|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam 1 dzień II fazy. Nadal się zastanawiam nad tym systemem diety, wybrałam 1/1, ale zastanawiam się nad innym. Polecicie mi coś? ;> Nie wiem co zjeść na śniadanie...
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co Ci polecić, zależy jak znosisz dni białkowe? Jeśli ciężko, to 1/1 ew. 2/2 może... A jak Ci nie sprawiają problemu to mozesz dłuższe robić 3/3, 4/4, 5/5. Dziewczyny które mają mało do zrzucenia (ja mam z 30 kg więc odpadam) stosują np wiecej dni PW w stosunku do P.
Sama planowałam iść rytmem 3/3, ale nakupiłam tyle warzyw, że jak wczoraj mi 3 dzień P minął - a ja jeszcze pół kalafiora, sałata rukola, pomidory, pekińska... także przeciągam na jeszcze jeden dzień PW, i potem polecę 4 dni P, i tak już będzie 4/4.
|
#4413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chudnę jakieś 0,6-0,7 kg tygodniowo![]() heeeej mam dla Was motywację! dziewczyny po Dukanie, wyszarpałam gdzieś w internecie zdjęcia![]() przed 107kg----->po 71kg ![]() ![]() i druga motywacja ![]() przed: 80 kg ![]() ![]() po 62kg ![]() ![]() wg strażniczka wagi, teraz ma 60 kg ta dziewoja i BMI 21,5, także jest MOJEGO WZROSTU, równe 167cm... a taka różnica w wyglądzie, masakra...
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-05-02 o 09:52 |
||
|
|
|
#4414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
A moja waga szaleje. Piąty dzień z kolei pokazuje spadek. Razem -2,1kg w 5 dni. Ale wcześniej przez 10 dni waga niemal stała w miejscu, tzn. 15.04, 21.04 i 24.04 pokazywała tę samą wartość.
Zrobiłam sobie plik w arkuszu kalkulacyjnym z datą, dniem tygodnia, fazą, spadkiem dziennym i spadkiem całościowym oraz wykresem. Podsumowując 5 tygodni diety: -6,5kg, -7,2% Tryb 3P/4PW, do stracenia ok. 20kg, czyli prawie 1/3 za mną. Dziewczyna na drugim motywatorze ma fajną, szczupłą talię A moje dziewczyny mają się dobrze. Jak dzwoniłam, to słyszałam w tle, jak młodsza śpiewała "Sto lat" |
|
|
|
#4417 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4418 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i sama jego obecność czy nawet ból mi nie przeszkadzają - bo widzę efekty i ból jest nawet fajny, bo wiem że coś się dzieje, poprawia ![]() a ile czasu nosiłaś? miałaś damona czy tradycyjny system z ligaturami? Cytat:
![]() Cytat:
a ty też świetnie wyglądasz więc to pewno tylko twoja wyobraźnia podpowiada ci co innego...ciekawe jak ja będę wyglądać przy 63kg... też mam tyle wzrostu
|
|||
|
|
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale miejmy nadzieję, że każda z nas się zaakceptuje w końcu!ja też miałam aparat, tradycyjny;P bardzo się do niego przywiązałam i tak łyso było jak zdjęłam;P ale ogólnie bardzo go lubiłam i żałowałam, że nie można na zawsze (miałam 17 lat;P)
|
|
|
#4420 | |
|
Konto usunięte
|
jeszcze trochę a zacznę was po dupce lać za takie teksty! :baty: Cytat:
podoba mi się jak dziewczyny mają wąskie biodra, zazdroszcze im bo tyle ciuchów na nie pasuje....a nie mówiłam że dziewczynki sobie dadzą radę dziś mnie nie będzie dużo z wami - wybieram się na zakupy, kierunek SCC! także do zobaczenia wieczorem
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Raczkowanie
|
Tchnienie - dzięki za te fotki
od razu mam większy zapał... dziewczyna z I motywatora - 107 kg, czyli coś jak ja... i też dąże do takiej granicy 71 kg (choć mnie już 75 usatysfakcjonuje )Aatena mogłabyś mi na PW podrzucić schemat jak taki arkusz zrobić?? Myślałam o czymś takim, ale tępam w excelach itp... może na wzorze będzie mi łatwiej Ja korzystam też na vitalii tam jest takie coś - pomiary i wykresy... wpisuje sobie ... za jakiś czas zobaczę ile mnie ubyło ![]() Co do wagi i wyglądu, to faktycznie nie ma się co sugerować... Ja pamiętam kiedyś ważyłam 75 kg, lekarz mi na oko dawał 10 kg mniej, a moja siostra ważąca 67 kg nosiła te same ciuchy co ja ale ona np chyba jest grubszej kości czy nie wiem jak to tak jest ![]() Mi się podobają figury z mocna talią, sterczącą pupą, ale zgrabnymi nogami... sama jestem typową klepsydrą - szerokie biodra, murzyński tyłek, wąska talia, duży biust... tylko u mnie nogi nie są zgrabne. Mam koślawe kolanka (stwierdzone ) i łydki takie słupkowate chociaż jak zrzucę to co chcę to na pewno kiecki będę nosić krótsze no takie za kolanko
http://becomefit4life.wordpress.com/ Edytowane przez WrednaZ Czas edycji: 2011-05-02 o 10:55 |
|
|
|
#4422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a łydki mam kołki i ich nie znoszę;P najbardziej! bardziej niż boczków, bo wiem, że boczki spadną z dietą, a łydki nie ja lecę, będę później
|
|
|
#4423 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze,że masz takie nastawienia do klucza, ja po swojej maturze sprawdziłam i byłam załamana, bo wszystko miałam ( w wypracowaniu z polskiego) zupełnie inaczej, ale maturę zdałam i to na bardzo dobrym poziomie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tak samo kochana, czemu jesteśmy tak zakompleksione to nie wiem Po pierwszym dniu III fazy jestem załamana +1 kg,a na wieczór straszny kac moralny za 2 kromki chleba (które były pyszne jak nigdy wcześniej) i troszkę pochlipałam sobie. Nie podoba mi się ta III faza.... |
|||
|
|
|
#4424 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4425 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4426 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Motywuje rzeczywiście,ale ja wcale nie wyglądałam tak,jak ta ostatnia przy 60-63 Ba! Teraz nawet tak nie wyglądam przy 57 :PI dziewczyny...jestem ZAŁAMANA ! Moimi włosami... Coraz bardziej wypadają...wczoraj wyjęłam ich mnóstwo przy samym myciu,potem jeszcze przy spłukiwaniu i jeszcze przy nakładaniu pianki Masakra...Jeszcze poszłam spać z mokrą głową,więc dzisiaj są nie ułożone i widać okropnie prześwity...POWAŻNIE... Niby na dole i po bokach mam tych włosów,ale po środku dziuuuuura! ;( Używam szamponu vichy czerwonego,odżywki WAX (podobno tak zachwalają),łykam tabletki...Fakt,że prostuję i suszę włosy często... Chyba zrobię sobie odwyk !! Tyle,że moje włosy się nie układają bez prostownicy (niby to proste,niby kręcone...) Poradźcie mi coś Nie chcę być łysa Włosów nawet związać gumką nie mogę bo od razu widać łyse... ;( |
||
|
|
|
#4428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam Twoje zdjęcia na facebooku i naprawdę wyglądasz cudownieCytat:
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Od zawsze miałam problemy z włosami...Stosowałam już chyba wszystko...Kiedyś miałam takie wcierki i chyba znowu w nie zainwestuję...Ale czy to nie za dużo "chemii" ? Szampon,maska,odżywki i do tego jeszcze wcierki ? Łykam też tabletki Marz Special ... Zaraz polecę po jakieś herbatki z pokrzywą...Tylko powiedzcie mi dokładać do tych włosów jeszcze wcierki ? Czy za dużo ?
|
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
Kapsułki z olejem z wiesiołka...
|
#4431 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://album.aufeminin.com/album/see...ime-dukan.html http://album.aufeminin.com/album/see...ime-DUKAN.html http://album.aufeminin.com/album/see...ime-Dukan.html Co do dziewczyny, która świetnie i bardzo apetycznie wygląda przy 63 kilosach wagi, to ja miałam bardzo podobną figurę właśnie przy 48 kg. Mam naprawdę mocne kości, nic nie było w stanie ich złamać :P Przy czym w odróżnieniu od dziewczyny ze zdjęcia miałam bardziej wąską talię (z boku kompletna nitka), zupełnie płaski brzuch i nieco pełniejsze piersi. Ale brzuch tej dziewczyny wygląda mi na wyćwiczony, a nie tylko ze zrzuconym tłuszczykiem. Cytat:
![]() Teraz zaczęłam kurację - że tak powiem - babciną. Możemy razem stosować. Już sobie zrobiłam lotion. Poza tym stosuję odżywkę z chlorofilem i naftą. Widzę efekty. Dziś zamierzam kupić sobie niefiltrowane piwo, skoro pić nie będę mogła i stosować na włosy. Zaraz poszukam tych przepisów i wkleję. Cytat:
EDIT Mam te przepisy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Przy czym garść wyjaśnień się należy, żeby osoba z zupełnie innymi włosami się nie nacięła. Otóż mam dużo włosów, ale są niesamowicie cieniutkie, w typie pajęczyny (to po mojej babce macierzystej). Zawsze uważałam, że się szybko przetłuszczają, ale inne kobiety uświadamiają mi, że to nie jest prawda, bo po moich widać, że są nieświeże dopiero po drugiej nocy (noce zawsze liczę - a nie dni - po umyciu włosów) w trakcie okresu, a po trzeciej normalnie. Sięgają obecnie do łopatek. Mam skłonność do rozdwajania się końcówek, ale teraz po obcięciu z miesiąc temu, nie widzę prawie żadnych rozdwojeń. OK. Przechodzę do przepisów. Moja prababka miała bardzo gęste, długie do pasa, ładne włosy aż do śmierci, ale wtedy żyło się inaczej, nie było takich zanieczyszczeń w powietrzu, etc. Dlatego tamtym ludziom - na wsi, nie w mieście przemysłowym! - włosy przetłuszczały się po jakimś tygodniu. Myła włosy w deszczówce. Obecnej deszczówki z miasta nie polecam. Myło się włosy i ciało ... ługiem, a nie żadnym mydłem. Świetny efekt ponoć, choć ja nie stosowałam. Już sto lat temu do płukania używała wody z odrobiną octu. Efekt - lśniące włosy. Moja babcia też to robiła i mama dawno temu również, przy czym mama używała też do tego soku wyciśniętego z cytryny (uwaga, bo to akurat rozjaśnia włosy). Zrobiłam sobie na wypadające włosy lotion octowo-pokrzywowy. Oto skład: 1 szklanka octu owocowego (ja dałam pół na pół winnego i jabłkowego) 3 kopiaste łyżki wysuszonych liści pokrzywy (dałam 3 torebki suszu pokrzywowego i doprawiłam nieco skrzypem oraz lukrecją) Zagotować ocet, wrzucić zioła, zaparzać 15-30 minut, wklać do ciemnej butelki i używać do smarowania skóry głowy. Płukanka: Cytat:
Chodzi głównie o odżywienie SKÓRY głowy tak naprawdę, a nie samych włosów w tym przypadku. Poza tym stosuję raz na jakiś czas odżywianie skóry głowy, a przy okazji włosów, kuracją mleczno-drożdżową. Teraz przepisy, których nie stosowałam: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-02 o 13:08 |
||||||||
|
|
|
#4432 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno wypróbuje Twoje przepisy Lepiej chyba tak niż kupować tą chemie na bazie spirytusu...A co do tej piwnej nalewki może być Perła niepasteryzowana? Bo o ile się orientuje to jedyne piwo w moim osiedlowym sklepiku w miare tanie i "NIEPASTERYZOWANE"
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
a ja z kolejnymi motywacjami ![]() przed 72, po 48 (moim zdaniem jest trochę za chuda,niezdrowo wygląda...) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
Hej Moje Kochane!!!
Nie zaglądałam do Was ostatnio. Majóweczka trwa i odpoczywam na całego. Ładuję akumulatorki i oczywiście dukam ![]() Powolutku kończy mi się @ i mam nadzieję, że po dzisiejszych P cały świąteczny wzrost pójdzie precz a może nawet z nawiązką?? Pomimo, że waga jakoś nie spada w zabójczym tempie, czuję się bardzo lekka. Zaniedbałam ostatnio picie zielonej herbatki, więc teraz nadrabiam ![]() Coraz większą przyjemność sprawia mi przeglądanie się w lustrze!!! ![]() Pierwszy raz od bardzo dawna, nie muszę już pod obciskłe bluzki zakładać koszulki, która zamaskuje boczki, bo już ich nie ma! Talia wróciła! Aż przyjemniej zerknąć na tę nową figurkę Hmm...chyba i ja muszę wreszcie zamieścić jakieś porównanie ![]() OBIECUJĘ, ŻE NADROBIĘ MOJĄ NIEOBECNOŚĆ! Ściskam Was cieplutko moje pięknotki!
|
#4436 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez sie ciesze ze az taka zmiana kurcze az normalnie nie wierze i mowie wszystkim dookola ze wcale duzo nie schudlam bo ja nie widze tego ze az tak ajc ale psychika troche szwankuje bo sie boje bardzo ze kilogarmy wroca jak pisalam to stoja ladnie w miejscu wlasciwie gdybym sie spiela troche na tej 3 fazie to bym schudla jeszcze bo juz 59 na wadze wskazywalo wiec da rade zrzucic hihi ;D ja tez zamierzam wyrzezbic troszke cialko i na aerobik pochodzic ale wtedy gdy znajde duuuzo czasu bo teraz dla mnie samej mi go brakuje bede sie odzywala w miare mozliwosci kurde wszyscy jutro wolne a ja na 14 h do pracyszlak czlowieka idzie trafic ;D no coz zyyycie ! hehe glowa do gory i trzeba isc dalej i nie bojcie sie fazy 3 wiem wiem latwo mi mowic sama mam czasami leki ze cos zjem i te kg nie zleca ;D Cytat:
ale zazwyczaj np pije piwko zamiast desreku albo zamiast obiadu ;D czyli jem dukanowe a piwko pije jako uczta roznie to sobie robie albo w ogole nie jem obiadku tylko duze sniadanko dukanowe z deserkiem i piwkiem albo poprostu sam obiadek z deserkiem i jak narazie sie nic zlego nie dzieje choc obawy Sa i dziekuje za cieplutkie slowa Wszystki dojdziemy do wymarzonego CELU! I ja sie o to postaram hehehe ![]() Cytat:
![]() a co do chlebka ja bym nie ryzykowala ;D ja na 3 fazie boje sie jesc chleba tych dozwolonych porcji ;D ale z drugiej strony to nawet nie mam na niego ochoty POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE KOCHANE WY MOJE LOBUZIAKI |
|||
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Znow ubylo -0.7 przez 2 dni Powiem szczerze, ze nie do konca wierzylam, ze moze sie udac. Innym, a i owszem, ale mnie zadne diety-cud nie dawaly rady. A tu prosze, znalazla sie opcja i dla mnie. Roboty strasznie duzo, a przez te majowe swieta nie idzie niczego zalatwic (grr!!!) Widze, ze sie rozpisalyscie nie na zarty - kiedy ja to biedna nadrobie... Mam do Was krotkie pytanko, zanim zabiore sie do nadrabiania zaleglosci): czy podczas drugief fazy mozna jesc rabarbar? Mam z jego powodu niezly metlik w glowie, poniewaz: 1) w tabelce produktow dozwolonych go nie ma 2) jest natomiast w ksiazce w przepisach dla fazy PW 3) jest warzywem jakby nie patrzec a nie owocem, wiec moze o nim zapomnieli. ????
|
|
#4439 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bo nie wiem ale skoro go nie ma to chyba nie wolno a co do tego calego wolnego to wiecej czlowiek sie nameczy niz poodpoczywa a co do zgubienia kg ja tez nie wierzylam ze mi sie uda a jednak marzenia sie spelniaja ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
nie miala widocznie nikogo takiego kto powiedzialby jej STOP W odpowiednim momencie ![]() A Reszta kobietek ladnie sie zmienila dla kazdej z nich ogromny PLUSIK I
|
||
|
|
|
#4440 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wygląda się od razu 10kg mniej, ale nic nie można z tym zrobić, niestety ;< Cytat:
![]() Mój pierwszy dzień II fazy cudowny. Najbardziej cieszyłam się z moich ukochanych brokuł Żeby jak najwięcej schudnąć w jak najszybszym czasie jaki system powinnam wybrać...
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

Nie byłam żadnym chodzielcem, tylko fajną laseczką. Dawne dzieje. W każdym razie nie będę tyle ważyć, bom sporo starsza. Zadowolą mnie - no powiedzmy - 52 kilogramy. Czyli i tak wychodzi z 10 kilosów do zrzucenia.

mam dla Was motywację! dziewczyny po Dukanie, wyszarpałam gdzieś w internecie zdjęcia

Chociaż pewnie jak to u chłopców w tym wieku pojawiła się fascynacja biustem,a ja jako pulchniejsza od zawsze byłam dobrze zaopatrzona

a ty też świetnie wyglądasz więc to pewno tylko twoja wyobraźnia podpowiada ci co innego...

kurde wszyscy jutro wolne a ja na 14 h do pracyszlak czlowieka idzie trafic ;D no coz zyyycie ! hehe glowa do gory i trzeba isc dalej