Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 17:51   #34801
nusia114
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Bardzo chciałabym nabyć Alterrę morelową ale niestety nie mam nigdzie w pobliżu Rossmanna
A co to ta Alterra morelowa? Ja czytam to wszystko dopiero od wczoraj więc jeszcze totalnie nie oragniam Ale siedzę właśnie z żelem lnianym na głowie
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:27   #34802
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

właśnie jestem w trakcie czytania. wszystkiego nie ogarnę, także wiecie. a ten żel, Ziaja podobnież skleja włosy, przynajmniej z recenzji tak wynika, więc nie wiem czy kupować czy nie...
Blair_Cornelia_Waldorf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:48   #34803
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Blair_Cornelia_Waldorf Pokaż wiadomość
właśnie jestem w trakcie czytania. wszystkiego nie ogarnę, także wiecie. a ten żel, Ziaja podobnież skleja włosy, przynajmniej z recenzji tak wynika, więc nie wiem czy kupować czy nie...
Zacznij czytanie od podpiętych wątków.
Ziaja sklei włosy, ale po wyschnięciu bardzo łatwo daje się odgnieść. Tak jest prawie z każdym żelem. Bez obaw.
Na początek możesz spróbować z lżejszym żelem, np. zielonym z rossmana, w takim dużym opakowaniu (żel jest przezroczysty - zielony).
Jednak najważniejsza jest pielęgnacja, potem stylizacja.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 18:55   #34804
marika161
Raczkowanie

nusia114 jest to odżywka, dziewczyny bardzo ją chwalą, wiem też, że myją nią włoski Jeśli kiedyś będę w Rossmannie, to na pewno kupię Tutaj link do KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenica.html
Blair_Cornelia_Waldorf dziewczyny radzą, aby ugniatać żel w mokre włosy, a gdy będą już całkiem suche odgnieść. Nie jest drogi, więc warto wypróbować
Znów zamęczę Was trochę zdjęciami Skręt mi się podoba, tylko chciałabym, aby był bardziej ścisły, mam nadzieję, że żel pomoże Dodam, że włosy cały dzień nie czesane, chyba pierwszy raz mi się udało ale ku mojemu zdziwieniu nie są wogóle splątane Aha i mam jeszcze malutkie pytanko : można stosować olejek Amla po umyciu, na suche włoski ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0086.jpg (139,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0087.jpg (156,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0088.jpg (134,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0089.jpg (121,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0090.jpg (128,2 KB, 21 załadowań)
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:00   #34805
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

ej, a powiedzcie mi, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, jak chcę stosować CG to najpierw muszę umyć włosy szamponem z SLS i później od razu po spłukaniu na mokre włosy odżywkę i zacząć myć?
Stary 2011-05-03, 19:01   #34806
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
nusia114 jest to odżywka, dziewczyny bardzo ją chwalą, wiem też, że myją nią włoski Jeśli kiedyś będę w Rossmannie, to na pewno kupię Tutaj link do KWC https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenica.html
Alterra morelowa nie nadaje się do mycia, chyba że coś przeoczyłam.

Stary 2011-05-03, 19:04   #34807
marika161
Raczkowanie

*Basia* być może ja coś źle zrozumiałam.
Stary 2011-05-03, 19:04   #34808
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
ej, a powiedzcie mi, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, jak chcę stosować CG to najpierw muszę umyć włosy szamponem z SLS i później od razu po spłukaniu na mokre włosy odżywkę i zacząć myć?
Przed rozpoczęciem cg myjesz włosy prostym szamponem z SLS, aby oczyścić włosy. Potem nakładasz maskę/ odżywkę zgodną z cg.
Dopiero następne mycie to mycie odżywką (np. balsam Potters).
Szamponem z SLS myjesz co jakiś czas, w zależności od tego jak często stosujesz silikony.
Zajrzyj do codziennika, znajdziesz tam przykładowe zestawy pielęgnacyjne.

Stary 2011-05-03, 19:05   #34809
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się nie wydaje, za to chyba myją szamponami Alterra - z SLS bez silikonów, masa ekstraktów. Ale więcej chyba myje szamponożelem Alterra (bez SLS, bez barwników i zapachów itd, piękny prosty skład)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 19:06   #34810
marika161
Raczkowanie

To przepraszam, tyle tego dziś czytałam, więc bardzo możliwe, że coś źle zrozumiałam
AjriszMarta a więc, jeśli będę w Rossmannie, to kupię i odżywkę i ten szamponożel

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:09
Stary 2011-05-03, 19:11   #34811
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

dzięki wielkie, od jutra zaczynam
Stary 2011-05-03, 19:13   #34812
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Szamponożel stoi na półce z żelami, a nie szamponami. To tak, żeby łatwiej Ci się szukało

U mnie od rana bez przerwy pada śnieg

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-05-03 o 19:14
Stary 2011-05-03, 19:20   #34813
marika161
Raczkowanie

*Basia* dziękuję za cenną informację, inaczej szukałabym go na półce z szamponami Współczuję pogody, u mnie też nie za ciepło ale cieszę się, że przynajmniej nie pada deszcz,ani co gorsza śnieg. Na spacerek też można wyjść Tak wogóle, to bardzo mnie to dziwi-śnieg w maju
Stary 2011-05-03, 19:49   #34814
nusia114
Zadomowienie

Ej, dziewczyny, bo ja to się tak zastanawiam co ja mam zrobić, w sensie jak zacząć...
najpierw umyć włosy szamponem tym co dotychczas (z SLS itp.) tylko dodać sody oczyszczonej lub aspiryny, spłukać, umyć włosy odżywką (np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...jaca-wlosy.htm ) i potem co? olej (np. rycynowy), żel...? Poradźcie coś
Stary 2011-05-03, 20:01   #34815
honey87
Raczkowanie

hej zakręcone chciałam was zapytać czy to jest normalne...mam kręcone włoski, kiedyś kręciły się bardziej (tworzyły takie spiralki), teraz lokowane są te z wierzchu a te od spodu tworzą raczej fale niż loki. Moje pytanie dotyczy stanu waszych włosków na drugi dzień od umycia moje w ten pierwszy dzień są piękne gęste i mocno lokowane, natomiast na drugi dzień, loczki traca na objętości, włosy robią się bardziej falowane niż lokowane, często zdarza się, że każdy włos sterczy w inną stronę.. od czego to zależy? czy włosy kręcone mogą wyglądać dobrze, przez co najmniej 3 dni? ja zazwyczaj co 3-4 dni myję..chciałabym aby to tego czasu w miarę wyglądały może znacie jakieś sposoby??
honey87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:03   #34816
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Przed rozpoczęciem cg myjesz włosy prostym szamponem z SLS, aby oczyścić włosy. Potem nakładasz maskę/ odżywkę zgodną z cg.
Dopiero następne mycie to mycie odżywką (np. balsam Potters).
Szamponem z SLS myjesz co jakiś czas, w zależności od tego jak często stosujesz silikony.
Zajrzyj do codziennika, znajdziesz tam przykładowe zestawy pielęgnacyjne.
Nusia114 proszę bardzo.
Stary 2011-05-03, 20:08   #34817
marika161
Raczkowanie

honey87 moje mają na odwrót. Po umyciu są mniej kręcone, natomiast na 2, 3 dzień tworzą się loczki Układają się same, tak jak chcą. Nie mogę doczekać się kolejnego mycia odżywką, tak przyjemnie się nią myje włoski
Stary 2011-05-03, 20:10   #34818
Blair_Cornelia_Waldorf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez honey87 Pokaż wiadomość
hej zakręcone chciałam was zapytać czy to jest normalne...mam kręcone włoski, kiedyś kręciły się bardziej (tworzyły takie spiralki), teraz lokowane są te z wierzchu a te od spodu tworzą raczej fale niż loki. Moje pytanie dotyczy stanu waszych włosków na drugi dzień od umycia moje w ten pierwszy dzień są piękne gęste i mocno lokowane, natomiast na drugi dzień, loczki traca na objętości, włosy robią się bardziej falowane niż lokowane, często zdarza się, że każdy włos sterczy w inną stronę.. od czego to zależy? czy włosy kręcone mogą wyglądać dobrze, przez co najmniej 3 dni? ja zazwyczaj co 3-4 dni myję..chciałabym aby to tego czasu w miarę wyglądały może znacie jakieś sposoby??
mam ten sam problem. moje włosy na drugi dzień po umyciu to jest istna masakra! dlatego codziennie rano muszę je myć, ewentualnie związuję w kucyk. wydaje mi się, że jak śpimy to ugniatamy te włosy i dlatego rano nie są takie jak powinny być. ja ma taki sposób: jeśli nie są ogarnięte to najpierw z głową schyloną w dół moczę je wodą, tak nie za bardzo, ale muszą być lekko mokre. później nakładam pianki i suszę dyfuzorem, wtedy jest to znośne. a może spróbuj spać w związanych włosach? może to coś da

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Marika161 co ile myjesz włosy odżywką?
Stary 2011-05-03, 20:23   #34819
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie od rana bez przerwy pada śnieg
No patrz, a u mnie była wiosna!
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Ej, dziewczyny, bo ja to się tak zastanawiam co ja mam zrobić, w sensie jak zacząć...
najpierw umyć włosy szamponem tym co dotychczas (z SLS itp.) tylko dodać sody oczyszczonej lub aspiryny, spłukać, umyć włosy odżywką (np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-33909-opis-Rossmann-Yung-Glaettungs-Spuelung-Odzywka-wygladzajaca-wlosy.htm ) i potem co? olej (np. rycynowy), żel...? Poradźcie coś
Nie jestem pewna czy po myciu szamponem z SLS jest jeszcze potrzeba mycia odżywką? Włosy są przecież czyste. Z drugiej strony nałożyć odżywkę d/s warto, więc można ją trochę wmasować
U mnie bardzo ważna jest odżywka b/s. Dalej - wzięłabym albo rycynę albo żel, wprowadzać warto pojedynczo bo nie bedziesz wiedziała co Ci służy

Stary 2011-05-03, 20:26   #34820
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
No patrz, a u mnie była wiosna!

Nie jestem pewna czy po myciu szamponem z SLS jest jeszcze potrzeba mycia odżywką? Włosy są przecież czyste. Z drugiej strony nałożyć odżywkę d/s warto, więc można ją trochę wmasować
U mnie bardzo ważna jest odżywka b/s. Dalej - wzięłabym albo rycynę albo żel, wprowadzać warto pojedynczo bo nie bedziesz wiedziała co Ci służy
Ale przy jednym myciu używasz 2 odżywek? Najpierw do spłukiwania, a potem jeszcze drugą bez...?
Stary 2011-05-03, 20:31   #34821
honey87
Raczkowanie

Cytat:
mam ten sam problem. moje włosy na drugi dzień po umyciu to jest istna masakra! dlatego codziennie rano muszę je myć, ewentualnie związuję w kucyk. wydaje mi się, że jak śpimy to ugniatamy te włosy i dlatego rano nie są takie jak powinny być. ja ma taki sposób: jeśli nie są ogarnięte to najpierw z głową schyloną w dół moczę je wodą, tak nie za bardzo, ale muszą być lekko mokre. później nakładam pianki i suszę dyfuzorem, wtedy jest to znośne. a może spróbuj spać w związanych włosach? może to coś da
Jak kładę się spać, to włoski właśnie związuje "na raz" w kucyk, tak dość wysoko, we włosach rozpuszczonych też już spałam i było jeszcze gorzej.. tak sobie myślę, może coś nie tak z pielęgnacją? Obecnie używam head*sholders nawilżający bo dręczył mnie chyba jakiś łupież... ale już znika później nakładam odżywkę nivea do loków - musze przyznać że po niej ładnie mi się włoski kręcą... później czekam aż lekko przeschną i nakładam balsam do loków nivea i wgniatam jeszcze ciut balsamu joanny tego mleko&miód bez spłukiwania... suszę dyfuzorem albo czekam aż same wyschną.. i to by było na tyle.. Włosy mam dość długie bo siegają do połowy pleców..ale są mocno wycieniowane ! najkrótsze sięgają podbródka Muszę przyznać że ciut lepiej wyglądają jak je lekko zmoczę wilgotną ręką i pougniatam....ale czasami nie mam na to czasu:/
honey87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 20:51   #34822
marika161
Raczkowanie

Blair_Cornelia_Waldorf dopiero pierwszy raz umyłam je odżywką. Nie wiem, jak będzie, mam nadzieję, że wystarczy 2 razy w tygodniu
Stary 2011-05-03, 21:45   #34823
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Ale przy jednym myciu używasz 2 odżywek? Najpierw do spłukiwania, a potem jeszcze drugą bez...?
Jedną do mycia, drugą b/s. Ale ja mam wersję minimum. Mogę Ci tylko odpowiedzieć że ilość odżywek to też kwestia indywidualna. Zajrzyj do Codziennika (1szy post), bywa że dziewczyny używają 10 kosmetyków naraz, a bywa że dwóch. Przy okazji zobaczysz czy coś się w Twoim zestawie nie gryzie - niektóre odżywki mogą sprawić że żel nie trzyma czy jakoś tak

Stary 2011-05-03, 21:47   #34824
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Jeszcze raz polecam zajrzenie do codziennika.
Znajdziecie tam mnóstwo gotowych zestawów pielęgnacyjnych.
Nie trzeba czytać wszystkiego, wystarczy przejrzeć.

Stary 2011-05-04, 00:08   #34825
doti8
Raczkowanie

Dziewczyny od 3 godzin siedzę tu na forum i dosłownie chłonę wiedzę. Najważniejsze rzeczy zapisałam na kartce, artykuły ściągnęłam do przeczytania w komórce. Od kolejnego mycia biorę się za moje włosy. Chcę stosować CG tylko muszę jeszcze trochę więcej poczytać i zweryfikować używane kosmetyki. Miękkie, lśniące loki są warte poświęcenia Pozdrawiam!!!!!
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 07:23   #34826
marika161
Raczkowanie

Jestem w lekkim szoku...Dzisiaj włoski nie są jeszcze ani trochę przetłuszczone, nic nie splątane-dało się je z łatwością przeczesać palcami, w dodatki skręt jest lepszy niż wczorajszy
doti8 ja też siedzę i ciągle czytam I teraz mam pretensje do samej siebie: już jakiś rok temu słyszałam, co nieco o tej metodzie, a kompletnie nic nie zrobiłam z włosami... Jak ja mogłam tak ich traktować :P

Czas edycji: 2011-05-04 o 07:25
Stary 2011-05-04, 09:01   #34827
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

kibicuję od dziś wszystkim naszym kręconym maturzystkom

Cytat:
hej zakręcone chciałam was zapytać czy to jest normalne...mam kręcone włoski, kiedyś kręciły się bardziej (tworzyły takie spiralki), teraz lokowane są te z wierzchu a te od spodu tworzą raczej fale niż loki. Moje pytanie dotyczy stanu waszych włosków na drugi dzień od umycia moje w ten pierwszy dzień są piękne gęste i mocno lokowane, natomiast na drugi dzień, loczki traca na objętości, włosy robią się bardziej falowane niż lokowane, często zdarza się, że każdy włos sterczy w inną stronę.. od czego to zależy?
Brakuje mi jeszcze informacji, czy Twoje włosy tego pierwszego dnia się puszą oraz jak bardzo są zniszczone (jakim zabiegom je poddałaś/poddajesz). Cały opis wskazuje na to, że raczej są suche i niezabezpieczone przed ucieczką wody, choć nie na tyle, by się nie skręcić po myciu (albo nie stosujesz kosmetyków, które dodatkowo by je piórkowały). Na dodatek najprawdopodobniej wierzchnia warstwa przykrywa spodnią, obciąża ją na tyle, że spód faluje. Jakie masz cięcie?
Przy dobrej pielęgnacji włosy na 2 dzień po myciu są w stanie wyglądać naprawdę dobrze nawet bez dużej reanimacji.
Cytat:
czy włosy kręcone mogą wyglądać dobrze, przez co najmniej 3 dni? ja zazwyczaj co 3-4 dni myję..chciałabym aby to tego czasu w miarę wyglądały może znacie jakieś sposoby??
podstawa to optymalna pielęgnacja. Drugą sprawą jest dobrana stylizacja i poranna reanimacja włosów. Tutaj wątek o reanimacji.
Ale - bo przecież musi być jakieś ale - od mycia skręt się zmienia. Może się rozluźnić, loki też mogą zmienić swoją średnicę. To całkiem normalne zachowanie włosów.
Na dodatek będą się inaczej zachowywać o różnych porach roku. Moje zimą od loków o dużej średnicy przechodzą do drobnych loczków i/lub spiralek i mogę je nie myć 3-4 dni. Latem natomiast najlepiej bym myła je codziennie - nie jestem w stanie ich niczym zabezpieczyć Takie są
To natura, więc zdarza się i śnieg w maju

Cytat:
honey87 moje mają na odwrót. Po umyciu są mniej kręcone, natomiast na 2, 3 dzień tworzą się loczki Układają się same, tak jak chcą.
To dlatego, że używasz/używałaś szamponu z sls i mało treściwych odzywek. Włosy potrzebowały jeszcze naturalnego nawilżenia, by dojść do siebie po drastycznym myciu, jakie im fundowałaś.

Cytat:
Jak kładę się spać, to włoski właśnie związuje "na raz" w kucyk, tak dość wysoko, we włosach rozpuszczonych też już spałam i było jeszcze gorzej.. tak sobie myślę, może coś nie tak z pielęgnacją?
I tak i nie. Nie wszystkim zakręconym służy wiązanie włosów na noc w ananasa. Niestety, trzeba wypracować własną metodę.
Ja mam włosy w najdłuższej warstwie do ramion i nie robię nic Tylko reanimacja rano.
Cytat:
Obecnie używam head*sholders nawilżający bo dręczył mnie chyba jakiś łupież... ale już znika później nakładam odżywkę nivea do loków - musze przyznać że po niej ładnie mi się włoski kręcą... później czekam aż lekko przeschną i nakładam balsam do loków nivea i wgniatam jeszcze ciut balsamu joanny tego mleko&miód bez spłukiwania... suszę dyfuzorem albo czekam aż same wyschną.. i to by było na tyle..
Baaardzo ubogo, ale dobrze, że chociaż stosujesz odzywki. H&S to cała niemal tablica Mendelejewa... Jeśli już masz łupież, to pamiętaj o leczeniu skóry głowy, a nie włosów. Im nie potrzeba takich ekscesów.
W Nivei jest dimethicone i tak po prawdzie nic treściwego, więc chyba Twoje włosy po prostu lubią ten silikon.

A moje włosy spełniły wczoraj rolę barometru. Tak źle dawno nie było Ale cóż - szaleństwo w pogodzie (choć śnieg w maju to w sumie normalne) i to samo na głowie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:07   #34828
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Właściwie każda z nas stosuje mniej lub bardziej cg Czy próbowałaś czytać wątek?

Bardzo lubię żel Ziaja Nuno. W działaniu podobny do Isany z pomarańczowymi napisami. Tylko u mnie trudniej dostępny.
Mówisz Basiu, że podobny do isany? Toż to muszę go znaleźć, bo isanę kocham

Cytat:
Blair_Cornelia_Waldorf dziewczyny radzą, aby ugniatać żel w mokre włosy, a gdy będą już całkiem suche odgnieść. Nie jest drogi, więc warto wypróbować
Znów zamęczę Was trochę zdjęciami Skręt mi się podoba, tylko chciałabym, aby był bardziej ścisły, mam nadzieję, że żel pomoże Dodam, że włosy cały dzień nie czesane, chyba pierwszy raz mi się udało ale ku mojemu zdziwieniu nie są wogóle splątane Aha i mam jeszcze malutkie pytanko : można stosować olejek Amla po umyciu, na suche włoski ?
Amla po umyciu na suche może Ci skleić włoski. Wiem, że dziewczyny używają odrobinę kokosa lub masła shea na końce w celu zabezpieczenia, nie wiem, jak z amlą

Cytat:
Moje na 2 dzień też wyglądają gorzej, trzeba rano je reanimować, jest o tym cały wątek na zakręconym, poczytaj

Wczoraj myłam włoski, ale nie dawałam żelu ani odżywki bs i nie ugniatałam, nie miałam siły bo padałam na twarz i dziś rano miałam tylko delikatne fale, na co mój TŻ: jak mogłaś wyprostować włosy? gdzie Twoje loczki? no gdzie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:24   #34829
marika161
Raczkowanie

myszka2020
dzięki za odpowiedź No nie wiem, będę probówać, zobaczymy jak będzie lepiej
Eloe77 oj tak, mycie było drastyczne ale opamiętałam się i teraz dbam o włoski, jak jeszcze nigdy w życiu !
Dzięki dziewczyny za ten wspaniały wątek
Moja obsesja z paznokci przerzuciła się na włosy :P

Czas edycji: 2011-05-04 o 09:29
Stary 2011-05-04, 09:34   #34830
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski

Mocne kciukasy za maturowe Lokasy Dacie radę!!!

U mnie włosy ostatnio bardzo kiepściutkie. Generalnie ciągle puch i zero zadowolenia. Przed świętami farbowałam je henną khadi, ale efekt marniutki, bo już się bardzo wypłukała. Niby nieźle pokryła moje siwe odrosty, ale po 3 myciach znów je widać. Planowałam się przestawić na hennowanie już na stałe, ale w takiej sytuacji, to raczej nie ma sensu. Chyba mnie nie stać na farbowanie henną - ani czasowo, ani finansowo.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości