|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#34801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII
|
|
|
|
#34802 |
|
Przyczajenie
|
właśnie jestem w trakcie czytania.
wszystkiego nie ogarnę, także wiecie. a ten żel, Ziaja podobnież skleja włosy, przynajmniej z recenzji tak wynika, więc nie wiem czy kupować czy nie...
|
|
|
|
#34803 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Ziaja sklei włosy, ale po wyschnięciu bardzo łatwo daje się odgnieść. Tak jest prawie z każdym żelem. Bez obaw. Na początek możesz spróbować z lżejszym żelem, np. zielonym z rossmana, w takim dużym opakowaniu (żel jest przezroczysty - zielony). Jednak najważniejsza jest pielęgnacja, potem stylizacja. |
|
|
|
|
#34804 |
|
Raczkowanie
|
nusia114 jest to odżywka, dziewczyny bardzo ją chwalą, wiem też, że myją nią włoski
Jeśli kiedyś będę w Rossmannie, to na pewno kupię Blair_Cornelia_Waldorf dziewczyny radzą, aby ugniatać żel w mokre włosy, a gdy będą już całkiem suche odgnieść. Nie jest drogi, więc warto wypróbować Znów zamęczę Was trochę zdjęciami Skręt mi się podoba, tylko chciałabym, aby był bardziej ścisły, mam nadzieję, że żel pomoże Dodam, że włosy cały dzień nie czesane, chyba pierwszy raz mi się udało ale ku mojemu zdziwieniu nie są wogóle splątane Aha i mam jeszcze malutkie pytanko : można stosować olejek Amla po umyciu, na suche włoski ?
|
|
|
|
#34805 |
|
Przyczajenie
|
ej, a powiedzcie mi, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, jak chcę stosować CG to najpierw muszę umyć włosy szamponem z SLS i później od razu po spłukaniu na mokre włosy odżywkę i zacząć myć?
|
|
|
|
#34806 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34807 |
|
Raczkowanie
|
*Basia* być może ja coś źle zrozumiałam.
|
|
|
|
#34808 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Dopiero następne mycie to mycie odżywką (np. balsam Potters). Szamponem z SLS myjesz co jakiś czas, w zależności od tego jak często stosujesz silikony. Zajrzyj do codziennika, znajdziesz tam przykładowe zestawy pielęgnacyjne. |
|
|
|
|
#34809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34810 |
|
Raczkowanie
|
To przepraszam, tyle tego dziś czytałam, więc bardzo możliwe, że coś źle zrozumiałam
AjriszMarta a więc, jeśli będę w Rossmannie, to kupię i odżywkę i ten szamponożel
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-03 o 19:09 |
|
|
|
#34811 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wielkie, od jutra zaczynam
|
|
|
|
#34812 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Szamponożel stoi na półce z żelami, a nie szamponami. To tak, żeby łatwiej Ci się szukało
![]() U mnie od rana bez przerwy pada śnieg
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-05-03 o 19:14 |
|
|
|
#34813 |
|
Raczkowanie
|
*Basia* dziękuję za cenną informację, inaczej szukałabym go na półce z szamponami
Współczuję pogody, u mnie też nie za ciepło ale cieszę się, że przynajmniej nie pada deszcz,ani co gorsza śnieg. Na spacerek też można wyjść Tak wogóle, to bardzo mnie to dziwi-śnieg w maju
|
|
|
|
#34814 |
|
Zadomowienie
|
Ej, dziewczyny, bo ja to się tak zastanawiam co ja mam zrobić, w sensie jak zacząć...
najpierw umyć włosy szamponem tym co dotychczas (z SLS itp.) tylko dodać sody oczyszczonej lub aspiryny, spłukać, umyć włosy odżywką (np. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...jaca-wlosy.htm ) i potem co? olej (np. rycynowy), żel...? Poradźcie coś |
|
|
|
#34815 |
|
Raczkowanie
|
hej zakręcone
chciałam was zapytać czy to jest normalne...mam kręcone włoski, kiedyś kręciły się bardziej (tworzyły takie spiralki), teraz lokowane są te z wierzchu a te od spodu tworzą raczej fale niż loki. Moje pytanie dotyczy stanu waszych włosków na drugi dzień od umycia moje w ten pierwszy dzień są piękne gęste i mocno lokowane, natomiast na drugi dzień, loczki traca na objętości, włosy robią się bardziej falowane niż lokowane, często zdarza się, że każdy włos sterczy w inną stronę.. od czego to zależy? czy włosy kręcone mogą wyglądać dobrze, przez co najmniej 3 dni? ja zazwyczaj co 3-4 dni myję..chciałabym aby to tego czasu w miarę wyglądały może znacie jakieś sposoby??
|
|
|
|
#34816 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34817 |
|
Raczkowanie
|
honey87 moje mają na odwrót. Po umyciu są mniej kręcone, natomiast na 2, 3 dzień tworzą się loczki
Układają się same, tak jak chcą. Nie mogę doczekać się kolejnego mycia odżywką, tak przyjemnie się nią myje włoski |
|
|
|
#34818 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a może spróbuj spać w związanych włosach? może to coś da ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Marika161 co ile myjesz włosy odżywką?
|
|
|
|
|
#34819 | |
|
Zakorzenienie
|
No patrz, a u mnie była wiosna!
Cytat:
![]() U mnie bardzo ważna jest odżywka b/s. Dalej - wzięłabym albo rycynę albo żel, wprowadzać warto pojedynczo bo nie bedziesz wiedziała co Ci służy |
|
|
|
|
#34820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#34821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
później nakładam odżywkę nivea do loków - musze przyznać że po niej ładnie mi się włoski kręcą... później czekam aż lekko przeschną i nakładam balsam do loków nivea i wgniatam jeszcze ciut balsamu joanny tego mleko&miód bez spłukiwania... suszę dyfuzorem albo czekam aż same wyschną.. i to by było na tyle.. Włosy mam dość długie bo siegają do połowy pleców..ale są mocno wycieniowane ! najkrótsze sięgają podbródka Muszę przyznać że ciut lepiej wyglądają jak je lekko zmoczę wilgotną ręką i pougniatam....ale czasami nie mam na to czasu:/
|
|
|
|
|
#34822 |
|
Raczkowanie
|
Blair_Cornelia_Waldorf dopiero pierwszy raz umyłam je odżywką. Nie wiem, jak będzie, mam nadzieję, że wystarczy 2 razy w tygodniu
|
|
|
|
#34823 |
|
Zakorzenienie
|
Jedną do mycia, drugą b/s. Ale ja mam wersję minimum. Mogę Ci tylko odpowiedzieć że ilość odżywek to też kwestia indywidualna. Zajrzyj do Codziennika (1szy post), bywa że dziewczyny używają 10 kosmetyków naraz, a bywa że dwóch. Przy okazji zobaczysz czy coś się w Twoim zestawie nie gryzie - niektóre odżywki mogą sprawić że żel nie trzyma czy jakoś tak
|
|
|
|
#34824 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Jeszcze raz polecam zajrzenie do codziennika.
Znajdziecie tam mnóstwo gotowych zestawów pielęgnacyjnych. Nie trzeba czytać wszystkiego, wystarczy przejrzeć. |
|
|
|
#34825 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny od 3 godzin siedzę tu na forum i dosłownie chłonę wiedzę. Najważniejsze rzeczy zapisałam na kartce, artykuły ściągnęłam do przeczytania w komórce. Od kolejnego mycia biorę się za moje włosy. Chcę stosować CG tylko muszę jeszcze trochę więcej poczytać i zweryfikować używane kosmetyki. Miękkie, lśniące loki są warte poświęcenia
Pozdrawiam!!!!!
|
|
|
|
#34826 |
|
Raczkowanie
|
Jestem w lekkim szoku...Dzisiaj włoski nie są jeszcze ani trochę przetłuszczone, nic nie splątane-dało się je z łatwością przeczesać palcami, w dodatki skręt jest lepszy niż wczorajszy
doti8 ja też siedzę i ciągle czytam I teraz mam pretensje do samej siebie: już jakiś rok temu słyszałam, co nieco o tej metodzie, a kompletnie nic nie zrobiłam z włosami... Jak ja mogłam tak ich traktować :P
Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-04 o 07:25 |
|
|
|
#34827 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
kibicuję od dziś wszystkim naszym kręconym maturzystkom Cytat:
Przy dobrej pielęgnacji włosy na 2 dzień po myciu są w stanie wyglądać naprawdę dobrze nawet bez dużej reanimacji. Cytat:
Ale - bo przecież musi być jakieś ale - od mycia skręt się zmienia. Może się rozluźnić, loki też mogą zmienić swoją średnicę. To całkiem normalne zachowanie włosów. Na dodatek będą się inaczej zachowywać o różnych porach roku. Moje zimą od loków o dużej średnicy przechodzą do drobnych loczków i/lub spiralek i mogę je nie myć 3-4 dni. Latem natomiast najlepiej bym myła je codziennie - nie jestem w stanie ich niczym zabezpieczyć To natura, więc zdarza się i śnieg w maju ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam włosy w najdłuższej warstwie do ramion i nie robię nic Cytat:
W Nivei jest dimethicone i tak po prawdzie nic treściwego, więc chyba Twoje włosy po prostu lubią ten silikon. A moje włosy spełniły wczoraj rolę barometru. Tak źle dawno nie było Ale cóż - szaleństwo w pogodzie (choć śnieg w maju to w sumie normalne) i to samo na głowie
|
|
#34828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj myłam włoski, ale nie dawałam żelu ani odżywki bs i nie ugniatałam, nie miałam siły bo padałam na twarz i dziś rano miałam tylko delikatne fale, na co mój TŻ: jak mogłaś wyprostować włosy? gdzie Twoje loczki? no gdzie |
|||
|
|
|
#34829 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020
dzięki za odpowiedź No nie wiem, będę probówać, zobaczymy jak będzie lepiej ![]() Eloe77 oj tak, mycie było drastyczne ale opamiętałam się i teraz dbam o włoski, jak jeszcze nigdy w życiu ! Dzięki dziewczyny za ten wspaniały wątek ![]() Moja obsesja z paznokci przerzuciła się na włosy :P Edytowane przez marika161 Czas edycji: 2011-05-04 o 09:29 |
|
|
|
#34830 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski
Mocne kciukasy za maturowe Lokasy
Dacie radę!!!U mnie włosy ostatnio bardzo kiepściutkie. Generalnie ciągle puch i zero zadowolenia. Przed świętami farbowałam je henną khadi, ale efekt marniutki, bo już się bardzo wypłukała. Niby nieźle pokryła moje siwe odrosty, ale po 3 myciach znów je widać. Planowałam się przestawić na hennowanie już na stałe, ale w takiej sytuacji, to raczej nie ma sensu. Chyba mnie nie stać na farbowanie henną - ani czasowo, ani finansowo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Ja czytam to wszystko dopiero od wczoraj więc jeszcze totalnie nie oragniam

wszystkiego nie ogarnę, także wiecie. 
Jeśli kiedyś będę w Rossmannie, to na pewno kupię
Dodam, że włosy cały dzień nie czesane, chyba pierwszy raz mi się udało ale ku mojemu zdziwieniu nie są wogóle splątane 

Współczuję pogody, u mnie też nie za ciepło ale cieszę się, że przynajmniej nie pada deszcz,ani co gorsza śnieg. Na spacerek też można wyjść

kibicuję od dziś wszystkim naszym kręconym maturzystkom
Ale cóż - szaleństwo w pogodzie (choć śnieg w maju to w sumie normalne) i to samo na głowie
No nie wiem, będę probówać, zobaczymy jak będzie lepiej