Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 21:37   #3781
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
oj są zdecydowanie ja zgłupiałam .... co do długości wcześniej miałam po 33 - 35 dni poprzedni 49 dni już gin mówiła ze bez owulacyjny i potem okazało się że jednak owu piękna była .... badania hormonów miałam i w zasadzie wszystko ok , a ten cykl miałam być już na monitoringu ale gin powiedziała że nie będzie mnie bez sensu faszerować hormonami dopóki TŻ nie zrobi badań czy z nim ok .... a że był chory to si,ę przeciągnęło .... a co się dzieje z tym cyklem sama nie wiem osobiście zgłupiałam ale jutro umawiam się do gin niech powie o co chodzi .... bo teraz już zupełny kosmos....
Nie wiem na bank ale po co "faszerowanie"hormona mi do monitoringu cyklu przecież po to robi się monitoring żeby wyczaić owulację a w razie problemów włączyć hormony.Twój wykres ewidentnie pokazuje i nawet laik to widzi, że to u ciebie jest coś nie tak(badanie nasienia robi się jak u kobiety jest wsio ok.a jednak nie zachodzi), no chyba, że jesteś po odstawieniu antyków albo nie wiem co a może to taki jeden taki pokręcony. Pisz co i jak, bo sama ciekawa jestem co jest przyczyną takich skoków.Trzymaj się
P/s -jak coś źle napisałam, to proszę mnie poprawić, wszystkie się uczymy i zdobywamy doświadczenia

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 22:28   #3782
margo_78
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Nie wiem na bank ale po co "faszerowanie"hormona mi do monitoringu cyklu przecież po to robi się monitoring żeby wyczaić owulację a w razie problemów włączyć hormony.Twój wykres ewidentnie pokazuje i nawet laik to widzi, że to u ciebie jest coś nie tak(badanie nasienia robi się jak u kobiety jest wsio ok.a jednak nie zachodzi), no chyba, że jesteś po odstawieniu antyków albo nie wiem co a może to taki jeden taki pokręcony. Pisz co i jak, bo sama ciekawa jestem co jest przyczyną takich skoków.Trzymaj się
P/s -jak coś źle napisałam, to proszę mnie poprawić, wszystkie się uczymy i zdobywamy doświadczenia
tzn w czasie poprzedniego cyklu miałam robione hormony nie wszystkie tylko progesteron - wtedy jeszcze sama nie prowadziłam obserwacji cyklu..... jak wystąpiła owu bez niczego jednak po 35 dc gin była zdziwiona, potem robiłam znowu progesteron po owu. Gin powiedziała że w monitoringu u mnie teraz chodziłoby również o przyspieszenie owu ale nic mi dawać nie będzie puki TŻ się nie zbada tu się z nią zgadzam bo lepiej od razu sprawdzić teraz wiadomo że w zasadzie u mnie coś nie tak się dzieje i zaczniemy zabawę w monitoring i regulacje i zobaczymy co będzie ....... szkoda właśnie że wcześniej nie obserwowałam cyklu bo nie wiem czy zawsze tak było czy ten jakiś pogmatwany ....
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 23:25   #3783
kaskaderka
Rozeznanie

Nie stresuj się tym, że wcześniej nie obserwowałaś swojego cyklu raczej nie jest to tak naturalna czynność jak mycie zębów Ważne, że konkretnie się zabieracie za sprawdzenie wszystkiego a nie czekacie sławny już rok(czy coś przeoczyłam?) Teraz na wiele rzeczy są sposoby i większość rzeczy jest do naprawienia i naprawdę nieliczni nie mogą mieć wogule dzieci. Pamiętaj o tym i bądź dobrej myśli
Lece spać i jaka szkoda, że tak szybko przeleciała majówka Dobranoc wszystkim

P/s- MONITORING OWULACJI http://dzidziusiowo.pl/rodzina/planu...-owulacji.html - Polecam przeczytajcie kochane staraczki

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-05-03 o 23:49
Stary 2011-05-04, 07:21   #3784
aga_bre
Rozeznanie

Witam Was poweekendowo.

Hmm miałam nie smucić, ale nie wytrzymałam. U mnie coś do cykl w tym miesiącu. Niby miałam piękny skok temperatury, a od wczoraj leci na łeb na szyję. Normalnie mam dość. Buuuuuuuuuuu. Może Wy coś poradzicie. (w zał foto)

Margo a Ty sama z siebie poszłaś do gin?? Bo ja zaczynam się nad tym zastanawiać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cykl.jpg (51,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-05-04, 08:00   #3785
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Nie stresuj się tym, że wcześniej nie obserwowałaś swojego cyklu raczej nie jest to tak naturalna czynność jak mycie zębów Ważne, że konkretnie się zabieracie za sprawdzenie wszystkiego a nie czekacie sławny już rok(czy coś przeoczyłam?) Teraz na wiele rzeczy są sposoby i większość rzeczy jest do naprawienia i naprawdę nieliczni nie mogą mieć wogule dzieci. Pamiętaj o tym i bądź dobrej myśli
Lece spać i jaka szkoda, że tak szybko przeleciała majówka Dobranoc wszystkim

P/s- MONITORING OWULACJI http://dzidziusiowo.pl/rodzina/planu...-owulacji.html - Polecam przeczytajcie kochane staraczki
dzięki kaskaderko staram się być ale po prostu głupieje wcześniej cykle 33 dni w zasadzie wszystko ok a te dwa ostatnie jakieś długawe ten przedostatni zupełnie ale za to ze skokiem temp... ech idzie oszaleć, a w tym za to coś mam wrażenie że właśnie @ się rozkręca ....
a za art podziękować poczytam po powrocie jadę mamę do gin zawieść od razu umówię się na wizytę sama

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witam Was poweekendowo.

Hmm miałam nie smucić, ale nie wytrzymałam. U mnie coś do cykl w tym miesiącu. Niby miałam piękny skok temperatury, a od wczoraj leci na łeb na szyję. Normalnie mam dość. Buuuuuuuuuuu. Może Wy coś poradzicie. (w zał foto)

Margo a Ty sama z siebie poszłaś do gin?? Bo ja zaczynam się nad tym zastanawiać.
hej aga widzę że też pokręcony troszkę wykresik masz , co do gin tak sama poszłam przy okazji na cytologię no i powiedzieć o staraniach że nie wychodzi ..... także jak nie byłaś idź i porozmawiaj z gin przy okazji rutynowa kontrola

miłego dnia wszystkim u nas nawet słońce wylazło po paru dniach

Stary 2011-05-04, 09:52   #3786
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
oj są zdecydowanie ja zgłupiałam .... co do długości wcześniej miałam po 33 - 35 dni poprzedni 49 dni już gin mówiła ze bez owulacyjny i potem okazało się że jednak owu piękna była .... badania hormonów miałam i w zasadzie wszystko ok , a ten cykl miałam być już na monitoringu ale gin powiedziała że nie będzie mnie bez sensu faszerować hormonami dopóki TŻ nie zrobi badań czy z nim ok .... a że był chory to si,ę przeciągnęło .... a co się dzieje z tym cyklem sama nie wiem osobiście zgłupiałam ale jutro umawiam się do gin niech powie o co chodzi .... bo teraz już zupełny kosmos....

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

co do pogody to nieźle zaskoczyła nie ma co,
choć na szczęście u nas śnieg nie padał było zimno ale znośnie ..

też bym chciała mieć dom tymczasowy jednak mam dość zaborczą kicię już ostatnio koleżanka chciała zostawić są kicie na święta ale moja tak się zdenerwowała .... gość szybko musiał opuścić nasz domek , a dodam że wychowuje si ez drugim kotkiem no i na podwórku towarzystwo ma ...
ostatnio szukalam testow owu na allegro i natknelam sie na testy plodnosci dla mezczyzn do wykonania w domu - testy te pokuzuja wynik pozytywny badz negatywny - pozytywny oznacza ilosc plemnikow 20 mln lub wieksza a negatywny mniejsza. nie pokazuje jednak takich wartosci jak ich ruchliwosc, zywotnosc itp ale mysle ze jak pokaze pozytywny wynik to juz troche stresu mniej dla tz

ja tak tylko na szybko, jakas nieogarnieta ostatnio jestem wlasnie sie skonczyla @ i bedziemy z mezusiem dzialac - teraz tak na luzie glowa mnie cos boli, a przed chwila dopiero wstalam lykne chyba jakies proszki bo ledwie wytrzymuje

milego dnia
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:39   #3787
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was poweekendowo.

Pytanie za ile pojawi się @, bo mi wygląda to na za niski progesteron. Do tej pory jak długą miałaś faze lutealną?? Bo jak masz niedomogę lutealną to może być problem z zajściem w ciąże
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 12:51   #3788
Farina
Raczkowanie

Hej kobietki znowu muszę nadrabiać zaległości. Pogoda to niezła, żeby śnieg padał w maju

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
proszę się nie smutac pewnie ciąże się u nas pojawią z zaskoczenia
mi zostało 3 dni do okresu,szyjkę mam wysoko,ledwo mogę ją dosięgnąc,a najczęściej wcale nie mogę.
jest jakby dziura w niej,i jakiś mleczny białawy śluz
ale nie chce się nakręcac
Bardzo mocno trzymam oby ten śluz świadczył o ciąży.

kaskaderka śluz miałam płodny w sobotę, niedziele i poniedziałek. skok tempki był w poniedziałek i cały czas rośnie. Przytulanka były w sobote rano, niedziele wieczorem i we wtorek. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Chyba pierwszy raz tek się wstrzelilismy w płodne dni.

A co do domów tymczasowych dla zwierząt. Ja rok temu adoptowałam kotka z fundacji kotkowo. Też przebywał w domu tymczasowym i był maleńkim chudziutkim kociaczkiem. A teraz jest królem domu. Także podziwiam osoby, które stwarzają taki azyl dla biednych zwierzaczków, czekających na swój dom.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:28   #3789
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiekszość może jeszcze przedłużyła weekend

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-04, 15:42   #3790
ziebulka
Raczkowanie

ja od rana odświeżyłam stronę z 50 razy a tu cały czas pustki
24.11.2012 - IUI nr 3

Stary 2011-05-04, 16:21   #3791
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Hej. Nie było mnie tu kilka dni i nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta
Spędziliśmy razem z TŻ weekend majowy i pilnie pracowaliśmy nad dzidzią

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Uwaga! Od dziś oficjalnie dołączam do grona staraczek - minęły 3 cykle od odstawienia tabsów, dostałam dziś @ - ostatnią z której się cieszę i za parę dni starania Na razie przewiduję zupełny spontan, zobaczymy co czas pokaże...
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Witam Was ja i @ :/ Przylazła wyjątkowo punktualnie. No cóż, 4cs poszedł się je**ć. Na fasolkę się nie nastawialam i fasolki nie ma.
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
no i po faworkach. @ mnie dzisiaj dopadła... no trudno zaczynamy 5 cykl starań
Przykro mi - trzymajcie się, dziewczyny. Owocnych starań w następnym cyklu życzę

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj rocznica ślubu. Przytulanie było na dzień dobry, takie "świąteczne" i rozpoczynamy kolejne starania.
Może w maju coś zaskoczy.
Gratuluję rocznicy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:56   #3792
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
dzięki kaskaderko staram się być ale po prostu głupieje wcześniej cykle 33 dni w zasadzie wszystko ok a te dwa ostatnie jakieś długawe ten przedostatni zupełnie ale za to ze skokiem temp... ech idzie oszaleć, a w tym za to coś mam wrażenie że właśnie @ się rozkręca ....
a za art podziękować poczytam po powrocie jadę mamę do gin zawieść od razu umówię się na wizytę sama

hej aga widzę że też pokręcony troszkę wykresik masz , co do gin tak sama poszłam przy okazji na cytologię no i powiedzieć o staraniach że nie wychodzi ..... także jak nie byłaś idź i porozmawiaj z gin przy okazji rutynowa kontrola

miłego dnia wszystkim u nas nawet słońce wylazło po paru dniach
Byłam u gin w styczniu jak wiedziałam, że zaczniemy się starać o dziecko. Wtedy miałam totalnie rozpierniczony cykl (brałam mycosyst to jest lek osłonowy do antybiotyków) i przez 31 dni miałam krwawienie. Jak byłam u gin to mi zrobił dowcipne USG i powiedział, że mam owulację płodna. Nie wiem po czym on to poznał. No ale nic. Poza tym z tym moim wykresem to też jest tak, że jestem po odstawieniu anty (wrzesień 2010) i zastanawiam się czy to przypadkiem nie przez to. Zobaczę jeszcze następny cykl i pójdę do gin .
Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Pytanie za ile pojawi się @, bo mi wygląda to na za niski progesteron. Do tej pory jak długą miałaś faze lutealną?? Bo jak masz niedomogę lutealną to może być problem z zajściem w ciąże
Przypuszczam, że @ przyjdzie 13.05., tak coś koło tego. Ostatnio cykle miałam 30,31,45,29,42dni, więc tak liczę, że średni 36 dni wychodzi. Co do fazy lutealnej tak dokładnie to nie potrafię powiedzieć po temperaturze. Wiesz u mnie tak na oko po śluzie (bo temp. mierzę dopiero 2 cykl) to wcześniej miała tak 14-16 dni. Ale mnie zasmuciłaś. .Ale dobrze jest wiedzieć, że to można chyba leczyć.

Cytat:
Treść usunięta
Leniwce dwa. Ja już dzisiaj do pracy musiałam iść po urlopie. Na szczęście nie było dużego sajgonu i już po 15 mogłam chwilkę odpocząć. Ja w tym cyklu raczej nie nastawiam się na żadne próby i testowania. Podbrzusze pokłuwa czasami i prawy jajnik daje się we znaki. Będzie co będzie. Na szczęście też testu nie mam i nie zamierzam go nabyć. Przynajmniej na teraz mam takie postanowienie. Mam nadzieję, że się nie złamię.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26708323]Hej. Nie było mnie tu kilka dni i nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta

[/QUOTE]

Ja pamiętam . Trzymam za owocne starania.
Stary 2011-05-04, 17:05   #3793
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Witam Was poweekendowo.

spadac moze jelsi jest implantacja zarodka ... trzeba czekac - ty masz wykres fajny a moj jest do duszy ;/ ja nie wiem co mam robic ;/

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:09   #3794
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Przypuszczam, że @ przyjdzie 13.05., tak coś koło tego. Ostatnio cykle miałam 30,31,45,29,42dni, więc tak liczę, że średni 36 dni wychodzi. Co do fazy lutealnej tak dokładnie to nie potrafię powiedzieć po temperaturze. Wiesz u mnie tak na oko po śluzie (bo temp. mierzę dopiero 2 cykl) to wcześniej miała tak 14-16 dni. Ale mnie zasmuciłaś. .Ale dobrze jest wiedzieć, że to można chyba leczyć.

Leniwce dwa. Ja już dzisiaj do pracy musiałam iść po urlopie. Na szczęście nie było dużego sajgonu i już po 15 mogłam chwilkę odpocząć. Ja w tym cyklu raczej nie nastawiam się na żadne próby i testowania. Podbrzusze pokłuwa czasami i prawy jajnik daje się we znaki. Będzie co będzie. Na szczęście też testu nie mam i nie zamierzam go nabyć. Przynajmniej na teraz mam takie postanowienie. Mam nadzieję, że się nie złamię.
Nie chciałam Cię zasmucić, jeśli faze lutelną masz powyżej 10-12 dni to jest ok, ale wartało by wtedy zrobić sobie badanie progesteronu (po owu) i wyjdzie czy utrzymuje się na odpowiednim poziomie a wahania temperatury są związane z czymś innym. Na Twoim miejscu poszłabym w wykresem do gin bo sama mówisz że masz rozchwiane cykle, różne długości różne temperatury, niech lekarz to ogarnie a łatwiej będzie sie wstrzelić w owu. Ja dodatkowo stosuje testy owulacyjne żeby zobaczyć czy potwierdzają owu i u mnie jak najbardziej się wszystko zgrywa- więc zostaje tylko starać się i starać...

Ja siedze przed kompem w pracy, także weekend majowy skończony, a teraz udaje że robie coś bardzo waznego i odświeżam wizaż
24.11.2012 - IUI nr 3

Stary 2011-05-04, 17:57   #3795
Konto usunięte

Cytat:
Ja już dzisiaj do pracy musiałam iść po urlopie. Na szczęście nie było dużego sajgonu i już po 15 mogłam chwilkę odpocząć. Ja w tym cyklu raczej nie nastawiam się na żadne próby i testowania. Podbrzusze pokłuwa czasami i prawy jajnik daje się we znaki. Będzie co będzie. Na szczęście też testu nie mam i nie zamierzam go nabyć. Przynajmniej na teraz mam takie postanowienie. Mam nadzieję, że się nie złamię.
Ja pamiętam . Trzymam za owocne starania.
Dziękuję za kciuki
Też coś jajnik czuję, kłuje mnie - akurat dziś 14. dzień cyklu.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:38   #3796
Blanszor
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!

muszę się Wam do czegoś przyznać....
Jednak nie zwariowałam! Dziś wieczorem na teście dwie krechy - jedna słabsza, ale i tak grubsza niż w poprzedniej poronionej ciąży.

Nie wiem czy się cieszyć czy bać. Poroniłam 27 marca i nawet nie doczekałam pierwszego okresu lekarz mnie zamorduje hyhy.
Ale USG po poronieniu pokazało, że wszystko było już ok.

Nie będę biec na USG ani robić bety - nie chcę przeżywać tego stresu drugi raz. Wg mnie to 5 tc, bo owulka było ok 20 kwietnia, ale to po poronieniu normalne. Zrobię za 2 dni test siusiany. Mam nadzieję, że krecha będzie już tłuściutka. To da mi duże nadzieje, bo przy tamtej ciąży nawet tydzień po spodziewanej @ nie zobaczyłam grubej krechy. Trzymajcie za nas kciuki
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:44   #3797
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Nie chciałam Cię zasmucić, jeśli faze lutelną masz powyżej 10-12 dni to jest ok, ale wartało by wtedy zrobić sobie badanie progesteronu (po owu) i wyjdzie czy utrzymuje się na odpowiednim poziomie a wahania temperatury są związane z czymś innym. Na Twoim miejscu poszłabym w wykresem do gin bo sama mówisz że masz rozchwiane cykle, różne długości różne temperatury, niech lekarz to ogarnie a łatwiej będzie sie wstrzelić w owu. Ja dodatkowo stosuje testy owulacyjne żeby zobaczyć czy potwierdzają owu i u mnie jak najbardziej się wszystko zgrywa- więc zostaje tylko starać się i starać...

Ja siedze przed kompem w pracy, także weekend majowy skończony, a teraz udaje że robie coś bardzo waznego i odświeżam wizaż
Cwaniara. Ja nie mogę w pracy, bo ponoć mamy monitoring na kompach założony. A co do gin to boje się, że mnie lekarz wyśmieje jak przyjdę do niego z wykresem i powie, ze to metoda zabobonna jakaś .

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26710654]Dziękuję za kciuki
Też coś jajnik czuję, kłuje mnie - akurat dziś 14. dzień cyklu.[/QUOTE]

Oj to chyba na owu się kroi.

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
spadac moze jelsi jest implantacja zarodka ... trzeba czekac - ty masz wykres fajny a moj jest do duszy ;/ ja nie wiem co mam robic ;/
Hmmm powiem Ci, że Twój jest dla mnie bardziej czytelny niż mój . Ja bym obstawiała skos temp tak koło 28.04. u Ciebie. A moglabyś jeszcze raz wkleić swoj szcześliwy cykl??? Bo gdzieś mi się zagubił Twoj post z nim . wiem, że nie ma co porownywać bo każda z nas jest inna ale zawsze to coś.
Stary 2011-05-04, 20:50   #3798
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Jednak nie zwariowałam! Dziś wieczorem na teście dwie krechy - jedna słabsza, ale i tak grubsza niż w poprzedniej poronionej ciąży.

Nie wiem czy się cieszyć czy bać. Poroniłam 27 marca i nawet nie doczekałam pierwszego okresu lekarz mnie zamorduje hyhy.

Nie będę biec na USG ani robić bety - nie chcę przeżywać tego stresu drugi raz. Wg mnie to 5 tc, bo owulka było ok 20 kwietnia, ale to po poronieniu normalne. Zrobię za 2 dni test siusiany. Mam nadzieję, że krecha będzie już tłuściutka. To da mi duże nadzieje, bo przy tamtej ciąży nawet tydzień po spodziewanej @ nie zobaczyłam grubej krechy. Trzymajcie za nas kciuki
Trzymam kciuki bardzo mocno
Stary 2011-05-04, 21:59   #3799
kaskaderka
Rozeznanie

No jestem i ja
Pogoda u nas cały dzień była cudna, aż niedowiary, że może być takie wachnięcie z dnia na dzień zima a potem wiosna Ja cały dzionek pilnie łowiłam oferty i wysyłałam CV jak nie znajdzie się nic szybko to pójdę do telemarketingu i będe do was dzwonić z ofertami pewnie, za co z góry przepraszam

Cytat:
U mnie coś do cykl w tym miesiącu. Niby miałam piękny skok temperatury, a od wczoraj leci na łeb na szyję. Normalnie mam dość. Buuuuuuuuuuu. Może Wy coś poradzicie. (w zał foto)
Koniecznie idź do gin najlepiej z dwoma wykresami, bo jeden raczej to za mało, żeby potwierdzić regułę. Przykro mi ale dobrze, że już mierzysz tempkę, bo szybko możesz zareagować i zaoszczędzisz sobie wielu m-cy niepewności i rozczarowań. Też uważam jak ziebulka, że progesteron u ciebie nie taki a on jest niezbędny do podtrzymania ciąży.

Cytat:
dzięki kaskaderko
Nie ma sprawy Zawsze jak coś będe wiedzieć to podpowiem, doradzę,bo wiem ile czasu zajmuje wyszukiwanie informacji na necie a ja narazie mam go z nadmiarze więc spoko

Cytat:
Treść usunięta
Oj bidulko, ten czas wyczekiwania jest najgorszy ale życzę ci, żebyś doczekała się w niedz. II tłustych kresek, no ewentualnie mogą być słabsze, taki cień cienia

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ostatnio szukalam testow owu na allegro i natknelam sie na testy plodnosci dla mezczyzn do wykonania w domu -
ja tak tylko na szybko, jakas nieogarnieta ostatnio jestem wlasnie sie skonczyla @ i bedziemy z mezusiem dzialac - teraz tak na luzie
No to za luzik i napisz jak się teścik sprawdził, bo już o nim gdzieś czytałam

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
kaskaderka śluz miałam płodny w sobotę, niedziele i poniedziałek. skok tempki był w poniedziałek i cały czas rośnie. Przytulanka były w sobote rano, niedziele wieczorem i we wtorek. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Chyba pierwszy raz tek się wstrzelilismy w płodne dni.
wszystko wskazuje, że się uda ale spokojnie, obserwuj tempke teraz postaraj się, żeby nie była zakłócana przez alkohol lub inne niedospania i jak nie będzie spadała poniżej linii tzn. że jest szansa Bardzo ci tego życzę

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26708323]Hej. Nie było mnie tu kilka dni i nie wiem, czy ktoś mnie w ogóle pamięta
[/QUOTE]

Ktoś pamięta a pilność oby została nagrodzona

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Nie będę biec na USG ani robić bety - nie chcę przeżywać tego stresu drugi raz. Wg mnie to 5 tc, bo owulka było ok 20 kwietnia, ale to po poronieniu normalne. Zrobię za 2 dni test siusiany.
Kurcze pisałam z godzinę mój porzedni post między gotowaniem a jedzeniem i filmem

Blanszorku Naprawdę cudnie, moje gratulacje!!! Nawet lepiej, że zaraz po # bo hormonki ciążowe krążą jeszcze po organiźmie i pomogą tej fasolce mocno trzymać się domku Ale super

[QUOTE=aga_bre;26715491] A co do gin to boje się, że mnie lekarz wyśmieje jak przyjdę do niego z wykresem i powie, ze to metoda zabobonna jakaś
]

Napewno cię nie wyśmieje a nawet łatwiej będzie jej zrozumieć co się u ciebie dzieje i w jakim kierunku robić badania

Stary 2011-05-05, 06:07   #3800
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Jesli bylas badana po # i macica byla juz oczyszczona to spokojnie - lekarz Cie nie zbije oni czesto kaza czekac ze wzgledu na psychike kobiety, ale fakt jest taki ze czesto po # szybko udaje sie znowu zafasolic ciesze sie i trzymam kciuki kochana, abys ujrzala tluste dwie krechy i niedlugo czula rosnacy brzunio
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 07:10   #3801
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Gratki, gratki kochana. Ślij nam fluidy ciążowe.

Cytat:

Koniecznie idź do gin najlepiej z dwoma wykresami, bo jeden raczej to za mało, żeby potwierdzić regułę. Przykro mi ale dobrze, że już mierzysz tempkę, bo szybko możesz zareagować i zaoszczędzisz sobie wielu m-cy niepewności i rozczarowań. Też uważam jak ziebulka, że progesteron u ciebie nie taki a on jest niezbędny do podtrzymania ciąży.

Napewno cię nie wyśmieje a nawet łatwiej będzie jej zrozumieć co się u ciebie dzieje i w jakim kierunku robić badania
Dziewczyny namówiłyście mnie. Pójdę w przyszłym tygodniu. Mam kartę medicover, więc tam bez problemu mogę się zapisać do gin.
Niedawno przeprowadziłam się do nowego miejsca i nie mam jeszcze wybranego lekarza. Jak uważacie lepiej do kobiety czy mężczyzny?? Ja mam większe zaufanie do mężczyzn. I kolejny problem .
Stary 2011-05-05, 07:39   #3802
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny namówiłyście mnie. Pójdę w przyszłym tygodniu. Mam kartę medicover, więc tam bez problemu mogę się zapisać do gin.
Niedawno przeprowadziłam się do nowego miejsca i nie mam jeszcze wybranego lekarza. Jak uważacie lepiej do kobiety czy mężczyzny?? Ja mam większe zaufanie do mężczyzn. I kolejny problem .
Ja też mam kartę medicover i bardzo sobie ją chwalę W jakim mieście szukasz lekarza?
Stary 2011-05-05, 07:54   #3803
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Kochana to gratulacje. Baarrrrdzo mocno trzymam niech fasoleczka się zadomowi.

Dzięki Kaskaderka za słowa otuchy. Dziś zaczełam brać luteine wg zaleceń ginekolog. To sądze, że tempka jeszcze skoczy wyżej. Narazie to wygląda tak, że cały czas rośnie.

aga_bre co do pokazywania wykresów dla ginki to mi moja kazała prowadzić wykresy i przyjść za 3 m-ce. Sądze, że to także bardzo pomocna metoda dla lekarzy.

Miłego dzionka

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-05, 08:01   #3804
alamig
Zakorzenienie

Dziewczynki, tak piszecie o tych wykresach, że sama się zainteresowałam Niestety nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać. Ze względu na moje PCO zawsze brałam pigułki, więc nie miałam potrzeby uczyć się rozpoznawać cykli. Teraz to się zmieniło i chciałabym coś o tym poczytać. Macie jakieś materiały na ten temat?
Obawiam się tylko, że u mnie będzie kiepsko, bo po odstawieniu pigułek nie mam okresu i lekarka przepisała mi luteinę na wyregulowanie cyklu. Myślicie, że to może przeszkadzać w robieniu takiego wykresu?
Stary 2011-05-05, 08:55   #3805
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Dziewczynki, tak piszecie o tych wykresach, że sama się zainteresowałam Niestety nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać. Ze względu na moje PCO zawsze brałam pigułki, więc nie miałam potrzeby uczyć się rozpoznawać cykli. Teraz to się zmieniło i chciałabym coś o tym poczytać. Macie jakieś materiały na ten temat?
Obawiam się tylko, że u mnie będzie kiepsko, bo po odstawieniu pigułek nie mam okresu i lekarka przepisała mi luteinę na wyregulowanie cyklu. Myślicie, że to może przeszkadzać w robieniu takiego wykresu?
Ja korzystam ze strony skarbmamy.pl tam za darmo możesz prowadzić swój wykres. Dodatkowo wiele dziewczyn ci podpowie co i jak odczytywać. Tak przynajmniej było u mnie. Bardzo dużo na ten temat wie nasza kaskaderka skarbnica wiedzy. Ja teraz pierwszy cykl mam brać luteinę. I szczerze, gdyby nie wykres to niemiałabym pojęcia kiedy zacząć brać. A tak wiem, że po trzech dniach skoku temperatury. Czy to mocno mi zachwieje wykres to nie wiem zobaczymy

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-05, 09:05   #3806
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Ja korzystam ze strony skarbmamy.pl tam za darmo możesz prowadzić swój wykres. Dodatkowo wiele dziewczyn ci podpowie co i jak odczytywać. Tak przynajmniej było u mnie. Bardzo dużo na ten temat wie nasza kaskaderka skarbnica wiedzy. Ja teraz pierwszy cykl mam brać luteinę. I szczerze, gdyby nie wykres to niemiałabym pojęcia kiedy zacząć brać. A tak wiem, że po trzech dniach skoku temperatury. Czy to mocno mi zachwieje wykres to nie wiem zobaczymy
Poczytam i spróbuję To pomoże mi nauczyć się rozpoznawać sygnały mojego ciała

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2011-05-05 o 09:22
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:10   #3807
goldika
Zakorzenienie

Blanszor gratuluję i trzymam mocno kciukicmok:
Dziewczyny nie było mnie bo wyjechałam na majówkę, przejrzałam posty ale nie dam sobie głowy urwać, że zrobiłam to dokładnie. Więc jak mam coś dopisać/edytować w pierwszym poście to walcie śmiało
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:47   #3808
Konto usunięte

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Szybciutko się udało, gratuluję Oby tym razem wszystko było ok

Cytat:
Oj to chyba na owu się kroi.
Tak, tylko że z lubym spotkam się dopiero w sobotę

Cytat:
Ktoś pamięta a pilność oby została nagrodzona
Dziękuję

Cytat:
Dziewczynki, tak piszecie o tych wykresach, że sama się zainteresowałam Niestety nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać. Ze względu na moje PCO zawsze brałam pigułki, więc nie miałam potrzeby uczyć się rozpoznawać cykli.
Też nigdy nie robiłam wykresów...
Stary 2011-05-05, 09:54   #3809
margo_78
Rozeznanie

cześć dziewczyny
po wczorajszej wiośnie u nas dzisiaj od rana deszcz na przemian ze słoneczkiem i zimną temp... brrr

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Mega gratulacje trzymam kciuki aby wszystko było tym razem oki

Cytat:
Gratki, gratki kochana. Ślij nam fluidy ciążowe.

:d idź zawsze warto pójść i się nawet podpytać

Cytat:
ja korzystam z http://enpr.pl/ darmowa stronka z ciekawymi opcjami , a czy warto myślę że tak , można się dowiedzieć toche na temat swojego organizmu

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ostatnio szukalam testow owu na allegro i natknelam sie na testy plodnosci dla mezczyzn do wykonania w domu - testy te pokuzuja wynik pozytywny badz negatywny - pozytywny oznacza ilosc plemnikow 20 mln lub wieksza a negatywny mniejsza. nie pokazuje jednak takich wartosci jak ich ruchliwosc, zywotnosc itp ale mysle ze jak pokaze pozytywny wynik to juz troche stresu mniej dla tz

ja tak tylko na szybko, jakas nieogarnieta ostatnio jestem wlasnie sie skonczyla @ i bedziemy z mezusiem dzialac - teraz tak na luzie glowa mnie cos boli, a przed chwila dopiero wstalam lykne chyba jakies proszki bo ledwie wytrzymuje

milego dnia
co do teścików mężuś już po badaniach też warto zrobić u nas kosztowało 25 zł i zajęło ( no chwilkę ) wyniki tego samego dnia ale wiadomo co i jak TŻ owszem stresa miał ale sam powiedział że mimo stresu warto było, bo teraz wiadomo na czym sie stoi

Stary 2011-05-05, 10:04   #3810
martinka30
Raczkowanie

Hej dziewuszki. ja ostatnio nie pisze ale regularnie podczytuję tylko najczęściej szybko i potem juz zapominam co chciałam której napisać
Blanszor życzę żeby teraz bez problemów minęła cała ciąża!!!

U mnie dziewczyny dziwna rzecz, byliśmy z tż grzeczni w tym cyklu, zero szalenstw a mojej @ ani widu ani słychu. tzn dziś dopiero 27 dc ale ja mam zwykle cykle 24 dniowe. Poza tym jakieś plamienie wcześniej zawsze jest i w ogóle. a teraz dziwnie na maksa. bo wczoraj raz coś ciapnęło na kolorowo leciutko, potem się oczyściło i dziś nic nie widać , biała wydzielina boję sie że ja tym myśleniem o bejbiku rozwalam sobie cały organizm, masakra jakaś. Nie zaczęliśmy staranek a tu już takie wybryki ja nie moge być teraz w ciąży bo za 1,5 miesiąca konczy mi się umowa, wznowią mi od września najprawdopodobniej i dopiero wtedy czas na staranka.

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości