|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
witam z wieczorka...
łozeczko....My od poczatku uzywalismy i uzywamy drewnianego nie duzego (bo wczesniej mieszkalismy w apartamencie i nie bylo za duzo miejsca) Alan ma 2 latka i 3 miesiace i mysle ze mogłby w nim spokojnie spac przez kolejne 10 miesiecy ... ale ze musi ustapic łozeczka rodzenstwu to dostanie niedługo dorosłe łozko do którego dokupuje sie takie zaporyhttp://www.mothercare.com/Mothercare-Pine-Fixed-Bed-Guard/dp/B001O5MO72?ie=UTF8&ref=sr _1_7&nodeId=209707031&sr= 1-7&qid=1304462957&pf_rd_r= 125H6318DYXD6ZS72312&pf_r d_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_ t=101&pf_rd_i=209707031&p f_rd_p=231490867&pf_rd_s= related-tab-3-5 lub taka http://www.mothercare.com/Mothercare...elated-tab-3-5 zeby nie spadł.. Młody do niedawna (jakis 2 tyg. temu) spał w naszej sypialni, chociaz swoj pokoik mial gotowy od roku...(słuzył wczesniej do zabawy) Wczesniej jakos było mi przykro zostawiac go samego w pokoju ![]() sie stresowac ze to przez dzidziola go wynosimy od nas... A tak ładnie juz zaakceptowal i spi sam..... ![]() A i słyszalam o turystycznych ze własnie fajnie ze dzidziol sie nie obija ale jest problem bo nie moze sam sie podciagac i uczyc siadac... chociaz pisaly jakies mamusie ze sa takie łozeczka turystyczne ktore maja porobione specjalne raczki gdzie maluch sie moze podciagac.... aaaa i koniecznie do takiego turystycznego to trzeba dokupic jakis pozadny materacyk bo własnie te co sa w zestawie to maja moze 2 cm.... Co do ochraniaczy tonie sa potrzebne na poczatku tylko własnie jak dziecko zaczyna sie wiecej wiercic... (pierwsze miesiace praktycznie mało sie rusza i sa zbedne).. Poza tym tak jak pisze cotynato wygodniej bez nich bo np. w nocy jak dzidziol sie kreci i chcemy go zobaczyc (czy oddycha i inne takie schizy ![]() tylko od razu widac (oczywiscie jak sie ma łozeczko przy swoim łozku) Ja mialam ochraniacze od samego poczatku i w sumie tylko sie kurzyly... ![]() No a jak maluch zacznie sie juz wiercic w nocy to bez ochraniaczy ani rusz przy drewnianym łozeczku....najlepsze wlasnie takie co sa dookoła łozeczka ![]() Co do becikowego to tutaj nie ma takiego jednorazowego ale co miesiac na kazde dziecko (niewazne czy biedne czy bogate) przysługuje 140 eurakow ![]() Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2011-05-03 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
wiecie co takie pisanie co praktyczne a co nie w pewnym stopniu tak naprawde jest bezsensu no bo tak:
dziewczyny które spodziewają sie kolejnego dzieciatka chca nam w jakiś sposób podpowiedzieć itd bo mają doświadczenie i ok super ale prawda jest taka ze wiele z nas które po raz pierwszy zostają mama chca zrobić duzo rzeczy po swojemu, kupic to co sie podoba albo to co myślą ze nam sie przyda no i mysla dobrze, ale jak ktoś juz gdzieś usłyszał inna opinie albo wyrobił sobie swoją to w sumie nie ma co naciskać ze to jest dobre a to złe bo każda z nas cieszy się w inny sposób, inaczej do wszystkiego podchodzi wiec po prostu obie strony musze sie zrozumieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
aa2 to oczywiste
![]() Ja też napisałam, że tak naprawdę funkcjonalność poznamy dopiero jak będziemy mieć i same przetestujemy, dopasujemy do swoich potrzeb itp. Ja napisałam tylko to co słyszałam. Dlatego trochę mnie poirytowało stwierdzenie, że coś może być bez sensu- z góry , bez styczności, wypróbowania , kiedy się jeszcze nawet nie ma łóżeczka w domu ![]() Ale nie ma co ciągnąć, czas spać ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-04 o 00:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo ze kazda zrobi po swojemu
![]() Ja tez byłam kiedys pierwszy raz w ciazy i wiem jak to jest ![]() Tez chcialam wszystko po swojemu wypróbowac itd... Po prostu pisze Wam o moim doswiadczeniu ... ![]() Moze komus sie przyda a jak nie to i tak mysle ze warto poczytac jaka maja opinie osoby co juz cos wypróbowały ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Tez ide babolki .... poprzytulac sie do tz-ta bo go ostatnio zaniedbuje ![]() Dobranoc i kolorowych snow o pieknych dzidziolkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
NO WŁASNIE ![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- no dobra jak juz zostałam tu sama to moze sobie jakis monolog poprowadze? ![]() nie no żartuje jak juz nikogo nie ma to tez ide sie połozyc, albo kulne sie do meża on mi własie oznajmił ze znalazł łóżeczko z żyrafka taniej niz widzieliśmy ![]() ![]() miłych snów |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My na początek będziemy mieli kołyske, bo dostaniemy kołyske którą mój dziadek robił dla bratanka. A potem kupimy łóżeczko - i tu jest problem bo ja chyba wolałabym takie drewniane, a tż turystyczne ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to łóżeczko z żyrafką super, jeśli by u nas padło na drewniane to też właśnie myśle nad takim ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() większość rzeczy trzeba kupić wcześniej, ale później też jest mnóstwo wydatków, choćby bieżących takich jak pieluchy, po kilku miesiącach słoiczki jak kto preferuje ![]() ![]() Cytat:
![]() w ogóle to jeżeli ktoś ma mały dochód to dostanie drugi tysiak becikowego, ale nie pamiętam teraz jaki tam jest próg tego dochodu na osobe ![]() jeeeej, ale mi się dzisiaj ciężko wstawąło po takim lenistwie tyle dni ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziecko ogólnie ma szanse przeżyć jeśli sie urodzi po 22 tygodniu, ale pewnie ile się namęczy biedactwo ... Dziękuję Wam kochane za wszystkie gratulacje naszej Calzedoni ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle lekarz powiedział nam tak "tu są kości udowe, jak myślicie?" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Imiona takie: Paulinka, Karolinka, Natalka, Madzia, Ala i tż też coś mówił o Ewie ale mi się w ogóle nie podoba. Za to mi się jeszcze podoba Iga i Zuzia - będe męczyć tż'ta w szczególności o tą Zuzke ![]() Cytat:
ojej, zawstydziłam się ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja też już nietety mam tate po drugiej stronie i to od wielu lat, ale niestety - tak bywa w życiu ![]() widziałam ze ktoś pisał o smoczku z termometrem - super sprawa ![]() ![]() ![]() jej dziewczyny, nadrobienie Was jest niemożliwe i garniczy z cudem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-04 o 05:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
brrr, ale zimno!
![]() w piątek mamy USG połówkowe. mam nadzieję, że wszystko jest (i już będzie) w porządku... ![]() a w przyszłym tygodniu pożyczamy łóżeczko od mojej koleżanki, bo ona kupuje swojej córeczce takie "dorosłe. trochę sie boję tak wcześnie, ale przecież nie będę go u niej przechowywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Udało mi się Was nadrobić ale nie wiem co odp... agnieszka0506 już Ci dziewczyny odp. zdrobnienia naszych Amelek ![]() mój synek czasami zamiast Amelka mówi - Mela, Melka Uciekam. Wieczorem znów będę Was nadrabiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie poweekendowo- pracowo,
jak mi się nie chciało wstawać- buuuuuuuuuuuuu Cytat:
![]() ![]() Patiisia, bruma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak na marginesie- ja dalej nie mam veny na szukanie łóżeczek, wózków, ciuszków ![]() Coś ze mną nie tak ![]() Cytat:
![]() Przyznaj się,że się chcesz w rankignu podciągnąć ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zadomowienie
|
witam po weekendzie majowym
![]() acelinka gratulacje dziewczynki ![]() MAGiALENA napewno wszystko jest OK ale i tak bede trzymała kciuki ![]() a co do łóżeczka to mysle ze nie masz sie czym przejmowac pewnie wiekszosc bedzie miało łózeczka wczesniej ![]() ![]() a tak w ogle to od wczoraj CHYBA czuje ruchy dzidziusia takie jakby bulgotki w dole brzucha ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-05-04 o 07:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale Ancia, Asia i cotka wymiatają ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bruma, patiisia kciuki za wizyty i pomyslne wiadomości co do płci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Nie spotkałam się, by któraś mama mówiła, że to przeszkadzało. Ja rozważam - tak w temacie lęków - zakup niani elektronicznej z monitorem oddechu. Wiem, że to może zbyteczne, wydatek bla bla bla, ale znając moje podejście i stres, to wolę to wydać te 400 zł czy ile i być spokojną, potem najwyżej sprzedam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
to nie chodzi o przesądy. po prostu nie chciałabym drugi raz (a teraz, to już pewnie bardziej) przeżywać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale jestem podekscytowana!! Na weekendzie jadę do krakowa na targi mother and baby
![]() ![]() Same super wykłady! Pielęgnacja noworodków, pierwsza pomoc niemowlętom, wiązanie chusty, wyścigi raczkujących dzieci ![]() Ja się strasznie napaliłam i na pewno jedziemy ![]() Same zobaczcie link: http://www.motherandbaby.pl/index.php
#4368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |||||||
Zakorzenienie
|
Szok, szok, szok, jeszcze tyle to nie musiałam was nadrabiać, wystarczy was zostawić na 15 godzin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bavaria jakbłkowa już mi nie wchodzi , a tej zwykłej nie mogę kupić no ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się pochwalić że dzidzia reaguje na dotyk , mój mąż wczoraj wkońcu cierpliwe przykładał rączke, mówi że nie czuję wyraźnie, ale za to ja czułam jak mały go kopał, a raczej reagował na dotyk dokładnie w tym miejscu gdzie trzymał rękę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze! ale świetny program! szkoda, że mamy komunię w ten weekend, daleko poza Krk ![]() ale może w sobotę się chociaż wybierzemy ![]() ![]()
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() na szczescie dzis nie pada i widze ze nawet jakiś kawałek słonka sie chce porzeic-oby było coraz cieplej ![]() Cytat:
![]() a mi sie prawie udało męża namówić na wycieczkę do krakowa-zobaczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już się nie mogę doczekać swojego Franusia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja będę mieć łóżeczko drewniane od szwagierki i takie bym kupowała, dodatkowo mam kojec, więc na własnej skórze przekonam się, które z nich będzie lepsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() tak mi sie przypomniała ze jakies 2 lata temu z Chorzowskim parku tez były jakies targi dla przyszłych mam a jak ja jestem w ciazy to nie ma ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Rozeznanie
|
Hello
![]() ![]() ![]() Wróciłam, było super ale jak zwykle za krótko ![]() Stęskniłyście się??? ![]() Nie dam rady nadrobić po prawie 2 tyg więc może napiszecie mi coś w skrócie czy coś się wydarzyło, jaki temacik leci ![]()
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tęskniłyśmy tęskniłyśmy ![]() A gdzie byłas bo umknęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zadomowienie
|
Witam Was kochane =) nie nadrabiałam narazie stron, bo spoooooooooooro ich =) dzidzi daje czadu z kopaniem (w poniedziałek było tylko spokojnie, wyczulo chyba że jesteśmy u teściów i rodzice się wkurzają). Narzeczony jak poczuł kopnięcie to się popłakał (a twardziel z Niego) =))) muszę się odrazu wyżalić, chodzi o ślub: chcę tego ślubu teraz, ale zarazem nie chce... Chce bo: kocham narzeczonego, chcieliśmy tego ślubu od początku, nie chce bo: teściowa cały czas gada że ślub musi być zanim się dziecko urodzi, przez Nią czuje się zmuszona do ślubu... Narzeczonemu dzisiaj się wyżaliłam i powiedziałam że narazie nie chce do Niej jeździć (naszczęście Mój narzeczony nie lubi zabardzo Swojej mamy, więc się nie wkurzył)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.