|
|
#4981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla decoupażystek:)
Madziu miałam kiedyś takie w ręce.Jeszcze mniejsze,zaraz po urodzeniu.Te kolce są jeszcze mięciutkie jak futerko i fuczą fajnie(jeżyki nie kolce).Mój były(bardzo były
) pracował w zoo i ludzie czasem znosili im takie różne,znalezione maluchy.Brał do domu i wstawał w nocy co godzinę karmić.Do dziecka swojego potem nie bardzo ....
|
#4982 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Oj jaki cudny mały jeżyk
Ja mam od lat wierną jeżową rodzinkę w ogrodzie, co roku jeżowa mamuśka u mnie pod krzakami rodzi małe jeżątka a potem chodzi i fuka i wszystkich odstrasza ![]() A dla poszukujących sznurki sutaszowe kilka linek http://decorscrap.pl/?id=view_subcat...ki%20i%20druty http://www.bazardekoracji.pl/cat-pol...ki-sutasz.html http://www.stoklasa.pl/sutasz-x2s01413 tutaj opakowania hurtowe sznurka po 32m i więcej, w dość dobrej cenie ![]() http://www.sklepbukowiec.pl/index.ph...sort=1a&page=1 piekne kolory sutaszowego sznurka ![]() A tutaj ładne prace: http://vi.sualize.us/dreamwarrior/soutache/ http://www.dia-box.ru/tag/sutazh/ |
|
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
Och, wpadłam do was na chwilę korzystając z tego że małż poszedł na zakupy, bo odwiedzają nas po południu znajomi, tak na spontana, a my nie dość, że w lodówce mamy tylko światło to jeszcze potworny wprost bałagan w mieszkaniu, głównie spowodowany moim transem dekupażowym, którego efekty pokażę po dopieszczeniu wszystkich szczegółów.
Na domiar złego znów nie mam ciepłej wody a do zmycia mam z 15 garów. Sioodemeczko, poradą moją niech będzie cytat z bliskiej mi osoby: Na niepogody i smutki kieliszek wódki Ja też ostatnie kilka tygodni odczuwałam marazm, chlipałam co wieczór i po powrocie z pracy nie robiłam nic, tylko do łóżka i spać. W końcu jednak musiałam sobie postawić ważne życiowe pytania a na nie odpowiedzieć. Odpowiedziałam , wycelowałam i chce przeorganizować pewne sprawy, koniecznie. Dać sobie szansę na coś więcej w życiu. Kto by pomyślał, że jestem nieśmiała? Otóż tak.... zbyt niepewnie traktuję siebie i swoje możliwości, a może czas to zmienić, czas uwierzyć że się może??/ Hmmmm, i tak zrobię. Ale nie powiem wam co, powiem wam jak się choć trochę uda. Mój małż nie lubi pisania smsów i ogólnie komórkowego bablania, więc zazwyczaj używamy telefonów w celach stricte informacyjnych, choć , zdarza się inaczej, na całe szczęście. Uciekam uciekam idę zmywać. Jestem w humorze gargamela " jak ja nie cierpię smerfów" parafraza " jak ja nie cierpię zmywać" Ach, wcozraj byliśmy w cukierni na lodach i były lody o smaku smerfowym, małż mnie pyta " co to do jasnej cholery sa lody o smaku smerfowym" . Nie zastanawiając się długo odpowiedziałam, że to pewnie lody dla Gargameli, bo niby dla kogo??? Uściski z psiej miski. A czkekajcie, załączę wam najnowsze fotki mojej kudłaczarki Prawda, że miss??
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2011-05-02 o 13:28 |
|
|
|
#4984 |
|
Wtajemniczenie
|
MZ - masz bardzo ładnego pieska. I dobrze jej z oczu patrzy
![]() M7 - może niewielkie pocieszenie, ale byłaś dla mnie inspiracją. A dokładnie Twoja "kamienna" szkatułka. I zdecydowanie nie wolno pokazywać nic sutaszowego! Bo mnie strasznie kusi, a jak skusi, to skad ja wezmę kasy na sznurki i inne pierdółki?
Edytowane przez Figamaga Czas edycji: 2011-05-02 o 13:38 |
|
|
|
#4985 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, padłami powstać nie mogę, ja Was proszę nie wysyłajcie mi już nic, dziś dostałam prawie 6kg paczkę od Tereski, a tam farby, kraki, klej, talerze, pędzelki, masa serwetek, po prostu szał!!
I od Eli też paczka przyszła, lewatywę poproszę tak po piątną zaraz najlepiej, bo ja od prawie godziny ogarniam to wszystko i tyle serwetek i tych preparatów różnych,no z wrażenia.Jesteście szalone kobitki, szalenie kochane! Dziękuję dziekuje:A Tereska jeszcze mnie przepraszała, że uzywane rzeczy mi przesłała, a ja się pytam za co Ty kobieto przepraszasz, kiedy ja się czuję jakbym na loterii wygrała? Naprawdę szaleństwo! Odezwę się na jakiś czas, jak ogarnę wszystko kiedyś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#4986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale będziesz teraz szalała z deco. czekamy na efekty!
I mam jeszcze małe pytanko - ma może któraś z Was pod ręką duże, okrągłe drewienka na kolczyki? I mogłaby mi przesłać (potrzebuję tylko jedną parę) ? Bo nie bardzo opłaca mi się zamawiać tylko tego. Odwdzięczę się oczywiście. |
|
|
|
#4987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4988 |
|
Zakorzenienie
|
Wicie co kobitki.... ten mój to jednak... chyba trochę mnie kocha.
Od kilku dni się nie odzywał, bo.... projektował i klecił z drewna, mdf'u itd. Pewnie w piątek już coś przywiezie ze sobą. To pokażę Wam co porobił Na wymianki będzie jak znalazł, bo sama na pewno wszystkiego nie zdołam przerobić ![]() A tu mała próbka jego poczynań weekendowych ![]() PS Jeszcze tylko pół godziny i spadam do lasku a wcześniej tylko jadę po wyniki - trzymajcie kciuki PSS dla wszystkich nauczających http://www.sp81.edu.lodz.pl/humor/ry...a_z_klasa.html
Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2011-05-02 o 14:30 |
|
|
|
#4989 |
|
Zadomowienie
|
No i proszę ,nie ma złego co na dobre Ci nie wyszło .Jednak Kocha .
|
|
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
Figuś , ja chyba mam drewienka, jak sprawdzę wieczorkiem to napisze ci na pw i wyślę jutro, pasi???
Ja na ten przkład potrzebuję mechanizmu do zegarka, nie wskazówek tylko tego czarnego kwadracika, ma ktoś, papappapa!!! Kasiu, to co, mam nie wysyłać, serio?? |
|
|
|
#4991 | ||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samych serwetek z motwamy kwiatowymi naliczyłam 116 (tak tak układam je motywami, kolejne małe odchylenie porządkowe), a nie jestem pewna czy jestem w połowie liczenia... Także dziękuję Kochana, ale ja się nie spodziewałam niczego zupełnie pisząc Joli, że mnie nie stać na materiały, a teraz mam tego górę, jak na fakt, że 5 dni temu miałam klej magic, 7 serwetek i lakier. Z całego serca dziękuję, że chciałaś się ze mną podzielić, ale na prawdę nie trzeba Cytat:
Dziękuję ![]() Już mnie korci, żeby coś zrobić, ale powinnam pod kołdrą leżeć i się leczyć... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Do tego 7 widoczków, 5 zwierzęco-afrykańsko-meksykańskich 27 Wielkanocych, 15 kuchennych, 12 owocowych, 8 drzewiastych 49 sztuk Bożonarodzeniowych, 12 "ornamentowych", 6 dziecięcych, 9 innych W sumie 266 toż to na 3 życia! D_Z_I_Ę_K_U_J_Ę ! ! !
|
|
#4993 |
|
|
To ode mnie też masz kilkanaście serwetek, troszkę wycinków papierowych, co nieco do ozdabiania i coś chemicznego na dokładkę
Ale to nie na 3 życia, Kasiu ja mam 2500 serwetek - to już jest choroba |
|
|
|
#4994 |
|
Zakorzenienie
|
Na pierwszy rzut oka wyniki do bani, ale ja się na tym nie znam
wszystko chyba wskazuje na zapalenie...Czekam na wizytę 19. i się okaże ![]() uuhhh... zbieram się do lasu papapapapapapapa |
|
|
|
#4995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mechanizmu do zegara niestety nie posiadam, bo to dla mnie wyższa szkoła jazdy póki co. |
|
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu!Pod kołderka świetnie segreguje sie serwetki,wyrywa i obmysla projekty.mnie duzo więcej czasu zabiera myslenie jak robienie...
Ewus Ciebie tez przełożyć przez kolano za kuszenie?????? A w ogóle jak sie miewasz? ![]() M7!Kobieta z klasą.. MZ a ja myślałam,że Twoja psina płowa i wieksza nie wiedzieć czemu...Rzeczywiście w sam raz dla korka.To co? na nastepny zlot z sunia?Korek bezpieczny,przychówku nie będzie ![]() Figus ja cos zamawiałam po 1 parze kółek jak zamawiałam Tobie ale nie pamietam co i gdzie to jest..Jak dziewczyny nic nie znajdą to krzycz dalej! ja serwetek nawet nie liczę...a po co skoro za chwilę ilość i tak sie zmieni... ![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- szkoda Sylwia,że już zamówiłaś sznurek...Mogłybysmy w kilka się zebrać i zamówić hurtowo po całym kółku i podzielić się.....Tam u tego stoklasy co podała Ewa wychodzi po 34 gr.Tylko są różne rodzaje widzę?czy ktos to już ogarnął czym sie różnią?Tylko ilościa metrów i szerokościa czy rodzajem tez?Który lepszy...
|
#4997 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do sutaszu to wiem tyle, że im węższy tym trudniej się szyje, podobno też metaliczne kolory szyje się ciężej, a materiał to najczęściej wiskoza chyba,choć często opisywane jest to jako sznurki jedwabne, mimo że takie ciężko dostać, ale to tyle mojej wiedzy ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Jeszcze 3
|
|
#4998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz jakby był jakiś fajny kolorek którego nie będę miała to jestem chętna - zwłaszcza takie jak turkus lub jak kto woli morska zieleń
|
|
#4999 | ||
|
|
Cytat:
jestem przecie grzeczna ![]() U mnie wszystko ok, na razie muszę dożyć do pogrzebu a to jeszcze parę dni i wracam. Miałam czas oswoić się z nieuniknionym przez te ostatnie 7 miesięcy, ale jak to już nadchodzi to i tak jest ciężko się pogodzić Ale co nas nie zabije to nas wzmocni, więc od przyszłego tygodnia zabieram się wreszcie za decu Tylko teraz kusicie mnie sutaszem Bardzo ładne rzeczy z sutaszu robi nasza forumowa Ania - Clara11 Cytat:
Super są ...chyba jednak kocha
|
||
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam po 2,5 dniowym wypoczynku znad jeziora. Od razu dorwałam się do Wizażu a tu tyle u moich dziewczynek słychać.
Myślę, że Wy także miło spędziłyście te wolne dni. Zaskoczona jestem działaniem poczty. Kasia dostała już paczkę i może sobie malować , Niebieskooki nie dość,ze kocha to jeszcze trenuje stolarstwo /bardzo wskazane przy decu-fiole/ zieloniutka ma śliczną psinę , że Jola już coś tam kombinuje dla swojego Korka.
|
|
|
|
#5001 |
|
|
Tereniu miło Cię widzieć po 3 dniach nieobecności
Zamykam wątek, naplotkowałyśmy 5000 postów ![]() Zapraszam na część 2 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post26668422 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Decoupage
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

) pracował w zoo i ludzie czasem znosili im takie różne,znalezione maluchy.Brał do domu i wstawał w nocy co godzinę karmić.Do dziecka swojego potem nie bardzo
....

z wrażenia.

wszystko chyba wskazuje na zapalenie...
jestem przecie grzeczna
Ale co nas nie zabije to nas wzmocni, więc od przyszłego tygodnia zabieram się wreszcie za decu