|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
Cytat:
Wiem o czym mówicie. Ja odkąd zaczęliśmy się starać to wszędzie widzę zachwycone przyszłe mamy no i na dodatek co chwilkę ktoś z bliższych lub dalszych znajomych oznajmia nam wesołą nowinę. ![]() Co do problemów z pracą. Ja również mam tak, że niestety z jednej strony to z chęcią bym zmieniła, ale za dobrze mi płacą i wiem, że cięzko mi będzie zarobić podobne pieniądze. Z drugiej strony też boję się tego, że po ewentualnym macierzyńskim nie będę miała do czego wracać.
|
|
#3722 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
No ciężko ci będzie i ![]() Cytat:
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Test powtórzyłam i negatywny. Sama już nie wiem o co chodzi. Jeżeli @ nie pojawi się w majowy weekend to pójdę do lekarza, bo to raczej nie jest normalne.
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
FSH, LH - 2,3 dzień cyklu. ESTRADIOL - 2,3 dzień cyklu PROGESTERON, PROLAKTYNA - 21 dzień cyklu(jeżeli nie są to cykle regularne to siómego dnia po owulacji, czyli 7 dzień wyższych temperatur. TETROSTERON i pozostałe to już niezależnie od dnia cyklu. Jeżeli dziś się wstrzelisz to tylko powtórzysz FSH, LH i ESTRADIOL. Widzę, że trafiłaś na fajnego lekarza, bo ma ochotę leczyć i szuka przyczyny twoich problemów, zlecając badania. Ja prywatnie płaciłam za te trzy 63 zł. |
|
|
|
|
#3725 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Wam w ten cudnie słoneczny dzień. Ja mam już praktycznie końcówkę urlopu. Cudnie było przez ten czas. Odpoczęłam baaardzo.
Szkoda, że jutro mam być brzydka pogoda, bo standardem u mnie jest grill na majówkę. Ale mam nadzieję, że może się nie spełni prognoza. Senira ja ostatnim razem tak miałam. Powinnam dostać @ 26.03.2011r. Zrobiłam dwa testy, w końcu poszłam na betę. I co, okazało się, że @ przyszła dopiero 08.04. Lekarz powiedział, że organizm się cały czas przyzwyczaja do odstawienia anty. Stwierdził także, że na siłę nie ma co wywoływać, bo to jest mimo wszystko ingerencja w naturę i kazał poczekać do dwóch tygodni opóźnienia. A poza tym nie pamiętam która z dziewczyn mówiła, że czasem jak nie ma owulacji to organizm szaleje i mu się wszystko przestawia i czeka na zmiany hormonalne. W końcu jak tak czeka to sam się czekaniem męczy i @ przychodzi.
|
#3726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też planuje grill, a pogoda ma się zkiepścić. Straszna szkoda . Puki co trzeba się cieszyć dzisiejszym dniem i łapać słońce ile się da
|
|
#3727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam na badaniach (na wszelki wypadek zrobiłam test rano bo dziwne tow szystko u mnie ale negatyw ).Jestem po badaniach, krwawienie dalej ćmiące także nie wiem czy to jako okres traktować czy nie. Zobacze po długim weekendzie co się wydarzy i jak zrobi się autentyczny niepodważalny początek dużego okresu to pójde zrobić fsh lh i estradiol tak jak napisałaś
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Raczkowanie
|
ja już jutro uderzam na bieszczady i żadna pogoda mi nie straszna- i tak zrobie grilla
![]() teraz czekam do niedzieli na kontrolne USG co tam z moim pęcherzykiem, bo z USG wynikało że w niedziele bedzie mieć 21-22mm i przy takiej wielkości pękają. A objawów dni płodnych -ZERO-szyjka zamknięta na cztery spusty, śluz niepłodny....temperatura niska jak zwykle na początku. To dopiero 8 dc wiec objawy grają, ale co u mnie robi ten pęcherzyk?? Zostaje mi tylko czekać do niedzieli, ale coś mi się wydaje że to przetrwały z poprzedniego cyklu, albo ekspresowo narósł i i tak nic z tego nie wyjdzie bo endo nie nadąża za nim ze wzrostem. A mi się wydawało że tak łatwo jest zajść w ciąże- w końcu tyle dziewczyn wpada
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 | |
|
Rozeznanie
|
A ja jak widze dzieci tak do 4-go r.ż. to dostaje takiego uczucia ciepła i mam wrażenie, ze mogłabym takie małe od razu adoptować
![]() Cytat:
Dobrze wiem co przechodzisz. Trzymaj się dzielnie!Oglądam ślub na TV i się jednak wzruszam Potem śmigam na rowerek
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Natalala4;26604509]Dzięki bardzo właśnie nie miałam pojecia co z tym testosteronem i prolaktyną!
