|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
przecież po to robi się monitoring żeby wyczaić owulację a w razie problemów włączyć hormony.Twój wykres ewidentnie pokazuje i nawet laik to widzi, że to u ciebie jest coś nie tak(badanie nasienia robi się jak u kobiety jest wsio ok.a jednak nie zachodzi), no chyba, że jesteś po odstawieniu antyków albo nie wiem co a może to taki jeden taki pokręcony. Pisz co i jak, bo sama ciekawa jestem co jest przyczyną takich skoków.Trzymaj się P/s -jak coś źle napisałam, to proszę mnie poprawić, wszystkie się uczymy i zdobywamy doświadczenia
|
|
#3782 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
|
|
|
|
#3783 |
|
Rozeznanie
|
Nie stresuj się tym, że wcześniej nie obserwowałaś swojego cyklu raczej nie jest to tak naturalna czynność jak mycie zębów
Ważne, że konkretnie się zabieracie za sprawdzenie wszystkiego a nie czekacie sławny już rok(czy coś przeoczyłam?) Teraz na wiele rzeczy są sposoby i większość rzeczy jest do naprawienia i naprawdę nieliczni nie mogą mieć wogule dzieci. Pamiętaj o tym i bądź dobrej myśli Lece spać i jaka szkoda, że tak szybko przeleciała majówka Dobranoc wszystkim P/s- MONITORING OWULACJI http://dzidziusiowo.pl/rodzina/planu...-owulacji.html - Polecam przeczytajcie kochane staraczki
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-05-03 o 23:49 |
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was poweekendowo.
Hmm miałam nie smucić, ale nie wytrzymałam. U mnie coś do Margo a Ty sama z siebie poszłaś do gin?? Bo ja zaczynam się nad tym zastanawiać.
|
#3785 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
staram się być ale po prostu głupieje wcześniej cykle 33 dni w zasadzie wszystko ok a te dwa ostatnie jakieś długawe ten przedostatni zupełnie ale za to ze skokiem temp... ech idzie oszaleć, a w tym za to coś mam wrażenie że właśnie @ się rozkręca ....a za art podziękować poczytam po powrocie jadę mamę do gin zawieść od razu umówię się na wizytę sama Cytat:
miłego dnia wszystkim u nas nawet słońce wylazło po paru dniach
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
||
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak tylko na szybko, jakas nieogarnieta ostatnio jestem wlasnie sie skonczyla @ i bedziemy z mezusiem dzialac - teraz tak na luzie glowa mnie cos boli, a przed chwila dopiero wstalam lykne chyba jakies proszki bo ledwie wytrzymuje milego dnia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki znowu muszę nadrabiać zaległości
. Pogoda to niezła, żeby śnieg padał w maju![]() Cytat:
![]() oby ten śluz świadczył o ciąży.kaskaderka śluz miałam płodny w sobotę, niedziele i poniedziałek. skok tempki był w poniedziałek i cały czas rośnie. Przytulanka były w sobote rano, niedziele wieczorem i we wtorek. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Chyba pierwszy raz tek się wstrzelilismy w płodne dni. ![]() A co do domów tymczasowych dla zwierząt. Ja rok temu adoptowałam kotka z fundacji kotkowo. Też przebywał w domu tymczasowym i był maleńkim chudziutkim kociaczkiem. A teraz jest królem domu . Także podziwiam osoby, które stwarzają taki azyl dla biednych zwierzaczków, czekających na swój dom.
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
ja od rana odświeżyłam stronę z 50 razy a tu cały czas pustki
|
#3791 | ||||
|
Konto usunięte
|
Hej. Nie było mnie tu kilka dni i nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta
![]() Spędziliśmy razem z TŻ weekend majowy i pilnie pracowaliśmy nad dzidzią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3792 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Nie wiem po czym on to poznał. No ale nic. Poza tym z tym moim wykresem to też jest tak, że jestem po odstawieniu anty (wrzesień 2010) i zastanawiam się czy to przypadkiem nie przez to. Zobaczę jeszcze następny cykl i pójdę do gin . Cytat:
.Ale dobrze jest wiedzieć, że to można chyba leczyć.Leniwce dwa. ![]() Ja już dzisiaj do pracy musiałam iść po urlopie. Na szczęście nie było dużego sajgonu i już po 15 mogłam chwilkę odpocząć. Ja w tym cyklu raczej nie nastawiam się na żadne próby i testowania. Podbrzusze pokłuwa czasami i prawy jajnik daje się we znaki. Będzie co będzie. Na szczęście też testu nie mam i nie zamierzam go nabyć. Przynajmniej na teraz mam takie postanowienie. Mam nadzieję, że się nie złamię. [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26708323]Hej. Nie było mnie tu kilka dni i nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta ![]() Spędziliśmy razem z TŻ weekend majowy i pilnie pracowaliśmy nad dzidzią ![]() [/QUOTE] Ja pamiętam . Trzymam za owocne starania.
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja siedze przed kompem w pracy, także weekend majowy skończony, a teraz udaje że robie coś bardzo waznego i odświeżam wizaż ![]()
|
|
#3795 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też coś jajnik czuję, kłuje mnie - akurat dziś 14. dzień cyklu. |
|
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
muszę się Wam do czegoś przyznać.... ![]() Jednak nie zwariowałam! Dziś wieczorem na teście dwie krechy - jedna słabsza, ale i tak grubsza niż w poprzedniej poronionej ciąży. Nie wiem czy się cieszyć czy bać. Poroniłam 27 marca i nawet nie doczekałam pierwszego okresu lekarz mnie zamorduje hyhy.Ale USG po poronieniu pokazało, że wszystko było już ok. Nie będę biec na USG ani robić bety - nie chcę przeżywać tego stresu drugi raz. Wg mnie to 5 tc, bo owulka było ok 20 kwietnia, ale to po poronieniu normalne. Zrobię za 2 dni test siusiany. Mam nadzieję, że krecha będzie już tłuściutka. To da mi duże nadzieje, bo przy tamtej ciąży nawet tydzień po spodziewanej @ nie zobaczyłam grubej krechy. Trzymajcie za nas kciuki
|
|
|
|
#3797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26710654]Dziękuję za kciuki ![]() Też coś jajnik czuję, kłuje mnie - akurat dziś 14. dzień cyklu.[/QUOTE] Oj to chyba na owu się kroi. ![]() Cytat:
. Ja bym obstawiała skos temp tak koło 28.04. u Ciebie. A moglabyś jeszcze raz wkleić swoj szcześliwy cykl??? Bo gdzieś mi się zagubił Twoj post z nim . wiem, że nie ma co porownywać bo każda z nas jest inna ale zawsze to coś.
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3799 | ||||
|
Rozeznanie
|
No jestem i ja
Pogoda u nas cały dzień była cudna, aż niedowiary, że może być takie wachnięcie z dnia na dzień zima a potem wiosna Ja cały dzionek pilnie łowiłam oferty i wysyłałam CV jak nie znajdzie się nic szybko to pójdę do telemarketingu i będe do was dzwonić z ofertami pewnie, za co z góry przepraszam ![]() Cytat:
Nie ma sprawy Zawsze jak coś będe wiedzieć to podpowiem, doradzę,bo wiem ile czasu zajmuje wyszukiwanie informacji na necie a ja narazie mam go z nadmiarze więc spoko Oj bidulko, ten czas wyczekiwania jest najgorszy ale życzę ci, żebyś doczekała się w niedz. II tłustych kresek, no ewentualnie mogą być słabsze, taki cień cienia ![]() Cytat:
i napisz jak się teścik sprawdził, bo już o nim gdzieś czytałam ![]() Cytat:
Bardzo ci tego życzę [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26708323]Hej. Nie było mnie tu kilka dni i nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta ![]() Spędziliśmy razem z TŻ weekend majowy i pilnie pracowaliśmy nad dzidzią ![]() [/QUOTE] Ktoś pamięta a pilność oby została nagrodzona ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() Blanszorku Naprawdę cudnie, moje gratulacje!!! Nawet lepiej, że zaraz po # bo hormonki ciążowe krążą jeszcze po organiźmie i pomogą tej fasolce mocno trzymać się domku [QUOTE=aga_bre;26715491] A co do gin to boje się, że mnie lekarz wyśmieje jak przyjdę do niego z wykresem i powie, ze to metoda zabobonna jakaś ![]() ] Napewno cię nie wyśmieje a nawet łatwiej będzie jej zrozumieć co się u ciebie dzieje i w jakim kierunku robić badania
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oni czesto kaza czekac ze wzgledu na psychike kobiety, ale fakt jest taki ze czesto po # szybko udaje sie znowu zafasolic ciesze sie i trzymam kciuki kochana, abys ujrzala tluste dwie krechy i niedlugo czula rosnacy brzunio
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3801 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Niedawno przeprowadziłam się do nowego miejsca i nie mam jeszcze wybranego lekarza. Jak uważacie lepiej do kobiety czy mężczyzny?? Ja mam większe zaufanie do mężczyzn. I kolejny problem .
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakim mieście szukasz lekarza?
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana to gratulacje. Baarrrrdzo mocno trzymam ![]() niech fasoleczka się zadomowi.Dzięki Kaskaderka za słowa otuchy. Dziś zaczełam brać luteine wg zaleceń ginekolog. To sądze, że tempka jeszcze skoczy wyżej. Narazie to wygląda tak, że cały czas rośnie. aga_bre co do pokazywania wykresów dla ginki to mi moja kazała prowadzić wykresy i przyjść za 3 m-ce. Sądze, że to także bardzo pomocna metoda dla lekarzy. Miłego dzionka
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, tak piszecie o tych wykresach, że sama się zainteresowałam
Niestety nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać. Ze względu na moje PCO zawsze brałam pigułki, więc nie miałam potrzeby uczyć się rozpoznawać cykli. Teraz to się zmieniło i chciałabym coś o tym poczytać. Macie jakieś materiały na ten temat?Obawiam się tylko, że u mnie będzie kiepsko, bo po odstawieniu pigułek nie mam okresu i lekarka przepisała mi luteinę na wyregulowanie cyklu. Myślicie, że to może przeszkadzać w robieniu takiego wykresu? |
|
|
|
#3805 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pomoże mi nauczyć się rozpoznawać sygnały mojego ciała
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2011-05-05 o 09:22 |
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Blanszor gratuluję i trzymam mocno kciuki
cmok:Dziewczyny nie było mnie bo wyjechałam na majówkę, przejrzałam posty ale nie dam sobie głowy urwać, że zrobiłam to dokładnie. Więc jak mam coś dopisać/edytować w pierwszym poście to walcie śmiało
|
|
|
|
#3808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oby tym razem wszystko było ok ![]() Tak, tylko że z lubym spotkam się dopiero w sobotę ![]() Dziękuję ![]() Też nigdy nie robiłam wykresów... |
|
|
|
|
#3809 | ||||
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
![]() po wczorajszej wiośnie u nas dzisiaj od rana deszcz na przemian ze słoneczkiem i zimną temp... brrr Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) wyniki tego samego dnia ale wiadomo co i jak TŻ owszem stresa miał ale sam powiedział że mimo stresu warto było, bo teraz wiadomo na czym sie stoi
||||
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki. ja ostatnio nie pisze ale regularnie podczytuję
![]() Blanszor U mnie dziewczyny dziwna rzecz, byliśmy z tż grzeczni w tym cyklu, zero szalenstw a mojej @ ani widu ani słychu. tzn dziś dopiero 27 dc ale ja mam zwykle cykle 24 dniowe. Poza tym jakieś plamienie wcześniej zawsze jest i w ogóle. a teraz dziwnie na maksa. bo wczoraj raz coś ciapnęło na kolorowo leciutko, potem się oczyściło i dziś nic nie widać , biała wydzielina boję sie że ja tym myśleniem o bejbiku rozwalam sobie cały organizm, masakra jakaś. Nie zaczęliśmy staranek a tu już takie wybryki ja nie moge być teraz w ciąży bo za 1,5 miesiąca konczy mi się umowa, wznowią mi od września najprawdopodobniej i dopiero wtedy czas na staranka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

oj są zdecydowanie ja zgłupiałam .... co do długości wcześniej miałam po 33 - 35 dni poprzedni 49 dni już gin mówiła ze bez owulacyjny i potem okazało się że jednak owu piękna była .... badania hormonów miałam i w zasadzie wszystko ok , a ten cykl miałam być już na monitoringu ale gin powiedziała że nie będzie mnie bez sensu faszerować hormonami dopóki TŻ nie zrobi badań czy z nim ok .... a że był chory to si,ę przeciągnęło .... a co się dzieje z tym cyklem sama nie wiem osobiście zgłupiałam ale jutro umawiam się do gin niech powie o co chodzi .... bo teraz już zupełny kosmos....
przecież po to robi się monitoring żeby wyczaić owulację a w razie problemów włączyć hormony.Twój wykres ewidentnie pokazuje i nawet laik to widzi, że to u ciebie jest coś nie tak(badanie nasienia robi się jak u kobiety jest wsio ok.a jednak nie zachodzi), no chyba, że jesteś po odstawieniu antyków albo nie wiem co 

Dobranoc wszystkim
poczytam po powrocie jadę mamę do gin zawieść od razu umówię się na wizytę sama
wlasnie sie skonczyla @ i bedziemy z mezusiem dzialac - teraz tak na luzie