|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna do nas zawitała, kolejna PMka TAK powiedziała - PM 2011, cz.33
Cytat:
Super ja tez czekam na relacje, bo pamietam, ze Monika obiecala a tu heh
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goście drodzy, goście mili radość byście nam sprawili zatrzymując czar tej chwili. Nie kupujcie kwiatka z wstążką, obdarujcie jakąś książką. I nie martwcie się kochani, prezent my kupimy sami. Do koperty włóżcie cosik, przyda nam się każdy grosik. Z kwiatów nie ma żadnego pożytku, my dostaliśmy kilka bukietów, ale nawet żadnego nie wzięliśmy do domu bo potem nie było jak i zostały na sali weselnej. A z książek zawsze jest jakiś pożytek, nawet jeśli połowa będzie taka, która będzie dla nas interesująca a reszta niekoniecznie to i tak większy pożytek z tego niż z kwiatów. Jestem już żoną
|
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Monia czekamy
|
|
|
|
#4085 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cześć Żonki!
|
||||
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
Żonki, żonki czekamy
|
|
#4088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a można liczyć na zdjęcia?
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
oooj chyba się rozpisała
|
|
#4090 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjjjj chyba tak
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- kurcze nie mogę uwierzyć, że to już relacje ślune czytamy
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem dopiero teraz bo impreza nam się troszkę przedłużyła Ale od początku. Najpierw był straszny stres przez 2-3 dni przed ślubem, prawie nie spałam przez ostatnie noce. W sobotę wstaliśmy po 6, bo nie mogliśmy spać. TŻ zjadł śniadanie, ja nie byłam w stanie. Na 9 TŻ był umówiony na myjnie na mycie samochodu, potem przyjechał świadek zabrać nasze rzeczy do hotelu. Jeszcze przy nim ostatni raz ćwiczyliśmy nasz pierwszy taniec. Na 12 byłam u fryzjera, trochę się obawiałam bo nie miałam próbnej i generalnie dobrze było, choć zachwycona nie byłam tą fryzurą. Ale byłam tak zestresowana, że chyba nic by mnie wtedy nie zachwyciło. Jak wróciłam do domu, TŻ ze świadkiem stwierdzili, że fryzura ładna i nie mam na co narzekać. Na 14 przyjechała makijazystka, w międzyczasie TŻ i świadek pojechali dekorować samochód, przywieźli bukiety i butonierki. Mój bukiet był strasznie ciężki, ale dotrwałam z nim do wesela. Próbnego makijażu też nie miałam i zdałam się całkowicie na pomysły kobiety robiącej mi makijaż i wyszło świetnie. Miałam doczepiane kępki rzęs, efekt genialny. W trakcie robienia makijażu przyjechała świadkowa, zaraz potem przyszła mama. Dopiero po makijażu była jeszcze chwila wolnego i zjadłyśmy ze świadkowi rogalika na pół, tyle było mojego jedzenia do ślubu. Później ubieranie się, mama i świadkowa wiązały mi suknię, potem był problem z welonem, bo miałam we włosach tyle wsuwek, że nie chciał wleźć welon i w końcu musiałam go wpiąć ciut wyżej niż miał być. W międzyczasie przyszedł tata, świadek i TŻ z rodzicami a ja nie byłam jeszcze gotowa, także TŻ i świadek czekali w drugim pokoju. TŻ był pod wrażeniem. Było błogosławieństwo, a potem pojechaliśmy do kościoła. Jeszcze zanim wsiadłam pod blokiem do samochodu odrobinę rozdarłam sukienkę, ale nie było widać. W kościele trochę się stresowaliśmy, bałam się, że głos mi będzie drżał podczas przysięgi, ale podobno było dobrze. Siostra stwierdziła, że w ogóle nie było widać, że się stresowaliśmy. Potem pojechaliśmy na salę, obiadu prawie nic nie zjadłam, taki miałam ściśnięty żołądek. No i pierwszy taniec. Oczywiście się pomyliliśmy, ale tak, że nie było widać i nikt się nie domyślił. Podobno wyszło pięknie. Wesele skończyło się po 4, goście dobrze się bawili, a ja przez część imprezy źle się czułam, ale przeżyliśmy. Suknia po paru godzinach już mnie gniotła, ale jakby była luźno związana to bym ją zgubiła. Moje stopy też nie były zachwycone tyloma godzinami w szpilkach. Dopiero nad ranem, jak zdjęłam sukienkę zobaczyłam jak bardzo się podarła, chociaż nie było tego widać. Poszliśmy spać przed 6, w niedzielę wstaliśmy chwilę po 8, zjedliśmy śniadanie i tacy śnięci razem ze świadkami siedzieliśmy przed telewizorem i czekaliśmy na poprawinowy obiad. Po obiedzie jeszcze pakowanie wszystkiego do samochodów i wróciliśmy do domu razem ze świadkiem, który został u nas do dziś. Po południu jeszcze jeździliśmy do rodziców TŻ, bo tam został mój samochód, potem do moich rodziców żeby zabrać część prezentów i jedzenia a wieczorem przyszła świadkowa i moja siostra i był dalszy ciąg imprezki. Rozpakowywaliśmy prezenty, głównie książki przeglądaliśmy i wypróbowaliśmy Twistera, którego dostaliśmy, była fajna zabawa. Jeszcze nie odespaliśmy ostatnich nocy. Dzisiaj świadek pojechał do domu, my rozliczaliśmy się z dekoratorką, rodzice z restauracją. Byliśmy jeszcze u jubilera, u którego kupowaliśmy obrączki, ale było zamknięte. A mamy problem z moją obrączką. Jak ją zdjęłam po weselu okazało się, że jest strasznie porysowana, chociaż nic z nią nie robiłam. Pierścionek od tego samego jubilera noszę ponad rok, wszystko robię nosząc go, ocierał się nie raz o skały na wyjeździe w góry a wygląda 100 razy lepiej niż moja obrączka po jednym dniu. Świadek stwierdził, że jego obrączka po roku noszenia też wyglądało duuużo lepiej niż moja dzisiaj. Coś jest z nią nie tak, ale musimy czekać do środy i będziemy jechać do tego jubilera z reklamacją. Uff..tyle na razie. Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę.
|
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
monika
!
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęć nie mamy jeszcze żadnych. Pewnie w najbliższym czasie dostaniemy kilka z tych, które robili znajomi, bo na te od fotografa jeszcze trochę poczekamy.
|
|
|
|
#4094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: ciesze się, że było tak pieknie I najwazniejsze, ze nie przejmowałaś się tymi drobnymi niedociągnięciami, bo tylko wy o tym wiedzieliście. A jak sie czujesz jako ŻONKA ???
|
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jestem ciekawa Waszego tańca.. będzie jakiś filmik? a zdjątka? ![]() ciekawe co z tą obrączką hmm a że sukienkę rozdarłaś i się nie przejmowałaś to szacun bo ja pewnie bym była wściekła tak, że bym do kościoła nie pojechała haha
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2011-05-02 o 20:55 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Monia super!
|
|
|
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do sukienki to wiadomo było, że się trochę podrze. Miała na wierzchu 2 warstwy muślinu a to taki cienki i delikatny materiał, że wystarczy przydepnąć, żeby się rozdarła. Generalnie nie było widać, że coś jest rozdarte, więc było ok. A co do obrączki to nie mam pojęcia co z nią jest, ale na pewno nie jest to normalne i coś z nią musi być nie tak, bo wygląda jakby ją ciąć czymś ostrym i metalowym i trochę się tym teraz martwię. Pewnie w środę się coś wyjaśni jak pojedziemy do jubilera. |
||
|
|
|
#4098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a jak to się robi w ogóle? Cytat:
Cytat:
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
Ale Wam zazdroszcze
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
o już napisałaś
![]() a jak odbieraliście obrączki, to nie zauważyłaś tych zarysowan?
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pewnie wszystko w środe się wyjaśni, mam nadzieję, że dobrze dla Was ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- w 2 godziny wyrobiliście się z nocą poślubną
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie od każdej rodziny/pary dostaliśmy książki zamiast kwiatów. Bukiety były chyba tylko 3, nawet nie wiem i pewnie były od osób, które przyszły tylko na ślub i nie dostały zaproszenia. Ładnych kilka książek jest kulinarnych, z czego bardzo się cieszę, kilka innych, które na pewno przeczytamy, parę takich, po które sami na pewno byśmy nie sięgnęli bo nie nasza tematyka, ale generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni.
|
|
|
|
#4104 | |
|
Wtajemniczenie
|
że dochodzisz do siebie po rozstaniu...
Cytat:
Gratuluję Wam jeszcze raz i chciałabym być już na Waszym miejscu ![]() moje bułeczki z fetą wyszły super - pokażę Wam na fotkach TŻ jest zachwycony i siedzi z takimi oczami
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Monika, szkoda że się źle czułaś
Cieszę się, że ślub i wesele się udały ale z obrączką to masakra Gratulacje!!! happy - smakowicie to wygląda
|
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak się to robi
|
|
#4108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy jak to się skończy.Hehe, to była bardzo krótka noc poślubna, ledwo mieliśmy siłę się wykąpać, tacy byliśmy padnięci. Wczoraj mąż się śmiał bo mu powiedziałam, że w tym małżeństwie najbardziej brakuje mi seksu |
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, mam nadzieję, że u nas też się tak uda
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
koniecznie daj przepis, bo slinka mi juz cieknie ![]() mam nadzieje, ze nie jest zbyt trudne do zrobienia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

niedługo wkleje zdjecia i napisze relacje:P
ja tez czekam na relacje, bo pamietam, ze Monika obiecala a tu
heh

), tylko tak się zastanawiam, czy kombinować z jakimś wierszykiem, czy po prostu jedno proste zdanie i tyle; na razie jestem bardziej przy takim jednym zdaniu, ale może któraś też tak ma?
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Z zapraszania dziś wyszły nici, ale za to kupiłam bieliznę =>

klask i: ciesze się, że było tak pieknie