|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Irmith ja jestem w 18 i nie czuje, czasem mam wrażenie ze mam w brzuchu jakies babelki albo takie jakies burczenie-jakby ale nie wiem czy to jakaś oznaka-jestem beznadziejna nawet nie poznam jak mnie dziecka puknie
|
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja też zaczynam myśleć że nawet własnego dziecka nie umiem wyczuć że jakaś gruboskórna jestem
ja nie zauważam żadnych rybek ani nic takiego
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
I jak z tym dzidziusiem urodzonym w 26 tygodniu? Wszystko ok?
Kurcze ja nie umiem się zebrać na takie czytanie. Zazwyczaj przeglądam w poszukiwaniu opisów, zdjęć, relacji. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() Na pewno poczujecie. A moj jakiś taki leniwy w ogóle prawie coś osatnio nie czuję. Macie też takie leniwe dni dzidzioli czy nie? |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
heeheeehe, dziwiłam się, że u kogoś pada śnieg....już przestałam, bo u mnie za oknem zimowa zawierucha, w szoku jestem:OA jeszcze na HBO 2 leci film p.t,,2012"-o końcu świata
|
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- z golgie idziemy łeb w łeb na suwaczku. Ostatnią @ miałaś 24grudnia? z cyklami 28dniowymi??? Termin 30września?
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc to nie wiem, chyba tak ale myśl o tym przerażająca.
Ja też miałam ostatnią @24 grudnia przy cyklu cirka about 30 dni i właśnie i suwaczek i gin mi liczą TP na 1.10 i dziś mam coś koło 18tc4d więc chyba tak jak z miesiącami tak i z tygodniami coś jest namieszane ale ostatecznie i tak mało która urodzi zgodnie z kolejką
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
witam mamuski,
macie takie tempo ze nie wyrabiam was czytac a nie mam za bardzo czasu zeby nadrabiac bo internet uzywam tylko w pracy. w domu strasznie mi muli. acelinka gratuluje coreczki! do mojego usg jeszcze rowno 3 tygodnie. juz sie nie moge doczekac czy ta moja kruszynka to bedzie kruszynka czy kruszynek
|
#4089 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam wizytę za tydzień
|
|
|
|
#4090 | |||||||||
|
kosmitka
|
Pamiętam, bo to dosyć drogi wózek i akurat przez cenę utkwiłaś mi w pamięci
Cytat:
![]() Dla mnie też czas tak szybko płynie, zanim się obejrzę mija 4 tygodnie i mam kolejną wizytę. Wydaje mi się, że niedawno przeżywałam usg połówkowe, a tu za 1,5 tygodnia kolejna wizyta. Cytat:
Cytat:
chyba jesteś najszczuplejsza z nas wszystkich!Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co pamiętam, to chyba chciałaś x landera? Już Ci się nie podoba? Cytat:
, to niesprawiedliwe.Cytat:
Cytat:
. Chyba jestem wątkową rekordzistką, bo mam pewnie z 12 kg do przodu.Cytat:
.---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Jak tak patrzę na listę, to ze znajomych mi nicków Acelinka i Natka oraz ja jako pierwsze się rozpakujemy. Zobaczymy jak ta kolejność się sprawdzi .
|
|
|
#4091 | ||
|
Zadomowienie
|
No
Jak jestem w pracy cały dzień to juz na nic nie mam siły po... Cytat:
No ale tym zdjeciem to mnie zszokowałaś tak wygląda maj w pl??Cytat:
Ja czułam jakoś w 18tc taką przepływajaca foczkę, potem po 4 dniach znowu a teraz właśnie takie twardnienie i przesuwanie jakby piłeczki.....czasem takie delikatne szybkie wypchnięcia ale nie powiedziałabym ze to kopniaki bo to bardzo delikatne jest....no i to nie jest na środku brzucha tylko bardziej z lewej strony zawsze.... |
||
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak myślałam... jak oglądałam x factor akurat leżałam sobie na plecach i nagle to poczułam aż miałam łzy w oczach
|
|
#4094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia a mnie i gin i kalkulatory liczą własnie 25 września, a sama jeszcze jak tylko zobaczyłam kreski na teście i policzyłam na kalendarzu w telefonie to wyszło 26 wrzesnia. Więc nie wiem jakim cudem u Ciebie tak wychodzi ale masz rację - to malo istotne. Mój K. był 2 tygodnie po terminie, a licze że teraz będzie pewnie jakieś 2 tygodnie wczesniej bo mam często skurcze i jade na luteinie i nospie forte.---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Aaale cudnie
Właśnie się położyłam i wgapiałam w brzuch i widać jak brzuch przy każdym kopniaczku/obijaniu lekko podskakuje. Nie mogę się doczekać kiedy to wszystko będzie widoczne konkret. Tzn wystające nóżki, rączki, łokcie |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia no ja normalnie jem itd a waga jakos na razie nei skacze, zaczeło mnie to nawet martwic, ale ponoć tak czasem jest
![]() co do wózka to miał byc x-lander albo brevi owo, kurcze a le my jakoś chyba nie umiemy wybrać, dobrze ze jeszcze mamy czas
|
|
|
|
#4097 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
. Śmiesznie to wygląda. I brzuch podskakuje jak zwariowany hehe.Cytat:
![]() A wózek to teraz żaden z tych 2 się nie podoba, czy oba?
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia weź bo się przez ciebie doczekać nie mogę
i jeszcze nie masz suwaczka i nie wiem jaki ty tydzień dokładnie
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W spodniach nigdy nie chodziłam ciasnych, ale też od 10 tygodnia nie nosze starych - gniotły mnie zwłaszcza przy jeździe samochodem. Teraz staram się nosić sukienki, jak jest ciepło. No i mama kupiła sobie dżinsy o rozmiar za małe(bo nie miała jak zmierzyć), a na mnie są ok Wszystkie ciążowe pewnie by ze mnie spadły bo zbyt dużego brzuszka jeszcze nie mam. Jutro rano ma wizytę u gin - ciekawe na kiedy mi wyznaczy USG? Już bym chciała kolejne. Dowiedziała bym się jak maleństwo i co dalej z ta moja torbielą. Tylko martwię się że wyśle mnie znowu do tej samej co ostatnio a ona jakaś taka dziwna ![]() Właśnie rozmawiałam z tatą - w Zakopanym dmie jak licho i pewnie znów będzie padać deszcz, albo śnieg
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
ale miałam chwile grozy
- ide do wc a tam wkladka czerwona. Serce mi podeszło do gardła, ale przyglądam się, a to się przykleiło mnóstwo nitek z mojej nowej czerwonej bielizny
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Ancia najlepsze zjawisko to takei ze waga jakoś duzo nie rosnie a brzuchol mam duży i widze po ciuchach ze rośnie-kurcze jaies dziwne to wszystko
![]() a wózek to te dwa na razie sa pod obserwacją na tak- ze wskazaniem na xlandera ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4103 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na wadze +2kg ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
O z tymi nitkami to też tak miałam
![]() A kiedyś się zacięłam i to samo. Kto by pomyślał że będzie nas kiedyś tak przerażała krew na majtkach w końcu my, weteranki, co miesiąc potop a teraz kropelka i panika hahah
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę albo zielony, albo czerwony, no albo błękitny
|
|
#4106 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.Chciałabym sobie jeszcze jedne może dżinsy ciążowe kupić, bo mam w sumie jedne ale grube. A Ty chodzisz na nfz tak? I dlatego oddzielnie masz wizyty a oddzielnie usg? Nie możesz poprosić, by skeirował Cię do innego lekarza, bo tamta była dziwna i nieuprzejma? Cytat:
.Cytat:
Muszę się przyjrzeć tym xlanderom, bo właśnie jakoś mi się nie spodobały. Hihi to zdecydowana na kolor jesteś .
|
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
JA to najchętniej bym wzięła czarny
nie lubię ani zieleni, ani jakoś specjalnie niebieskiego czy czerwonego. Ale czarny taki ponury ;/
|
|
|
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
Mi to się strasznie podoba Maxi Cosi Mura 4
http://www.bobowozki.com.pl/product_...0&%3CosCsid%3E tylko szkopuł jest taki, że jest bardzo drogi ![]() Kolejnymi typami nad którymi się zastanawiam to Mutsy Transporter i właśnie X-Lander
|
|
|
|
#4110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem że moja gin i ta od usg to koleżanki. Jest jeszcze facet u którego byłam na pierwszym ale też mi nie pasował nie wiem ile jeszcze osób w tej przychodni robi usg. Chyba jutro na bezczela zapytam gdzie w innej przychodni mogę zrobić. Jak odbiorę wypłatę to pójdę pewnie prywatnie. Jakaś paranoja - sprawdziłam sobie usg w przychodniach państwowych w mojej dzielnicy - w sumie badania robi tylko 2 kolesi i jeden we wtorki a drugi w czwartki. o znalazłam cennik z prywatnej przychodni w której kiedyś byłam USG ciąży - 100zł USG ciąży połówkowe 3d (11-14tyg, 18-22tyg) - 200zł konsultacja ginekolog - 100zł jutro zadzwonię
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ja nie zauważam żadnych rybek ani nic takiego

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

na suwaczku. Ostatnią @ miałaś 24grudnia? z cyklami 28dniowymi??? Termin 30września?

chyba jesteś najszczuplejsza z nas wszystkich!
A ze spaniem to już totalny kosmos - noworodek często się budzi na karmienie, a ja zawsze synka przewijalam przed karmieniem, bo małe jelitka i mała pieluszka = częste awarie. A jak zapalę światlo żeby przewijać lub jak maleństwo zacznie płakać to Konrad na 100% tez się obudzi i sam nie zaśnie. Muszę to dobrze przemysleć ale poki co mam tylko bol glowy
tak wygląda maj w pl??
- ide do wc a tam wkladka czerwona. Serce mi podeszło do gardła, ale przyglądam się, a to się przykleiło mnóstwo nitek z mojej nowej czerwonej bielizny