mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 19:54   #2341
ela3010
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Myszeczko ja mam na 16ta wizytę. Ależ ten poniedziałek zaoowocuje w ciekawostki z naszych wizyt i usg. Oby każda z nas usłyszała dobre wieści, ale przecież nie może być inaczej, prawda?

Dziewczyny narobilyście mi smaka na te truskawki ze śmietaną że umieram z chęci zjedzenia ich

A ja robię eksperymenty z białym serem, tż nakroił mi cebulki, szczypioru, ja dałam musztardę, jajko i twarożek gotowy.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 19:56   #2342
lina84
Rozeznanie

Witam dziewczynki, przyłanczam się do wątki -będe mamusią listopadową.
widziałam że piszecie o truskawkach mniam
A ja właśnie ścignełam męża po jakieś owoce nawet z puszki-bo jak nie zjem to zwariuje .
pozdrawiam
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:06   #2343
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
A ja właśnie ścignełam męża po jakieś owoce nawet z puszki-bo jak nie zjem to zwariuje .
pozdrawiam
Witaj w naszym gronie
Stary 2011-05-04, 20:13   #2344
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
pozdrawiam

witaj

zapraszamy, zapraszamy i gratulujemy

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:27   #2345
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam dziewczynki kochane,też tak myślę że ten wynik jest ujemny,może ta pani z laboratorium się nie zna...zadzwonię jeszcze do gina, tak dla świętego spokoju, ale już się trochę uspokoiłam
Reszta wyników wyszłam ok
Tylko ma grupę krwi O Rh- a mój tż dodatnie Rh, czyli mamy konflikt..ale to chyba nic groźnego
Buziaki dziewuszki
Kropeczko ja tez mam 0 Rh-, po prostu dostaniemy zastrzyk krotko przed lub po porodzie i juz

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:39   #2346
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Myszeczko ja mam na 16ta wizytę. Ależ ten poniedziałek zaoowocuje w ciekawostki z naszych wizyt i usg. Oby każda z nas usłyszała dobre wieści, ale przecież nie może być inaczej, prawda?

Dziewczyny narobilyście mi smaka na te truskawki ze śmietaną że umieram z chęci zjedzenia ich

A ja robię eksperymenty z białym serem, tż nakroił mi cebulki, szczypioru, ja dałam musztardę, jajko i twarożek gotowy.

Oczywiście ze prawda

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
to bzdura chyba jakaś z tymi 5latami
chodzi o to, żeby zaraz po porodzie matka dostała jakiś tam zastrzyk i wtedy kolejne dziecko będzie już bezpieczne. Bo podczas porodu często dochodzi do wymieszania krwi dziecka i matki i wtedy organizm matki atakuje tą krew Rh+. Nie wiem czy dobrze to napisałam i nie wiem dokładnie o co chodzi ale nigdy nie słyszałam, że trzeba ileś lat odczekać

Ja pisze to co słyszałam, a słyszałąm od koleżanki która ma konflikt z mężem i mają odczekac te 5 lat. A z tym zastrzykiem też prawda.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:43   #2347
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
Dziękuje Wam dziewczynki kochane,też tak myślę że ten wynik jest ujemny,może ta pani z laboratorium się nie zna...zadzwonię jeszcze do gina, tak dla świętego spokoju, ale już się trochę uspokoiłam
Reszta wyników wyszłam ok
Tylko ma grupę krwi O Rh- a mój tż dodatnie Rh, czyli mamy konflikt..ale to chyba nic groźnego
Buziaki dziewuszki
Jest to Twoje pierwsze dziecko?W 28 tygodniu i zaraz po porodzie musisz dostac zastrzyk z przeciwcialami.Dla pierwszej ciazy nie jest to grozne,od drugiej sie zaczyna...Ale ponoc zastrzyki pomagaja w 100%,zeby wszystko bylo ok.My tez niestety mamy konflikt
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 21:03   #2348
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ale mi głowa pęka

Ja mam wizytę 9 maja o 9.20. Modlę się żeby było wszystko dobrze i każdej z Was też tego życzę.

Zmykam się położyć. Miłego wieczoru
Stary 2011-05-04, 21:12   #2349
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ale mi głowa pęka

Ja mam wizytę 9 maja o 9.20. Modlę się żeby było wszystko dobrze i każdej z Was też tego życzę.

Zmykam się położyć. Miłego wieczoru

Gosiaczek ty jestes tydzien za mną w tygodniach
Ja tez wszystkim nam życzę samych dobrych wiesci
Ja mam ostatnio skurcze rąk i łydek, pewnie mi żelazo spada ( dzis byłam na badaniach to sie wyjaśni)
Dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 21:21   #2350
princessskaa
Wtajemniczenie

Talking Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

hej Mamuśki
Zakochałam się bez pamięci..po ostatnim usg Moje Maleństwo porusza się, kołysze, pływa sobie jak rybeczka. Dzidzia była taka słodka, że pół dnia przeżywałam jej widok
Nie myślałam, że w 12 tygodniu będzie tak super podczas usg
Teraz lekarka zaleciła usg po ok półtora/dwóch miesiącach, a ja już nie mogę się doczekać, aż znowu je zobaczę Pewnie nie wytrzymam i za miesiąc postaram się zrobić usg. I marzy mi się filmik. Tylko muszę zapytać cz jest taka możliwość, czy będę musiała iść od luxedu i słono zapłacić.. Ale jak moja sytuacja finansowa pozwoli to napewno pójdę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 21:26   #2351
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczynki mykam lulu

Dobranoc

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-04, 21:29   #2352
kropeczka27
Raczkowanie

Tak, tomojepierwsze dziecko Też coś słyszałam,że trzeba podać jakiś zastrzyk i będzie ok
Ja mam wizytyę i usg 16 maja,trzymam kciuki za Wasze wizyty,oby wszystko było dobrze
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:07   #2353
lina84
Rozeznanie

3-mam kciuki za wszystkie mamusie
ja jestem wtrakcje walki z bakteriami w moczu.
Ale wymioty przechodzą także chęć do życia wraca .buźka
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:28   #2354
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
To i ja się melduję

goldika ciężko coś doradzić, ale może faktycznie to się zmieni trochę jak pojawi się wnuk albo wnuczka, szkoda tylko Twoich nerwów. A jak się nic nie zmieni to lepiej dla Was zacząć się budować, bo taka sytuacja też się na maluchu odbiję. Rozumiem, że o rodziców trzeba dbać, ale nie możecie być jej służbą. Mam tylko nadzieję, że to się jakoś wyjaśni.
A tłumaczenie TŻ boskie

Princesska mnie się Dawid podoba najbardziej, ale wiadomo, że to Wasz wybór

Messuah trudno zrozumieć kogoś kto nie musiał walczyć o ciąże. Ja starałam się długo i też bywałam wredna, wydawało mi się, że cały świat jest przeciwko mnie. Naprawdę jest wtedy ciężko jak ktoś jest w ciąży i będzie miał skarb, o który Ty walczysz ileś tam lat. Nie oceniaj jej tak surowo, może spróbuj z nią porozmawiać. Łatwo jest kogoś przekreślić, trudniej poznać jego sytuację i to co czuję. A co do znajomych ciężko się odnaleźć bo ciągle są pytania a kiedy, a u Was itp? A nie każdy chce o tych sprawach rozmawiać.

muffinka90 to może mała kawa na to niskie ciśnienie Ci pomoże, a ja myślałam, że mam niskie, ale palmę pierwszeństwa chętnie oddam
Wiesz ja jej nie skreślam nawet tak nie myslę, chciałabym się zaprzyjaznic i miec w rodzinie przyjaciolke, z tego co wiem to ona czekalam z dzieckiem do 40 bo kariera a potem nie wyszlo w pewnym sensie ja rozumiem z takiego wzgledu ze ja tez od razu nie zaszlam w ciaze i nawet juz mialam takie mysli ze moze nigdy dziecka miec nie bede, tutaj jest kwestia tylko taka ze skloca ze soba cala rodzine, staram sie ją zrozumiec....
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:29   #2355
Paula__22
Raczkowanie

Ja również mam ciąże z konfliktem w pierwszej ciąży nie otrzymałam przeciwciał anty D, ponieważ nie było takiej konieczności wykonywałam tylko 5 razy odczyn Coombsa (na obecność przeciwciał). Po porodzie pobrali krew z pępowiny i okazało się że Mati jest Rh-, więc też nie otrzymałam zastrzyku. Teraz też już robiłam odczyn Coombsa i jest ok. Jeżeli coś niepokoi lekarza to zastrzyk z przeciwciał otrzymuje sie w 28 tygodniu ciaży.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 22:58   #2356
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
to bzdura chyba jakaś z tymi 5latami
chodzi o to, żeby zaraz po porodzie matka dostała jakiś tam zastrzyk i wtedy kolejne dziecko będzie już bezpieczne. Bo podczas porodu często dochodzi do wymieszania krwi dziecka i matki i wtedy organizm matki atakuje tą krew Rh+. Nie wiem czy dobrze to napisałam i nie wiem dokładnie o co chodzi ale nigdy nie słyszałam, że trzeba ileś lat odczekać
Dokładnie o to mieszanie krwi chodzi... tyle, że z tych całych szczepionek zrezygnowali- podobno, psiapsióła "konfliktowa" rodziła niedawno i lekarz tak mówił, że teraz ich nie robią.

Co do truskawek... mniam! Ja to w ogóle na owoce się zrobiłam. Pomarańcze, jabłka, winogrona...

Oooo, doczytałam że Paula wyjaśniła Bo ja nie wiem kiedy dają, kiedy nie ten zastrzyk, tylko coś ten lekarz nie był chętny do dawania.

Goldika- przytulam mocno, a propo maminych kłopotów. Idźcie swoją drogą, a pomału wszystko się ułoży... Trzeba w to wierzyć

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-04 o 23:03
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 23:01   #2357
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja mialam w 28 tygodniu ciazy,dzien po porodzie (maly ma RH+,jak jego tata) i po poronieniu.Teraz lekarka tez mnie uprzedzila,ze dostane.
Dobranoc kobietki,zycze samych przyjemnych snow
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 23:18   #2358
agnesuk
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do agnesuk

Cytat:
Tż chyba mi czyta w myślach bo właśnie robi koktajl z mrożonych truskawek!

Kurde ja byłam prawie chudzielec jak byłam na diecie Dukana ale jak zaciążyłam to musiałam przerwać stabilizację i przez nagły powrót do normalnego jedzenia kilogramy zaczęły mi szybciej wracać.
nie żartuj,że zrobił Ci taki koktajl?!?! dlaczego mój Tż na to nie wpadł? haha
pisałyśmy o owocach i jak poszłam do biedronki to kupiłam kiwi! uwielbiam smak kiwi!

Goldika - ja też się odchudzałam i jak podjęłam decyzje o dziecku, przerwałam i teraz Kg wracają Ale w ogóle o tym nie myślę, za każdym razem kiedy coś jem, to skupiam się na tym,żeby dziecko dostało jak najwięcej witaminek o! czasami myślę,że zwariowałam ale jestem tak zakochana w mojej ciąży,że aż ciężko mi to opisać

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
ja właśnie zjadłam truskawki bez dodatków były pyszne
kurczę truskawki bym jadła non stop
daaaaaaaaj mi!

Cytat:
pozdrawiam
witamy i gratulujemy

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ale mi głowa pęka

ostatnio mi głowa pękała... wzięłam apap, spałam pół dnia i dalej nic. w końcu zrobiłam sobie lekką kawę z mlekiem i przeszło.
na pewno wszystko będzie ok zobaczysz!

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
hej Mamuśki
Zakochałam się bez pamięci..po ostatnim usg Moje Maleństwo porusza się, kołysze, pływa sobie jak rybeczka. Dzidzia była taka słodka, że pół dnia przeżywałam jej widok
Nie myślałam, że w 12 tygodniu będzie tak super podczas usg
Teraz lekarka zaleciła usg po ok półtora/dwóch miesiącach, a ja już nie mogę się doczekać, aż znowu je zobaczę Pewnie nie wytrzymam i za miesiąc postaram się zrobić usg. I marzy mi się filmik. Tylko muszę zapytać cz jest taka możliwość, czy będę musiała iść od luxedu i słono zapłacić.. Ale jak moja sytuacja finansowa pozwoli to napewno pójdę
heh skąd ja to znam
Ja byłam na usg w 13 tyg. i bylam w szoku,że tak wszystko pięknie widać
Maleństwo się ruszało, machało rączkami nóżkami aaaaah
i miałam tak samo jak TY kiedy wyszłam od lekarza pół dnia gadałam ciągle o tym samym
ja na wizytę czekam 4tyg. a chętnie poszłabym nawet jutro, bo pragnę znowu zobaczyć tego małego skarba

Edytowane przez agnesuk
Czas edycji: 2011-05-04 o 23:20
agnesuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 02:24   #2359
dreamnes
Raczkowanie

a ja ide dzisiaj o 15 na usg az nie moge usnbac przez to hehe lubie jak sni mi sie moje dziecko az sie nie moge doczekac zeby byl dzien po porodzie

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:03   #2360
goldika
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim nikogo jeszcze nie ma od rana?
ja byłam oddać mocz na badanie, nawet szybko poszło, pół godz w kolejce, dostałam nr 13 w ogóle w życiu prześladują mnie 13nastki. Na szczęście zawsze pozytywne mam z nimi skojarzenia. Chociaż przesądna nie jestem to zaczynam lubić mój przewidywany termin porodu na 13listopada

Kupiłam sobie świeże bułeczki i szyneczkę z indyczka.
Dziewczyny jecie pasztety? Takie sklepowe w plastikowych pojemniczkach? Bo mam ochotę, a wyczytałam, że nie powinno się. Nie krzyczcie, że przesadzam ale teraz uważam na wszystko co jem, tak się przeraziłam toksoplazmozą, że wolałabym nie złapać już żadnego innego pasożyta

agnesuk mi też jakoś te wracające kilogramy nie przeszkadzają. Wiem, że jak urodzę to spokojnie je zrzucę bo jestem uparta i jak chcę to mogę a zdrowie dziecka jest najważniejsze więc nei wyobrażam sobie diety w ciąży. Chociaż niby Dukan jest dopuszczalny ale nie chce mi się w to wierzyć, przecież to dieta jednoskładnikowa O.o więc jak może być polecana w ciąży?!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:11   #2361
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
a ja ide dzisiaj o 15 na usg az nie moge usnbac przez to hehe lubie jak sni mi sie moje dziecko az sie nie moge doczekac zeby byl dzien po porodzie
Witam wszystkie mamuśki
Ja też mam dzisiaj wizytę, ale o 19:45, już sie nie mogę doczekać
Głowa mnie dzisiaj tak boli, że chyba nie wysiedzę w pracy , a poranne mdłości mam większe niż na początku ciąży
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:34   #2362
goldika
Zakorzenienie

Lina84 witam w gronie przyszłych mam

ona24 i dreamnes trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty

A odnośnie wszystkich wizyt 9maja to MUSZĄ być pozytywne! innych myśli w ogóle nie dopuszczam!
Stary 2011-05-05, 09:53   #2363
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny
Witam wszystkie nowe mamusie.
9 maj to będzie na pewno szczęśliwy dzień ... tak samo jak mam nadzieję 10 maj

Dziewczyny też macie takie straszne skurcze łydek. Masakra, w nocy mi spać nie dają. A dziś od rana to nawet chodzić nie mogę Nie wiem, może muszę więcej magnezu jeść

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:17   #2364
goldika
Zakorzenienie

mnie też nogi bolą i strzelają mi wszystkie kości. A to dopiero 13tydzień! Co będzie w 30 to strach się bać
Stary 2011-05-05, 10:29   #2365
domi7ks
Zakorzenienie

Witam

Ja tak samo mam wizyte 9 maja Bo jeszcze swojej dzidzi nie widziałam. Byłam tylko w przycodni raz, lekarz potwierdził ciąże, ale usg trwało chwilke i nic sie konkretnego nie dowiedziałam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:31   #2366
gosiaczekkk85
Raczkowanie

A ja nie mam skurczy, tylko mi "mdleją" stopy. Nie mogę mieć nic cięższego na nie położone np. stopy mężusia i w nocy to spać nie mogę przez nie, ciągle z boku na bok. Jak wezmę tabl. magnezu na noc to w miarę się wyśpię.
Coś czuję, że bez apapu się nie obędzie, bo głowa nadal mnie pobolewa, nie tak mocno jak wieczorem, ale czuję że się rozkręca.
A kawkę próbowałam wczoraj, wmusiłam w siebie filiżankę rozpuszczalnej i żadnych efektów.

Szczęśliwych dzisiejszych wizyt
Stary 2011-05-05, 10:40   #2367
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U nas może wkońcu będzie ciepło bo juz słoneczko mocno świeci, także jest nadzieja. Zamierzamy kupić córci trampoline , może któraś mama ma i może cos polecic ??? Chodzi nam o duża żeby dorośli też mogli poskakać

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-05, 11:57   #2368
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Mamusie jakie witaminy zazywacie ?

ja dostalam od lekarza ktory zajmuje sie suplementacja ciazy od kilkunastu lat, rano kwas foliowy i wit c plus zelazo, w poludnie wapn z magnezem i omege 3 oraz wieczorem omege 3 i lecytyne - na I trymestr
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:10   #2369
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Witam wszystkie nowe mamusie.
9 maj to będzie na pewno szczęśliwy dzień ... tak samo jak mam nadzieję 10 maj
Cytat:
Lina84 witam w gronie przyszłych mam

ona24 i dreamnes trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty

A odnośnie wszystkich wizyt 9maja to MUSZĄ być pozytywne! innych myśli w ogóle nie dopuszczam!
no chyba nie tylko dla tych dziewczyn które będą miały usg 9 maja trzeba trzymać kciuki,żeby wszystko było dobrze....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 12:15   #2370
goldika
Zakorzenienie

dygotka a czy ja życzę zdrowia tylko dziewczynom z wizytami 9maja? każdej życzę wszystkiego co najlepsze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości