DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 17:42   #4441
jedyyna
Rozeznanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Też uwielbiam wąskie biodra i płaską pupę.
Wygląda się od razu 10kg mniej, ale nic nie można z tym zrobić, niestety ;<

No właśnie, co z łydkami, jak można się ich pozbyć

Mój pierwszy dzień II fazy cudowny.
Najbardziej cieszyłam się z moich ukochanych brokuł

Żeby jak najwięcej schudnąć w jak najszybszym czasie jaki system powinnam wybrać...
nie ma takiego systemu wszystkie działaja podobnie i na tej samej zasadzie co do łydek to nie wiem nigdy nie mialam duzych gorzej z dupskiem i udami hehe i bencem co rosnie mi sprzodu tzn juz nie ;D

o to jest MOTYWACJA można? oczywiscie ze tak hihi

GRATULACJE DLA TEJ PANI i kop w tylek dla dalszych efektow hihi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrazek1ei.jpg (76,2 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez jedyyna
Czas edycji: 2011-05-02 o 17:45
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 17:48   #4442
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
otóz to, wprawa to 3/4 sukcesu. ja dzisiaj robilam jajko na teflonie (pierwszy raz w zyciu ) i koszmar... albo mi się przypalalo, albo jak przewracalam to się rozlalo i zalalo mi cala plytę łącznie z patelnią

Dla mnie to naprawde wyzwanie jak prawie przez 10 lat malzenstwa jadalam na miescie a w domu to tylko "zimne"posilki.

A pisze tez w ksiazce ze mozna jesc jogurty/serki aromatyzowane ale bez tluszczu.. są takie ? Jakie np...?
Sproboj dostac takie cudo w sprayu do smazenia.
Moze przez neta uda ci sie kupic.
Zawartosc tluszczu - 0, a wszystko wychodzi piekne i przyrumienione (przepraszam za reklame, ale staram sie pomoc - firma Wilton, non-stick spray do pieczenia i smazenia)
Stary 2011-05-02, 18:02   #4443
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martinq
Też uwielbiam wąskie biodra i płaską pupę.
Wygląda się od razu 10kg mniej, ale nic nie można z tym zrobić, niestety ;<
To prawda, że się od razu wygląda szczuplej. Ale często jest to połączone z brakiem talii, a to mi się już bardzo nie podoba. Wąskie biodra - no, właściwie tak, płaska pupa - nie. Chyba, że to nie od nadmiernego odchudzania, a dar matki natury. Poza tym każda potwora znajdzie swego amatora, więc nie ma sprawy.

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
a ja z kolejnymi motywacjami
przed 72, po 48 (moim zdaniem jest trochę za chuda,niezdrowo wygląda...)
Pierwsza dziewczyna jest przerażająca, a nie trochę za chuda. Była ładna i wdzięczna, mogła trochę spaść z wagi, ale zdecydowanie przesadziła. Takim 48 kilosom to ja mówię zdecydowanie nie. Wygląda jak wycieńczona chorobą rekonwalescentka. Oby nie odchudzała się dalej. Ciekawe, czy ma miesiączki, tak w ogóle.
Druga dziewoja bardzo ładnie wyszczuplała. Teraz jest zgrabną gruszeczką.
Trzecia panieneczka - WOW. Idealnie i niech nie chudnie dalej. Widać, że z natury miała właśnie taką figurę. Biust jej mocno poleciał - widać, że ma inne staniki, ale z większymi piersiami nie wyglądałaby dobrze.
Czwarta dziewczyna - WOW po raz drugi.
Piąta kobietka - WOW po raz trzeci. Tym bardziej, że nie miała lekkiej nadwagi czy po prostu nadwagi, a znaczną otyłość. Prześliczna buzia, piękne ramiona, cała w stylu biedermaier. Troszkę jeszcze łapki niech spadną i jest świetnie.

Ach, żebym ja się sobie znów spodobała.

Zakupiłam trzy rodzaje otrębusków - pszenne, żytnie i owsiane. Innych nie było.

Ryby poszły do lodówki - oczywiście posprawdzałam dokładnie obszary połowowe albo hodowlane. Żadne owoce morza mi nie podpasowały - fuj! Albo Tajlandia, albo Bangladesz, albo Wietnam. Czegoś takiego na pewno nie ruszę. Poza tym wydaje mi się, że przedwczoraj ostro wymiotowałam i słabowałam po ... mulach. Ryzykować już nie będę.

Woda mineralna stoi w kuchni na stole w wielkich kartonach, maślanka i kefir z dobrych spółdzielni w lodówce, preparaty na wątrobę przygotowane. Voila!

Ryby, otręby, indyka sporo i do dzieła

Cytat:
Napisane przez jedyyna
GRATUUULUJE SPADKU co do rabarbaru to wole sie nie wypowiadac bo nie wiem ale skoro go nie ma to chyba nie wolno
Wszystkie gratulujemy!!!
Rabarbar ma to do siebie, że jest w działaniu podobny do szczawiu. Ja bym go jednak na razie nie stosowała, ale trzeba zapytać specjalistek od Dukana albo jakiegoś żywieniowca.

Cytat:
Napisane przez mroziq
powiedz mi jak to robisz z piciem piwka? Bo się zastanawiałam ostatnio... W ramach uczty pijesz? Czy tylko np zamiast deseru ?
Cytat:
Napisane przez jedyyna
wiesz co ja to takiej megasnej uczty sobie nie robie ale zazwyczaj np pije piwko zamiast desreku albo zamiast obiadu ;D czyli jem dukanowe a piwko pije jako uczta
Ale Wam zazdroszczę. Piwa to długo nie będę mogła spożywać, eh. A lubię różne ciekawe - żytnie, pszeniczne, ale, etc.

Do preparatów na włosy może być, oczywiście, niepasteryzowana perła. Uprzedzam jednak, że płukałam włosy piwem i nakręcałam loki piwne, ale nie psikałam jako utrwalaczem fryzury (takie piwo bym rozrobiła z wodą 1:1 chyba).

Oto kolejny przepis dla miłośniczek piwa:
KĄPIEL W PIWIE:
1 filiżanka piwa pszennego, 1 filiżanka octu jabłkowego, 1 łyżka mleka,1lyżeczka soli morskiej- zmieszać , wlać do wanny, napuścić wody o temperaturze 37 *, brać kąpiel przez 20 minut, powtarza 2 razy w tygodniu.
(Szczerze mówiąc, nie wiem, po co tu ocet... Ja bym go nie dawała)

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-02 o 18:06
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:15   #4444
julitaw
Raczkowanie

GG do julitaw

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
to może zmień na 3/3... po co się męczyć? no i jest niebezpieczeństwo że ci wszystko obrzydnie a tak to mniejsze ryzyko....
Moze sie przyzwyczaje
Jak zaczne za bardzo z tego powodu cierpiec, to sie zastanowie nad zmiana.
Chodzi tylko o monotonie, moze mi brak wyobrazni, a czasu na gotowanie tez nie mam za wiele, ale z samymi proteinami to sobie kulinarnie poszalec nie bardzo mozna.

Zobaczymy jak bedzie szlo...
Stary 2011-05-02, 18:31   #4445
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

dzień dobry chudziunki!!
ja nareszcie w domu. chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić.ale pochwalę się, że u mnie -17,3
jeszcze tylko jutro i koniec weekendu

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

TŻ-ta ciocie wszystkie zachwycone że super wyglądam itd..
no i kupiłam sobie bluzeczki 3 i geterki

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:46   #4446
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Żeby jak najwięcej schudnąć w jak najszybszym czasie jaki system powinnam wybrać...
nie ma reguły najpierw Dukan pisał,że 5/5 najskuteczniejszy, ale potem stwierdził, że 1/1 daje podobne efekty. wszystko zależy od Ciebie, czy będziesz się męczyć na 5/5 czy wręcz przeciwnie (ja sobie nie wyobrażam innego trybu niż 5/5;P)
Cytat:
Napisane przez jedyyna Pokaż wiadomość
o to jest MOTYWACJA można? oczywiscie ze tak hihi

GRATULACJE DLA TEJ PANI i kop w tylek dla dalszych efektow hihi
super ta babezcka! i ma lepsze łydki ode mnie
Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
To prawda, że się od razu wygląda szczuplej. Ale często jest to połączone z brakiem talii, a to mi się już bardzo nie podoba. Wąskie biodra - no, właściwie tak, płaska pupa - nie. Chyba, że to nie od nadmiernego odchudzania, a dar matki natury. Poza tym każda potwora znajdzie swego amatora, więc nie ma sprawy.
Zakupiłam trzy rodzaje otrębusków - pszenne, żytnie i owsiane. Innych nie było.
zytnich nie można
mi się podobają klepsydry.. .biodra nie mogą być zbyt wąskie no i pupa musi być;D i talia też
Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
dzień dobry chudziunki!!
ja nareszcie w domu. chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić.ale pochwalę się, że u mnie -17,3
jeszcze tylko jutro i koniec weekendu

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

TŻ-ta ciocie wszystkie zachwycone że super wyglądam itd..
no i kupiłam sobie bluzeczki 3 i geterki
Stary 2011-05-02, 18:47   #4447
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extravagance86
TŻ-ta ciocie wszystkie zachwycone że super wyglądam itd.. no i kupiłam sobie bluzeczki 3 i geterki
Kochana, jak już ciocie chłopaka chwalą, to naprawdę jest bosko! Nie dość, że nie nasza rodzina, to starsze, niespokrewnione damy mają o wiele sensowniejszy ogląd sprawy niż my same.

Bardzo dobrze, że sobie kupiłaś nowe ciuszki - tak trzymać. Cichym głosikiem poradziłabym też, żebyś zrobiła coś, co zawsze będziesz widzieć i co jest sygnałem dla otoczenia, że czujesz się atrakcyjna. Ciekawy kolor na paznokciach to jest to!

EDIT, bo nie zauważyłam tej wiadomości.

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
zytnich nie można
A czemu nie można? Jakieś wyjaśnienie doktor Dukan sprzedał, czy nie za bardzo? Nic takiego nie wpadło mi w oko, że to zakazane, ale ja przeglądałam ostatnią książkę i nie zakupiłam jej, bo to w końcu nie Biblia. Mam Was

Trudniej strawić żytnie??? Coś jest z nimi nie tak?
No dobra, mam pszenne i owsiane, żeby nie było za monotonnie.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-02 o 18:51
Stary 2011-05-02, 18:54   #4448
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu nie można? Jakieś wyjaśnienie doktor Dukan sprzedał, czy nie za bardzo? Nic takiego nie wpadło mi w oko, że to zakazane, ale ja przeglądałam ostatnią książkę i nie zakupiłam jej, bo to w końcu nie Biblia. Mam Was

hihi, wszystko czego nie wymienił jest zakazane - a żytnich na liście nie było zaleca dziennie 2 łyżki owsianych i 1 pszennych. i tyle a myślę, że aż takiej różnicy w smaku nie ma, żeby bylo mniej monotonnie - wystarczy różne przepisy robić
Stary 2011-05-02, 18:59   #4449
Zingiber
Raczkowanie

Cóż, po prostu nastawiam się na monotonię. Jak sobie psychicznie to przetrawię, a już przetrawiłam, to będzie łatwiej. Jak jest monotonia, to łatwiej mi reżim trzymać, więc ma to swoje pozytywne strony.
Stary 2011-05-02, 19:09   #4450
mroziq
Zadomowienie

Robię ten lotion octowo-pokrzywowy
Znalazłam tylko ocet winny,na bazie czerwonego wina,rozcieńczyłam go 1:1,bo boję się,że wypali mi cebulki... Dałam 3 saszetki pokrzywy i jedną herbatki Receptury Natury
Śmierdzi w domu,jak nie wiem,ale mam nadzieję,że warto...
Koniecznie muszę trzymać to w ciemnej butelce ??

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Mam nowe motywatory. Fhancuskie. Dwie kobiety po ciążach (tak mi wyglądają), jedna chyba nie - nie przeglądałam wszystkich fotek. Mnie to bardzo motywuje
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-dukan.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-DUKAN.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-Dukan.html

Co do dziewczyny, która świetnie i bardzo apetycznie wygląda przy 63 kilosach wagi, to ja miałam bardzo podobną figurę właśnie przy 48 kg. Mam naprawdę mocne kości, nic nie było w stanie ich złamać :P Przy czym w odróżnieniu od dziewczyny ze zdjęcia miałam bardziej wąską talię (z boku kompletna nitka), zupełnie płaski brzuch i nieco pełniejsze piersi. Ale brzuch tej dziewczyny wygląda mi na wyćwiczony, a nie tylko ze zrzuconym tłuszczykiem.

Spokojnie, mnie też po zimie wypadały. Teraz mniej. Wyglądają zdrowo i ładnie, do tego jakoś mi strasznie zrudziały, ale jednak garście w wannie aż skrzeczą. Dieta też ma sporo do powiedzenia, chociaż ja jeszcze na niej nie jestem (ostatnio chorowałam i na dodatek przedwczoraj ostro wymiotowałam, więc nie mogłabym się zapychać mięsiwem samym). Pewnie jutro zacznę - dzisiaj zaopatrzę się w część dukanowych produktów i preparaty z apteki. Proszę o trzymanie kciuków

Teraz zaczęłam kurację - że tak powiem - babciną. Możemy razem stosować. Już sobie zrobiłam lotion. Poza tym stosuję odżywkę z chlorofilem i naftą. Widzę efekty. Dziś zamierzam kupić sobie niefiltrowane piwo, skoro pić nie będę mogła i stosować na włosy. Zaraz poszukam tych przepisów i wkleję.

A poza tym nie używam żadnych suszarek, chyba że w sytuacji "nagłe wyjście z domu", żadnych pianek i lakierów, niczego. Wolno sobie żyją. Radzę chwilowo nie używać niczego poza szamponami, lotionami i płukankami. Oczywiście, nie farbować włosów. Jak się odżywią i zalśnią, to wtedy powoli do nich wracać.

EDIT

Mam te przepisy, które mogę z czystym sumieniem polecić. Przy czym garść wyjaśnień się należy, żeby osoba z zupełnie innymi włosami się nie nacięła. Otóż mam dużo włosów, ale są niesamowicie cieniutkie, w typie pajęczyny (to po mojej babce macierzystej). Zawsze uważałam, że się szybko przetłuszczają, ale inne kobiety uświadamiają mi, że to nie jest prawda, bo po moich widać, że są nieświeże dopiero po drugiej nocy (noce zawsze liczę - a nie dni - po umyciu włosów) w trakcie okresu, a po trzeciej normalnie. Sięgają obecnie do łopatek. Mam skłonność do rozdwajania się końcówek, ale teraz po obcięciu z miesiąc temu, nie widzę prawie żadnych rozdwojeń. OK. Przechodzę do przepisów.

Moja prababka miała bardzo gęste, długie do pasa, ładne włosy aż do śmierci, ale wtedy żyło się inaczej, nie było takich zanieczyszczeń w powietrzu, etc. Dlatego tamtym ludziom - na wsi, nie w mieście przemysłowym! - włosy przetłuszczały się po jakimś tygodniu. Myła włosy w deszczówce. Obecnej deszczówki z miasta nie polecam. Myło się włosy i ciało ... ługiem, a nie żadnym mydłem. Świetny efekt ponoć, choć ja nie stosowałam. Już sto lat temu do płukania używała wody z odrobiną octu. Efekt - lśniące włosy. Moja babcia też to robiła i mama dawno temu również, przy czym mama używała też do tego soku wyciśniętego z cytryny (uwaga, bo to akurat rozjaśnia włosy).

Zrobiłam sobie na wypadające włosy lotion octowo-pokrzywowy. Oto skład:
1 szklanka octu owocowego (ja dałam pół na pół winnego i jabłkowego)
3 kopiaste łyżki wysuszonych liści pokrzywy (dałam 3 torebki suszu pokrzywowego i doprawiłam nieco skrzypem oraz lukrecją)
Zagotować ocet, wrzucić zioła, zaparzać 15-30 minut, wklać do ciemnej butelki i używać do smarowania skóry głowy.

Płukanka:

Aha, to nie powinno być byle jakie piwo z puszki. To powinno być piwo niefiltrowane, czyli bardzo dobre do picia (hm), odstawione na jakiś czas bez kapsla, żeby cokolwiek wywietrzało. Wiem, jak się robi piwa komercyjne, więc w cuda dokonane kuracją puszkową nie wierzę. Jak ktoś musi, to lepiej niech użyje kasztelana z Sierpca niepasteryzowanego, z puszki (do dostania w Lidlu i wielu sklepach osiedlowych, przynajmniej w Warszawie i Krośnie).

Chodzi głównie o odżywienie SKÓRY głowy tak naprawdę, a nie samych włosów w tym przypadku. Poza tym stosuję raz na jakiś czas odżywianie skóry głowy, a przy okazji włosów, kuracją mleczno-drożdżową.

Teraz przepisy, których nie stosowałam:

Uwaga! Piwo stosowane na włosy nie ma wielkiego wpływu na ich zapach. Nie trzeba go wcale spłukiwać, ale jak ktoś się boi, to może warto spróbować właśnie tej rady.

Piwo jest też pomocne przy układaniu włosów (działa jak lekki lakier, szczególnie pomocy przy niektórych fryzurach, ponieważ unosi włosy u nasady - nalewa się go trochę do rozpylacza, można zmieszać z wodą i pryska). Można też zakręcić włosy na piwie - dłużej się trzymają niż bez niego.

Aaa, wiele lat temu na problemy z wypadającymi włosami pomogły mi preparaty z czarną rzepą. Jeśli ktoś się lubi babrać w ziołach i starych sposobach na problemy, jak ja, to może wypróbować:
A i zapomniałam spytać,tym lotionem to tylko wcierać w skórę głowy,czy moczyć całe włosy i spłukiwać? Czy bez spłukiwania?
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:20   #4451
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Kochana, jak już ciocie chłopaka chwalą, to naprawdę jest bosko! Nie dość, że nie nasza rodzina, to starsze, niespokrewnione damy mają o wiele sensowniejszy ogląd sprawy niż my same.

Bardzo dobrze, że sobie kupiłaś nowe ciuszki - tak trzymać. Cichym głosikiem poradziłabym też, żebyś zrobiła coś, co zawsze będziesz widzieć i co jest sygnałem dla otoczenia, że czujesz się atrakcyjna. Ciekawy kolor na paznokciach to jest to!

EDIT, bo nie zauważyłam tej wiadomości.

już mam 2 różne kolory a przede mną kolejny etap zmiany fryzury

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:31   #4452
Agnieszka2910
Przyczajenie

witam,
jestem dzisiaj pierwszy dzień na drugiej fazie spadek z pierwszej to 2,4kg i trwała ona 4 dni (tak wyszło mi w teście Dukana)... musiałam się pochwalić
wiem, że teraz będzie trudniej
Agnieszka2910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:41   #4453
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2910 Pokaż wiadomość
witam,
jestem dzisiaj pierwszy dzień na drugiej fazie spadek z pierwszej to 2,4kg i trwała ona 4 dni (tak wyszło mi w teście Dukana)... musiałam się pochwalić

Zyczę powodzenia w dalszej walce

I ponawiam pytanie o wcierkę spłukiwać czy nie?
Stary 2011-05-02, 19:44   #4454
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez extravagance86
już mam 2 różne kolory a przede mną kolejny etap zmiany fryzury
No i fajno. Tak, kolor na paznokciach i kolor na włosach (jeśli są zdrowe i nie wypadają ) to podstawa.

Cytat:
Napisane przez mroziq
Robię ten lotion octowo-pokrzywowy
Znalazłam tylko ocet winny,na bazie czerwonego wina,rozcieńczyłam go 1:1,bo boję się,że wypali mi cebulki... Dałam 3 saszetki pokrzywy i jedną herbatki Receptury Natury
Śmierdzi w domu,jak nie wiem,ale mam nadzieję,że warto...
Koniecznie muszę trzymać to w ciemnej butelce ??
Dałam też ocet czerwony winny pół na pół z jabłkowym wczoraj, ale nic mi się nie stało. Skóry nie zafarbowało Nie ma mowy o żadnym wypaleniu skalpu. Co to, to nie.

Zapach specyficzny jest, zwłaszcza przy podgrzewaniu octu.
Nie, butelka ciemna nie jest musowo konieczna. Ale jak się ma, to lepiej w takiej trzymać różne preparaty kosmetyczne i nalewki. Po prostu wiele z nich nie lubi światła słonecznego.

Wciera się ten lotion w skórę głowy. Robię to jakiś czas przed myciem. Tak samo raz na jakiś czas stosuję przed myciem preparat mleczno-drożdżowy. Pół kostki drożdży (można całą) rozrabiam z kilkoma łyżkami mleka (może być lekko podgrzane). Nakładam na skórę głowy - przy okazji na włosy też. Zakładam folię, ręcznik i sobie czekam pół godziny albo dłużej.

Jak umyjesz szamponem, to koniecznie nałóż odżywkę, bo inaczej będziesz mieć strasznie splątane włosy.

Nie polecam żadnych garnierów i innych duperelów na problematyczne włosy. Uzdrowisko Iwonicz, Joanna (tych używam), ewentualnie Barwa albo Synesis (używałam). Ooo, teraz sobie kupiłam Interfragrance - szampon z naftą i chlorofilem (używam na razie tylko balsamu z tej serii). Im mniej silikonów i innego syfu, tym lepiej.
Stary 2011-05-02, 19:49   #4455
martinq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka2910 Pokaż wiadomość
witam,
Podobnie zaczęłyśmy, jednak u mnie pierwsza faza trwała 6dni i schudłam 3kg
Powodzenia!

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:53   #4456
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość

I dziewczyny...jestem ZAŁAMANA ! Moimi włosami... Coraz bardziej wypadają...wczoraj wyjęłam ich mnóstwo przy samym myciu,potem jeszcze przy spłukiwaniu i jeszcze przy nakładaniu pianki Masakra...Jeszcze poszłam spać z mokrą głową,więc dzisiaj są nie ułożone i widać okropnie prześwity...POWAŻNIE... Niby na dole i po bokach mam tych włosów,ale po środku dziuuuuura! ;( Używam szamponu vichy czerwonego,odżywki WAX (podobno tak zachwalają),łykam tabletki...Fakt,że prostuję i suszę włosy często... Chyba zrobię sobie odwyk !! Tyle,że moje włosy się nie układają bez prostownicy (niby to proste,niby kręcone...) Poradźcie mi coś Nie chcę być łysa Włosów nawet związać gumką nie mogę bo od razu widać łyse... ;(
przede wszystkim zrezygnowałabym z prostownicy i suszarki - kij, niech się nie układają ale lepiej to niż żeby wypadały! a może zmień cięcie na jakieś przy którym lepiej się układać będą? a badania masz w porządku - żadnej anemii, niedoczynności tarczycy? bo to może powodować wypadanie włosów...

Cytat:
Mam nowe motywatory. Fhancuskie. Dwie kobiety po ciążach (tak mi wyglądają), jedna chyba nie - nie przeglądałam wszystkich fotek. Mnie to bardzo motywuje
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-dukan.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-DUKAN.html
http://album.aufeminin.com/album/see...ime-Dukan.html
no nieźle, nieźle dziewczynom poszło! dla nich, a motywacja dla nas - pokazały że można

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
hej
a ja z kolejnymi motywacjami

przed 72, po 48 (moim zdaniem jest trochę za chuda,niezdrowo wygląda...)

ooo! ta na czarnobiałym zdjęciu ma chyba figurę jak ja chcialabym wyglądać tak jak ona po schudnięciu...

wróciłam z centrum handlowego, padam na pyszczek, ale najważniejsze - sandały kupiłam na obcasie i platformie ale wygodne gorzej że strasznie wygłodniałam od zapachów i widoków tam... teraz siedze i jem i jem...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:57   #4457
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
No i fajno. Tak, kolor na paznokciach i kolor na włosach (jeśli są zdrowe i nie wypadają ) to podstawa.

[URL="https://wizaz.pl/forum/member.php?u=528204"]
Dałam też ocet czerwony winny pół na pół z jabłkowym wczoraj, ale nic mi się nie stało. Skóry nie zafarbowało Nie ma mowy o żadnym wypaleniu skalpu. Co to, to nie.

Zapach specyficzny jest, zwłaszcza przy podgrzewaniu octu.
Nie, butelka ciemna nie jest musowo konieczna. Ale jak się ma, to lepiej w takiej trzymać różne preparaty kosmetyczne i nalewki. Po prostu wiele z nich nie lubi światła słonecznego.

Wciera się ten lotion w skórę głowy. Robię to jakiś czas przed myciem. Tak samo raz na jakiś czas stosuję przed myciem preparat mleczno-drożdżowy. Pół kostki drożdży (można całą) rozrabiam z kilkoma łyżkami mleka (może być lekko podgrzane). Nakładam na skórę głowy - przy okazji na włosy też. Zakładam folię, ręcznik i sobie czekam pół godziny albo dłużej.

Jak umyjesz szamponem, to koniecznie nałóż odżywkę, bo inaczej będziesz mieć strasznie splątane włosy.

Nie polecam żadnych garnierów i innych duperelów na problematyczne włosy. Uzdrowisko Iwonicz, Joanna (tych używam), ewentualnie Barwa albo Synesis (używałam). Ooo, teraz sobie kupiłam Interfragrance - szampon z naftą i chlorofilem (używam na razie tylko balsamu z tej serii). Im mniej silikonów i innego syfu, tym lepiej.

Aha,czyli przed myciem lepiej,nie zostawiać tego o tak o ta włosach.. Rozcieńczyłam jednak wodą,bo na pierwszy raz to niech może skóra się przyzwyczai,najwyżej później przestanę rozcieńczać. Dzisiaj już zacznę,bo jak tak dalej pójdzie to wyłysieję całkiem... Mam nadzieję,że i na mnie zadziała Dziękuję Ci bardzo za pomoc,bo już nie wiedziałam,co robić,a naprawdę-próbowałam już chyba wszystko ze sklepów i wyrzuciłam pieniądze w błoto Zdam relacje ,czy pomaga

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
przede wszystkim zrezygnowałabym z prostownicy i suszarki - kij, niech się nie układają ale lepiej to niż żeby wypadały! a może zmień cięcie na jakieś przy którym lepiej się układać będą? a badania masz w porządku - żadnej anemii, niedoczynności tarczycy? bo to może powodować wypadanie włosów...
Badania na tarczycę i anemię miałam dobre...Dlatego i dermatolog nie mogła mi nic poradzić,jedyne co mi powiedziała ŻADNYCH DIET. Dlatego myślę,że Dukan mógł się trochę przyczynić Zobaczymy co to będzie.. Niedługo będę robiła badania na cholesterol to i przy okazji sprawdzę testosteron - może w tym tkwi problem?
Stary 2011-05-02, 20:45   #4458
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Badania na tarczycę i anemię miałam dobre...Dlatego i dermatolog nie mogła mi nic poradzić,jedyne co mi powiedziała ŻADNYCH DIET. Dlatego myślę,że Dukan mógł się trochę przyczynić Zobaczymy co to będzie.. Niedługo będę robiła badania na cholesterol to i przy okazji sprawdzę testosteron - może w tym tkwi problem?
a u ilu dermatologów byłać? bo to trudna działka więc trudno o kogoś dobrego, trzeba szukać aż się trafi na kogoś kto pomoże... ale zbyt duża ilość androgenów też może być przyczyną - warto zrobić testosteron
Stary 2011-05-02, 20:53   #4459
anita9005
Rozeznanie

Hej dziewczyny !
nie było mnie tydzień - wyjazd w góry i brak dostępu do internetu dopiero dziś udało mi się coś złapać).
Strasznie chciała bym nadrobić wszystko co pisałyście ale chyba nie jestem w stanie ( 30 stron)
I muszę się przyznać NAGRZESZYŁAM i czuję się MEGA GRUBA !
Na diecie byłam miesiąc zleciało 3,7 kg
A teraz mam obawy ,że przez te 7 dni wszystko wróciło , aż boję się stawać na wagę w środę jak wrócę.
I myślę czy przejść z powrotem na fazę II czy może zrobić najpierw z 3 dni białek np , jak myślicie? Doradźcie plis bo autentycznie nie wiem już co robić , jestem na siebie zła jak diabli jak mogłam tak ulegać po miesiącu wyrzeczeń ;(
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:57   #4460
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
a u ilu dermatologów byłać? bo to trudna działka więc trudno o kogoś dobrego, trzeba szukać aż się trafi na kogoś kto pomoże... ale zbyt duża ilość androgenów też może być przyczyną - warto zrobić testosteron
Byłam u 3. Jedna pani powiedziała mi właśnie,żeby zrezygnować z diet i badania wyszły ok,druga pani powiedziała,że tak się zdarza w okresie dojrzewania i żebym kupiła wcierki,i pan numer 3,z początku wydawał się osobą najlepszą,że wykonuje swoją pracę dobrze,zrobił szczegółową ankietę na temat tego co jem i jaki prowadzę tryb życia (ok. 150 zł jedna wizyta),po czym wysłał mi na maila spis różnych potraw i produktów przy których było po prostu napisane "jeść dwa razy w tygodniu" "jeść raz na miesiąc" "3 razy na miesiąc". Coś takiego to ja za przeproszeniem mogę sobie wsadzić w tyłek Mam pecha do tego...
Stary 2011-05-02, 20:58   #4461
anita9005
Rozeznanie

Mam fotkę z 1-go dnia przyjazdu tutaj i naprawdę było całkiem fajnie , a teraz boję się jak diabli
Stary 2011-05-02, 21:21   #4462
mroziq
Zadomowienie

Nasmarowałam już włosy,bo wcierka ładnie wystygła Muszę sobie tylko kupić folię na głowę,bo nie mam i okryłam samym ręcznikiem Przez pierwszy tydzień mam zamiar stosować codziennie ,poźniej zobaczymy... Przepraszam,że tak z innej beczki drążę ten temat,ale poważnie przestraszyłam się o te włosy
Stary 2011-05-02, 21:24   #4463
justyna8924
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też jakaś nieprzespana noc :/ usnęłam może gdzieś koło 3...

Wooow Motywuje rzeczywiście,ale ja wcale nie wyglądałam tak,jak ta ostatnia przy 60-63 Ba! Teraz nawet tak nie wyglądam przy 57 :P

I dziewczyny...jestem ZAŁAMANA ! Moimi włosami... Coraz bardziej wypadają...wczoraj wyjęłam ich mnóstwo przy samym myciu,potem jeszcze przy spłukiwaniu i jeszcze przy nakładaniu pianki Masakra...Jeszcze poszłam spać z mokrą głową,więc dzisiaj są nie ułożone i widać okropnie prześwity...POWAŻNIE... Niby na dole i po bokach mam tych włosów,ale po środku dziuuuuura! ;( Używam szamponu vichy czerwonego,odżywki WAX (podobno tak zachwalają),łykam tabletki...Fakt,że prostuję i suszę włosy często... Chyba zrobię sobie odwyk !! Tyle,że moje włosy się nie układają bez prostownicy (niby to proste,niby kręcone...) Poradźcie mi coś Nie chcę być łysa Włosów nawet związać gumką nie mogę bo od razu widać łyse... ;(
Kochana tez mam problem z nadmiernym wypadaniem włosow od tygodnia pije pokrzywe i powiem,ze widze poprawe,malą ale jest
16.05.2011 84,0KG
CEL 67 KG

DUKAM 185 DZIEN - 15 KG

JESZCZE TYLE KG PRZEDEMNĄ
justyna8924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:26   #4464
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna8924 Pokaż wiadomość
Kochana tez mam problem z nadmiernym wypadaniem włosow od tygodnia pije pokrzywe i powiem,ze widze poprawe,malą ale jest
Też się wezmę poważnie za picie herbatek i łykanie systematyczne tabletek. Chyba zacznę sobie nastawiać budzik w telefonie żeby na pewno pamiętać
Stary 2011-05-02, 21:29   #4465
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
nie było mnie tydzień - wyjazd w góry i brak dostępu do internetu dopiero dziś udało mi się coś złapać).
Strasznie chciała bym nadrobić wszystko co pisałyście ale chyba nie jestem w stanie ( 30 stron)
A teraz mam obawy ,że przez te 7 dni wszystko wróciło , aż boję się stawać na wagę w środę jak wrócę.
I myślę czy przejść z powrotem na fazę II czy może zrobić najpierw z 3 dni białek np , jak myślicie? Doradźcie plis bo autentycznie nie wiem już co robić , jestem na siebie zła jak diabli jak mogłam tak ulegać po miesiącu wyrzeczeń ;(
idziesz normalnie swoim trybem - jedynie co to dokładasz ruchu i możesz ograniczyć skrobie, kakao...

Cytat:
Byłam u 3. Jedna pani powiedziała mi właśnie,żeby zrezygnować z diet i badania wyszły ok,druga pani powiedziała,że tak się zdarza w okresie dojrzewania i żebym kupiła wcierki,i pan numer 3,z początku wydawał się osobą najlepszą,że wykonuje swoją pracę dobrze,zrobił szczegółową ankietę na temat tego co jem i jaki prowadzę tryb życia (ok. 150 zł jedna wizyta),po czym wysłał mi na maila spis różnych potraw i produktów przy których było po prostu napisane "jeść dwa razy w tygodniu" "jeść raz na miesiąc" "3 razy na miesiąc". Coś takiego to ja za przeproszeniem mogę sobie wsadzić w tyłek Mam pecha do tego...
no tak - 3 lekarzy i dalej nic nie wiadomo... trudno o dobrego dermatologa, trzeba by szukać dalej tylko cholera za wszystko trzeba płacić
Stary 2011-05-02, 21:30   #4466
anita9005
Rozeznanie

Hej dziewczyny !
Stary 2011-05-02, 21:32   #4467
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
no tak - 3 lekarzy i dalej nic nie wiadomo... trudno o dobrego dermatologa, trzeba by szukać dalej tylko cholera za wszystko trzeba płacić
Poszukam może jakichś sprawdzonych opinii w internecie o dermatologach w Lublinie,lub w okolicach. I tak dopiero po maturach będę miała czas żeby pojechać... Oby czwarte podejście było już trafne Boję się tylko,że dermatolog zaleci mi zrezygnować z diety...
Stary 2011-05-02, 21:47   #4468
Zingiber
Raczkowanie

Nie no, bez przesady. Jeśli dermatolog nakaże Ci zrezygnować z diety, to bardzo się zdziwię. Przecież kuracja Dukana dostarcza Ci mnóstwa białka i witamin z grupy B (szczególnie B1), a to one mają ogromny wpływ na kondycję włosów, jak i cebulek włosowych.

Według mnie na pewno sobie zaszkodziłaś tymi forsownymi zabiegami pielęgnacyjnymi, które były niszczące dla włosów (jak i skory głowy), a ostatnią rzeczą, którą robiły było odżywianie. To mit, że prostownica i suszarka niszczą jedynie martwą część włosa. Wystarczy poczytać sobie cokolwiek o łysieniu osób o bardzo grubych i mocnych włosach właśnie po regularnych zabiegach prostowania i cudowania. Jeśli masz taki typ włosów jak ja, to naprawdę nie radzę niczego na razie stosować po myciu. Powrót do poprzedniego stanu trochę potrwa i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki, żeby nie okazało się, że to jakaś choroba.
Stary 2011-05-02, 21:55   #4469
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, bez przesady. Jeśli dermatolog nakaże Ci zrezygnować z diety, to bardzo się zdziwię. Przecież kuracja Dukana dostarcza Ci mnóstwa białka i witamin z grupy B (szczególnie B1), a to one mają ogromny wpływ na kondycję włosów, jak i cebulek włosowych.

Według mnie na pewno sobie zaszkodziłaś tymi forsownymi zabiegami pielęgnacyjnymi, które były niszczące dla włosów (jak i skory głowy), a ostatnią rzeczą, którą robiły było odżywianie. To mit, że prostownica i suszarka niszczą jedynie martwą część włosa. Wystarczy poczytać sobie cokolwiek o łysieniu osób o bardzo grubych i mocnych włosach właśnie po regularnych zabiegach prostowania i cudowania. Jeśli masz taki typ włosów jak ja, to naprawdę nie radzę niczego na razie stosować po myciu. Powrót do poprzedniego stanu trochę potrwa i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki, żeby nie okazało się, że to jakaś choroba.
Dziękuję Chorobę raczej wykluczam,bo często robię sobie badania i wychodzą dobre. Zobaczymy co z tym testosteronem... Sama już doszłam do tego,żeby zrezygnować z zabiegów... Jedyne co to jedwab po umyciu...Nawet nie patrzę już na ciężką piankę do włosów... Trudno się mówi...Spróbuję je jakoś popodpinać ,chociaż wtedy jeszcze bardziej widać łysinkę...Coś wymyślę Lepiej przez jakiś czas wyglądać kiepsko niż być łysa cały czas Nadrobię makijażem
Stary 2011-05-02, 22:06   #4470
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Poszukam może jakichś sprawdzonych opinii w internecie o dermatologach w Lublinie,lub w okolicach. I tak dopiero po maturach będę miała czas żeby pojechać... Oby czwarte podejście było już trafne Boję się tylko,że dermatolog zaleci mi zrezygnować z diety...
poszukaj na różnych portalach gdzie oceniają lekarzy, zawsze jakaś lepsza informacja o nich mam nadzieję że będzie do 4 razy sztuka!
przepraszam że tak publicznie pytam ale czy dobrze zapamiętałam że to ty miałaś kiedyś krwawienie z odbytu? usiłuję dociec przyczyny problemów z tymi włosami...
a co do diety to najgorsze dla włosów są te bezmięsne, dlatego musisz jeść dużo mięsa, ryb i pamiętać o warzywach na PW

PS - siedze i podziwiam jakie świetne buty sobie kupiłam... to jednak prawda że kobiecie od razu poprawia to humor

Edytowane przez 201604301943
Czas edycji: 2011-05-02 o 22:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości