DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 13:43   #4531
karmeelek
Zadomowienie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Matematyka, to jest to!
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
oj tak - matematyka jest świetna! (fizyka też ) zamierzam w przyszłym roku 'dozdawać' maturę z matmy właśnie, bo u mnie jeszcze była nieobowiązkowa... tylko co nieco trzeba będzie sobie przypomnieć bo trochę czasu minęło
Macie rację - matematyka jest super! Idąc do liceum myślałam, że zostanę polonistką a tu matematyk się ze mnie zrobił

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Jeszcze 2 kg do wyznaczonego celu Do 1 czerwca na pewno dam radę Czyli wszystko ładnie pięknie,tak jak sobie postanowiłam
Chociaż dukan obiecał mi MARZEC haha
Mi zostały 3 kg ... I też miałam skończyć w marcu

Tchnienie chudzinka z Ciebie była!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:47   #4532
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Macie rację - matematyka jest super! Idąc do liceum myślałam, że zostanę polonistką a tu matematyk się ze mnie zrobił

Mi zostały 3 kg ... I też miałam skończyć w marcu

Tchnienie chudzinka z Ciebie była!
ja też wielka humanistka w liceum, na dziennikarstwo chciałam, ale zdawałam matmę i dostałam się na ekonomię;p a tu trochę matmy jest...
Stary 2011-05-03, 13:50   #4533
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
ja też wielka humanistka w liceum, na dziennikarstwo chciałam, ale zdawałam matmę i dostałam się na ekonomię;p a tu trochę matmy jest...
Ja za grosz nie jestem ścisłym umysłem Owszem,rozwiążę zadania matematyczne,nie jest to dla mnie jakieś skomplikowane,ale potrzebuje maksymalnej ciszy,skupienia i trochę czasu na to 12 zadań z matematyki równa się prawie nieprzespana noc
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 13:55   #4534
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Ja za grosz nie jestem ścisłym umysłem Owszem,rozwiążę zadania matematyczne,nie jest to dla mnie jakieś skomplikowane,ale potrzebuje maksymalnej ciszy,skupienia i trochę czasu na to 12 zadań z matematyki równa się prawie nieprzespana noc
a gdzie na studia planujesz? jaki kierunek ,jakie miasto;D
Stary 2011-05-03, 14:10   #4535
basia_ww
Zakorzenienie

własnie wchłonęłam obiadek
kurczaka i łososia w sosie czosnkowo cebulowo musztardowo koperkowo jogurtowym ale się napchałam

ja jestem umysłem ścisłym, uwielbiam cyferki
ale szkoła - hm kiedy to było ... ja jeszcze pisałam maturę starą, była wg mnie lepsza od tej, no ale cóż czasy się zmieniają, szkoda tylko że ta reforma szkolnictwa nie do końca się udała ... ale w naszym kraju niewiele rzeczy się udało ...
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:12   #4536
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
a gdzie na studia planujesz? jaki kierunek ,jakie miasto;D
Ja to bardziej języki Chciałabym w Lublinie na UMCS lingwistyka stosowana (angielski + rosyjski) ,jeżeli się dostanę Bo niestety nie mam ang rozszerzonego
Jak nie to kontynuuję języki wschodnie i filologia ukraińska,żeby mieć jeszcze jeden język opanowany (oprócz rosyjskiego)
Stary 2011-05-03, 14:13   #4537
WrednaZ
Raczkowanie

Piekę babkę, robię na obiad gyroska... zjem więcje otrębów niż ustawa przewiduje... ale trudno... jutro nie zjem w ogóle więc się wyrówna
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 14:16   #4538
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Piekę babkę, robię na obiad gyroska... zjem więcje otrębów niż ustawa przewiduje... ale trudno... jutro nie zjem w ogóle więc się wyrówna
zjedz jutro normalną porcję, nawet jeśli dziś zjesz za dużo ja czasem jem dwie porcje i to się nie odbija na mojej wadze
Stary 2011-05-03, 14:39   #4539
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Heeeeeeeeeeeeeej!
Wróciłam z majówkowego wypadu
Dziś śnieżyca że szkoda gadać.
Codzienne grille, niby nie zgrzeszyłam ale strach wejść na wagę.
Jadłam warzywne szaszłyczki-pychotka. Swojską kiełbaskę chudziutka, kruchutka chcieliśmy kupić na wynos do Wrocławia ale nie zdążyli zrobić buuu Tutaj na bank takiej nie dostane, tamta zupełnie inna w smaku taka naturalna
Wczoraj zaliczylismy 18nastkę kuzyna mojego B.
Torcik tak pięknie wyglądał, ale się nie dałamjutro muszę wejść na wagę ciakwe co to będzie, przez te 4 dni tylko raz byłam w wc

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:08   #4540
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Heeeeeeeeeeeeeej!
Wróciłam z majówkowego wypadu
Dziś śnieżyca że szkoda gadać.
Codzienne grille, niby nie zgrzeszyłam ale strach wejść na wagę.
Jadłam warzywne szaszłyczki-pychotka. Swojską kiełbaskę chudziutka, kruchutka chcieliśmy kupić na wynos do Wrocławia ale nie zdążyli zrobić buuu Tutaj na bank takiej nie dostane, tamta zupełnie inna w smaku taka naturalna
Wczoraj zaliczylismy 18nastkę kuzyna mojego B.
Torcik tak pięknie wyglądał, ale się nie dałamjutro muszę wejść na wagę ciakwe co to będzie, przez te 4 dni tylko raz byłam w wc
napewno nie przybrałaś, jeśli nie grzeszyłaś więc spokojnie! i gratulacje oparcia się tortu
Stary 2011-05-03, 15:13   #4541
WrednaZ
Raczkowanie

Dzisiaj to ja na serio kocham tą dietę Nie dosć, że spadek, to pojadłam sobie takich pychot, ze po prostu szok. Gyros wyszedł przepyszny, ale zapiekłam go w piekarniku - przy okazji sporo otrąb zostało na patelni, bo od tego zaczełam a babeczka, mimo, że opadła też jest pyszna. Z pełnym brzuszkiem człowiek jest szczęśliwy, aż ciężko uwierzyć, że się jest na diecie.
Stary 2011-05-03, 15:23   #4542
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Cytat:
napewno nie przybrałaś, jeśli nie grzeszyłaś więc spokojnie! i gratulacje oparcia się tortu
No niby tak, ale kurcze tyle jadlam i jadłam.. strach się bać

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:25   #4543
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
hihi, wszystko czego nie wymienił jest zakazane - a żytnich na liście nie było zaleca dziennie 2 łyżki owsianych i 1 pszennych.
W którejś z książek Dukan zalecał mniej, raczej 2 łyżki, ale może to była pierwsza chronologicznie pozycja. Ja tam żytnie jeść będę i tak, choć prawda jest taka, że każde otręby mi trocinami zajeżdżają, ale im więcej rodzajów mięsiwa i zbóż, tym lepiej. No i wiem, czemu Dukan nie pisze ni słowa o otrębach żytnich Cóż, łatwo się domyślić, ale to sprawdziłam właśnie. Największymi producentami zbóż w Unii Europejskiej są Francja i Niemcy, jednak we Francji uprawia się diabelnie mało żyta (no to ile oni mogą mieć otrębów żytnich w sklepach?), a ponad połowa produkcji to pszenica. Najwięcej żyta uprawia się w Niemczech i Polsce, ale i tak cała produkcja żyta w UE stanowi ledwie 3% produkcji zbóż w ogóle! No i sprawa prosta. Dla mnie podstawa to trzymanie się Dukana, ale bez popadania w fanatyzm. Jeśli zalecenia francuskiego doktora sprowadzi się do clou programu - do pewnych składników i ich stosunku do siebie nawzajem w jadłospisie - to można spokojnie sięgać po otręby żytnie czy jęczmienne (jeśli trafiłę na te ostatnie, to też będę je spożywała). Do tego otręby owsiane zawierają najwięcej weglowodanów, więc jak mam brać 3 łyżki otrębów dziennie, to raczej 2 pszennych, a tylko 1 owsianych. No ale każdy ma swoją metodę na Dukana.
Cytat:
Napisane przez WrednaZ
Nie dosć, że spadek, to pojadłam sobie takich pychot, ze po prostu szok. Gyros wyszedł przepyszny, ale zapiekłam go w piekarniku - przy okazji sporo otrąb zostało na patelni, bo od tego zaczełam a babeczka, mimo, że opadła też jest pyszna. Z pełnym brzuszkiem człowiek jest szczęśliwy, aż ciężko uwierzyć, że się jest na diecie.
Dziewczyny, ale mnie podkręcacie. Już się nie mogę doczekać, aż zacznę. Dziś jeszcze trochę warzyw jadłam na śniadanie, więc nie wliczam sobie dnia do diety, ale za to się dokładnie pomierzyłam. No i teraz będe wiedzieć, od czego startuję.
Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
a patrzcie co znalazłam - zdjęcie z GIMNAZJUM ale miałam nogi pewnie i tak narzekałam, że byłam gruba. co ja bym teraz za takie nogi oddała
Kurczę, skąd ja to znam. Jak miałam zgrabne, to starsznie mnie wkurzały i je zakrywałam. Miałam tylko krótką fazę na minispódniczki i szorty pod koniec klasy maturalnej i na początku studiów. Ale najgorsze, że uznałam się za niezgrabną od bioder pod koniec podstawówki, gdy mi LEKARKA powiedziała, że mam GRUBE NOGI, tak przy okazji, jak pytałam ją o swoje tzw. bóle wzrostowe. No i uwierzyłam, bo przecież lekarz niby umie ocenić ciało ludzkie. Eh, tragedia.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-03 o 15:35
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:32   #4544
WrednaZ
Raczkowanie

Ja sobie dzisiaj porobiłam fotki, w ubraniu, i w bieliznie.
Ja dojde do I celu - tj 89 kg (-15 kg od startu) to zrobię kolejną sesję... zobaczę jakie są efekty.
Stary 2011-05-03, 15:39   #4545
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
No niby tak, ale kurcze tyle jadlam i jadłam.. strach się bać
oj tam, oj tam! będzie dobrze!

Sama ciągle powtarzasz, że trzeba jeść, żeby chudnąć ! ! !

Dziewczyny ale shitowa pogoda Mieliśmy mieć super wycieczkę i dupa zbita
Za 2 godzinki przychodzą przyjaciele pograć sobie w grę planszową Przygotowałam ziemniaczki do piekarnika, pierś z kuraka i surówkę. Będzie pyszny obiad na kolację

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:41   #4546
martinq
Raczkowanie

o,2kg, to nie dużo, ale chodzi o sam fakt, przestrzegam diety, a po pierwszym dniu II fazy +0,2kg..
W ogóle tak mam ochotę na ciasto....

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:41   #4547
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
W którejś z książek Dukan zalecał mniej, raczej 2 łyżki, ale może to była pierwsza chronologicznie pozycja. Ja tam żytnie jeść będę i tak, choć prawda jest taka, że każde otręby mi trocinami zajeżdżają, ale im więcej rodzajów mięsiwa i zbóż, tym lepiej. No i wiem, czemu Dukan nie pisze ni słowa o otrębach żytnich Cóż, łatwo się domyślić, ale to sprawdziłam właśnie. Największymi producentami zbóż w Unii Europejskiej są Francja i Niemcy, jednak we Francji uprawia się diabelnie mało żyta (no to ile oni mogą mieć otrębów żytnich w sklepach?), a ponad połowa produkcji to pszenica. Najwięcej żyta uprawia się w Niemczech i Polsce, ale i tak cała produkcja żyta w UE stanowi ledwie 3% produkcji zbóż w ogóle! No i sprawa prosta. Dla mnie podstawa to trzymanie się Dukana, ale bez popadania w fanatyzm. Jeśli zalecenia francuskiego doktora sprowadzi się do clou programu - do pewnych składników i ich stosunku do siebie nawzajem w jadłospisie - to można spokojnie sięgać po otręby żytnie czy jęczmienne (jeśli trafiłę na te ostatnie, to też będę je spożywała). Do tego otręby owsiane zawierają najwięcej weglowodanów, więc jak mam brać 3 łyżki otrębów dziennie, to raczej 2 pszennych, a tylko 1 owsianych. No ale każdy ma swoją metodę na Dukana.
zgadzam się z tobą co do tych otrąb żytnich - to tak jak z ogórkami kiszonymi zamiast korniszonów... oni po prostu we francji ich nie znają... ba - w polsce kupują takie myśląc że są w occie a potem się denerwują że zepsute im ktoś sprzedał! a różnica w wartościach odżywczych chyba żadna, w dodatku w polsce chyba wszystkie korniszony mają cukier w zalewie... albo kapusta kiszona - też nic dukan o nie nie pisał. jest ujęta dopiero w książce z przepisami dla polaków...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:44   #4548
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam! będzie dobrze!

Sama ciągle powtarzasz, że trzeba jeść, żeby chudnąć ! ! !

Dziewczyny ale shitowa pogoda Mieliśmy mieć super wycieczkę i dupa zbita
Za 2 godzinki przychodzą przyjaciele pograć sobie w grę planszową Przygotowałam ziemniaczki do piekarnika, pierś z kuraka i surówkę. Będzie pyszny obiad na kolację
Pogoda okropna,to fakt My też mieliśmy z TŻem dzień przed maturką rozłożyć się na słoneczku i popytać się na wyrywki przy okazji się trochę wyluzować A tu :dupa: nikomu się nie chce wychylać nosa z domu
Stary 2011-05-03, 15:45   #4549
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
o,2kg, to nie dużo, ale chodzi o sam fakt, przestrzegam diety, a po pierwszym dniu II fazy +0,2kg..
a pijesz wystarczającą ilość wody? nie zbliża ci się okres? kupka była? dużo może być przyczyn wzrostu... mało kto ma codziennie taką samą wagę. nawet osoby nie odchudzające się i na oko trzymające od lat taką samą wagę - tylko oni nie warzą się codziennie więc tego nie zauważają może lepiej nie waż się codziennie tylko np. po każdym cyklu P...

o, też się u mnie śnieg rozpadał! ładną mamy zimę tej wiosny ale to wszystko przez globalne ocieplenie...
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 15:49   #4550
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
po warzywach zatrzymuje się woda i zawsze są wzrosty nie ma co płakać, tylko jechać dalej. mi się zdarza "przybrać" wody nawet 1,5kg w dwa dni, ale nie przejmuję się, bo wiem, że spadnie a 1 dzień II fazy, to warzywny, więc nie masz co narzekać jak ja bym chciała, żeby mi o 0,2 wzrastało, a nie o 1kg
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
a pijesz wystarczającą ilość wody? nie zbliża ci się okres? kupka była? dużo może być przyczyn wzrostu... mało kto ma codziennie taką samą wagę. nawet osoby nie odchudzające się i na oko trzymające od lat taką samą wagę - tylko oni nie warzą się codziennie więc tego nie zauważają może lepiej nie waż się codziennie tylko np. po każdym cyklu P...
dokładnie i nieobce nam zastoje również, czasem waga stoi, nie wiadomo czemu. czasem spada 1kg tygodniowo, a czasem 0,3 tygodniowo. tak już jest. widać to na schodkowych wykresach
Stary 2011-05-03, 15:58   #4551
mroziq
Zadomowienie

U mnie to z tą wagą dziwnie,ale równomiernie Od samego początku leciał 1 kg na 10 dni (co tyle się ważę),a teraz 0.8 kg,ale jest już końcówka więc się nie martwię I tak chcę potrzymać II fazę do 1 czerwca
Stary 2011-05-03, 16:12   #4552
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

witam wszystkie chudzinki Kochane moje teskinlam za Wami widzialam ze jeedyna wpadla i nadia

moj Olaf chory gil po pachy siedzi z Tatkiem w domu a ja w pracy ech

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 16:56   #4553
MarTynx
Raczkowanie

Dziewczyny... od dziś wróciłam do dukania. Wkurzyłam się, że gdyby nie przerwa to już dawno miałabym płaski brzuszek, a tak tylko straciłam czas i bd musiała się męczyć patrząc na spacerowiczów idących z lodami Ale dieta jest tak banalnie łatwa, że nie wiem czemu ją przerwałam. Właściwie przeszłam jakby na III fazę, bo nawyki żywieniowe jednak zostały, ale to nie zmienia faktu, że źle zrobiłam. I wgl mam teraz luz, bo mój tata zaczął się odchudzać na dukanie i nie muszę w kółko sobie gotować, bo albo mama, albo tata ugotuje Nie wiem czemu wcześniej do was nie wróciłam W czerwcu wkleję zdjęcia przed dietą, przed przerwą i z czerwca, wiec muszę się ostro wziąć za siebie

122 zdjęcia francuski która schudła na dukanie http://album.aufeminin.com/album/see...bebe.html#p122

Edytowane przez MarTynx
Czas edycji: 2011-05-03 o 17:01
MarTynx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:22   #4554
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MarTynx Pokaż wiadomość
122 zdjęcia francuski która schudła na dukanie http://album.aufeminin.com/album/see...bebe.html#p122
suuuper

a Ty pewnie że dasz radę

ale się najadłam-budyń + kawa
Stary 2011-05-03, 17:34   #4555
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

no mi tezeje galaretka ktora zrobilam w pracy moze do tego jogurt naturalny ze slodzikiem i kawka to tez sie najem ech juz nie moge sie doczekac heehehe

ale pogoda pamietam 2 lata temu bylam z brzuchem to juz komary i upal i grill nad Wisłą

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 17:50   #4556
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
witam wszystkie chudzinki Kochane moje teskinlam za Wami widzialam ze jeedyna wpadla i nadia

moj Olaf chory gil po pachy siedzi z Tatkiem w domu a ja w pracy ech
My też tęskniłyśmy
Nie dziwne że Olafek chory...Ta pogoda zaskakuje,że nie wiem... Kwiecień się już skończył ! Zimo SIO!
Zdrówka dla synka Poprzytulaj go od ciotek dukanek

Cytat:
Napisane przez MarTynx Pokaż wiadomość

Wooow Aż ma się ochotę znowu przytyć i zrobić taką foto-historię o sobie,żeby kiedyś inni tak nas podziwiali

Idę się przejść troszkę,pozbierać myśli i na cmentarz...Mimo pogody potrzebuję się przewietrzyć przed jutrem Pamiętajcie żeby trzymać kciuki
Stary 2011-05-03, 18:07   #4557
popolka
BAN stały

hej ho

tż sobie juz pojechał i teraz nie mam sie do kogo przytulic
tak mi smutno że oglądam stary film o miłosci

jeszcze strasznie chce mi sie słodkiego a nic nie mam
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:11   #4558
brombusia
Zakorzenienie

Heloł

Nadiia daj sobie trochę czasu, mózg najwidoczniej na nadążył za ciałem
Skoro sama wiesz, że to tylko wrażenie, to jesteś na dobrej drodze.

Pandziu
Zdrówka życzę Olafkowi

U mnie dzisiaj nawet śnieg padał, okropna ta pogoda, dobrze że nie dałam się wmanewrować w składanie kwiatów przy pomniku
Młody szaleje okropnie, jestem wykończona jak koń po westernie

Basiu u mnie też teraz waga, którą miałam względnie długo i bardzo opornie idzie, chociaż ja dopiero na początku drogi, w dodatku przez tą pogodę ciągle mam ochotę na słodkie

Tchnienie skąd wzięłaś te zdjęcia motywatory, z jakiegoś forum?
Daj linka

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:19   #4559
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Tchnienie skąd wzięłaś te zdjęcia motywatory, z jakiegoś forum?
Daj linka
wpisałam "before after dukan" w galerii google
Stary 2011-05-03, 18:21   #4560
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

już mi trochę lepiej, ale masakra była...

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
hej ho

tż sobie juz pojechał i teraz nie mam sie do kogo przytulic
tak mi smutno że oglądam stary film o miłosci

jeszcze strasznie chce mi sie słodkiego a nic nie mam
mój tz też wyjeżdża w poniedzialek

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości