|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Aaaaa i jeszcze jedno mi sie przypomniało trzeba jakoś przygotować brodawki do karmienia, w sensie wczesniej je smarowac jakas maścia czy cos????
A jak popekaja to jaka masc stosowac, czytałam ze Bephanten jest dobry. Co tu jeszcze z takich rzeczy...??? o czopkach juz ktoś wspomniał (nie miałam o tym pojecia) juz sobie przypomniałam. Herbatka koperkowa to do picia dla mamy? Jak czesto? |
|
|
|
#3663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie to sporo za wczesnie...A jesli nawet porod mialby Cie zaskoczyc, to przeciez pranie i prasowanie to nie jest jakies wielce odpowiedzialne zadanie, ze ktos nie moglby Cie wyreczyc. Ja to nawet bym sie cieszyla... Cytat:
Co sie stalo? Za mocno hulalas? |
||
|
|
|
#3664 |
|
BAN stały
|
Za mocno
Ale przeżyłam I wypiłam tylko soczek
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko, Nerolko - nadal trzymamy kciuki!!!
![]() Natka - powodzenia! ![]() Zaneta, Zmalowana - nie, brzuch nie przestaje rosnac przeciez dzidzius robi sie coraz wiekszy, to gdzie by sie zmiescil![]() na pranie i prasowanie jest ZDECYDOWANIE za wczesnie, nie bojcie sie Dziewczyny, ze nie zdazycie, w koncu nie zyjecie w prozni, jakby co to ktos pomoze, dzidzius na poczatku potrzebuje 3-4 pary ciuszkow, w szpitalu najczesciej daja, wiec do wyjscia ktos zdazy uprac te pare sztuk. A w 9tym mcu nie jest sie niepelnosprawnym, mozna spokojnie pomalu poprac i poprasowac ![]() karoline - podroz - zalezy od samopoczucia - ja do ostatnich chwil poprzedniej ciazy jezdzilam to tu to tam, nawet i 4h i dobrze bylo. Ale jesli np twardnieje brzuch czy bardzo bola plecy to lepiej pociagiem... |
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1686 ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- cały czas trzymam ![]()
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba dzisiaj będę mieć rzeczy dla małego bo cosik Tż nie może mi ich przywieźć
muszę posegregować.Uszykuje to co będę używać a resztę uszykuję do prania ale prać narazie nie będę.Muszę komodę kupić bo nie mam nawet miejsca żeby gdzie późńiej te wyprane rzeczy poukładać.Muszę proszek i płyn kupić Jeszcze gondolkę będę prać bo dosyć długo stoi ale ten materiał się szybko ściąga więc luzzik fotelik już prałam jest zawinięty w worek więc chyba go nie będę już prać
|
|
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam wielką ochotę na drożdżówkę z serem
![]() ![]() Mam nadzieję, że mąż o niej nie zapomni Dobrze, że mam internet to mogę z wami pisać |
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz powinnaś dostać w dupę, że tak się stresowałaś Ja bym się musiała w końcu ogarnąć, wyjść z łoża i iść w miasto. Ale mi się nie chce
|
|
|
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile zapłaciliście? ![]() edit: już doczytałam że 550zł fajny i kolorek baardzo ładny
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-04 o 10:50 |
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
carmela ale te czopki dla Nas masz na myśli chodzi o glicerynowe?
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wygląda i czemu dokładnie służy ta muszla laktacyjna?
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka
![]() zaneta a je właśnie dziś rano odniosłam wrażenie że moje cycki jakoś tak napuchły nie powiem bardzo mnie to ucieszyłobrunetka Cytat:
http://allegro.pl/medela-purelan-kre...576479928.html a herbatka koperkowa nam bardzo pomogła parę razy jak Filip miał zaparcie - to on wypił parę łyczków i szybko pomagał ![]() o mieliśmy taką: http://allegro.pl/hipp-herbatka-kope...593402349.html
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra idę się ogarnąć
Odwiedzę lumpa i żeby nie było że siedzę cały czas w domu ! Beatka jak dobrze pamiętam dali 550zł za wózek ![]() Wypadałoby też zrobić zdjęcie brzuchatka ![]() Dobra idę już idę :P |
|
|
|
#3678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na popekane karmieniem brodawki najlepsze jest mleko mamy, smaruje sie nim po i pomiedzy karmieniami czopki - daja w szpitalu, bo najwazniejsze te pierwsze wyproznienia po porodzie. W domu mozna pic kefir i stosowac domowe metody, jezeli w ogole wystapia zaparcia, wiec nie warto kupowac tych czopkow herbatka na laktacje - to pewnie taki bardziej chwyt marketingowy, ale ja pilam b.czesto, kilka razy dziennie, bo mi smakowala
|
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Ale ja mam wrażenie że mnie brzuch zmalał ostatnio w ogóle jak na 7 miesiąc to mam mały i sporo osób mi to mówi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-04 o 11:07 |
||
|
|
|
#3681 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Imię super! Mój tż też chciał żeby nasz synek miał tak na imię ale się nie zgodziła...tyle że z zupełnie innych powodów. Na szczęście będzie corcia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale stwierdziłam, że za wcześnie i wezmę się za tę słodką przyjemność gdzieś w polowie lipca już się doczekać nie mogę![]() Cytat:
Cytat:
w nocy jeszcze nie wstaję...Cytat:
I moja karta ciąży ma mniejszy rozmiar niż A6 ![]() Cytat:
trzymamy mocno kochana![]() No i od dziś straciłam męża................ ten mój wariat, stwierdził że ma za dużo wolnego czasu (nie wiem kiedy) i nakupił sobie forem do robienia kostki brukowej, będzie sobie robił, żeby w wakacje podwórko całe wyłożyć.... cieszy się jak małe dziecko od rana bo mu to kurier przywiózł Wiecie co.... cholera w żadnej aptece nie ma tego syropu Prenalen a mnie już rozkłada na maksa.........Jedziemy zrobić jakieś zakupki bo lodówka pusta. miłego dnia
|
|||||||
|
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się nie wybrała bo dłuższe siedzenie w bezruchu powoduje u mnie skurcze, nawet jak do Rzeszowa jadę a to godzina drogi tylko to czasem pod koniec brzuch mi bardziej twardnieje. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
ja tam wiedziałam że wyniki będa dobre super
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-04 o 11:09 |
||
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Witam jestem już po wizycie
Dzięki za kciuki ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
teraz te wózeczki mają pokrycie z takiego materiału że wystarczy przetrzeć dobrze wilgotną szmatką i wszystko schodzi, ten materiał nie łapie brudu .
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc niekoniecznie psy i koty musza sie nienawidzić |
|
|
|
|
#3687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Ale mnie mdli od rana... Czyli dzień jak co dzień ![]() Cytat:
I nie było żadnych problemów Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brunetka i Narolka - pozdrawiam cieplusieńko I co się u diabła dzieje ze Scio?!?!?!? Od tej pory gdy narzekała na swędzenie i martwiła się swoim stanem, nie pojawiła się już ani razu Ma ktoś z nią kontakt?
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam telefon do Scio w Klubie i napisałam do niej... Zobaczymy...
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

zębole

Dobrze, że mam internet to mogę z wami pisać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a mnie już rozkłada na maksa.........
Zakończone: 2
ja tam wiedziałam że wyniki będa dobre
super