![]() |
#3031 |
BAN stały
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Czy ktoś kupował w aromaniak.pl ? Interesuje mnie ile idzie przesyłka od nich do PL i czy bezproblemowo i towar ok? Najpierw myslałam, ze to polski sklep, ale okazuje się, ze wysyłka z USA(darmowa kurierem do PL) i ich siedziba jest w USA.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-04-26 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3032 |
Raczkowanie
|
Ja mam awersje do "polskich sklepów w USA" -zostalam wyrąbana na prawie 700zł i nigdy więcej takich 'amerykanskich' zakupów www
![]() Co do internetowych perfumerii to często kupowalam (i odbieralam bo z mojego miasta) na www.pachniemy.pl -więc moge polecić. Na allegro nie kupuje juz zadnych kosmetyków ;] przejechalam się juz wiele razy.... ![]() Teraz jestem na etapie zakupu moich "ulubieńców" i taki maly spis zrobiłam i sprawdzenie ![]() Versace Crystal Noir Woda perfumowana 90ml mojezapachy .pl - 209zl dolce.pl - 227zł iperfumy.pl - 186 zł e-glamour.pl - 189zł kokai.pl - 229zl pachniemy.pl - 187zł DOUGLAS woda toaletowa! 90ml - 388zł Christian Dior Pure Poison woda perfumowana 50ml mojezapachy .pl - BRAK 50ml [275 zl (100ml)] dolce.pl -256 zł iperfumy.pl - 231 zł e-glamour.pl -238 zł kokai.pl - 269 zl pachniemy.pl -243 zł DOUGLAS -BRAK No i rozbieżność cen widoczna ![]()
![]() |
#3033 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...k#post23142051 od postu Emiks - #621
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3035 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3036 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na swoją siedzibę ![]() Na Allegro i eBay - jak widzę - aromaniak już zakończył swoją karierę perfumeryjną ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyżby na siedem stówek wyrąbał Ciebie również aromaniak ![]() Cytat:
![]() Powodzenia w poszukiwaniach ![]() Edytowane przez Emiks Czas edycji: 2011-04-27 o 10:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3038 |
Zadomowienie
|
we wtorek zamówiłam na Dolce.pl perfumy, za które natychmiast przelałam pieniądze, w ten sam dzień dostałam maila że kasa już zaksięgowana, a zamówienie jest realizowane. Jak długo czekaliście na przesyłkę z tej perfumerii, wczoraj dostałam odp.na moje pyt. że wyślą dopiero dziś...
![]() Pedet był za to ekpresowy - perfumy już w następny dzień po kliknięciu były w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a co do dolce.pl ostatnio zamawiałam w niedziele i była dopiero w czwartek ![]()
![]() |
#3040 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny nie wiedziałam gdzie zapytac wiec zapytam tu.Pragnę sobie sprawić perfumy miss dior cherie edp,jednak zalezy mi na starej wersji z 2005 (w sephorach i douglasach dostepna jest z tego co słyszałam tylko wersja tegoroczna).Znalazłam więc 100 ml miss diorki na e-glamour w bardzo atrakcyjnej cenie,wysłałam mejla z zapytaniem,błyskawicznie dostałam opdpowiedz iz na opakowaniu nie ma daty produkcji.Dziewczyny i co mam teraz robić zamawiac w ciemno,myślicie że perfumerie internetowe również pozbyły sie starej wersji?
Dziękuję i proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#3041 |
Rozeznanie
|
myslę że nie pozbyły się. skoro mają tą wersję to jest to na pewno ta. o którą Ci chodzi. Ja bym zamówiła
![]()
![]() |
#3042 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Poproś o kod z opakowania i sprawdź na checkcosmetic datę produkcji. Zaraz zaraz, e-glamour chyba nawet podaje kody na swojej stronie internetowej przy opisie każdego produktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3043 |
Raczkowanie
|
Kod producenta podany na e-glamour jest trzycyfrowy (938) check cosmetics mówi mi ,że jest on niepoprawny.Napisałam do e-glamour ale narazie cisza.Boje sie kupic w ciemno bo wersja tegoroczna nie przebija starej moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: Masz rację, wody perfumowane mają 3cyfrowy... W takim razie czekaj co Ci napiszą ![]() Edytowane przez mała82 Czas edycji: 2011-05-01 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3045 |
Rozeznanie
|
Myślę, że się machnęli przy przepisywaniu. Możesz zatelefonować do nich, ja tak zrobiłam bo też miałam dylemat, pracownica od razu sprawdziła to o co mi chodziło.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Czaję się na Escade S 30ml, znalazłam bardzo tanio na twojafanaberia.pl , wdziałam jakieś wpisy na temat jej "podejrzalności" i oto natrafiłam na taką recenzję perfum
![]() http://www.twojafanaberia.pl/product...8&reviews_id=2 Jak to mozliwe że legalnie działają sprzedając podróby? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Halloweena nie podrabiają ![]() możliwe, że ktoś mógł dostać nieświeżą itp. ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
z tych chamskich to nawet Pumę podrabiają
![]() miałam na myśli te z dbałością o szczegóły i typowo wzorujące się na oryginalne ![]() w przypadku tej Escady nie bałabym się klikać, jeszcze w małej pojemności... jej na 99% nie podrabiają gorzej z sezonówkami E. |
![]() ![]() |
![]() |
#3050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3051 | |
|
Cytat:
![]() Będziesz tak miła i zerkniesz na mojego Armaniego w wątku oryginał czy podróbka? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3052 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Ja kupuję w SEFONIE bardzo często. Towar oryginalny. Pisali o nich w listopadzie bodajże w Avanti i ich polecali. Niedawno zmienili firmę kurierską na DPD i przesyłka dociera w niecałe 24h. Muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem tej firmy kurierskiej. Zawsze dzwonią żeby się umówić na dostawę. A czy ktoś z Was słyszał o Perfumerii Angel z Bydgoszczy? Miałam coś od nich kupić na ALL, ale jak sie zdecydowałam to okazało się, że mają zawieszone konto. Jak sprawdziłam to już 2 raz allegro ich zawiesiło. Czy ktoś od nich kupował? Edytowane przez Mloda_13 Czas edycji: 2011-05-02 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3053 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie bo już zgłupiałam czy miss dior cherie edp z 2005 r została odnowiona tylko raz tzn.w tym roku?Buteleczka z 2005 nie ma naklejki tylko napisy, wiec po drodze nuty miss dior cherie były jeszcze zmieniane?Dziękuje i proszę o pomoc!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3056 |
Zakorzenienie
|
mam takie pytanie, przewinęło mi się przez ręce blisko 40 zapachów przez ostatni rok/dwa. Zawsze korzystam ze sprawdzonych miejsc - znane sieciowe perfumerie stacjonarne, iperfumy.pl, merlin.pl. Zazwyczaj kupuję w promocjach albo upatrzę sobie zapach porównując ceny w kilku miejscach i... albo dekalkulator się myli... albo większość zapachów w promocji to po prostu perfumy z "bliskim terminem", że tak to ujmę. Raz zdarzyło mi się kupić zapach po terminie w perfumerii stacjonarnej. Albo 50ml perfum z terminem jeszcze 1 miesiąc (iperfumy.pl)... Czy macie podobne doświadczenia? Błąd dekalkulatora w tylu przypadkach to też dziwna sprawa...
Ja wiem, że perfumy nieotwarte albo otwarte dobrze przechowywane mają dłuższą żywotność, no ale wolałabym być spokojniejsza, mam dużo flakoników i nie zużyję ich wszystkich naraz przecież... Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2011-05-03 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej z miesiącem. Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika, że dekalkulator się nie myli. Nie wiem jak jest w innych perfumeriach, bo kupuję tylko w merlinie i jednej internetowej aptece. Trochę to dziwne, ale akurat tak się składa, że ostatnio apteka sprzedaje mój ukochany zapach po trochę niższej cenie niż ktokolwiek inny, a w merlinie go niestety nigdy nie było. Ale różnica wynosi raptem 20 zł, więc to żadna rewelacja, i zazwyczaj mają 3 albo 2 lata ważności. Natomiast w merlinie wszystkie zapachy, które do tej pory kupiłam po super promocyjnych cenach, mają ważność jeszcze przez przynajmniej 10 miesięcy. Właśnie sprawdziłam wszystkie moje ostatnie zakupy i zgadza się, tak jest w przypadku np. Cherry Blossom. Zostało dokładnie 10 miesięcy. Ale bywają i takie, których ceny są obniżone z powodu przygniecionego kartonika. W ten sposób udało mi się nabyć latem ubiegłego roku 100 ml Baby Doll za 1/3 podawanej przez sklep ceny podstawowej, a gdy po kilku godzinach kliknęłam żeby zamówić drugi flakonik, wyskoczyła cena wyższa o 50 zł. Z drżącym sercem otwierałam przesyłkę, ale gdy odwróciłam pudełko żeby natychmiast sprawdzić kod, okazało się, że jest tam wgniecenie jakby ktoś za mocno ścisnął kartonik. Dekalkulator pokazał, że produkt ma ważność do maja 2012 roku. Podobną "kartonikową" przygodę miałam ze świeżutkim kremem za 2/3 ceny "stacjonarnej". Więc nie zawsze powodem do obniżki ceny jest kończący się termin przydatności. Najbardziej jednak obawiałam się zapachu, który producent sprzedaje za 59 euro a tu był w promocji za niecałe 38 zł. Nie ma możliwości sprawdzenia numeru, bo to firma mało atrakcyjna dla "masowego odbiorcy" a tym samym dla "podrabiaczy", ale na szczęście nie wyrzuciłam starej, 100% oryginalnej, buteleczki. Porównałam bardzo dokładnie oba flakoniki i numery seryjne, i udało mi się odszyfrować, że data ważności mija w sierpniu tego roku a produkt jest jak najbardziej oryginalny. A co do perfumerii stacjonarnych. W tych dużych sieciowych, ze ślicznie wyeksponowanymi zapachami rozstawionymi na mocno podświetlonych półeczkach, to ja już nie kupuję. Te perfumy tam się gotują. Na dodatek ceny są często przemetkowywane. Kiedyś kupiłam jakiś zapach, na którym były 4 takie same ceny, ale za to lata się zmieniały. Po dogrzebaniu się do pierwszej, okazało się, że była naklejona prawie 3 lata wcześniej. A dekalkulator pokazał, że termin mija za 2 miesiące ![]() Z terminem przydatności zapachów jest różnie. Teoretycznie jest to 36 miesięcy, ale mój ostatni Angel ma datę produkcji 2007, trzymam go stale w kartoniku w suchej i chłodnej szafce, jest go jeszcze ponad połowa, bo rzadko go używam, i nadal ma się świetnie. Jedyne co mogę Ci poradzić, to żebyś najpierw zużyła delikatniejsze zapachy, bo te, w których nutami bazowymi jest ambra, cywet i piżmo, mogą bardzo długo wytrzymać, gdy się je dobrze przechowuje ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3058 |
Konto usunięte
|
Na liście polecanych perfumerii jest monaperfumy Czy ktoś ostatnio robił tam zakupy? Nigdy u nich nie kupowałam i mam pewne obawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3060 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Ciekawe, czy to działa w innych perfumeriach... Najlepiej od razu w każdej pytać ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Karkki! Mi się wydaje, że niekoniecznie zależy to od mocy rażenia zapachu. Ekstrakty z wydzielin zwierząt też szybko się psują. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.