Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-04, 20:47   #3811
kruczydło
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez kffiatusheq Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam dziś buciki Miały być inne, wysokie, na platformie, ale zobaczyłam te, przymierzyłam i się zakochałam. Są fenomenalnie wygodne i będzie mi się w nich świetnie tańczyć. Oczywiście zażyczyłam sobie od razu przymierzyć je razem z suknią i !!! pasują idealnie! W sukni widziałam się ostatni raz podczas zakupu i miło było sobie odświeżyć to niesamowite wrażenie, kiedy ma się ją na sobie No i co się okazało - musiałam przytyć ze 3 kg w ciągu ostatnich miesięcy, bo czułam, że jest ciut bardziej obcisła w klatce piersiowej hehe
Nie mogę się doczekać TEGO dnia!!
Też bym tak chciała
Bardzo ładne buciki

Cytat:
Napisane przez Bridella Pokaż wiadomość
Nie wiem czy udało mi się wkleić obrazek, jesli tak to taki właśnie miałam bukiet na żywo wyglądał jeszcze ładniej
Miałaś uroczy bukiecik, taki dziewczęcy
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 20:48   #3812
daisym
Przyczajenie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Dziewczyny kupiłam dziś buciki Miały być inne, wysokie, na platformie, ale zobaczyłam te, przymierzyłam i się zakochałam. Są fenomenalnie wygodne i będzie mi się w nich świetnie tańczyć. Oczywiście zażyczyłam sobie od razu przymierzyć je razem z suknią i !!! pasują idealnie! W sukni widziałam się ostatni raz podczas zakupu i miło było sobie odświeżyć to niesamowite wrażenie, kiedy ma się ją na sobie No i co się okazało - musiałam przytyć ze 3 kg w ciągu ostatnich miesięcy, bo czułam, że jest ciut bardziej obcisła w klatce piersiowej hehe

Dziękujemy za relacje Bridella - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!! ))

mogę wiedzieć gdzie kupiłaś te buciki? są naprawdę bardzo ładne Ja się wybieram w przyszłym tygodniu
daisym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-04, 21:11   #3813
Kicur
Raczkowanie

Wszystkim Już-Żonom wszystkiego najlepszego:r oza:

Bridella śliczny bukiecik

Długo mnie nie było, ale wszystko już nadrobiłam
My zamówiliśmy w końcu obrączki tak nam się z tym zeszło, że już się bałam, że nigdy tego nie zrobimy.. mamy odebrać pod koniec maja, więc jak dostanę, to wkleję zdjęcie
Z butami ciągle się waham, ale już wiem, że na pewno będę zamawiać na stronie Akces2. Tyle dobrych opinii- na pewno się nie zawiodę

Jutro idę za to mierzyć sukienki mam okres, więc pewnie nie będę się sobie w żadnej podobać, ale mama sobie obejrzy (sama już mierzyłam) i potem mogę iść do krawcowej

kruczydło zależy, w którą stronę chcesz przesunąć okres. Do tyłu (żeby był wcześniej) to się nie da (chyba że jakoś sporo wcześniej tabletkami anty), a jeśli chcesz, żeby był później, a dzieli Cię od niego więcej niż tydzień bodajże to powinno się udać dużymi dawkami progesteronu (3x dziennie chyba przez 5 dni)- jak skończysz brać to będzie okres mówili nam o tym na poradni k- Wam nie? buziak
Stary 2011-05-04, 21:57   #3814
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
10. oprawa muzyczna w kościele - genialny zaprzyjazniony kwartet, który na wyjście zagrał nam muzykę z Piratów z Karaibów;D
11. Dj - Dominik - rewelacyjnie prowadził zabawę, z klasą i umiarem
12. uffff już sama nie wiem co jeszcze napisać pytajcie jeśli jesteście ciekawe szczegółów
edit
13. nauki przedmałżeńskie na Staszica weekendowe
klask i: piękny bukiecik, taki dziewczęcy i delikatny pokaż chociaż suknie

Cytat:
Dziewczyny kupiłam dziś buciki Miały być inne, wysokie, na platformie, ale zobaczyłam te, przymierzyłam i się zakochałam. Są fenomenalnie wygodne i będzie mi się w nich świetnie tańczyć. Oczywiście zażyczyłam sobie od razu przymierzyć je razem z suknią i!!! pasują idealnie! W sukni widziałam się ostatni raz podczas zakupu i miło było sobie odświeżyć to niesamowite wrażenie, kiedy ma się ją na sobie No i co się okazało - musiałam przytyć ze 3 kg w ciągu ostatnich miesięcy, bo czułam, że jest ciut bardziej obcisła w klatce piersiowej hehe

Dziękujemy za relacje Bridella - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!! ))
fajne buciczki, gdzie kupilas? to ecru czy ivory?

Cytat:
Napisane przez Kicur Pokaż wiadomość
Wszystkim Już-Żonom wszystkiego najlepszego:r oza:

Bridella śliczny bukiecik

Długo mnie nie było, ale wszystko już nadrobiłam
My zamówiliśmy w końcu obrączki tak nam się z tym zeszło, że już się bałam, że nigdy tego nie zrobimy.. mamy odebrać pod koniec maja, więc jak dostanę, to wkleję zdjęcie
Z butami ciągle się waham, ale już wiem, że na pewno będę zamawiać na stronie Akces2. Tyle dobrych opinii- na pewno się nie zawiodę

Jutro idę za to mierzyć sukienki mam okres, więc pewnie nie będę się sobie w żadnej podobać, ale mama sobie obejrzy (sama już mierzyłam) i potem mogę iść do krawcowej

kruczydło zależy, w którą stronę chcesz przesunąć okres. Do tyłu (żeby był wcześniej) to się nie da (chyba że jakoś sporo wcześniej tabletkami anty), a jeśli chcesz, żeby był później, a dzieli Cię od niego więcej niż tydzień bodajże to powinno się udać dużymi dawkami progesteronu (3x dziennie chyba przez 5 dni)- jak skończysz brać to będzie okres mówili nam o tym na poradni k- Wam nie? buziak
Czesc Kicurekdawno Cię nie było! Jak u Ciebie z próbną? idziesz do "naszej" fryzjerki? ja juz bylam jakos w lutym, zrobila tak jak chciala, loki trzymaly sie bardzo bardzo dlugo, ale postanowilsmy je troche "ujarzmić" no i ona ciagle mysli o mojej fryzurze takze jestem zadowolona, tymbardziej, że na poprawiny też mnie uczesze i otworzy dla mnie salon. Oby sie nie zmienilo
Stary 2011-05-04, 22:41   #3815
Kicur
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Czesc Kicurekdawno Cię nie było! Jak u Ciebie z próbną? idziesz do "naszej" fryzjerki? ja juz bylam jakos w lutym, zrobila tak jak chciala, loki trzymaly sie bardzo bardzo dlugo, ale postanowilsmy je troche "ujarzmić" no i ona ciagle mysli o mojej fryzurze takze jestem zadowolona, tymbardziej, że na poprawiny też mnie uczesze i otworzy dla mnie salon. Oby sie nie zmienilo
na próbne czesanie idę bo czesała mnie jak miałam jeszcze dość krótkie włosy (loki wyszły pierwszorzędne i naprawdę trzymały się caaaaał noc) a teraz mam już dłuższe i dopiero będę mogła zobaczyć, jak moja wymarzona fryzurka będzie wyglądać a na makijaż próbny nie idę, bo będzie mnie malować przyjaciółka i próbny mam przynajmniej raz w tygodniu
Stary 2011-05-05, 07:04   #3816
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
(...) tymbardziej, że na poprawiny też mnie uczesze i otworzy dla mnie salon. Oby sie nie zmienilo
No właśnie, a jak planują fryzurę/makijaż te z Was, które mają poprawiny?? Przecież na drugie dzień to nic na głowie/twarzy nie zostanie... Czy każda z Was ma umówioną fryzjerkę/makijażystkę również w niedzielę?? Bo ja sobie tego jakoś nie wyobrażam

Bridella oraz moni_ka.g - wszystkiego naj naj na Nowej Drodze Życia
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 08:33   #3817
8mouse3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
No właśnie, a jak planują fryzurę/makijaż te z Was, które mają poprawiny?? Przecież na drugie dzień to nic na głowie/twarzy nie zostanie... Czy każda z Was ma umówioną fryzjerkę/makijażystkę również w niedzielę?? Bo ja sobie tego jakoś nie wyobrażam
Ja miałam poprawiny w domowym towarzystwie i na dworze, ale wiadomo, że chciałam wygladać ładnie. Fryzura mi sie trzymała cały dzień- miałam takie upięcie i tak usztywnione, że tylko parę wsuwek i była jak nowa. Makijaż robiłam sama Wszystko zależy od tego, jak będziesz miała upięte włosy- jak dość mocno to myśle, że tylko mała korekta rano i będzie super. Jak luźno upięte, to chyba będziesz musiała coś sama stworzyć.
Stary 2011-05-05, 09:08   #3818
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:

Iovaa mnie na pewno moja fryzjerka uczesze, albo otworzy salon albo przyjdzie do mnie do domu. A jesli chodzi o makijaz, to musze sie zapytac czy ta Pani maluje też w niedziele, jesli nie to pomaluje mnie moja starsza. Bo na pewno nie będe w tej samej fryzurze i makijazu, jakos sobie tego nie wyobrazam, bo pierwsze co robie po weselu to myje wlosy
Stary 2011-05-05, 09:23   #3819
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Ja rezygnuje z próbnego makijażu, mam się kiedyś tylko umówić na dłuższe spotkanie w celu omówienia czego oczekuje oraz aby makijażystka zapoznała się ze mną, zobaczyła skórę itp. Co innego próba fryzura, zwykle bywa niezadowolona z efektów (jak się czesałam na sylwestra czy wesela) więc wolę wiedzieć wcześniej co i jak.
Doszłam do wniosku, że i ja zrezygnuję z próbnego. Siostra i mama też mówią, że to bezsensu tym bardziej, że wiem czego tak naprawdę oczekuję.
Co do fryzury próbnej-z tego na pewno nie zrezygnuję. Wczoraj się właśnie umówiłam

Cytat:
Napisane przez daisym Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź, w piątek zbieramy się do księdza by wreszcie spisać ren protokół, jakby nie było to zostało nam niecałe 3 miesiące do ślubu. Co do przygotowań to idzie mi to z jakimś oporem ale suknia już zamówiona w lisa ferera, teraz muszę kupić buty w kolorze ivory na niewysokim obcasie, ale też nie za niskim, a z tym chyba tak łatwo nie będzie no i zamawiamy już w tym tygodniu zaproszenia i zaczniemy po naukach prosić bo wcześniej czasu brak.... Makijaż i fryzjera mam już zamówione, ubieranie sali, samochodu i kwiaty też. Co do alkoholu- mamy żubrówkę białą, a wina jeszcze nie ma. Ciasta i tort zamówiliśmy w restauracji, w której będzie przyjęcie Mam nadzieję, że z resztą w tym miesiącu się wyrobimy
A jaką wybrałaś suknię?
Butów poszukuję takich jak Ty-tzn. chodzi mi o obcas Dziś chyba pojadę do Pantofelka. Może coś wreszcie kupię...
Też mamy żubrówkę

Cytat:
Napisane przez majka277 Pokaż wiadomość
Też mam makijaż u Berty i śmiało mogę powiedzieć, że rezygnuję z próbnego słyszałam wiele dobrych komentarzy i opinii na temat Berty więc nie boję się
Super Upewniacie mnie, że podjęłam dobrą decyzję

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Też będę miała makijaż u Berty, z próbnego nie rezygnuję, bo nie mam jeszcze wizji swojego makijażu ślubnego, więc próbny jest po to żeby to sprawdzić. Ale jeśli ktoś już dokładnie wie, czego oczekuje to myślę że można go sobie darować
No właśnie, jak za bardzo nie wie się czego się chce to warto umówić się na próbny.

Cytat:
Napisane przez marioletka Pokaż wiadomość
Skoro jesteśmy w temacie nauk przedmałżeńskich, to powiedzcie proszę, czy są gdzieś w Lubelskim takie nauki superekspresowe - jednodniowe?

I o co chodzi z tą poradnią życia rodzinnego? To też jest obowiązkowe?

A może któraś wie, jak to się odbywa w naprawdę małych miejscowościach? Czy zdarza się, że księża "odpuszczają"? przyznam, że nie jestem zbyt chętna do uczestniczenia w tych naukach ...
Poradnia jest obowiązkowa.My idziemy w ten poniedziałek na pierwsze spotkanie,to opowiem Wam jak było

Cytat:
Bardzo ładne buciki

Cytat:
Nie wiem czy udało mi się wkleić obrazek, jesli tak to taki właśnie miałam bukiet na żywo wyglądał jeszcze ładniej
Bardzo ładny bukiecik

Cytat:
Napisane przez kruczydło Pokaż wiadomość
Mnie także będzie malowała p.Berta Stępkowska, i także bez próbnego. Wysłałam jej jakiś czas temu moje zdjęcie i fotki makijaży w moim guście, na tej podstawie coś wymyślimy (a właściwie p.Berta wymyśli, ale myślę, że będę zadowolona ).

Nie zrezygnuję za to z próbnej fryzury. Byłam już umówiona z jedną fryzjerką, i zrobiła mi fryzurę próbną=fryzurę na inny ślub w mojej rodzinie (chciałam ładnie wyglądać i od razu mieć z głowy próbną). I co? I więcej do tej pani nie pójdę, bo poskręcany baranek to nie są delikatne fale, o które prosiłam. (wciąż pamiętam tę scenę, gdy stoję z gotową fryzurą przed lustrem i patrzę z niesmakiem na siebie jako Gorgonę, a ona szczebiocze "naturalne fale, tak jak pani chciała" )
Teraz jestem umówiona u innej fryzjerki, na ślubną i koniecznie na próbną. Czy u was też liczą sobie za każdą tyle samo?
Świetny pomysł też wyślę p.Bercie swoje zdjęcie i zdjęcie makijaży które mi się podobają
Wyobraziłam sobie tą sytuację u fryzjerawiem, że Tobie nie było do śmiechu ale opisałaś to świetnie
Gorgona... Dobre

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:26   #3820
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Też bym tak chciała
Bardzo ładne buciki
Cytat:
Napisane przez daisym Pokaż wiadomość
mogę wiedzieć gdzie kupiłaś te buciki? są naprawdę bardzo ładne Ja się wybieram w przyszłym tygodniu
Cytat:
fajne buciczki, gdzie kupilas? to ecru czy ivory?
Dziękuję Kupiłam je w Demi - tam mam suknię i mogłam od razu zobaczyć jak wygląda całość Kolor to ecru - tak jest na pudełku i do sukni w tym kolorze pasują idealnie, ten sam kolor/odcień.

Co do próbnych fryzur i makijażu - ile wcześniej przed ślubem "wypróbowujecie" ?

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-05-05 o 09:29
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 09:43   #3821
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję Kupiłam je w Demi - tam mam suknię i mogłam od razu zobaczyć jak wygląda całość Kolor to ecru - tak jest na pudełku i do sukni w tym kolorze pasują idealnie, ten sam kolor/odcień.

Co do próbnych fryzur i makijażu - ile wcześniej przed ślubem "wypróbowujecie" ?
Ja na próbną fryzurę umówiłam się 20 maja, a 28 mam ślub. I tak się zastanawiam czy to nie za późno... oj tam, MA WYJŚĆ I KONIEC

Stary 2011-05-05, 10:11   #3822
Bridella
Raczkowanie

Ja nie robiłam ani próbnego makijażu ani próbnej fryzury malutkie zdjęcie mojej fryzury załączam, bardzo prosta ale świetnie się trzymała do samego rana białe kropki we włosach to ryż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (18,3 KB, 107 załadowań)
Bridella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 10:22   #3823
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Ja na próbną fryzurę umówiłam się 20 maja, a 28 mam ślub. I tak się zastanawiam czy to nie za późno... oj tam, MA WYJŚĆ I KONIEC
Jak już będziesz po próbnej to koniecznie napisz jak było, ja nadal mam dylematy związane z fryzjerem
W ten weekend czeka mnie ekspresowe rozdawanie zaproszeń i musimy wreszcie wybrać obrączki, może dziś uda mi się Tż wyciągnąć do apartu...
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 11:31   #3824
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Doszłam do wniosku, że i ja zrezygnuję z próbnego. Siostra i mama też mówią, że to bezsensu tym bardziej, że wiem czego tak naprawdę oczekuję.
Co do fryzury próbnej-z tego na pewno nie zrezygnuję. Wczoraj się właśnie umówiłam

A jaką wybrałaś suknię?
Butów poszukuję takich jak Ty-tzn. chodzi mi o obcas Dziś chyba pojadę do Pantofelka. Może coś wreszcie kupię...
Też mamy żubrówkę

Super Upewniacie mnie, że podjęłam dobrą decyzję

No właśnie, jak za bardzo nie wie się czego się chce to warto umówić się na próbny.

Poradnia jest obowiązkowa.My idziemy w ten poniedziałek na pierwsze spotkanie,to opowiem Wam jak było

Bardzo ładne buciki

Bardzo ładny bukiecik

Świetny pomysł też wyślę p.Bercie swoje zdjęcie i zdjęcie makijaży które mi się podobają
Wyobraziłam sobie tą sytuację u fryzjerawiem, że Tobie nie było do śmiechu ale opisałaś to świetnie
Gorgona... Dobre
ile placiliscie za zubrowke? i gdzie kupiliscie? my ciagle jeszcze: MAMY CZAS

Cytat:
Ja nie robiłam ani próbnego makijażu ani próbnej fryzury malutkie zdjęcie mojej fryzury załączam, bardzo prosta ale świetnie się trzymała do samego rana białe kropki we włosach to ryż
fajne
Stary 2011-05-05, 15:54   #3825
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Fajna fryzurka. Też chcę coś podobnego

Cytat:
Jak już będziesz po próbnej to koniecznie napisz jak było, ja nadal mam dylematy związane z fryzjerem
W ten weekend czeka mnie ekspresowe rozdawanie zaproszeń i musimy wreszcie wybrać obrączki, może dziś uda mi się Tż wyciągnąć do apartu...
Jasne, że dam znać. Może cyknę parę zdjęć, to wstawię
Dacie radę z zaproszeniami. My rodzinkę obskoczyliśmy w jeden weekendO obrączkach nic nie mów... my jeszcze nie kupiliśmyjak tak dalej pójdzie to dzień przed ślubem będziemy je lepić z modeliny i piec w piekarniku

Cytat:
ile placiliscie za zubrowke? i gdzie kupiliscie? my ciagle jeszcze: MAMY CZAS
Macie mnóstwo czasu Wódkę kupiliśmy w hurtowni alkoholi Mtc za16.90.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Miałam dziś kolejny koszmarek przedślubny. Śniło mi się, że pojechałam po odbiór sukni, przymierzam ją a ona sięga mi do kostek...
Dziewczyny dziś łaziłam po sklepach w poszukiwaniu butów i... I NIC NIE KUPIŁAM

Stary 2011-05-05, 16:34   #3826
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Fajna fryzurka. Też chcę coś podobnego

Jasne, że dam znać. Może cyknę parę zdjęć, to wstawię
Dacie radę z zaproszeniami. My rodzinkę obskoczyliśmy w jeden weekendO obrączkach nic nie mów... my jeszcze nie kupiliśmyjak tak dalej pójdzie to dzień przed ślubem będziemy je lepić z modeliny i piec w piekarniku

Macie mnóstwo czasu Wódkę kupiliśmy w hurtowni alkoholi Mtc za16.90.

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Miałam dziś kolejny koszmarek przedślubny. Śniło mi się, że pojechałam po odbiór sukni, przymierzam ją a ona sięga mi do kostek...
Dziewczyny dziś łaziłam po sklepach w poszukiwaniu butów i... I NIC NIE KUPIŁAM
z obraczkami to sie pospieszcie, bo sporo czasu sie czeka! A co do butow, to lacze sie w bolu, ja zamawiam na allegro, bo w lbn nigdy nic fajnego nie znajde
Stary 2011-05-05, 18:09   #3827
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika - przeczytałam relację, podziwiam Twoją zimną krew to rozdarcie na sukni... pisałaś, że nie było widoczne, ale ja pewnie do końca dnia myślałabym tylko o tym i chodziłabym zła jak osa, że nie jest idealnie
Z tego co pisałaś, to był piekny ślub i bardzo udane wesele. Super!
Jeśli o suknię chodzi to mimo, że nie była do samej ziemi, tylko tak 2cm nad ziemię to nie da się tak bawić/chodzić, żeby nie rozedrzeć nic. Nie znam PM, która nie rozdarła by choć minimalnie sukni.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie o usługodawcach ale fajnie by było, gdybyś chociaż skopiowała relację bądź dała nam linka. Nie wszystkie udzielamy się na wątku PM 2011, a jednak towarzyszyłyśmy Ci niejako w przygotowaniach i bardzo na Twoją relację czekałyśmy.
Już któreś z dziewczyn wstawiła tu linka do mojej relacji

Cytat:
Gratuluję i cieszę się, że wszystko się udało teraz czekamy na dłuższą relację i napisz jak spisali się usługodawcy
Twoją radę też zamierzam sobie wziąć do serca

Żaden Twój usługodawca nie pokrył się z moim, ale napisałaś, coś co mnie zainteresowało, a mianowicie że nie miałaś makijażu próbnego. Czy któraś z Was Dziewczynki też rezygnuje z próbnego?
Ja chyba tak właśnie zrobię. Myślę, że makijażystka z którą jestem umówiona (Berta Stępkowska) poradzi sobie i bez próbnego. Co o tym myślicie?
Nie miałam ani makijażu próbnego ani fryzury, nie miałam nawet na to okazji. Od początku roku nie mieliśmy żadnej większej imprezy w rodzinie ani nic, a robić próbne, które razem kosztowałyby pewnie ok 150zł tylko po to, żeby posiedzieć sobie tak w domu to bez sensu i szczerze mówiąc trochę szkoda mi było na to kasy. Nie wiedziałam jaki chcę makijaż, ale byłam zadowolona z efektu

Cytat:
pędzę z pomocą, mam nadzieję, że Monika się nie pogniewa :
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4091
Dziękuję

Cytat:
Też bierzemy ślub w kościele Matki Bożej Różańcowej powiedz mi jak było na spisywaniu protokołu? i czy rzeczywiście jest co łaska czy ksiądz podał konkretną kwotę?
z relacji wynika że mieszkaliście razem z Tż przed ślubem. Pytał o to ksiądz? i ile spowiedzi mieliście? jedną czy dwie?
A jaką miałaś fryzurę? jesteś zadowolona z salonu? ja właśnie teraz poszukuję fryzjera i cały czas mam wątpliwości...
i ostatnie pytanie ile płaciliście za wynajęcie autokaru?
Protokół trwał ok 1,5 godziny, bo ksiądz pytał nas jak rozumiemy poszczególne pytania/stwierdzenia, itp, także długo to trwało. Co do kwoty było co łaska, ale wszyscy dają 400-500zł, więc dla mnie to wcale nie jest co łaska. Mieszkaliśmy razem, ale przy spisywaniu protokołu jeszcze nie, dopiero to planowaliśmy, ale nie pamiętam nawet czy byliśmy o to pytani. Spowiedzi mieliśmy 2, wtedy już mieszkaliśmy razem, niczego nie ukrywaliśmy i nie było problemu. Fryzurę robiłam na osiedlu, w Finezji, na Agatowej, jestem zadowolona, mimo, że nigdy się tam nie czesałam i nie miałam próbnej. Trudno opisać jaka była fryzura, jak będę miała zdjęcia to dam znać. Wybrałam ten salon, żeby było blisko i żeby nie jeździć nigdzie w dniu ślubu. Autokary kosztowały chyba 700zł z tego co pamiętam.

Cytat:
Napisane przez marioletka Pokaż wiadomość
Skoro jesteśmy w temacie nauk przedmałżeńskich, to powiedzcie proszę, czy są gdzieś w Lubelskim takie nauki superekspresowe - jednodniowe?

I o co chodzi z tą poradnią życia rodzinnego? To też jest obowiązkowe?

A może któraś wie, jak to się odbywa w naprawdę małych miejscowościach? Czy zdarza się, że księża "odpuszczają"? przyznam, że nie jestem zbyt chętna do uczestniczenia w tych naukach ...
O jednodniowych nie słyszałam nigdy. A poradnia jest obowiązkowa, przynajmniej w Lublinie, bo ogólnie to nie wszędzie w Polsce tak jest.

Cytat:

Dziękuję. A co do poprawin to my na drugi dzień mieliśmy obiad dla rodziny i przyjezdnych, czyli dla mniejszego grona i fryzurę i makijaż zrobiłam sobie sama. Nawet gdybyśmy planowali typowe poprawiny to myślę, że na drugi dzień już można zrobić fryzurę i makijaż samemu, w końcu nie od dziś się czeszemy i malujemy a nie musi to być tak profesjonalne i dopracowane jak na ślub.

Cytat:
z obraczkami to sie pospieszcie, bo sporo czasu sie czeka! A co do butow, to lacze sie w bolu, ja zamawiam na allegro, bo w lbn nigdy nic fajnego nie znajde
Dokładnie, trochę się czeka. Nam powiedzieli ok 4 tygodnie, więc trzeba się pospieszyć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 18:13   #3828
amantas_amaentes
Raczkowanie

GG do amantas_amaentes

Hej Dziewczyny!
Zazdroszczę kupionych butów - ja śledzę allegro, ale wymagania mam duże, więc nie jest łatwo (ivory/ecru, b. niski obcas, niezbyt drogie)... Poza tym dalej rozdajemy zaproszenia i dzisiaj spisaliśmy protokół. Było MIŁO! Wczoraj załatwiłam sobie odpis aktu chrztu w dawnej parafii - ksiądz nie wziął ani grosza, bo stwierdził, że od studenta nie wypada i że mnie polubił
Życzę powodzenia w poszukiwaniach! I za mnie też trzymajcie kciuki!!!

PS Ja nie idę na próbny makijaż. Na co dzień w ogóle się nie maluję, więc od makijażystki będę oczekiwała w sumie podkładu i lekkiego pomalowania oczu. Myślę, że problemu nie będzie. Co do fryzury, w ten weekend mamy wesele znajomych, to akurat sprawdzę co fryzjerka może mi wykombinować. Niestety, na więcej próbnych się nie wybieram, bo finansowo nie jest najlepiej. No cóż... Ale - damy radę!

http://www.suwaczek.pl/cache/4320284e7a.png
amantas_amaentes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:33   #3829
moniczkar_
Raczkowanie

_agatka jeśli chodzi o buty ecru to wiem że są w pantofelku.W sklepie bodajże na Świętoduskiej z sukniami ślubnymi mogą zamówić buty z firmy Witt(mają swoją stronkę interentową)Ja kupiłam swoje buciki ecru w Paris.Niedługo powinny być więc jak je będę miała to wkleję zdjęcie

moni_ka.g i Bridella również dołanczam się do życzeń czekamy na jakies fotorelacje

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2011-05-05 o 21:35
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:57   #3830
margolka1986
Zakorzenienie

hej Dziewczęta ! wróciłam cała i zdrowa z dalekiej podrózy

powiedzcie mi czy któras z Was brała akt chrztu w parafii świętej rodziny na czubach ? jakie były opłaty ? albo spisywała któras protokół w katedrze?

wiem tez ze któras miała zamawiac buty na parysa i odbierać je koło swiąt - jakieś wrazenie opinie ???

czekam równiez z niecieprliwościa na fotorelacje z pierwszych ślubów

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 22:13   #3831
moniczkar_
Raczkowanie

dziewczyny a czy to prawda że jak się bierze ślub w innej parafii niż własna to trzeba brac od księdza jakies "pozwolenie"? Jak to wygląda i jak się wogóle o to pytac?

Bo z tego co zrumialam to do Urzędu Stanu Cywilnego potrzebny jest akt urodzenia mój i Tż oraz dowody.
Do kościoła żeby spisać ten protokól trzeba akt chrztu,dokumenty z Urzędu i co jeszcze?

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2011-05-05 o 22:15
Stary 2011-05-05, 22:13   #3832
Tenaya24
Rozeznanie

Tak się zestresowałam obrączkami, że postanowiłam zadzwonić do jubilera, bo jak ostatnio byliśmy, to przymierzaliśmy itd. ale nie zapytaliśmy o czas oczekiwania Już wiem: ok. 10 dni roboczych, także streszczać się musimy, ale jeszcze mamy czas
Jestem na etapie szukania w internecie wiązanek ślubnych. I znalazłam coś co mi się bardzo spodobało. Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiecik.jpg (22,5 KB, 52 załadowań)

Stary 2011-05-05, 22:17   #3833
Tenaya24
Rozeznanie

Do tego w butonierce tż frezje i w moich włosach, tak mniej więcej jak w załączniku.
Chyba powoli mój ślubny image nabiera jakiegoś kształtu, bo do tej pory był bardzo rozmyty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg frezje.jpg (62,0 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez Tenaya24
Czas edycji: 2011-05-05 o 22:32
Stary 2011-05-05, 23:32   #3834
milo20
Przyczajenie

Witam!
Odchodząc od tematu mam do Was Drogie Forumowiczki prośbę proszę o polecenie naprawdę dobrego zespołu w przystępnej cenie...tak do 3500 (jeśli taki istnieje)- tyle stron już obejrzałam...a jak coś fajnego jest to ceny takie, że chce się płakać... dajcie znać jak coś wiecie ślub mam 9 czerwca 2012...więc najbliższa pora żeby coś wybrać...
milo20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 10:15   #3835
ppaauullaaa
Raczkowanie

Hej Kochane ostatnio się nie odzywałam bo zwyczajnie nie miałam czasu teraz się dopiero zaczyna czuje się taka zestresowana ale tak to jest jak wszystko na ostatnią chwile ślub, praca licencjacka i egzaminy sie zaczynają, a tyle jeszcze do załatwienia. W weekend chcemy zaproszenia wkońcu zamówic i nie wiedziałam że to też tyle czasu zajmuje :/ i znalazłam taki wierszyk na zaproszenie tylko nie wiem czy nie jest za smutny ale bardzo mi się spdoobał czekam na Wasze opinie
"Kocha się naprawdę i do końca
tylko wówczas gdy kocha się zawsze
w radości i smutku bez względu
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 10:42   #3836
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Tak się zestresowałam obrączkami, że postanowiłam zadzwonić do jubilera, bo jak ostatnio byliśmy, to przymierzaliśmy itd. ale nie zapytaliśmy o czas oczekiwania Już wiem: ok. 10 dni roboczych, także streszczać się musimy, ale jeszcze mamy czas
Jestem na etapie szukania w internecie wiązanek ślubnych. I znalazłam coś co mi się bardzo spodobało. Co myślicie?

ale mnie świetnie
Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
Hej Kochane ostatnio się nie odzywałam bo zwyczajnie nie miałam czasu teraz się dopiero zaczyna czuje się taka zestresowana ale tak to jest jak wszystko na ostatnią chwile ślub, praca licencjacka i egzaminy sie zaczynają, a tyle jeszcze do załatwienia. W weekend chcemy zaproszenia wkońcu zamówic i nie wiedziałam że to też tyle czasu zajmuje :/ i znalazłam taki wierszyk na zaproszenie tylko nie wiem czy nie jest za smutny ale bardzo mi się spdoobał czekam na Wasze opinie
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
nie jest smutny, mnie sie podoba
Stary 2011-05-06, 11:08   #3837
moniczkar_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milo20 Pokaż wiadomość
Witam!
Odchodząc od tematu mam do Was Drogie Forumowiczki prośbę proszę o polecenie naprawdę dobrego zespołu w przystępnej cenie...tak do 3500 (jeśli taki istnieje)- tyle stron już obejrzałam...a jak coś fajnego jest to ceny takie, że chce się płakać... dajcie znać jak coś wiecie ślub mam 9 czerwca 2012...więc najbliższa pora żeby coś wybrać...
hej, ja polecam zespół mniej znany gdyż nie jest to zespół z samego Lublina tylko z okolic Lubartowa.Nazywa się Selavi.Byłam na weselu gdzie oni grali i było super.Każdy tanczyl na parkiecie dobiałego rana.Gdyby mieli termin to sama bym ich wziela ale niestety byli już zajęci. I chyba są tansi niż 3500 ale musiałabys juz teraz dzwonic bo nie wiem jak z terminami.Można ich posłuchac na internecie.Naprawde polecam
Stary 2011-05-06, 12:00   #3838
monik_85
Raczkowanie

Cytat:
Toż to ten sam bukiecik co mi się podoba Jest jeszcze jedna wersja tego bukietu bardziej rozbudowana która też mi się podoba i nie wiem na którą się zdecyduję....

Cytat:
O obrączkach nic nie mów... my jeszcze nie kupiliśmyjak tak dalej pójdzie to dzień przed ślubem będziemy je lepić z modeliny i piec w piekarniku
My właśnie wczoraj zamówiliśmy u jubilera. Mierzyliśmy wiele obrączek w aparcie ale te najbardziej nam się spodobały Przetapiamy własne żółte złoto na takie jak w załączniku więc wychodzi taniej niż kupowanie gotowych. Mam tylko nadzieję że wyjdą takie jak je sobie wymarzyliśmy

ppaauullaaa wierszyk jest śliczny i wcale nie smutny.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t_bukiet_slubny_25_1_136.jpg (16,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg t_re_i_frezje_2_105.jpg (22,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod834_0_m.jpg (10,5 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez monik_85
Czas edycji: 2011-05-06 o 12:06
monik_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:01   #3839
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Do tego w butonierce tż frezje i w moich włosach, tak mniej więcej jak w załączniku.
Chyba powoli mój ślubny image nabiera jakiegoś kształtu, bo do tej pory był bardzo rozmyty
frezje piekne ale czy nie są zbyt delikatne? wydaje mi się że mogą nie wytrzymać całej nocy, chociaż nie znam się i mogę się mylić

Pocieszyłaś mnie z obrączkami to znaczy że damy radę

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
na dobry czy zły los."
Jan Paweł II
wierszyk odpowiedni na zaproszenia, wcale nie smutny
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 12:50   #3840
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:

do fryzjerki umówię się ale malować już sama się bede bo i tak musiałabym 25km dojechać na makijarz a nie chce mi sie

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości