Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 23:59   #2281
wanilliowa
Rozeznanie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
Ja za stanik i stringi zapłaciłam równo 100 zł. Stanik 65 zł
Wybrałam się dzisiaj do tego sklepu KLAUDIA na pl.Rybnym i jestem mega zadowolona. Sklepik maleńki, ale za to duży wybór i rewelacyjna pani z kursem brafitingu, w Tarnowie chyba jest to jedyne miejsce gdzie można tak świetnie dobrać sobie stanik. Miałam kupić sobie tylko pas do pończoch i majteczki, wyszłam z całym kompletem ślubnym plus bardotką w kolorze czarnym. Podobnie jak Diana220 - weszłam z biustem 75B, wyszłam z 70C
Za biustonosz zapłaciłam 89 zł, stringi 42 zł, pas do pończoch 48 zł. Na pewno wrócę, bo jeszcze w żadnym sklepie z bielizną nie spotkałam tak profesjonalnego podejścia do klientki.
Dzięki dziewczynki za namiary

Byłam dzisiaj na I spotkaniu, wyszłam nieco skrzywiona, strasznie dużo "biurokracji" w tym wszystkim (podpisy, pieczątki, świadectwa z religii etc.).

klikam na www.pajacyk.pl

Edytowane przez wanilliowa
Czas edycji: 2011-04-29 o 00:01
wanilliowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 02:51   #2282
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiooola88 Pokaż wiadomość
żabcia - nasz synek będzie miał na imie Kubuś chyba mu sie podoba bo jak mówie do niego po imieniu to kopie mnie jak nie wiem co :P
Dziecko to cudowna sprawa - do praktycznie 5 miesiąca nie czuć, że dzidzia jest, bo sie nie rusza ejszcze tak intensywnie, a później jak szaleje :P Moj sobie zrobił teraz sale gimnastyczną i szaleje ;p
Nie było mnie kilka dni, mialam grype żołądkową, wczoraj robiłam badania...
No i tak mam białko w moczu, mam anemie i jeszcze kilka złych danych.
Ehh od przyszłego tygodnia czeka mnie szpital, jesli powtórze badania we środe i bedą te same
Tak sie dobrze czulam, a tu we wtorek tak się wszystko popsuło.
Taka jestem słaba, że ledwo na nogach stoje

A ja wczoraj dostałam zaproszenie na wesele kuzynki na 9 lipca - oficjalne Wesele maja w domu weselnych na słonej górze w piotrkowicach i ja już szukam sukienki :P Ale kupie tydzien przed weselem hehe
Kubus ladne imie
ja mam upatrzone imiona dla dziewczynek ale z chlopczykiem byl by problem

o kurcze kochana .. w takim razie duzo zdrowka zycze odpoczywaj kochana jak najwiecej bo dzieci najwazniejsze

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Witajcie, dawno mnie tu nie było, chociaż czasem czytam
Tak więc można mnie dopisać do kalendarza.

data: 16.06.2012
sala: "Agawa" w Tuchowie
zespół: "Galicja"
kamerzysta i fotograf: "VideoFilm Studio"
juz dopisuje

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:28   #2283
yenn_efer
Raczkowanie

Wow! Śliczne są te buty! Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę całą ślubną wersję Diany I koniecznie wezmę namiary na miejsce gdzie buty kupilaś, bo z fioletem niby miało być łatwiej, ale jak się rozglądałam to lipa :/ U nas przygotowania na razie zawieszone- mamy salę, fotografa, muzykę, video i...spoooro czasu do wesela. Teraz u mnie top temat to praca mgr (grrr....!) Mam już ustalony termin, na 7 lipca a TŻ oddaje się namietnie pracy zawodowej, więc widzimy się raz w miesiącu. Ehh...!
Stary 2011-04-29, 22:03   #2284
Strazaksam
Raczkowanie

GG do Strazaksam

Cytat:
Napisane przez kasiooola88 Pokaż wiadomość
żabcia - nasz synek będzie miał na imie Kubuś chyba mu sie podoba bo jak mówie do niego po imieniu to kopie mnie jak nie wiem co :P
Dziecko to cudowna sprawa - do praktycznie 5 miesiąca nie czuć, że dzidzia jest, bo sie nie rusza ejszcze tak intensywnie, a później jak szaleje :P Moj sobie zrobił teraz sale gimnastyczną i szaleje ;p
Nie było mnie kilka dni, mialam grype żołądkową, wczoraj robiłam badania...
No i tak mam białko w moczu, mam anemie i jeszcze kilka złych danych.
Ehh od przyszłego tygodnia czeka mnie szpital, jesli powtórze badania we środe i bedą te same
Tak sie dobrze czulam, a tu we wtorek tak się wszystko popsuło.
Taka jestem słaba, że ledwo na nogach stoje

A ja wczoraj dostałam zaproszenie na wesele kuzynki na 9 lipca - oficjalne Wesele maja w domu weselnych na słonej górze w piotrkowicach i ja już szukam sukienki :P Ale kupie tydzien przed weselem hehe
Żona właśnie z powodu białka w moczu i nadciśnienia spędziła prawie dwa miesiące w szpitalu przed urodzeniem dziecka i Michalinka z tego powodu jest wcześniakiem...

Kochane dziewczynki mam pytanie całkiem z innej beczki. Mianowicie nie orientujecie sie ile teraz dają księdzu ofiary z racji chrztu ?
Wiem każdy mówi co łaska ale nieoficjalnie każdy wie że tyle a tyle wypada dać.Może ktoś w rodzinie miał chrzest niedawno i się orientuje...?Bardzo proszę o pomoc

Edytowane przez Strazaksam
Czas edycji: 2011-04-29 o 22:20
Strazaksam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 22:04   #2285
clauudik
Rozeznanie

Diana a możesz zdradzić gdzie kupiłaś buciki?? Bo ja zaczynam się obawiać, że w swoich nie dam rady całego wesela, to po pierwsze, a po drugie chyba nie zgrają się idealnie z kolorem sukni... no a skoro zdecydowaliśmy się na zielony jako kolor przewodni to Twoje butki by mi pasowały chociaż podejrzewam, że do mojej sukienki średnio będą jakiekolwiek kolorowe butki pasowały... eh ile to człowiek ma dylematów. :P

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 23:20   #2286
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość
Żona właśnie z powodu białka w moczu i nadciśnienia spędziła prawie dwa miesiące w szpitalu przed urodzeniem dziecka i Michalinka z tego powodu jest wcześniakiem...

Kochane dziewczynki mam pytanie całkiem z innej beczki. Mianowicie nie orientujecie sie ile teraz dają księdzu ofiary z racji chrztu ?
Wiem każdy mówi co łaska ale nieoficjalnie każdy wie że tyle a tyle wypada dać.Może ktoś w rodzinie miał chrzest niedawno i się orientuje...?Bardzo proszę o pomoc
My daliśmy 50 zł w październiku 2010
Stary 2011-04-29, 23:42   #2287
Diana220
Raczkowanie

GG do Diana220

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Diana a możesz zdradzić gdzie kupiłaś buciki?? Bo ja zaczynam się obawiać, że w swoich nie dam rady całego wesela, to po pierwsze, a po drugie chyba nie zgrają się idealnie z kolorem sukni... no a skoro zdecydowaliśmy się na zielony jako kolor przewodni to Twoje butki by mi pasowały chociaż podejrzewam, że do mojej sukienki średnio będą jakiekolwiek kolorowe butki pasowały... eh ile to człowiek ma dylematów. :P
Powiem Ci, że z moimi butami to była nie łatwa sprawa, bo znalezienie gotowych zielonych butów okazało sie rzeczą prawie niemożliwą... przeszukałam Tarnow, Krakow, Katowice i nic... juz zwątpiłam, aż w końcu postanowiłam zamówić buty, które zrobiono mi z zakupionego przeze mnie materiału. Zamowiłam je w sklepie z butami w Krakowie w Pasażu Weneckim na ul. Długiej, ale i tak je troche przerobiłam, bo byly bez kokardek, bo nie mieli takiego modelu, a kokardki dorobiłam sobie sama:P

Diana220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 08:38   #2288
Inka1985
Raczkowanie

Wiem każdy mówi co łaska ale nieoficjalnie każdy wie że tyle a tyle wypada dać.Może ktoś w rodzinie miał chrzest niedawno i się orientuje...?Bardzo proszę o pomoc[/QUOTE]

Ja bym dała 100. Myślę że wystarczająco
Inka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:08   #2289
kuleczka777
Zakorzenienie

GG do kuleczka777

Diana śliczne masz te butki można wiedzieć ile dałaś za nie ??

http://www.suwaczki.com/tickers/fdqg6c7e8qnfz160.png
kuleczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:51   #2290
zaaaabcia
Zakorzenienie

ewka1638 - Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia! Aby ten jutrzejszy dzien byl wyjatkowy Duzo milosci , usmiechu i pieknej pogody! no i oczywiscie czekamy na zdjecia i relacje

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-04-30, 17:41   #2291
slubienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
ewka1638 - Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia! Aby ten jutrzejszy dzien byl wyjatkowy Duzo milosci , usmiechu i pieknej pogody! no i oczywiscie czekamy na zdjecia i relacje

TAAAAK Wszystkiego najlepszego trzymamy kciuki za Was!
slubienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:23   #2292
moniaa061
Raczkowanie

ewka1638 wszytskiego naaaaaaaaaaj lepszego na nowej drodze!!!
moniaa061 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 15:14   #2293
Inka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniaa061 Pokaż wiadomość
ewka1638 wszytskiego naaaaaaaaaaj lepszego na nowej drodze!!!

Dołączam się do życzeń. Wszystkiego najlepszego Duuuuuuuużo miłości.
Inka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:55   #2294
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

ewka1638 - Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia !!
Stary 2011-05-01, 18:07   #2295
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Cytat:
Napisane przez wanilliowa Pokaż wiadomość
Wybrałam się dzisiaj do tego sklepu KLAUDIA na pl.Rybnym i jestem mega zadowolona. Sklepik maleńki, ale za to duży wybór i rewelacyjna pani z kursem brafitingu, w Tarnowie chyba jest to jedyne miejsce gdzie można tak świetnie dobrać sobie stanik. Miałam kupić sobie tylko pas do pończoch i majteczki, wyszłam z całym kompletem ślubnym plus bardotką w kolorze czarnym. Podobnie jak Diana220 - weszłam z biustem 75B, wyszłam z 70C
Za biustonosz zapłaciłam 89 zł, stringi 42 zł, pas do pończoch 48 zł. Na pewno wrócę, bo jeszcze w żadnym sklepie z bielizną nie spotkałam tak profesjonalnego podejścia do klientki.
Chyba wybiorę się do tego salonu skoro go tak wszystkie zachwalacie może i ja dowiem się czegoś więcej o swoim rozmiarze
A tak na poważnie to mam pytanie odnośnie urzędu stanu cywilnego i tych wszystkich papierków jak długo zajęło Wam otrzymanie tego "protokołu" i jakie dokumenty musimy zabrać ze sobą?!? okazało się że mamy tylko tydzień na załatwienie tego w czerwcu :/ bo jak byliśmy ostatnio razem to było jeszcze za wcześnie żeby się tam wybrać ...

Znalazłam kilka fryzurek ślubnych - mam nadzieję, że moja fryzjerka poradzi sobie z nimi najbardziej podoba mi się to upięcie z boku ale boję się że moje włosy są za ciężkie zobaczymy za kilka dni jak wybiorę się na "próbną"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg K-143_set (1).jpg (88,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cappucino.jpg (31,5 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-05-01, 20:04   #2296
Salacja1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strazaksam Pokaż wiadomość

Ja chrzciłam sie w tamtym roku i dałam ksiedzu 150 zł ))
Salacja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 21:23   #2297
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salacja1 Pokaż wiadomość
Ja chrzciłam sie w tamtym roku i dałam ksiedzu 150 zł ))

Ty mialas swoj chrzest rok temu?

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-05-01, 23:00   #2298
bodzianka11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina0627 Pokaż wiadomość
A tak na poważnie to mam pytanie odnośnie urzędu stanu cywilnego i tych wszystkich papierków jak długo zajęło Wam otrzymanie tego "protokołu" i jakie dokumenty musimy zabrać ze sobą?!? okazało się że mamy tylko tydzień na załatwienie tego w czerwcu :/ bo jak byliśmy ostatnio razem to było jeszcze za wcześnie żeby się tam wybrać ...

Znalazłam kilka fryzurek ślubnych - mam nadzieję, że moja fryzjerka poradzi sobie z nimi najbardziej podoba mi się to upięcie z boku ale boję się że moje włosy są za ciężkie zobaczymy za kilka dni jak wybiorę się na "próbną"
Haha, myslalam ze bielizne na noc poslubna pokazujesz jaka kupilas A tak na powaznie to ta na pierwszej fotce ladniejsza, i bielizna i fryzura

A co do tego pierwszego to tez mnie interesuje bo tez bede miec gora tydzien na takie zalatwienia.
bodzianka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 23:09   #2299
moniaa061
Raczkowanie

Cytat:
Chyba wybiorę się do tego salonu skoro go tak wszystkie zachwalacie może i ja dowiem się czegoś więcej o swoim rozmiarze

protokol i wyjecie dokumentu z usc to jeden dzien wiec bez problemu wszytsko zalatwicie do usc wezcie ze soba pieniazki i tyko tyle, a do ksiadza do spisanai protokolu to tylko meza heheh;p i jak macie to mozecie wziasc swiadectwo szkolne gdzie macie ocene z religii i np kurs przedmalzenski
moniaa061 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 00:31   #2300
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
protokol i wyjecie dokumentu z usc to jeden dzien wiec bez problemu wszytsko zalatwicie do usc wezcie ze soba pieniazki i tyko tyle, a do ksiadza do spisanai protokolu to tylko meza heheh;p i jak macie to mozecie wziasc swiadectwo szkolne gdzie macie ocene z religii i np kurs przedmalzenski
+ dowód osobisty

ewka1638 Wszystkiego dobrego na nowym etapie Waszego życia Kochajcie się i szanujcie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:04   #2301
BOMBONA
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanie: wydaje nam się że Pani z Hotelu Dunajec powiedziała coś kiedyś, że jeśli na tej większej sali jest mniej niż 120 osób, to wtedy cena za osobę jest wyższa. Słyszałyście coś na ten temat? Bo teraz już nie wiem czy sami to wymyśliliśmy czy może jednak nie

ewka1638 Wszystkiego naj naj naj
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 10:58   #2302
Dziiubaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Również się dopisuje pod zyczeniami !! WSZYSTKIEGO NAJWSPANIALSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA !!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
a w jakich cenach sa mniej wiecej staniki tez sie tam wybiore jak tak wszyscy chwala
Ceny są bardzo różne, wszystko zależy od firmy biustonosza. Ja jestem bardzo zadowolona z Dali, ale zależy kto jaki ma biust i generalnie Pani która tam sprzedaje doradzi co jest najlepsze do każdego indywidualnie. Dla mnie biustonosz za 100 zł nie jest nie wiadomo jakim wydatkiem, (dla niektórych to stanowczo za dużo, wiadomo każdy ma inaczej), nie dlatego że leci mi kasa z nieba (dobrze by było ) tylko dlatego że jak go kupie to mam przez długie lata bo nic się z nim nie dzieje.

Edytowane przez Dziiubaa
Czas edycji: 2011-05-02 o 11:07
Dziiubaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 11:59   #2303
88wisienka
Raczkowanie

Cytat:
Do otrzymania tego zaświadczenia z USC będziecie potrzebować dowody osobiste, skrócone odpisy aktów urodzenia i dowód wpłaty (84zł). W zależności od tego gdzie się urodziliście i gdzie będzie ślub liczba USC do odwiedzenia może być różna, my musieliśmy być w 3 różnych Urzędach akurat więc trochę czasu to zabrała ale można to załatwić w jeden dzień.

Ewka 1638 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Czekamy na relacje
88wisienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:45   #2304
BOMBONA
Raczkowanie

Ale w USC jest to załatwiane całkiem sprawnie. Ja jestem z Tarnowa a mój z Mielca, wystarczył tylko jego skrócony akt urodzenia i dowody osobiste. Opłatę uiszcza się na miejscu. Gdyby nie to, że Pani 2 razy myliła się w naszych nazwiskach i musiała jeszcze zrobić sobie przerwę na kawę to bylibyśmy tam 5 minut
BOMBONA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:13   #2305
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Cytat:
Napisane przez bodzianka11 Pokaż wiadomość
Haha, myslalam ze bielizne na noc poslubna pokazujesz jaka kupilas A tak na powaznie to ta na pierwszej fotce ladniejsza, i bielizna i fryzura

A co do tego pierwszego to tez mnie interesuje bo tez bede miec gora tydzien na takie zalatwienia.
haha oj sadze ze akuratnie bielizna na ta noc moze byc zbednym wydatkiem po takiej imprezie do bialego rana bede tylko myslala o goracej kapieli i lozku

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Protokol z ksiedzem spisalismy juz w marcu w Anglii i okazalo sie ze tak sprawnie to poszlo ze przed Wielkanoca dotarl do proboszcza w Tarnowie takze brakuje nam tylko tego z USC ale podnioslyscie mnie na duchu myslalam ze wiecej czasu to zajmuje
Stary 2011-05-02, 19:18   #2306
agulka36
Raczkowanie

Hej dziewczynki i chłopcy długo mnie nie było i jak widzę szalejecie Nowy Wątek i to już 70 stron wow
Nie mam czasu czytać wątku i wpadłam tylko na chwilkę bo mam do odstąpienia kamerzystę+fotografa i orkiestrę. Więc jakby ktoś był zainteresowany to piszcie na priv
Orkiestra 5-osobowa Start z Bobowej (bobowianie) i kamerzysta+fotogaf 2 osoby na 17.09.2011r
Ja chcę tylko odzyskać zaliczki które wpłaciłam jak ktoś będzie zainteresowany to podam tel na priv i omówie wszelkie szczegóły
Stary 2011-05-02, 19:46   #2307
inesitka
Raczkowanie

ewka1368 Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia Czekamy na relację

My przez ostatnie 2 dni trochę pojeździliśmy po Polsce i zaprosiliśmy część gości Póki co wszyscy ucieszeni stwierdzili, że na 100% będą Zobaczymy co powiedzą za 2 miesiące

Razem od 7.02.2005
Zaręczeni od 2.01.2010
Nasz ślub 9.07.2011
inesitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:58   #2308
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
haha oj sadze ze akuratnie bielizna na ta noc moze byc zbednym wydatkiem po takiej imprezie do bialego rana bede tylko myslala o goracej kapieli i lozku

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------
tez mam podobne zdanie co do bielizny

ale wiesz .. kapiel zawsze mozna wziasc we dwoje

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-05-03, 00:17   #2309
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziiubaa Pokaż wiadomość

Ceny są bardzo różne, wszystko zależy od firmy biustonosza. Ja jestem bardzo zadowolona z Dali, ale zależy kto jaki ma biust i generalnie Pani która tam sprzedaje doradzi co jest najlepsze do każdego indywidualnie. Dla mnie biustonosz za 100 zł nie jest nie wiadomo jakim wydatkiem, (dla niektórych to stanowczo za dużo, wiadomo każdy ma inaczej), nie dlatego że leci mi kasa z nieba (dobrze by było ) tylko dlatego że jak go kupie to mam przez długie lata bo nic się z nim nie dzieje.
Dokładnie Czasem warto wydać więcej na dopasowany, dobry stanik.W końcu od dobrze dobranego biustonosza zależy nie tylko nasza wygoda, ale również zdrowie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:03   #2310
slubienka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dokładnie Czasem warto wydać więcej na dopasowany, dobry stanik.W końcu od dobrze dobranego biustonosza zależy nie tylko nasza wygoda, ale również zdrowie
Zgadzam się w dodatku jak ktoś jeszzce np. narzeka na za "obfity" biust
slubienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości