 łyżek świeżo wyciśniętego soku zmieszaj z czterema łyżkami sproszkowanych liści pokrzyw, jedną łyżką szałwii lekarskiej, dwiema łyżkami liści rozmarynu lekarskiego i dwiema łyżkami ziela skrzypu. Całość zalej szklanką czystej wódki. Mieszaninę zamknij w ciemnym słoiku i trzymaj ją w ciemnym i ciepłym miejscu. Co jakiś czas potrząsaj słoikiem. Po dwóch tygodniach przecedź miksturę. Tak przygotowaną płukanką nacieraj skórę głowy i włosy codziennie na noc.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-02 o 13:08
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:55   #4432
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
a III faze robisz wg książki czy ta III faze podzielona na 3 czesci co jest opisana na watku III fazy?
Robię wg książki. trochę dziwne,ale bardziej ufam ksiązce niż informacjom, które są z jakiegoś czatu itp.

Cytat:
Od zawsze miałam problemy z włosami...Stosowałam już chyba wszystko...Kiedyś miałam takie wcierki i chyba znowu w nie zainwestuję...Ale czy to nie za dużo "chemii" ? Szampon,maska,odżywki i do tego jeszcze wcierki ? Łykam też tabletki Marz Special ... Zaraz polecę po jakieś herbatki z pokrzywą...Tylko powiedzcie mi dokładać do tych włosów jeszcze wcierki ? Czy za dużo ?
Na początku diety jak mi wypadały to mamcia załatwiła mi niemiecki szampon Garniera na wypadanie wlosow, ale nie taki ze sklepu,ale jakis specjalistyczny z aptek śmierdział jak nie wiem co,ale mi pomógł.
Stary 2011-05-02, 14:19   #4433
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Mam nowe motywatory. Fhancuskie. Dwie kobiety po ciążach (tak mi wyglądają), jedna chyba nie - nie przeglądałam wszystkich fotek. Mnie to bardzo motywuje
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-dukan.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-DUKAN.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-Dukan.html

Co do dziewczyny, która świetnie i bardzo apetycznie wygląda przy 63 kilosach wagi, to ja miałam bardzo podobną figurę właśnie przy 48 kg. Mam naprawdę mocne kości, nic nie było w stanie ich złamać :P Przy czym w odróżnieniu od dziewczyny ze zdjęcia miałam bardziej wąską talię (z boku kompletna nitka), zupełnie płaski brzuch i nieco pełniejsze piersi. Ale brzuch tej dziewczyny wygląda mi na wyćwiczony, a nie tylko ze zrzuconym tłuszczykiem.

Spokojnie, mnie też po zimie wypadały. Teraz mniej. Wyglądają zdrowo i ładnie, do tego jakoś mi strasznie zrudziały, ale jednak garście w wannie aż skrzeczą. Dieta też ma sporo do powiedzenia, chociaż ja jeszcze na niej nie jestem (ostatnio chorowałam i na dodatek przedwczoraj ostro wymiotowałam, więc nie mogłabym się zapychać mięsiwem samym). Pewnie jutro zacznę - dzisiaj zaopatrzę się w część dukanowych produktów i preparaty z apteki. Proszę o trzymanie kciuków

Teraz zaczęłam kurację - że tak powiem - babciną. Możemy razem stosować. Już sobie zrobiłam lotion. Poza tym stosuję odżywkę z chlorofilem i naftą. Widzę efekty. Dziś zamierzam kupić sobie niefiltrowane piwo, skoro pić nie będę mogła i stosować na włosy. Zaraz poszukam tych przepisów i wkleję.

A poza tym nie używam żadnych suszarek, chyba że w sytuacji "nagłe wyjście z domu", żadnych pianek i lakierów, niczego. Wolno sobie żyją. Radzę chwilowo nie używać niczego poza szamponami, lotionami i płukankami. Oczywiście, nie farbować włosów. Jak się odżywią i zalśnią, to wtedy powoli do nich wracać.

EDIT

Mam te przepisy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Przy czym garść wyjaśnień się należy, żeby osoba z zupełnie innymi włosami się nie nacięła. Otóż mam dużo włosów, ale są niesamowicie cieniutkie, w typie pajęczyny (to po mojej babce macierzystej). Zawsze uważałam, że się szybko przetłuszczają, ale inne kobiety uświadamiają mi, że to nie jest prawda, bo po moich widać, że są nieświeże dopiero po drugiej nocy (noce zawsze liczę - a nie dni - po umyciu włosów) w trakcie okresu, a po trzeciej normalnie. Sięgają obecnie do łopatek. Mam skłonność do rozdwajania się końcówek, ale teraz po obcięciu z miesiąc temu, nie widzę prawie żadnych rozdwojeń. OK. Przechodzę do przepisów.

Moja prababka miała bardzo gęste, długie do pasa, ładne włosy aż do śmierci, ale wtedy żyło się inaczej, nie było takich zanieczyszczeń w powietrzu, etc. Dlatego tamtym ludziom - na wsi, nie w mieście przemysłowym! - włosy przetłuszczały się po jakimś tygodniu. Myła włosy w deszczówce. Obecnej deszczówki z miasta nie polecam. Myło się włosy i ciało ... ługiem, a nie żadnym mydłem. Świetny efekt ponoć, choć ja nie stosowałam. Już sto lat temu do płukania używała wody z odrobiną octu. Efekt - lśniące włosy. Moja babcia też to robiła i mama dawno temu również, przy czym mama używała też do tego soku wyciśniętego z cytryny (uwaga, bo to akurat rozjaśnia włosy).

Zrobiłam sobie na wypadające włosy lotion octowo-pokrzywowy. Oto skład:
1 szklanka octu owocowego (ja dałam pół na pół winnego i jabłkowego)
3 kopiaste łyżki wysuszonych liści pokrzywy (dałam 3 torebki suszu pokrzywowego i doprawiłam nieco skrzypem oraz lukrecją)
Zagotować ocet, wrzucić zioła, zaparzać 15-30 minut, wklać do ciemnej butelki i używać do smarowania skóry głowy.

Płukanka:

Aha, to nie powinno być byle jakie piwo z puszki. To powinno być piwo niefiltrowane, czyli bardzo dobre do picia (hm), odstawione na jakiś czas bez kapsla, żeby cokolwiek wywietrzało. Wiem, jak się robi piwa komercyjne, więc w cuda dokonane kuracją puszkową nie wierzę. Jak ktoś musi, to lepiej niech użyje kasztelana z Sierpca niepasteryzowanego, z puszki (do dostania w Lidlu i wielu sklepach osiedlowych, przynajmniej w Warszawie i Krośnie).

Chodzi głównie o odżywienie SKÓRY głowy tak naprawdę, a nie samych włosów w tym przypadku. Poza tym stosuję raz na jakiś czas odżywianie skóry głowy, a przy okazji włosów, kuracją mleczno-drożdżową.

Teraz przepisy, których nie stosowałam:

Uwaga! Piwo stosowane na włosy nie ma wielkiego wpływu na ich zapach. Nie trzeba go wcale spłukiwać, ale jak ktoś się boi, to może warto spróbować właśnie tej rady.

Piwo jest też pomocne przy układaniu włosów (działa jak lekki lakier, szczególnie pomocy przy niektórych fryzurach, ponieważ unosi włosy u nasady - nalewa się go trochę do rozpylacza, można zmieszać z wodą i pryska). Można też zakręcić włosy na piwie - dłużej się trzymają niż bez niego.

Aaa, wiele lat temu na problemy z wypadającymi włosami pomogły mi preparaty z czarną rzepą. Jeśli ktoś się lubi babrać w ziołach i starych sposobach na problemy, jak ja, to może wypróbować:
Jesteś niesamowita! Ja mam właśnie włosy takie jak Ty. Cieniutkie strasznie i się mocno rozdwajają na przetłuszczanie też narzekam...
Na pewno wypróbuje Twoje przepisy Lepiej chyba tak niż kupować tą chemie na bazie spirytusu...A co do tej piwnej nalewki może być Perła niepasteryzowana? Bo o ile się orientuje to jedyne piwo w moim osiedlowym sklepiku w miare tanie i "NIEPASTERYZOWANE"
Stary 2011-05-02, 15:17   #4434
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

hej
a ja z kolejnymi motywacjami

przed 72, po 48 (moim zdaniem jest trochę za chuda,niezdrowo wygląda...)

Stary 2011-05-02, 15:29   #4435
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Hej Moje Kochane!!!

Nie zaglądałam do Was ostatnio. Majóweczka trwa i odpoczywam na całego. Ładuję akumulatorki i oczywiście dukam

Powolutku kończy mi się @ i mam nadzieję, że po dzisiejszych P cały świąteczny wzrost pójdzie precz a może nawet z nawiązką??
Pomimo, że waga jakoś nie spada w zabójczym tempie, czuję się bardzo lekka. Zaniedbałam ostatnio picie zielonej herbatki, więc teraz nadrabiam

Coraz większą przyjemność sprawia mi przeglądanie się w lustrze!!!
Pierwszy raz od bardzo dawna, nie muszę już pod obciskłe bluzki zakładać koszulki, która zamaskuje boczki, bo już ich nie ma! Talia wróciła!
Aż przyjemniej zerknąć na tę nową figurkę Hmm...chyba i ja muszę wreszcie zamieścić jakieś porównanie

OBIECUJĘ, ŻE NADROBIĘ MOJĄ NIEOBECNOŚĆ! Ściskam Was cieplutko moje pięknotki!

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:58   #4436
jedyyna
Rozeznanie

Cytat:
witaj słońce ty nasze! miło że znowu do nas zawitałaś
gratki za ładnie prowadzoną III fazę! i trzymam kciuki za pracę licencjacką!
fotki będą dla nas kolejnym motywatorem! spora zmiana teraz taka z ciebie lasencja że aż zazdrość bierze TŻ to teraz musi na ciebie uważać bo to pewne że wszyscy faceci się za tobą oglądają - zwłaszcza jak taką kiecę założysz
trzymaj się i odzywaj się do nas czasem bo tęsknimy za matką założycielką!
dziekuje Aniolasku ja tez sie ciesze ze az taka zmiana kurcze az normalnie nie wierze i mowie wszystkim dookola ze wcale duzo nie schudlam bo ja nie widze tego ze az tak ajc ale psychika troche szwankuje bo sie boje bardzo ze kilogarmy wroca jak pisalam to stoja ladnie w miejscu wlasciwie gdybym sie spiela troche na tej 3 fazie to bym schudla jeszcze bo juz 59 na wadze wskazywalo wiec da rade zrzucic hihi ;D ja tez zamierzam wyrzezbic troszke cialko i na aerobik pochodzic ale wtedy gdy znajde duuuzo czasu bo teraz dla mnie samej mi go brakuje bede sie odzywala w miare mozliwosci kurde wszyscy jutro wolne a ja na 14 h do pracyszlak czlowieka idzie trafic ;D no coz zyyycie ! hehe glowa do gory i trzeba isc dalej
i nie bojcie sie fazy 3 wiem wiem latwo mi mowic sama mam czasami leki ze cos zjem i te kg nie zleca ;D

Cytat:
Cześć ślicznoto Zdjęcia super,normalnie nie do poznania
To dobrze,że na tej III fazie nie jest tak strasznie Ja jeszcze miesiąc chce na II zostać. Maksymalnie do 1 czerwca
Już nie mogę się doczekać A powiedz mi jak to robisz z piciem piwka? Bo się zastanawiałam ostatnio... W ramach uczty pijesz? Czy tylko np zamiast deseru ?
wiesz co ja to takiej megasnej uczty sobie nie robie ale zazwyczaj np pije piwko zamiast desreku albo zamiast obiadu ;D czyli jem dukanowe a piwko pije jako uczta roznie to sobie robie albo w ogole nie jem obiadku tylko duze sniadanko dukanowe z deserkiem i piwkiem albo poprostu sam obiadek z deserkiem i jak narazie sie nic zlego nie dzieje choc obawy Sa i dziekuje za cieplutkie slowa Wszystki dojdziemy do wymarzonego CELU! I ja sie o to postaram hehehe
Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
dziewczyny a czy jecie taki chleb ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1581494668

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

OOOOO ja Cie....roznica ogromna Bardzo ladnie
Mandarynko dziekuje a co do chlebka ja bym nie ryzykowala ;D ja na 3 fazie boje sie jesc chleba tych dozwolonych porcji ;D ale z drugiej strony to nawet nie mam na niego ochoty

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE KOCHANE WY MOJE LOBUZIAKI : cmok:
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:12   #4437
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
hej

Te czarnobiałe zdjęcia Cycki to jej prawie nie zmalały,a taka ładna figurka... Też chcę
Stary 2011-05-02, 17:04   #4438
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Czesc dziewczyny

Znow ubylo -0.7 przez 2 dni , w sumie 5kg juz bedzie.

Powiem szczerze, ze nie do konca wierzylam, ze moze sie udac.
Innym, a i owszem, ale mnie zadne diety-cud nie dawaly rady.
A tu prosze, znalazla sie opcja i dla mnie.

Roboty strasznie duzo, a przez te majowe swieta nie idzie niczego zalatwic (grr!!!)

Widze, ze sie rozpisalyscie nie na zarty - kiedy ja to biedna nadrobie...

Mam do Was krotkie pytanko, zanim zabiore sie do nadrabiania zaleglosci): czy podczas drugief fazy mozna jesc rabarbar?
Mam z jego powodu niezly metlik w glowie, poniewaz:
1) w tabelce produktow dozwolonych go nie ma
2) jest natomiast w ksiazce w przepisach dla fazy PW
3) jest warzywem jakby nie patrzec a nie owocem, wiec moze o nim zapomnieli.
????
Stary 2011-05-02, 17:21   #4439
jedyyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julitaw Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Znow ubylo -0.7 przez 2 dni , w sumie 5kg juz bedzie.

Powiem szczerze, ze nie do konca wierzylam, ze moze sie udac.
Innym, a i owszem, ale mnie zadne diety-cud nie dawaly rady.
A tu prosze, znalazla sie opcja i dla mnie.

Roboty strasznie duzo, a przez te majowe swieta nie idzie niczego zalatwic (grr!!!)

Widze, ze sie rozpisalyscie nie na zarty - kiedy ja to biedna nadrobie...

Mam do Was krotkie pytanko, zanim zabiore sie do nadrabiania zaleglosci): czy podczas drugief fazy mozna jesc rabarbar?
Mam z jego powodu niezly metlik w glowie, poniewaz:
1) w tabelce produktow dozwolonych go nie ma
2) jest natomiast w ksiazce w przepisach dla fazy PW
3) jest warzywem jakby nie patrzec a nie owocem, wiec moze o nim zapomnieli.
????
GRATUUULUJE SPADKU co do rabarbaru to wole sie nie wypowiadac bo nie wiem ale skoro go nie ma to chyba nie wolno a co do tego calego wolnego to wiecej czlowiek sie nameczy niz poodpoczywa a co do zgubienia kg ja tez nie wierzylam ze mi sie uda a jednak marzenia sie spelniaja

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
hej

nooo ta pierwsza dla mnie przesadzila nie wyglada teraz dobrze moim zdaniem nie miala widocznie nikogo takiego kto powiedzialby jej STOP W odpowiednim momencie

A Reszta kobietek ladnie sie zmienila dla kazdej z nich ogromny PLUSIK I
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 17:24   #4440
martinq
Raczkowanie

Cytat:
może jestem dziwna ale mi się nie podoba taka różnica między talią a biodrami... może dlatego że sama mam podobnie podoba mi się jak dziewczyny mają wąskie biodra, zazdroszcze im bo tyle ciuchów na nie pasuje....
Też uwielbiam wąskie biodra i płaską pupę.
Wygląda się od razu 10kg mniej, ale nic nie można z tym zrobić, niestety ;<

Cytat:
a łydki mam kołki i ich nie znoszę;P najbardziej! bardziej niż boczków, bo wiem, że boczki spadną z dietą, a łydki nie
No właśnie, co z łydkami, jak można się ich pozbyć

Mój pierwszy dzień II fazy cudowny.
Najbardziej cieszyłam się z moich ukochanych brokuł

Żeby jak najwięcej schudnąć w jak najszybszym czasie jaki system powinnam wybrać...

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości