|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
tylko sie własnie pocieszyłam... grubośc ok.. długośc.. wystarczająca.. a kolor.. no mam czarne... wiec może u mnie zbedny wydatek.. ..
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duża jest różnica zwłaszcza widać bez makijażu
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. U nas słonecznie ale zimno (chłodno).
Miałam cytować ale zjado mi część i nie będę wszystkiego od początku zaznaczała. Uważam że opcje typu ignoruj lub nie pokazuj mnie na pasku lub inne są tu niewłaściwe. Po co komu forum jak nikogo nie widać albo się wzajemnie blokować. Madziwinia sama osobiście nie raz byłam "ofiarą" Twojego złego nastroju lub niedokładnego czytania. Raz zdarzyło się że inne dziewczyny zwróciły Ci uwagę że ja nie pisałam nic nieodpowiedniego czy złego. Zwykle tłumaczyłm o co chodzi i temat zbywałm milczeniem. Proponuję najpierw przecztać dokładnie o co chodzi, przemyśleć swoją odpowiedź a dopiero później pisać. Co do klubu toja sama byłam za tym aby osoby mało udzielające usunąć Megi - już nie karmięęęę. Na początku było smutno ale teraz się cieszęę Sidorcia - zdrówka dla małej Próbuj do skutku z piciem. Uda się
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rzesy tylko henną robie brązową i jest ok , a zresztą mam bryle to i tak nie do końca je widać .
Ja ostatnio jakoś mało na kosmetyki wydaje , patrze co tu Ana pisze i podłapuje . No i kupiłam ten krem co któraś polecała ava mustella , na dzień się to dla mnie nie nadaje wogóle bo się po nim świecę ale na noc jest rewelacyjny , buzia po nim jest super . TYlko nie mogę się od razu kłaść bo by wszystko zostało w poduszce . No i cena rewelacyjna . Inne z tej formy tez sa takie dobre ? Bo widziałam też jakiś z karotenem i jeszcze jakiś jeden był w rosmanie .
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania o jakim kremie mowa bo przegapiłam, sorki
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rszczkowa.html
nie wiem jaką masz cere ale jak ktoś ma suchą to pewnie i na dzień się na da , choć napisane na nim że polecany na noc . Ma kilka tylko składników . Opinie widzę też ma dobre na KWC
|
#997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama mam takie spodnie(mój ostatni zakup)i są świetne,u dołu mogawka zwężona,u góry są luzniejsze i komuś się wydaję,że ma uda większe lub ktoś ma uda większe to myślę,że takie spodnie byłyby fajne.Ja mam z takiego materiału,że na lato są super.Zresztą już podobny model nabyłam w zeszłym roku i uwielbiam te portki.A topy ostatnio wynalazła fajne moja siostra i sobie kupiłyśmy.Ja bardzo takie lubię i co trafię na aukcje to sobie w innych kolorach kupuję.I cenowo fajnie,bo na all jedna sztuka 30zeta,a identyczne w sklepie 60zł.Prane,sprawdzone,mat eriał fajny-piszę o tych co z Sarą kupiłyśmy,bo tych jeszcze nie mam. Zaraz link znajdę to zapodam. Cytat:
następna mnie tu kusi.Ja jeszcze nigdy w kauflandzie nie byłam,a już nie pierwszy raz słyszę,że tam fajne rzeczy.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaaa i ta seria jest bardzo niepozorna,takie pastelowe opakowania i nazywa się Natuderm(chyba)pózniej sprawdzę.Ania a Ava ma chyba specjalną linie o tych lepszych składach.Tak jak floslek. ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Tu ten link,poszły te topy jak głupie http://allegro.pl/najladniejsze-topy...568546977.html ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- http://allegro.pl/swietny-top-koszul...577875566.html http://allegro.pl/swietny-top-koszul...583502971.html ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- http://allegro.pl/swietny-top-koszul...588221960.html
|
|
#998 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
jak już ci madzia odpisała,mleczne nie bardzo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I zdrówka dla niuni Cytat:
Pyszotka, strasznie dawno nie jadłam, w sumie do starego się nie odzywam, ale musze znaleźć sposób żeby mi takie zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
. Ja w zimie czasem na dzień używałam też. Inne ponoć to już nie taka rewelacja, ale jeszcze ponoć z tej samej serii (mustela) pod oczy jest fajny, też taki tłuścioch.Miałam też z tej firmy z linii eco krem pod oczy i beznadzieja straszna, a 30zł kosztował. --- a moja lenucha zbojkotowała obiadki moje (zupki gęste znaczy). Już dziś było bez cebuli, taka jaką dość lubi i też nie chciała....jutro ostatnia szansa-zrobię jej ulubiony barszczyk... dziś zjadła parę łyżek naszej pomidorówki, ale malutko. Drugiego już nie chciała-ani ziemniaczków, ani wątróbki starego (jeden mikro kawałek). I nie wiem co z nią robić Martwię się, bo teraz to ani swoich (nawet nie chce spróbować), ani naszymi się nie naje..... i fotki spacerkowe ( i piaskowy szefo )
|
|
|
#999 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po wekendzie pojde do lekarza niech zrobi mi jakies wyniki bo zaczynam się bać wcinam za 5 a lece ciągle na wadze ![]() Cytat:
u nas atrakcją były kuzynki dzieci wiec starała sie im dorównać no i mase piesków szła też więc Julka szla i było tylko hau hau tak mam to nosidełko uwielbiam je uratowało mój kręgosłup z czystym sumieniem moge je polecić ale ma kilka wad nie ma żadnej kwieszonki na zewnatrz zamiast w srodku mogli na wierzchu je uszyć no i nie ma żadnego zabezpieczenia podtrzymujacego dziecko ale my mamy na to sposób zakladamy szelki i jest gicior my mamy też takie nosidło ze stelarzem ale znajomi miesiąc temu od nas pozyczyli i nie oddają a mi tak jakoś głupio sie upomnieć Cytat:
Cytat:
jeśli mogę coś podpowiedzieć to jak ja starałam się Julce wcisnąć picie jak miała ostrą biegunke to co chwile podawałam jej w innym kubku innym kolorze i ksztalcie i raz przez rurkę raz lyżeczką niby misio podawał udawało się w nocy przez sen tez ją poiłam strzykawką i dziewczyny kiedyś tutaj na forum pisały nie pamiętam która to była aby podawać banany bo zaklejaja jelitka i u nas banany uratowały sytuacje Cytat:
są rewelacyjne usztywniają pietke oddychają jak sciągłam jej je z nóze w aucie to miała suchutkie cieple stópki a czasem jak tzrewiki zdejmę nawet te Gucio to zdaża sie że ma spoconą stópkę jak z nich wyrośnie kupimy następne bo sie spisują Cytat:
Cytat:
Ana ja mam do Ciebie takie pytanie odnośnie tego kremu czy ja mogę go stosować mam skóre skłonną do przebarwień ? a my wróciłyśmy do domu
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Ana dzięki tylko u mnie nie ma tej drogeri jest rosmann tylko i jeszcze coś ale nawet nie wiem co , ale napewno nie ta .
A te szampony z joanny to można w rosmanie dostać ? evitka - to kupie jeszcze ten pod oczy jak dobry , ale czad macie placyk
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
drcron, ten krem raczej na noc bo tłuścioch (ale fajny), chyba że masz bardzo sucha skórę.
Z przebarwieniami nic nie zrobi-ani nie zlikwiduje, ani im nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- placyk jest fajny, ale dość mały. Super jest ta tartanowa miękka nawierzchnia, nawet dzieci małe tam raczkują (choc ja bym swojej nie dała). I ten tartan się nagrzewa w słońcu i oddaje ciepło, w lecie będzie masakra. W tyg super, ale w weekndy to tam czarno od dzieci (i bardziej od rodziców właściwie).
|
|
#1002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę tego placu i Lenka taka tam siedzi grzeczna,śliczna a Ty na nią narzekasz ![]() A drcronowa Jula jak profesjonalnie ubrana była na dzisiejszych fotach ![]() Cytat:
Jeszcze jak któraś nie lubi typowych filtrowych tłuściochów(w tym ja )to jest miła alternatywa.Mamy na rynku krem avene hynrance optimale/legere spf 20.Dziewczyny od paru dni debatowy o jego filtrach i ku mojemu zaskoczeniu ta ochrona w nim jest-a kremik jest leciusieńki,bo go miałam i nie ma nic wspólnego z typowymi filtrami.Także lepsze 20 spf niż nic.A krem zachowuję się jak tradycyjne na dzień. ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Ana ja kiedys pytałam co wlaśnie do tych spodni zakladać na górę bo ja nie mam pomysłu
mam dwa czarne topy jeden taki elegancki z golfem i z krokiem a drugi taki zwykły i na zmiane je do nich noszę ale chcialabym cos innego mam jeszcze takie ame tylko ze czarne i tamte uwielbiam tylko że tamte bez koardki bardziej sportowe spodnie a te to takie eleganckie z kokardka
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała super a i placyk macie fajny. Kurcze i nas to jakaś porażka jest z placami zabaw dla dzieci.
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A buty to od koturn,po baleriny,po obcasy(ja nie noszę,bo życie mi miłe)na lato fajnie do eleganckich japonek czy sandałek. Z tych jednych spodni można wyczarować na cały tydzień roboczy fajne inne zestawienia. ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Drcron tutaj Sara kiedyś pokazywała takie sportowe marynarki.Fajne były i by pasowały-a Ty chyba marynarki lubisz.U siebie w sklepach je widziałam,zerknij u siebie.
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Evitka, Ana dzięki
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łączę się w bólu co do niejedzenia obiadków - mój to by tylko jeśli już rosół z lanymi kluskami zjadał ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz na allegro jakieś fajne rzeczy to dawaj linki ja zawsze chętna do zakupów![]() Ana ja szukam jakieś fajnej tuniki do leginsów, moze wpadło Ci coś w oko Drcron a z jakiej firmy Julcia ma te buty?
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Sara zobacz znalazłam takie marynarki http://allegro.pl/mega-zakiety-maryn...592935224.html a te tuniki widziałam u siebie w sklepie i fajne są,materiał ok-tylko,że u mnie kosztowały 78zeta http://allegro.pl/mega-nowosc-piekne...588223081.html i masz jest aukcja http://allegro.pl/najladniejsze-topy...592318833.html
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie ma tego różowego koloru tych topów, może będą jeszcze te tuniki fajne tylko ciekawe jak leżą
|
|
|
#1011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pamiętacie, że miałyśmy tu na wątku dziewczynę z Radkowa - chyba La_wenda. Dawno już nic nie pisała, oj dawno
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Lawenda miała tez szkółkę roślin
I w taką piękną wiosnę przyleciał do nas bociek, i przyniósł maleńką dziecinę, a razem z nią - sto pociech. nasz mały wielki cud Edytowane przez drcron Czas edycji: 2011-05-02 o 18:30 |
|
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Drcrone - Julka super wygląda na szlaku. Buty rewelacja. I brawa za chodzenie po górach. MadziaPl- chłopaki to faktycznie podobne. Widać że z jednej matki i ojca ![]() Baobabek - Kubuś i Ty wyglądacie super. Widać że jesteście szczęśliwi. Gmyrelka - MArcyś jest cudaśny. Pokazałam go Oliwce a ta coś tam powiedziała do niego. Niestety nie mam pojęcia co ale się śmiała. Mi fryzura sie podoba Evitak - fajny ten plac zabaw a małej widać że sie tam podoba. Cytat:
![]() ![]() O jak miło że ktoś za mną tęskni ![]() Cytat:
.
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
a mni dzisiaj moje dziecko przeraziło obudziła się po drzemce zobaczyła Tżta i wpadła w taką histerie że nie mogłam jej uspokoić aż się zanosiła nigdy wcześniej tak nie robiła potem nagle sie uspokoiła zjadła serek i puściła bełta
teraz wtrakcie kąpania było dokładnie to samo i to samo po wypiciu mleka też był bełt jakby jakis diabeł w nią wstąpił czy coś innego no i tez nie chce jeść obiadków urwanie głowy z tym moim dzieckiem ale przecież nie będe jej karmiła tylko serkami waniliowymi i biszkoptami nic innego nie chce jeść od wczoraj
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Sprzeczkę miałam przemilczeć ale jakoś nie potrafię. Mnie nigdy nie uraziła żadna wypowiedź Ani ale też nigdy nie uraziła minie żadna wypowiedź Madzi. Ogólnie to mnie dość ciężko urazić. Ja dużo rzeczy obracam w żarty. No chyba że chodzi o naprawdę poważne spray praca, rodzina to wtedy staję się poważna.
Więc wracając do tematy to faktycznie tak jak to już ktoś już napisał ( chyba ta czytająca w myślach Izazula ) to należy na spokojnie przeczytać czasami własne wypowiedzi i zastanowić się nad nimi. Mnie nikt tu jeszcze nie uraził. A czasami wydaje mi sie że to ja przesadziłam w wypowiedzi.
|
#1016 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiedziec o tym avene, myślałam że to umowna ochrona, a tu taka niespodzianka Lenka to na tym placyku to właśnie nie chce siedzieć, najwyżej 3 min (wtedy było z 5 min), ona lata po całym placyku a ja za nią. Do tej pory to do piachu nie wchodziła, tylko stała na brzegu i sobie najwyżej grabkami pukała. Jak ją sadzałam na tym brzegu to 2 min.i już dalej grasować chciała. Właśnie na tym zdjęciu drugi raz została wsadzona do środka i te 5 min.najpierw stała przy ty stoliku i sobie foremkami pukała, a potem siedziała w środku. Musiałam to uwiecznić Ona bardzo lubi tam być, daje dzieciom zabawki, podchodzi i cześć tez daje ( a jaka niepocieszona jak któreś dziecko nie chce dać). Dziś sobie upodobała takie dziewczynki,ok 4 letnie co sobie w tym domku o błyszczykach do ust opowiadały ( )i sobie z nimi po placyku za rączkę chodziła.A wczoraj jak się dziewczynka rozpłakała, to jej chciała foremkę dać na pocieszenie. NO i regularnie robi (próbuje, znaczy sie robić) ludziom risercz w wózkach i torbach jak się nawiną ![]() Cytat:
ale te szampony co ten jajeczny jest w tej serii? ja u siebie w ros tych serii nie widziałam, tylko te z serii rzepowej (ale w sumie, to w małym dziś byłam, gdzie wszystkiego nie ma, bo w sumie mam chyba 5 rosów niedaleko) Cytat:
Cytat:
A ten nasz placyk to taki brand new prawie, w zeszłym roku otwarty razem z odremontowanym parkiem (ogrodem staromiejskim). Jest tam też starodawna karuzela http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...ce_zabaw_.html http://www.wroclaw.pl/sezon_na_park_staromiejski.dhtml -- A jeszcze mi się tak pomyślało, że może napiszemy o swoich sprawdzonych kosmetykach, takich, ktróych mamy już ente opakowanie i nam służą. U mnie: -ten krem ava mustela właśnie - tonik ziaja bio calma -masło do ciała ziaja oliwkowe -kremy do rąk kamill (biały, i nowy mały czerwonawy z pompeczką) -szampon bambino i ziołowe familijne (na razie więcej nie pamiętam)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-05-02 o 20:44 |
||||
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
yoonka, kupiłaś wózek?
linsday, żyjesz ty w ogóle? asiulek?
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym bebilonem to jest tak,że owszem od kiedy muszę kupować mleko to były dwie promocje.Raz pucha kosztowała 30 zeta to tż pojechał o 10 i ani jednej nie było.Pózniej w tesco była tylko za 24zł to babcia pojechała i babka jej powiedziała,że jeden facet wziął 20 sztuk od razu i ani puchy już nie było. A z kosmetyków to ja bym mogła wypisać sporo fajnych,ale nie chcę wam syfiaków polecać. A tą lepszą,naturalną pielegnację testuję i jeszcze wyrobionego zdania na ich temat nie mam. Chociaż kapsułki dermGal mogę polecić z czystym sumieniem Witamy ![]() Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
P0P ja tz powiedzialam że jakby dzieci były od innego ojca też by były podobne, bo mam silne geny i wygrywają
Młody mi spać nie chce sam, to mu kordłę na podłodze położyłam, niech się sam ulula
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - a wracając jeszcze do tego podobnego poczucia humoru to nie wiem czy pamiętasz ale ja nie załapałam dowcipu o żółwiu
I ostatnio stwierdziłam że nie powinnam tu za dużo pisać bo i tak co nie napiszę to potem czytam. O wiedziałam że P0P to napisze. Wy mnie już za dobrze znacie. Muszę chyba zmienić forum. ![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

duża jest różnica
zwłaszcza widać bez makijażu
ja sama mam takie spodnie(mój ostatni zakup)i są świetne,u dołu mogawka zwężona,u góry są luzniejsze i komuś się wydaję,że ma uda większe lub ktoś ma uda większe to myślę,że takie spodnie byłyby fajne.Ja mam z takiego materiału,że na lato są super.Zresztą już podobny model nabyłam w zeszłym roku i uwielbiam te portki.

szkoda że nie da się być w ciąży bez posiadania później dziecka. Chyba że w końcu dobiję targu z P0P
)
za pokonanie trasy, a dla Ciebie to bat się sprzyda na tą suchą dupę

)to jest miła alternatywa.Mamy na rynku krem avene hynrance optimale/legere spf 20.Dziewczyny od paru dni debatowy o jego filtrach i ku mojemu zaskoczeniu ta ochrona w nim jest-a kremik jest leciusieńki,bo go miałam i nie ma nic wspólnego z typowymi filtrami.