|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co wg was należy zrobić z wątkiem majowych "staraczek" w następnym miesiącu, czerwcu? | |||
Nic. Będziemy pisały dalej w tym wątku. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 83,33% |
Trzeba go zamknąć i założyć nowy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 16,67% |
Głosujący: 30. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowe "staraczki" 2011
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Ja tez jestem majowa starczka wraz z TZ oczywiscie.Nasze staranka z przerwami od 10 cykli i nic. Nasienie TZ zbadane -zankomite.Moje badania hormonalne tez niby ok... Ostatnim krokiem jaki zrobilam bylo tydzien temu HSG.Bardzo sie balam wyniku, ale na szczescie macica prawidlowa i jajowody drozne. Dziewczyny nie bojcie sie tego badania i jesli mialyscie wielokrotne infekcje, operacje a dlugo juz sie staracie to zbadajcie jajowody.Czasami takie badanie moze lekko udroznic jajowody, tak powiedzial lekarz. Trzymam kciuki za wszystkie majowe staraczki , a zarazem nie trace nadziei na nasze powodzenie w tym miesiacu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() od maja wracamy ze starankami, i mam wielką nadzieje, ze sie uda i bedziemy mieli mały Najpiękniejszy ślubny prezent ![]() ![]() Powodzenia wszystkim staraczkom, i wierze ze w maju bedzie mnóstwo II na testach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
U nas niestety test znowu pokazał jedną kreskę, więc odstawiam luteinę i czekam na @. A potem walki ciąg dalszy, chociaż nadzieja coraz mniejsza. Pozdrawiam i trzymam kciuki za pozostałe majowe starające się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
U nas 13 dc,staranka trwają.
![]()
#96 |
Zakorzenienie
|
#97 |
Raczkowanie
|
U nas staranka też trwają chociaż płodne dni dopiero od 7 maja, ale dzielnie ćwiczymy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co prawda ja juz z tych zafasolkowanych, ale chcialam podzielic sie z wami moimi doswiadczeniami ze staran. Jestesmy z moim kochanym od 5 lat razem, od okolo dwoch lat nie zabezpieczalismy sie, a wczesniej tez nie bylo to jakies specjalnie staranne. Od jakiegos roku zaczelismy dosc intensywnie starac sie o maluszka, a ja juz zaczynalam sie martwic, ze cos ze mna nie tak, skoro tyle czasu nie uwazalismy i nic... Nawet nie macie pojecia ile razy przez te nakrecanie sie na dzidzie mialam wszytkie badz czesc objawow ciazy i ile negatywnych testow obejrzalam... W koncu postanowilam sobie, ze jesli do moich urodzin nic nie wyjdzie biore sie za badania i ''wyluzowalam sie'' emocjonalnie. I tak jakos wyszlo, ze w listopadzie bede mama ![]() ![]() ![]() ![]() I tego wam z calego serca zycze ![]() ![]() ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-03 o 15:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, jestem pierwszy raz na forum i chyba dobrze trafiłam bo zaliczam się do majowych staraczek
![]() ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Muffinko, już nie raz słyszałam podobne historie. Pary intensywnie się starały bez rezultatów a gdy machnęły ręką lub dały ostatnią szansę tak na luzie to wtedy dopiero wtedy był starzał w dziesiątkę
![]() ![]()
#101 |
Zakorzenienie
|
Też bardzo bym chciała żeby nam się udało ale staram się za bardzo nie nakręcać choć to trudne.
To nasz 9 cykl i co miesiąc doszukiwałam się objawów teraz nie mam zamiaru. Trzymam kciuki za nas wszystkie. ![]()
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz powodzenia zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie
![]() Moge sie dołaczyć ![]() Jestem mamusią 1,5 rocznej Kamilki i od maja zaczynamy strania o kolejnego bobaska mam nadzieje ze uda sie za pierszym razem tak jak to bylo przy pierwszej ciazy ![]() Wszystkim życze powodzenia ![]()
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() nawet nie wiesz jak zazdroszczę ze udało Wam się w pierwszym cyklu i trzymam kciuki by tym razem też tak było. ![]()
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nie odzywałam się przez cały tydzień, byłam bardzo zajęta, potem weekend wypad do zoo z córcia i tż-tem, potem do teściów na działeczkę, w poniedziałek okazalo się, ze mała ma ospę i tak zleciało... Wczoraj był termin mojej @ i zrobiłam teścik i wyobraźcie sobie... JEST bladziuchna druga kreseczka ![]() ![]() ![]() To była nasza 3 próba. Pierwszy raz użyłam testów owulacyjnych, chciałam zobaczyć co mi pokażą i okazało się, ze owulacja wypadała mi na 9-11 dzien cyklu, w cyklu 28-29 dniowym, choć i tak uskutecznialiśmy staranka codziennie, albo co dwa dni... Trzymam kciuki za Was dziewczyny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() Mnie dziś zaczynają się dni płodne ![]() ![]()
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam nowe kolezanki ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super strasznie sie ciesze ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Gratuluje dwóch kreseczek !!!!!! Napisz coś czy miałaś i masz jakieś objawy? jak się czujesz ? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Mi nareszcie skonczyl sie @ - dzis 7dc
![]() ![]() teraz uciekam do pracki ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
dziękuję za gratki
![]() jeśli chodzi o objawy, to od owulacji pobolewało mnie podbrzusze jak przed okresem, co jakiś czas czułam kłucie z lewej strony i miałam wrażenie takiego wypełnionego, ciężkiego podbrzusza, i jedna pierś mnie pobolewa, a od jakiegos tygodnia ciągle mi się chce spać i czuję mega zmęczenie, mogłabym spać na stojąco... z tym spaniem w pierwszej ciąży tez tak miałam... normalnie cały dzień ciężkie powieki... to co, która następna??? mocno trzymam kciuki za Was staraczki i życzę powodzenia!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje nareszcie pojawiły się II kreseczki ![]()
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja również gratuluję maluszka! U mnie 13 dzień cyklu i dni wyraźnie płodne. Już od wczoraj pojwaił się rozciągliwy śluz i również się staraliśmy. Jest szansa, że mogę zajść w ciążę, bo tak się zajęłam przyjaciółmi i ich małą córeczką, że nawet nie myślę aż tyle o swoim, które chcę mieć. Napiszałam wam, że staramy się już od 4 miesięcy, jednak, kiedy przejrzałam kalendarzyk , to okazało się, że nie można tego nazwać "staraniami", gdyż seks był średnio 10 razy na miesiąc, a i najbardziej płodne dni były pominięte. Więc żeby tak z czystym sumieniem powiedzieć to na 100 % intensywnie staramy się dopiero od tego miesiąca. Staranka powinna charakteryzować regularność, a u nas to było jak kto chce i kiedy chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Witam
Zaczynamy a wlasciwie juz zaczelismy starania o trzecieo dzidziusia z mezem.Przy corce (3 latka)starania nam zajeły niemal dwa lata zobaczymy jak sie uda teraz.Dosyc wyraznie moj organizm pokazuje mi owulacje wiec licze ze juz sie udalo i bede spokojnie mogla dolaczyc juz w tym miesiacu do szczesliwych mamus...wiem wiem moze zbyt optymistycznie na to patrze ale mam czas dopiero zaczynam... Zycze wszystkim ktorzy sa juz w trakcie owocnych staran.... |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Witam Kochane
![]() Na początku moze powiem ladnie ,,dień dobry" ![]() Widę ze się staracie, więc wszystko wskazuje na to że dobrze trafiłam ![]() U mnie dzieje się to troche po ,,niewczasie" ale czekam na nowy cykl i mam nadzieję że prędko nam się uda ![]() Póki co ,,ćwiczymy"... Przyjmiecie mnie do siebie, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Hejo Issskierko
![]() Nawet pytać nie musisz, a Twój nick od razu mi się skojarzył z iskierką nadziei ![]()
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
cześć staraczki
![]() chciałam wam życzyć powodzenia ![]() ![]() ja podobnie jak Muffinka strarałam się długo ale w sie udało i we wrzesniu będę mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Przyczajenie
|
Bardzo Wam dziękuje
![]() Cytat:
![]() Nie bardzo orientuje sie w tych wszystkich obliczeniach... ![]() W poniedziałek, 2 maja odbyłam stosunek płciowy. Był to dokładnie 20 dzień mojego 30dniowego cyklu. Według dostępny w internecie kalkulatorów, prawdopodobieństwo zajścia przeze mnie w ciąże jest ,,średnie". A Wy jak myślicie? Tak bardzo chciałabym jak najszybciej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.