mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 16:21   #2311
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie
Goldika wróciłaś w końcu
Wiem że jest ci ciężko, ale zawsze masz nas a my potrafimy słuchać

Dziewczyny jestem przerażona w pracy zaczął mnie boleć brzuch jak na okres ale nie mam plamień ani nic. Jejuś kiedy ta sobota

Kkasikk rozumiem cię doskonale bo ja po dwóch poronieniach też nie mogłam patrzeć na ciężarne i małe dzieci i kobiety w ciąży
jestem stęskniłam się wszędzie dobrze ale tutaj z Wami najlepiej w kwestii wszelkich ciążowych i nie tylko tematów.
może córcia rozciąga dalej macicę? Ja też miewam takie bóle.
W ogóle nie wiem czy Wam mówiłam, ale Tż wpadł na myśl, że powodem bólu brzucha jest dzidzia. Bo według niego siedzi sobie tam sama, nudzi się... więc łapie flaczki mamy i robi z nich pieski takie jak klauni z tych długich balonów

Ja już jestem po obiadku. Pomidorową z ryżem sobie zjadłam teraz wypadałoby poleniuchować troszkę.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:22   #2312
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Bedzie dobrze napewno, połóż sie i spróbuj poczuć ruchy najlepiej ponoc zjeśc cos słodkiego i położyć sie na lewy bok i powinno cos ruszyć cię
tak zrobiłam i teraz leżę i czekam
Goldika od poniedziałku miałam kłucie w pachwinach własnie od razu pomyślałam że mała ma za mało miejsca i się rozciąga dalej wszystko ale tego bólu się boję, że jak pójdę do łazienki to zobaczę krew
pogratuluj tż pomysłowości super wymyślił
Ja czekam na obiad tż robi ziemniaki z jajkami sadzonymi z papryką

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-04 o 16:29
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:24   #2313
muffinka90
Zakorzenienie

Goldika bardzo ci wspolczuje takiej sytuacji, najgorsze to jak ktos nie pozwala przez swoje zachowanie cieszyc sie ciaza i sprawia niepotrzebne problemy. Zycze ci duzo cierpliwosci i zeby sytuacja sie polepszyla jak najszybciej. I ucaluj ode mnie swojego TZ-ta: taki facet to skarb

Darusiaaaa bole glowy to malo powiedziane, to napier....nie jakies za przeproszeniem, i to prawie codzienne ale to te moje glupie cisnienie... wczoraj przebilam sama siebie : 94/56 niedlugo hibernowac zaczne

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Mnie niestety te z ostatnio coraz częściej bolą plecy, ostatnio nawet mi coś w nich strzyka jak za szybko wstane
Te strzykanie tez mi sie zdarza, kilka dni temu cos mi przeskoczylo przy wchodzeniu po schodach i nie moglam sie wyprostowac

Aniu jak jestem zmeczona albo mam zajecia do pozna, tez pobolewa mnie brzuch, przechodzi jak poleze, ale mysle ze dostane jakas no-spe na nastepnej wizycie, troche mnie to martwi...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 16:42   #2314
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
jestem stęskniłam się wszędzie dobrze ale tutaj z Wami najlepiej w kwestii wszelkich ciążowych i nie tylko tematów.
W ogóle nie wiem czy Wam mówiłam, ale Tż wpadł na myśl, że powodem bólu brzucha jest dzidzia. Bo według niego siedzi sobie tam sama, nudzi się... więc łapie flaczki mamy i robi z nich pieski takie jak klauni z tych długich balonów

Ja już jestem po obiadku. Pomidorową z ryżem sobie zjadłam teraz wypadałoby poleniuchować troszkę.
Goldika no tymi balonami to mnie powaliłaś

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:11   #2315
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
tak zrobiłam i teraz leżę i czekam
Goldika od poniedziałku miałam kłucie w pachwinach własnie od razu pomyślałam że mała ma za mało miejsca i się rozciąga dalej wszystko ale tego bólu się boję, że jak pójdę do łazienki to zobaczę krew
pogratuluj tż pomysłowości super wymyślił
Ja czekam na obiad tż robi ziemniaki z jajkami sadzonymi z papryką

Powiedz jak pomoże albo i nie :/

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:15   #2316
ela3010
Zadomowienie

Hej mamusie!!!

Nadrobiłam was dzisiaj, jestem po pracy.

Goldisiu masz straszne przejścia z mamą,ona Ci zazdrości chyba że masz tżta i wam się układa i ogólnie super wam razem a ona bidula i ciągle absorbuje Ciebie sobą i wymyśla niestworzone rzeczy. Nie wiem czy zdaje sobie sprawę z tego jak Cię rani, miałam podobnie ze swoją mamą kiedyś, psychika mi siadała dosłownie, przeryczałam masę czasu, wreszcie się unormowało. Mam nadzieję że macie jakąs większą przestrzeń mieszkania i nie wpadacie na siebie. I taka moja złota rada dla Ciebie, musicie się wybudować i wyprowadzić a wtedy ułoży się na pewno, u nas tak było, a dziecko to wogle nas scaliło tak rodzinnie że teraz moja mama jest moją najlepszą przyjaciółką, ale na to potrzeba czasu. Trzymam kciuki!

Darusia Ty pisałaś o imieniu Miłosz, to moje ukochane na chłopca, na dziewczynkę jeszcze konkretnego nie mamy, Kinga chodzi nam po głowie

Któraś z dziewczyn podała imiona do wyboru, ja obstawiam Dawida i Ksawerego, śliczne.

Aniu kochana brzuch tak czasem boli, mnie pod koniec pracy to aż muli i ciągnie ale przekonałam się że wystarczy poleżeć i mija. Nie zamartwiaj się, bo wiem jak człowiek potrafi się nakręcać. Głowka w górę

Ja mam wizytę w poniedziałek 9 maja, usg pomiarowe itp. Nie mogę się doczekać już!!!!
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:21   #2317
muffinka90
Zakorzenienie

Mamuski macie moze ochote na ciekawy artykul o imionach?
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_wy...ul&cmn_id=1953

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-04 o 17:22
Stary 2011-05-04, 17:29   #2318
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!!!

Nadrobiłam was dzisiaj, jestem po pracy.

Goldisiu masz straszne przejścia z mamą,ona Ci zazdrości chyba że masz tżta i wam się układa i ogólnie super wam razem a ona bidula i ciągle absorbuje Ciebie sobą i wymyśla niestworzone rzeczy. Nie wiem czy zdaje sobie sprawę z tego jak Cię rani, miałam podobnie ze swoją mamą kiedyś, psychika mi siadała dosłownie, przeryczałam masę czasu, wreszcie się unormowało. Mam nadzieję że macie jakąs większą przestrzeń mieszkania i nie wpadacie na siebie. I taka moja złota rada dla Ciebie, musicie się wybudować i wyprowadzić a wtedy ułoży się na pewno, u nas tak było, a dziecko to wogle nas scaliło tak rodzinnie że teraz moja mama jest moją najlepszą przyjaciółką, ale na to potrzeba czasu. Trzymam kciuki!

Darusia Ty pisałaś o imieniu Miłosz, to moje ukochane na chłopca, na dziewczynkę jeszcze konkretnego nie mamy, Kinga chodzi nam po głowie

Któraś z dziewczyn podała imiona do wyboru, ja obstawiam Dawida i Ksawerego, śliczne.

Aniu kochana brzuch tak czasem boli, mnie pod koniec pracy to aż muli i ciągnie ale przekonałam się że wystarczy poleżeć i mija. Nie zamartwiaj się, bo wiem jak człowiek potrafi się nakręcać. Głowka w górę

Ja mam wizytę w poniedziałek 9 maja, usg pomiarowe itp. Nie mogę się doczekać już!!!!
Jak nas dużo na 9 maja do lekarza
Na którą masz ???
Ja mam na 13,15

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mamuski macie moze ochote na ciekawy artykul o imionach?
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_wy...ul&cmn_id=1953

Jasnże chętnie bym coś poczytała bo się pomału zaczynam nudzić
Nie mogę wejsć w tego linka co podałaś

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 17:34   #2319
muffinka90
Zakorzenienie

Myszeczko mi sie otwiera

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-04, 17:36   #2320
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Myszeczko mi sie otwiera

buuu a mi nie i wyskakuje że nie odnaleziono serwera

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 17:41   #2321
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
witaminkaccc my do siebie niedaleko mamy:P

zdecydowanie rzut beretem

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Babcie to oleje, dam rade. ale z matka mieszkam niestety. i jeszze mnie wkurzyla tekstem: przemysl swoje zachowanie, jak dorosniesz to wtedy mozesz mnie przeprosic noz kuzwa zarty jakies.
ja mam dorosnac?! odkad zaczelo sie psuc miedzy nia a ojcem to na mnie spadly wszystkie domowe obowiazki dbalam zeby jadla, grozila samobojstwem to w nocy sprawdzalam czy jeszcze dycha jak uciekala z domu to oczywiscie ja musialam jej szukac... i to ja mam dorosnac?! wczoraj wylam ze wscieklosci.
A jak u babcia zaczelismy mowic, ze chcemy dom budowac za 3lata w rodzinnym miescie to babcia od razu zakonczyla temat, ze nie ma takiej opcji zebysmy sie wyprowadzili od mamy. musimy z nia mieszkac bo ona jej powiedziala, ze jej smutno bez nas. I mam robic jak ona chce bo mnie urodzila i wychowala. Czyli teraz do usranej smierci mam byc jej sluzaca? A odkad jestem z Tż to juz ma nas dwoje. Bo jego wykorzystuje tak samo jak mnie.

Dobra bo ja znowu marudze ale nikomu innemu niz Wam nie moge powiedziec tego...

goldika łąHcze sie w bólu... o tyle ze moj plus tej syt to matka TŻta i łatwiej ja olac.... wspolczuje Ci decyzji/sytuacji w jakiej jestes.... ciezko zdecydowac w takiej syt. wyprowadzke....z 2iej str, jak nikogo nie znajdzie to poki zyje bedziesz tak miala....
nie jestem z tych co radza, wiec ....glowa do gory, jestesmy z Toba

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 17:54   #2322
muffinka90
Zakorzenienie

Myszeczko to moze okrezna droga? wejdz na babyonline.pl i w zakladce ciaza i porod->przed porodem poszukaj

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-04, 17:56   #2323
Ona231
Zadomowienie

To i ja się melduję

goldika ciężko coś doradzić, ale może faktycznie to się zmieni trochę jak pojawi się wnuk albo wnuczka, szkoda tylko Twoich nerwów. A jak się nic nie zmieni to lepiej dla Was zacząć się budować, bo taka sytuacja też się na maluchu odbiję. Rozumiem, że o rodziców trzeba dbać, ale nie możecie być jej służbą. Mam tylko nadzieję, że to się jakoś wyjaśni.
A tłumaczenie TŻ boskie

Princesska mnie się Dawid podoba najbardziej, ale wiadomo, że to Wasz wybór

Messuah trudno zrozumieć kogoś kto nie musiał walczyć o ciąże. Ja starałam się długo i też bywałam wredna, wydawało mi się, że cały świat jest przeciwko mnie. Naprawdę jest wtedy ciężko jak ktoś jest w ciąży i będzie miał skarb, o który Ty walczysz ileś tam lat. Nie oceniaj jej tak surowo, może spróbuj z nią porozmawiać. Łatwo jest kogoś przekreślić, trudniej poznać jego sytuację i to co czuję. A co do znajomych ciężko się odnaleźć bo ciągle są pytania a kiedy, a u Was itp? A nie każdy chce o tych sprawach rozmawiać.

muffinka90 to może mała kawa na to niskie ciśnienie Ci pomoże, a ja myślałam, że mam niskie, ale palmę pierwszeństwa chętnie oddam
Stary 2011-05-04, 18:31   #2324
kropeczka27
Raczkowanie

Dziewczyny błagam pomóżcie bo zaraz oszaleje!
Odebrałam dziś wynik na toksoplazmoze, powtórzyłam tylo klasę IGM,jak robiłam pierwsze badanie to IGG i IGM było ujemne a dzisiejszy wynik IGM to 0.214C0I (ujemny <0,8 C0I, dodatni >1,o COI). Pani w laboratorium powiedziała, że ten wynik jest DODATNI!!!!
Jak dla mnie,na chłopski rozum,patrząc na te normy z laboratorium to on jest ujemny,ale może czegoś nie wiem??????????
Błagam pomóżcie!!!!
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 18:33   #2325
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Powiedz jak pomoże albo i nie :/
myszeczka chyba to było przemęczenie bo jak leżę to mi nic nie jest tylko nieraz coś zaboli a co do ruchów to mała jakaś niemrawa dwa czy trzy razy tylko ją poczułam jak tak leżałam jak ja bym chciała poczuć jej kopniaki
Stary 2011-05-04, 18:39   #2326
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś wynik na toksoplazmoze, powtórzyłam tylo klasę IGM,jak robiłam pierwsze badanie to IGG i IGM było ujemne a dzisiejszy wynik IGM to 0.214C0I (ujemny <0,8 C0I, dodatni >1,o COI). Pani w laboratorium powiedziała, że ten wynik jest DODATNI!!!!
Jak dla mnie,na chłopski rozum,patrząc na te normy z laboratorium to on jest ujemny,ale może czegoś nie wiem??????????
Błagam pomóżcie!!!!

Aż poszłam swoje normy sprawdzić, ale dla mnie też to wynik ujemny. Spokojnie nie denerwuj się, sprawdź tylko jeszcze raz czy dobrze odczytujesz zakres.
Wiem łatwo powiedzieć, ale jak się denerwujesz to może zadzwoń do lekarza
Stary 2011-05-04, 18:56   #2327
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Błagam pomóżcie!!!!

kropeczka ja tez jutro ide skonsultowac wyniki toxo....

z tego co juz wiem, oba ujemne wyniki to nie najlepsze wyniki, ale nie chce Cie straszyc.... ja mam za wysokie IgG (lub IgM nie pamietam :P --- ponad 300), wiec ponowne powtorzenie jest mozliwe dopiero po 3 tyg :/

wynik 0,2 jest wynikiem ujemnym..... na kazdy rozum wszytsko tak wskazuje wiec o ten wynik sie nie martw

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-05-04 o 18:57
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:10   #2328
goldika
Zakorzenienie

kropeczko Twój wynik jest ujemny! nie masz czym się martwić

Dziękuję Wam wszystkim za rady i ciepłe słowa bardzo to dla mnie ważne bo momentami jest mi ciężko. Co do budowy to jeszcze jedna kwestia... Mama obiecała nam oddać swoją działkę którą ma od lat w spadku po swoim dziadku. Więc jeszcze trzeba się z nią dogadać, żeby przepisała ją na mnie. Bo nie wyobrażamy sobie budowy na JEJ działce. Kto wie co jej odbije. Budowa najwcześniej za 2lata może ruszyć. Na szczęście domek tanio nas wyniesie bo Tż i jego tata i wujek sami stawiali niejeden dom w Niemczech

Odnośnie wizyt 9 maja, to ja mam na 16,30
Stary 2011-05-04, 19:15   #2329
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
co do imion to zastanawiam się nas Sarą albo Dariuszem
Mój Tż ma na imię Dariusz kocham do Niego mówić - Daruuuuś

Cytat:
Ruchy można czuć już od 16 tygodnia, ale to zalezy od kobiety.
mam nadzieje,że ja poczuję szybko jestem szczupła, więc pewnie maleństwo będzie się rozpychać

Cytat:
Jak tam Wam majówki minęła? nam świetnie spokój, przyjaciele, znajomi...
Mój kuzyn kupił sobie boe dusiciela i przez godzinę się z nim "bawiłam". Chodził sobie po mnie, zaciskał mi się wokół rąk. Genialne zwierze. Ma dopiero 80cm, a już na ich psa poluje :/ więc jak dla mnie to raczej nie nadaje się na rodzinnego pieszczocha taki wąż.
Majówka minęła u rodziny Tża czyli grillowanie,pogaduchy bardzo fajnie było. Myślałam,że odpocznę, ale ból głowy sprawił,że spałam pół dnia... ehh
Oj ja takiego węża bym nie dotknęła!

Cytat:
Nareszcie udało mi sie kupić truskawki pyszne, ale dużo sie nie da zjeść bo zaraz mnie brzuch rozbolał
truskawki czekam aż pojawią się na działce! truskawki ze śmietaną i cukrem

Cytat:
W ogóle nie wiem czy Wam mówiłam, ale Tż wpadł na myśl, że powodem bólu brzucha jest dzidzia. Bo według niego siedzi sobie tam sama, nudzi się... więc łapie flaczki mamy i robi z nich pieski takie jak klauni z tych długich balonów .
Ja też czuję jak wszystko się rozciąga ale przynajmniej wiem,że wszystko idzie zgodnie z planem hehe
haha opowieść o balonach - bezcenna

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-05-04 o 19:16
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:19   #2330
goldika
Zakorzenienie

truskawki ze śmietaną i cukrem kurde ale mi smaka narobiłaś. A gdzie ja teraz truskawki znajdę... najlepsze są nasze krajowe. Ehhh teraz do nocy będę o nich myśleć
Stary 2011-05-04, 19:20   #2331
kropeczka27
Raczkowanie

Dziękuje Wam dziewczynki kochane,też tak myślę że ten wynik jest ujemny,może ta pani z laboratorium się nie zna...zadzwonię jeszcze do gina, tak dla świętego spokoju, ale już się trochę uspokoiłam
Reszta wyników wyszłam ok
Tylko ma grupę krwi O Rh- a mój tż dodatnie Rh, czyli mamy konflikt..ale to chyba nic groźnego
Buziaki dziewuszki
Stary 2011-05-04, 19:23   #2332
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnesuk Pokaż wiadomość
Mój Tż ma na imię Dariusz kocham do Niego mówić - Daruuuuś

mam nadzieje,że ja poczuję szybko jestem szczupła, więc pewnie maleństwo będzie się rozpychać

Majówka minęła u rodziny Tża czyli grillowanie,pogaduchy bardzo fajnie było. Myślałam,że odpocznę, ale ból głowy sprawił,że spałam pół dnia... ehh
Oj ja takiego węża bym nie dotknęła!

truskawki czekam aż pojawią się na działce! truskawki ze śmietaną i cukrem

Ja też czuję jak wszystko się rozciąga ale przynajmniej wiem,że wszystko idzie zgodnie z planem hehe
haha opowieść o balonach - bezcenna

To nie zależy od chudzielca że juz tak napisze, tylko od maleństwa :P

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 19:24   #2333
agnesuk
Wtajemniczenie

Goldika - noooo! też bym chętnie zjadła i to teraz!natychmiast!

Kropeczka - ja się wynikami nie przejmowałam, bo i tak nie wiedziałam o co tam chodzi poczekałam z wizytą u lekarza i wszystkiego się dowiedziałam
Nie potrzebnie się martwisz

Myszeczka - wiem, wiem,że od maleństwa, ale śmieje się,że jak jestem szczupła to malenstwo będzie bardziej się rozpychać haha muszę się czymś pocieszyć

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-05-04 o 19:25
Stary 2011-05-04, 19:26   #2334
kropeczka27
Raczkowanie

Mniam truskawki,pychotka!
Z cukrem i śmietanką zmiksowane...ale mi narobiłyście ochoty
Tak ogólie to wrócił mi apetyt...przez ostatnie tygodnie prawie na nic nie miałam ochoty i mało jadłam ale powoli wszystko wraca do normy...
Stary 2011-05-04, 19:28   #2335
agnesuk
Wtajemniczenie

wiecie co bym jeszcze zjadła? winogrona

ależ mi się zachciało sałatki owocowej!

Stary 2011-05-04, 19:30   #2336
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja dzis specjalnie do miasta pojechałam kupic a były tylko w jednym miejscu i u jednej osoby i w miare juz tanie bo po 12 zł

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 19:30   #2337
goldika
Zakorzenienie

kropeczko Rh- i Rh+ ma znaczenie dopiero przy drugim dziecku mam taką samą sytuację jak Ty.

Tż chyba mi czyta w myślach bo właśnie robi koktajl z mrożonych truskawek!

Kurde ja byłam prawie chudzielec jak byłam na diecie Dukana ale jak zaciążyłam to musiałam przerwać stabilizację i przez nagły powrót do normalnego jedzenia kilogramy zaczęły mi szybciej wracać.
Stary 2011-05-04, 19:31   #2338
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Mniam truskawki,pychotka!
Z cukrem i śmietanką zmiksowane...ale mi narobiłyście ochoty
Tak ogólie to wrócił mi apetyt...przez ostatnie tygodnie prawie na nic nie miałam ochoty i mało jadłam ale powoli wszystko wraca do normy...
ja właśnie zjadłam truskawki bez dodatków były pyszne
kurczę truskawki bym jadła non stop
Stary 2011-05-04, 19:42   #2339
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
kropeczko Rh- i Rh+ ma znaczenie dopiero przy drugim dziecku mam taką samą sytuację jak Ty.

Tż chyba mi czyta w myślach bo właśnie robi koktajl z mrożonych truskawek!

Kurde ja byłam prawie chudzielec jak byłam na diecie Dukana ale jak zaciążyłam to musiałam przerwać stabilizację i przez nagły powrót do normalnego jedzenia kilogramy zaczęły mi szybciej wracać.

Ja to słyszałam że jeśli sie ma konflikt to z drugim dzieckiem trzeba odczekać 5 lat, ale niewiem jak to jest naprawde.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 19:45   #2340
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to słyszałam że jeśli sie ma konflikt to z drugim dzieckiem trzeba odczekać 5 lat, ale niewiem jak to jest naprawde.
to bzdura chyba jakaś z tymi 5latami
chodzi o to, żeby zaraz po porodzie matka dostała jakiś tam zastrzyk i wtedy kolejne dziecko będzie już bezpieczne. Bo podczas porodu często dochodzi do wymieszania krwi dziecka i matki i wtedy organizm matki atakuje tą krew Rh+. Nie wiem czy dobrze to napisałam i nie wiem dokładnie o co chodzi ale nigdy nie słyszałam, że trzeba ileś lat odczekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości