Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 14:20   #991
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

tylko sie własnie pocieszyłam... grubośc ok.. długośc.. wystarczająca.. a kolor.. no mam czarne... wiec może u mnie zbedny wydatek.. ..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:23   #992
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
tylko sie własnie pocieszyłam... grubośc ok.. długośc.. wystarczająca.. a kolor.. no mam czarne... wiec może u mnie zbedny wydatek.. ..
Pewnie! Choć ja też nigdy krótkich i cienkich nie miałam - za to teraz mam taki wachlarz że szok duża jest różnica zwłaszcza widać bez makijażu

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:33   #993
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Hej laski. U nas słonecznie ale zimno (chłodno).

Miałam cytować ale zjado mi część i nie będę wszystkiego od początku zaznaczała.

Uważam że opcje typu ignoruj lub nie pokazuj mnie na pasku lub inne są tu niewłaściwe. Po co komu forum jak nikogo nie widać albo się wzajemnie blokować.

Madziwinia sama osobiście nie raz byłam "ofiarą" Twojego złego nastroju lub niedokładnego czytania. Raz zdarzyło się że inne dziewczyny zwróciły Ci uwagę że ja nie pisałam nic nieodpowiedniego czy złego. Zwykle tłumaczyłm o co chodzi i temat zbywałm milczeniem.
Proponuję najpierw przecztać dokładnie o co chodzi, przemyśleć swoją odpowiedź a dopiero później pisać.

Co do klubu toja sama byłam za tym aby osoby mało udzielające usunąć

Megi - już nie karmięęęę. Na początku było smutno ale teraz się cieszęę

Sidorcia - zdrówka dla małej
Próbuj do skutku z piciem. Uda się
Stary 2011-05-02, 14:35   #994
ania p
Zakorzenienie

Ja rzesy tylko henną robie brązową i jest ok , a zresztą mam bryle to i tak nie do końca je widać .
Ja ostatnio jakoś mało na kosmetyki wydaje , patrze co tu Ana pisze i podłapuje .
No i kupiłam ten krem co któraś polecała ava mustella , na dzień się to dla mnie nie nadaje wogóle bo się po nim świecę ale na noc jest rewelacyjny , buzia po nim jest super . TYlko nie mogę się od razu kłaść bo by wszystko zostało w poduszce . No i cena rewelacyjna . Inne z tej formy tez sa takie dobre ? Bo widziałam też jakiś z karotenem i jeszcze jakiś jeden był w rosmanie .
Stary 2011-05-02, 14:46   #995
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ania o jakim kremie mowa bo przegapiłam, sorki

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:54   #996
ania p
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rszczkowa.html

nie wiem jaką masz cere ale jak ktoś ma suchą to pewnie i na dzień się na da , choć napisane na nim że polecany na noc . Ma kilka tylko składników . Opinie widzę też ma dobre na KWC
Stary 2011-05-02, 15:25   #997
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ana - podeślij linki do jakiś fajnych topów na all - ja bidulka jakoś nie mogę znaleźć nic fajnego.
A może jakieś fajne ciuszki ostatnio w sklepach widziałyście? Coś dla dużoudowców? Nie mam czasu, żeby przelecieć całe centrum a do dedykowanych sklepów bym skoczyła.
Np bardzo lubie promode i zawsze tam coś znajdę dla siebie.
Megi ostatnio Drcron pokazała sie w takich portkach siwych chyba-Ty masz uda OGROMNIASTE to tak zakryj jeja sama mam takie spodnie(mój ostatni zakup)i są świetne,u dołu mogawka zwężona,u góry są luzniejsze i komuś się wydaję,że ma uda większe lub ktoś ma uda większe to myślę,że takie spodnie byłyby fajne.Ja mam z takiego materiału,że na lato są super.Zresztą już podobny model nabyłam w zeszłym roku i uwielbiam te portki.

A topy ostatnio wynalazła fajne moja siostra i sobie kupiłyśmy.Ja bardzo takie lubię i co trafię na aukcje to sobie w innych kolorach kupuję.I cenowo fajnie,bo na all jedna sztuka 30zeta,a identyczne w sklepie 60zł.Prane,sprawdzone,mat eriał fajny-piszę o tych co z Sarą kupiłyśmy,bo tych jeszcze nie mam.

Zaraz link znajdę to zapodam.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja własnie robię te ciasteczka francuskie z fornetti takie co można nie raz na sztuki kupić w marketach . Odkryłam je w kauflandzie sa mrożone 20 min i sa cieplutkie i pycha A DUPA ROŚNIE
następna mnie tu kusi.Ja jeszcze nigdy w kauflandzie nie byłam,a już nie pierwszy raz słyszę,że tam fajne rzeczy.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A pamiętacie jak napisałam że od mamy dostałam odżywkę do rzęs? Revitalash się zowie - używam jej nieco ponad miesiąc i jestem ZACHWYCONA!! Normalnie bez makijażu wyglądam super tzn moje oczy. Rzęsy sciemniały, zagęściły się i wydłużyły - rewelacja! Aż żałuje że nie zrobiłam fotki przed zastosowaniem i teraz po miesiącu.
Szkoda,że fot nie zrobiłaś.Za taką cenę to spróbowała ta odżywka nie działać
Cytat:
Pewnie! Choć ja też nigdy krótkich i cienkich nie miałam - za to teraz mam taki wachlarz że szok duża jest różnica zwłaszcza widać bez makijażu
Byś się pochwaliła fotką
Cytat:
Ja rzesy tylko henną robie brązową i jest ok , a zresztą mam bryle to i tak nie do końca je widać .
Ja ostatnio jakoś mało na kosmetyki wydaje , patrze co tu Ana pisze i podłapuje .
No i kupiłam ten krem co któraś polecała ava mustella , na dzień się to dla mnie nie nadaje wogóle bo się po nim świecę ale na noc jest rewelacyjny , buzia po nim jest super . TYlko nie mogę się od razu kłaść bo by wszystko zostało w poduszce . No i cena rewelacyjna . Inne z tej formy tez sa takie dobre ? Bo widziałam też jakiś z karotenem i jeszcze jakiś jeden był w rosmanie .
To jeszcze coś polecę.Teraz w naturze jest wyprzedaż ich kosmetyków na naturalnych.Składy mają świetne i są teraz o połowę tańsze niż normalnie.Możecie brać w ciemno kremy,żele,bo składy są sprawdzone.Sama sobie kupiłam kremik i lubię go.A zapłaciłam 9,50 z 29.99Aaaa i ta seria jest bardzo niepozorna,takie pastelowe opakowania i nazywa się Natuderm(chyba)pózniej sprawdzę.

Ania a Ava ma chyba specjalną linie o tych lepszych składach.Tak jak floslek.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Tu ten link,poszły te topy jak głupie

http://allegro.pl/najladniejsze-topy...568546977.html

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

http://allegro.pl/swietny-top-koszul...577875566.html

http://allegro.pl/swietny-top-koszul...583502971.html

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

http://allegro.pl/swietny-top-koszul...588221960.html

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:41   #998
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
a serki typu monte itp? nie wiem co jej dac bo nic nie chce
jak już ci madzia odpisała,mleczne nie bardzo

Cytat:
szkoda że nie da się być w ciąży bez posiadania później dziecka. Chyba że w końcu dobiję targu z P0P
no własnie ja tez bym w ciązy mogła jeszcz być, ale bez dziecka potem

Cytat:

To też zalezy chyba od strony .
Bo ja wyjazd kupiłam na
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/oferta/polska
i tam np zadzwoniłam do babki najpierw zarezerwowałam , potem kupiłam kupon , zapłaciłam , przyszedł mi na meila i na kom pin i dod jakiś taki długi . ten pin od razu przeszłałam babce to chyba potwierdzenie że kupiłam kupon a potem juz na wyjeździe podałam jej ten drugi kod . to już pewnie potrzebne było do rzliczenia jej z tą firmą co ma stronkę, bo to na ich konto się kasę przelewa a oni do niej . Ale może tak jest tylko przy wyjazdach nie wiem , albo tak jest wogóle na tej stronie że operuje się tylko tymi pinami i kodami . Dla mnie lepiej bo ja np nie mam w domu drukarki bo mi nie potrzebna i by mi TZ musiał druknąć w robocie .

LIbra albo któraś z ogrodniczek , co to jest borax i co ma do zwalczania chwastów bo coś tesciowa wyczytała . To nie sjładnik czasem tego randapu czy jak on się tam zwie . Jak to się używa ?
ania dzięki bardzo za info . Ja nie znam się na ogrodnictiwe, ale był jakiś czas temu program typu "uwaga" i tam wypowiadali się jak bardzo szkodliwy dla ludzi jest ten cały rondup (czy jakoś tak)

Cytat:
To ja tak w temacie
Czy jeszcze są dziewczyny karmiące piersią?
(bo ja tak)
łał, to u ciebie ciagle mleczarnia otwarta. A dietę dalej trzymasz?

Cytat:
A w temacie trochę - mój syn - wiek: rok - zaczepia młode i ładne kobiety Normalnie jak widzi jakąś, która wpada mu w oko - podchodzi i zaczyna się śmiać, jak nie reaguje, to łapie ją za nogi i dalej się śmieje. Wchodzę z nim do sklepu, a on z uśmiechem biegnie do babki za ladą, w lesie mi nawet zaczepił jedną, w parku... łoj - będę ja z nim miała.
A w domu wrzucę jakąś fotkę przypominającą, o kim ja w ogóle tu wypisuję.
fotke koniecznie zapodaj . A moja gwiazda też babki zaczepia i nie tylko młode. W parku to sama do wszystkich siedzących na ławeczkach podchodzi i cześć daje

Cytat:
byłysmy u lekarza, mała śpi. ma ropienie na migdałkach no a ta kupka żadka to wirus. mamy ospamox, lakcid lub dicoflor, smectę (max 2 saszetki dziennie), orsalit (2-3saszetki dziennie), i po każdej żadkiej kupce pół szklaneczki wody. ja nie wiem jak jej wcisnę to picie. a z tym mlekiem to chodziło mi o modyfikowane bo ona tylko tak zasypia.
wodę choćby łyżeczką lub strzykawką. I dobrze ania wymyśliła-możesz jej dawać takie oszukane mleko z jednej miarki np.
I zdrówka dla niuni

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Eeee a do piekarnika też je w skórce?pytanie raczej z tych głupich,no ale wiesz
a wiesz jakie pyszne sa ziemniaki pieczone w skórkach w piekarniku, z oliwą z czosnkiem przyprawami, serkiem zółtym....a ta skóreczka taka chrupiąca....i wcale nie tylko młode się nadają.
Pyszotka, strasznie dawno nie jadłam, w sumie do starego się nie odzywam, ale musze znaleźć sposób żeby mi takie zrobił

Cytat:
Sidorcia moja Ola jest zafascynowana butelką od KUbuś water , to te wody smakowe dla dzieci jak jej wlałam wczoraj wode czystą to w pół godziny pół litra mi wypiła bo tak się butelka jej spodobała kolorowa . Może coś takiego innego spróbuj żeby jej wcisnąc jakaś butla z której jeszcze nie piła . TEn kubuś jest w Każdym sklepie zwykle i ten akurat jest fajny bo z butelki nie leci jak się ją przechyla .
a moja dalej sama nie chce pić-jak jej daje to łądnie pije, a jak sama to dwa łyki weźmie i się smoczkiem bawi (gryzie) lub rozlewa. I nie chce jej się ani głowy zadrzeć do góry, ani butli wyżej przechylić

Cytat:
to ja polecałam, właśnie na noc. Najpierw buzia smalcowata, ale potem się wchłania, i buźka mięciuteńka i gładziutka, taka nawilżona . Ja w zimie czasem na dzień używałam też. Inne ponoć to już nie taka rewelacja, ale jeszcze ponoć z tej samej serii (mustela) pod oczy jest fajny, też taki tłuścioch.
Miałam też z tej firmy z linii eco krem pod oczy i beznadzieja straszna, a 30zł kosztował.
---
a moja lenucha zbojkotowała obiadki moje (zupki gęste znaczy). Już dziś było bez cebuli, taka jaką dość lubi i też nie chciała....jutro ostatnia szansa-zrobię jej ulubiony barszczyk...
dziś zjadła parę łyżek naszej pomidorówki, ale malutko. Drugiego już nie chciała-ani ziemniaczków, ani wątróbki starego (jeden mikro kawałek).
I nie wiem co z nią robić. Inne rzeczy je (kasze, owsianke, kanapeczki, serek homo), ale chciałabym żeby obiady tez jadła...
Martwię się, bo teraz to ani swoich (nawet nie chce spróbować), ani naszymi się nie naje.....

i fotki spacerkowe ( i piaskowy szefo )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0274.jpg (182,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0269.jpg (134,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0279.jpg (170,5 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0282.jpg (177,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0285.jpg (179,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0286.jpg (192,7 KB, 25 załadowań)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:41   #999
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ależ masz zdolniachę mój to nie jest taki wygadany, żeby coś nazywać za pokonanie trasy, a dla Ciebie to bat się sprzyda na tą suchą dupę coś Ty tak wychudła
nie znam przyczyny dużego spadku wagi ale chetnie przytulilabym pare kg wiecej po wekendzie pojde do lekarza niech zrobi mi jakies wyniki bo zaczynam się bać wcinam za 5 a lece ciągle na wadze

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
megi, , i pisz częściej (bo cię będę wywoływać )
a wiesz, że moja też na obiadki zaczyna się wypinać, ja gotuję jej sama i niektóre rzeczy lubi, niektóre mniej, a parę razy ostatnio, to nawet spróbować nie chciała tylko ryk i machanie łapkami. I tak myślę, że chyba jej śmierdziała zupka, bo dodałam cebuli, bo jak w tej samej miseczce np.serek czy kaszkę jej niosłam to już z daleka japę otwierała.
A do normalnego jedzenia to też jeszcze tak sobie-jak nie zjadła tej zupki, to jadła niby z nami drugie danie-mielone z ziemniakami, przy czym tylko kotlet ją interesował, a o nawet spróbowaniu surówki mowy nie ma.
W ogóle ona warzyw nie tyka, tylko w zupce pomiksowane i to tylko w swoich ulubionych zupkach. I też nie mam pomysłu jak ją przekonać . Jak dostanie kawałek gotowanego warzywa (surowego zresztą tez) to najwyżej nim ciśnie o podłogę...
Dobrze, że chociaż kasze i owsiankę wciąga na śniadanko.

Ania P, to dobrze zrozumiałam z tym gruponem?
ze kupuję ten kupon, płacę (można przelewem?)i dostaję na maila taki niby bon, którym na miejscu mogę zapłacić?

drcron, ale super, ,że jula taka mobilna, normalnie szok, że dała radę. Ja sama bym nie dała (nie lubię po górach łazić). A moja to co najwyżej w przciwnym kierunku by mi uciekała
I widzę że masz na zdjęciu to nosidełko hip seat
ja uwielbiam góry i staram się Jule od małego tym zarazić mam andzieje ze jak troszke podrośnie to bedziemy jakieś większe szczyty zdobywaly a potem rzucimy sie na wspinaczke u nas atrakcją były kuzynki dzieci wiec starała sie im dorównać no i mase piesków szła też więc Julka szla i było tylko hau hau

tak mam to nosidełko uwielbiam je uratowało mój kręgosłup z czystym sumieniem moge je polecić ale ma kilka wad nie ma żadnej kwieszonki na zewnatrz zamiast w srodku mogli na wierzchu je uszyć no i nie ma żadnego zabezpieczenia podtrzymujacego dziecko ale my mamy na to sposób zakladamy szelki i jest gicior my mamy też takie nosidło ze stelarzem ale znajomi miesiąc temu od nas pozyczyli i nie oddają a mi tak jakoś głupio sie upomnieć a tak to wczoraj by było rewelacyjnym rozwiazaniem

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
evitka- przelewem tez można. Najpierw trzeba zadzwonić, powołać sie na to, że masz kupon groupona i się umówić -tak miałam w przypadku fryzjera, kosmetyczki, prania tapicerki - takie informacje zawsze są napisane na kuponie. Potem przychodzisz na miejsce i zamiast kasy dajesz wydrukowany kupon. I to wsio

Drcron - Brawo dla Julki, niezłą ma kondycję
Jesteście w najpiękniejszym, moim zdaniem, miejscu w Polsce. Uwielbiam Góry Stołowe, Błędne Skały, Skalne Grzyby, no i szosę stu zakrętów...kocham te okolice. Zazdraszaczam Wam bardzo. Dobrze wiedzieć, że tamten klimat odpowiada maluszkom. Może, zdarzy się jakiś cud i udałoby mi się tam wrócić w te wakacje...
Przebywając w Górach Stołowych nocowaliśmy z w Kudowie, potem w Radkowie (samo Centrum Gór stołowych), potem na kilka dni pojechaliśmy do Karpacza.
W Schronisku "Samotnia" zostawiłam mój ulubiony piękny parasol... Jak mówi moja babcia, jak coś się gdzieś zostawi, to znaczy, że się tam wróci
Dziękuje w imieniu Juleczki my mamieliśmy w Radkowie domek taki wypoczynkowy ale moi rodzice się go pozbyli uwielbiam ta miejscowość jeśli byscie byli tam daj prosze znac chętnie podjadę by sie spotkac my mamy tam rzut kamieniem jadąc przez Czechy jeśli chodzi o schronisko to jedynym minusem jest mała toaleta i brak przewijaka dla dzieci Jula zrobiła kupke podrodze bo nie miałam jak ją wysadzić i zanim ją przebrałam umordowałam sie strasznie

Cytat:
no ja to jako tako mam luz, jak coś to sadzam na nocnik jak zdąże, a Tobie współczuję, ale Erwi był mniejszy wtedy?
a serki typu monte itp? nie wiem co jej dac bo nic nie chce
jeśli jest biegunka to nie powinno sie podawać zadnego nabiału ani mleka mm ani serków ani innych przetworów mlecznych poniewaz one w brzuszku fermentują i nasilają objawy biegunki tak mi ostatnio lekarka tłumaczyła
jeśli mogę coś podpowiedzieć to jak ja starałam się Julce wcisnąć picie jak miała ostrą biegunke to co chwile podawałam jej w innym kubku innym kolorze i ksztalcie i raz przez rurkę raz lyżeczką niby misio podawał udawało się w nocy przez sen tez ją poiłam strzykawką i dziewczyny kiedyś tutaj na forum pisały nie pamiętam która to była aby podawać banany bo zaklejaja jelitka i u nas banany uratowały sytuacje

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Sidorcia- biedna Natalka, dużo zdrówka dla niej

a odnośnie tej atmosfery panującej to ja nie uważam aby Ania kogoś obraziła albo uraziła, natomiast madziwnia czasami nie zbyt miło napisze i tyle

a odnośnie klubu to większośc dziewczyn chciała usunąć te osoby, które się nie udzielają

ale Julcia ma super buciki, my się we wrześniu wybieramy w góry i chcemy też jej takie kupić.

My uwielbiamy góry i jeździliśmy zawsze kilka razy w roku, a teraz jest Zosia i nie bardzo można z nią chodzić po górach. Mam nadzieje ze za kilka lat wejdzie z nami na Rysy
Dziękuje butki z Niemiec jej przywiozłam Pan u ktorego w sklepie je kupowałam polecił bym wzieła większe o rozmiar i wsadziła druga wkładke oddychającą tym sposobem zmiejszyly sie o 1/2 rozmiaru i zakładam do nich grubsza skarpetke i bynajmniej bedą na dwa sezony są rewelacyjne usztywniają pietke oddychają jak sciągłam jej je z nóze w aucie to miała suchutkie cieple stópki a czasem jak tzrewiki zdejmę nawet te Gucio to zdaża sie że ma spoconą stópkę jak z nich wyrośnie kupimy następne bo sie spisują

Cytat:
Cytat:
Ania o jakim kremie mowa bo przegapiłam, sorki
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rszczkowa.html

nie wiem jaką masz cere ale jak ktoś ma suchą to pewnie i na dzień się na da , choć napisane na nim że polecany na noc . Ma kilka tylko składników . Opinie widzę też ma dobre na KWC
miałam juz pisać i pytac jaki krem ale dodałaś linka
Ana ja mam do Ciebie takie pytanie odnośnie tego kremu czy ja mogę go stosować mam skóre skłonną do przebarwień ?

a my wróciłyśmy do domu dopadł nas deszcz trudno na następny wekend pojedziemy albo jutro jak się uda

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:50   #1000
ania p
Zakorzenienie

Ana dzięki tylko u mnie nie ma tej drogeri jest rosmann tylko i jeszcze coś ale nawet nie wiem co , ale napewno nie ta .
A te szampony z joanny to można w rosmanie dostać ?

evitka - to kupie jeszcze ten pod oczy jak dobry , ale czad macie placyk u nas też z piachem ale nie taki fajny
Stary 2011-05-02, 15:52   #1001
evitka21
Zakorzenienie

drcron, ten krem raczej na noc bo tłuścioch (ale fajny), chyba że masz bardzo sucha skórę.
Z przebarwieniami nic nie zrobi-ani nie zlikwiduje, ani im nie zaszkodzi

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

placyk jest fajny, ale dość mały. Super jest ta tartanowa miękka nawierzchnia, nawet dzieci małe tam raczkują (choc ja bym swojej nie dała). I ten tartan się nagrzewa w słońcu i oddaje ciepło, w lecie będzie masakra. W tyg super, ale w weekndy to tam czarno od dzieci (i bardziej od rodziców właściwie).

Stary 2011-05-02, 16:02   #1002
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a wiesz jakie pyszne sa ziemniaki pieczone w skórkach w piekarniku, z oliwą z czosnkiem przyprawami, serkiem zółtym....a ta skóreczka taka chrupiąca....i wcale nie tylko młode się nadają.
Pyszotka, strasznie dawno nie jadłam, w sumie do starego się nie odzywam, ale musze znaleźć sposób żeby mi takie zrobił

)
Siedzę głodna strasznie,czekam aż obiad "dojdzie"a Ty mi o takich rzeczach

Zazdroszczę tego placu i Lenka taka tam siedzi grzeczna,śliczna a Ty na nią narzekasz

A drcronowa Jula jak profesjonalnie ubrana była na dzisiejszych fotach
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

miałam juz pisać i pytac jaki krem ale dodałaś linka
Ana ja mam do Ciebie takie pytanie odnośnie tego kremu czy ja mogę go stosować mam skóre skłonną do przebarwień ?

a
Możesz nie ma w sobie nic co mogło by "przyciągnąć"przebarwieni a.Jednak jak masz cerę skłonną do przebarwień to filtrem się chroń.

Jeszcze jak któraś nie lubi typowych filtrowych tłuściochów(w tym ja)to jest miła alternatywa.Mamy na rynku krem avene hynrance optimale/legere spf 20.Dziewczyny od paru dni debatowy o jego filtrach i ku mojemu zaskoczeniu ta ochrona w nim jest-a kremik jest leciusieńki,bo go miałam i nie ma nic wspólnego z typowymi filtrami.

Także lepsze 20 spf niż nic.A krem zachowuję się jak tradycyjne na dzień.

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Ana dzięki tylko u mnie nie ma tej drogeri jest rosmann tylko i jeszcze coś ale nawet nie wiem co , ale napewno nie ta .

evitka - to kupie jeszcze ten pod oczy jak dobry , ale czad macie placyk u nas też z piachem ale nie taki fajny
A widzisz ja nie mam rosmana(dopiero nam budują)a mam naturę.Nie wiem czy w rosmanie są,ale pewnie tak,bo tam jest prawie wszystko.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-05-02, 16:23   #1003
drcron
Zakorzenienie

Ana ja kiedys pytałam co wlaśnie do tych spodni zakladać na górę bo ja nie mam pomysłu mam dwa czarne topy jeden taki elegancki z golfem i z krokiem a drugi taki zwykły i na zmiane je do nich noszę ale chcialabym cos innego mam jeszcze takie ame tylko ze czarne i tamte uwielbiam tylko że tamte bez koardki bardziej sportowe spodnie a te to takie eleganckie z kokardka

Stary 2011-05-02, 16:30   #1004
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
a moja lenucha zbojkotowała obiadki moje (zupki gęste znaczy). Już dziś było bez cebuli, taka jaką dość lubi i też nie chciała....jutro ostatnia szansa-zrobię jej ulubiony barszczyk...
dziś zjadła parę łyżek naszej pomidorówki, ale malutko. Drugiego już nie chciała-ani ziemniaczków, ani wątróbki starego (jeden mikro kawałek).
I nie wiem co z nią robić. Inne rzeczy je (kasze, owsianke, kanapeczki, serek homo), ale chciałabym żeby obiady tez jadła...
Martwię się, bo teraz to ani swoich (nawet nie chce spróbować), ani naszymi się nie naje.....

Może ma tylko taki kaprys i nie chce chwilowo jeść. Małe rozbujniki tak czasem mają. Złapie jeszcze apetyt.
Mała super a i placyk macie fajny. Kurcze i nas to jakaś porażka jest z placami zabaw dla dzieci.
Stary 2011-05-02, 16:35   #1005
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana ja kiedys pytałam co wlaśnie do tych spodni zakladać na górę bo ja nie mam pomysłu mam dwa czarne topy jeden taki elegancki z golfem i z krokiem a drugi taki zwykły i na zmiane je do nich noszę ale chcialabym cos innego mam jeszcze takie ame tylko ze czarne i tamte uwielbiam tylko że tamte bez koardki bardziej sportowe spodnie a te to takie eleganckie z kokardka
Wiesz co?te portki są takie uniwersalne.Pasują do stylizacji sportowych jak i eleganckich-zależy co się do nich dobierze.Ja też mam jedne z kokardą drugie bez i te bez są bardziej sportowe.Ja nosze do nich na górę tego typu topy co pokazałam w pierwych i 4 linku,na to jak zimno kardigany króciutke albo za tyłek.Fajnie też wygląda marynarka do nich.
A buty to od koturn,po baleriny,po obcasy(ja nie noszę,bo życie mi miłe)na lato fajnie do eleganckich japonek czy sandałek.

Z tych jednych spodni można wyczarować na cały tydzień roboczy fajne inne zestawienia.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Drcron tutaj Sara kiedyś pokazywała takie sportowe marynarki.Fajne były i by pasowały-a Ty chyba marynarki lubisz.U siebie w sklepach je widziałam,zerknij u siebie.

Stary 2011-05-02, 16:41   #1006
drcron
Zakorzenienie

Evitka, Ana dzięki

Stary 2011-05-02, 17:05   #1007
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
jak już ci madzia odpisała,mleczne nie bardzo

no własnie ja tez bym w ciązy mogła jeszcz być, ale bez dziecka potem

ania dzięki bardzo za info . Ja nie znam się na ogrodnictiwe, ale był jakiś czas temu program typu "uwaga" i tam wypowiadali się jak bardzo szkodliwy dla ludzi jest ten cały rondup (czy jakoś tak)

łał, to u ciebie ciagle mleczarnia otwarta. A dietę dalej trzymasz?

fotke koniecznie zapodaj . A moja gwiazda też babki zaczepia i nie tylko młode. W parku to sama do wszystkich siedzących na ławeczkach podchodzi i cześć daje

wodę choćby łyżeczką lub strzykawką. I dobrze ania wymyśliła-możesz jej dawać takie oszukane mleko z jednej miarki np.
I zdrówka dla niuni

a moja dalej sama nie chce pić-jak jej daje to łądnie pije, a jak sama to dwa łyki weźmie i się smoczkiem bawi (gryzie) lub rozlewa. I nie chce jej się ani głowy zadrzeć do góry, ani butli wyżej przechylić

to ja polecałam, właśnie na noc. Najpierw buzia smalcowata, ale potem się wchłania, i buźka mięciuteńka i gładziutka, taka nawilżona . Ja w zimie czasem na dzień używałam też. Inne ponoć to już nie taka rewelacja, ale jeszcze ponoć z tej samej serii (mustela) pod oczy jest fajny, też taki tłuścioch.
Miałam też z tej firmy z linii eco krem pod oczy i beznadzieja straszna, a 30zł kosztował.
---

ale pięknisia - po mamusi Łączę się w bólu co do niejedzenia obiadków - mój to by tylko jeśli już rosół z lanymi kluskami zjadał
Cytat:
nie znam przyczyny dużego spadku wagi ale chetnie przytulilabym pare kg wiecej po wekendzie pojde do lekarza niech zrobi mi jakies wyniki bo zaczynam się bać wcinam za 5 a lece ciągle na wadze
ojjj to faktycznie badania musowo zrób, mam nadzieję, że to nic złego

Cytat:

tak, ja tam kupowałam ostatnio z bursztynem i biosiarką

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 17:33   #1008
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Tu ten link,poszły te topy jak głupie

http://allegro.pl/najladniejsze-topy...568546977.html
świetne są te bluzeczki z tymi kwiatami, szkoda że już aukcja się skończyła bo bym sobie zamówiła
jak masz na allegro jakieś fajne rzeczy to dawaj linki ja zawsze chętna do zakupów

Ana ja szukam jakieś fajnej tuniki do leginsów, moze wpadło Ci coś w oko

Drcron a z jakiej firmy Julcia ma te buty?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:16   #1009
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Evitka, Ana dzięki

Sara

zobacz znalazłam takie marynarki
http://allegro.pl/mega-zakiety-maryn...592935224.html

a te tuniki widziałam u siebie w sklepie i fajne są,materiał ok-tylko,że u mnie kosztowały 78zeta
http://allegro.pl/mega-nowosc-piekne...588223081.html

i masz jest aukcja
http://allegro.pl/najladniejsze-topy...592318833.html

Stary 2011-05-02, 18:20   #1010
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Sara

zobacz znalazłam takie marynarki
http://allegro.pl/mega-zakiety-maryn...592935224.html

a te tuniki widziałam u siebie w sklepie i fajne są,materiał ok-tylko,że u mnie kosztowały 78zeta
http://allegro.pl/mega-nowosc-piekne...588223081.html

i masz jest aukcja
http://allegro.pl/najladniejsze-topy...592318833.html
ja mierzyłam te marynarki w sklepie ale ta dresowa bardziej mi się podobała, bo właśnie chciałam taką sportową bardziej

ale nie ma tego różowego koloru tych topów, może będą jeszcze

te tuniki fajne tylko ciekawe jak leżą

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:28   #1011
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje w imieniu Juleczki my mamieliśmy w Radkowie domek taki wypoczynkowy ale moi rodzice się go pozbyli uwielbiam ta miejscowość jeśli byscie byli tam daj prosze znac chętnie podjadę by sie spotkac my mamy tam rzut kamieniem jadąc przez Czechy jeśli chodzi o schronisko to jedynym minusem jest mała toaleta i brak przewijaka dla dzieci Jula zrobiła kupke podrodze bo nie miałam jak ją wysadzić i zanim ją przebrałam umordowałam sie strasznie
Drcron - oczywiście, dam znać
A pamiętacie, że miałyśmy tu na wątku dziewczynę z Radkowa - chyba La_wenda. Dawno już nic nie pisała, oj dawno

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:28   #1012
drcron
Zakorzenienie

Lawenda miała tez szkółkę roślin

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2011-05-02 o 18:30
Stary 2011-05-02, 19:57   #1013
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
Drcrone - Julka super wygląda na szlaku. Buty rewelacja. I brawa za chodzenie po górach.

MadziaPl- chłopaki to faktycznie podobne. Widać że z jednej matki i ojca

Baobabek - Kubuś i Ty wyglądacie super. Widać że jesteście szczęśliwi.

Gmyrelka - MArcyś jest cudaśny. Pokazałam go Oliwce a ta coś tam powiedziała do niego. Niestety nie mam pojęcia co ale się śmiała. Mi fryzura sie podoba

Evitak - fajny ten plac zabaw a małej widać że sie tam podoba.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
"z forum korzystam dla przyjemności a nie żeby mi podnosiło ciśnienie. "
Ja to mam kłopot z ciśnieniem. Mam teraz za niskie 60/90 więc ja to chętnie poczytam dla podniesienia ciśnienia. To i tak lepsze niż leki czy kawa.

Cytat:
A gdzie się podziewa P0P?? Czy Cigi daje znać co u Niej i Basi??
O jak miło że ktoś za mną tęskni

Cytat:
Ja np mam bardzo specyficzne poczucie humoru (wydaje mi się że do P0P zbliżone) - tu Go nie prezentuje bo wszystkie byście się pewnie poobrażały, ale jak ktoś mnie już zna to wie co jest żartem. Teraz stale wypytuję wszystkich w nowej pracy czy znają się na moich żartach bo boję się że mnie znienawidzą więc w kółko coś zażartuję i po chwili "halooo, ale to żart" ale już po miesiącu jest lepiej
i z czego ja się głupia cieszę bo przeca to nie wiem czy to komplement czy nie.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:15   #1014
drcron
Zakorzenienie

a mni dzisiaj moje dziecko przeraziło obudziła się po drzemce zobaczyła Tżta i wpadła w taką histerie że nie mogłam jej uspokoić aż się zanosiła nigdy wcześniej tak nie robiła potem nagle sie uspokoiła zjadła serek i puściła bełta teraz wtrakcie kąpania było dokładnie to samo i to samo po wypiciu mleka też był bełt jakby jakis diabeł w nią wstąpił czy coś innego no i tez nie chce jeść obiadków urwanie głowy z tym moim dzieckiem ale przecież nie będe jej karmiła tylko serkami waniliowymi i biszkoptami nic innego nie chce jeść od wczoraj

Stary 2011-05-02, 20:17   #1015
P0P70
Zakorzenienie

Sprzeczkę miałam przemilczeć ale jakoś nie potrafię. Mnie nigdy nie uraziła żadna wypowiedź Ani ale też nigdy nie uraziła minie żadna wypowiedź Madzi. Ogólnie to mnie dość ciężko urazić. Ja dużo rzeczy obracam w żarty. No chyba że chodzi o naprawdę poważne spray praca, rodzina to wtedy staję się poważna.
Więc wracając do tematy to faktycznie tak jak to już ktoś już napisał ( chyba ta czytająca w myślach Izazula) to należy na spokojnie przeczytać czasami własne wypowiedzi i zastanowić się nad nimi.
Mnie nikt tu jeszcze nie uraził. A czasami wydaje mi sie że to ja przesadziłam w wypowiedzi.

Stary 2011-05-02, 20:35   #1016
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę tego placu i Lenka taka tam siedzi grzeczna,śliczna a Ty na nią narzekasz
Jeszcze jak któraś nie lubi typowych filtrowych tłuściochów(w tym ja)to jest miła alternatywa.Mamy na rynku krem avene hynrance optimale/legere spf 20.Dziewczyny od paru dni debatowy o jego filtrach i ku mojemu zaskoczeniu ta ochrona w nim jest-a kremik jest leciusieńki,bo go miałam i nie ma nic wspólnego z typowymi filtrami.
Także lepsze 20 spf niż nic.A krem zachowuję się jak tradycyjne na dzień.
.
Ana, przeczytałam teraz, że niedawno była promocja na beblion w realu za 32zł, to może w innych hiperach też są- nie wiem jakie masz u siebie

dobrze wiedziec o tym avene, myślałam że to umowna ochrona, a tu taka niespodzianka

Lenka to na tym placyku to właśnie nie chce siedzieć, najwyżej 3 min (wtedy było z 5 min), ona lata po całym placyku a ja za nią. Do tej pory to do piachu nie wchodziła, tylko stała na brzegu i sobie najwyżej grabkami pukała. Jak ją sadzałam na tym brzegu to 2 min.i już dalej grasować chciała. Właśnie na tym zdjęciu drugi raz została wsadzona do środka i te 5 min.najpierw stała przy ty stoliku i sobie foremkami pukała, a potem siedziała w środku. Musiałam to uwiecznić . Ona to taki początkujący adept piaskowniczy, a ja z zazdrością patrzę na te mamy siedzące sobie na ławeczkach i co najwyżej spoglądające co jakiś czas na swoje młode. Ja to tam istny maraton mam póki co
Ona bardzo lubi tam być, daje dzieciom zabawki, podchodzi i cześć tez daje ( a jaka niepocieszona jak któreś dziecko nie chce dać). Dziś sobie upodobała takie dziewczynki,ok 4 letnie co sobie w tym domku o błyszczykach do ust opowiadały ( )i sobie z nimi po placyku za rączkę chodziła.
A wczoraj jak się dziewczynka rozpłakała, to jej chciała foremkę dać na pocieszenie.
NO i regularnie robi (próbuje, znaczy sie robić) ludziom risercz w wózkach i torbach jak się nawiną

Cytat:

nie wiem czy czytałaś już recenzję https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...zy.html&next=1
ale te szampony co ten jajeczny jest w tej serii? ja u siebie w ros tych serii nie widziałam, tylko te z serii rzepowej (ale w sumie, to w małym dziś byłam, gdzie wszystkiego nie ma, bo w sumie mam chyba 5 rosów niedaleko)

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Może ma tylko taki kaprys i nie chce chwilowo jeść. Małe rozbujniki tak czasem mają. Złapie jeszcze apetyt.
Mała super a i placyk macie fajny. Kurcze i nas to jakaś porażka jest z placami zabaw dla dzieci.
Mam nadzieję, Izz....

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ale pięknisia - po mamusi Łączę się w bólu co do niejedzenia obiadków - mój to by tylko jeśli już rosół z lanymi kluskami zjadał
ojjj to faktycznie badania musowo zrób, mam nadzieję, że to nic złego
Jutro robię ten jej barszczyk, jak nie zje to ja już nie wiem...będę kombinować coś.

A ten nasz placyk to taki brand new prawie, w zeszłym roku otwarty razem z odremontowanym parkiem (ogrodem staromiejskim). Jest tam też starodawna karuzela
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...ce_zabaw_.html
http://www.wroclaw.pl/sezon_na_park_staromiejski.dhtml
--
A jeszcze mi się tak pomyślało, że może napiszemy o swoich sprawdzonych kosmetykach, takich, ktróych mamy już ente opakowanie i nam służą.
U mnie:
-ten krem ava mustela właśnie
- tonik ziaja bio calma
-masło do ciała ziaja oliwkowe
-kremy do rąk kamill (biały, i nowy mały czerwonawy z pompeczką)
-szampon bambino i ziołowe familijne
(na razie więcej nie pamiętam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plac.jpg (44,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z9359923X,Plac-zabaw-dla-dzieci-w-Ogrodzie-Staromiejskim.jpg (60,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karuzela.jpg (38,7 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-02 o 20:44
Stary 2011-05-02, 20:40   #1017
evitka21
Zakorzenienie

yoonka, kupiłaś wózek?

linsday, żyjesz ty w ogóle? asiulek?

Stary 2011-05-02, 20:55   #1018
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, przeczytałam teraz, że niedawno była promocja na beblion w realu za 32zł, to może w innych hiperach też są- nie wiem jakie masz u siebie

dobrze wiedziec o tym avene, myślałam że to umowna ochrona, a tu taka niespodzianka

A jeszcze mi się tak pomyślało, że może napiszemy o swoich sprawdzonych kosmetykach, takich, ktróych mamy już ente opakowanie i nam służą.
U mnie:
-ten krem ava mustela właśnie
- tonik ziaja bio calma
-masło do ciała ziaja oliwkowe
-kremy do rąk kamill (biały, i nowy mały czerwonawy z pompeczką)
-szampon bambino i ziołowe familijne
(na razie więcej nie pamiętam)
Ja też myślałam,że w avene to dupa siedzi,a nie spf 20-a tu cieszę się ogromnie.

Z tym bebilonem to jest tak,że owszem od kiedy muszę kupować mleko to były dwie promocje.Raz pucha kosztowała 30 zeta to tż pojechał o 10 i ani jednej nie było.Pózniej w tesco była tylko za 24zł to babcia pojechała i babka jej powiedziała,że jeden facet wziął 20 sztuk od razu i ani puchy już nie było.

A z kosmetyków to ja bym mogła wypisać sporo fajnych,ale nie chcę wam syfiaków polecać.
A tą lepszą,naturalną pielegnację testuję i jeszcze wyrobionego zdania na ich temat nie mam.

Chociaż kapsułki dermGal mogę polecić z czystym sumieniemCudo za grosiki.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Witamy

Cytat:
a mni dzisiaj moje dziecko przeraziło obudziła się po drzemce zobaczyła Tżta i wpadła w taką histerie że nie mogłam jej uspokoić aż się zanosiła nigdy wcześniej tak nie robiła potem nagle sie uspokoiła zjadła serek i puściła bełta teraz wtrakcie kąpania było dokładnie to samo i to samo po wypiciu mleka też był bełt jakby jakis diabeł w nią wstąpił czy coś innego no i tez nie chce jeść obiadków urwanie głowy z tym moim dzieckiem ale przecież nie będe jej karmiła tylko serkami waniliowymi i biszkoptami nic innego nie chce jeść od wczoraj
Czytałam Twojego posta i od razu przypomniały mi się piękne licealne czasu kiedy to się dostawało propozycje zerwania się z lekcji i pójścia na bełta właśnie(tanie wino)

Stary 2011-05-02, 21:00   #1019
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P ja tz powiedzialam że jakby dzieci były od innego ojca też by były podobne, bo mam silne geny i wygrywają

Młody mi spać nie chce sam, to mu kordłę na podłodze położyłam, niech się sam ulula

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:13   #1020
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrelka - a wracając jeszcze do tego podobnego poczucia humoru to nie wiem czy pamiętasz ale ja nie załapałam dowcipu o żółwiu .
I ostatnio stwierdziłam że nie powinnam tu za dużo pisać bo i tak co nie napiszę to potem czytam. O wiedziałam że P0P to napisze. Wy mnie już za dobrze znacie. Muszę chyba zmienić forum.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości