|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
Cytat:
- 1 jajko - roztrzepać widalcem - 1 łyżka serka homogenizowanego / ugniecionego twarogu - dodać do jajka i dokładnie wymieszać - 3 łyżki otrąb - troszkę proszku do pieczenia (na oko )- cynamon + odrobina słodziku / przyprawy 'na słono dowolne' / co tam ci się zamarzy innego kłaść na mocno rozgrzany teflon placuszki, zmniejszyć ogień, jak się zetnie to przewracać i zrumienić z drugiej strony |
||
|
|
|
#4682 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój TŻ zna całe moje ciało baaardzo dobrze jest jedyną osobą, przed którą się nie wstydzę. widział mnie nago miliard razy, nawet jak byłam te 15 kg cięższa to jakoś w chwilach uniesienia nie martwiłam się że jestem gruba:p... dopiero jak trzeba było wyjść ze znajomymi to się zaczynało myślenie, że jak ja się ludziom pokażę, że TŻ się wstydzi... ale kocha mnie i mimo parunastu kg za dużo i tak mnie kochał i to jest cudowne ale zna każdą moją wadę i twierdzi, że wszystko ma swój urok a że po lekach mam pełno grubych rozstępów, wyglądam jak zebra:P jakbym miała się cepanem smarować(a on ciężki do rozsmarowania) to chyba tydzień by mi zajęło używam na bliznę na rmaieniu bo pół roku ją mam i brzydka strasznie, ale nie schodzi:/ pewnie przez te sterydy głupie, które mi kolagen wypłukały wygląda to jakbym się pare dni temu pocięła żyletką;P a to blizna półroczna i wygląda tak świeżo...Cytat:
ja z tego CODZIENNIE robię śniadanie. uwaga-uzależniają. od 4 miesięcy je jem rano. matko, 120 jaj zjadłam w placuszkach
|
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam taki pyszny obiadek...
brokuły, mięsko drobiowe i serek chudy. Dzisiaj mój ostatni dzień PW i od jutra 3 dni P Jestem z siebie dumna, zero ochoty na słodycze. A namówiłam oprócz tego członków rodziny do białka
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
Co do kocurka to rzeczywiscie nie ciekawie i sytuacja nieco smieszna ale zal mi kociaczka...bidulek!
Dziewuszki ja mam dzisiaj pypcia na cos dobrego, cos bym zjadla ale sama nie wiem co! masakra...chyba wlasnie zrobie sobie placuszki bo tak jakos chodza mi po glowie ale nie wiem czy to jest to! ehhh nie lubie takich dni kiedy mam to uczucie - @ daje juz o sobie znac zawsze przed mam ochote zjesc konia z kopytami hahaha:PTchnienie Ty tez juz niebawem przechodzisz na III Faze :P Jest fajnie ale ja jedzac cos niedukanowego mam wyrzuty sumienia, dlatego musze wrocic na chwile na II Faze i nieco sie uspokoic hehe
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
jadę na zakupy, a później do koleżanki, bo urodziła w sobotę dziewczynkę!!!
![]() :brzyda l:![]() i będę pewnie znów miałczała, że też chcę dziecko.. heh zresztą tż też
|
#4686 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-04 o 17:12 |
|||
|
|
|
#4687 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 lipca![]() Cytat:
) no i że nic już się zrobić nie da, bo skóra jest już uszkodzona. co najwyżej mogę czekać na cudowny preparat na blizny i rozstępy;P... najgorsze jest to, że nie założę stroju dwuczęściowego bo to naprawdę krechy na brzuchu spore, a ta blizna na ramieniu to po prostu masakra. o ile zimą mogłam kryć pod swetrami i myślałam,że zblednie, ale niestety jest nadal i aż mi głupio nosić krótki rękaw... rodzice myśleli, że się ciełam, na ramieniu, wysoko
|
|
|
#4688 |
|
Raczkowanie
|
Aaa, no tak, jesteś alergiczką i bierzesz steroidy.
To tak jak ja, ale mnie się alergia ujawniła 2 lata temu ledwie i biorę preparaty tylko wtedy, gdy mam taki atak, że nie mogę prawie oddychać. Poza tym odstawiam i mam alergię w ... kleszczu No trudno, trzeba to uznać za naszą MARKĘ. Nikt pewnie na osiedlu nie ma takiej ciekawej blizenki, jak Ty. Prawda?
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4690 |
|
Raczkowanie
|
Tchnienie-wiatru, czy możesz podać nam nazwę substancji aktywnej, która przez kontakt z ciałem ma się przez powłoki cielesne przebijać i cudownie działać?
Spytam siostry i jej kumpelek, czy warto wydawać 200 zł. Głupio byłoby się naciąć. Na bliznowce to niewiele pomaga, ale na blizny może, może... |
|
|
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze taki krem znalazłam: http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpa...kt.php&idp=100 (ciekawe, czy zablokuje wizaż adresy;p)
|
|
|
#4693 |
|
Raczkowanie
|
Wyhaczyłam przepis na babkę cytrynową,pyszna
.Chyba przerobię na chlebek i będzie ok.
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Tchnienie-wiatru, właśnie rozmawiałam z siostrą (to psychiatra, a nie dermatolog, więc obiecała, że dopyta dalej).
Otóż ten cały hydrożelowy opatrunek, do którego linka podesłałaś, jest stosowany na .. odleżyny. To coś zupełnie innego. Substancje, którym jest naszpikowany, działają głównie na bakterie Ja bym tego nie stosowała. Siostra obiecała, że poszuka czegoś na bliznowce. Jak się dowie i da mi znać, to od razu wpiszę na forum!!!
|
|
|
|
#4695 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i już go zeżeram właśnie ![]() Cytat:
ej przypomnij mi a propos jakie to leki zażywasz aktualnie, nie tylko sterydy - bo nie wiem czy nie znalazłam wyjaśnienia dla twoich ketonów ![]() Cytat:
z serkiem moim zdaniem lepiej się smaży, mniej się rozpadają |
|||
|
|
|
#4696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na forach właśnie znalazłam info o tych dwóch preparatach. w ogóle ten cały krem z masy perłowej ma dobre opinie na KWC jednak przy stosowaniu na blizny potrądzikowe... no i jest tańszy,bo 40 zł łatwiej wydań niż prawie 200 ![]() ze sterydów, wcześniej brałam zastrzyki z Diprophosu, a teraz biorę Metypred w tabletkach (zaczynałam od 16mg, teraz od jakiegoś miesiąca biorę 2mg i w poniedziałek do lekarza, więc pewnie zmniejszymi jeszcze dawkę do 1mg-mam nadzieję! )
|
|
|
#4697 | |
|
Rozeznanie
|
hm kochana ale masz na myśli masowanie w sensie konkretnego zabiegu? czy raczej też masowanie po prostu ?
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam zalamke. Od niedzieli niet porcelanka. ADzis juz sie zalamalam i co zrobilam nie swiadomie badz swiadomie nazarlam sie ciastek
juz mam dosyc tej diety. Czasem mam chec wejsc do sklepu i zabrac wszystko co zabronione na dukanie czy takie zalamanie to normalne?? co robic>?? pomozcie
|
#4699 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
musiałabym popatrzeć co tam dokładnie za substancje w składzie ma ale teraz czasu już nie mam mam nadzieję że Zingiber czegoś się dowie ![]() niewiem czemu ale wydawało mi się że kiedyś mówiłaś że bierzesz ventolin, ale może to kto inny pisał, skleroze mam bo przy nim mówi się bezpośrednio że obajwem niepożądanym jest wzrost ketonów.... ale jak się pomyśli to sterydy zaburzają gospodarkę węglowodanową więc może one też ci podwyższają te ketony które i tak wysokie są na dukanie. także (tak jak piszesz na blogu u siebie idę się szykować! pogoda się uda na koncert nie ropisujcie się zbytnio bo chciałabym nadrobić jak wrócę |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie dam za to głowy, ale mam takie linki ( - ja Fenistil stosuję na coś zupełnie innego!)http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...znowce/block/1 http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpa...kt.php&idp=100 Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-04 o 18:12 |
|
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Paati89 a w jakiej częsci Wrocka mieszkasz i gdzie macie ten salon?
Co dokładnie robisz? W sensie czy zabiegi na twarz czy pazurki itp?? Oj ale mam dzisiaj głoda powiem Wam, to chyba przez to zimno. Oczywiście wszystko wg dietki.... ale zrobiłam galaretkę - tężeje i wieczorkiem będzie chwila przyjemności
|
#4702 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
** Cytat:
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-05-04 o 18:22 |
|||
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chce zaprzepascic
za duzo osiagnelam zeby wracac moze rzewiscie przejde na chwile na III faze. Nigdy nie myslalam o tej III fazie
|
#4704 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) także Pandziu, nie zaprzepaść tego i zastanów się... na III fazie możesz odetchnąć, napewno Ci nie zaszkodzi. w przeciwnieństwie do objadania się cukierkami,ciasteczkami.. . wierzymy w Ciebie, ale nie rób tak brzydko
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
Ja za to mam blizny na twarzy, dwie dosyc duże...Jak miałam 2-3 latka to pogryzł mnie pies - owczarek niemiecki!
O mało nie straciłam oka ale na szczęście tak sie nie stało ale mam za to dosyć dużą blizne podobna do znaku NIKE tylko ze na odwrót a druga w okolicach ust bo tu miałam dziurę na wylot od zeboli tego psiaka. Zawsze się smieje ze to taki moj znak firmowy heheh Mimo to psiaki sa moja najwieksza miloscia jesli chodzi o zwierzaki, chociaz teraz mam znowu pypcia na chomiczka i chyba korzystajac z okazji ze moja corcia ma urodzinki kupie jej w ramach prezentu - chomiczka pande - sweet jest! ![]() ![]() Jesooo laski za moment wykituje! Chce zjesc cos dobrego ....eeeeee... to jest straszne! nie mam w ogole pomysłu a jesli juz to po chwili namysłu to jednak nie jest to hehe ![]() Czasem nie kumam sama siebie - maruda jestem hehe
|
|
#4706 |
|
Raczkowanie
|
Pandzia - tchnienie ma rację !!! Jesteś tutaj dla nas serio wzorem - dla mnie na pewno, już Ci to pisałam
Wlaściwie, dzięki Twojemu wynikowi na Dukanie, zdecydowałam się iść tą drogą... bo mam dietę ułożoną przez lekarza dietetyka, ale nie wytrwałam na niej w zeszłym roku!!!Może faktycznie przejdz na III na jakiś czas, utrwal to co osiągnęłaś, a może stwierdzisz, że więcej nie musisz... a jak stwierdzisz, że jednak wiecej, to wrócisz na II ![]() Ja wiem, że takie długie bycie na diecie moze doprowadzić do szału... Przecież ty od roku walczysz... ja mam zazwyczaj kryzys po 3-3,5 miesiąca, i wiem, że wtedy właśnie najwyżej przejdę na III (jeśli kryzys będzie nie do zniesienia)... Chcę zawalczyć z nadwagą na poważnie, a ty mi pokazałaś do tego drogę !!! Dasz radę
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
ech normalnie cienka du.... jestem w tych dietkowaniach.
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
Pandzia dostaniesz po dupie! nie wolno tak, Ty Ty Ty!!!!
Przejdz na troszke na III Faze - na pewno sobie odpoczniesz, wiem po sobie- a teraz az sie pale zeby wrocic na II serio serio Kochanie![]() Trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze podejmiesz dobra decyzje...
|
|
#4709 |
|
Wtajemniczenie
|
postanowione dobrne do 7 na przodzie i ide na III faze moze tak będzie lepiej
juz mam nadzieje ze niedlugo zobacze ta 7 bo tylko o to walcze chcialabym 70kg ale to juz powolutku moze na III fazie mi sie uda. Przepraszam jesli kogos zawiodlam
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Jaka cienka dupa...?? Ja Ci zaraz dam!!!!
JesteS megaaaa slonko...i wiem ze dasz rade jeszcze wytrzymac...chcesz mnie zostawic sama z ta 7 z przodu Zyczylabym sobie zebys niebawem tez miala 75 kg i wierze ze Ci sie tu uda
Edytowane przez Nadiia24 Czas edycji: 2011-05-04 o 18:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

)

i to jest cudowne
ale zna każdą moją wadę i twierdzi, że wszystko ma swój urok

.Chyba przerobię na chlebek i będzie ok. 
- ja Fenistil stosuję na coś zupełnie innego!)