DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 09:54   #4621
Aatena
Zadomowienie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
aj normalnie sniegu kupe mam caly golfina zasypany jakas katastrofa
wyobrazams obie ceny jablek w tym roku i az sie boje
Cytat:
u mnie synio je kilogramami jabłka i gruszki. Jak mu obieram jabluszko to mi slina cieknie po brodzie
Oj, a ja jeszcze mam nadzieję, że w sezonie będę już mogła jeść jabłka. Na pewno nie te wczesne odmiany, ale jesienne Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to jak kupili dwie skrzynki jabłek, to oni w sześcioro zjadali jedną, a ja drugą.
A owoce też muszę/chcę kupować ale tylko dla córek (ew. męża). A banany to dopiero za rok będę mogła jeść.

Co do matury, to moja w '97. Pamiętam, że na polskim siedziałam w przedostatniej ławce a na matmie wylosowałam pierwszą. Trzymam kciuki za mroziq

U nas w nocy też spadł śnieg. Ledwie zasnęłam a mąż mnie budzi: Patrz, pada śnieg.
- I co z tego? Ja chcę spać odwróciłam się na drugi bok i śnieg zobaczyłam dopiero rano, jak córkę do przedszkola odprowadzałam.

A u mnie na szczęście dziś +0,2, bo już zaczęły mnie przerażać te spadki
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:04   #4622
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
witam wszystkie chudzinki Kochane moje teskinlam za Wami widzialam ze jeedyna wpadla i nadia

moj Olaf chory gil po pachy siedzi z Tatkiem w domu a ja w pracy ech

A dzien doberek

Ucałuj maluszka no i oby szybciutko wyzdrowiał, moja mała też jakieś zalążki zapalenia krtani ale juz mamy to pod kontrola bierze leki wiec za kilka dni bedzie po wszystkim

------------------------------------------------------------------------------------------

Witam Was lalunie

U mnie dzis jakis spiacy dzien. W ogóle za oknem śnieg...porazka!
Jutro moja mała dziewczynka ma urodzinki hehe to juz 2 urodzinki!! ahhh jak ten czas szybko leci
Pamietam 2 lata temu, lezałam juz w szpitalu przed porodem a majówka była mega upalna i prosiłam lekarza o przepustke bo lezałam tam juz miesiac a On odmowił ze wzgledu na zagrozenie...
w sobote bede miala chate pelna ludzi no ale coz...przezyje!
Ostatnio nie umiem sie wyspac i ogólnie jestem jakas taka nie do zycia.
Zaraz zabieram sie za sprzatanie i wypije jakas kawke - mała teraz u babci wiec mam wolne i moge spokojnie pracowac

Gratuluje Wam wszystkich spadków i trzymam kciuki za jeszcze heheh

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 10:31   #4623
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

hej maleńkie jej... znów Szczecin... nie wyspałam się strasznie mimo, że z TŻ śpi się cudownie, chrapacz jeden to w domu mam 2 razy grubszy materac i teraz mnie kości bolą

byłam w lulu ale nie było nic ciekawego.... a niby nowy towar był
Stary 2011-05-04, 11:36   #4624
Zingiber
Raczkowanie

Wujek Dukan - dobre

Cytat:
Napisane przez modliszka87
dziewczyny co polecacie na wypadajace wlosy?? bo niedlugo chyba bede łysa ;(
Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
parę stron temu Zingiber podawała przepisy na domowe miziadła
A wypadają jakoś szokująco nadmiernie, czy tak, jak po zimie? Nie martw się, to nie po wujku Dukanie.

Primo, czy jesteś zdrowa i to tylko efekt po zimie? Mnie zawsze po zimie wypadają - trzy garstki w wannie jak nic po myciu. Przyzwyczaiłam się do tego. Ale jeśli na głowie pojawiają się placuszki, to nie jest to normalne i trzeba szybko działać.

Secundo, czy normalnie używasz szamponów i preparatów z silikonami, które dają więcej iluzji niż odżywienia, suszysz włosy albo je prostujesz, stosujesz pianki, lakiery, różne wspomagacze, czy też zupełnie nie? Jeśli to pierwsze, to przestaw się chwilowo na Matkę Naturę, bo to też da efekt szoku i może do cebulek włosowych dotrze jakiś przekaz. I nie traktuj włosów gorącym powietrzem.

Tertio, z medycznego punktu widzenia chyba należałoby dostarczyć organizmowi od wewnątrz dodatkowo pewnych składników, ale moim zdaniem włosy nie są dla organizmu ważne. Z punktu widzenia naszego ciała najważniejszy jest mózg, potem niektóre organy wewnętrzne, mięśnie, etc. Piękność i kondycja włosów, paznokci, cery to wypadkowa stanu ciała, a nie coś, co jest ważne dla naszego przemądrego organizmu. Więc trzeba działać inaczej! Włosy to pikuś, więc ja na chłopski rozum uznaję, że lepiej włosy traktować miejscowo, a nie tylko coś łykać, bo to coś zostanie przetransportowane tam, gdzie nie nam (włosy i skóra głowy), a naszemu organizmowi pasuje. Białka i witamin z grupy B dostarczasz organizmowi dużo, bo stosujesz kurację Dukana. Z niektórymi innymi składnikami może być problem.

Może sobie łykaj coś w rodzaju Skrzypovity? I stosuj preparaty na skórę głowy (lotiony z czarną rzepą, nalewki z pokrzywy, wywary ze skrzypu) oraz zrezygnuj chwilowo z upiększania owłosienia (suszenia, prostowania, kręcenia). A w jakiej kondycji jest skóra głowy? Przesuszona, czy też nie?
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 11:45   #4625
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

a mnie jakoś głowa dziś boli ta pogoda taka popieprzona..
jeszcze dentysta mnie dzisiaj czeka

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 12:02   #4626
Zingiber
Raczkowanie

Pogoda jest okropna. Zimno jak w psiarni, ale przynajmniej świeci słońce. Strasznie mnie wkurza i rozstraja (zdrowotnie też) to, że od kilku lat nie ma normalnych wiosen i jesieni, o przedwiośniu i przedzimku już nie wspominając.

Tragicznie znów w tym roku! Zaraz po ściągnięciu kurtki zimowej jeden dzień na sweter i żakiet, a potem kilka dni na krótki rękaw i sandałki. Kurka wodna!!! Szlag mnie trafia w najgrubszym miejscu. Co to za klimat teraz niby jest? Kiedy mam nosić ciuchy na wiosnę i lato? Kiedy mam się przyzwyczajać do stopniowej zmiany temperatury? Za czasów mojej młodości to dopiero był klimat

Ups, tfu tfu, dentysta u mnie już się poszarpał z zębami. Na razie spokój.
Stary 2011-05-04, 12:20   #4627
popolka
BAN stały

ahoj
ja chce żeby ten dzien obiegł juz końca a to dopiero początek
na 16 do pracy z rana poleciałam z kotem do weta bo kleszcz mu się wbił w odbyt

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
a mnie jakoś głowa dziś boli ta pogoda taka popieprzona..
jeszcze dentysta mnie dzisiaj czeka
Ty znowu do dentysty ??
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 12:28   #4628
Agus140188
Rozeznanie

Witam moje Panny!!!
Mam nadzieję że moje przydadzą są Mroziq bo palce mnie już bola od zaciskania
Extravagance mam nadzieję, że żadna kanałówka i sie nie szykuje bo to chyba najgorsze zło. Jesteś dzielna dziewczynka i nie bój się dentysty
Dziś mam dzień leniuchowania i nawet nie chce mi się myslec o ogromie pracy, który czeka mnie do zrobienia na uczelnię
Stary 2011-05-04, 12:29   #4629
beatazygadlo
Raczkowanie

Fakt,pogoda zwariowała,kto widział żeby w maju padał śnieg?!!!Wczoraj było u mnie ok.22 st. ,a dzisiaj ledwo 7,ale słoneczko pięknie świeci i gdyby nie ten cholerny wiatr to było by bardzo przyjemnie
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 12:31   #4630
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
ahoj
ja chce żeby ten dzien obiegł juz końca a to dopiero początek
na 16 do pracy z rana poleciałam z kotem do weta bo kleszcz mu się wbił w odbyt

Ty znowu do dentysty ??
i to chyba 4 albo 5 raz z tym samym zębem, bo nie może udrożnić kanału i za każdym razem 150 albo 200zł też już mam tego dość

Stary 2011-05-04, 12:36   #4631
anita9005
Rozeznanie

hej dziewczyny normalnie muszę się pochwalić ! wstałam dziś po tygodniowym grzeszeniu na wyjeździe wchodzę na wagę ( ze świadomością pewnie z 2 kg więcej) a tu uwaga 56,2 o 1,8 kg mniej niż przed wyjazdem. Normalnie nie wierzę ! ale jestem happy ! chodzenie po górach widać zrobiło swoje

a dziś już grzecznie sobie dukam II fazę dalej do 55 chce dojść.
Waga startowa 61,7

ps. Czy któraś z was może mi polecić coś dobrego na rozstępy zrobiły mi się straszne na łydkach i pod pośladkami ;( a chudnę normalnie 1 kg tygodniowo , teraz wyjątkowo ,że 2.
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:01   #4632
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

a ja dostalam w poniedzialek pismo z sadu w sprawie tego wypadku.
Sprawa odbyla sie bez udzialu stron i zostalam uznana wspołwinna ;/ a przeciez to nie prawda bo gdyby On nie uderzyl we mnie ja nie uderzylabym w samochod z przodu!!! masakra, napisalam wlasnie odwolanie- czekam na meza i pojade na poczte je wyslac

Gotuje zupke jarzynowa chudziutka oczywiscie i przeladowana warzywkami mmm uwielbiam...

Faza II - trwa...

Stary 2011-05-04, 13:03   #4633
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Wujek Dukan - dobre

A wypadają jakoś szokująco nadmiernie, czy tak, jak po zimie? Nie martw się, to nie po wujku Dukanie.

Primo, czy jesteś zdrowa i to tylko efekt po zimie? Mnie zawsze po zimie wypadają - trzy garstki w wannie jak nic po myciu. Przyzwyczaiłam się do tego. Ale jeśli na głowie pojawiają się placuszki, to nie jest to normalne i trzeba szybko działać.

Secundo, czy normalnie używasz szamponów i preparatów z silikonami, które dają więcej iluzji niż odżywienia, suszysz włosy albo je prostujesz, stosujesz pianki, lakiery, różne wspomagacze, czy też zupełnie nie? Jeśli to pierwsze, to przestaw się chwilowo na Matkę Naturę, bo to też da efekt szoku i może do cebulek włosowych dotrze jakiś przekaz. I nie traktuj włosów gorącym powietrzem.

Tertio, z medycznego punktu widzenia chyba należałoby dostarczyć organizmowi od wewnątrz dodatkowo pewnych składników, ale moim zdaniem włosy nie są dla organizmu ważne. Z punktu widzenia naszego ciała najważniejszy jest mózg, potem niektóre organy wewnętrzne, mięśnie, etc. Piękność i kondycja włosów, paznokci, cery to wypadkowa stanu ciała, a nie coś, co jest ważne dla naszego przemądrego organizmu. Więc trzeba działać inaczej! Włosy to pikuś, więc ja na chłopski rozum uznaję, że lepiej włosy traktować miejscowo, a nie tylko coś łykać, bo to coś zostanie przetransportowane tam, gdzie nie nam (włosy i skóra głowy), a naszemu organizmowi pasuje. Białka i witamin z grupy B dostarczasz organizmowi dużo, bo stosujesz kurację Dukana. Z niektórymi innymi składnikami może być problem.

Może sobie łykaj coś w rodzaju Skrzypovity? I stosuj preparaty na skórę głowy (lotiony z czarną rzepą, nalewki z pokrzywy, wywary ze skrzypu) oraz zrezygnuj chwilowo z upiększania owłosienia (suszenia, prostowania, kręcenia). A w jakiej kondycji jest skóra głowy? Przesuszona, czy też nie?
łaaaał... niezle sie rozpisalas duzo wiesz o tym temacie :P
otoz tak... nie mam plackow lysych na glowie na szczescie, wlosy mi wypadaja odkad zaczelam dojrzewanie...czyli dawno temu ;] poprostu troszke mnie denerwuje,ze jak sie cesze badz myje wlosy to pelno ich lezy gdzie popadnie...
myje w szamponach roznych od ziolowych do zwyklych przewiwprzetluszczajacych sie.
czasem susze wlosy, ale staram sie je na dluzej zawinac w recznik,zeby w niego wode wsaczyc niz je traktowac cieplym powietrzem suszarki. nie prostuje, nie uzywam pianek itp.
chyba musze jakas skrzypovite kupic,bo dawno nie bralam, moze pomoze;p albo jakas odzywke

anita9005 gratuluje spadku ja tak mialam troszke po swietach, lekko zgrzeszylam i wzrost ktory utrzymywal si eponad 3 tyg zszedl nie wiadomo kiedy ;]
ale dzis mam kolejny, bo @ sie zaczelo ;] ale bede cierpliwa...zejdzie poza tym tak wolno mi juz waga leci,ze to porazka :/ ale co sie dziwic w granicach 72kg mialam przez wiekszosc zycia, wiec sie zaczynaja schodki w odchudzaniu ;]

Nadia juz zbytnio nie pamietam jak ten wypadek opisywalas, ale chodzi o to,ze ktos z tylu w ciebie wjechal i ty w auto przed toba?? jesli tak to najczesciej jest wlasnie takie uznawanie winy. powod podaja zazwyczaj jako niezachowanie bezpiecznej odleglosci czy jakos tak :/ sporo spraw jest takich :/
mojemu bratu ostatnio w auto ktos wjechal i teraz moze szukac wiatru w polu,bo jego bylo zaparkowane prawidlowo i mu w drzwi pasazera wjechano-lekko co prawda, ale zawsze. a najlepsze jest to,ze po drugiej stronie jest sklep alkoholowy i pewnie ktos po procenty przyjechal i nie wiadomo czy po procentach juz nie byl:/ ale juz sie tej osoby nie znajdzie, bo nie ma swiadkow :/

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png

Edytowane przez modliszka87
Czas edycji: 2011-05-04 o 13:11
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:06   #4634
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Sprawa odbyla sie bez udzialu stron i zostalam uznana wspołwinna ;/ a przeciez to nie prawda bo gdyby On nie uderzyl we mnie ja nie uderzylabym w samochod z przodu!!! masakra, napisalam wlasnie odwolanie- czekam na meza i pojade na poczte je wyslac

Gotuje zupke jarzynowa chudziutka oczywiscie i przeladowana warzywkami mmm uwielbiam...

mam nadzieję, że ta sprawa rozwiąże się dla Ciebie pozytywnie. Bo Ty najlepiej wiesz jak to się stało

ja wczoraj zjadłam zupkę z okazji tego, że się tak źle czułam, ale dziś już jest normalnie.
tylko stresuje się tym dentystą, bo robi, robi i zrobić nie może

Stary 2011-05-04, 13:28   #4635
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
Napisane przez modliszka87 Pokaż wiadomość
otoz tak... nie mam plackow lysych na glowie na szczescie, wlosy mi wypadaja odkad zaczelam dojrzewanie...czyli dawno temu ;] poprostu troszke mnie denerwuje,ze jak sie cesze badz myje wlosy to pelno ich lezy gdzie popadnie...
myje w szamponach roznych od ziolowych do zwyklych przewiwprzetluszczajacych sie.
czasem susze wlosy, ale staram sie je na dluzej zawinac w recznik,zeby w niego wode wsaczyc niz je traktowac cieplym powietrzem suszarki. nie prostuje, nie uzywam pianek itp.
chyba musze jakas skrzypovite kupic,bo dawno nie bralam, moze pomoze;p albo jakas odzywke

anita9005 gratuluje spadku ja tak mialam troszke po swietach, lekko zgrzeszylam i wzrost ktory utrzymywal si eponad 3 tyg zszedl nie wiadomo kiedy ;]
ale dzis mam kolejny, bo @ sie zaczelo ;] ale bede cierpliwa...zejdzie poza tym tak wolno mi juz waga leci,ze to porazka :/ ale co sie dziwic w granicach 72kg mialam przez wiekszosc zycia, wiec sie zaczynaja schodki w odchudzaniu ;]

Nadia juz zbytnio nie pamietam jak ten wypadek opisywalas, ale chodzi o to,ze ktos z tylu w ciebie wjechal i ty w auto przed toba?? jesli tak to najczesciej jest wlasnie takie uznawanie winy. powod podaja zazwyczaj jako niezachowanie bezpiecznej odleglosci czy jakos tak :/ sporo spraw jest takich :/
mojemu bratu ostatnio w auto ktos wjechal i teraz moze szukac wiatru w polu,bo jego bylo zaparkowane prawidlowo i mu w drzwi pasazera wjechano-lekko co prawda, ale zawsze. a najlepsze jest to,ze po drugiej stronie jest sklep alkoholowy i pewnie ktos po procenty przyjechal i nie wiadomo czy po procentach juz nie byl:/ ale juz sie tej osoby nie znajdzie, bo nie ma swiadkow :/
wiesz ja bym to olała jesli chodzilo by o mój samochód...ale to byl samochod mojej tesciowej, stare zardzewiałe Tico a Ona robi tak jakby to bylo ferrari i mysli ze miliony za niego dostanie. A ja z mila checia zaplacilabym ten mandat i miala wszystko w nosie.
Tym bardziej ze samochodu juz nie ma, tesciowa kupila sobie nowy ale powiedzialam ze 1 raz sie odwolam jesli nic nie wskoram to leje na to.
Chcialam jej zaplacic za tego grata, dalam jej kase to mi ja oddala a teraz oczekuje ze niewiadomo ile dostanie z ubezpieczalni w✂✂✂✂ia mnie zwyczajnie! Czasem zaluje ze nie mam w domu takiego malego dzwiekoszczelnego pomieszczenia do ktorego moglabym wejsc i po prostu glosno krzyknac "Kurrrrrrrr****aaaa!!!!!! !!!!" na rozładowanie negatywnych emocji hahaha!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że ta sprawa rozwiąże się dla Ciebie pozytywnie. Bo Ty najlepiej wiesz jak to się stało

ja wczoraj zjadłam zupkę z okazji tego, że się tak źle czułam, ale dziś już jest normalnie.
tylko stresuje się tym dentystą, bo robi, robi i zrobić nie może

Chcialabym zeby rozwiazała się pozytywnie ale jesli nie to jak dla mnie tragedii nie bedzie, trudno takie sytuacje sie zdarzaja - a Ona tzn. moja tesciowa oczekuje niewiadomo czego! mam jej dosyc!

Faza II - trwa...

Stary 2011-05-04, 13:42   #4636
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:

mi też w nocy przed odebraniem prawa jazdy ktoś uderzył w drzwi od strony pasażera i mam wgniecenie no i oczywiście też nie wiadomo kto

Stary 2011-05-04, 13:43   #4637
modliszka87
Raczkowanie

GG do modliszka87

Cytat:
wiesz ja bym to olała jesli chodzilo by o mój samochód...ale to byl samochod mojej tesciowej, stare zardzewiałe Tico a Ona robi tak jakby to bylo ferrari i mysli ze miliony za niego dostanie. A ja z mila checia zaplacilabym ten mandat i miala wszystko w nosie.
Tym bardziej ze samochodu juz nie ma, tesciowa kupila sobie nowy ale powiedzialam ze 1 raz sie odwolam jesli nic nie wskoram to leje na to.
Chcialam jej zaplacic za tego grata, dalam jej kase to mi ja oddala a teraz oczekuje ze niewiadomo ile dostanie z ubezpieczalni w✂✂✂✂ia mnie zwyczajnie! Czasem zaluje ze nie mam w domu takiego malego dzwiekoszczelnego pomieszczenia do ktorego moglabym wejsc i po prostu glosno krzyknac "Kurrrrrrrr****aaaa!!!!!! !!!!" na rozładowanie negatywnych emocji hahaha!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Chcialabym zeby rozwiazała się pozytywnie ale jesli nie to jak dla mnie tragedii nie bedzie, trudno takie sytuacje sie zdarzaja - a Ona tzn. moja tesciowa oczekuje niewiadomo czego! mam jej dosyc!
Słońce... współczuje nie nerwuj sie, bo nie warto...i tak to nic nie da ja ze swoja jeszcze nie mieszkam,a le czasem tez mnie masakrycznie wkurza,ze mam ochote wyjsc z siebie i stanac obok ;] wiec wiem co przezywasz :P

są ważniejsze sprawy w życu niż odchudzanie

http://s1.suwaczek.com/20121020580114.png
modliszka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:47   #4638
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Hej hej helo
Dziś w Waszych postach przewijało się jedno - zimno i śnieg Ja nie będę oryginalna, u mnie wieczorem wczoraj też zasypało
Ale za to dziś wygrzałam się na słoneczku na spacerku z Oskarciem
Widzę dziś też ładne spadeczki!
U mnie wzrost nadal nie może zejść. Trzyma się mnie pazurami, czy co?? Na dniach PW obżeram się warzywami i chyba potem na P nie jestem w stanie tego wysiusiać

mroziq - i ja też trzymam kciuki, kochanie. Daj znać jak poszło!!!

tchnienie - a z czego ten wzrościk??

extravagance - jak na PW nie przybywa, to się trzeba cieszyć

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość

A u mnie na szczęście dziś +0,2, bo już zaczęły mnie przerażać te spadki
hehehe

anita9005 - ale Ci dobrze

Cytat:

ja jestem tego samego zdania - jak waga opornie idzie, to przynajmniej kilogramiki schodzą skutecznie! i miejmy nadzieję - nieodwracalnie

Nadia -

Pandzia - ucałuj Bąbla od forumowej ciotki!

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:50   #4639
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Słońce... współczuje nie nerwuj sie, bo nie warto...i tak to nic nie da ja ze swoja jeszcze nie mieszkam,a le czasem tez mnie masakrycznie wkurza,ze mam ochote wyjsc z siebie i stanac obok ;] wiec wiem co przezywasz :P

ja to bym też z moją teściową długo nie wytrzymała ani ona ze mną zresztą jeszcze do niedawna mnie nie znosiła, dopiero po interwencji TŻ-ta się zmieniła.
ale we mnie to i tak dalej siedzi. i mam wrażenie, że obserwuje mnie cały czas itd. mimo, że stara się być miła

Stary 2011-05-04, 13:51   #4640
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
Czasem zaluje ze nie mam w domu takiego malego dzwiekoszczelnego pomieszczenia do ktorego moglabym wejsc i po prostu glosno krzyknac "Kurrrrrrrr****aaaa!!!!!! !!!!" na rozładowanie negatywnych emocji hahaha!

Kochana, chyba każda z nas, która ma teściową, chciałabym mieć takie pomieszczenie
Moim zdaniem to posunięcie z oddaniem Ci kasy było celowe i przemyślane - gdybyś zapłaciła, to ona musiałaby zamknąć temat, a tak ma na Ciebie haka i teraz będzie to wykorzystywać, żeby Cię męczyć.
Ale nie dawaj się! Pamiętaj, że chciałaś dobrze i Ty o tym wiesz

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:53   #4641
beatazygadlo
Raczkowanie

Hej.Dziewczyny ma może któraś z was przepis na chleb,który przypominał by smakiem zwykły chleb?Obowiązkowo bez ziół ,bo ich nie cierpię.
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 13:58   #4642
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

Nadia nie przejmuj się to wszystko głupi są a Tico rzeczywiście, jest o co nerwy szargać

zaspałam na uczelnię na 14 dobre dobre
ale 1 wykład to nawet nie jest mi szkoda
Stary 2011-05-04, 14:11   #4643
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
ja nawet nie wiem kto to hi hi ale super ze idziesz moze bedzie cieplo
teraz jest jurorem w x-factor. ja go ubóstwiam dosłownie ale gra dość alternatywnie (czyli to co ja akurat uwielbiam) więc wiem że sporo osób za nim nie przepada

Cytat:
Napisane przez nikamo36 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że się odbędzie bo dzisiaj(mówili w tv)odwołali sporo koncertów na powietrzu z powodu kiepskiej pogody.
Dobrej zabawy(oby). Też lubię Mozila
dziś nie pada, teraz już ładnie słoneczko przygrzewa więc raczej wszystko wskazuje na to że koncert się odbędzie

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
ps. Czy któraś z was może mi polecić coś dobrego na rozstępy zrobiły mi się straszne na łydkach i pod pośladkami ;( a chudnę normalnie 1 kg tygodniowo , teraz wyjątkowo ,że 2.
serum na rozstępy z eveline - skuteczne, za rozsądną cenę

Cytat:
Czasem zaluje ze nie mam w domu takiego malego dzwiekoszczelnego pomieszczenia do ktorego moglabym wejsc i po prostu glosno krzyknac "Kurrrrrrrr****aaaa!!!!!! !!!!" na rozładowanie negatywnych emocji hahaha!
oj chyba każdemu by się przydało takie pomieszczenie i to nawet wtedy kiedy nie ma teściowej
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:15   #4644
Zingiber
Raczkowanie

A ja sobie oglądam kolejne stronki francuskie i brytyjskie z fotkami spadkowymi po Dukanie

Cytat:
Napisane przez anita9005
Czy któraś z was może mi polecić coś dobrego na rozstępy zrobiły mi się straszne na łydkach i pod pośladkami ;(
Przy zapobieganiu rozstępom polecam codzienne smarowanie się byle jakim kremem. Jak przestałam się smarować regularnie wtedy, gdy tyłam 9robiłam to zawsze po umyciu), to od razu mi się pojawiły... w okolicy kolana Siostra już jest po ciąży i dała mi swoją maść na rozstępy, więc tam smaruje.

Polecam na miejsca problematyczne kremy używane przez ludzi z bliznami. Rozstęp to właśnie blizna. Stają się o wiele mniej widoczne.

Cytat:
Napisane przez modliszka87
Wiem tylko tyle, żeby się cieszyć, bo dieta Dukana musi przez to przynieść efekty. Dla mojego ciała najważniejszy jest MÓZG i organizm zrobi wszystko, żeby mógł on prawidłowo funkcjonować. Jak nie ma glukozy, bo cukrów prawie nie dostarczamy żołądkowi, to od razu zaczyna się główkowanie - skąd wziąć glukozę??? No jak, skąd? Wiadomo, musi się zabrać za jej produkowanie z tego, co ma i ruszyć tłuszczowe złogi To takie prymitywne tłumaczenie, ale mniej więcej wygląda to właśnie w ten sposób.

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo Pokaż wiadomość
Hej.Dziewczyny ma może któraś z was przepis na chleb,który przypominał by smakiem zwykły chleb?Obowiązkowo bez ziół ,bo ich nie cierpię.
Ja sobie zapisałam ten przepis, aczkolwiek nie stosowałam, bo dopiero dziś zaczęłam 1 dzień fazy uderzeniowej, a poza tym nie mam piekarnika czynnego i nie posiadam kuchenki mikrofalowej. Rzekomo sprawdzony i chwalony ten chlebek:

Cytat:
Przepis Klary - znaleziony na pewnym forum
( wklejam z innego forum )

PRZEPIS:
Składniki/na 3 chlebki z foremek 30x12,dwa do konsumpcji,jeden
zamrażam/
  • 4szklanki otrąb owsianych
  • 2szklanki otrąb pszennych
  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 2 serki wiejskie lekkie z Piątnicy/0% tł.,każdy po 250gr/
  • 8 jajek/białka należy ubić na pianę/
  • O,5l maślanki niskotłuszczowej
  • 1 łyżka soli
  • 1 i 1/3 torebki proszku do pieczenia (takiego na 1kg mąki)
(Dodatkowo są zioła, których Ty nie lubisz, ale może inna wizażanka chciałaby dodać:
  • po 1 łyżce suszonego kopru,tymianku,czosnku niedźwiedziego i suszonych pomidorów z bazylią. Jeżeli ktoś nie ma czosnku niedźwiedziego,to można dodać łyżeczkę czosnku suszonego,lub 3-4 duże wyciśnięte ząbki czosnku.
  • 1 łyżeczka kminku) [Uwaga ode mnie - kminek świetnie wpływa na trawienie!!! Poza tym uwielbiam ziółka.]

Wszystkie suche składniki należy dokładnie wymieszać,ser rozgnieść i wymieszać z żółtkami,dodać z maślanką/najpierw 3/3 maślanki,potem
resztę porcjami, żeby ciasto nie było lejące.Całość wymieszać i dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Wyłożyć foremki papierem do pieczenia/inaczej chlebki się przykleją-
sprawdziłam/.Foremki wstawiam do częściowo rozgrzanego piekarnika i od chwili uzyskania temp. 200-220 stopni piekę godzinę i 20-30 minut.Przygotowanie ciasta zajmuje 15 minut.
Jest nawet fotka tego chlebka:

Stary 2011-05-04, 14:26   #4645
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:

Ojejjjjjjjj ja również sądowych spraw mam dosyć, z tym, że ja w mojej sprawie byłam poszkodowana i nadal czekam na jakieś rozwikłanie spraw. Długo u Ciebie się to wszystko toczyło??? Dobrze, że to odwołanie napisałaś bo to jakaś paranoja!!! Na moje oko to i Ty jesteś poszkodowana.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:

Towarzystwo ubezpieczeniowe jest skąpe i (jeśli już zwraca) to taką sumę, że ryczeć się chce. Po moim wypadku samochodowym (miałam seata ibizę którym cieszyłam się aż 2 dni) gość wjechał rozpędzony na mój pas ruchu i zderzył się ze mną na czołówkę, mój samochodzik nadawał się tylko do kasacji i wyobraźcie sobie że z ubezpieczenia dostałam za niego tyle ze miałam ochotę pójść do ich z pięściami, nie była to nawet połowa tej sumy, którą dałam za samochód.
Stary 2011-05-04, 14:29   #4646
Zingiber
Raczkowanie

W sądach lecą po łebkach według sprawdzonej metody. Ktoś puknął nas, ale że nasz samochód przez to puknął kogoś, to już jest współwina. Żałosne! Tłumaczenie się za małą odległością jest o kant d... rozbić, bo to może dotyczyć tylko sytuacji, gdy trzy samochody przed nami ktoś zaczyna gwałtownie hamować i wtedy zwalniamy, a auta za nami też dzięki nam zaczynają wcześniej hamować. Natomiast nie możemy być współwinni tego, co się stanie z naszym autem, gdy ktoś nas mocno uderzy od tyłu! To jest szczyt niesprawiedliwości. Dostajemy pukawkę i od pukającego zależy, z jaką prędkością i gdzie nas rzuci, a nie od nas.

Aż się czerwona zrobiłam ze złości!

Olać teściowe. Z reguły wredne babki, choć są wyjątki. Taka się podlizuje, wchodzi mi w tyłek bez wazeliny, bo na synka mam większy wpływ niż ona, a potem się przypadkowo dowiaduję, że mnie za plecami krytykuje. Ale matki rodzone nie zawsze są lepsze. Trzymać się TŻ, a nie mamusi TŻ
Stary 2011-05-04, 14:29   #4647
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
ja to bym też z moją teściową długo nie wytrzymała ani ona ze mną zresztą jeszcze do niedawna mnie nie znosiła, dopiero po interwencji TŻ-ta się zmieniła.
ale we mnie to i tak dalej siedzi. i mam wrażenie, że obserwuje mnie cały czas itd. mimo, że stara się być miła
O rany, ależ nastraszyłyście mnie tymi teściowymi :P co prawda u mnie to dopiero będzie przyszła teściowa, ale jak na razie - do rany przyłóż, zatem mam nadzieję że nic się nie zmieni i tak już zostanie...
Stary 2011-05-04, 14:32   #4648
Zingiber
Raczkowanie

Najlepsze są byłe teściowe
Stary 2011-05-04, 14:36   #4649
anita9005
Rozeznanie

Cytat:

będę trzymać kciuki żeby wszytsko dobrze się skończyło ;* nie łam sie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

spokojnie pewnie nie długo znów waga zacznie szybciej spadać u mnie zadziałało dużo ruchu i to calkiem przypadkiem

Cytat:

anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:39   #4650
Agus140188
Rozeznanie

Dziewczynki ależ się dzis wkurzyłam!!! Wyobraźcie sobie że kupiłam dziś 2 makrelki w tesco, bo tak na nie spojrzałam i ładnie wyglądały, cena dodatkowo mnie skusiła bo patrzę- 1,99 więc wzięłam. Przy kasie okazało się że były jakoś na kg sprzedawane i za 2 makrele zapłaciłam ponad 12 zł. Wkurzyłam się masakrycznie no ale cóż, pomyślałam sobie ze może za taką cene będą chociaż smaczne. W domku gdy zaczęłam konsumpcję okazało się ze tknąć tego obrzydlistwa nie można, bo okropne jak gówno za przeproszeniem. Nigdy więcej makreli tescowych!!!! Do tej pory zawsze z biedronki bralam i tak juz chyba zostanie. jednak biedronka to biedronka

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości