|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() gratulacje!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2972 |
Zakorzenienie
|
boimy sie bo chrzakala i ma katarek
... powietrzylam ja w oknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | ||
Zakorzenienie
|
hej
jeszcze mnie tu dzisiaj nie było, straciłam dzisiaj 3 godziny na wizytę u dentysty ![]() trzeba było w ciąży chodzić a nie teraz, i zrobiłam mały napad na drogerię ![]() Mała grzeczna ale cały dzień nie śpi ![]() i znowu dzisiaj się obudziła o 5 ![]() Cytat:
aż się martwiłam czy wszystko z nią ok ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pierwszego dnia, gdy siedziałam sama z Nadunia po porodzie, to miałam lekki hardcore, bo ciągle płakała z głodu, a nie chciała pic z piersi. Maz wziął dwa tygodnie urlopu, posiedzieliśmy sobie w trójkę i się wszystko unormowało. u mnie były strupki, przemywałam jeszcze pępuszek woda i wszystko się ładnie wymyło.
![]() |
#2975 |
Zakorzenienie
|
już dobrze, nie łzawi ![]() mam nadzieję, że się nie nawróci
#2976 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hej dziewczyny, zauwazyłam, ze często pojawiaja sie takie zaniepokojone wpisy, ze a to dziecko cały dzień spi, a innego dnia, ze jest cały dzien "niegrzeczne" , więc chce napisac, że to jest całkowicie normalne, dzieci to nie sa automaty, ze codziennie działaja tak samo ![]() jednego dnia dziecko jest ciekawe świata, cały dzien nie spi, chce by je nosic, bo stamtad wszystko ciekawiej wygląda, chce by je zabawiac, bo to go bawi... innego dnia marudzi, bo albo ma gorszy dzień, albo jest przeciążone biodźcami, a jeszcze kiedy indziej spi cały dzień, bo proces rozwoju jest bardzo energożerny i dziecko musi odpocząc, by narac sił, amózg musi to wszystko przetworzyc ( a to dzieje sie we śnie) . tak więc takie naprzemienne, że raz śpi, a innym razem jest cały dzien "na chodzie" jest jak najbardziej noprmalne, naszym zadaniem jako rodziców jest wczuc się w potrzeby dziecka i odpowiadać na to, a nie dązenie do tego, by dziecko było "grzeczne" . grzeczne to sa dzieci w domach dziecka, bo nimi sie nikt nie interesuje i one nie mają bodźców, by sie normalnie rozwijac, poza tym nawet jak krzycza to i tak nikt nie przychodzi, stąd nauczone brutalnie, ze wołanie nic nie daje tylko leża i sa "grzeczne" i jak automaty na zawołanie jedza, robia kupe i spią. Zaniepokoić powinno własnie jesli dziecko codziennie ciagle śpi, albo na odwrót, dzien w dzień ciagle jest pobudzone.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-05-04 o 16:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
zauważyłam, ze to właśnie tak naprzemiennie jest, ja tam wychodzę z założenia, ze gdy Nadia będzie chciała spać, to zaśnie, wiec nie zmuszam jej i nie lulam na siłę.
#2978 |
Zakorzenienie
|
Kampasiula – dzięki – jak się wyrwę z domu to pozałatwiam bo zameldowana jestem 40 km od miejsca gdzie mieszkam ( wiem idiotyzm)
Harrods- ja Cię podziwiam za to, że jesteś taka wytrwała w karmieniu piersią – ja się poddałam jak mały był w szpitalu już dokarmiany i cyca nie chciał – takie życie. Ty niedługo będziesz sama jak doradca laktacyjny ![]() Mój mały wrzeszczy z rana zawsze tak 10-12 to najgorzej jest – dziwna pora na kolkę. Agus87 – mój mały odkąd wyszedł ze szpital kicha non stop i pokaszluje – ale na dwór codziennie idziemy do południa z 2-3 godzinki i później tak między 16-19 też minimum dwie – i śpi jak suseł wtedy- a ma dopiero skończone 2 tyg – w sobotę będzie miał 3 tygodnie. Schizują mnie te wypryski na twarzy małego - nie wiem sama już czy to trądzik czy co - bo tyle się naczytałam o skazie białkowej... cholercia nie wiem czy przeczekac kilka dni czy isc do lekarza. Jak usypiacie dzieci? Tzn same zasypiają w łóżeczku czy trochę lulacie na rączkach? Bo w sumie mój to jak go TŻ połozy w łóżeczku to ani nie kwięknie a ja się męcze bo on co chwile coś…więc zanim zaśnie mijają 2 godziny
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-05-04 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tymek różnie zasypia,najczesciej przy cycu oczywiście lub na rekach.Jak mały jest najedzony i grzecznie leży to go nie nosze,pogapi sie na wszystkie str i sam zasnie czasem po 15 min a czasem po godz harrods tez walczyłam o pokarm przy pierwszym dziecku ![]() ![]()
![]() |
#2981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
karmisz MM ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Zadomowienie
|
chyba raczej pierś u tajki ,co?,na mleku m dzieci bardziej przybierają.Chociaż mój Tymek w 2 tyg przytył 1 kg na piersi i raz dziennie butla do spania 60ml
#2983 |
Zakorzenienie
|
kurcze a mnie sie znowu udało uśpić Fabiana ale fuks;p
przed 17 poczulam sie zmeczona, chcialo mi sie spac a ten na macie fika wzielam go, zaczelam gadac cos w stylu chodz kochanie,pospimy sobie wiercil sie troche pocalowalam, poklepalam po pupie ( to go uspokaja ) i nawet nie wiem kiedy zasnelismy ![]() ![]()
#2984 | |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() ano też można ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-05-04 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jeden egzamin mam w ciągu dnia w czerwcu jak się okazuje i kurczę stwierdziłam, że skoro nie ma wyjścia, to biorę małego w chustę, to ma być ustny, 15 min i po sprawie a pomoc naukowa to to jednak nie jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy Wy też odczuwacie kłucie w piersiach? szczególnie przy brodawkach
#2988 |
Zadomowienie
|
Wrocilismy od neurologa i wszystko ok, ale jesli to napinanie sie mu nie przejdzie przez 4 tyg to na rehabilitacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wspolczuke bo wyobrazam sobie jaki strach o malego czulas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zakorzenienie
|
Jok3r współczuję. A byłaś z tym u pediatry??
Masz łóżeczko od strony głowy wyżej?? Bo to w pewien sposób zapobiega takim sytuacjom. Moja właśnie leży pod karuzelą i próbuje rozmawiać z misiami, wydaje z siebie jakieś dźwięki jeszcze niekontrolowane przez siebie, takie przypadkowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie miałyśmy drugi wypad w nosidełku, tym razem po zakupki, Nadunia sobie usnęła i tak ładnie mnie ogrzewała przy okazji ![]()
![]() |
#2992 | |
Zadomowienie
|
No wlasnie jedyny lekarz na tel skonczyl prace i nie odbiera. Natomiast tesciowa probowala zajrzec malemu do buzi czy mu czasem zabki nie wychadza, bo skad ten slinotok, a ponoc zdarza sie, ze tak malym dzieciam zaczynaja sie wyrzynac. Kurcze cokolwiek by to bylo chcialabym wiedziec, zeby chociaz spokojnie spac,a tak to nie wiem co sie dzieje. Jutro na 100% lece do lekarza, bo sie wykoncze jak sie to nie skonczy.
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wogole to hej. nie mam silywas doczytac od rana ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście mój TŻ ma różne zmiany raz dniówka ,raz nocka i często jestem w szkole, egzaminy mam nadzieję też się jakoś poukładają ;p ja bym się bała,że nagle się rozedrze mój krasnal ;P byłabym w stresie ;p Ale jak trzeba będzie to wezmę go i na egzamin ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- jok3r wspolczuję;/ mam nadzieję,że jutro sytuacja się wyjaśni !
![]() |
#2995 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekam, az moja podrosnie tak do 5-6kg i wtedy do nosidelka;p Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do zabawek moja dzis pierwszy raz bawila sie na macie ![]() ![]() ![]() a to moj tz ktory zasnal z mala:P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-05-06 o 17:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo moja na cycu,bez zadnego przepajania i tez niezla kluska z niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też się boję, że mi zacznie płakać albo będzie chciał jeść, no ale co robić, najwyżej wejdę później i kogoś przed sobą puszczę ![]() to czas się za laktator brać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę w końcu mate wybrać jakąś, bo w przypadku Nadii lepiej się sprawdzi niż karuzelka.
![]() |
#3000 |
Zakorzenienie
|
Moja mała dziś kończy 6 tygodni
![]() Cały dzień dzisiaj nie spała i choć kąpiel była o 19:30 to nadal nie śpi ![]() Nie wiem o co chodzi. Wiecie, że ja jeszcze nie kąpałam małej ![]() Cały czas robi to tż, a jak on nie może to moja mama ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.