Byłam na badaniach (na wszelki wypadek zrobiłam test rano bo dziwne tow szystko u mnie ale negatyw ).Jestem po badaniach, krwawienie dalej ćmiące także nie wiem czy to jako okres traktować czy nie. Zobacze po długim weekendzie co się wydarzy i jak zrobi się autentyczny niepodważalny początek dużego okresu to pójde zrobić fsh lh i estradiol tak jak napisałaś [/QUOTE/]Jeśli dobrze pamiętam, to ty pisałaś o mleku z piersi (szukałam posta, ale chyba go wcięło). Najprawdopodobniej to wina prolaktyny może masz wysoką i od tego masz ten mlekotok. A jeśli jest wysoka to jest niemożliwe zajście w ciążę. Zrobisz badania to będziesz znała przyczynę tych problemów. |
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
Cisza, cisza. Wszystkie na pewno wzdychałyśmy na widok ślubu. Tzn nie tam, że im zazdroszczę, ale mi się mój przypomniał. To co jutro trzymamy kciuki za ładną pogodę.
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
No trzymamy ale coś się nie zanosi
U nas już wieje, ciemno brzydko no może trochę przytyłam ale bez przesady wdłg.tempki właśnie kończy mi się okres płodny i bądź tu człowieku mądry
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
Normalnie z nudów zaczynam podczytywać inne wątki
Jutro przygotowanka do wielkiej majówki, trzeba kiełbasy kupić na grilla i takie tam do jedzenia Kot zostaje w domku i będzie doglądany dwa razy dziennie, myślimy, że to dla niego mniejszy stres niż zabranie go do innego domu. Qrcze coś trzeba było wymyśleć wybraliśmy najmniejsze zło ![]() Hej
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-04-29 o 23:07 |
|
|
|
#3735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga! Od dziś oficjalnie dołączam do grona staraczek - minęły 3 cykle od odstawienia tabsów, dostałam dziś @ - ostatnią z której się cieszę i za parę dni starania
![]() I ja dołączam do grona płaczączych przy "usta usta". Przez jakieś 2 dni o tym rozmyślałam i przeżywałam Hej senira ![]() Jak tam dziś z @ u Ciebie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za nową pracęEee, ja tam nie widzę żadnego powodu, żeby poważnieć ![]() To trzymam kciuki za pomyślny rozwój wypadków
|
|||
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was ja i @ :/ Przylazła wyjątkowo punktualnie. No cóż, 4cs poszedł się je**ć. Na fasolkę się nie nastawialam i fasolki nie ma.
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
TŻ też mi się wydaje, że mnie "stopuje" jakby myślał, że robimy to tylko dlatego, żeby mieć maluszka. Objawów mam pełno choć wiem, że to nie ciąża, bo nie było ku temu okazji. Na początku cyklu ok. 8dc bardzo kłuły mnie jajniki ... myślałam, że taki mój urok, że wcześnie. Ale dziś wydaje mi się, że mam płodny śluz -14dc (na codzień nie obserwuję, ale z waszych opisów tak wnioskuje), a mąż wyjechał i nie wiem czy akurat nie na kilka dni ech już sama się gubię w swoich myślach
|
#3738 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby jak najszybciej się udało "zafasolkować" ![]() Ja też w domku. TŻ tylko pojechał także siedzę sama (no i pies ale on chrapie więc póki co żadnej rozrywki ) i już z nudów się skręcam
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
@ nadal brak. Zdecydowaliśmy z mężólem że jak coś to w środę rano zrobię bete io z wynikami (nie zależnie jakie) do lekarza.
|
|
#3740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
W tym miesiącu staram się wogóle nie nastawiać na fasolkę bo wiem że szanse są małe...
|
|
#3742 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz z tymi żyłami to ja w sumie zaczełam na nie zwracać uwagę, bo gdzieś przeczytałam, że to objaw ciąży. Więc w ostatnim cyklu oczywiście u siebie je również zobaczyłam (@ się spóźniała). Ale od nowego zaczełam im się baczniej przygladać i po prostu wiem, że ja mam po prsotu takie żyły do brodawek schodzące. ![]() Cytat:
Co do objawów. Może wcześniej brałaś anty?? Cytat:
Ja zaraz się szykuję na grilla. U nas na szczeście pogoda dopisała (Dln. Sląsk). Idę robić sałatkę z rucoli. Do przeczytania jutro, bo na pewno nie wytrzymam całego weekendu bez Was. :P
|
|
#3743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Smacznego i baw się dobrze
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps mozesz looknac na moj wykres ? znow sie cos dzieje - ja czuje sie na @ i jak w poprzednim cyklu zgaga mnie meczy - to chyba wina kwasu foliowego ! no i boli mnie brzuch i krzyz na @ .... ALE TROCHE SZYJKA MI SIE ROZPULCHNILA ;/
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3745 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed ciążą moje @ były"tylko" mega bolesne(zawsze zwolnienia ze szkoły a potem z pracy) Po porodzie nie pamiętam ale potem doszły mega bóle krzyża i inne atrakcje(osłabienie i rozbicie jak na grypę,zlewanie się potem i opuchnięcia twarzy)generalnie 2-3 dni nie żyje Bóle owulacyjne odczuwam od wielu lat ale były lajtowe dopiero od paru m-cy odkąd zaczęłam myśleć o dziecku poprostu katastrofa a brzuch wypycha mi tak, ze praktycznie co m-c wyglądam jak w dorodnej ciąży Cytat:
Na pozbycie się wody z organizmu, bo częściej sikasz. Jest podstawowym składnikiem tabl. na stany zapalne dróg moczowych więc w ciąży lepsza naturalna niż drogie tabl. Ja skubie sobie suszone naprawdę baardzo smaczne Cytat:
no chyba, że to fasolka ![]() Cytat:
Co do zapłodnienia to tak ok. 10 dni mija, bo od wystrzału mija trochę zanim plemniczki spotkają jajeczko (a nieraz czekają, bo go jeszcze nie ma) no i zapłodnione jajeczko wędruje przez jajowody ok.5-7 dni do macicy ![]() Oki lece jechać na majówkę.Może wezmę laptopa ale nie wiem jeszcze. Tak czy inaczej zyczę wszystkim wam udanego długiego wekeendu
|
|
#3746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za kciukasy
A owszem, ja dziś grillowałam na piwo z kolegami, a ja wizażuję ![]() kathrina, wiesz, też myślę, że może tak być, te żyłki mogły być zawsze, a dopiero teraz jak się uważnie obserwujesz, to je zauważyłaś Cytat:
![]() Cytat:
Zaczęłam tu pisać zaraz po odstawieniu tabsów, ale teraz już będę mogła razem z Wami nakręcać się, wypatrywać @, itd. Żartuję oczywiście co do nakręcania się. Planuję do tego nie dopuścić Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko Ci się poukłada i niedługo znowu będziesz mogła się z nami nakręcać
|
|||
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milej majówki
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
ależ kiepska ta majówkowa pogoda
![]() nie mam pojęcia co ze sobą zrobic... a Wy co porabiacie????
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Senira666, oczywicie trzymam mocno kciuki za srodowe wyniki Co do podejscia TZ to moj maz nie odczuwa presji gdy mowie mu ze akurat mam plodne czy owulacje ale to dopiero drugi cykl zaczynamy wiec jeszcze wyluzowani.... natomiast jak mu proponuje zeby zaczal lykac cynk i kwas foliowy to tylko mowi ''nie stresuj mnie'' hehe bo wlasnie w takich sytuacjach czuje sie chyba pod presja ... My oficjalnie zaczynamy 2 cykl, mialam troche przebojow z ta moja @ powinnien przyjsc 26.04 ale byla cisza- z rana odrobinke krwi i koniec. Potem lekkie brudzenia do 28.4 no i wieczorem dostalam normalny @ - ulzylo mi ale teraz jakby sie konczyl (4dc) mniejsza o to Pewnie wiekszosc z Was gdzies sobie wyjechala, w koncu w polsce dluzszy weekend teraz - u nas niestety tylko dzisiaj swieto pracy w nastepne dni pracowite mi to obojetne bo do pracy ide dopiero w czwartek, ale mezul musi prackowac nigdzie nie wyjezdzamy, posiedzimy w domku, pozniej moze jakis spacerek, poki co dostalam pyszne sniadanko
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

I tu UWAGA chyba się dobrze złożyło bo to akurat ginekolog-endokrynolog. (czytałam wczesniej o nim opinie na necie że jest okropnie wredny a był przemiły
).

w końcu tyle dziewczyn wpada
Dobrze wiem co przechodzisz. Trzymaj się dzielnie!
wdłg.tempki właśnie kończy mi się okres płodny
i takie tam do jedzenia
Kot zostaje w domku i będzie doglądany dwa razy dziennie, myślimy, że to dla niego mniejszy stres niż zabranie go do innego domu. Qrcze coś trzeba było wymyśleć wybraliśmy najmniejsze zło