Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-03, 22:41   #3601
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dziewczynki trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!
i Brunetka za Twoje wyniki!!

Oglądałam Usta, Usta - ech to już naprawdę ostatni odcinek? czekam na kolejną serię

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-05-04 o 09:34
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 22:43   #3602
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Za wszystkie jutrzejsze wizyty .

Sweet te kocyki są śliczne. Ja mam dwa - jeden polarkowy, a drugi taki lepsiejszy z bawełnianym podszyciem.

Telik byłam całkiem niedaleko, bo w Playa de Las Americas.
no to jak nam kruszynki podrosną to bedzie trzeba im pokazac Teneryfe

tez życze wszystkim dobrej nocy, trzeba sie juz ułożyc do łóżeczka zeby do pracy wstac
jeszcze został mi tylko jeden odcinek "Cudu Narodzin" ogladałyscie?
Stary 2011-05-03, 22:48   #3603
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Dziewczynki trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!
i Bartessa za Twoje wyniki!!

Oglądałam Usta, Usta - ech to już naprawdę ostatni odcinek? czekam na kolejną serię
z tego co wiem to był ostatni sezon, więcej nie będzie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 22:59   #3604
jacieeeee
Wtajemniczenie

No to i ja się witam po weekendzie.

Brunetka, Nerolka, dla Was szczególne pozdrowienia i kciuki
Madziulka i dla Ciebie również. Cukrzycy mówimy zdecydowane NIE!!!

Nadrobiłam wizażowe zaległości, ale teraz to już padam. Weekend się udał ale szczegóły może jutro, jak się wyśpię.

Dobranoc Brzuchatki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 23:13   #3605
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
z tego co wiem to był ostatni sezon, więcej nie będzie

no nieeee to jedyny serial który oglądam
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 23:28   #3606
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zanetka - ja mam 5 kocykow w tym jeden zawine chyba sobie a jeszcze jeden dokupie.... kocham kocyki i Igorek bedzie mial ich duuuzo teraz poluje na taki
http://allegro.pl/bobas-sliczny-pusz...585381228.html
Prześliczne te kocyki Ale jak to jest - wszędzie trąbią żeby kupowac rzeczy najlepiej 100% bawłniane. A te są z poliestru. To nie szkodzi, nie poci się w nim dziecko, czy coś. Bo ostatnio też w jakimś sklepie widziałam łądny poliestrowy, ale mama mi powiedziała, żeby go nie brać, bo lepsza bawełna
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
patik gram na gitarze i fortepianie
Tak ja mój mąż
Stary 2011-05-03, 23:32   #3607
Shira_83
Zadomowienie

Brunetka trzymam za Ciebie oby wyniki jutro wykazały brak tego paskudztwa!!! przesyłam moc uścisków i pozytywnej energii
Stary 2011-05-04, 07:01   #3608
sygine
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny
Mąż poszedł do pracy a ja już spać nie mogę, więc wpadłam się przywitać i idę dalej prasować, bo później jeszcze parę spraw w mieście muszę załatwić, a popołudniu na SR Zamówię sobie u pań położnych muszle laktacyjne, laktator i butelkę z medeli

A ja jakoś tą noc przeżyłam i nawet kręgosłup nie dokuczał

Nerola, Brunetka trzymam nadal żeby się poprawiło
I za wszystkie wizytujące również
Stary 2011-05-04, 07:46   #3609
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel
[B
sloneczko - [/B] fajny fajny
dziękuję

kocyk jest słodki, mi się podoba ten szafirowy i piaskowy

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 07:51   #3610
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie

słoneczko, wózek bardzo mi się podoba
telik, badanie w sumie trwa 2 godziny

Nie wyspałam się... wstałam o 3.30 bo mąż do pracy po weekendzie jechał, jak się obudziłam to zaczęły mnie skurcze męczyć... tzn twardnienie brzucha, może nie bardzo bolesne ale niestety dość częste... wzięłam nospę, duuużo magnezu i jakoś usnęłam, teraz troszkę się uspokoiło...
ciekawe co mi powie lekarz dziś na usg...

a jeszcze jedną atrakcję miałam, wyszłam z mężem, otworzył drzwi a pod drzwiami nam siedział taki malutki kotek....nie wiem czy go ktoś wyrzucił czy co, ale siedział i tak żałośnie miauczał... normalnie się rozpłakałam bo tak mi się go żal zrobiło, wpuściłam na werandę i siedzi tam do teraz...i nie wiem co z nim zrobić, u nas nie może zostać a nie miałam sumienia go zostawić pod drzwiami..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:03   #3611
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie mamusie

no w końcu dorwałam się do netu..i mam chyba ze 30 stron do nadrobienia i kiedy ja na to czas znajdę??? w sobotę-niedzielę byłam zalatana na maksa, a w pon-wt się weekendowałam przy grillu (mimo, że zimno było ...)...
teraz nie bardzo mogę poczytać co u Was się działo, więc tylko się witam i uciekam, ale po południu może cosik się uda...

mamy dzisiaj wizytę i nieśmiało prosze o kciuki żeby może tym razem się dzidziuś zaprezentował.....

miłego dnia wszystkim

za wszystkie dzisiejsze wizyty, wyniki i komu jeszcze potrzebne do czegos zaciskam kciuki

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:18   #3612
zanka205
Zakorzenienie

witam
ja już byłam z rana oddać krew, ale tym razem dużo mi jej wzięli chamy

no i teraz jem śniadanko

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:31   #3613
moniczka2123
Zadomowienie

Hej wszystkim!
Ja sie niewyspałam budzilam sie w nocy czesto
A rano obudzilam sie z potwornym bólem glowy boli mnie z tylu glowa bol potworny
cisnienie 121 na 61 puls 76... moze ten puls za mały?? a maluszek od 5 rano szaleje w brzusiu

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

A tak pozatym to jeszcze miesiac i 3 tygodnie i wroci moj Mężulek

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ide sie myc jesc i zjesc i musze do sklepu isc po lody i karte do telefonu

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:32   #3614
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
c

zanetka - ja mam 5 kocykow w tym jeden zawine chyba sobie a jeszcze jeden dokupie.... kocham kocyki i Igorek bedzie mial ich duuuzo teraz poluje na taki
http://allegro.pl/bobas-sliczny-pusz...585381228.html

a polarowe kocyki jak najbardzie jsa fajne ja mam 2

Ah jutro mam wizyte wiec prosze o kciukasy
lekarz pewnie mnie zlinczuje bo wedlug mojej wagi przytyło mi sie 4,5 kg w miesiac

Nie to jest nie możliwe.
My to naprawdę jesteśmy czarownice
Wczoraj się nad nim zastanawiałam i już go miałam kupować,
ale w końcu skończyło się na licytacji kilka ubranek
Zaraz obadam tereny i zobaczę co allegrowicz ma jeszcze fajnego

MOCNEEE!!

Bartessa Karol, powiem Ci niby pospolicie ale chyba tak naprawdę oryginalnie bo mało kto tak daje na imię i bardzo fajne porównanie do Papieża ! A czemu chciał Twój mąż z literką R?

Słoneczko tako jest REWELACYJNE! Ja wymyśliłam sobie tylko, że jak Emily będzie 100% to na ten pokrowiec na gondolkę gdzie jest napis TAKO zrobię kokardkę i ją przyczepię, bo nie podoba mi się ten napis
a tak będzie kokardeczka i od razu będzie wiadomo że córeczka
Ile Was wyniósł wózeczek?

Brumek bo bawełna zawsze jest od poliestru lepsza. Polister to chcąc nie chcąc sztuczny materiał,a bawełna naturalny. I dlatego Twoja mama pewnie mówi że bawełna lepsza. To tak jak kupujesz bluzkę dla siebie, nie wiem czy zwracasz uwagę jaki materiał jest na metce? Kupisz bluzkę z poliestru to większość kobiet się w niej pości a w bawełnie mniej.Choć jak popatrzysz to każdy materiał ma jakieś wady i zalety
Najbardziej idealny na lato to len, bo przepuszcza powietrze, minus że się gniecieI nie jest powiedziane, że w bawełnie się nie będzie pocił.Ja mam 1 kocyk i właśnie pisze 100% bawełny i wydaje mi się że jest dość gruby jak na sierpień.

Ania czemu nie może zostać?! Ja ma kotkę która jest u nas już rok i do domu w ogóle się nie pcha. Siedzi całymi dniami na ogródku i jedzenie dostaje na balkonie, tak się nauczyła Nie wyobrażam sobie aby teraz znikła Kocham zwierzęta, wiecznie namawiam mojego męża abyśmy kupili sobie psa, marzę o tym od dziecka ale zazwyczaj jest tak, że nie bo coś tam, nie bo teraz dzidzia w drodze, nie bo może wyjedziemy do Austrii i co najgorsze nie bo tesciowa nie chce , rok temu musiała uspać swojego jamnika i teraz wiecznie powtarza, że ona psa nie chce.
Tylko, gdzie tu są moje marzenia?!

Pieleszka

Ja też już wstałam.
Czuje jak zaczyna brakować w organizmie magnezu,
bo skurcze powoli mnie atakują.
ILE BIERZECIE NA DZIEŃ TABLETEK MAGNEZU?
Ja mam MgB6 i póki co biorę jedną codziennie,
ale zastanawiam się czy nie zwiększyć dawki

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:38   #3615
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ania czemu nie może zostać?! Ja ma kotkę która jest u nas już rok i do domu w ogóle się nie pcha. Siedzi całymi dniami na ogródku i jedzenie dostaje na balkonie, tak się nauczyła Nie wyobrażam sobie aby teraz znikła Kocham zwierzęta, wiecznie namawiam mojego męża abyśmy kupili sobie psa, marzę o tym od dziecka ale zazwyczaj jest tak, że nie bo coś tam, nie bo teraz dzidzia w drodze, nie bo może wyjedziemy do Austrii i co najgorsze nie bo tesciowa nie chce , rok temu musiała uspać swojego jamnika i teraz wiecznie powtarza, że ona psa nie chce.
U mnie w domu są dwa psy, kot by przy nich życia zbyt długiego nie miał... :|
psiaki są kochane, jeden duży owczarek - przy domu w budzie, a drugi malutki kundelek (a raczej ona )w domu. Zwłaszcza ta mała jest prze..kochana, przylepka i pieszczocha straszna, łazi za mną krok w krok
tyle że niestety z kotkiem by się nie pogodziły...

Stary 2011-05-04, 08:44   #3616
moniczka2123
Zadomowienie

W piatek dotarły dopiero moje papiery z l4 do zusu i powiem wam ze te ustawowe 30 dni ktore oni maja to dopiero 29 maja wypadaja
wyplacaja kase jak chca i nie rozumieja ze czlowiek ma rozne wydatki co prawda Mężulek zostawil mi kase ale jakos szkoda mi jej ruszac.... ZUSIE pospiesz sie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
psiaki są kochane, jeden duży owczarek - przy domu w budzie, a drugi malutki kundelek (a raczej ona )w domu. Zwłaszcza ta mała jest prze..kochana, przylepka i pieszczocha straszna, łazi za mną krok w krok
A ja znam taki przypadek (u moich sasiadow) ze psy maja takie ze zagryzaja koty ale dzieci chcialy kota i ja sama im go dalam i wiesz co teraz?? psy sie kota sluchaja jest ten kot dla nich panem i wladca i z nimi w budzie spi wiec nie trzeba odrazu zapowiadac ze bedzie zle wiadomo musiały by sie przyzwyczaic do siebie

Stary 2011-05-04, 08:50   #3617
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Witam Mamusie i ich Brzusie!

Troche mnie nie bylo, nawet nie zdarzylam sie pozegnac...nasza Majowka bardzo udana, wprawdzie pogoda w kratke, ale nie narzekam. W sobote wzielismy dziewczynki do Parku Miniatur, troche sobie poszlaly, potem pojechalismy do moich rodzicow i tam bylismy do wczoraj. Dziewczyny wymeczyly Dziadkow, wygonily sie, wyskakaly na dmuchancach i trampolinach, ja oczywiscie troche podjadlam, wiec waga poszla troche w gore, ale nie tragicznie.

Wczoraj probowalam Was nadrabiac, ale co przeczytalam 1 strone, to Wy buch i kolejna strona nastukana...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Brunetka i Nerolka trzymajcie sie dzielnie dziewczyny w szpitalach!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 08:59   #3618
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

monia dzięki za linki muszę dzisiaj synka zmierzyć ten puky jest fajny

a co do kocyków i innych gadżetów to ja kupuję wszystko 100% bawełna nic z poliestrów
Brunetka zob wyniki wyjdą dobre
Nerola co tam u Ciebie? macie dziewczyny jakieś wieści
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:05   #3619
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Kochana jak do mnie przyszła Ziutunia - kotka. To jeszcze miałam 2 psy, jamniczka który był w domu i jeden jest właśnie owczarek w budzie przy domu To ten w kojcu, już potem nie zwracał uwagi nawet na kotkę, bardziej szaleje jak wyciąga się kosiarkę, a jamnik jak żył to poganiał oczywiście na początku Ziutkę, bo to przecież jego tereny, ale ta uciekała tylko w krzaki i jak jamnik siedział w domu ona wylegiwała się na słońcu w ogródku i nie było żadnego problemu, że mamy 2 pasy i do tego kotka. Miała swoje miejsce z pokarmem na okienku od piwnicy, ale musiałam je z zabrać, bo wyjadały jej inne koty pokarm
potem nauczyła się wchodzić na balkon i na balkonie ma swoją mała budę (mąż jej zrobił) i pokarm i jak jest głodna to przychodzi.A w zimie ma miejsce w piwnicy, przy piecu i tak się przyjęła i została z Nami.
Nie raz się dziwie, że przecież koty wybiegają na cały dzień i ich nie ma, a ona potrafi leżeć w krzakach albo na stole rozłożona i grzeje swoją mała

Teraz czekam aż kotka od teścia w stolarni się okoci i tacie mojemu chce dać kotka do domu, oczywiście wcześniej ja wykastrujemy, aby nie przynosiła małych kotków kilka razy w roku

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-05-04 o 09:07
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:12   #3620
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
musze sie zrobic do konca tyg. krzywą cukrowa
mam obciążenie 75 gr glukozą, moze powiecie jak długo trwa badanie?
2 godziny- 3 razy pobieraja krew 0/1h/2h
W necie wyczytałam że lepiej 12 godzin przed badaniem nic nie jeść żeby nie zakłamać wyniku.
Radze nie wybierać się na badanie samemu, dla mnie to była masakra, mroczki przed oczami, zimne poty.

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ale, ale przynajmniej zdecydowałam się na 90% na mebelki
POCHWAL SIE!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:16   #3621
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochana jak do mnie przyszła Ziutunia - kotka. To jeszcze miałam 2 psy, jamniczka który był w domu i jeden jest właśnie owczarek w budzie przy domu To ten w kojcu, już potem nie zwracał uwagi nawet na kotkę, bardziej szaleje jak wyciąga się kosiarkę, a jamnik jak żył to poganiał oczywiście na początku Ziutkę, bo to przecież jego tereny, ale ta uciekała tylko w krzaki i jak jamnik siedział w domu ona wylegiwała się na słońcu w ogródku i nie było żadnego problemu, że mamy 2 pasy i do tego kotka. Miała swoje miejsce z pokarmem na okienku od piwnicy, ale musiałam je z zabrać, bo wyjadały jej inne koty pokarm

No zobaczymy co z nim będzie... szczerze mówiąc ja bym może go zostawiła... gorzej z mamą, chyba że ją kot chwyci za serce ale ona kotów niestety nie lubi, choć się przełamała i tego karmi teraz
(mam nadzieję że mi jakiejś toksoplazmozy nie przyniósł...)

O ile mniejsza suczka może by go tolerowała, bo już obwąchała i odeszła znudzona to owczarek - nie ma szans... on by tego psa małego załatwił więc są tak trzymane żeby sobie w drogę nie weszły
zobaczymy...kotek śliczny... może teściowej go zawiozę...
a wiecie co? Najgorsze że nie tylko u nas się zjawił, sąsiadka też w nocy znalazła... widać że je ktoś wyrzucił zabiłabym takiego człowieka chyba...

Stary 2011-05-04, 09:16   #3622
Zmalowana
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Słoneczko kolor wózka taki sam jak mój

Mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Też coś dzisiaj spać nie mogłam

Poleciałam rano po pączka z wiśniami

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:17   #3623
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć,

W nocy nie mogłam spać, wstałam bez humoru. Martwi mnie ten wynik glukozy i jeszcze kilka innych spraw - u męża szef znowu nie płaci.

Nerolka i Brunetka trzymajcie się! Trzymam za Was mocno kciuki oraz za wszystkie dzisiejsze wizyty!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:27   #3624
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie

Dziś w nocy śniło mi się, że urodziłam małego kociaka coś nie chciał ssać mojej piersi yyy, za chiny nie potrafił złapać sutka tyle ze snu pamiętam

Widzę, że wczoraj temat zębów się wkręcił. Ja już wiem, że zdrowe zęby to podstawa. Niestety o tym przekonałam się w ciąży niestety miałam mieć w ten weekend leczenie kanałowe, ale okazało się, że mam nie drożne kanały i nie można nic z tym zrobić. Muszę najpierw udrożnić kanały mikroskopowo a to kosztuje podobno majątek i nie zawsze przynosi rezultaty ząb więc nadal leży odłogiem a ja muszę szukać specjalisty od udrożniania mikroskopowego kanałów w zębie...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i oczywiście nadal myslami jestem z nerolą i brunetką

Cytat:
DaKaro, sygine - no dziekuje dziewczyny za opinie moze i ja wezme dwa odrazu hehe bo myslama w sumie o jednym taki a drugim takim : http://allegro.pl/mieciutki-kocyk-z-...573926726.html
Mam dwa kocyki z tej serii, są bardzo milusie w dotyku. Ja jestem z nich zadowolona, ale jeszcze ich nie prałam więc nie wiem, jak będą wyglądać po praniu...

A propos prania, mam pytanie:

kupiliśmy ostatnio proszek "Dzidziuś" i tak się zastanawiam, czy nie wziąć się za pranie i prasowanie ciuszków. Ale teraz moje pytanie brzmi, czy jest sens prac, jak mam termin na 1 sierpnia??? Czy to nie za wcześnie???? W sensie, jak teraz wypiorę i poskładam to może to leżeć do sierpnia już czy trzeba by było wyprać ciuszki jeszcze raz przed samym terminem??? Bo szczerze mówiąc ciuszków mamy tyle, że nie uśmiecha mi się to robić dwa razy, najwyżej wstrzymałabym się jeszcze. Sama nie wiem... Pomóżcie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:32   #3625
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
POCHWAL SIE!!
no to się chwalę:

http://allegro.pl/tymon-mis-z-szufla...582479209.html

w grę wchodzi i wyrko i komoda z przewijakiem. Jeszcze nie zamówiłam, bo muszę obczaić jeszcze jeden sklep ale myślę, że raczej się zdecydujemy na ten mini komplecik

a ja dziś nie śpię od 5.00 Obudziło mnie pragnienie. W związku z tą wczorajszą śnieżycą mój mężulo podkręcił kaloryfer na noc bo on w nocy marznie. Ja natomiast wiecznie śpię rozkopana i nie lubię jak w sypialni jest za ciepło. No i obudziłam się taka powysychana w paszczy, w ślad za mną obudził się mój lokator i tak było już po spaniu. Ale dzięki temu jest dopiero 9.00 a ja już tyyyyyyle rzeczy zrobiłam I słoneczko wreszcie świeci, chociaż za ciepło to nie jest- moje biedne koperki i szczypiorki na balkonie chyba mi pozamarzały od wczoraj

miłego dnia i kciukasy trzymam za wizyty!
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:33   #3626
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Dziś w nocy śniło mi się, że urodziłam małego kociaka coś nie chciał ssać mojej piersi yyy, za chiny nie potrafił złapać sutka tyle ze snu pamiętam

Widzę, że wczoraj temat zębów się wkręcił. Ja już wiem, że zdrowe zęby to podstawa. Niestety o tym przekonałam się w ciąży niestety miałam mieć w ten weekend leczenie kanałowe, ale okazało się, że mam nie drożne kanały i nie można nic z tym zrobić. Muszę najpierw udrożnić kanały mikroskopowo a to kosztuje podobno majątek i nie zawsze przynosi rezultaty ząb więc nadal leży odłogiem a ja muszę szukać specjalisty od udrożniania mikroskopowego kanałów w zębie...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i oczywiście nadal myslami jestem z nerolą i brunetką

Mam dwa kocyki z tej serii, są bardzo milusie w dotyku. Ja jestem z nich zadowolona, ale jeszcze ich nie prałam więc nie wiem, jak będą wyglądać po praniu...

A propos prania, mam pytanie:

kupiliśmy ostatnio proszek "Dzidziuś" i tak się zastanawiam, czy nie wziąć się za pranie i prasowanie ciuszków. Ale teraz moje pytanie brzmi, czy jest sens prac, jak mam termin na 1 sierpnia??? Czy to nie za wcześnie???? W sensie, jak teraz wypiorę i poskładam to może to leżeć do sierpnia już czy trzeba by było wyprać ciuszki jeszcze raz przed samym terminem??? Bo szczerze mówiąc ciuszków mamy tyle, że nie uśmiecha mi się to robić dwa razy, najwyżej wstrzymałabym się jeszcze. Sama nie wiem... Pomóżcie
Ja tam nie wiem bo mam tylko 2 pary body i czapeczkę nie mam nic

Sluchajcie w nastepny czwartek chciałam jechac do wawy do siostry busa mam z kazimierza dolnego to jest 146 km I POWIEDZCIE CZY TO JEST ROZSADNE WYBIERAC SIE W TAKA DLUGA PODROZ W CIAZY BUSEM ?? JA MAM OCHOTE ALE SPORO OSOB MI ODRADZA...DORADZCIE PLEASE

Stary 2011-05-04, 09:34   #3627
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam termin na 30 lipca i już zaczęłam prać i prasować.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:36   #3628
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
eeeee, za wcześnie
tzn ja te rzeczy z lumpków już powypierałam zaraz po zakupie, właściwie wygotowałam, bo rzeczy lumpkowe z bawełny nastawiam na 90 st C. Ale te nowe rzeczy wraz z tymi popranymi lumpkowymi wypiorę w dzidziusiu dopiero najwcześniej miesiąc przed terminem. To się przecież kurzy a do worków jak popakujesz to będą takie nieprzewietrzone. Lepiej na świeżo poprać, wysuszy się raz dwa, to już lato w pełni będzie. Daj sobie jeszcze czas z praniem
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:37   #3629
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
witam
ja już byłam z rana oddać krew, ale tym razem dużo mi jej wzięli chamy

no i teraz jem śniadanko
a mnie się nie chciało jechać jutro pojadę

za wizyty i za nasze dziewczynki w szpitalu, czekam na nowe-same pozytywne wieści !!!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 09:38   #3630
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem bo mam tylko 2 pary body i czapeczkę nie mam nic

Sluchajcie w nastepny czwartek chciałam jechac do wawy do siostry busa mam z kazimierza dolnego to jest 146 km I POWIEDZCIE CZY TO JEST ROZSADNE WYBIERAC SIE W TAKA DLUGA PODROZ W CIAZY BUSEM ?? JA MAM OCHOTE ALE SPORO OSOB MI ODRADZA...DORADZCIE PLEASE

moniczka, wszystko zależy od tego jak się czujesz. jeśli ok to te 2-3 godziny (a chyba nie jedzie dłużej takiej trasy) na pewno zleci.
ja np jeżdżę długie trasy i nic mi się nie dzieje, ale niektóre dziewczyny po pół godzinie mają dość...
Czasem lepszy jest pociąg - nie jedzie stamtąd? W pociągu mogłabyś się przespacerować, rozprostować...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości