|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
U mnie dzisiaj rocznica ślubu.
Może w maju coś zaskoczy.
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Siedzimy z TŻtem w domu i sięobijamy. Mieliśmy iść na grilla ale pogoda deszczowa u mnie w mieście.
|
|
#3753 |
|
kizia_mizia
|
mam pytanie, i mam nadzieje że Wy będziecie obiketywne. Może jestem nienormalna ale bardzo pragnę dziecka. W lipcu będe miała 19 lat, a chciałabym zacząć się starać od czerwca. Dodam że w przyszlym roku mam mature, ale na dzidzię liczę na marzec. Co myślicie? Czy to nie poważne i nie odpowiedzialne?
|
#3754 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A z czego będziesz się utrzymywać?
|
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bedac w Twoim wieku poczulam, ze chce byc mama. Rowniez najlepiej jakby to bylo juz teraz, natychmiast. Jednak przeczekalam to ... teraz koncze studia i spokojnie staram sie o dziecko i jestem wdzieczna mezowi, ze wtedy nie spelnilismy ''mojego kaprysu'', bo wtedy tak bylo. Z trudem mi to przyznac ale tak bylo. Nie mialam pracy, studiowalam zaocznie, wiec pozostawalo siedzenie w domu i czekanie na meza. Akurat zlozylo sie tak ze kolezanka urodzila synka - wtedy malo mi nie odbilo. Ale dalam rade, wiem ze mozna to przeczekac - trzeba tylko ustalic sobie priorytety w zyciu, odpowiedziec na pytanie - Dlaczego te dziecko chcemy miec?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-05-01 o 14:34 |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja będąc na Twoim miejscu poczekałabym do matury. Podobnie jak emigra uważam, że posiadanie dziecka nie musi być zależne od wieku, ale trzeba mieć na nie środki i warunki, a nie zrzucać obowiązki na np. rodziców bo Ty masz jeszcze szkołę do skończenia. |
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wogóle to strasznie spokojnie tutaj ostatnio...
|
|
|
#3758 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Wszystkim życzę udanej majówki ![]() żebyśmy się uwolniły od ciążowego stresu ;-) ja we wtorek rano lecę na tydzień do Anglii,akurat tam się dowiem czy okres przyszedł czy nie.. Myślę,że znowu nic z tego...ale już się tak nie stresuje jak kiedyś:znalazłam sobie nowe zajęcie-pomagam w adopcjach zwierząt.jestem czasem domem tymczasowym dla zwierzaków i już mam plany z tym związane co najmniej do lipca,więc trochę głowa odpocznie od myśli z ciążą ;-) co nie oznacza wcale,że nie skakałabym do góry i dziękowała Bogu ze wszystkich sił,gdybym zobaczyła dwie kreski na teście... Ale co poradzić,życie..To jedna z tych spraw w życiu,które nie zależą od nas echh P.s Verkasok:tu będzie wypowiedź bez złości:najpierw radziłabym Ci kupno np.psa,niż staranie się o dziecko w tym wieku i to jeszcze przed maturą.Obowiązki niemalże te same:a odpowiedzialność jakby ciut mniejsza...Ja sama zawsze byłam strasznie dorosła,bo wychowywana bez rodziców niemalże,mieszkałam sama,miałam kupę wolności itp.IAle dziecko to ogromna odpowiedzialność i może przewrócić życie do góry nogami-zarówno na lepsze jak i dla niektórych niestety na gorsze,jeśli ktoś nie jest gotowy na taki krok Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2011-05-01 o 21:13 |
|
|
|
#3759 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja również w Twoim wieku byłam już pewna, że w życiu najważniejsze jest dla mnie to, żeby mieć rodzinę Niezbyt wiele napisałaś nam o swojej sytuacji, a to jest tak naprawdę ważniejsze niż Twój wiek Zgadzam się z Tobą Wiesz, był taki okres na wątku, że pojawiło się dużo nowych dziewczyn, a zdecydowana większość tych, które pisały wcześniej, zniknęła Ciebie też chwilkę nie było to może Ty mi powiesz dlaczego tak się stało?Cytat:
![]() Ja na szczęście jeszcze nie zdążyłam tego stresu poczuć i odganiam go od siebie rękami i nogami ![]() A dla Ciebie brawa za podejście i opiekowanie się zwierzakami
|
||
|
|
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Majówka do bani, deszcz leje i zimno. Brrryyyy. Chociaż jest czas na przytulanka. Ja przez kilka dni miałam takiego doła, że nie chciało mi się nawet udzielać. Nie lubię siać pesymizmu. Dziś już lepiej. Poprzytulałam się z mężem w weekend i chyba wstrzeliliśmy się w dni płodne.Chociaż śluzu niedużo, to ewidentnie rozciągliwy. Dodatkowo dzisiaj miałam skok tempki, także tylko zostało czeka na efekty. Po 3 dniach skoku mam zacząć brać luteinę. A tak wogóle to mam plan posprzątać dziś w domku, mąż w pracy to skorzystam z czasu wolnego.
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznaje sie bez bicia Ale teraz to moze ten ddlllugi weekend swiateczno - majowy tak wplynal na ilosc postow
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
i ja powracam do forum trochę musiałam nadrobić chociaż staram się podczytywać regularnie troszkę się wydarzyło więc wszystkim zafasolkowanym jeszcze raz gratulacje ![]() a reszcie wytrwałości i powodzenia w staraniach ![]() co do majówki szybko mija szkoda tylko że taka średnia pogoda ale co zrobić zaraz lecę po kawunię i jeszcze doczytam was do końca
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
no i po faworkach. @ mnie dzisiaj dopadła...
no trudno zaczynamy 5 cykl starań
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno nowy będzie szczęśliwszy
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
proszę się nie smutac
pewnie ciąże się u nas pojawią z zaskoczenia ![]() mi zostało 3 dni do okresu,szyjkę mam wysoko,ledwo mogę ją dosięgnąc,a najczęściej wcale nie mogę. jest jakby dziura w niej,i jakiś mleczny białawy śluz ale nie chce się nakręcac |
|
|
|
#3767 |
|
Zadomowienie
|
Senira bardzo mi przykro
już myślałam, że Wam się udało![]() My też od tego cyklu zaczynamy, tak jak Kism. Oj jak ciężko się nie nakręcać! Brawurko kiedy testujesz? ![]() Ale ten długi weekend szybko mija, to niesprawiedliwe!
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3769 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Normalnie nie pamiętam kiedy tak źle się czułam. A wypiłam 3 piwa tylko ![]() Cytat:
, o której o dziwo TŻ pamiętał i też było przytulanie. Może tylko mnie podpuścił o tym uczczeniu 9 miesiąca, żeby wyłudzić przytulanko??? Cwaniak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepki, biały śluz to jest oznaka dni niepłodnych. Tak gdzieś przeczytałam. Ale też dużo dziewczyn pisało, że taki też śluz jest w ciąży, co byłoby logiczne, bo przecież w ciąży jest się niepłodną :P:P
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Emigra dziękuję bardzo
i również za Was i wszystkie inne staraczki![]() Aga czyżbyś miała rocznicę 24 lipca tak jak i my? ![]() The Fall z okazji rocznicy spełnienia wszystkich marzeń i dużo miłości!:róża: Co do zwierzątek to mi się marzy psiak, ale niestety nie mamy warunków
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Co do psiaka to również nie mam warunków na takiego stałego,ale może czasowego bym się podjęła.
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy pierwsza rocznice slubu 15 lipca
a 14 lipca 5 bycia razem Aga_bre - tak, bialy sluz to oznaka nieplodnych dni, ale swiadczy tez uwaga - o przebyciu owulacji
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
To super
kolejna wspólna cecha Ja mam mojego kochanego psiaka u rodziców natomiast z mężem mamy rybki, w tym jedną dość zakręconą, bo lubi od czasu do czasu leżeć brzuchem do góry![]() Emigra więc Ty też jesteś lipcową panną młodą
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2011-05-02 o 15:11 |
|
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki,sprawa z domem tymczasowym jest super rozwiązaniem-tylko trzeba sobie odpowiedziec na pytanie czy chcemy młodziutkie zwierzątko czy dorosłe już.U nas jest łatwiej bo mamy swojego psiaka i koty na stałe,a reszta jest na dochodne-więc tu w grę wchodzą tylko psie i kocie maleństwa.
Do tej pory albo znajdowaliśmy szczeniaki ot tak,a to w worku,a to od kogoś musieliśmy brać,bo się źle zajmował i szukaliśmy domu na własną rękę i z własnymi kosztami-które nieraz są bardzo duże. Ale właśnie w schronisko w Warszawie,nie wiem niestety jak w innych miastach,jest taka akcja jak rodzina zastępcza: http://www.psianiol.org.pl/co_robimy...zina_zastepcza Jeszcze nie korzystaliśmy z tego programu,dopiero jak wrócimy po urlopach.Ale już się pytaliśmy,że jest zwrot kaski za jedzonko,za leczenie,nio chyba,że ktoś dysponuje pieniążkami,to może sam opłacać. Ogólnie fajna sprawa jeszcze są dwa fora na których również są poszukiwane domki tymczasowe: www.dogomania.pl oraz www.miau.pl Trzeba tylko pamiętać,że bardzo łatwo jest się przyzwyczaić do takiego zwierzaka,i aż łzy cisną się do oczu jak wyjeżdża do nowego domku... I trzeba też wziąć pod uwagę,że czasami adopcja trwa parę dni,a czasami parę miesięcy... p.s co do testowania - to nie testuję w tym cyklu ;-) jak spontan to spontan ;-) nabrałam sobie na wyjazd całą kosmetyczkę nospy i podpasek jakby co ;-) |
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem 24 para hihi ;] my mamy psa i rodzice moi to smao ;] hahahaha
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Co tu dzisiaj tak cicho? Śnieg Was zasypał?
Sprawdziłam dzisiaj u siebie w mieście możliwości dotyczące domu tymczasowego dla zwierzaków. Muszę to przemyśleć.
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
Witam po weekendzie
oj było imprezowo i tego potrzebowałam.Ale z majóweczki musiałam wrócić na kontrolne USG i darłam 200km na badanie i powrót w bieszczady ![]() Dziś 12dc i tempka mi skoczyła ale myśle że to w związku z nieprzespana nocą (mam nadzieje) bo z przytulaniem czekamy do dni płodnych, a puki co nic na nie nie wskazuje. Za 4 dni zaczne robić testy LH i czekać na piękne 2 krechy żeby wiedzieć kiedy rzucić się na męża po takim wyposzczeniu heheheTrzymam kciuki za nowe starczki
|
#3778 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam was dziewczyny
Majówka prawie udana, gdyby nie pogoda byłoby na 5+ W drugi dzień było cudne słoneczko i dzisiaj ok.10-12-j bo potem to już coraz gorzej i gdy wracając widzieliśmy auta zaśnieżone to nie mogliśmy uwierzyć ![]() Cytat:
rozumiem, że śluzu płodnego już nie masz? bo jak jest jeszcze to dzisiaj poprawcie przytulanki- gdzieś czytałam,że owulka może być przed w trakcie jak i po skoku( 3 dni od skoku są jeszcze teoretycznie dniami płodnymi, bo odtwarza się czop szyjkowy więc przez otwartą szyjkę mogą jeszcze wniknąć plemniki) ale to taka moja mała dygresja ![]() Luknęłam na twój pokręcony cykl i normalnie tam są jaja jak berety No chyba, że 25 d.c. był skok ale potem to już jakieś cuda się działy Nie dołuje cię absolutnie ale wykres meega dziwny. Zawsze masz takie długie cykle? Jakieś problemy z hormonami? Oczywiście jak nie chcesz odpowiadać to luzik- naprawdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chętnie się przyłączyła ale ja jestem z tych wrażliwców i pewnie sama bym każdego zwierzaka adoptowała, bo nie umiałabym oddać....
|
|
#3779 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj są zdecydowanie ja zgłupiałam .... co do długości wcześniej miałam po 33 - 35 dni poprzedni 49 dni już gin mówiła ze bez owulacyjny i potem okazało się że jednak owu piękna była .... badania hormonów miałam i w zasadzie wszystko ok , a ten cykl miałam być już na monitoringu ale gin powiedziała że nie będzie mnie bez sensu faszerować hormonami dopóki TŻ nie zrobi badań czy z nim ok .... a że był chory to si,ę przeciągnęło .... a co się dzieje z tym cyklem sama nie wiem osobiście zgłupiałam ale jutro umawiam się do gin niech powie o co chodzi .... bo teraz już zupełny kosmos....---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
choć na szczęście u nas śnieg nie padał było zimno ale znośnie .. też bym chciała mieć dom tymczasowy jednak mam dość zaborczą kicię już ostatnio koleżanka chciała zostawić są kicie na święta ale moja tak się zdenerwowała .... gość szybko musiał opuścić nasz domek , a dodam że wychowuje si ez drugim kotkiem no i na podwórku towarzystwo ma ...
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
||
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
helloo co tu tak pusto ? chyba snieg zasypal wszytskie na majowce ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

sent from iphone

Ja również w Twoim wieku byłam już pewna, że w życiu najważniejsze jest dla mnie to, żeby mieć rodzinę
Ciebie też chwilkę nie było
to może Ty mi powiesz dlaczego tak się stało?

przyznaje sie bez bicia 

Normalnie nie pamiętam kiedy tak źle się czułam. A wypiłam 3 piwa tylko 
Cwaniak. 
hehehe
Nie dołuje cię absolutnie ale wykres meega dziwny. Zawsze masz takie długie cykle? Jakieś problemy z hormonami? Oczywiście jak nie chcesz odpowiadać to luzik- naprawdę