|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#34771 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
Cytat:
Warto tam zajrzeć.Ja swoje włosy lekko namaczam wilgotna ściereczką i nakładam nieco lekkiego żelu. Podpinam też włosy na czubku. Kiedy wszystko wyschnie (tak do 20, 25 minut), wypinam spinki i odgniatam żel. E viola!
|
|
#34772 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam uzyc miodu na wlosy jest 100% naturalny. Niestety, uległ fermentacji czy moge go uzyc jako maske?
|
|
|
|
#34773 | |
|
|
Cytat:
A może po prostu się scukrzył?
|
|
#34774 |
|
Zakorzenienie
|
Jak go dodam do herbaty jest posmak alkoholu..
|
|
|
|
#34775 |
|
|
A to ciekawe. To czysty miód czy z dodatkiem? Próbowałaś go jeść?
W zasadzie szkód nie powinien wyrządzić - cukry proste, prosta fermentacja. Ja bym próbowała.
|
#34776 |
|
Zakorzenienie
|
Troche zmienil smak, spróbuje nalozyc na wlosy. Potrzymam kilka h.
|
|
|
|
#34777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kla ski:![]()
|
|
#34778 |
|
Raczkowanie
|
Przyszła do mnie Amla !
Zapach bardzo mi się podoba, bardziej niż zapach olejku kokosowego-ten mniej przypadł mi do gustu. Kurczę, chyba znów przesadziłam z ilością olejku kokosowego, bo włoski są jakby lekko obciążone, na szczęście nie tak bardzo. Następnym razem muszę bardziej uważać przy aplikowaniu ![]() Dzisiaj udało mi się kupić balsam Mrs Potter's aloesowy Niestey żelu Ziaji nie było Przy okazji oglądałam szampony dla dzieci. Z tego, co wyczytałam po składach, to sama silikony i SLS i to na początku...
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-02 o 14:15 |
|
|
|
#34779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#34780 |
|
Zakorzenienie
|
1szy post -> blog Małgosi = lista polskich kosmetyków. Większość tania.
|
|
|
|
#34781 |
|
Raczkowanie
|
Chyba zniknelo kilka moich postow sprzed tygodnia
|
|
|
|
#34782 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Umyłam szamponem z sls ktory dodatkowo zawierał proteiny, małożyłam bingo z proteinami , na mokre balsam joanny miód i proteiny mleka, stylizacja zel lniany i mam 3 korkociagowe loczki, reszta nawet przyzwoicie. Wiec chyba o proteiny moi kłaczkom chodziło . Dzieki
|
|
|
|
|
#34783 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, ale nie mogę się nigdzie dopatrzeć, a zastanawiam się jakie witaminki łykacie na włoski, jakieś polecacie?
|
|
|
|
#34784 |
|
Raczkowanie
|
Z witaminek to łykam tylko Falvit
Jestem właśnie po pierwszym myciu odżywką Wiem, miałam zaczekać z myciem do środy ale strasznie mnie korciło
|
|
|
|
#34785 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie, uczulał mnie BD i szamponożel również uczulił, reakcja była taka że skóra na karku była strasznie sucha i schodziła. Ale to było na wyjeździe więc sprawdzę go jeszcze w normalnych warunkach na wrocławskiej wodzie, może będzie inna reakcja. Swoją drogą, czeka mnie chyba przeprowadzka na drugi koniec kraju to się zastanawiam na ile efekty moich starań zależą od wody i czy nie okaże się, że w nowym miejscu, z nową wodą będę musiała całe obserwacje i opinie zrewidować ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#34786 |
|
Zadomowienie
|
chcialam oznajmic ze silikony na koncowki zmywane raz w tygodniu zupelnie nie sprawdzaja sie przy myciu odzywka
umylam odzywka, nalozylam serum na koncowki i po nastepnym myciu odzywka wlosy przestaly sie ladnie falowac nie wiem co robic, z jednej strony nie chce rzucic mycia odzywka i wrocic do bd i tym podobnych szamponow, bo po odzywce wogole sie nie placza przy myciu, a z drugiej strony probowalam metody z kropelka kokosowego i/lub odzywka bs na koncowki i zauwazylam juz kilka rozdwojonych, a przeciez poltora tygodnia temu obcinalam nie wiem co robic
|
|
|
|
#34787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34788 |
|
Zadomowienie
|
nie uwazam zeby moje wlosy byly bardzo slabe/zniszczone, juz troche siedze na wizazu i taka swiadoma pielegnacje stosuje od kilkunastu miesiecy. wg mnie wlosy mam ogolnie w dosc dobrej kondycji, zastanawiam sie tylko jak skutecznie ochronic koncowki przy myciu odzywka.
do tej pory swietnie spisywaly sie lekkie silikony w koncowki (5 miesiecy bez podcinania i ciagle ciezko bylo znalezc zniszczone koncowki, bylo ich naprawde niewiele....), a teraz bez silikonow po 1,5tygodnia od obciecia znalazlam 3 rozdowojone wlosy i jest to dla mnie tragedia moze panikuje, ale wole dmuchac na zimne niz obudzic sie pozniej z reka w nocniku... ;/ co do diety nie przywiazuje do niej zbytnio uwagi, odzywiam sie normalnie, jednak badania krwi z roznych powodow powtarzam dosc czesto i nie sa niepokojace. poza tym pije pokrzywe od jakiegos czasu. tryb zycia- tu wiecej 'grzeszkow' sie nazbiera, stres (raczej przez moj charakter), nieregularny sen (raz bardzo krotki raz za dlugi), ale nie wydaje mi sie zeby mialo to wplyw na rozdwajanie koncowek...? chyba raczej znalazloby to odbicie w wypadaniu wlosow, a z tym raczej problemu nie zauwazylam... wlosy raz zwiazuje raz zostawiam rozpuszczone, tak pol na pol. troche dostaja w kosc na laboratorium, kilka h.tygodniowo, ale z tym raczej nic nie zrobie oprocz zwiazania ;/ Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2011-05-02 o 23:53 |
|
|
|
#34789 |
|
Rozeznanie
|
3 wlosy?
może więcej protein. I wypróbuj inne rzeczy do zabezpieczania, może więcej odżywki bs lub inny olej czy masło,np.shea Bernadetkanaszachyba używała? Janie mam wiecej pomysłow
|
|
|
|
#34790 |
|
Raczkowanie
|
Moje wrażenia po pierwszym myciu odżwyką:włoski są o wiele przyjemniejsze, nie splątane, nawet tył przyjemny w dotyku, a zawsze był jak sianko... Skręt nie jest idealny ale to przez kilka moich błędów, które postaram się naprawić przy następnym myciu odżywką
Pewnie potrzebują trochę czasu, bo przez tyle lat ani trochę o nie dbałam Potrzeba mi jeszcze żelu do utrwalania, dobrej maseczki i odżywki d/s. Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-03 o 07:41 |
|
|
|
#34791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z ziołek czy tabletek, to ja piję pokrzywę i skrzyp, teraz żadnych tabletek nie zażywam, ale niedawno była to skrzypovita ![]() Cytat:
Jak czasem nakładam jakąś maseczkę siostrze na włoski, to ma takie szorstkie i splątane, ale myje szamponem z SLS, nie chce się przestawić i zmienić trochę pielęgnacji, a szkoda.
|
||
|
|
|
#34792 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020 szampon w porównaniu z odżywką wypada kiepsko
|
|
|
|
#34793 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny dołączam do was.
również jestem posiadaczką kręconych włosów i niestety mam podobny problem - nie są takie jakie bym chciała. a to się puszą, z tyłu się nie kręcą.. już nie wiem co robić. chciałabym wypróbować tę metodę CG, ale nie jestem przekonana. czy któraś z was już próbowała?
|
|
|
|
#34794 |
|
Raczkowanie
|
Blair_Cornelia_Waldorf witaj! Ja również jeszcze do niedawna nie byłam przekonana do tej metody ale wczoraj spróbowałam pierwszy raz i będę stosować CG dalej
Włoski są mięciutki, ,,lejące'', nic a nic nie splątane (zawsze mnie dziwiło, jak można nie czesać włosów, teraz już wiem-to przez szampony tak bardzo się plątały). Jestem dopiero po pierwszym razie, więc efektów jeszcze nie ma ale mam ogromną nadzieję, że niedługo zaczną się kręcić, tak jak bym chciała. Już polubiłam olejek Amla Po pierwsze cudowny zapach (coś mi przypomina tylko nie mogę dojść co ), po drugie super się błyszczą Wąchać mogłabym godzinami Jutro będę miała okazję być w drogerii, więc poszukam żelu Ziaja Nuno i jeszcze jakieś odżywki d/s. Niestety nie mam drogerii na miejscu, tylko jak jestem gdzieś w mieście, to mogę zajść i poszperać...
|
|
|
|
#34795 |
|
Przyczajenie
|
no, chyba też się skuszę i spróbuję tej metody.
ciekawa jestem efektu. a powiedz mi, jak włsoki wyglądają po dniu mycia? napisałaś, że wczoraj próbowałaś a jak dzisiaj, w miarę ogarnięte? bo ja muszę codziennie myć rano, bo po spaniu to uuuu.. masakra.
|
|
|
|
#34796 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#34797 |
|
Raczkowanie
|
Blair_Cornelia_Waldorf muszę przyznać, że są dobrze umyte, a obawiałam się, że będą tłuste i niedomyte. Wiadomo, pierwszy raz, włoski muszą się przestawić, przyzwyczaić i myślę, że będzie dobrze
nusia114 o taki : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html a tutaj analiza i opinia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=592 Bardzo lubię kosmetyki firmy Ziaja, więc mam nadzieję, że również i ten produkt się sprawdzi
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-03 o 14:36 |
|
|
|
#34798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34799 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Czy próbowałaś czytać wątek?![]() Bardzo lubię żel Ziaja Nuno. W działaniu podobny do Isany z pomarańczowymi napisami. Tylko u mnie trudniej dostępny. |
|
|
|
|
#34800 |
|
Raczkowanie
|
nusia114 proszę bardzo
Kurczę, coraz bardziej się w to wciągam Bym tylko siedziała i czytała Chociaż jeszcze trochę się w tym wszystkim gubię ...Bardzo chciałabym nabyć Alterrę morelową ale niestety nie mam nigdzie w pobliżu Rossmanna
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-03 o 17:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Więc czym mogę poprawić fryzurkę? Po żelu chyba będzie to samo.
Warto tam zajrzeć.

Albo Joanna Naturia typu len-rumianek itd![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

kla ski:

Niestey żelu Ziaji nie było
Przy okazji oglądałam szampony dla dzieci. Z tego, co wyczytałam po składach, to sama silikony i SLS i to na początku...

, na mokre balsam joanny miód i proteiny mleka, stylizacja zel lniany i mam 3 korkociagowe loczki, reszta nawet przyzwoicie. Wiec chyba o proteiny moi kłaczkom chodziło . Dzieki