|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
To prawda. Ja też kupuję biedronkowe, i są super. w lidlu też spoko.
|
#4652 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i b. tania ![]() Soczyste mięsko, piękny zapach Już mam zapisane na dzisiejszej liście zakupów
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Ale chamstwo!
W Biedronce są dobre ryby i mięso drobiowe. Jednak, gdy się dowiedziałam, w jaki sposób są wędzone - bo nie są! - ryby sprzedawane w polskich sklepach, to już więcej takiego czegoś nie tknę. Chyba, że nad Bałtykiem ![]() Jeśli chodzi o zdrowe odżywianie się, to polecam (albo i nie) lekturę materiałów naszych inspekcji, głównie IJHARS i wykładów o żywieniu, jakie cyklicznie odbywają się na SGGW. 1) Nie chcę nikomu obrzydzać ryb, więc tylko podaję takie info: Cytat:
http://wszechnica_zywieniowa.sggw.pl/ Mnie ostatnio wkurzyło to, że jako jajka zielononóożki kuropatwianej w skontrolowanych marketach (a ja ufałam Almie!) sprzedawano zupełnie inne jajka... No fakt, że kurek z chowu wolnego, ale jednak piękne oszustwo. |
|
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Zingiber,ale właśnie ten chleb wypróbowałam i szczerze mówiąc nie smakuje mi wcale ,
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Haj
![]() U mnie dzisiaj rano było zimno, ale teraz wyszło słoneczko i jest jakieś 12 st, więc całkiem nieźle ![]() Dzisiaj nie do końca grzecznie dukam, bo mi się nie chce obiadu dla siebie robić, więc wciągnęłam sernik, który wczoraj popełniłam. Ale za to na kolację kupie sobie jakąś rybkę, mam smaka Cytat:
![]() Ja robiłam kanałowe 2 lata temu w ciąży to mi dentysta od razu powiedziała "100 zł za kanał, niezależnie od tego ile wizyt będzie" Były 3 kanały, to 300 zł dałam i ani grosza więcej Cytat:
![]() Co do rozstępów, jak zapytałam dermatolog co robić, to mi powiedziała "ćwiczyć" ![]() Metalku ja też ubóstwiam Czesia Wygląda dokładnie jak mój kumple ze studiów i jest tak samo rozbrajający ![]() Mroziku kciuki są oczywiście ![]() Co do teściowych, to samo zło Moja dzisiaj siedziała z Filusiem, bo moja mama jest chora. I wyobraźcie sobie, że ta wstrętna flądra, nie dość że bawiła się z dzieckiem, to zrobiła jeszcze obiad i nawet przejechała podłogę szmatą. Straszne
|
|
#4656 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że uda mi się w wakacji zmobilizować dziadka żeby na działce postawił małą wędzarnię domową to chociaż w wakacje będę mieć naprawdę wędzone rzeczy... a nawet jak nie to nad morzem będę się zajadać rybkami prosto z wędzarni - tam nawet zwykła makrela smakuje miliard razy lepiej szczególnie jedzona o zachodzie słońca na plaży |
|||
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Heej dziewczynki
Dziś mam lekkiego doła W pracy nie idzie, reklama ma mydeal'u coś tam dała,ale nie za wiele. Ogólnie szefowa niewypłacalna, tzn o moje marne tygodniówki się nie martwię, bo te 30 zł zawsze się znajdzie, ale mamy 2 tysiące opłat- czynsz, prąd, zusy, a utarg z kwietnia to 2016 zł... w poprzednim salonie to było około 10 000. Więc różnica spora. Dziś wieczorem szefowa ma negocjować obniżenie czynszu, bo lokalizacja kiepska, jeśli szef się nie zgodzi będzie zmuszona zamknąć działalność a ja znów będę bez pracy
|
#4658 | |
|
Rozeznanie
|
dzięki , kupiłam je kiedyś i jakoś nie stosowałam bo nie wierzyłam w takie maści - muszę zacząć od dziś thx ;*
Cytat:
|
|
|
|
|
#4659 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dać cynk znajomym, ogłosić się na kilku portalach z usługami i jakoś to będzie, póki się czegoś stałego nie chwycisz. Trzymam kciuki!W ogóle tyle nas trzyma kciuki za dzisiejszą maturzystkę, a ona milczy. Chyba za godzinę się odezwie z Lubelka! ![]() Cytat:
Poza mąką kukurydzianą, której ja bym nie dała. No i wrzuciłabym jednak do tego chleba drożdże.A może należy sobie upichcić coś w rodzaju podpłomyków z masy otrębuskowej? Poczekaj, znajdę coś w książce z rekonstruowanymi przepisami naszych przodków Słowian Cytat:
Mam tyle szczęścia, że akurat wędliny mogłabym mieć z pewnych źródeł, tak samo jak chleb - robione właśnie w domu czy małej grupie producenckiej, z odpowiednimi surowcami. No ale ja za tym nie przepadam. A i tak jestem za gruba. OK, to wina eksa Najlepiej na kogoś zrzucić, choć akurat głównie pożycie z nim przyczyniło się do mojego stanu cielesnego. Niech mu życie ciężkim będzie! A kysz!Cytat:
|
||||
|
|
|
#4660 | |
|
Rozeznanie
|
a może mogła byś mi polecić jakąś skuteczną maść na to?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
100zł dzisiaj.. we wtrorek znów idę z tym zębem, zaplombować
co do makreli to ja się właśnie boję kupować tak jak z tym przedwczorajszym kurczakiem
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
jaki krem na blizny/ rozstępy być poleciła?
Jak na razie zamierzam się smarować tym Eveline , ale czymś dodatkowo by się przydało wspomóc. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Makrele są zawsze świeże w Makro jeśli masz dostęp w Auchan też nigdy się nie nadziałam Ci dentyści zdzierają fakt... |
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorsza jest taka praca, że Ty się musisz przejmować, a przecież jesteś tylko pracownikiem i robisz swoje i masz mieć za to zapłacone..
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogłoszenia były na kilku portalach, znajomi wiedzą ale to nadal za mało. Lokalizacja kiepska, wcześniej w centrum był taki ruch że nie było gdzie rąk włożyć. Szefowa nie może wciąż lecieć na kredytach żeby mieć na opłaty, a później nawet się nie zwraca a żyć za coś trzeba i te kredyty spłacać więc rozumiem ją absolutnie. Już teraz pownien być duży ruch bo sezon wiosenny, w ubiegłym roku miałyśmy utargi najmniejsze po 5 tys, w wakacje nawet i po 12tys. Więc jak tu ledwo 2 wyrobimy to co to jest. Gdzie na opłaty mieć, na życie. Już nic nie mówię że jak ruchu nie ma to ja też nic nie zarabiam bo mam prowizje od tego co zrobię... Narazie jestem załamana, bo perspektywa szukania znów pracy mnie dobija... poprzednim razem rok byłam bezrobotna
|
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
ps. dziś przeglądałam forum i dziewczyny jestem w szoku waszych metamorfoz
tak trzymać. i dzięki za motywatory z internetu Ja jak dojdę do upragnionych 55 też wstawię fotkę heh chyba ,że stwierdzę ,że dalej jestem gruba ... a i tak może być bo początkowo planowałam skończyć na 57 , jak widać odchudzanie uzależnia
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1) CEPAM - to mi lekarz zalecił po operacji z poważnymi, grubaśnymi bliznami (na rozstępy też działa!) http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...lizny-35g.html Cholerka, miałam też inne maści, ale ich tu w Wawce pod ręką nie mam, a nazw nie pamiętam. 2) ALANTAL http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...-masc-30g.html To nie jest niby na rozstępy ani na blizny, ale bardzo mi na te widoczne rozstępy pomaga. Zresztą, jak się gdzieś skóra podrażni na buzi, to cudnie pomaga. Poza tym muszę Ci powiedzieć, że faceci nie zauważają tych rozstępów wcale!!! Musiałoby im się każdy palcem pokazywać. Nawet po utyciu donoszono mi, jak to faceci chwalili moje ciało (grube!), że niby się zwiększyła masa, ale równomiernie i "żadnych rozstępów nie ma". Zresztą wielu chłopów nie widzi różnicy między cellulitem (ja mam - tak oceniam - spory, a nikt nie widzi poza skrupulatnymi babkami) a rozstępami. Więc głowa do góry i się nie przejmuj!!! NAPRAWDĘ, szkoda nerwów. I, broń Lucyfer, nikomu tych swoich rozstępów czasem nie pokazuj palcem ![]() CHOLERKA, jednak dzisiejszego dnia nie wliczę sobie do dukanowej kuracji, bo muszę łylnąć DOPALACZE. A one mają cukier w składzie i są meganiezdrowe. Chodzi mi o te straszne płyny energetyczne. Niestety, dzisiaj czeka mnie maraton nocny z materiałami do roboty i prawdopodobnie jutro w nocy też... Wiem, że dam radę, zawsze daję, ale to się ewidentnie przyczynia do zwiększenia mojej wagi. Grrrr... Mój Swarożycu, już raz się zdarzyło, że zasypiałam na siedząco przed kompem i jednak prawidłowo wpisywałam duperele do Worda i Excela. Nigdy nie wierzyłam w te opowieści babek o żołnierzach, którzy zasypiają w marszu i idą, a mnie się przytrafiło miesiąc temu dokładnie to samo. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-04 o 16:12 |
|
|
|
|
#4668 | |
|
Rozeznanie
|
o matko dobrze ,że mówisz kurcze trzeba uważać
chociaż brałam kjiedyś w tesco ale na wage i były okCytat:
---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- fajnie ,że mówicie ja do biedronki mam b. blisko ![]() |
|
|
|
|
#4669 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
aleście napisały od rana!
nadrbiam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hihi ,jestem magazynierem wody na PW, gdybym codziennie zapisywała wagę i zrobiła wykres to wyglądałby jak fale na morzu:P np teraz, po 5 dniu P 62,8, po 1 dniu PW 63,4, po 2 dniu PW 63,6, po 3 dniu P 63,4... :P i dopiero po 1-2 dniu P spadnie. tak działa mój organizm... i gdybym nie wiedziała,że to woda, to pewnie już nieraz bym się załamała i rzuciła Dukana ![]() Cytat:
a nawet ostatnio w święta trochę wszyscy popili i mi się żaliła biedna, że chciałaby wnuka już (siostra TŻ w wakacje wychodzi za mąż i planują bejbi) i że tak się cieszy, że oni będą mieć dziecko, ale jakbyśmy my wpadli z TŻtem to ona nam pobawi i nie musielibyśmy się martwić. tak się otworzyła przede mną![]() Cytat:
![]() Cytat:
na uczelni sobie dziś posiedziałam, dawno tak długo nie byłam nawet zarobiłam 5 z francuskiego a od przyszłego tygodnia rzeźnia z zaliczeniami, kolokwiami...itepe itede....dziś w planach chili con carne, ale dopiero o 18 wróci TŻ więc zaraz sobie coś innego wszamam
|
|
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
tu akurat obawiam się że od nadmiernego chodzenia mi sie zrobiły bo non toper w górach tu i tam sie chodziło i jednak mięśnie rosną
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
a ja sobie piję moje ulubione latte
zamówiłam sobie na internecie do mojego ekspresu bez cukrumi też poprawia, to co miałam wcześniej źle zrobione.
|
#4672 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
zawsze miło zrzucić winę na exa - jestem pewna że to wszystko jego wina czytanie tabelek też czasem nic nie daje... bo wychodzi na to że trzeba by wyjść ze sklepu z pustymi rękami... a jak jeszcze człowiek chce nie wydać za dużo to już istna ekwilibrystyka a i tak jak widać mogą kłamać na tabelkach i etykietkach... ciekawe czy to kiedyś się zmieni?
|
||
|
|
|
#4673 | |
|
Rozeznanie
|
Jej dziękuję Ci bardzo wybiorę się dziś do apteki jak tylko pogoda sie poprawi , matko dzięki za tą radę bym nikomu nie pokazywała mój TŻ chyba fakktycznie tego nie widzi a mało by brakowało i bym mu pokazała ... uff thx bardzo teraz już nie będę mieć takich pomysłów
Cytat:
|
|
|
|
|
#4674 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słuchaj starszych ciotek forumowych, to dobrze na tym wyjdziesz. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-04 o 16:31 |
|||||
|
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
kochana na pobudzenie polecam Ci mocną zieloną herbate ewentualnie yerba mate - tylko parzona w 80 % i tylko 3 minutki
inaczej nie bedzie miala wlaściwości pobudzających |
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Zingiber;26707589]
Zdrowa to jest tylko śmierć Mam tyle szczęścia, że akurat wędliny mogłabym mieć z pewnych źródeł, tak samo jak chleb - robione właśnie w domu czy małej grupie producenckiej, z odpowiednimi surowcami. No ale ja za tym nie przepadam. A i tak jestem za gruba. OK, to wina eksa Najlepiej na kogoś zrzucić, choć akurat głównie pożycie z nim przyczyniło się do mojego stanu cielesnego. Niech mu życie ciężkim będzie! A kysz!hehee ja też zawsze mówię tż-towi, że on mnie tak "utuczył" ale wiem, że to tak naprawdę moja wina.
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Witam,
za spadki. Dzisiaj zrobiłam murzynka(niedukanowego dla rodzinki)-tak ładnie pachnie.Mam nadzieje,że nie zgrzeszę tym imieninowym ciachem i zależy jeszcze co Tż wymyśli![]() Cytat:
Co do chlebka a raczej kanapek ja piekę takie małe ciabatki,okrągłe wielkości małej,cienkiej kromeczki-dłuzej to trwa ale warto.Przechowuję w plastikowym pudełku owiniętym ściereczką w lodówce,jedna porcja to 12 ciabatek(ok.godz.w piekarniku) a nieraz robię 2 a nawet 3 porcje,jak mam czas
|
|
#4678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
faceci faktycznie nie wiedzą co to rozstęy i nie zauważają póki się nie pokaże ![]() a te 'dopalacze' istnieją też w wersji light - ze słodzikami zamiast cukru i te są zgodne z dukanem |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://fitness.dieta.pl/zobacz/straz...9df4dbcccb.png Edytowane przez beatazygadlo Czas edycji: 2011-05-04 o 16:30 |
|
|
|
|
#4680 | |
|
Raczkowanie
|
Ooo, dzięki. Zielona na mnie tak nie działa, ale yerba mate tak. Tylko że mi się dostawa od przyjaciółki skończyła. Nie mam i musiałam kupić te dopalacze. Jednego już piję, więc Dukan dopiero za 2 dni
![]() Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-04 o 16:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

i b. tania 

Poza mąką kukurydzianą, której ja bym nie dała. No i wrzuciłabym jednak do tego chleba drożdże.
Siostra już jest po ciąży i dała mi swoją maść na rozstępy, więc tam smaruje. 

nadrbiam
z rana poleciałam z kotem do weta bo kleszcz mu się wbił w odbyt