|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
Cytat:
Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to jak kupili dwie skrzynki jabłek, to oni w sześcioro zjadali jedną, a ja drugą.A owoce też muszę/chcę kupować ale tylko dla córek (ew. męża). A banany to dopiero za rok będę mogła jeść. Co do matury, to moja w '97. Pamiętam, że na polskim siedziałam w przedostatniej ławce a na matmie wylosowałam pierwszą. Trzymam kciuki za mroziq ![]() U nas w nocy też spadł śnieg. Ledwie zasnęłam a mąż mnie budzi: Patrz, pada śnieg. - I co z tego? Ja chcę spać odwróciłam się na drugi bok i śnieg zobaczyłam dopiero rano, jak córkę do przedszkola odprowadzałam.A u mnie na szczęście dziś +0,2, bo już zaczęły mnie przerażać te spadki |
||
|
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dzien doberek ![]() Ucałuj maluszka no i oby szybciutko wyzdrowiał, moja mała też jakieś zalążki zapalenia krtani ale juz mamy to pod kontrola bierze leki wiec za kilka dni bedzie po wszystkim ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------ Witam Was lalunie ![]() U mnie dzis jakis spiacy dzien. W ogóle za oknem śnieg...porazka! Jutro moja mała dziewczynka ma urodzinki hehe to juz 2 urodzinki!! ahhh jak ten czas szybko leci ![]() Pamietam 2 lata temu, lezałam juz w szpitalu przed porodem a majówka była mega upalna i prosiłam lekarza o przepustke bo lezałam tam juz miesiac a On odmowił ze wzgledu na zagrozenie... ![]() w sobote bede miala chate pelna ludzi no ale coz...przezyje! Ostatnio nie umiem sie wyspac i ogólnie jestem jakas taka nie do zycia. Zaraz zabieram sie za sprzatanie i wypije jakas kawke - mała teraz u babci wiec mam wolne i moge spokojnie pracowac ![]() Gratuluje Wam wszystkich spadków ![]()
|
|
|
#4623 |
|
Rozeznanie
|
hej maleńkie
to w domu mam 2 razy grubszy materac ![]() byłam w lulu ale nie było nic ciekawego.... a niby nowy towar był
|
#4624 | ||
|
Raczkowanie
|
Wujek Dukan - dobre
![]() Cytat:
Cytat:
Primo, czy jesteś zdrowa i to tylko efekt po zimie? Mnie zawsze po zimie wypadają - trzy garstki w wannie jak nic po myciu. Przyzwyczaiłam się do tego. Ale jeśli na głowie pojawiają się placuszki, to nie jest to normalne i trzeba szybko działać. Secundo, czy normalnie używasz szamponów i preparatów z silikonami, które dają więcej iluzji niż odżywienia, suszysz włosy albo je prostujesz, stosujesz pianki, lakiery, różne wspomagacze, czy też zupełnie nie? Jeśli to pierwsze, to przestaw się chwilowo na Matkę Naturę, bo to też da efekt szoku i może do cebulek włosowych dotrze jakiś przekaz. I nie traktuj włosów gorącym powietrzem. Tertio, z medycznego punktu widzenia chyba należałoby dostarczyć organizmowi od wewnątrz dodatkowo pewnych składników, ale moim zdaniem włosy nie są dla organizmu ważne. Z punktu widzenia naszego ciała najważniejszy jest mózg, potem niektóre organy wewnętrzne, mięśnie, etc. Piękność i kondycja włosów, paznokci, cery to wypadkowa stanu ciała, a nie coś, co jest ważne dla naszego przemądrego organizmu. Więc trzeba działać inaczej! Włosy to pikuś, więc ja na chłopski rozum uznaję, że lepiej włosy traktować miejscowo, a nie tylko coś łykać, bo to coś zostanie przetransportowane tam, gdzie nie nam (włosy i skóra głowy), a naszemu organizmowi pasuje. Białka i witamin z grupy B dostarczasz organizmowi dużo, bo stosujesz kurację Dukana. Z niektórymi innymi składnikami może być problem. Może sobie łykaj coś w rodzaju Skrzypovity? I stosuj preparaty na skórę głowy (lotiony z czarną rzepą, nalewki z pokrzywy, wywary ze skrzypu) oraz zrezygnuj chwilowo z upiększania owłosienia (suszenia, prostowania, kręcenia). A w jakiej kondycji jest skóra głowy? Przesuszona, czy też nie? |
||
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
a mnie jakoś głowa dziś boli
jeszcze dentysta mnie dzisiaj czeka ![]()
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
Pogoda jest okropna. Zimno jak w psiarni, ale przynajmniej świeci słońce. Strasznie mnie wkurza i rozstraja (zdrowotnie też) to, że od kilku lat nie ma normalnych wiosen i jesieni, o przedwiośniu i przedzimku już nie wspominając.
Tragicznie znów w tym roku! Zaraz po ściągnięciu kurtki zimowej jeden dzień na sweter i żakiet, a potem kilka dni na krótki rękaw i sandałki. Kurka wodna!!! Szlag mnie trafia w najgrubszym miejscu. Co to za klimat teraz niby jest? Kiedy mam nosić ciuchy na wiosnę i lato? Kiedy mam się przyzwyczajać do stopniowej zmiany temperatury? Za czasów mojej młodości to dopiero był klimat ![]() Ups, tfu tfu, dentysta u mnie już się poszarpał z zębami. Na razie spokój. |
|
|
|
#4627 | |
|
BAN stały
|
ahoj
ja chce żeby ten dzien obiegł juz końca a to dopiero początek na 16 do pracy z rana poleciałam z kotem do weta bo kleszcz mu się wbił w odbyt ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
Witam moje Panny!!!
Mam nadzieję że moje przydadzą są Mroziq bo palce mnie już bola od zaciskania Extravagance mam nadzieję, że żadna kanałówka i sie nie szykuje bo to chyba najgorsze zło. Jesteś dzielna dziewczynka i nie bój się dentysty Dziś mam dzień leniuchowania i nawet nie chce mi się myslec o ogromie pracy, który czeka mnie do zrobienia na uczelnię
|
#4629 |
|
Raczkowanie
|
Fakt,pogoda zwariowała,kto widział żeby w maju padał śnieg?!!!Wczoraj było u mnie ok.22 st. ,a dzisiaj ledwo 7,ale słoneczko pięknie świeci i gdyby nie ten cholerny wiatr to było by bardzo przyjemnie
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też już mam tego dość
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny normalnie muszę się pochwalić !
wstałam dziś po tygodniowym grzeszeniu na wyjeździe wchodzę na wagę ( ze świadomością pewnie z 2 kg więcej) a tu uwaga 56,2 o 1,8 kg mniej niż przed wyjazdem. Normalnie nie wierzę ! ale jestem happy ! chodzenie po górach widać zrobiło swoje a dziś już grzecznie sobie dukam II fazę dalej do 55 chce dojść. Waga startowa 61,7 ps. Czy któraś z was może mi polecić coś dobrego na rozstępy zrobiły mi się straszne na łydkach i pod pośladkami ;( a chudnę normalnie 1 kg tygodniowo , teraz wyjątkowo ,że 2. |
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
a ja dostalam w poniedzialek pismo z sadu w sprawie tego wypadku.
Sprawa odbyla sie bez udzialu stron i zostalam uznana wspołwinna ;/ a przeciez to nie prawda bo gdyby On nie uderzyl we mnie ja nie uderzylabym w samochod z przodu!!! masakra, napisalam wlasnie odwolanie- czekam na meza i pojade na poczte je wyslac ![]() Gotuje zupke jarzynowa chudziutka oczywiscie i przeladowana warzywkami mmm uwielbiam...
|
|
#4633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
duzo wiesz o tym temacie :Potoz tak... nie mam plackow lysych na glowie na szczescie, wlosy mi wypadaja odkad zaczelam dojrzewanie...czyli dawno temu ;] poprostu troszke mnie denerwuje,ze jak sie cesze badz myje wlosy to pelno ich lezy gdzie popadnie... myje w szamponach roznych od ziolowych do zwyklych przewiwprzetluszczajacych sie. czasem susze wlosy, ale staram sie je na dluzej zawinac w recznik,zeby w niego wode wsaczyc niz je traktowac cieplym powietrzem suszarki. nie prostuje, nie uzywam pianek itp. chyba musze jakas skrzypovite kupic,bo dawno nie bralam, moze pomoze;p albo jakas odzywke ![]() anita9005 gratuluje spadku ja tak mialam troszke po swietach, lekko zgrzeszylam i wzrost ktory utrzymywal si eponad 3 tyg zszedl nie wiadomo kiedy ;]ale dzis mam kolejny, bo @ sie zaczelo ;] ale bede cierpliwa...zejdzie poza tym tak wolno mi juz waga leci,ze to porazka :/ ale co sie dziwic w granicach 72kg mialam przez wiekszosc zycia, wiec sie zaczynaja schodki w odchudzaniu ;]Nadia juz zbytnio nie pamietam jak ten wypadek opisywalas, ale chodzi o to,ze ktos z tylu w ciebie wjechal i ty w auto przed toba?? jesli tak to najczesciej jest wlasnie takie uznawanie winy. powod podaja zazwyczaj jako niezachowanie bezpiecznej odleglosci czy jakos tak :/ sporo spraw jest takich :/ mojemu bratu ostatnio w auto ktos wjechal i teraz moze szukac wiatru w polu,bo jego bylo zaparkowane prawidlowo i mu w drzwi pasazera wjechano-lekko co prawda, ale zawsze. a najlepsze jest to,ze po drugiej stronie jest sklep alkoholowy i pewnie ktos po procenty przyjechal i nie wiadomo czy po procentach juz nie byl:/ ale juz sie tej osoby nie znajdzie, bo nie ma swiadkow :/
Edytowane przez modliszka87 Czas edycji: 2011-05-04 o 13:11 |
|
|
|
|
#4634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że ta sprawa rozwiąże się dla Ciebie pozytywnie. Bo Ty najlepiej wiesz jak to się stało ja wczoraj zjadłam zupkę z okazji tego, że się tak źle czułam, ale dziś już jest normalnie. tylko stresuje się tym dentystą, bo robi, robi i zrobić nie może
|
|
#4635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym bardziej ze samochodu juz nie ma, tesciowa kupila sobie nowy ale powiedzialam ze 1 raz sie odwolam jesli nic nie wskoram to leje na to. Chcialam jej zaplacic za tego grata, dalam jej kase to mi ja oddala a teraz oczekuje ze niewiadomo ile dostanie z ubezpieczalni w✂✂✂✂ia mnie zwyczajnie! Czasem zaluje ze nie mam w domu takiego malego dzwiekoszczelnego pomieszczenia do ktorego moglabym wejsc i po prostu glosno krzyknac "Kurrrrrrrr****aaaa!!!!!! !!!!" na rozładowanie negatywnych emocji hahaha!---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Chcialabym zeby rozwiazała się pozytywnie ale jesli nie to jak dla mnie tragedii nie bedzie, trudno takie sytuacje sie zdarzaja - a Ona tzn. moja tesciowa oczekuje niewiadomo czego! mam jej dosyc!
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też w nocy przed odebraniem prawa jazdy ktoś uderzył w drzwi od strony pasażera i mam wgniecenie ![]()
|
|
#4637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie nerwuj sie, bo nie warto...i tak to nic nie da ja ze swoja jeszcze nie mieszkam,a le czasem tez mnie masakrycznie wkurza,ze mam ochote wyjsc z siebie i stanac obok ;] wiec wiem co przezywasz :P
|
|
#4638 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej hej helo
Dziś w Waszych postach przewijało się jedno - zimno i śnieg Ja nie będę oryginalna, u mnie wieczorem wczoraj też zasypało ![]() Ale za to dziś wygrzałam się na słoneczku na spacerku z Oskarciem ![]() Widzę dziś też ładne spadeczki! ![]() U mnie wzrost nadal nie może zejść. Trzyma się mnie pazurami, czy co?? Na dniach PW obżeram się warzywami i chyba potem na P nie jestem w stanie tego wysiusiać ![]() mroziq - i ja też trzymam kciuki, kochanie. Daj znać jak poszło!!! tchnienie - a z czego ten wzrościk?? extravagance - jak na PW nie przybywa, to się trzeba cieszyć ![]() Cytat:
anita9005 - ale Ci dobrze Cytat:
![]() Nadia - Pandzia - ucałuj Bąbla od forumowej ciotki!
|
|
#4639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja to bym też z moją teściową długo nie wytrzymała ani ona ze mną zresztą jeszcze do niedawna mnie nie znosiła, dopiero po interwencji TŻ-ta się zmieniła.ale we mnie to i tak dalej siedzi. i mam wrażenie, że obserwuje mnie cały czas itd. mimo, że stara się być miła
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem to posunięcie z oddaniem Ci kasy było celowe i przemyślane - gdybyś zapłaciła, to ona musiałaby zamknąć temat, a tak ma na Ciebie haka i teraz będzie to wykorzystywać, żeby Cię męczyć. Ale nie dawaj się! Pamiętaj, że chciałaś dobrze i Ty o tym wiesz
|
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
Hej.Dziewczyny ma może któraś z was przepis na chleb,który przypominał by smakiem zwykły chleb?Obowiązkowo bez ziół ,bo ich nie cierpię.
|
#4642 |
|
Rozeznanie
|
Nadia nie przejmuj się
to wszystko głupi są zaspałam na uczelnię na 14 ![]() ale 1 wykład to nawet nie jest mi szkoda ![]()
|
#4643 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i to nawet wtedy kiedy nie ma teściowej |
||||
|
|
|
#4644 | ||||
|
Raczkowanie
|
A ja sobie oglądam kolejne stronki francuskie i brytyjskie z fotkami spadkowymi po Dukanie
![]() Cytat:
Siostra już jest po ciąży i dała mi swoją maść na rozstępy, więc tam smaruje. Polecam na miejsca problematyczne kremy używane przez ludzi z bliznami. Rozstęp to właśnie blizna. Stają się o wiele mniej widoczne. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4645 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
W sądach lecą po łebkach według sprawdzonej metody. Ktoś puknął nas, ale że nasz samochód przez to puknął kogoś, to już jest współwina. Żałosne! Tłumaczenie się za małą odległością jest o kant d... rozbić, bo to może dotyczyć tylko sytuacji, gdy trzy samochody przed nami ktoś zaczyna gwałtownie hamować i wtedy zwalniamy, a auta za nami też dzięki nam zaczynają wcześniej hamować. Natomiast nie możemy być współwinni tego, co się stanie z naszym autem, gdy ktoś nas mocno uderzy od tyłu! To jest szczyt niesprawiedliwości. Dostajemy pukawkę i od pukającego zależy, z jaką prędkością i gdzie nas rzuci, a nie od nas.
Aż się czerwona zrobiłam ze złości! ![]() Olać teściowe. Z reguły wredne babki, choć są wyjątki. Taka się podlizuje, wchodzi mi w tyłek bez wazeliny, bo na synka mam większy wpływ niż ona, a potem się przypadkowo dowiaduję, że mnie za plecami krytykuje. Ale matki rodzone nie zawsze są lepsze. Trzymać się TŻ, a nie mamusi TŻ |
|
|
|
#4647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:P co prawda u mnie to dopiero będzie przyszła teściowa, ale jak na razie - do rany przyłóż, zatem mam nadzieję że nic się nie zmieni i tak już zostanie...
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze są byłe teściowe
|
|
|
|
#4649 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- spokojnie pewnie nie długo znów waga zacznie szybciej spadać u mnie zadziałało dużo ruchu i to calkiem przypadkiemCytat:
|
||
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki ależ się dzis wkurzyłam!!! Wyobraźcie sobie że kupiłam dziś 2 makrelki w tesco, bo tak na nie spojrzałam i ładnie wyglądały, cena dodatkowo mnie skusiła bo patrzę- 1,99 więc wzięłam. Przy kasie okazało się że były jakoś na kg sprzedawane i za 2 makrele zapłaciłam ponad 12 zł. Wkurzyłam się masakrycznie no ale cóż, pomyślałam sobie ze może za taką cene będą chociaż smaczne. W domku gdy zaczęłam konsumpcję okazało się ze tknąć tego obrzydlistwa nie można, bo okropne jak gówno za przeproszeniem. Nigdy więcej makreli tescowych!!!! Do tej pory zawsze z biedronki bralam i tak juz chyba zostanie. jednak biedronka to biedronka
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to jak kupili dwie skrzynki jabłek, to oni w sześcioro zjadali jedną, a ja drugą.
odwróciłam się na drugi bok i śnieg zobaczyłam dopiero rano, jak córkę do przedszkola odprowadzałam.

Kochane moje teskinlam za Wami
ech

to w domu mam 2 razy grubszy materac 

ja ze swoja jeszcze nie mieszkam,a le czasem tez mnie masakrycznie wkurza,ze mam ochote wyjsc z siebie i stanac obok ;] wiec wiem co przezywasz :P

Siostra już jest po ciąży i dała mi swoją maść na rozstępy, więc tam smaruje.