|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
lejdis spokojnosci przy święcie wiecej prosze
uwielbiam te nasze klotniemusze przyznac ze mam idealne dziecko i madre!. jest grzeczniutka caly weekend i zaczela robic sama kilka kroczkow! jestesmy z TZ zabujani w niej na zaboj. Przez odwiedziny jednej znajomej moj maz mi powiedzial, ze jestem wspaniala zona ( babka zachowuje sie jak zandarm w stosunku do meza i 1,5 rocznej coreczki. TZ skomentowal, ze jaja jej wyrosly bo od 2 lat zarabia wiecej niz maz). Glupia jest, bo ma swietna corke, fajnego meza, ktory nie zarabia duzo i to ja boli. ale do byle jakiej roboty nie pojdzie, bo "nie po to studiowal". blehh Cytat:
Cytat:
Cytat:
jaki ladny" baby tez choruja Cytat:
tylko po co ksztaltujecie te zle nawyki? nie lepiej ksztaltowac dobre?? pizza pizzy nie rowna ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ano kupilam, fajny calkiem, terkocze troche jak jedzie, prowadzi sie gorzej niz nasza duza teutonie, ale jestesmy zadowoleni. za ta cene (280) nie spodziewalam sie wiecej. Tosia w nim lubi siedziec. Baby Design Trip. no i miesci sie w naszym malym bagazniku. myslalyscie o zamianie mleka w proszku na to od krowy? jak to robic? dawac w tej samej ilosci? ???
Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2011-05-02 o 21:24 |
|||||
|
|
|
#1022 | |||
|
Zakorzenienie
|
evitkla w wawie są dwa wypasy też zawsze pełne
na pl wilsona http://www.kompaniazabaw.pl/realizac...mskiego-5.html drugi jest na górczewskiej ale nie mogę znaleźć linka o taki jest http://www.youtube.com/watch?v=mdp3glFfxJ8 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja z takich kosmetyków to mam : - ziaja masło kakaowe żel pod prysznic i wogóle te wszelakie żele z ziaja. - krem do rąk soraya i ziaja z kozim mlekiem . i chyba by było na tyle z takich stałych rzeczy . ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- yoonka - Olka kocha brzegi od pizzy .
|
|
#1023 |
|
Rozeznanie
|
ania frytek Toska jeszcze nie jadla, ale ona wszystko lubi, wiec to na pewno tez
![]() dzisiaj na spacerze stwierdzilismy, ze przed dzieckiem nei wylazilismy tyle na dwor, a jak chcielismy cichaczem ominac plac zabaw, to nam corka zrobila awanture i nie pozostalo nic innego jak dotlenic sie jeszcze bardziej na wietrze w temp. 5 stopni celsjusza... na szczescie wystarczylo jej bujanie do sinych raczek, zjezdzania do sinej dupki nam oszczedzila... ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- ja Wam powiem, ze sie zachwycilam kosmetykami z lidla tzn szamponem i odzywka Cien. rewelacja. mieciutkie blyszczace wlosy. odzywka nei obciaza, a caly zestaw kosztuje jakies 8 zl. w przyszlym tygodniu beda w lidlu kosmetyki kolorowe. czekam co Ana powie. jak da zielone swiatlo, to sie czaje na specyfiki do kapieli i moze te kulki brazujace? hmm http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=18592
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co Ty, mnie teksty na temat mojego wieku śmieszą. Choć jak tak pomyślę na spokojnie to jestem załamana że taka stara. Nie można mieć wszystkiego. ![]() A Twoje poczucie humoru mi odpowiada pomimo tego że nie łapię co poniektórych dowcipów. Ale może to i lepiej bo dzięki temu że nie załapałam to więcej radości innym sprawiłam .
|
|
#1025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czysta radosc... taaaakkkk...
|
|
|
#1026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
. I oczywiście to miło że Tż wie jaki ma skarb w domuMy też jesteśmy w naszej zakochani (dziadkowie też). To niedobrze że babki też chorują. Tosia będzie zdrowa - zobaczysz Ja się od jakiegoś czasu przymierzam do krowiego mleka, tzn. Zosię . Myslę że spróbuje najpierw rozcieńczone takk 1:1 no i taką ilość jaką zechce wypić ale nie więcej jak w proszku. Wolałabym też żeby było faktycznie od krowy a nie z kartonu. W mieśc ie gdzie pracuje Tż jest mlekomat i tam można kupić sobie świezutkie mleko od krówek.
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to kupie kiedy szampon z lidla , dezodoranty kiedyś też miałam lidlowe w kulce i też fajne były a kosztowały 3 zł chyba , TZ używa żelu do golenia lidlowego i też mówi że ok Nad morzem przyjaciółki dziewczyny miały takie wielkie pudło żelek z lidla i tam było troszke pianek no to oczywiście piankę dały OLi . mówię niech ma dziewczyna radość jak kazdy je a ona się biedna gapi . jak dorwała tą piankę to się cała nią obkleiła . zaczęło się od rączek którymi potarła oczy . patrze w aucie do tyłu bo juz wracaliśmy a OLka ma rzęsy przyklejone i nie może oka zamknąć. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Olka już krowie próbowała też oczywiście od SZymka dałam jej troszkę płatków z mlekiem jak szymon jadł takich kukurydzianych bardzo jej smakowało
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Widzę że starsi bracia tio mają podbne pomysły żywieniowe. Nasz pyta za każdym razem czy moze coś dać ale on jest sporo starszy od Szymka
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
SZymek nie puta tylko daje na całe szczęście on je mało rzeczy które by OLi mogły jakoś zaszkodzić , raz w tyg może dostanie małego lizaka , je krakersy te dla dzieci wawelskie smoki ale Ola też to je , te ciasteczka safari , chrupki tak jak Ola . PIją z kubka jaki wpadnie w łapy czyli Ola z SZymkowego i odwrotnie ale do tego już przywykłam dlatego picie mają też to samo
|
#1030 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja go rozumiem jednoznacznieCytat:
![]() a co jak si ę używa ?jeśli chodzi o randap to pryskasz powierzchnię z której chcesz sie pozbyć roślin wypali wszystko poza skrzypem Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
libra
http://ecowawa.pl/index.php/artykuly/id/10/505 Ale się dziś uśmiałam u mnie w lumpie jest taki nowy gdzie są rzeczy wycenione dośc drogie jak na lumpa ale fajne można trafić . KUpiłam OLi dwie pary spodenek jedne takie http://allegro.pl/early-days-sliczne...586806396.html i drugie jakby od tego samego 2 paka ale różowe . wisiały ich 4 szt dwie taki i dwie te różowe , na jednych tych w kwiatki była cena 15 na drugich 12 , na różowych na jednych 9 na drugich 7 no i zgłupiałam bo rozmiar ten sam poszłam do baby to się zaczęła tłumaczyć że tam plamka to te tańsze a te bardziej wycięte ( cztery sztuki takie same i jak nowe ) .. jednym słowem wycena z kosmosu - jaki ma pani humor tak wyceni Ale Ola na lato ubrana chyba juz
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Ania , o to nie słyszałam o takim czymś , ja stosuję randap na chwasty których nie chcę np. na podwórku , no teraz odpada bo Miko jest ,pozostaje gorąca woda ale aż tak dużo znowu nie mam do polewania.
A na mrówki też kupiłam coś innego nie pamiętam nazwy bo to jakaś nowość , to dopiero mendy nie można ich wytępić
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz też raczej przy Olce to nic nie będziemy robić i teściowa gdzieś o tym boraxie wyczytała dlatego pytam
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie przy małych dzieciach strach bo nigdy nie wiadomo czy coś z ziemi nie podniesie i do buzi nie wsadzi, a może solą posypać,też wypali
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
WROCILAM !!!! pogoda nas z gor wygonila...
drcron a ja cie utluke... bylas od nas 15min autem i nic sie wczesniej nie chwalilas ze jedziesz w tamte okolice.... ana... a te portki to takie co ukryja wieksze uda?? topy juz w bserwowanych....tylko jakie spodnie do nich? |
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia też lubi brzegi od pizzy i mleko krowie też czasami dostanie. Przeważnie tż jej robi płatki z mlekiem bo on to jada, a ja nie lubie mleka.
Ja zaczynam się martwić Zosią, ona strasznie dużo je. Boje się że jest z nią coś nie tak. Ona całe dzień od rana do wieczora non stop je i pije strasznie dużo wody. ;/
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Ja już na nogach, mały w naszym łóżku do tż wtulony, mleko zjadł i śpią, a ja muszę oceny w pisać do dziennika internetowego bo jutro wywiadówkę mam
|
|
#1038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu to nie daje smażonego, i słodyczy. To ze teraz dziecku czegoś nie damy to nie spowoduje urazu do fast foodów na cale życie, czy słodyczy. Dla dzieci to rodzice są przykładem, jak my będziemy jeść warzywa i owoce to dziecko też, a jak widzi że mama sama tylko podjada różne rzeczy, i warzyw nie tknie, to to że teraz będziemy wmuszać to nic nie da. Mój je to co my jemy, no ale fakt, soli daje tylko odrobinkę, a nie normalnie jak kiedyś. Ale wszyscy się przyzwyczaili, jak ktoś chce to dosoli na talerzu. Z aktywnościa fizyczną tak jak z jedzeniem, jak będziemy siedziały na tyłkach, co najwyżej zakupy na mieście, to dziecko też niechętnie podejdzie w przyszłości do sportu. Moje dzieciaki nauczone że jedzenie zdrowia nie zapewni, trzeba też się dotlenić ![]() ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
może jak będziesz u pediatry to zwróć jej na to uwagę, może jej czegoś brakuje, jakiejś witaminy, no sama nie wiem.
|
|
|
#1039 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale Nina już od dobrych 2 miesięcy dostaje owsianke na krowim mlekuCytat:
A lidlowe kosmetyki zwłaszcza shauda(mogę literówki walić,bo nie pamiętam nazw dokładnych)linia z aloesem mają świetne składy.Dziewczyny się zachwycają i czekają na takie dni jak "dzień piękna w lidlu".Ja widziałam też już gazetkę i kupię ich róż do policzków,zobaczę czy widzę różnice między nim,a tymi drogaśnymi Na pewno warto kupić,spróbować ich kosmetyków.W skład Ci nie zajrzę kulek,bo nie mam nigdzie.Tam jest czasami żel aloesowy do ciała to wiem,że dziewczyny używają go jako odżywki do włosów,bo składowo się nadaje i są zadowolone bardzo z działania.Aloes fajnie nawilża. Cytat:
W tym roku już się boję łazić do lumpa,bo na ten rok mała już ubrana,a ja to bez umiaru brałabym wszystko co fajne ipotem znowu bym "ryczała",że "kiedy ona to znosi"Cytat:
![]() Cytat:
na dupie i w udach właśnie.Ale mi to nie przeszkadza,bo i tak noszone wyglądają fajne.A w jakich najcześniej portach latasz? jezu muszę lecieć miksture w włosów zmyć,bo kiedyś łysa zostanę
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda bo ja nie wiedziałam ze tam pojedziemy plany były inne ale zaspaliśmy
i w drodze eliminacji został Karpacz moze nastepnym razem się uda spotkac jakby co to bede pisała ![]() a ja muszę cos dzisiaj wymyślić żeby z Julką w domu nie siedzieć bo dostaniemy kota ona ciągnie mnie za nogawkę i mówi mama papa a dzisiaj zaś pada choć wczoraj wieczorem po deszczu chodziłyśmy w płaszczach i kaloszach moje dziecko miało nieziemski ubaw jak skakała po kałużach ale dzisiaj nie mam zamiaru moknąć Młoda lub Evitka nie wiesz może czy u was we wrocławiu jest dzisiaj otwarty ten Park wodny i czy tam fajnie jest ? zrobie wszystko by nie siedzieć w domu bo kociokwiku idzie dostać ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ana moje te z kokardka wyglądają tak samo najlepsze są zaraz po praniu takie fajnie dopasowane ale potem juz wiszą ja mam tez te z japanstyle http://allegro.pl/pt-0005s-rr-harem-...8.html#gallery też je bardzo lubię choć kiepskie gatunkowo za taką cenę czego więcej wymagać kosztuja mniej niż spodnie w naszym lumpku
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ten deszczowy poranek.
Mieliśmy jechać do zoo w Opolu a tu dupa. No chyba że przestanie padać. Wczoraj moja siostra z rodziną pojechali do siebie. Przez ten czas jak tu byli to ja nie wiedziałam że mam dziecko. Moje siostrzenice wprost biły się o to kto zajmuje się Oliwką. I wyliczały sobie czas. Więc tylko pozostawała mi ta praktyczna strona opieki: karmienie, przewijanie, ubieranie mycie. Stwierdziliśmy że dziewczynki mogą u nas zostać .A teraz do końca tygodnia będę siedziała z dzieckiem. Dobra nie zostawię Cię samej. A Ty niedługo urodzinki masz i to takie piękne okrągłe. Była tu z nami jakiś czas April która też w kwietniu miała urodziny ale coś się nie odzywa. Szkoda. Martuko też należy do tych opóźnionych . Ana - faktycznie gdzie ja znajdę takie drugie wyrodne i "kłótliwe" matki. ![]() ![]() .
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas pada śnieg
takie wielkie płaty tego to jeszcze nie było w maju oby do piątku się ociepliło bo my komunie mamy 2 pod rząd i nie uśmiecha mmi się w płaszczu zimowym iść
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Tz wczoraj poszedł na spacer z mała i przynieśli mi bukiet pachnącego bzu. I teraz mi pięknie pachnie w domu.
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce odchodzić nie pisząc ani słowa :/
Dziękuje Wam za wszystko
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa - Ty się tak nie denerwuj.
Ja lubię Ciebie i chciałabym w dalszym ciągu śledzić dorastanie Maciusia. I mam nadzieję że będziesz się odzywała częściej. Bo jeżeli masz inne zdanie na jakiś temat to po prostu należy je powiedzieć. Nie możemy wszystkie być takie same bo było by strasznie nudno. A jeżeli coś Cię uraziło w czyjeś wypowiedzi to napisz do tej osoby podając dokładnie o co Ci chodzi. Moja bardzo dobra przyjaciółka nie cierpiała jak ją wyzywałam w żartach od krów. Nie była to złośliwość z mojej strony po prostu tak lubię "pieszczotliwie" do kogoś mówić. Powiedział mi o tym że jej to przeszkadza mimo że wie że nie robię tego złośliwie. Zmieniłam na coś innego np. "idiotka" i było już OK . Zawsze można się dogadać i znaleźć kompromis. ![]() Darusia - i Ty też tu nam nie znikaj bo bardzo pusto będzie bez Ciebie.
|
#1047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przyjechał a do domu i pluje z wielką radością do tej pory Chociaż teraz siostra dostała od zająca wielki dom dla lalek i coś tam szeptała"że jak Ninka do domu pojedzie to w końcu będzie mogła go sobie ustawić,bo tak to jej wszystko Ninka popsuje"![]() Cytat:
My się pakujemy i zaraz jedziemy.U nas słonecznie,ładnie. Miłego dnia
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
mała dzisiaj zrobiła kupkę normalną ale na samym początku była żadka.nie ma gorączki już. do jakiego momentu podawac jej smecte? aż kupa będzie całkiem twarda? i orsalit?
za to ja nie spałam pół nocy i nad ranem miałam spotkanie z muszlą klozetową ![]() chlusnęło ze mnie 3 razy tak jak z małej, i ulżyło mi na żołądku. teraz bolą mnie plecy, nawet jak biję brawo to palce mnie bolą.wszystko mnie boli. ana, Ty jesteś specem od mody. ja jestem grubsza, więc czy do takich nie całkiem rurek pasują takie szersze bluzki zakończone gumką na dole? pop, czekam na zdjęcia Oliwki
Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-05-03 o 09:51 |
|
|
|
#1050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MOze to taka jej uroda ale czasami jest to oznaka że coś się dzieje w organiźmie szczególnie chyba nadmierne picie ale nie jestem pewna . a z czego ona pije ? Bo kolegi synek pił bardzo dużo ale on nie ssał smoczka tylko z butelki go sobie robił tak się uspokajał w efekcie wypijał masakryczne ilości przez cały dzień tylko po to żeby mieć kontakt z tym smoczkiem. Tak samo jak zasypiał to ta butelka musiała być i przed zaśnięciem obalał taką 330 wody i nie raz się jeszcze domagał . oczywiście zmiana pieluchy niemal co chwilkę bo tak sikał Cytat:
Cytat:
Ale my zawsze razem jeździmy i zawsze się dzieciaki super bawią . A TY chyba z nimi na wakacje jedziesz ? dobrze pamiętam ? jeszcze z taka kolezanką jeździliśmy co ma dwóch chłopaków 6 i 3 lata więc jak już była 6 dzieci to wogóe tych dzieci nie było , same się pilnowały![]() Cytat:
WYkimałam się do 8 . co u mnie jest rzadkością . Dzis jest u nas festyn dla dzieci mam tylko nadzieję że będzie pogoda ![]() Ale jak już pisałam wcześnie po raz kolejny sprawdziło się że ja to mam zawsze pogodę nad morzem bo jak my byliśmy było super przyjechałam i już do bani .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

uwielbiam te nasze klotnie

jaki ladny" 

ja go rozumiem jednoznacznie

ja mam tez te z japanstyle