DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 14:46   #4651
WrednaZ
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Nigdy więcej makreli tescowych!!!! Do tej pory zawsze z biedronki bralam i tak juz chyba zostanie. jednak biedronka to biedronka
To prawda. Ja też kupuję biedronkowe, i są super. w lidlu też spoko.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:48   #4652
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
Dziewczynki ależ się dzis wkurzyłam!!! Wyobraźcie sobie że kupiłam dziś 2 makrelki w tesco, bo tak na nie spojrzałam i ładnie wyglądały, cena dodatkowo mnie skusiła bo patrzę- 1,99 więc wzięłam. Przy kasie okazało się że były jakoś na kg sprzedawane i za 2 makrele zapłaciłam ponad 12 zł. Wkurzyłam się masakrycznie no ale cóż, pomyślałam sobie ze może za taką cene będą chociaż smaczne. W domku gdy zaczęłam konsumpcję okazało się ze tknąć tego obrzydlistwa nie można, bo okropne jak gówno za przeproszeniem. Nigdy więcej makreli tescowych!!!! Do tej pory zawsze z biedronki bralam i tak juz chyba zostanie. jednak biedronka to biedronka
Biedronkowa makrela jest przepyszna i b. tania
Soczyste mięsko, piękny zapach Już mam zapisane na dzisiejszej liście zakupów

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:49   #4653
Zingiber
Raczkowanie

Ale chamstwo!
W Biedronce są dobre ryby i mięso drobiowe.

Jednak, gdy się dowiedziałam, w jaki sposób są wędzone - bo nie są! - ryby sprzedawane w polskich sklepach, to już więcej takiego czegoś nie tknę. Chyba, że nad Bałtykiem

Jeśli chodzi o zdrowe odżywianie się, to polecam (albo i nie) lekturę materiałów naszych inspekcji, głównie IJHARS i wykładów o żywieniu, jakie cyklicznie odbywają się na SGGW.

1) Nie chcę nikomu obrzydzać ryb, więc tylko podaję takie info:

Cytat:
W zakresie parametrów fizykochemicznych wymagań nie spełniało 10 partii przetworów rybnych (12,9 proc. skontrolowanych), 8 partii ryb wędzonych (13,3 proc. skontrolowanych) i 2 partie ryb solonych (33,3 proc. skontrolowanych).
Nieprawidłowa jakość handlowa w zakresie parametrów fizykochemicznych dotyczyła głównie ryb wędzonych. Badania wykazały w tym asortymencie zawyżoną zawartość soli i wody oraz w przypadku pojedynczych partii zaniżoną zawartość soli oraz kwasowość ogólną.
Nieprawidłowe znakowanie stwierdzono w przypadku 14 partii przetworów rybnych (14,7 proc. skontrolowanych). Większość poddanych kontroli partii przetworów rybnych wykazała jednocześnie nieprawidłowości w zakresie kilku wymagań dotyczących oznakowania. Najczęściej stwierdzaną nieprawidłowością było nieprawidłowe podanie określenia poprzedzającego termin przydatności do spożycia oraz brak lub nieprawidłowo podany wykaz składników.
2) http://medycyna24.pl/sggw-zaprasza-n...ady-o-zywieniu
http://wszechnica_zywieniowa.sggw.pl/

Mnie ostatnio wkurzyło to, że jako jajka zielononóożki kuropatwianej w skontrolowanych marketach (a ja ufałam Almie!) sprzedawano zupełnie inne jajka... No fakt, że kurek z chowu wolnego, ale jednak piękne oszustwo.
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:53   #4654
beatazygadlo
Raczkowanie

Dzięki Zingiber,ale właśnie ten chleb wypróbowałam i szczerze mówiąc nie smakuje mi wcale ,,ale dzięki za przepis
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 14:57   #4655
brombusia
Zakorzenienie

Haj
U mnie dzisiaj rano było zimno, ale teraz wyszło słoneczko i jest jakieś 12 st, więc całkiem nieźle
Dzisiaj nie do końca grzecznie dukam, bo mi się nie chce obiadu dla siebie robić, więc wciągnęłam sernik, który wczoraj popełniłam.
Ale za to na kolację kupie sobie jakąś rybkę, mam smaka

Cytat:
Napisane przez extravagance86 Pokaż wiadomość
i to chyba 4 albo 5 raz z tym samym zębem, bo nie może udrożnić kanału i za każdym razem 150 albo 200zł też już mam tego dość
Ale zdzierstwo
Ja robiłam kanałowe 2 lata temu w ciąży to mi dentysta od razu powiedziała "100 zł za kanał, niezależnie od tego ile wizyt będzie" Były 3 kanały, to 300 zł dałam i ani grosza więcej

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny normalnie muszę się pochwalić ! wstałam dziś po tygodniowym grzeszeniu na wyjeździe wchodzę na wagę ( ze świadomością pewnie z 2 kg więcej) a tu uwaga 56,2 o 1,8 kg mniej niż przed wyjazdem. Normalnie nie wierzę ! ale jestem happy ! chodzenie po górach widać zrobiło swoje

a dziś już grzecznie sobie dukam II fazę dalej do 55 chce dojść.
Waga startowa 61,7

ps. Czy któraś z was może mi polecić coś dobrego na rozstępy zrobiły mi się straszne na łydkach i pod pośladkami ;( a chudnę normalnie 1 kg tygodniowo , teraz wyjątkowo ,że 2.
Gratuluję spadku
Co do rozstępów, jak zapytałam dermatolog co robić, to mi powiedziała "ćwiczyć"

Metalku ja też ubóstwiam Czesia
Wygląda dokładnie jak mój kumple ze studiów i jest tak samo rozbrajający

Mroziku kciuki są oczywiście

Co do teściowych, to samo zło
Moja dzisiaj siedziała z Filusiem, bo moja mama jest chora.
I wyobraźcie sobie, że ta wstrętna flądra, nie dość że bawiła się z dzieckiem, to zrobiła jeszcze obiad i nawet przejechała podłogę szmatą.
Straszne

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:15   #4656
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Wiem tylko tyle, żeby się cieszyć, bo dieta Dukana musi przez to przynieść efekty. Dla mojego ciała najważniejszy jest MÓZG i organizm zrobi wszystko, żeby mógł on prawidłowo funkcjonować. Jak nie ma glukozy, bo cukrów prawie nie dostarczamy żołądkowi, to od razu zaczyna się główkowanie - skąd wziąć glukozę??? No jak, skąd? Wiadomo, musi się zabrać za jej produkowanie z tego, co ma i ruszyć tłuszczowe złogi To takie prymitywne tłumaczenie, ale mniej więcej wygląda to właśnie w ten sposób.
i bardzo dobre tłumaczenie! organizm nie mając glukozy (bo nie jemy węglowodanów) uruchamia rezerwy tłuszczu, z którego energii bezpośrednio mózg nie może pozyskać, więc tworzone są ciała ketonowe które już stanowią źródło energii dla mózgu czy serducha, stąd możliwa obecność ketonów w moczu w czasie diety

Cytat:
Dziewczynki ależ się dzis wkurzyłam!!! Wyobraźcie sobie że kupiłam dziś 2 makrelki w tesco, bo tak na nie spojrzałam i ładnie wyglądały, cena dodatkowo mnie skusiła bo patrzę- 1,99 więc wzięłam. Przy kasie okazało się że były jakoś na kg sprzedawane i za 2 makrele zapłaciłam ponad 12 zł. Wkurzyłam się masakrycznie no ale cóż, pomyślałam sobie ze może za taką cene będą chociaż smaczne. W domku gdy zaczęłam konsumpcję okazało się ze tknąć tego obrzydlistwa nie można, bo okropne jak gówno za przeproszeniem. Nigdy więcej makreli tescowych!!!! Do tej pory zawsze z biedronki bralam i tak juz chyba zostanie. jednak biedronka to biedronka
dlatego dla mnie makrele najlepsze są ani nie z tesco ani nie z biedronki tylko z rybnego albo zwykłego osiedlowego spożywczaka - bo skoro są tam np. tylko rano a wieczorem nie ma to znaczy że co dzień mają świeże.... a babka w rybnym powie mi że są z wczoraj i że będzie dostawa wtedy i wtedy więc tych mi nie sprzeda

Cytat:
Jednak, gdy się dowiedziałam, w jaki sposób są wędzone - bo nie są! - ryby sprzedawane w polskich sklepach, to już więcej takiego czegoś nie tknę. Chyba, że nad Bałtykiem

Jeśli chodzi o zdrowe odżywianie się, to polecam (albo i nie) lekturę materiałów naszych inspekcji, głównie IJHARS i wykładów o żywieniu, jakie cyklicznie odbywają się na SGGW.

1) Nie chcę nikomu obrzydzać ryb, więc tylko podaję takie info:

2) http://medycyna24.pl/sggw-zaprasza-n...ady-o-zywieniu
http://wszechnica_zywieniowa.sggw.pl/

Mnie ostatnio wkurzyło to, że jako jajka zielononóożki kuropatwianej w skontrolowanych marketach (a ja ufałam Almie!) sprzedawano zupełnie inne jajka... No fakt, że kurek z chowu wolnego, ale jednak piękne oszustwo.
wędzone ryby czy mięso przeważnie są solone, bejcowane i nastrzyknięte aromatem 'wędzenia'... ale teraz to norma, nic nie jest zdrowe czy 'bez chemii' trzeba by wszystko samemu hodować i to na jakiś terenach ekologicznych. więc jak i tak nie ma wyboru tylko trzeba kupować w sklepie to może lepiej nie czytać takich rzeczy żeby nie wpaść w paranoje mam nadzieję że uda mi się w wakacji zmobilizować dziadka żeby na działce postawił małą wędzarnię domową to chociaż w wakacje będę mieć naprawdę wędzone rzeczy... a nawet jak nie to nad morzem będę się zajadać rybkami prosto z wędzarni - tam nawet zwykła makrela smakuje miliard razy lepiej szczególnie jedzona o zachodzie słońca na plaży
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:36   #4657
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Heej dziewczynki
Dziś mam lekkiego doła
W pracy nie idzie, reklama ma mydeal'u coś tam dała,ale nie za wiele.
Ogólnie szefowa niewypłacalna, tzn o moje marne tygodniówki się nie martwię, bo te 30 zł zawsze się znajdzie, ale mamy 2 tysiące opłat- czynsz, prąd, zusy, a utarg z kwietnia to 2016 zł... w poprzednim salonie to było około 10 000. Więc różnica spora. Dziś wieczorem szefowa ma negocjować obniżenie czynszu, bo lokalizacja kiepska, jeśli szef się nie zgodzi będzie zmuszona zamknąć działalność a ja znów będę bez pracy

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:49   #4658
anita9005
Rozeznanie

dzięki , kupiłam je kiedyś i jakoś nie stosowałam bo nie wierzyłam w takie maści - muszę zacząć od dziś thx ;*

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
teraz jest jurorem w x-factor. ja go ubóstwiam dosłownie ale gra dość alternatywnie (czyli to co ja akurat uwielbiam) więc wiem że sporo osób za nim nie przepada

dziś nie pada, teraz już ładnie słoneczko przygrzewa więc raczej wszystko wskazuje na to że koncert się odbędzie

serum na rozstępy z eveline - skuteczne, za rozsądną cenę

oj chyba każdemu by się przydało takie pomieszczenie i to nawet wtedy kiedy nie ma teściowej
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:50   #4659
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paati89
Dziś wieczorem szefowa ma negocjować obniżenie czynszu, bo lokalizacja kiepska, jeśli szef się nie zgodzi będzie zmuszona zamknąć działalność a ja znów będę bez pracy
O rety! Ale głowa do góry, kosmetyczka zawsze będzie mieć ręce pełne roboty. Gdybym mieszkała we Wrocku, to już bym Cię poprosiła o odpłatne konsultacje Dać cynk znajomym, ogłosić się na kilku portalach z usługami i jakoś to będzie, póki się czegoś stałego nie chwycisz. Trzymam kciuki!

W ogóle tyle nas trzyma kciuki za dzisiejszą maturzystkę, a ona milczy. Chyba za godzinę się odezwie z Lubelka!

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo
Dzięki Zingiber,ale właśnie ten chleb wypróbowałam i szczerze mówiąc nie smakuje mi wcale
A co jest w tym przepisie nie teges? Poza mąką kukurydzianą, której ja bym nie dała. No i wrzuciłabym jednak do tego chleba drożdże.
A może należy sobie upichcić coś w rodzaju podpłomyków z masy otrębuskowej? Poczekaj, znajdę coś w książce z rekonstruowanymi przepisami naszych przodków Słowian . W końcu źródła (archeologiczne) to jest to!!!

Cytat:
Napisane przez metal_fish
wędzone ryby czy mięso przeważnie są solone, bejcowane i nastrzyknięte aromatem 'wędzenia'... ale teraz to norma, nic nie jest zdrowe czy 'bez chemii' trzeba by wszystko samemu hodować i to na jakiś terenach ekologicznych.
Zdrowa to jest tylko śmierć Jak mawia mówi tata, to jest zdrowo chore!!!
Mam tyle szczęścia, że akurat wędliny mogłabym mieć z pewnych źródeł, tak samo jak chleb - robione właśnie w domu czy małej grupie producenckiej, z odpowiednimi surowcami. No ale ja za tym nie przepadam. A i tak jestem za gruba. OK, to wina eksa Najlepiej na kogoś zrzucić, choć akurat głównie pożycie z nim przyczyniło się do mojego stanu cielesnego. Niech mu życie ciężkim będzie! A kysz!

Cytat:
Napisane przez metal_fish
więc jak i tak nie ma wyboru tylko trzeba kupować w sklepie to może lepiej nie czytać takich rzeczy żeby nie wpaść w paranoje
Trzeba czytać tabelki i inne duperelki, żeby być świadomą konsumentką (zresztą prawo żywnościowe to mój malutki, poboczny konik). Niestety, producenci potrafią - jak się co i rusz okazuje - cudnie kłamać na etykietach, choć grożą za to poważne kary pieniężne. Poza tym to skrajna nieuczciwość.
Stary 2011-05-04, 15:51   #4660
anita9005
Rozeznanie

a może mogła byś mi polecić jakąś skuteczną maść na to?

Cytat:
A ja sobie oglądam kolejne stronki francuskie i brytyjskie z fotkami spadkowymi po Dukanie

Przy zapobieganiu rozstępom polecam codzienne smarowanie się byle jakim kremem. Jak przestałam się smarować regularnie wtedy, gdy tyłam 9robiłam to zawsze po umyciu), to od razu mi się pojawiły... w okolicy kolana Siostra już jest po ciąży i dała mi swoją maść na rozstępy, więc tam smaruje.

Polecam na miejsca problematyczne kremy używane przez ludzi z bliznami. Rozstęp to właśnie blizna. Stają się o wiele mniej widoczne.

Wiem tylko tyle, żeby się cieszyć, bo dieta Dukana musi przez to przynieść efekty. Dla mojego ciała najważniejszy jest MÓZG i organizm zrobi wszystko, żeby mógł on prawidłowo funkcjonować. Jak nie ma glukozy, bo cukrów prawie nie dostarczamy żołądkowi, to od razu zaczyna się główkowanie - skąd wziąć glukozę??? No jak, skąd? Wiadomo, musi się zabrać za jej produkowanie z tego, co ma i ruszyć tłuszczowe złogi To takie prymitywne tłumaczenie, ale mniej więcej wygląda to właśnie w ten sposób.

Ja sobie zapisałam ten przepis, aczkolwiek nie stosowałam, bo dopiero dziś zaczęłam 1 dzień fazy uderzeniowej, a poza tym nie mam piekarnika czynnego i nie posiadam kuchenki mikrofalowej. Rzekomo sprawdzony i chwalony ten chlebek:

Jest nawet fotka tego chlebka:

Stary 2011-05-04, 15:52   #4661
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

100zł dzisiaj.. we wtrorek znów idę z tym zębem, zaplombować:mur : ręce mi opadają, ale co mam zrobić

co do makreli to ja się właśnie boję kupować
tak jak z tym przedwczorajszym kurczakiem

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 15:55   #4662
anita9005
Rozeznanie

jaki krem na blizny/ rozstępy być poleciła?
Jak na razie zamierzam się smarować tym Eveline , ale czymś dodatkowo by się przydało wspomóc.

Cytat:
Najlepsze są byłe teściowe

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Makrele są zawsze świeże w Makro jeśli masz dostęp w Auchan też nigdy się nie nadziałam Ci dentyści zdzierają fakt...

Cytat:
100zł dzisiaj.. we wtrorek znów idę z tym zębem, zaplombować:mur : ręce mi opadają, ale co mam zrobić

co do makreli to ja się właśnie boję kupować
tak jak z tym przedwczorajszym kurczakiem
Stary 2011-05-04, 15:56   #4663
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Paati89 Pokaż wiadomość
Heej dziewczynki
Dziś mam lekkiego doła
Ogólnie szefowa niewypłacalna, tzn o moje marne tygodniówki się nie martwię, bo te 30 zł zawsze się znajdzie, ale mamy 2 tysiące opłat- czynsz, prąd, zusy, a utarg z kwietnia to 2016 zł... w poprzednim salonie to było około 10 000. Więc różnica spora. Dziś wieczorem szefowa ma negocjować obniżenie czynszu, bo lokalizacja kiepska, jeśli szef się nie zgodzi będzie zmuszona zamknąć działalność a ja znów będę bez pracy
masakra.
najgorsza jest taka praca, że Ty się musisz przejmować,
a przecież jesteś tylko pracownikiem i robisz swoje i masz mieć za to zapłacone..

Stary 2011-05-04, 15:56   #4664
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
O rety! Ale głowa do góry, kosmetyczka zawsze będzie mieć ręce pełne roboty. Gdybym mieszkała we Wrocku, to już bym Cię poprosiła o odpłatne konsultacje Dać cynk znajomym, ogłosić się na kilku portalach z usługami i jakoś to będzie, póki się czegoś stałego nie chwycisz. Trzymam kciuki!
No niestety nie mamy pełnych rąk roboty.
Ogłoszenia były na kilku portalach, znajomi wiedzą ale to nadal za mało.
Lokalizacja kiepska, wcześniej w centrum był taki ruch że nie było gdzie rąk włożyć.
Szefowa nie może wciąż lecieć na kredytach żeby mieć na opłaty, a później nawet się nie zwraca a żyć za coś trzeba i te kredyty spłacać więc rozumiem ją absolutnie.
Już teraz pownien być duży ruch bo sezon wiosenny, w ubiegłym roku miałyśmy utargi najmniejsze po 5 tys, w wakacje nawet i po 12tys. Więc jak tu ledwo 2 wyrobimy to co to jest.
Gdzie na opłaty mieć, na życie. Już nic nie mówię że jak ruchu nie ma to ja też nic nie zarabiam bo mam prowizje od tego co zrobię...
Narazie jestem załamana, bo perspektywa szukania znów pracy mnie dobija... poprzednim razem rok byłam bezrobotna

Stary 2011-05-04, 15:57   #4665
anita9005
Rozeznanie

ps. dziś przeglądałam forum i dziewczyny jestem w szoku waszych metamorfoz tak trzymać. i dzięki za motywatory z internetu Ja jak dojdę do upragnionych 55 też wstawię fotkę heh chyba ,że stwierdzę ,że dalej jestem gruba ... a i tak może być bo początkowo planowałam skończyć na 57 , jak widać odchudzanie uzależnia
Stary 2011-05-04, 15:58   #4666
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
masakra.
najgorsza jest taka praca, że Ty się musisz przejmować,
a przecież jesteś tylko pracownikiem i robisz swoje i masz mieć za to zapłacone..
Tak jak pisałam wcześniej ja o swoją pensję się nie martwię bo Agnieszka staje na głowie abym wszystko miała. Mam płacone tygodniówki , w zależności od ruchu zarabiam w granicach zera zł na tydzień do 100zł-raz się zdarzyło 150 zł ale to było przed świętami. Teraz znów będe miała 0zł bo nikogo ni ma

Stary 2011-05-04, 16:00   #4667
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anita9005
a może mogła byś mi polecić jakąś skuteczną maść na to?
Kurczę pieczone, skóra skórze nierówna. Moja jest raczej suchawa i słabo elastyczna. Zaraz zerknę do apteczki i Ci napiszę, co stosowałam na blizny i rozstępy.

1) CEPAM - to mi lekarz zalecił po operacji z poważnymi, grubaśnymi bliznami (na rozstępy też działa!)
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...lizny-35g.html

Cholerka, miałam też inne maści, ale ich tu w Wawce pod ręką nie mam, a nazw nie pamiętam.

2) ALANTAL
http://www.i-apteka.pl/product-pol-3...-masc-30g.html
To nie jest niby na rozstępy ani na blizny, ale bardzo mi na te widoczne rozstępy pomaga. Zresztą, jak się gdzieś skóra podrażni na buzi, to cudnie pomaga.

Poza tym muszę Ci powiedzieć, że faceci nie zauważają tych rozstępów wcale!!! Musiałoby im się każdy palcem pokazywać. Nawet po utyciu donoszono mi, jak to faceci chwalili moje ciało (grube!), że niby się zwiększyła masa, ale równomiernie i "żadnych rozstępów nie ma". Zresztą wielu chłopów nie widzi różnicy między cellulitem (ja mam - tak oceniam - spory, a nikt nie widzi poza skrupulatnymi babkami) a rozstępami. Więc głowa do góry i się nie przejmuj!!! NAPRAWDĘ, szkoda nerwów. I, broń Lucyfer, nikomu tych swoich rozstępów czasem nie pokazuj palcem

CHOLERKA, jednak dzisiejszego dnia nie wliczę sobie do dukanowej kuracji, bo muszę łylnąć DOPALACZE. A one mają cukier w składzie i są meganiezdrowe. Chodzi mi o te straszne płyny energetyczne. Niestety, dzisiaj czeka mnie maraton nocny z materiałami do roboty i prawdopodobnie jutro w nocy też... Wiem, że dam radę, zawsze daję, ale to się ewidentnie przyczynia do zwiększenia mojej wagi. Grrrr...
Mój Swarożycu, już raz się zdarzyło, że zasypiałam na siedząco przed kompem i jednak prawidłowo wpisywałam duperele do Worda i Excela. Nigdy nie wierzyłam w te opowieści babek o żołnierzach, którzy zasypiają w marszu i idą, a mnie się przytrafiło miesiąc temu dokładnie to samo.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:12
Stary 2011-05-04, 16:08   #4668
anita9005
Rozeznanie

o matko dobrze ,że mówisz kurcze trzeba uważać chociaż brałam kjiedyś w tesco ale na wage i były ok

Cytat:

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

fajnie ,że mówicie ja do biedronki mam b. blisko

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
To prawda. Ja też kupuję biedronkowe, i są super. w lidlu też spoko.
Stary 2011-05-04, 16:09   #4669
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

aleście napisały od rana! nadrbiam
Cytat:
Ups, tfu tfu, dentysta u mnie już się poszarpał z zębami. Na razie spokój.
ja też zawsze kontrolowałam ząbki, aż tu nagle w ciągu niecałego miesiąca 2 kanałówki, bo poprzedni dentysta źle zrobił a co się przed wizytą nacierpiałam.... na 10 apapach leciałam,żeby przeżyć. i jak 2-3 tygodnie potem zaczęło boleć identycznie to już wiedziałam co się święci... ale moja kochana dentystka zrobiła wszystko i mam iść na kontrolę pod koniec wakacji
Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
ahoj
ja chce żeby ten dzien obiegł juz końca a to dopiero początek
na 16 do pracy z rana poleciałam z kotem do weta bo kleszcz mu się wbił w odbyt
ojoj! jak on to zrobił... ale musi mieć "szczęście"...
Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
a ja dostalam poniedzialek pismo z sadu w sprawie tego wypadku.
Sprawa odbyla sie bez udzialu stron i zostalam uznana wspołwinna ;/ a przeciez to nie prawda bo gdyby On nie uderzyl we mnie ja nie uderzylabym w samochod z przodu!!! masakra, napisalam wlasnie odwolanie- czekam na meza i pojade na poczte je wyslac
ale chamy. to na światłach było? czy w trakcie jazdy? bo jeśli w trakcie, to mogą jeszcze zarzucać niezachowanie odległości, bo jest przepisowo ileś tam metrów ustanowione, ale jeśli na światłach czy innym skrzyżowaniu, to przecież nie można stawać 10 m za samochodem... tylko jeden za drugim...
Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Czasem zaluje ze nie mam w domu takiego malego dzwiekoszczelnego pomieszczenia do ktorego moglabym wejsc i po prostu glosno krzyknac "Kurrrrrrrr****aaaa!!!!!! !!!!" na rozładowanie negatywnych emocji hahaha!
ja też... o ile w moim małym mieszkanku z TŻtem mogę na niego krzyknąć i przeklinać, to w domu przy rodzicach udaję, że wcale nie jestem obrażona, jak powiezdą mi coś niemiłego... ale chciałabym to z siebie wyrzucić. ale można tylko ciche "ku....a" w pokoju:P
Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
tchnienie - a z czego ten wzrościk??
hihi ,jestem magazynierem wody na PW, gdybym codziennie zapisywała wagę i zrobiła wykres to wyglądałby jak fale na morzu:P
np teraz, po 5 dniu P 62,8, po 1 dniu PW 63,4, po 2 dniu PW 63,6, po 3 dniu P 63,4... :P i dopiero po 1-2 dniu P spadnie. tak działa mój organizm... i gdybym nie wiedziała,że to woda, to pewnie już nieraz bym się załamała i rzuciła Dukana
Cytat:
Olać teściowe. Z reguły wredne babki, choć są wyjątki. Taka się podlizuje, wchodzi mi w tyłek bez wazeliny, bo na synka mam większy wpływ niż ona, a potem się przypadkowo dowiaduję, że mnie za plecami krytykuje. Ale matki rodzone nie zawsze są lepsze. Trzymać się TŻ, a nie mamusi TŻ
mama mojego TŻ jest cudowną osobą. jego tata z resztą też. i o ile na początku byłam zawsze z nim, to kiedyś musiałam po jakieś jego rzeczy sama jechać, poplotkowałyśmy, wypiłyśmy kawkę... zawsze jej pomagam w kuchni jak idę tam na obiad, naprawdę jest kochana:P a, że prawdopodobnie nie weźmiemy ślubu to może tak zostanie a nawet ostatnio w święta trochę wszyscy popili i mi się żaliła biedna, że chciałaby wnuka już (siostra TŻ w wakacje wychodzi za mąż i planują bejbi) i że tak się cieszy, że oni będą mieć dziecko, ale jakbyśmy my wpadli z TŻtem to ona nam pobawi i nie musielibyśmy się martwić. tak się otworzyła przede mną
Cytat:
chamstwo;/ ja mam ze wsi, od sąsiadki TŻta jajka zielononóżek - cudowne są... i takie śmieszne
Cytat:
Heej dziewczynki
Dziś mam lekkiego doła
kochana, musi się ułożyć jakoś... nie martw się na zapas

na uczelni sobie dziś posiedziałam, dawno tak długo nie byłam nawet zarobiłam 5 z francuskiego a od przyszłego tygodnia rzeźnia z zaliczeniami, kolokwiami...itepe itede....

dziś w planach chili con carne, ale dopiero o 18 wróci TŻ więc zaraz sobie coś innego wszamam
Stary 2011-05-04, 16:14   #4670
anita9005
Rozeznanie

tu akurat obawiam się że od nadmiernego chodzenia mi sie zrobiły bo non toper w górach tu i tam sie chodziło i jednak mięśnie rosną

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Haj
U mnie dzisiaj rano było zimno, ale teraz wyszło słoneczko i jest jakieś 12 st, więc całkiem nieźle
Dzisiaj nie do końca grzecznie dukam, bo mi się nie chce obiadu dla siebie robić, więc wciągnęłam sernik, który wczoraj popełniłam.
Ale za to na kolację kupie sobie jakąś rybkę, mam smaka

Ale zdzierstwo
Ja robiłam kanałowe 2 lata temu w ciąży to mi dentysta od razu powiedziała "100 zł za kanał, niezależnie od tego ile wizyt będzie" Były 3 kanały, to 300 zł dałam i ani grosza więcej

Gratuluję spadku
Co do rozstępów, jak zapytałam dermatolog co robić, to mi powiedziała "ćwiczyć"

Metalku ja też ubóstwiam Czesia
Wygląda dokładnie jak mój kumple ze studiów i jest tak samo rozbrajający

Mroziku kciuki są oczywiście

Co do teściowych, to samo zło
Moja dzisiaj siedziała z Filusiem, bo moja mama jest chora.
I wyobraźcie sobie, że ta wstrętna flądra, nie dość że bawiła się z dzieckiem, to zrobiła jeszcze obiad i nawet przejechała podłogę szmatą.
Straszne
Stary 2011-05-04, 16:16   #4671
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

a ja sobie piję moje ulubione latte zamówiłam sobie na internecie do mojego ekspresu bez cukru

mi też poprawia, to co miałam wcześniej źle zrobione.

Stary 2011-05-04, 16:18   #4672
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Heej dziewczynki
Dziś mam lekkiego doła
jeszcze negocjacji nie było to nie panikuj na zapas! jeszcze wszystko może się ułożyć! macie stronę internetową, ozanczyłyście salon na mapach google? jeśli nie to zróbcie to! trochę powinno pomóc... wiem że ja tak szukam różnych usług odkąd jestem w nowym mieście. i trzeba czekać aż poczta pantoflowa dalej rozniesie....

Cytat:
Mam tyle szczęścia, że akurat wędliny mogłabym mieć z pewnych źródeł, tak samo jak chleb - robione właśnie w domu czy małej grupie producenckiej, z odpowiednimi surowcami. No ale ja za tym nie przepadam. A i tak jestem za gruba. OK, to wina eksa Najlepiej na kogoś zrzucić, choć akurat głównie pożycie z nim przyczyniło się do mojego stanu cielesnego. Niech mu życie ciężkim będzie! A kysz!

Trzeba czytać tabelki i inne duperelki, żeby być świadomą konsumentką (zresztą prawo żywnościowe to mój malutki, poboczny konik). Niestety, producenci potrafią - jak się co i rusz okazuje - cudnie kłamać na etykietach, choć grożą za to poważne kary pieniężne. Poza tym to skrajna nieuczciwość.
ogólnie życie jest niezdrowe bo zawsze kończy się śmiercią zawsze miło zrzucić winę na exa - jestem pewna że to wszystko jego wina ale teraz ex jest exem to i twój stan cielesny będzie ex-stanem i nastanie stan super laski czytanie tabelek też czasem nic nie daje... bo wychodzi na to że trzeba by wyjść ze sklepu z pustymi rękami... a jak jeszcze człowiek chce nie wydać za dużo to już istna ekwilibrystyka a i tak jak widać mogą kłamać na tabelkach i etykietkach... ciekawe czy to kiedyś się zmieni?
Stary 2011-05-04, 16:21   #4673
anita9005
Rozeznanie

Jej dziękuję Ci bardzo wybiorę się dziś do apteki jak tylko pogoda sie poprawi , matko dzięki za tą radę bym nikomu nie pokazywała mój TŻ chyba fakktycznie tego nie widzi a mało by brakowało i bym mu pokazała ... uff thx bardzo teraz już nie będę mieć takich pomysłów

Cytat:
Kurczę pieczone, skóra skórze nierówna. Moja jest raczej suchawa i słabo elastyczna. Zaraz zerknę do apteczki i Ci napiszę, co stosowałam na blizny i rozstępy.

1) CEPAM - to mi lekarz zalecił po operacji z poważnymi, grubaśnymi bliznami (na rozstępy też działa!)
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...lizny-35g.html

Cholerka, miałam też inne maści, ale ich tu w Wawce pod ręką nie mam, a nazw nie pamiętam.

2) ALANTAL
To nie jest niby na rozstępy ani na blizny, ale bardzo mi na te widoczne rozstępy pomaga. Zresztą, jak się gdzieś skóra podrażni na buzi, to cudnie pomaga.

Poza tym muszę Ci powiedzieć, że faceci nie zauważają tych rozstępów wcale!!! Musiałoby im się każdy palcem pokazywać. Nawet po utyciu donoszono mi, jak to faceci chwalili moje ciało (grube!), że niby się zwiększyła masa, ale równomiernie i "żadnych rozstępów nie ma". Zresztą wielu chłopów nie widzi różnicy między cellulitem (ja mam - tak oceniam - spory, a nikt nie widzi poza skrupulatnymi babkami) a rozstępami. Więc głowa do góry i się nie przejmuj!!! NAPRAWDĘ, szkoda nerwów. I, broń Lucyfer, nikomu tych swoich rozstępów czasem nie pokazuj palcem

CHOLERKA, jednak dzisiejszego dnia nie wliczę sobie do dukanowej kuracji, bo muszę łylnąć DOPALACZE. A one mają cukier w składzie i są meganiezdrowe. Chodzi mi o te straszne płyny energetyczne. Niestety, dzisiaj czeka mnie maraton nocny z materiałami do roboty i prawdopodobnie jutro w nocy też... Wiem, że dam radę, zawsze daję, ale to się ewidentnie przyczynia do zwiększenia mojej wagi. Grrrr...
Mój Swarożycu, już raz się zdarzyło, że zasypiałam na siedząco przed kompem i jednak prawidłowo wpisywałam duperele do Worda i Excela. Nigdy nie wierzyłam w te opowieści babek o żołnierzach, którzy zasypiają w marszu i idą, a mnie się przytrafiło miesiąc temu dokładnie to samo.
Stary 2011-05-04, 16:21   #4674
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-woatru
ja też zawsze kontrolowałam ząbki, aż tu nagle w ciągu niecałego miesiąca 2 kanałówki, bo poprzedni dentysta źle zrobił
To samo było u mnie. Zawsze miałam bardzo mocne zęby, a jak trafiłam - po przeniesieniu się do innego miasta - na nowych dentystów, to ściągali forsę dwa razy większą za wizyty (w Wawie płaci się dokładnie dwa razy drożej niż w Krośnie za każdą wizytę u zęboroba), to do tego byli o wiele gorsi. I jak się okazało, że spierniczyli mi zęby, to specjalnie jeździłam tyle kilometrów do miasta rodzinnego, żeby mi doprowadzono szczęki do ładu. Biedni krośnianie wymęczyli się nieźle, żeby naprawić to, co mi sknociła Warszawka.

Cytat:
Napisane przez popolka
z rana poleciałam z kotem do weta bo kleszcz mu się wbił w odbyt
Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
ojoj! jak on to zrobił... ale musi mieć "szczęście"...
Jak to przeczytałam, to z przerażeniem spojrzałam na swoją kicię. Ale spokojnie spała. Zresztą wychodzi na spacery na smyczy i pod kontrolą. Nie mogę, kleszcz w tyłku Przepraszam, ale po prostu się tarzam. Szkoda kota! Biedactwo.

Cytat:
Napisane przez brombusia
co do rozstępów, jak zapytałam dermatolog co robić, to mi powiedziała "ćwiczyć"
Spadłam z krzesła! Niech to powie kulturystom !!!

Cytat:
Napisane przez anita9005
mój TŻ chyba fakktycznie tego nie widzi a mało by brakowało i bym mu pokazała ... uff thx bardzo teraz już nie będę mieć takich pomysłów
W ŻYCIU!!!! Nigdy nikomu nie pokazuj, chyba że siostrze albo kuzynce z prośbą o radę.
Słuchaj starszych ciotek forumowych, to dobrze na tym wyjdziesz.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:31
Stary 2011-05-04, 16:23   #4675
anita9005
Rozeznanie

kochana na pobudzenie polecam Ci mocną zieloną herbate ewentualnie yerba mate - tylko parzona w 80 % i tylko 3 minutki inaczej nie bedzie miala wlaściwości pobudzających

Cytat:
Napisane przez anita9005 Pokaż wiadomość
Jej dziękuję Ci bardzo wybiorę się dziś do apteki jak tylko pogoda sie poprawi , matko dzięki za tą radę bym nikomu nie pokazywała mój TŻ chyba fakktycznie tego nie widzi a mało by brakowało i bym mu pokazała ... uff thx bardzo teraz już nie będę mieć takich pomysłów
Stary 2011-05-04, 16:26   #4676
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

[QUOTE=Zingiber;26707589]

hehee ja też zawsze mówię tż-towi, że on mnie tak "utuczył" ale wiem, że to tak naprawdę moja wina.

Stary 2011-05-04, 16:27   #4677
nikamo36
Zadomowienie

Witam,za spadki. Dzisiaj zrobiłam murzynka(niedukanowego dla rodzinki)-tak ładnie pachnie.Mam nadzieje,że nie zgrzeszę tym imieninowym ciachem i zależy jeszcze co Tż wymyśli

Cytat:

W ogóle tyle nas trzyma kciuki za dzisiejszą maturzystkę, a ona milczy. Chyba za godzinę się odezwie z Lubelka!

A co jest w tym przepisie nie teges? Poza mąką kukurydzianą, której ja bym nie dała. No i wrzuciłabym jednak do tego chleba drożdże.
A może należy sobie upichcić coś w rodzaju podpłomyków z masy otrębuskowej? Poczekaj, znajdę coś w książce z rekonstruowanymi przepisami naszych przodków Słowian . W końcu źródła (archeologiczne) to jest to!!!

Maturzystka będzie do 17-tej w szkole,tak pisała wczoraj późnym wieczorem ale na pewno dobrze jej poszło
Co do chlebka a raczej kanapek ja piekę takie małe ciabatki,okrągłe wielkości małej,cienkiej kromeczki-dłuzej to trwa ale warto.Przechowuję w plastikowym pudełku owiniętym ściereczką w lodówce,jedna porcja to 12 ciabatek(ok.godz.w piekarniku) a nieraz robię 2 a nawet 3 porcje,jak mam czas
Cel I-100kg OSIĄGNIĘTY
Cel II- 80kg
Cel III-70kg(wg.testu Dukana)
nikamo36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:27   #4678
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
2) ALANTAL

ALANTAN to faktycznie prawie 'cudowna' maść 'na wszystko' także na rozstępy też śmiało można. ogólnie to tak jak z celulitem - pomaga samo masowanie, więc nie warto ładować nie wiadomo ile w preparaty, lepiej zaoszczędzić na profesjonalny zabieg

faceci faktycznie nie wiedzą co to rozstęy i nie zauważają póki się nie pokaże a celulit to myślą że taki jakiś grecki filozof

a te 'dopalacze' istnieją też w wersji light - ze słodzikami zamiast cukru i te są zgodne z dukanem
Stary 2011-05-04, 16:28   #4679
beatazygadlo
Raczkowanie

Cytat:

Smak chleba jest nijaki ,za mocno kleisty,ale te zioła to całkowita porażka.Nabiegałam się za pomidorami z bazylią,nie dość,że nigdzie ich nie dostałam to chleba nie jadłam.Za to mój TŻ jadł i jemu smakował.Zamiast chleba upiekłam na teflonie placuszki cynamonowe ze serkiem na słodko i objadłam się za wszystkie czasy.Pycha!!!

Edytowane przez beatazygadlo
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:30
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:32   #4680
Zingiber
Raczkowanie

Ooo, dzięki. Zielona na mnie tak nie działa, ale yerba mate tak. Tylko że mi się dostawa od przyjaciółki skończyła. Nie mam i musiałam kupić te dopalacze. Jednego już piję, więc Dukan dopiero za 2 dni

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo
Zamiast chleba upiekłam na teflonie placuszki cynamonowe ze serkiem na słodko i objadłam się za wszystkie czasy.Pycha!!!
Ojej, cynamon! Kocham!!! A mogłabyś podać przepis? Tak na oko chociaż.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości