Plotkowy dla decoupażystek:) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 12:45   #4981
jambolaja
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla decoupażystek:)

Madziu miałam kiedyś takie w ręce.Jeszcze mniejsze,zaraz po urodzeniu.Te kolce są jeszcze mięciutkie jak futerko i fuczą fajnie(jeżyki nie kolce).Mój były(bardzo były ) pracował w zoo i ludzie czasem znosili im takie różne,znalezione maluchy.Brał do domu i wstawał w nocy co godzinę karmić.Do dziecka swojego potem nie bardzo ....
Stary 2011-05-02, 13:14   #4982
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Oj jaki cudny mały jeżyk
Ja mam od lat wierną jeżową rodzinkę w ogrodzie, co roku jeżowa mamuśka u mnie pod krzakami rodzi małe jeżątka a potem chodzi i fuka i wszystkich odstrasza
A dla poszukujących sznurki sutaszowe kilka linek
http://decorscrap.pl/?id=view_subcat...ki%20i%20druty
http://www.bazardekoracji.pl/cat-pol...ki-sutasz.html
http://www.stoklasa.pl/sutasz-x2s01413 tutaj opakowania hurtowe sznurka po 32m i więcej, w dość dobrej cenie
http://www.sklepbukowiec.pl/index.ph...sort=1a&page=1 piekne kolory sutaszowego sznurka

A tutaj ładne prace:
http://vi.sualize.us/dreamwarrior/soutache/
http://www.dia-box.ru/tag/sutazh/

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:22   #4983
zielona butelka
Zakorzenienie

Och, wpadłam do was na chwilę korzystając z tego że małż poszedł na zakupy, bo odwiedzają nas po południu znajomi, tak na spontana, a my nie dość, że w lodówce mamy tylko światło to jeszcze potworny wprost bałagan w mieszkaniu, głównie spowodowany moim transem dekupażowym, którego efekty pokażę po dopieszczeniu wszystkich szczegółów.

Na domiar złego znów nie mam ciepłej wody a do zmycia mam z 15 garów.

Sioodemeczko, poradą moją niech będzie cytat z bliskiej mi osoby:

Na niepogody i smutki kieliszek wódki

Ja też ostatnie kilka tygodni odczuwałam marazm, chlipałam co wieczór i po powrocie z pracy nie robiłam nic, tylko do łóżka i spać. W końcu jednak musiałam sobie postawić ważne życiowe pytania a na nie odpowiedzieć. Odpowiedziałam , wycelowałam i chce przeorganizować pewne sprawy, koniecznie. Dać sobie szansę na coś więcej w życiu. Kto by pomyślał, że jestem nieśmiała? Otóż tak.... zbyt niepewnie traktuję siebie i swoje możliwości, a może czas to zmienić, czas uwierzyć że się może??/ Hmmmm, i tak zrobię. Ale nie powiem wam co, powiem wam jak się choć trochę uda.

Mój małż nie lubi pisania smsów i ogólnie komórkowego bablania, więc zazwyczaj używamy telefonów w celach stricte informacyjnych, choć , zdarza się inaczej, na całe szczęście.
Uciekam uciekam idę zmywać.

Jestem w humorze gargamela " jak ja nie cierpię smerfów" parafraza " jak ja nie cierpię zmywać"

Ach, wcozraj byliśmy w cukierni na lodach i były lody o smaku smerfowym, małż mnie pyta " co to do jasnej cholery sa lody o smaku smerfowym" . Nie zastanawiając się długo odpowiedziałam, że to pewnie lody dla Gargameli, bo niby dla kogo???

Uściski z psiej miski.

A czkekajcie, załączę wam najnowsze fotki mojej kudłaczarki Prawda, że miss??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg topa.jpg (34,4 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez zielona butelka
Czas edycji: 2011-05-02 o 13:28
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:37   #4984
Figamaga
Wtajemniczenie

MZ - masz bardzo ładnego pieska. I dobrze jej z oczu patrzy
M7 - może niewielkie pocieszenie, ale byłaś dla mnie inspiracją. A dokładnie Twoja "kamienna" szkatułka.

I zdecydowanie nie wolno pokazywać nic sutaszowego! Bo mnie strasznie kusi, a jak skusi, to skad ja wezmę kasy na sznurki i inne pierdółki?

Edytowane przez Figamaga
Czas edycji: 2011-05-02 o 13:38
Figamaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:48   #4985
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Dziewczyny, padłami powstać nie mogę, ja Was proszę nie wysyłajcie mi już nic, dziś dostałam prawie 6kg paczkę od Tereski, a tam farby, kraki, klej, talerze, pędzelki, masa serwetek, po prostu szał!!

I od Eli też paczka przyszła, lewatywę poproszę tak po piątną zaraz najlepiej, bo ja od prawie godziny ogarniam to wszystko i tyle serwetek i tych preparatów różnych,no z wrażenia.

Jesteście szalone kobitki, szalenie kochane! Dziękuję dziekuje:

A Tereska jeszcze mnie przepraszała, że uzywane rzeczy mi przesłała, a ja się pytam za co Ty kobieto przepraszasz, kiedy ja się czuję jakbym na loterii wygrała?

Naprawdę szaleństwo! Odezwę się na jakiś czas, jak ogarnę wszystko kiedyś

Stary 2011-05-02, 13:55   #4986
Figamaga
Wtajemniczenie

Ale będziesz teraz szalała z deco. czekamy na efekty!

I mam jeszcze małe pytanko - ma może któraś z Was pod ręką duże, okrągłe drewienka na kolczyki? I mogłaby mi przesłać (potrzebuję tylko jedną parę) ? Bo nie bardzo opłaca mi się zamawiać tylko tego. Odwdzięczę się oczywiście.

Stary 2011-05-02, 14:14   #4987
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figamaga Pokaż wiadomość
Ale będziesz teraz szalała z deco. czekamy na efekty!

I mam jeszcze małe pytanko - ma może któraś z Was pod ręką duże, okrągłe drewienka na kolczyki? I mogłaby mi przesłać (potrzebuję tylko jedną parę) ? Bo nie bardzo opłaca mi się zamawiać tylko tego. Odwdzięczę się oczywiście.
Korale to na pewno mam a czy kolczyki? zaraz zerknę - jak będę miała to odezwę się Figuś na PW
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:24   #4988
sioodemka
Zakorzenienie

Wicie co kobitki.... ten mój to jednak... chyba trochę mnie kocha.

Od kilku dni się nie odzywał, bo.... projektował i klecił z drewna, mdf'u itd. Pewnie w piątek już coś przywiezie ze sobą. To pokażę Wam co porobił Na wymianki będzie jak znalazł, bo sama na pewno wszystkiego nie zdołam przerobić

A tu mała próbka jego poczynań weekendowych

PS Jeszcze tylko pół godziny i spadam do lasku a wcześniej tylko jadę po wyniki - trzymajcie kciuki

PSS dla wszystkich nauczających http://www.sp81.edu.lodz.pl/humor/ry...a_z_klasa.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie125.jpg (22,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie129.jpg (18,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie130.jpg (16,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie131.jpg (20,2 KB, 7 załadowań)

Edytowane przez sioodemka
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:30
sioodemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:02   #4989
anuleczka2
Zadomowienie

No i proszę ,nie ma złego co na dobre Ci nie wyszło .Jednak Kocha .
anuleczka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:03   #4990
zielona butelka
Zakorzenienie

Figuś , ja chyba mam drewienka, jak sprawdzę wieczorkiem to napisze ci na pw i wyślę jutro, pasi???
Ja na ten przkład potrzebuję mechanizmu do zegarka, nie wskazówek tylko tego czarnego kwadracika, ma ktoś, papappapa!!!
Kasiu, to co, mam nie wysyłać, serio??
zielona butelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:13   #4991
Pupil

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, padłami powstać nie mogę, ja Was proszę nie wysyłajcie mi już nic, dziś dostałam prawie 6kg paczkę od Tereski, a tam farby, kraki, klej, talerze, pędzelki, masa serwetek, po prostu szał!!

I od Eli też paczka przyszła, lewatywę poproszę tak po piątną zaraz najlepiej, bo ja od prawie godziny ogarniam to wszystko i tyle serwetek i tych preparatów różnych,no z wrażenia.
Trudno, będziesz miała więcej, ja moją też wysłałam tylko mniejszą, zdecydowanie mniejszą

Cytat:
Napisane przez zielona butelka Pokaż wiadomość
Ja na ten przkład potrzebuję mechanizmu do zegarka, nie wskazówek tylko tego czarnego kwadracika, ma ktoś, papappapa!!!
Mam pod dostatkiem, podaj mi adres na pw, postaram się jeszcze dzisiaj wysłać bo muszę potuptać na pocztę

[SIGPIC][/SIGPIC]

Stary 2011-05-02, 16:01   #4992
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Figuś , ja chyba mam drewienka, jak sprawdzę wieczorkiem to napisze ci na pw i wyślę jutro, pasi???
Liczę serwetki, tak z ciekawości, ale ja tez lubię liczyć, jakkolwiek to głupio brzmi, lubię liczny samych serwetek z motwamy kwiatowymi naliczyłam 116 (tak tak układam je motywami, kolejne małe odchylenie porządkowe), a nie jestem pewna czy jestem w połowie liczenia... Także dziękuję Kochana, ale ja się nie spodziewałam niczego zupełnie pisząc Joli, że mnie nie stać na materiały, a teraz mam tego górę, jak na fakt, że 5 dni temu miałam klej magic, 7 serwetek i lakier. Z całego serca dziękuję, że chciałaś się ze mną podzielić, ale na prawdę nie trzeba

Cytat:
Napisane przez Pupil Pokaż wiadomość
Trudno, będziesz miała więcej, ja moją też wysłałam tylko mniejszą, zdecydowanie mniejszą
Chociaż jedna posłuchała, żeby szczęście dawkować małymi porcjami Dziękuję

Już mnie korci, żeby coś zrobić, ale powinnam pod kołdrą leżeć i się leczyć...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Do tego 7 widoczków, 5 zwierzęco-afrykańsko-meksykańskich 27 Wielkanocych, 15 kuchennych, 12 owocowych, 8 drzewiastych 49 sztuk Bożonarodzeniowych, 12 "ornamentowych", 6 dziecięcych, 9 innych W sumie 266 toż to na 3 życia!

D_Z_I_Ę_K_U_J_Ę ! ! !
Stary 2011-05-02, 16:06   #4993
Pupil

To ode mnie też masz kilkanaście serwetek, troszkę wycinków papierowych, co nieco do ozdabiania i coś chemicznego na dokładkę
Ale to nie na 3 życia, Kasiu ja mam 2500 serwetek - to już jest choroba

[SIGPIC][/SIGPIC]

Stary 2011-05-02, 16:07   #4994
sioodemka
Zakorzenienie

Na pierwszy rzut oka wyniki do bani, ale ja się na tym nie znam wszystko chyba wskazuje na zapalenie...
Czekam na wizytę 19. i się okaże
uuhhh...
zbieram się do lasu papapapapapapapa

sioodemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:10   #4995
Figamaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, Sylwia zaproponowała mi takie na 27 mm, ale dla mnie są ciut za małe. Jak masz większe, to chętnie skorzystam
A mechanizmu do zegara niestety nie posiadam, bo to dla mnie wyższa szkoła jazdy póki co.

Stary 2011-05-02, 16:20   #4996
jambolaja
Zakorzenienie

Kasiu!Pod kołderka świetnie segreguje sie serwetki,wyrywa i obmysla projekty.mnie duzo więcej czasu zabiera myslenie jak robienie...
Ewus Ciebie tez przełożyć przez kolano za kuszenie?????? A w ogóle jak sie miewasz?
M7!Kobieta z klasą.. do tego powinna mieć 2 siaty zakupów..
MZ a ja myślałam,że Twoja psina płowa i wieksza nie wiedzieć czemu...Rzeczywiście w sam raz dla korka.To co? na nastepny zlot z sunia?Korek bezpieczny,przychówku nie będzie
Figus ja cos zamawiałam po 1 parze kółek jak zamawiałam Tobie ale nie pamietam co i gdzie to jest..Jak dziewczyny nic nie znajdą to krzycz dalej!
ja serwetek nawet nie liczę...a po co skoro za chwilę ilość i tak sie zmieni...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

szkoda Sylwia,że już zamówiłaś sznurek...Mogłybysmy w kilka się zebrać i zamówić hurtowo po całym kółku i podzielić się.....Tam u tego stoklasy co podała Ewa wychodzi po 34 gr.Tylko są różne rodzaje widzę?czy ktos to już ogarnął czym sie różnią?Tylko ilościa metrów i szerokościa czy rodzajem tez?Który lepszy...
Stary 2011-05-02, 17:14   #4997
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez Pupil Pokaż wiadomość
To ode mnie też masz kilkanaście serwetek, troszkę wycinków papierowych, co nieco do ozdabiania i coś chemicznego na dokładkę
Ale to nie na 3 życia, Kasiu ja mam 2500 serwetek - to już jest choroba
Może i choroba, ale jakie efekty piękne tej choroby, ja to bym coś zrobiła, ale "a jak popsuję? Zmarnuję tylko tą ślicznę serwetkę, no i poza tym co by tu ozdobić najpierw, czy też, którą serwetkę wybrać pierwszą" no i kurczę nie wiem, bo wiadomo, że nie od razu Kraków zbudowano i znając życie dumna będę, że sama zrobiłam, choć to nie będzie wysokich lotów, może jakieś sloiczki na początek ozdobię (bo od Tereski dostałam chyba połowę jej decou zbiorów w tym primer jakiś -na słoiczku napis primer mat base 3 gorsze krycie, wydaje mi się, że to będzie cuś co zwiększa przyczepność farby, więc do szkła i metalu się tego używa?) nie będzie aż tak szkoda jak popsuję, ale z drugiej strony, na niepłaskich powierzchniach pewnie trudniej ładnie serwetkę przykleić

Cytat:
Napisane przez sioodemka Pokaż wiadomość
Na pierwszy rzut oka wyniki do bani, ale ja się na tym nie znam wszystko chyba wskazuje na zapalenie...
Czekam na wizytę 19. i się okaże
uuhhh...
zbieram się do lasu papapapapapapapa
Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez jambolaja Pokaż wiadomość
Kasiu!Pod kołderka świetnie segreguje sie serwetki,wyrywa i obmysla projekty.mnie duzo więcej czasu zabiera myslenie jak robienie...
Ewus Ciebie tez przełożyć przez kolano za kuszenie?????? A w ogóle jak sie miewasz?
M7!Kobieta z klasą.. do tego powinna mieć 2 siaty zakupów..
MZ a ja myślałam,że Twoja psina płowa i wieksza nie wiedzieć czemu...Rzeczywiście w sam raz dla korka.To co? na nastepny zlot z sunia?Korek bezpieczny,przychówku nie będzie
Figus ja cos zamawiałam po 1 parze kółek jak zamawiałam Tobie ale nie pamietam co i gdzie to jest..Jak dziewczyny nic nie znajdą to krzycz dalej!
ja serwetek nawet nie liczę...a po co skoro za chwilę ilość i tak sie zmieni...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

szkoda Sylwia,że już zamówiłaś sznurek...Mogłybysmy w kilka się zebrać i zamówić hurtowo po całym kółku i podzielić się.....Tam u tego stoklasy co podała Ewa wychodzi po 34 gr.Tylko są różne rodzaje widzę?czy ktos to już ogarnął czym sie różnią?Tylko ilościa metrów i szerokościa czy rodzajem tez?Który lepszy...
Jolu faktycznie, zabieram się za przeglądanie i będę coś tam pomału działać

Co do sutaszu to wiem tyle, że im węższy tym trudniej się szyje, podobno też metaliczne kolory szyje się ciężej, a materiał to najczęściej wiskoza chyba,choć często opisywane jest to jako sznurki jedwabne, mimo że takie ciężko dostać, ale to tyle mojej wiedzy

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Jeszcze 3
Stary 2011-05-02, 17:15   #4998
cycol11
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]szkoda Sylwia,że już zamówiłaś sznurek...Mogłybysmy w kilka się zebrać i zamówić hurtowo po całym kółku i podzielić się.....Tam u tego stoklasy co podała Ewa wychodzi po 34 gr.Tylko są różne rodzaje widzę?czy ktos to już ogarnął czym sie różnią?Tylko ilościa metrów i szerokościa czy rodzajem tez?Który lepszy...
No jak widać wyrywna jestem ale wiesz jakby był jakiś fajny kolorek którego nie będę miała to jestem chętna - zwłaszcza takie jak turkus lub jak kto woli morska zieleń
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:10   #4999
Pupil

Cytat:

Szkoda Sylwia,że już zamówiłaś sznurek...Mogłybysmy w kilka się zebrać i zamówić hurtowo po całym kółku i podzielić się.....Tam u tego stoklasy co podała Ewa wychodzi po 34 gr.Tylko są różne rodzaje widzę?czy ktos to już ogarnął czym sie różnią?Tylko ilościa metrów i szerokościa czy rodzajem tez?Który lepszy...
Proszę nie bić jestem przecie grzeczna
U mnie wszystko ok, na razie muszę dożyć do pogrzebu a to jeszcze parę dni i wracam. Miałam czas oswoić się z nieuniknionym przez te ostatnie 7 miesięcy, ale jak to już nadchodzi to i tak jest ciężko się pogodzić Ale co nas nie zabije to nas wzmocni, więc od przyszłego tygodnia zabieram się wreszcie za decu
Tylko teraz kusicie mnie sutaszem
Bardzo ładne rzeczy z sutaszu robi nasza forumowa Ania - Clara11 Tu jest jej blog http://tu-anya-es-art.blogspot.com/ bo na wizaż już dawno nie zagląda Zapytaj się jej Jolu, z pewnością nie odmówi pomocy i podzieli się wiedzą Larka też robi piękne rzeczy, pewnie też by Wam coś poradziła

Cytat:
Napisane przez sioodemka Pokaż wiadomość
Wicie co kobitki.... ten mój to jednak... chyba trochę mnie kocha.

Od kilku dni się nie odzywał, bo.... projektował i klecił z drewna, mdf'u itd. Pewnie w piątek już coś przywiezie ze sobą. To pokażę Wam co porobił Na wymianki będzie jak znalazł, bo sama na pewno wszystkiego nie zdołam przerobić

A tu mała próbka jego poczynań weekendowych
Sioodemeczko nie będziesz mieć żadnych problemów z przedmiotami do ozdoby Super są ...chyba jednak kocha

[SIGPIC][/SIGPIC]

Stary 2011-05-02, 20:02   #5000
Terenia18
Zakorzenienie

Wróciłam po 2,5 dniowym wypoczynku znad jeziora. Od razu dorwałam się do Wizażu a tu tyle u moich dziewczynek słychać.

Myślę, że Wy także miło spędziłyście te wolne dni. Zaskoczona jestem działaniem poczty. Kasia dostała już paczkę i może sobie malować ,

Niebieskooki nie dość,ze kocha to jeszcze trenuje stolarstwo /bardzo
wskazane przy decu-fiole/
zieloniutka ma śliczną psinę , że Jola już coś tam kombinuje dla
swojego Korka.
Terenia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:17   #5001
Pupil

Tereniu miło Cię widzieć po 3 dniach nieobecności

Zamykam wątek, naplotkowałyśmy 5000 postów
Zapraszam na część 2 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post26668422

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości