Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 14:58   #3781
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
beatko- tylko skad mam wiedziec do jakiego rozmiaru sie zaliczaja moje? dla mnei moga wydawac sie male a dla kogos innego duze

zanka - to by było chamstwo jak nei iwem co!!!!!!!
ja na oko wzięłam rozmiar standard bo ani jakieś maleńkie nie są ani super wielkie, takie przeciętne

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ban stały to znaczy, że już się nie zaloguje na wizaż, na żadnym koncie, nie założy nowego konta również
nie tylko na jeden wątek
i stały znaczy że na zawsze
bo jeszcze jest czasowy

lewatywe robiła mi położna w szpitalu, rurką wlała mi do tyłka płyn jakiś i potem kazała chwilę pochodzić, a potem do wc
wypróżnia całkowicie jelita
choć ja przed porodem miałam mega biegunkę hehe
no chyba że tylko "Wielki Zło" może zdjąć bana stałego

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:03   #3782
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

ja ide sobie
moje dziecko sie obudzilo
do pozniej mamuski
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:03   #3783
Marina1
Zakorzenienie

Beatko dzięki Twojej instrukcji i mi udało się wrzucić zdjęcie do klubu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:03   #3784
sygine
Zadomowienie

Wy tu o praniu i prasowaniu a ja właśnie drugi dzień spędzam nad prasowaniem lumpków dla naszego maleństwa Podobnie jak Shira wychodzę z założenia że nie znam dnia ani godziny. A że teraz jestem na chodzie to poprasuję wszysrko, wrzucę w worki próżniowe i będą czekać. Tym bardziej że jakbym musiała czasem leżeć później, to nie mam zamiaru prosić szwagierki o pomoc w praniu czy prasowaniu Raz ją o coś poprosiłam i odmówiła to teraz już o nic nie poproszę Taka zacięta jestem

No i Brunetka czekam na dobre wieści bo inne nie mogą być
Stary 2011-05-04, 15:07   #3785
madziaranew
Rozeznanie

nie umiem zmniejszyc rozdzielczosci zdjecia i nie chce mi sie zaladowac,
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:09   #3786
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

sygine i jeszcze jakas mamuska zaakceptowałam zaproszenie na FB
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:14   #3787
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
popieram, sam wpis w karcie podobno nie wystarczy , musi być do tego dokument potwierdzający bo ponoć gdyby tfu tfu coś się stało to szpital nie może dokonać transfuzji
Jeszcze z moją dziwaczną grupą to już w ogóle kurcze myślałam że ten wpis wystarczy w karcie, bo jest wpisana zarówno moja jak i grupa krwi męża, ale nic, wrzuce to w karte i niech sobie siedzi

Ja też jestem autentyczna ja też na facebooka Was nie zaproszę bo go nie mam, tzn mam jakieś stare konto ale nie używam, jakoś mnie nie bawi
Zdjęcia brzucha wstawiam autentyczne - aż tak bym go chyba już nie wypchała poza tym mam dowód niepodważalny! któraś z Was, chyba Babonik do mnie dzwoniła! a i wczoraj w tel znalazłam smsa od Zanki
Ale mam polewkę z tych kilku kont na jedna osobę

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:15   #3788
meszsares
Zadomowienie

Brunetka, rzucaj nam tu wyniki
A ja sie wlasnie dowiedzialam, ze wizyte mam faktycznie dzisiaj na 18ta musialam zadzwonic do przychodni, bo taka mnie skleroza chwycila No ale nic dziwnego, jak sie zapisuje co 1,5 miesiaca.. Doktorek chce zebym przychodzila co 3 tyg, ale po co jak czuje sie swietnie, a wyniki zawsze w normie? Strata czasu...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:17   #3789
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Jestem

Juz po wizycie...... z dzidziem sysko jest OKI

dostało mi się za to że za duzo przytyłam az 4,5 kg w miesiąc i krzyczal lekarz czy chce zeby dziecko mialo tlusta matke wiec od dzis dietka chyba......
nastepna wizyta 27.kwietnia ma zrobic morfologie mocz i TSH sama poprosiłam o to badanie dla spokojnosci

noi tyle dobrych wiadomosci teraz zle

mam isc do alergologa i pulmonologa na badanie wydolnosci pluc bo powiedzial ze jak meczy mnie tak ta alergia to zeby cos sie dzidzi nie stalo ze moze sie z niedotlenieniem urodzic wiec musze dzwonic do cioci i niech mnei umawia do jakiegos lekarza
za te dobre wiadomości
Ja też jestem alergiczka no ale moja alergia teraz aż tak nie męczy przed ciążą bywało gorzej daj znac co Ci alergolog powie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:20   #3790
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Brunetka, rzucaj nam tu wyniki
A ja sie wlasnie dowiedzialam, ze wizyte mam faktycznie dzisiaj na 18ta musialam zadzwonic do przychodni, bo taka mnie skleroza chwycila No ale nic dziwnego, jak sie zapisuje co 1,5 miesiaca.. Doktorek chce zebym przychodzila co 3 tyg, ale po co jak czuje sie swietnie, a wyniki zawsze w normie? Strata czasu...
Brunetka ile mamy czekać?? nam daj znać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:20   #3791
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
miała kilka kont u nas na wizażu, najpierw udzielała się na marcówkach 2009 i wypychała sobie brzuch robiła fotki i pokazywała nam, twarzy nigdy nie pokazała, ciągle miała plamienia, skurcze i lądowała w szpitalu, potem mąż ją rzucił dla innej masakra
potem na plotkowym tam gdzie z blondynką się znałyśmy przyszła pod nowym nickiem ale już jako bardziej własne wcielenie
a poza tym kilka innych nicków, ciąże bliźniacze, poronienia szok

wszystko wymyślała ale nie wiem po co
ale ma dziewczyna wyobraźnie żeby takie historie wymyślać, marnuje się talent --->>> książki trzeba pisać z takim powołaniem

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
chciałam jeszcze zauważyć (bo właśnie usunęłam dziewczyny z listy), że wszystkie trzy miały termin na lipiec, wszystkie trzy miały córki
kasshia i kashanessa były z Radomia
ooo Ewessa też z Radomia
przypadek?

Stary 2011-05-04, 15:20   #3792
agulaaabar
Zakorzenienie

Juz dawno po 13.... co z tą naszą Brunetką? bo co chwile zaglądam a info brak....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:24   #3793
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko dzięki Twojej instrukcji i mi udało się wrzucić zdjęcie do klubu
super że pomogłam

Chciałam zauważyć że ja tez autentyczna jestem
może ale autentyczny

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
nie umiem zmniejszyc rozdzielczosci zdjecia i nie chce mi sie zaladowac,
spróbuj jakimś programem do obróbki zjęć albo przez jakąś stronkę np. zmniejszacz.pl

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zdjęcia brzucha wstawiam autentyczne - aż tak bym go chyba już nie wypchała poza tym mam dowód niepodważalny! któraś z Was, chyba Babonik do mnie dzwoniła! a i wczoraj w tel znalazłam smsa od Zanki
Ale mam polewkę z tych kilku kont na jedna osobę
pod ubraniem to brzuszek można wypchać ale takiego "golaska" to już się wypchać nie da więc ja mam brzuszek w 100% oryginalny ale w klubie

Stary 2011-05-04, 15:25   #3794
sygine
Zadomowienie

Ja też jestem autentyczna i prawdziwa Zresztą część z was ma mnie na fb
A teraz mykam na SR więc do wieczorka
Stary 2011-05-04, 15:27   #3795
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałam jeszcze zauważyć (bo właśnie usunęłam dziewczyny z listy), że wszystkie trzy miały termin na lipiec, wszystkie trzy miały córki
ooo Ewessa też z Radomia
To mogły sobie spotkanie zorganizować
Ech, głupota ludzka nie ma granic

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:28   #3796
Shira_83
Zadomowienie

Patik przepis zmalowanej króluje u mnie też dziś wieczorem będą racuchy z jabłuszkiem

Brunetko czekamy skarbie!

Sygine
czuję że mamy podobne podejście do wielu spraw szczególnie upodobania muzyczne się nam pokrywają
Ja
też jestem prawdziwna Nerolka jak do nas wróci już to potwierdź mam nadzieję heheh ale numery czasem odchodzą a fujjjj

zanka ty się marnujesz w FBI byś się przydała kobieto
Stary 2011-05-04, 15:33   #3797
SweetAngel1984
Zadomowienie

Vaniliova - thx napewnmo powiem co i jak

udało się
dla zainteresowanych chyab najbardziej zanetka i brunetka fotki sa na klubie tylko prosze sie nie samic z mojej paszczy
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:35   #3798
madziaranew
Rozeznanie

jakies dzikie oprogramowanie, jak Tz wroci to mi je zmniejszy, moze trafic mnie zaraz wszystko probowalam , obracalo , edytowalo ale nie zmniejszalo , taki ze mnie znawca
Stary 2011-05-04, 15:36   #3799
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

No pojadłam, bo w końcu dałam tej mąki, a tak to same ubite białka z ubitymi żółtkami z cukrem piekłam

Ja to kiedyś gotowałam ziemniaki bez wody

Cytat:
miała kilka kont u nas na wizażu, najpierw udzielała się na marcówkach 2009 i wypychała sobie brzuch robiła fotki i pokazywała nam, twarzy nigdy nie pokazała, ciągle miała plamienia, skurcze i lądowała w szpitalu, potem mąż ją rzucił dla innej masakra
potem na plotkowym tam gdzie z blondynką się znałyśmy przyszła pod nowym nickiem ale już jako bardziej własne wcielenie
a poza tym kilka innych nicków, ciąże bliźniacze, poronienia szok

wszystko wymyślała ale nie wiem po co
z taką!

Sweet idę do klubu

Patik to może też jakaś alergia,przez pyłki?!
A lewatywa to wsadzają Ci coś do pupy a potem robisz więlkkaaa kupe

Zrobiłam zdjęcia, ale nie podobam się sobie
jakies pilongi mi widać

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:38   #3800
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
babonik - oki zapytam o ten lek to mowisz zeby lepiej do pulmonologa pojsc? ale on bedize weidzal na co mam alerge? bo widzisz ja mialm testy robione 10 lat temu sa juz nei wazne i teraz nie moge ich zrobic w ciazy dlatego nie iwem czy iscd oobu czy tylko do jednego ?

alergii nie wyleczysz w ciąży,nie możesz brac nic antyhistaminowego niestety z alrgiąteraz się też męczę.idź do obu lekarzy,ale pomoc powinnas uzyskac jak ajszybciej jesli masz duszności.testy teraz to najmniej ważna rzecz.jak masz czas i mżesz się dostac to idź do obojga,ale najważniejsza jest sytuacja odechowa

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:38   #3801
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
a maz?
nawet jak poprosisz to nie dadza czopkow w szpitalu??? a to wredoty to chyba latwiejsze niz lewatywa...
jak poprzednio lezalam to mialy jeden paracetamol na caly oddzial wiec o czopkach pewnie lepiej zapomnieć... a mąż to mąż - on jak baba wyprać i powiesić nie umie. z reszta bedzie też drugie dziecko - bedzie gonil z asynem, a ma tak, ze jak jedna rzecz robi to na niczym innym sie nie skupi. jednowątkowy wiec pewnie by np. o praniu zapomniał (prasowania to raczej nei umie, jest z tych co mamusia wszystko wyręczałą i mam to co mam)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:39   #3802
Lilkaa82
Rozeznanie

SweetAngel1984 gratki wizyty

Cytat:
ooo Ewessa też z Radomia
Ale jaja ja tez jestem autentyczna wstawiam golaska mojego od czasu do czasu hehe

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:39   #3803
madziaranew
Rozeznanie

ostatnio sluchalam o porodach rodzinnych , gdzie faceci sie wypowiadali,,miasto kobiet"no i pytanie bylo czy na sali porodowej sie nie bal , czy to go nie brzydzilo jak zona wygladala, a jeden na to ze byl tak przejety pilnowaniem synka bo byl taki sliczny ze sie bal ze mu go podmienia.Moj Tz i ja normalnie sie tak smialismy.
Stary 2011-05-04, 15:39   #3804
moniczka2123
Zadomowienie

Zjadłam 7 placków ziemniaczanych i dalej bym cos jadła

Może i ja was poszukam na FB ??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:45   #3805
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet i Carmel dodałam zdjęcie w Klubie,
bo tu pilongami nie będę sie chwalić

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Moniczka placki
Ja ostatnio jak je robiłam to też zjadłam z 7 i nadal byłam głodna

JA TEŻ JESTEM AUTENTYCZNA!

Stary 2011-05-04, 15:45   #3806
SweetAngel1984
Zadomowienie

babonik - tak bede chciała zrobic ale zobaczymy co sie uda zalatwic....wiadomo ze do tych lekarzy czeka sie miesiacami i zalezy to tylko od teg oco moja ciocia bedzie w stanie mi zalatwic ale dziekuje Ci za troske

zanetka -tylko sie nie wywal na tej miotle jak zobaczysz moje pyszczydło heheh

Ja To Ja i wcale nie jestem zadnym sobowtorem zanetaa88
Nie mam dwoch oddzialnych kont i sie pod nia nie podszywam ani ona pode mnie! Wszystkie nasze podobienstwa w pogladach itp. to tylko zbieg okolicznosci moze spory ale tylko

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-04 o 15:53
Stary 2011-05-04, 15:52   #3807
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
babonik - tak bede chciała zrobic ale zobaczymy co sie uda zalatwic....wiadomo ze do tych lekarzy czeka sie miesiacami i zalezy to tylko od teg oco moja ciocia bedzie w stanie mi zalatwic ale dziekuje Ci za troske

zanetka - tylko sieneiwywal na tej miotle jak zobaczysz moje pyszczydło heheh

Ja To Ja i wcale nie jestem zadnym sobowtorem zanetaa88
Nie mam dwoch oddzialnych kont i sie pod nia nie podszywam ani ona pode mnie! Wszystkie nasze podobienstwa w pogladach itp. to tylko zbieg okolicznosci moze spory ale tylko
No właśnie

To jest tylko mój lubelski klon

Moja, Moja

Stary 2011-05-04, 15:53   #3808
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Zrobiłam zdjęcia, ale nie podobam się sobie
jakies pilongi mi widać
dawaj zdjęcia a co to są pilongi? na pewno i tak piękne

Stary 2011-05-04, 15:53   #3809
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
No właśnie

To jest tylko mój lubelski klon

Moja, Moja

hahahahah no masz racje ze "ciacho jestem " takie puszyste z bita smietana

zauwazylas moze ze masz podobna koszulke do mojej w bialo - czerwone paseczki albo ja do twojej nie wiem juz jak to jest

i co ta sa te pilongi bo ja nic oprocz Ciebie i Twojego pysia sympatysia nie widze
Stary 2011-05-04, 15:55   #3810
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak poprzednio lezalam to mialy jeden paracetamol na caly oddzial wiec o czopkach pewnie lepiej zapomnieć... a mąż to mąż - on jak baba wyprać i powiesić nie umie. z reszta bedzie też drugie dziecko - bedzie gonil z asynem, a ma tak, ze jak jedna rzecz robi to na niczym innym sie nie skupi. jednowątkowy wiec pewnie by np. o praniu zapomniał (prasowania to raczej nei umie, jest z tych co mamusia wszystko wyręczałą i mam to co mam)
mój sobie uprasować umie i nawet kiedyś guzika przyszywał do roboczych spodni bo ja zapomniałam mu przyszyć

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Zjadłam 7 placków ziemniaczanych i dalej bym cos jadła

Może i ja was poszukam na FB ??
na mnie namiar na nk i fb jest w klubie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości