DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 16:46   #4681
201604301943
Konto usunięte

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo Pokaż wiadomość
Smak chleba jest nijaki ,za mocno kleisty,ale te zioła to całkowita porażka.Nabiegałam się za pomidorami z bazylią,nie dość,że nigdzie ich nie dostałam to chleba nie jadłam.Za to mój TŻ jadł i jemu smakował.Zamiast chleba upiekłam na teflonie placuszki cynamonowe ze serkiem na słodko i objadłam się za wszystkie czasy.Pycha!!!
zawsze ziół można nie dawać / dać pomidory bez bazyli

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
Ojej, cynamon! Kocham!!! A mogłabyś podać przepis? Tak na oko chociaż.
ja robię tak:
- 1 jajko - roztrzepać widalcem
- 1 łyżka serka homogenizowanego / ugniecionego twarogu - dodać do jajka i dokładnie wymieszać
- 3 łyżki otrąb
- troszkę proszku do pieczenia (na oko )
- cynamon + odrobina słodziku / przyprawy 'na słono dowolne' / co tam ci się zamarzy innego
kłaść na mocno rozgrzany teflon placuszki, zmniejszyć ogień, jak się zetnie to przewracać i zrumienić z drugiej strony
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:49   #4682
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to przeczytałam, to z przerażeniem spojrzałam na swoją kicię. Ale spokojnie spała. Zresztą wychodzi na spacery na smyczy i pod kontrolą. Nie mogę, kleszcz w tyłku Przepraszam, ale po prostu się tarzam. Szkoda kota! Biedactwo.

W ŻYCIU!!!! Nigdy nikomu nie pokazuj, chyba że siostrze albo kuzynce z prośbą o radę.
Słuchaj starszych ciotek forumowych, to dobrze na tym wyjdziesz.
też powinnam przeprosić Popolkę, bo też się śmiałam jak sobie wyobraziłam kleszcza w odbycie kotka... ale naprawdę mi go szkoda!

mój TŻ zna całe moje ciało baaardzo dobrze jest jedyną osobą, przed którą się nie wstydzę. widział mnie nago miliard razy, nawet jak byłam te 15 kg cięższa to jakoś w chwilach uniesienia nie martwiłam się że jestem gruba:p... dopiero jak trzeba było wyjść ze znajomymi to się zaczynało myślenie, że jak ja się ludziom pokażę, że TŻ się wstydzi... ale kocha mnie i mimo parunastu kg za dużo i tak mnie kochał i to jest cudowne ale zna każdą moją wadę i twierdzi, że wszystko ma swój urok a że po lekach mam pełno grubych rozstępów, wyglądam jak zebra:P jakbym miała się cepanem smarować(a on ciężki do rozsmarowania) to chyba tydzień by mi zajęło używam na bliznę na rmaieniu bo pół roku ją mam i brzydka strasznie, ale nie schodzi:/ pewnie przez te sterydy głupie, które mi kolagen wypłukały wygląda to jakbym się pare dni temu pocięła żyletką;P a to blizna półroczna i wygląda tak świeżo...
Cytat:
Ooo, dzięki. Zielona na mnie tak nie działa, ale yerba mate tak. Tylko że mi się dostawa od przyjaciółki skończyła. Nie mam i musiałam kupić te dopalacze. Jednego już piję, więc Dukan dopiero za 2 dni

Ojej, cynamon! Kocham!!! A mogłabyś podać przepis? Tak na oko chociaż.
http://dukan.blox.pl/2010/02/Placki-...cynamonem.html
ja z tego CODZIENNIE robię śniadanie.
uwaga-uzależniają. od 4 miesięcy je jem rano. matko, 120 jaj zjadłam w placuszkach
Stary 2011-05-04, 16:56   #4683
martinq
Raczkowanie

Zjadłam taki pyszny obiadek...
brokuły, mięsko drobiowe i serek chudy.
Dzisiaj mój ostatni dzień PW i od jutra 3 dni P

Jestem z siebie dumna, zero ochoty na słodycze.
A namówiłam oprócz tego członków rodziny do białka

Odchudzam się

61,3-60-59-58-57-56-55-54-53-52-51-50-49-48
martinq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:03   #4684
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Co do kocurka to rzeczywiscie nie ciekawie i sytuacja nieco smieszna ale zal mi kociaczka...bidulek!

Dziewuszki ja mam dzisiaj pypcia na cos dobrego, cos bym zjadla ale sama nie wiem co! masakra...chyba wlasnie zrobie sobie placuszki bo tak jakos chodza mi po glowie ale nie wiem czy to jest to! ehhh nie lubie takich dni kiedy mam to uczucie - @ daje juz o sobie znac zawsze przed mam ochote zjesc konia z kopytami hahaha:P

Tchnienie Ty tez juz niebawem przechodzisz na III Faze :P
Jest fajnie ale ja jedzac cos niedukanowego mam wyrzuty sumienia, dlatego musze wrocic na chwile na II Faze i nieco sie uspokoic hehe

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:06   #4685
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

jadę na zakupy, a później do koleżanki, bo urodziła w sobotę dziewczynkę!!!
:brzyda l:
i będę pewnie znów miałczała, że też chcę dziecko.. heh zresztą tż też

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:06   #4686
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
mój TŻ zna całe moje ciało baaardzo dobrze jest jedyną osobą, przed którą się nie wstydzę. widział mnie nago miliard razy, nawet jak byłam te 15 kg cięższa to jakoś w chwilach uniesienia nie martwiłam się że jestem gruba:p...
Co innego uprawiać seksualny ogródek, a co innego pokazywać palcem rozstępy albo obszary cellulitowe. Mój pierwszy mąż znał znakomicie moje ciało, ale na pewno nie potrafiłby wskazać rozstępów. Drugi był do ... kleszcza. Z nim czułam się jak dziewica zupełnie, taki był beznadziejny w wyrze, ale gdybym mu pokazała rozstępy na łydkach, to - typowe dla chama - wskazałaby mi rzekome rozstępy na czole . Moje zdanie jest takie, że tego się nikomu nie pokazuje - lepiej na tym wyjdziemy.

Cytat:
używam na bliznę na ramieniu bo pół roku ją mam i brzydka strasznie, ale nie schodzi:/ pewnie przez te sterydy głupie, które mi kolagen wypłukały wygląda to jakbym się pare dni temu pocięła żyletką;P a to blizna półroczna i wygląda tak świeżo...
Naprawdę? To chyba jest coś nie tak. Poszłabym z tym do dobrego dermatologa.

Cytat:
http://dukan.blox.pl/2010/02/Placki-otrebowe-z-cynamonem.html Ja z tego CODZIENNIE robię śniadanie. Uwaga-uzależniają. od 4 miesięcy je jem rano. matko, 120 jaj zjadłam w placuszkach
Wielkie dzięki!!! Na pewno zrobię, jak znów zacznę.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-04 o 17:12
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:11   #4687
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Tchnienie Ty tez juz niebawem przechodzisz na III Faze :P
Jest fajnie ale ja jedzac cos niedukanowego mam wyrzuty sumienia, dlatego musze wrocic na chwile na II Faze i nieco sie uspokoic hehe
nie tak niedługo 1 lipca
Cytat:
Naprawdę? To chyba jest coś nie ta. Poszłabym z tym do dobrego dermatologa.
hmm, przez długi czas brałam sterydy i lekarka powiedziała mi, że to od tego (co zresztą też sprawdziłam w internecie, a potem i metal-fish potwierdziła ) no i że nic już się zrobić nie da, bo skóra jest już uszkodzona. co najwyżej mogę czekać na cudowny preparat na blizny i rozstępy;P... najgorsze jest to, że nie założę stroju dwuczęściowego bo to naprawdę krechy na brzuchu spore, a ta blizna na ramieniu to po prostu masakra. o ile zimą mogłam kryć pod swetrami i myślałam,że zblednie, ale niestety jest nadal i aż mi głupio nosić krótki rękaw... rodzice myśleli, że się ciełam, na ramieniu, wysoko
Stary 2011-05-04, 17:16   #4688
Zingiber
Raczkowanie

Aaa, no tak, jesteś alergiczką i bierzesz steroidy.
To tak jak ja, ale mnie się alergia ujawniła 2 lata temu ledwie i biorę preparaty tylko wtedy, gdy mam taki atak, że nie mogę prawie oddychać. Poza tym odstawiam i mam alergię w ... kleszczu Ale jesteś o wiele młodsza, więc nie stosuj moich metod.

No trudno, trzeba to uznać za naszą MARKĘ. Nikt pewnie na osiedlu nie ma takiej ciekawej blizenki, jak Ty. Prawda?
Stary 2011-05-04, 17:20   #4689
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaa, no tak, jesteś alergiczką i bierzesz steroidy.
To tak jak ja, ale mnie się alergia ujawniła 2 lata temu ledwie i biorę preparaty tylko wtedy, gdy mam taki atak, że nie mogę prawie oddychać. Poza tym odstawiam i mam alergię w ... kleszczu Ale jesteś o wiele młodsza, więc nie stosuj moich metod.

No trudno, trzeba to uznać za naszą MARKĘ. Nikt pewnie na osiedlu nie ma takiej ciekawej blizenki, jak Ty. Prawda?
haha,nie, ale jednak jest szpecąca. właśnie apropo tematu znalazlam plasterki które się nosi przez 2 tygodnie 1 szt, po 2 miesiącach jest mniej widoczna... ale 6 plasterków kosztuję prawie 200 zł... gdybym miała pewność, że pomoże-kupiłabym... ale czy naprawdę pomoże?
Stary 2011-05-04, 17:26   #4690
Zingiber
Raczkowanie

Tchnienie-wiatru, czy możesz podać nam nazwę substancji aktywnej, która przez kontakt z ciałem ma się przez powłoki cielesne przebijać i cudownie działać?

Spytam siostry i jej kumpelek, czy warto wydawać 200 zł. Głupio byłoby się naciąć.

Na bliznowce to niewiele pomaga, ale na blizny może, może...
Stary 2011-05-04, 17:28   #4691
beatazygadlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
zawsze ziół można nie dawać / dać pomidory bez bazyli

ja robię tak:
- 1 jajko - roztrzepać widalcem
- 1 łyżka serka homogenizowanego / ugniecionego twarogu - dodać do jajka i dokładnie wymieszać
- 3 łyżki otrąb
- troszkę proszku do pieczenia (na oko )
- cynamon + odrobina słodziku / przyprawy 'na słono dowolne' / co tam ci się zamarzy innego
kłaść na mocno rozgrzany teflon placuszki, zmniejszyć ogień, jak się zetnie to przewracać i zrumienić z drugiej strony
Ja robię tak samo,tylko daję duuużo cynamonu i 4 łyżki otrębów , zamiast serka 1 łyżkę jogurtu naturalnego.Jako dodatek serek na słodko z olejkiem np . śmietankowym
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:29   #4692
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Tchnienie-wiatru, czy możesz podać nam nazwę substancji aktywnej, która przez kontakt z ciałem ma się przez powłoki cielesne przebijać i cudownie działać?

Spytam siostry i jej kumpelek, czy warto wydawać 200 zł. Głupio byłoby się naciąć.

http://sklep.zarys.com.pl/go/_info/?...250704&lang=pl to takie plasterki, 6 szt kosztuje 150 zł, a 15 - 300 ;P drogo w .... :P
i jeszcze taki krem znalazłam: http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpa...kt.php&idp=100 (ciekawe, czy zablokuje wizaż adresy;p)
Stary 2011-05-04, 17:38   #4693
beatazygadlo
Raczkowanie

Wyhaczyłam przepis na babkę cytrynową,pyszna ,sucha,niebo w gębie .Chyba przerobię na chlebek i będzie ok.
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:38   #4694
Zingiber
Raczkowanie

Tchnienie-wiatru, właśnie rozmawiałam z siostrą (to psychiatra, a nie dermatolog, więc obiecała, że dopyta dalej).
Otóż ten cały hydrożelowy opatrunek, do którego linka podesłałaś, jest stosowany na .. odleżyny. To coś zupełnie innego. Substancje, którym jest naszpikowany, działają głównie na bakterie Ja bym tego nie stosowała. Siostra obiecała, że poszuka czegoś na bliznowce. Jak się dowie i da mi znać, to od razu wpiszę na forum!!!
Stary 2011-05-04, 17:42   #4695
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Dziewuszki ja mam dzisiaj pypcia na cos dobrego, cos bym zjadla ale sama nie wiem co! masakra...chyba wlasnie zrobie sobie placuszki bo tak jakos chodza mi po glowie ale nie wiem czy to jest to! ehhh nie lubie takich dni kiedy mam to uczucie - @ daje juz o sobie znac zawsze przed mam ochote zjesc konia z kopytami hahaha:P
też właśnie miałam takiego pypcia na 'coś' ale nie wiadomo na co - okzało się że na śledzia i już go zeżeram właśnie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
hmm, przez długi czas brałam sterydy i lekarka powiedziała mi, że to od tego (co zresztą też sprawdziłam w internecie, a potem i metal-fish potwierdziła ) no i że nic już się zrobić nie da, bo skóra jest już uszkodzona. co najwyżej mogę czekać na cudowny preparat na blizny i rozstępy;P... najgorsze jest to, że nie założę stroju dwuczęściowego bo to naprawdę krechy na brzuchu spore, a ta blizna na ramieniu to po prostu masakra. o ile zimą mogłam kryć pod swetrami i myślałam,że zblednie, ale niestety jest nadal i aż mi głupio nosić krótki rękaw... rodzice myśleli, że się ciełam, na ramieniu, wysoko
poszukaj opinii ludzi na forach internetowych - zapewne używał ktoś i może gdzieś są jakieś dyskusje na temat tych preparatów
ej przypomnij mi a propos jakie to leki zażywasz aktualnie, nie tylko sterydy - bo nie wiem czy nie znalazłam wyjaśnienia dla twoich ketonów

Cytat:

dla mnie podejrzane te plasterki bo nic nie pisze o ich składzie itd. w ogóle... na świeże blizny, dopiero co gojące się rany to pomagają preparaty ze srebrem albo cynkiem ale tu faktycznie słabo z tym prznikaniem do skóry. ostatnio pani dr od medecyny estetycznej to odradzała kremy drogie (bo właśnie nic nie przenika) i oszczędzanie tej kasy na mezoterapię np. nie wiem czy na blizny też coś by się znalazło...

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo,tylko daję duuużo cynamonu i 4 łyżki otrębów , zamiast serka 1 łyżkę jogurtu naturalnego.Jako dodatek serek na słodko z olejkiem np . śmietankowym
z serkiem moim zdaniem lepiej się smaży, mniej się rozpadają
Stary 2011-05-04, 17:47   #4696
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Tchnienie-wiatru, właśnie rozmawiałam z siostrą (to psychiatra, a nie dermatolog, więc obiecała, że dopyta dalej).
Otóż ten cały hydrożelowy opatrunek, do którego linka podesłałaś, jest stosowany na .. odleżyny. To coś zupełnie innego. Substancje, którym jest naszpikowany, działają głównie na bakterie Ja bym tego nie stosowała. Siostra obiecała, że poszuka czegoś na bliznowce. Jak się dowie i da mi znać, to od razu wpiszę na forum!!!
dziękuję, będę czekać, bo z tego co czytałam, to w ciągu roku da się coś jeszcze zrobić,potem już po ptokach... jak to mówią. a ja się jej nabawiłam w październiku bodajże, więc trochę przeleciało
Cytat:
poszukaj opinii ludzi na forach internetowych - zapewne używał ktoś i może gdzieś są jakieś dyskusje na temat tych preparatów
ej przypomnij mi a propos jakie to leki zażywasz aktualnie, nie tylko sterydy - bo nie wiem czy nie znalazłam wyjaśnienia dla twoich ketonów

dla mnie podejrzane te plasterki bo nic nie pisze o ich składzie itd. w ogóle... na świeże blizny, dopiero co gojące się rany to pomagają preparaty ze srebrem albo cynkiem ale tu faktycznie słabo z tym prznikaniem do skóry. ostatnio pani dr od medecyny estetycznej to odradzała kremy drogie (bo właśnie nic nie przenika) i oszczędzanie tej kasy na mezoterapię np. nie wiem czy na blizny też coś by się znalazło...

z serkiem moim zdaniem lepiej się smaży, mniej się rozpadają
od końca zacznę - z serkiem mi też lepiej się smaży i się nie przypalają, z jogurtem zawsze coś zrąbię;P

na forach właśnie znalazłam info o tych dwóch preparatach. w ogóle ten cały krem z masy perłowej ma dobre opinie na KWC jednak przy stosowaniu na blizny potrądzikowe... no i jest tańszy,bo 40 zł łatwiej wydań niż prawie 200

ze sterydów, wcześniej brałam zastrzyki z Diprophosu, a teraz biorę Metypred w tabletkach (zaczynałam od 16mg, teraz od jakiegoś miesiąca biorę 2mg i w poniedziałek do lekarza, więc pewnie zmniejszymi jeszcze dawkę do 1mg-mam nadzieję! )
Stary 2011-05-04, 18:06   #4697
anita9005
Rozeznanie

hm kochana ale masz na myśli masowanie w sensie konkretnego zabiegu? czy raczej też masowanie po prostu ?

Cytat:
ALANTAN to faktycznie prawie 'cudowna' maść 'na wszystko' także na rozstępy też śmiało można. ogólnie to tak jak z celulitem - pomaga samo masowanie, więc nie warto ładować nie wiadomo ile w preparaty, lepiej zaoszczędzić na profesjonalny zabieg

faceci faktycznie nie wiedzą co to rozstęy i nie zauważają póki się nie pokaże a celulit to myślą że taki jakiś grecki filozof

a te 'dopalacze' istnieją też w wersji light - ze słodzikami zamiast cukru i te są zgodne z dukanem
anita9005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:07   #4698
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

dziewczyny mam zalamke. Od niedzieli niet porcelanka. ADzis juz sie zalamalam i co zrobilam nie swiadomie badz swiadomie nazarlam sie ciastek juz mam dosyc tej diety. Czasem mam chec wejsc do sklepu i zabrac wszystko co zabronione na dukanie czy takie zalamanie to normalne?? co robic>?? pomozcie

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:08   #4699
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
na forach właśnie znalazłam info o tych dwóch preparatach. w ogóle ten cały krem z masy perłowej ma dobre opinie na KWC jednak przy stosowaniu na blizny potrądzikowe... no i jest tańszy,bo 40 zł łatwiej wydań niż prawie 200

ze sterydów, wcześniej brałam zastrzyki z Diprophosu, a teraz biorę Metypred w tabletkach (zaczynałam od 16mg, teraz od jakiegoś miesiąca biorę 2mg i w poniedziałek do lekarza, więc pewnie zmniejszymi jeszcze dawkę do 1mg-mam nadzieję! )
hmm no cenowo to faktycznie z kremem mniejsze ryzyko musiałabym popatrzeć co tam dokładnie za substancje w składzie ma ale teraz czasu już nie mam muszę się ładnie wystroić na koncert Czesława mam nadzieję że Zingiber czegoś się dowie
niewiem czemu ale wydawało mi się że kiedyś mówiłaś że bierzesz ventolin, ale może to kto inny pisał, skleroze mam bo przy nim mówi się bezpośrednio że obajwem niepożądanym jest wzrost ketonów.... ale jak się pomyśli to sterydy zaburzają gospodarkę węglowodanową więc może one też ci podwyższają te ketony które i tak wysokie są na dukanie. także (tak jak piszesz na blogu u siebie ) - nie przejmować się, a tylko kontrolować co jakiś czas

idę się szykować! pogoda się uda na koncert nie ropisujcie się zbytnio bo chciałabym nadrobić jak wrócę
Stary 2011-05-04, 18:09   #4700
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję, będę czekać, bo z tego co czytałam, to w ciągu roku da się coś jeszcze zrobić,potem już po ptokach...
Siostra powiedziała, że ODPOWIEDZIALNIE nie może polecić niczego, czego mi nie polecała niegdyś, bo zbyt dawno miała zajęcia praktyczne z .... wenerologii i dermatologii (cóż, to się mocno łączy ze sobą). Za to potwierdziła, że trzeba działać szybko, bo potem to już ratuje kobiety jedynie ściąganie zewnętrznej warstwy i inne drogie zabiegi. Niestety, nikt z jej roku nie robił specjalizacji dermatologicznej.

Nie dam za to głowy, ale mam takie linki ( - ja Fenistil stosuję na coś zupełnie innego!)
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...znowce/block/1
http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpa...kt.php&idp=100

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:12
Stary 2011-05-04, 18:12   #4701
WrednaZ
Raczkowanie

Paati89 a w jakiej częsci Wrocka mieszkasz i gdzie macie ten salon?
Co dokładnie robisz? W sensie czy zabiegi na twarz czy pazurki itp??

Oj ale mam dzisiaj głoda powiem Wam, to chyba przez to zimno. Oczywiście wszystko wg dietki.... ale zrobiłam galaretkę - tężeje i wieczorkiem będzie chwila przyjemności
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:12   #4702
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam zalamke. Od niedzieli niet porcelanka. ADzis juz sie zalamalam i co zrobilam nie swiadomie badz swiadomie nazarlam sie ciastek juz mam dosyc tej diety. Czasem mam chec wejsc do sklepu i zabrac wszystko co zabronione na dukanie czy takie zalamanie to normalne?? co robic>?? pomozcie
normalne, ale trzeba się nie dać! zobacz ile osiągnęłaś! chces to zaprzepaścić?... a jeśli jesteś zmęczona przejdź na III fazę, odpocznij, pojedz dwa razy w tyg na uczcie ciastek... ale na II?! a potem jeszcze narzekać, że waga nie leci?! nieładnie kochana, nieładnie! powinnaś być przykładem dla nas, bo tyle osiągnęłaś!!!!!
Cytat:
hmm no cenowo to faktycznie z kremem mniejsze ryzyko musiałabym popatrzeć co tam dokładnie za substancje w składzie ma ale teraz czasu już nie mam muszę się ładnie wystroić na koncert Czesława mam nadzieję że Zingiber czegoś się dowie
niewiem czemu ale wydawało mi się że kiedyś mówiłaś że bierzesz ventolin, ale może to kto inny pisał, skleroze mam bo przy nim mówi się bezpośrednio że obajwem niepożądanym jest wzrost ketonów.... ale jak się pomyśli to sterydy zaburzają gospodarkę węglowodanową więc może one też ci podwyższają te ketony które i tak wysokie są na dukanie. także (tak jak piszesz na blogu u siebie ) - nie przejmować się, a tylko kontrolować co jakiś czas

idę się szykować! pogoda się uda na koncert nie ropisujcie się zbytnio bo chciałabym nadrobić jak wrócę
Ventolin biorę ale sporadycznie w razie duszności. i po pierwszej zadyszce przy bieganiu - a potem jest ok:P więc mam z tym kontakt...

**
Cytat:
Siostra powiedziała, że ODPOWIEDZIALNIE nie może polecić niczego, czego mi nie polecała niegdyś, bo zbyt dawno miała zajęcia praktyczne z .... wenerologii i dermatologii (cóż, to się mocno łączy ze sobą). Za to potwierdziła, że trzeba działać szybko, bo potem to już ratuje kobiety jedynie ściąganie zewnętrznej warstwy i inne drogie zabiegi. Niestety, nikt z jej roku nie robił specjalizacji dermatologicznej.

Nie dam za to głowy, ale mam takie linki ( - ja Fenistil stosuję na coś zupełnie innego!)
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...znowce/block/1
http://www.azmedica.pl/?ver=1&mainpa...kt.php&idp=100
dzięki, tam piszą o tych plastrach sylikonowych i o kremach, ale wszystko mega drogie... zastanawiam się nad tymi plasterkami, bo znalazłam taki jeden wielki (do przycinania sobie) zamiast kilku małych i wychodzi za 110 zł. a te kremy z masy perłowej kosztują 40 zł za 30 ml i z 60 zł za 50 ml. i nie wiem co lepiej;P plastry zaleca się jak najszybciej i czytałam dobre opinie o nich. a jakby nie pomogły, to możnaby krem... albo odwrotna kolejność;P... tylko za 2 miesiące będzie już późno, jeśli będę chciała próbować te plastry..

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:22
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:19   #4703
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

nie chce zaprzepascic za duzo osiagnelam zeby wracac moze rzewiscie przejde na chwile na III faze. Nigdy nie myslalam o tej III fazie

Stary 2011-05-04, 18:25   #4704
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
nie chce zaprzepascic za duzo osiagnelam zeby wracac moze rzewiscie przejde na chwile na III faze. Nigdy nie myslalam o tej III fazie
kop w Ci się należy! nie chcesz zaprzepaścić, a jesz złe rzeczy z cukrem?! jak ja chciałabym mieć tyle na liczniku ile Ty masz, ponad -20 kg! Dukam dłużej niż Ty i mam sporo mniej, miałam chwile słabości, ale nie grzeszyłam! (jedynie świadomie ketchupem w święta, ale już dostałam lanie) także Pandziu, nie zaprzepaść tego i zastanów się... na III fazie możesz odetchnąć, napewno Ci nie zaszkodzi. w przeciwnieństwie do objadania się cukierkami,ciasteczkami.. . wierzymy w Ciebie, ale nie rób tak brzydko
Stary 2011-05-04, 18:26   #4705
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Ja za to mam blizny na twarzy, dwie dosyc duże...Jak miałam 2-3 latka to pogryzł mnie pies - owczarek niemiecki!
O mało nie straciłam oka ale na szczęście tak sie nie stało ale mam za to dosyć dużą blizne podobna do znaku NIKE tylko ze na odwrót a druga w okolicach ust bo tu miałam dziurę na wylot od zeboli tego psiaka.
Zawsze się smieje ze to taki moj znak firmowy heheh

Mimo to psiaki sa moja najwieksza miloscia jesli chodzi o zwierzaki, chociaz teraz mam znowu pypcia na chomiczka i chyba korzystajac z okazji ze moja corcia ma urodzinki kupie jej w ramach prezentu - chomiczka pande - sweet jest!

Jesooo laski za moment wykituje! Chce zjesc cos dobrego ....eeeeee... to jest straszne! nie mam w ogole pomysłu a jesli juz to po chwili namysłu to jednak nie jest to hehe

Czasem nie kumam sama siebie - maruda jestem hehe

Faza II - trwa...

Stary 2011-05-04, 18:28   #4706
WrednaZ
Raczkowanie

Pandzia - tchnienie ma rację !!! Jesteś tutaj dla nas serio wzorem - dla mnie na pewno, już Ci to pisałam Wlaściwie, dzięki Twojemu wynikowi na Dukanie, zdecydowałam się iść tą drogą... bo mam dietę ułożoną przez lekarza dietetyka, ale nie wytrwałam na niej w zeszłym roku!!!
Może faktycznie przejdz na III na jakiś czas, utrwal to co osiągnęłaś, a może stwierdzisz, że więcej nie musisz... a jak stwierdzisz, że jednak wiecej, to wrócisz na II
Ja wiem, że takie długie bycie na diecie moze doprowadzić do szału... Przecież ty od roku walczysz... ja mam zazwyczaj kryzys po 3-3,5 miesiąca, i wiem, że wtedy właśnie najwyżej przejdę na III (jeśli kryzys będzie nie do zniesienia)... Chcę zawalczyć z nadwagą na poważnie, a ty mi pokazałaś do tego drogę !!! Dasz radę
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:29   #4707
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ech normalnie cienka du.... jestem w tych dietkowaniach.

Stary 2011-05-04, 18:31   #4708
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Pandzia dostaniesz po dupie! nie wolno tak, Ty Ty Ty!!!!
Przejdz na troszke na III Faze - na pewno sobie odpoczniesz, wiem po sobie- a teraz az sie pale zeby wrocic na II serio serio Kochanie
Trzymam za Ciebie kciuki i wierze ze podejmiesz dobra decyzje...

Faza II - trwa...

Stary 2011-05-04, 18:32   #4709
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

postanowione dobrne do 7 na przodzie i ide na III faze moze tak będzie lepiej juz mam nadzieje ze niedlugo zobacze ta 7 bo tylko o to walcze chcialabym 70kg ale to juz powolutku moze na III fazie mi sie uda.

Przepraszam jesli kogos zawiodlam

Stary 2011-05-04, 18:33   #4710
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Cytat:
ech normalnie cienka du.... jestem w tych dietkowaniach.
Jaka cienka dupa...?? Ja Ci zaraz dam!!!!

JesteS megaaaa slonko...i wiem ze dasz rade jeszcze wytrzymac...chcesz mnie zostawic sama z ta 7 z przodu Zyczylabym sobie zebys niebawem tez miala 75 kg i wierze ze Ci sie tu uda

Faza II - trwa...

Edytowane przez Nadiia24
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości