|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Boje się 3 klasy gimnazjum..
powtorka...
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mają racjee
. Nie ma się czego bać, nawet nie poczujesz różnicy między 2 a 3 klasą. To moze tylko tak strasznie wyglądać, te wszystkie przygotowania, testy i wogole.
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyno nie masz sie co bac!! ja sie strasznie ciesze ze ide do 3 gim! wes pomysl. jestes najstarsza w szkole. górujesz nad pierwszakami mozesz ich okocic. nauka sie nie martw. ucz sie takjak do tej pory..chyba ze uczylas sie zle. i wrzuc na luz a wszystko bedzi eok
|
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Mialam takie same obawy jak Ty... A teraz dostalam sie do tego liceum co chcialam... Przez caly rok strasznie balam sie testow, a nie bylo czego. Co prawda nauczyciele beda starali sie Was straszyc, ale nie przejmuj sie tym. Najwazniejsze jest opanowanie... Jesli bedziesz miala jakies pytania albo bedziesz chciala sie o cos poradzic to smialo pisz do mnie.
pozdrawiam ;*
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też myślałam, że będzie zabawnie... po 2 miesiącach zaczęłam się nudzić na przerwach... strasznie żałowałam, że nie ma jakiejś starszej klasy...
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Z moich doswiadczen wynika, ze w 3 klasie nie jest najgorzej
Duzo wiecej materialu bylo w 2, w 3 dużo czasu zajmują powtorki, więc się nie martw
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie lubię byc najstarszym rocznikiem w szkole Nie ma nawet na kogo popatrzeć Ale jakoś przez ten rok damy rade.. ! Ja też nie miałam dobrej średniej 3,8? Lub 3,7.. Ale teraz wiem, że muszę się baaardziej postarać Damy radee!
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
hehe no tez w sumie racja. nie bedzie na kogo popatrzec.. yhm ale mysle ze cos sie wymysli ;DD napewno nie bedzie tak zle;D pozatym akurat mój rocznik nie jest taki zly.. 10 klas. wiekszosc ludzi znam.zawsze ktos moze nowy dojsc
) albo spodoba mi sie chlopak na ktorego wczesniej nie zwracalam uwagi uhuuuhu D
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie masz wakacje, w grudniu jest pora na zamartwianie się
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
nie masz sie czego obiawiac
czasem jest ciezko, uczyc sie trzeba, ale czy wiecej? hmm to zalezy od tego czy nauczyciele przez poprzednie 2 lata wyrabiali sie z materialem. U mnie w szkole np. z geografia było ciezko bo dopiero w polowie 3 klasy zaczynalismy podrecznik do 3 ale przezylam testow sie nie obawiaj. Jezeli bedziesz regularnie rozwiazywac jakies w domu, to wiadomosci automatycznie beda ci sie przypominac. A ja 3 klase wspominam bardzo dobrze i mysle ze ty tez bedziesz A tymczasem baw sie, bo to ostatnie dni wakacji. Pozdrawiam
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I w mojej klasie jest tylko 6 chłopaków [rewelacji nie ma]. Chociaż czasami to jest większy plus
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
nie ma co sie martwic.. 3 klasa gimnazjum jest do przezycia spokojnie
zeby byla specja;lnei absorbujaca czas i uwage to nie powiem.. dla mnie z 3 lat gimnazjum 3 byla najlatwiejsza... egzmain na koniec gim tez nie jest takim dramatem.. ze o bierzmowaniu juz nie wspomne ja wiem ze to moze wydawac si eokrutne.. ze duzo tego.. ale to tylko oficjalna wersja![]() co do kolejnego poruszonego tu tematu 3 klasy szkoly srednije... tez nie jest zle... ja osobisci edo matury uczylam sie duzo mniej niz inni... duzo ogolniej i pozniej zaczelam.. a zdalam ja na okolo 80% rozszerzonej... bo podstawowa to zadna filozofia... wiec nie ma co tak dramatyzowac.. troche rozwagi i samozaparcia by ni euczyc sie duzo.. a efektywnie serio da sie ja teraz studiuje.. i dlaej trzymam sie swojej wrsji.. nie czas i nawal pracy a rozsadek![]() wiec nie martw sie 3 kalsa gim... zobaczysz.. pozniej bedziesz sie smiala z tego leku
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#75 |
|
Zadomowienie
|
hej, nie martw sie, 3 gimnazjum wcale duzo nie rozni sie od 2 i 1 klasy, tylko sa egzaminy na koncu, ktore i tak wszyscy zdaja
mysle ze roznica jest dopiero po przejsciuz gimnazjum do liceum. ale tez nie ma sie czym martwic. glowa do gory
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
ja w tym roku piszę testy... dziewczyny naprawde mialyscie takie luzy? Bynajmniej u mnie tak nie ma
. Z każdego przedmiotu musimy przerobić ok. 2 książki,a do tego mam prawie co dwa dni jakiś sprawdzian. W szkole siedzę do 16,a nauczyciele wywierają ogromną presję... ;/ :-("Jesli przezyje ten rok i nie dostane nerwicy to popelnie samobojstwo przed matura" PS Najbardziej boje sie mat-przyr, bo matma nie jest moja mocna strona, a do tego jest w nim duzo historii...mojego znienawidzonego przedmiotu... Na pewno nie bede miec wiecej niz 20 Jestem glupia i tyle;( <Cry> <boi sie> ![]() pzdr. |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w tym roku piszę ten egzamin i jakoś specialnie się nie przejmuję. Nauczyciele tylko o nim wspominali, żadnej presji ani nic. Przecież jeśli ten test mi źle pójdzie to świat się nie zawali. Dasz radę.. ![]() PS: BTW nauczyciele chyba faktycznie za dużo od Was wymagają. U mnie wszystko jest tak jak w poprzednich latach.. Tylko na fizyce przerabiamy 3 tematy na jednej lekcji bo nam zabrali 1 godzinę. Nie zdążylibyśmy z materiałem do końca roku. Ale co tam.. Przeżyjemy
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się boję tylko tego, że na testach będę mieć malutko punktów
Bo zbyt dobrze się nie uczę. W 2 klasie na koniec miałam 3,9. Ehh.. co to będzie co to będzie...
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Zawsze miałam świadectwo z paskiem (no prawie zawsze, w II gimn średnia 4.3 ). 'Co ma być to będzie, a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć" Ciekawe co my zrobimy kiedy będziemy musiały maturę zdawać.. (z matmy np. |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
spokojnie! egzaminu naprawdę nie trzeba się bać, a nauczyciele wywierają na was presję, żeby potem "ich uczniowie mieli lepsze wyniki" - że niby lepiej uczą... z próbnego miałam 96, z właściwego 88, bo się zestresowałam. wniosek - nie stresować się
(wiem, co mówię - w tym roku zdawałam maturę)a historia wcale nie jest taka zła! i niewiele jej na egzaminie - skupiają się na polskim
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Rozeznanie
|
taaa.... troche mi wycisk dawali w gimnazjum... -.-'
Mój blog o modzie. Fashion as my lifestyle. http://nowohucianka.blox.pl/html Powiększ sobie biust Bransoletki hand-made Do czytania - nowości z 23.09 Kosmetyki i wishlista brak komputera przez najbliższe dni ![]() |
|
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
a wg. Was opłaca sie te testy w domu robic?
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Ja w tym roku skończyŁam 3 gim . i naprawde nie ma się czego bać ( Łatwo mi teraz mówić
Z testów mialam 75 punktów ( 10 mi odjęli za rozprawkę ) , ale i tak dostalam się do tego LO co chciaŁam .
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#86 |
|
Rozeznanie
|
według mnie wystarczy, jak raz napiszesz ten próbny egzamin. zapoznaj się dobrze z sylabusem, informatorem, czy jak to się tam nazywa. ten egzamin sprawdza nie tylko wiedzę, ale przede wszystkim umiejętność czytania ze zrozumieniem. nie ma się czego bać
|
|
|
|
#87 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam najlepesze wspomnienia z 3 klasy
z nauka to tak jak w kazdej klasie,mozesz zrobic kilka testow w domu,ale na lekcjach tez na pewno bedziecie rozwiazywac.Naprawde nie ma sie czego bac.Zycze powodzenia
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też w tym roku skończyłam 3 gimnazjum i nie ma czego się bać
W sumie to było chyba luźniej niż w drugiej klasie. Testami się nie przejmujcie, bo wg mnie to jeden wielki pic na wodę. Więcej tam potrzeba umiejętności logicznego myślenia i inteligencji, niż właściwej wiedzy. Jeśli Wam zależy na jak największej ilości punktów, to rozwiązujcie testy z poprzednich lat, a nie wkuwajcie całego materiału na pamięć.
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
ehhh, ja tez wlasnie zaczęłam 3 gimn. właściwie to sie z tego powodu cieszę, bo to oznacza, ze za rok juz nie bede musiala chodzić do znienawidzonego przeze mnie gimnazjum
i ta mysl mnie pociesza bardzo sie boję testow, ale nauki wcale. po wakacjach dostalam jakiegos maksymalnego powera i czuję, ze mogę wszystko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

. Nie ma się czego bać, nawet nie poczujesz różnicy między 2 a 3 klasą. To moze tylko tak strasznie wyglądać, te wszystkie przygotowania, testy i wogole.
ja też myślałam, że będzie zabawnie... po 2 miesiącach zaczęłam się nudzić na przerwach... strasznie żałowałam, że nie ma jakiejś starszej klasy...
Nie ma nawet na kogo popatrzeć 

mysle ze roznica jest dopiero po przejsciuz gimnazjum do liceum. ale tez nie ma sie czym martwic. glowa do gory 
). 'Co ma być to będzie, a jak już będzie to trzeba się z tym zmierzyć"
(z matmy np.
szok..
) , ale i tak dostalam się do tego LO co chciaŁam .