|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35
Cytat:
![]() gratuluję pychotnej sałatki i magisterki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ślicznie ![]() i bardzo mi przykro z powodu psiaka. Z taką miłością zawsze o nim mówiłaś. Naprawdę mi przykro ![]() Bisia, nam za Tobą też ![]() ![]() OK, spadam na zakupy i do pracy, bo nie wyrobię. Nie chcę do pracy... Rozleniwiłam się ![]() Wczoraj w tym mrozie poszliśmy na spacer - było miło. Potrzebowałam tego wczoraj bardzo, a P. stanął na wysokości zadania. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Zakorzenienie
|
Bisiu
![]() Najeczko ![]() ![]() A, dzisiaj u Carmi się w pracy wyjaśnia! ![]()
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Naj
![]() Claris, fajnie, że udał się wam weekend ![]() Carmi, będziesz moją osobistą Marylin Monroe? ![]() Ilsa, masz uroczego tego psiaka ![]() Co do formy zaproszenia, to dla mnie najpierw gość powinien być: Jan z Anną lub gdy zaproszona jest Anna to Anna z Janem. I wygodna w użyciu jest z osobą towarzyszącą, bo póki nie zaręczeni, to wszystko do ślubu może się zmienić, np. tż-tka nie może, to żeby samemu nie iść można przyprowadzić kogoś innego ![]() Nie chce mi się pakować i do Sosnowca jechać dziś ![]()
#3304 |
Polka Ogarniaczka
|
Hej Laseczki, a propos instrumentu, to nową gitarę muszę kupić, tak to gram na studiach na: fortepianie, gitarze właśnie, flecie prostym metalofonie, ksylofonie, wibrafonie i dzwonkach chromatycznych, zwanych przez ludzi "cymbałkami". Plus wszelkiej ilości instr. perkusyjne
Miłego dnia, ja zajrzę tu pod wieczór pewnie ![]()
#3305 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]()
#3306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chciałam sobie kupić pianino elektroniczne do sypialni, bo na zwykłym w nocy nie pogram, a często mam ochotę, ale postawiłam orbitrek i mam dokładnie 0 miejsca. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Ano właśnie, idzie zamarznąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki, przydadzą się...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Frezi, sciskam mocno. Chyba trochę juz ze mnie schodzi napięcie powyjazdowe... Więc mogę opowiedzieć dwa słowa jak było ![]() Wyjechalismy w piątek o 10 rano, na dwóch motorach. Ja pierwszy raz sama w taka długą podróż ![]() ![]() W sobotę mieliśmy do przejechania sporo km, już całą grupą ( w sumie ok. 40 motorów + 4 samochody), w okolice jeziora czorsztyńskiego. Zaliczyłam tzw. parkingówkę - zabrakło mi wzrostu na parkingu ( za krótkie nóżki) i zaliczyłam przewrócenie motocyklu ![]() ![]() W niedzielę Czorsztyn i Nidzica, potem pojechalismy trasą objechać trochę Tatr. Zepsuła się pogoda, ciągle padało. Zmarźlismy, więc została podjęta decyzja że śpimy w domkach, bo dotychczas w namiotach. Nocleg w Zubrzycy. W poniedziałek pogoda umiarkowana. Miałam wypadek. Poślizgnęłam się na zakręcie na żwirze. Ponieważ był spadek, chciałam zahamować, zrobiłam to za szybko, no i przewróciłam się. Na szczęście przy niewielkiem prędkości. Trochę jestem obita, mam multum siniaków, ale na szczęście nic poważniejszego się nie stało. Natomiast nie wyobrażam sobie co by było, jakbym nie miała odpowiedniego stroju. W motocyklu pekła szyba, kierunkowskazy i lusterko. Strasznie się zestresowałam. Jeszcze miałam do przejechania 40km, ktore były dla mnie bardzo ciężkie. Doszłam do siebie dopiero wieczorem. Teraz cieszę się że tak się skończyło. Wczoraj powrót, bardzo cięzki. Bo po pierwsze lało cały czas (na szczęście zdąrzyliśmy przed śniegiem), było strasznie zimno i jeszcze mój stres związany z wypadkiem i tym, że jest ślisko. Z tego wszystkiego wczoraj wypiłam butelkę wina po powrocie do domu ![]() Ogólnie było bardzo fajnie. Tylko pogoda mogła być lepsza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Carmi,
![]() Antośka, jesteś multiinstrumentalna ![]() Stefka, ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio tak się zatracam w czytaniu książek, że czytam je cały dzień i nic innego nie robię. Dlatego właśnie nie czytam zbyt wiele
![]() U mnie dzisiaj mam nadzieję też sądny dzień, jak się wszystko wyjaśni to napiszę Wam o co chodzi, żeby nie zapeszać. Cieszę się, że majówki Wam się udały. U mnie wczoraj śnieg, dzisiaj deszcz... Frezi przykro mi, ale pomyśl o tym, że Bingo już nie cierpi i to najważniejsze. Stefcia, dobrze, że nic poważniejszego Ci się nie stało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy czytałyście, ale już są spekulacje, że skoro William łysieje, Karol też to Harry ze względu na swoją bujną czuprynę nie jest synem Karola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Frezi współczuję z powodu pieska ![]() Stefcia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- A w ogóle to ... nadrabiam te 30 stron z weekendu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
Cześć...
![]() Spałam może 4 godziny... Nie umiałam zasnąć do 24, a jak już zasnęłam to budziłam się co chwilę... O 4.45 wstałam... ![]() Stefcia, dobrze, że jesteś cała ![]()
#3319 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziu, trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
Stefcia dobrze,że nic poważnego Ci się nie stało
![]() mam stres przed dzisiejszym konspektem ![]()
#3321 |
Wtajemniczenie
|
Już się wyjaśniło, sprawozdanie w klubie
![]() Śnił mi się dzisiaj Tż Naj. Był na rybach i pokazywał kolegom pierścionek, który kupił. Ja z Naj stałyśmy w krzakach i obserwowałyśmy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Nie denerwuj się, będzie dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu, będzie dobrze
![]() Justyna, no niestety, kasa na dodatki idzie straszna. Ja miałam pierwszy taki tańszy, ale jak zaczęłam sama jeździć i przewróciłam się na parkingu, to uznałam ze tamten jest za mało bezpieczny, no i kasa poszła. Niestety to szalenie droga zabawa... |
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Kasiu, będzie dobrze. Trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() chciałabym jeszcze parę dni wolnego noo
#3326 |
Zakorzenienie
|
Chyba jednak mnie nie zwolnią, bo okazało się, że to nie był mój bład tylko handlowca
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | ||
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ilsa odnośnie przepisu to jest tak, że ludzie zawsze zakopywali zwierzęta gdzie się dało, bo nie było zakładów utylizacji ani cmentarzy dla zwierząt itd. Czy jest martwy- nie wiem. Ale ja osobiście, gdybym widziała że mój sąsiad kopie grób dla psa na działce, to najpierw bym go poinformowała, że tak nie wolno, a gdyby nie posłuchał to przykro mi, ale sama bym go zgłosiła. Bo takie udawanie, że się nie widzi jest trochę jak przymykanie oka na to, że ktoś wyrzuca śmieci do lasu (jeśli oczywiście jesteśmy świadkami czegoś takiego) albo na to, że sąsiada okradają a my siedzimy w oknie i oglądamy jak film w telewizji. Może to też po części wynika stąd, że wielu ludzi nie płaci podatków z racji posiadania zwierzęcia (nie wiem jak to się nazywa ale coś takiego jest). Mój tato, przy rejestracji zarówno starego psa (16 lat temu) jak i młodego, został poinformowany o obowiązku utylizacji zwłok. Poza tym, tak jak mówię, zazwyczaj weterynarz wskazuje takie miejsce, jeśli usypia zwierzę a kliniki np. uczelniane oferują, że zabiorą zwłoki albo same się zajmą sprawami utylizacji. A jak wiemy, weterynarze są różni. Jedni się trzymają pracy i starych metod, bo się tego nauczyli na studiach, a że te 50 lat temu, kiedy kończyli studia, nikt nie mówił o utylizacji, to nawet o tym nie pomyślą. A inni się lubią doszkalać, czytać ciekawostki różne i mają pojęcie co i jak powinno się odbywać. Co do samej utylizacji- fakt, jest to bardzo niemiłe. Mój tato za oddanie psa dostał kwit, na którym było napisane "20kg odpadów zwierzęcych". Ale czego tu wymagać? Pies jest członkiem rodziny tylko dla tych, z którymi żyje. Dla innych jego zwłoki to tylko odpad. Nie można wymagać, że facet w "krematorium" powie "ojej jaki piękny piesek, na pewno go państwo bardzo kochali". Aha i tak jeszcze mi się przypomniało odnośnie tego "kablowania" na sąsiadów. Jak płacisz podatek za psa, to w momencie, kiedy on zdycha/ usypiasz go, trzeba przedstawić ten kwitek z zakładu utylizacji (albo cmentarza dla zwierząt), bo jak go nie ma, to wiadomo, że się gdzieś nielegalnie zakopało psa i wtedy też są jakieś tam kary. Matko, ale się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() Ja na gitarze brzdąkam, bo graniem nie można tego nazwać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do samego ślubu, podobnie jak Hawwa, oglądałam jako ciekawostkę. I właściwie mi się podobał. Nie wiem jak to jest naprawdę w Wielkiej Brytanii, ale wydaje mi się, że to jedyna monarchia na świecie, w której są tak bardzo przestrzegane tradycje. Moim zdaniem to jest takie fajne, że przez ileś tam setek lat jest to kontynuowane. A poza tym, całe te uroczystości były naprawdę bajkowe. Brakowało mi tylko szerokich sukni na kołach i gorsetów ![]() Trochę mnie wkurzają komentarze na temat tego ślubu, że był taki a nie inny, bo Anglia chciała zwiększyć swoją popularność w świecie i zarobić na tym. No ok, wiadomo- zarobili na pamiątkach różnych itd. Ale taką mają tradycję, tak się tam obchodzi zaślubiny (zresztą kurcze no, następca tronu w końcu to czemu tu się dziwić) i moim zdaniem to jest właśnie fajne i takie roztrząsanie ile wydano a ile zarobiono jest nie na miejscu. Stefcia dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało. Ale kurcze no... mimo szczerych chęci zrobienia prawka na motocykl, chyba jednak odpuszczę. Zawsze przebiega po mnie taki zimny dreszcz jak słyszę albo czytam o wypadku, nawet najmniejszym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jesteś cudna ![]() Carmi, własnie miałam pisać, że jak Cię zwolnią, to zrobię burdę razem ze znajomym dziennikarzem z Krk, ale widzisz ![]() ![]() Stefka, aż mnie zmroziło, jak przeczytałam o Twoim upadku... Cieszę się, że z Tobą wszystko w porządku ![]() Kciukajcie za moja siostre teraz - właśnie zdaje maturę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
Frezi ślicznie wyglądasz! podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.