|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest to tylko rżnięcie (nie ma za co przepraszać), bo nie mamy względem siebie żadnych planów, nie ma deklaracji = nie ma związku ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Na razie nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy Cię podziwiać, czy się pukać w głowę... Też funkcjonowałam w takich układach, ale zdecydowanie krócej, Wy już się chwilę wozicie, po takim czasie to bym zwariowała.
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3245 |
Zakorzenienie
|
hej....
przepraszam Was, ale nie nadrabiam bo nie mam nastroju... właściwie to siedzę tylko i cały czas ryczę... ![]() na weselu było spoko... na poprawinach mniej, bo rano mam powiedziała mi, że 30.04 (jak byłam w drodze na ślub) musieli już uśpić mojego najdroższego psiaka.... mojego kochanego Bingusia.... ![]() mama nie chciała mi o tym mówić od razu, żeby nie psuć mi nastroju na wesele.... w sumie nie mam jej tego za złe.... było z nim już źle... miał problemy z wypróżnianiem, a jeśli nawet się już udało to leciała krew.. ![]() ![]() wychodząc z domu pożegnałam się z nim... ucałowałam tą malutką główkę i powiedziałam "pańcia Cię bardzo kocha" i wyszłam ze łzami w oczach ![]() źle mi strasznie, a pewnie będzie jeszcze gorzej, bo w czwartek jak wrócę do domu to już nie będzie mnie mógł powitać ![]() pamiętam jak go przynieśliśmy do domu, mieliśmy taką starą wykładzinę i on taki malutki tymi jeszcze ostrymi pazurkami się o nią zahaczał - tak śmiesznie wyglądał ![]() potem wybieranie imienia - Bingo to był mój pomysł i w losowaniu 3 razy to imię zostało wylosowane ![]() pamiętam jaki był sprawny i żywy... jak wracaliśmy ze spaceru biegał po schodach tak szybko, że wylatywał na górę i wracał się na dół bo my jeszcze nie zdążyliśmy dojść na 2 piętro... pamiętam jak wysoko skakał kiedy nas witał... prawie do pasa mamie sięgał... a przecież był taki malutki ![]() był strasznym żarłokiem.... zjadłby wszystko począwszy od ogórka kiszonego (o którego wręcz dałby się zabić) po limonkę od której wykrzywiał się w grymasie ![]() był żarłokiem do tego stopnia, że nawet jak już nie mógł to bez mrugnięcia okiem załatwiał swoją potrzebę tam gdzie stał po to żeby zrobić sobie miejsce na kolejną partię (raz z TŻtem to sprawdziliśmy) ![]() pamiętam jak kiedy mama pochylona nad pastowaniem butów wyskakiwał jej na plecy i leżał jak wielki pan ![]() uwielbiał spać pod kołderką w nogach.... zawsze tak grzał mnie kiedy było mi zimno.... a mnie nogi strasznie marzną i długo nie mogą się zagrzać... z nim było inaczej ![]() na zawsze zapamiętam jak pazurkami tupał po płytkach.... i jak rano mnie tym budził kiedy przychodził się przywitać żebym go pogłaskała za uszkiem.... i tak śmiesznie tańcował (kręcił tyłkiem z boku na bok) kiedy go drapałam nad ogonkiem.... i mruczał kiedy drapałam go za uszkiem ![]() zawsze nudził o jedzenie (carmelka coś o tym wie), ale to wynikało ze wspomnianego już obżarstwa ![]() były oczywiście chwile gorsze... zjadał cukierki z choinki ![]() i jak kiedyś dostał klapsa za wyjadanie cukru ze stołu to na drugi dzień w centralnym punkcie tego stołu zostawił kupę - ile trzeba mieć w sobie złośliwości, żeby coś takiego zrobić? ![]() szczerzył zęby jak próbowało mu się coś odebrać (zwłaszcza jeśli chodziło o jedzenie) - ale to moja wina bo jako gówniarz go tego nauczyłam ![]() ![]() czasem był tak cichutki, że wchodził pod nogi i w ostatnim momencie się go zauważało... nie raz można się było "o niego" zabić ![]() kiedyś jak przez przypadek zamknęłam go u siebie w pokoju i wyszłam z domu to zerwał tapetę z drzwi i kawałka ściany.... a jak zostawał sam w domu to skakał do klamki od drzwi wejściowych (była wówczas drewniana) i próbował te drzwi otworzyć ![]() nie lubił jeździć w samochodzie ![]() ![]() i zawsze było go słychać na drugim końcu bloku kiedy zostawał sam... że też sąsiedzi to wytrzymywali ![]() nie lubił mojego szczura i straszył go przez klatkę ![]() ![]() a tak poza tym wszystkim to był moim największym przyjacielem!!!! i nigdy o nim nie zapomnę... i gdybym tylko mogła cofnąć czas o ten 17 lat to z przyjemnością przeżyłabym z nim ten okres jeszcze raz ![]() Okropnie za nim tęsknię i nie mogę uwierzyć, że to już koniec.... że już go nie ma i nie będzie.... i że ten malutki ryjek już nigdy nie położy się na mojej dłoni z tymi wielkimi wpatrzonymi we mnie oczkami pełnymi miłości i wdzięczności ![]() ![]() ![]() nie wiem jak sobie z tym poradzić... niby od dawna się z tym oswajałam i mówiłam, ze tak musi być... ale teraz gdy to się stało wcale nie jest to takie proste ![]() Kocham go całym serduszkiem i już zawsze będzie w nim dla niego miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Ale jutro będę zmuszona iść w EMU, stęskniłam się za nimi już <3
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że to nie jest ani normalne, ani dobre (i dla mnie i dla niego), ale jakoś ciężko mi z tego zrezygnować. Może dlatego, że nie mam jakoś parcia na związek. Owszem, fajnie by było mieć kogoś na poważnie, na stałe itd., ale nie uważam tego za swój cel życiowy. W tej sytuacji jest mi po prostu wygodnie. Mam kogoś z kim mogę pogadać, nie nudzi mi się, bo rzadko go widzę, nie mam powodów do poważnych kłótni/ fochów a jak mnie pipa swędzi to wsiadam w pociąg i po sprawie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapytałam go co mogłabym zrobić i mi podrzucił pomysł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
hejka robaczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3250 |
Zakorzenienie
|
Frezyjka aż się popłakałam
![]() ![]() u mnie pada deszcz i ŚNIEG wrrr a ręka boli mnie od dziś. Posmarowałam jakoś maścią i nadal boli ![]()
#3251 | |
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 |
Zakorzenienie
|
Frezi
![]() przykro mi bardzo. Wiem co czujesz, bo w zeszłym roku moi rodzice uśpili mojego psa (miał 16 lat). Pies w domu daje człowiekowi dużo, bo zawsze pomerda ogonkiem, przytuli się, nawet jak żebra o jedzenie to jest w tym coś ujmującego. Poza tym, zwierzęta sprawiają, że choć troszkę stajemy się lepszymi ludźmi. Ale taka jest ich wada, że żyją dużo krócej niż my i prędzej czy później musimy się z nimi pożegnać. Wiem, że to boli i trzeba swoje wypłakać, ale pomyśl, że tak jest lepiej (szczególnie, jeśli cierpiał). Przeżył dużo lat więc było mu z Wami dobrze i z tego się trzeba cieszyć. ![]() (chociaż za zakopywanie na działce ![]() edit: może to nie czas na takie propozycje, ale często na takie smutki pomaga przyprowadzenie do domu nowego psiaka. O starym nie zapomnisz a będziesz miała "kogoś" kto będzie się cieszył na Twój widok, kto Cię pokocha swoim małym serduszkiem, pokaże jaki ma charakter. Nowy pies potrafi naprawdę zdziałać cuda. Edytowane przez stygmatek Czas edycji: 2011-05-03 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
Frezyjko popłakałam sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ola czemu nie wolno?? Britney cześć , jak majówka? ![]() Kasiu może Cie boli na zmiane pogody??
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2011-05-03 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Zakorzenienie
|
Madziu na zmianę pogody to zawsze mnie bolał obojczyk bo miałam go złamanego.
teraz i na zgięciu łokcia mnie boli. boże jutro do szkoły.
#3255 |
Zakorzenienie
|
Bo to jest prawnie zakazane (nie wiem dokładnie jakie to są przepisy). Ale nie wolno, bo zakopanie zwłok bez względu na to, czy to jest człowiek, chomik czy słoń, w miejscu do tego nieprzeznaczonym jest nielegalne ze względu na to, że rozkładanie się ciała prowadzi do zanieczyszczenia wód gruntowych.
Przepis jest od kilku lat już wprowadzony (dlatego niektórzy prowadzą cmentarze dla zwierząt) i jest wymóg utylizacji zwłok lub grzebania w miejscach do tego przeznaczonych. Za zakopanie w ogródku pod domem, na działce, w lesie czy gdziekolwiek indziej, są mandaty i to całkiem solidne (ponoć do 500zł jeśli to są zwłoki psa). To jest tak samo jak z normalnym cmentarzem albo wysypiskiem śmieci- też nie może powstać w każdym miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
#3256 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję Wam dziewczyny! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 |
Zakorzenienie
|
Moje zwierzątka też są pochowane na działce. Świnka i papużka.
#3258 |
Zakorzenienie
|
Frezi przykro mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
Mój piesek wyszedł przez komin w zakładzie utylizacji.
Właściwie to każdy weterynarz po uśpieniu powinien skierować do takiego zakładu, bo inaczej się robi syf. No niestety, ale jeszcze do nas nie dotarła kultura grzebania zwierząt na cmentarzach + dbanie o środowisko. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3260 |
Zakorzenienie
|
Mojej cioci pies został uśpiony z klinice i niczego im nie mówili tylko oddali go i oni zakopali na działce.
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w każdym razie. Przepis taki jest i fajnie by było jakby się ludzie do niego stosowali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
Frezyjka
![]() ![]() ![]() ![]() Kasia snieg Boze... wrrrrrr.... Nie pisałam bo od wczoraj coś mi się zacieło już się nawet peach'ce ^^ żaliłam ale zadziałało (może coś tam zaczarowałas hihi dzieki ![]() Ehhh i niestety koniec wolnego... Jutro do pracy czas sie zabrać ale się nie chceeeeee.... Teraż moj TŻ ogląda gran derbi Barcy swojej ukochanej więc mam troche czasu na forum ![]()
#3264 |
Zakorzenienie
|
Karola nie kibicujesz razem z Tżem??
![]()
![]() |
#3265 |
Zakorzenienie
|
Madziu miło, że jako jedyna z tegoż licznego grona mnie zauważyłaś
![]() ![]() ![]() A teraz powrót do głupiej szarej rzeczywistości. nie chce mi się jutro na praktyki i na spis jak tak zimno ![]() frezi przykro mi strasznie, ja sobie nie wyobrażam, że mój ukochany Fruniek kiedyś odejdzie, chyba tego nie przeżyję... |
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
Britney mówisz,że libacja była
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3267 |
Zakorzenienie
|
musi być cieplej;p 3 dni mam szkołę i praktyki nooo
![]() |
#3268 |
Zakorzenienie
|
ja Wam mówie jutro bedzie pieknie
![]() Uciekam, miłej nocy ![]()
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam. Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3270 |
Zakorzenienie
|
Frezi, o...
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.