![]() |
#1651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyczajone Mamy Wizażowe :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1652 |
Rozeznanie
|
U nas kurde rano było [paskudnie na dworze a teraz bardzo ładnie ale zimno jak diabli.
Farahh trzymam Kochana kciuki bardzo mocno żeby było ok. eff8 witaj ![]() ![]() ![]() A my dziś pobudka tradycyjnie o 6.30, mleczko, tv, mata edukacyjna a teraz Maja śpi ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1653 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My do pulmonologa jedziemy za tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przy pierwszym dziecku to nie mam jakiś specjalnych wymagań co do płci
![]() ![]() ![]() Co do imion to na dzień dzisiejszy są wybrane i praktycznie od początku za nimi obstawaliśmy, chłopiec będzie Maksymilian a dziewczynka Wiktoria, no chyba że jeszcze nam się odmieni, moja koleżanka się śmiała że ona 15 razy imię zmieniała, a ostatnia zmiana była 3 dni przed porodem, więc wyboru już nie miała ![]()
![]() |
#1655 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Co jak co, ale fajnie, masz, że masz tżta w domu, dobrze, że to taki mały wypadek, a nie coś poważniejszego! Ale dzięki temu posiedzicie sobie razem ![]() Nie wiem czego się spodziewać na tej wizycie ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak będę miała w przyszłości córkę to dam Zuzia, albo Adrianna, albo Nadia ![]() ![]() Byłam chwilę na dworze z dzieciakami, pogoda fajna, tylko troszkę wiaterek chłodny, ale nie jest źle na słońcu... myślałam, że jest gorzej.. zaraz przyjeżdża moja kumpela i jedziemy do tego pulmonologa, mam 40 km w jedną stronę, a mąż w pracy, więc musiałam ją poprosić, ale za to mam w planach skoczyć jeszcze do McDonalda z dziećmi albo do Pizza Hut... no i jak tu nie przytyć... ![]()
![]() |
![]() |
#1656 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Czytam Was dziś tylko.... Jestem trochę niewyspana, czekam na @, Tż wymiotuje i .... jak kot!!!! Natalka czekała na mnie aż wrócę z pracy. Wchodzę do pokoju o 4 rano, a ona siedzi na łóżku i mówi " stęskniłam się, dobrze, że już jesteś, wypiłam mleczko..." Matko!!!! Jak ja się ucieszyłam, że sama chciała coś zjeść i tego nie zwymiotowała!!!! Razem poszłyśmy się wykąpać, zrobiłyśmy sobie herbatkę i dopiero koło 5 zasnęłyśmy. Uwielbiam takie chwile!!!! Teraz już Natalka się normalnie bawi, śpiewa i z apetytem je!!!!!!!!!!!!!!! Szybciutko muszę posprzątać, jakiś obiad zrobić, a potem już do pracy..... U mnie DESZCZOWO ![]() Farahh trzymam kciuki za małego!!!! Kamilko widzisz jaki z Ciebie dobry kierowca!!!! GRATULUJĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1657 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe to wcinaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oo.. będziesz sadzić kwiatki na balkon?? Bo ja właśnie chciałabym coś posadzić (nie dużo bo nie mam ręki do kwiatków ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1658 |
Zadomowienie
|
Ja polecam pelargonie
![]() ![]()
![]() |
#1659 |
Rozeznanie
|
No my po wizycie
![]() Ogólnie wszystko dobrze, lekarka zbadała małego, jest czysty osłuchowo, powiedziała, że to, że miał raz obturację to jeszcze o niczym nie świadczy... Mamy zrobić badania z krwi na jakieś coś tam ![]() Ogólnie na zaświadczenie nie mam co liczyć, bo powiedziała, że są dzieci, które naprawdę tego potrzebują, bo są bardzo chore, a ja powinnam się cieszyć, że mam zdrowe dziecko.. tak więc zaszczepię go normalnie za kaskę i wcale mi nie będzie żal, bo wiem, że to dla jego dobra ![]() Najwyżej sobie nie kupię nic na urodziny, bo planowałam mały szoping ![]() Zaliczyliśmy McDonalda, dzieciaki w siódmym niebie... ehh jak to mało do szczęścia potrzeba... idę ich wykąpać i spróbuję ululać ![]() Później zajrzę!
![]() |
#1660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale uważa też,że dziecko się dusi jak zsinieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1661 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Właśnie dzwoniłam do laboratorium spytać o te badania, co mamy zrobić i babeczka jak mi zawołała cenę to o mały włos z krzesła nie spadłam... ![]() ![]() Za 3 badania: IgE całkowite, IgE specyficzny panel pediatryczny (choroby wziewne i pokarmowe) i IgM coś tam coś tam pneumo coś tam ![]() ![]() no ale cóż... Na dodatek wczoraj jadłam paluszka i się dźgnęłam w dziąsło no i dziś już mnie pobolewa, jak myłam zęby to zobaczyłam rankę... mam nadzieję, że mi jakaś ropa nie podejdzie czy coś, bo normalnie mam dość... ciągle coś się dzieje... Koralik teraz tylko kolej na Ciebie, choć Ci nie życzę tego rotawirusa! ![]()
![]() |
#1662 |
Raczkowanie
|
witam ponownie,ja przez te wolne miałam urwanie głowy,ponieważ mieszkamy w dużym domu cała familia zjechała się do nas,było fajnie dzieci szalały ale musiałam dwa dni dom sprzątać,na dodatek Miłoszek mi się przeziębił i wczoraj u lekarki byłam na szczęście antybiotyku nie dostał ale mamy kolejny nawrót biegunek już sobie z nimi nie radze. Przez tą chorobe jego nawet na nocniczek nie mam jak go posadzić mimo iż ma dwa latka, A co do kwiatków pelargonie cudnie wyglądają na balkonie i dużo przy nich nie trzeba robić
![]() |
#1663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez karolinaP103 Czas edycji: 2011-05-05 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1664 | ||
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ale się dziś wcześnie wyspałam!!! Cytat:
![]() Oj ciężko wtedy było..... na samo wspomnienie mam ciarki na plecach ![]() Cytat:
![]() Coś już się tam zaczynało dziać....brałam tabletki na rozwolnienie, smecte i węgiel...... teraz jest niby dobrze ![]() Jak już tak wcześnie wstałam to zrobię pranko, posprzątam sobie dość gruntownie....pójdę na kawę do mamy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1665 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnio próbuje swoją niunie przyzwyczaić do picia mm ale ona jakoś nie bardzo je chce pić. Nie smakuje jej chyba, zresztą ja je próbowałam i mi też nie smakuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1666 |
Przyczajenie
|
Podziwiam Was wszystkie za zainteresowanie sadzeniem kwiatow. Ja czego sie dotkne...
![]() ![]() Bylysmy dzis u lekarza- malutka ma zapalenie spojowki. Ciagle rece w oku trzyma, a kropelki wpuscic, to dopiero manewr ![]() Mam nadzieje ze wydobrzeje, bo planujemy wyjazd do PL ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Wasze kwiatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1667 |
Rozeznanie
|
Farahh kurde jesli o szcepionkach mowa to ja 6 tygodni temu dałam za nie 350 zł + 220 zł a dziś 637 zł
![]() Ja właśnie kończę gotować Dukanowy obiadek ![]() ![]()
![]() |
#1668 |
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za szczepienia i zdrówko naszych wizażowych maluszków
![]() Ceny są kosmiczne ![]() Ja kończę obiad, zaraz Nikodem wróci z przedszkola, a ja będę się szykować na nockę. Miłego popołudnia i wieczoru Wam życzę, bo mój będzie pracowity ![]() Ale do 10-tego już całkiem niedaleko.... ![]() Edytowane przez koralik_1982 Czas edycji: 2011-05-05 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1670 |
Rozeznanie
|
Hej!
Byłam dzisiaj u naszej pediatry i ona stwierdziła, że nie może wypisać mi tego skierowania (Karolinko tak jak napisałaś ![]() no chciałam dobrze, a wyszło źle.. mogłam iść na NFZ do tego pulmonologa, a poszłam prywatnie i tu mój błąd... no ale dobra, to się wytnie ![]() Teraz jedziemy do szwagierki na kawkę, męża mam dzisiaj w domu, więc pewnie wieczorem jakiś filmik i może piwko ![]() Później zajrzę, jak mi dadzą ![]() ![]()
![]() |
#1671 | |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() A co do cen szczepionek to są straszne ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- ~~~~ Farahh super że mały zdrowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1672 |
Raczkowanie
|
witam,my od 6 na nogach,Klaudiusza wyprawiłam do szkoły,u mnie ślicznie słoneczko świeci mam nadzieje że cieplutko będzie. Maszata ja
miłoszkowi oczy przemywałam naparem z herbaty i bynajmniej nie płakał a po 2 dniach zapalenie zeszło,a ceny szczepionek są niestety kosmiczne ja u siebie za 1 płaciłam 350zł i kolejne 2 też 350zł,zaraz uciekam na obiadek nastawiać ale nie mam pomysłu co robić,może pierogi ruskie?
![]() |
#1673 |
Rozeznanie
|
Cześć!
U mnie też piękne słoneczko, oby cały dzień się utrzymała taka pogoda, no i żeby było dość ciepło, bo np. wczoraj było słońce, ale jednak zimno czuć... A ja właśnie wciągnęłam mleko w tubce karmelowe, w sumie na czczo ![]() ![]() Kurde dziewczyny powiem Wam, że znowu zaczynam myśleć o kolejnej ciąży... Ale tak bym chciała mieć córcię ![]() ![]() ![]() Dzisiaj tż wstawia piaskownicę ![]() Gremlin ja na obiad dzisiaj też nie wiem co zrobić... na pewno dzieciakom jakąś zupkę, a na drugie może schaby+ziemniaczki+surówk a ![]() Wczoraj robiłam tak szybko takie naleśniki z farszem: pierś z kurczaka pokroiłam w kosteczkę drobniutką, obsypałam przyprawami, podsmażyłam na patelni i dodałam sos meksykański z Łowicza. No i później nakładałam na naleśnika trochę tego farszu, plasterki ogórka, pomidorka, sałatę lodową i kapkę majonezu i ketchupu ![]() ![]() ![]() Miłego Dnia! Ja idę się umalować lecę na zakupy, widziałam wczoraj gazetkę z próbką klocków Lego Duplo, kupię i zobaczę czy maluchom się spodoba, bo chciałam już dawniej im kupić całe pudło, tylko, że one drogie są ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 |
Raczkowanie
|
Farahh smaka mi narobiłaś naleśnikami
![]() Miłosz na dzień dobry woła daj męcho,lece do sklepu po sos meksykański,a tobie zazdroszcze bo ja mojego TŻ do dzisiaj nie mogę doprosić o piaskownice ![]()
![]() |
#1675 |
Zadomowienie
|
Farahh ty ostatnio coraz częściej wspominasz o maleństwie, no a może tym razem będzie faktycznie córcia
![]() ![]()
![]() |
#1676 |
Raczkowanie
|
też bym chciała córcie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1677 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od początku chciałam mieć pierwszą córeczkę i się udało, teraz pewnie kolej na chłopca chociaż jeszcze trochę za wcześnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1678 |
Rozeznanie
|
Piękna pogoda u nas więc nareszcie jade po te kwiatki i je posadzę. Miały być przymrozki i się jeszcze bałam
![]() ![]() Ze szczepienia dupcia wyszła... Pojechałam zapłacić te pieniądze i po 15.00 poszłam do przychodni. Wszystko rach ciach, lekarka ja bada i stwierdza że się nadaje do szcepienia. Tylko dzień wczesniej konsultowałam te szczepienia z moją lekarką telefonicznie bo tylko na szczepienia chodzimy na NFZ i nasza lekarka uczuliła nas że przy takiej ilości antygenów Maja MUSI być zdrowa, nic jej nie może być. Podobno powikłania po szczepionkach są straszne.. I kurde pyta czy małą dalej kaszle (kaszel z niby refluksu czy jakoś tak że cofał jej się do gardełka i ją smyrał) jak zagęszczamy mleko a ja że nie. Po telefonie się zaczęło. Opowiedziałam o tym w przychodni i zadecydowalismy że ryzykować nie będziemy. Szczepienie przełożone na wtorek. A kurde wczoraj wystraszyłam się że to jednak kaszel infekcyjny bo Maja przespała 80% dnia a jak nie spała to była "osowiała" nie chciała jeść... Na szczęście dziś jest już normalnie. Chyba musiałam mieć gorszy dzień..
![]() |
#1679 |
Rozeznanie
|
Cześć!
Zasnęłam, jak usypiałam dzieci, ale mąż mnie obudził, bo chce, żebyśmy sobie jakiś film obejrzeli... no więc wstałam, on pojechał po chipsy i picie i nie ma go już od godziny ![]() ![]() Ja dzisiaj wstawiłam 4 pralki z praniem ![]() ![]() Nie wiem skąd się tych łachów tyle bierze... poprałam firanki, pościel, ręczniki, ciuchy nasze i dzieci i normalnie mam dość już na dziś wieszania, składania, prasowania, układania... ale chciałam wykorzystać pogodę, bo wiał wiaterek, a ciepło było, więc jedno szybko schło, to ściągałam i wieszałam kolejne... jutro jeszcze popiorę zimowe kurtki maluchów, jakieś swetry i zapakuję na dno szafy ![]() ![]() No wiecie, jak to jest- główną przyczyną tego, że waham się w podjęciu decyzji co do kolejnej ciąży jest strona finansowa... drugi przeciw to moje "rozleniwienie się"..( chłopaki są odchowani praktycznie, śpią w nocy, nie mają kolek, nie robią kup 10 razy dziennie, nie muszę latać z wywieszonym cyckiem itd ![]() ![]() ![]() Kamilko dobrze, że przełożyliście to szczepienie, ja bym też się nie zdecydowała... dużo zdrówka dla Majki ![]() nooo kurde, jeszcze go nie ma... będzie ![]() Do jutra! Miłego Wieczorku!!!
![]() |
#1680 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cały mój wolny dzień poświęciłam na sprzątanie ![]() Słuchajcie!!! Wczoraj do pracy dzwoni Tż i mówi, że była szwagierka( nie rozmawiamy ze sobą od paru lat) u nas i na 16 dni przed komunią przywiozła nam zaproszenie ![]() ![]() ![]() Myślałam, że oszaleje ![]() A co ja, uboga krewna jestem do ...... czy jak ![]() W nosie mam ich wszystkich, dziś Tż zadzwonił, że nas nie będzie na imprezie ![]() ![]() Poza tym ja w niedziele zawsze idę na nockę do pracy.... Wyszykuję go do Kościoła z Nikosiem, kupię pamiątkę, kwiatka i na prezent pościel. Na tym zakończę ten cyrk! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.