|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II
Cytat:
Sama mam w planach mieć na własność "Poczwarkę", bo to jedna z lepszych książek jakie dane było mi czytać. I widzę "Vlada", którego było tu w pewnym czasie pełno - na niego też mam ochotę
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim gratuluję fantastycznych nabytków
|
|
#753 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mysiu gratuluję książek, zwłaszcza Cloude i Camille, też na nią poluję
|
||||
|
|
|
|
#754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Widzę, że już masz najnowsze części Zazdroszczę i życzę miłej lektury
|
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ostatnie grzechy
|
|
#756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co jesli zamowie w empiku dwie ksiazki w promocji -30% - a tam jest warunek ze wartosc ksiazek ma przekroczyc 50zl - a wiec zamawiam i przychodzi info, ze jedej ksiazki brak tak wiec warosc zamowienia spada ponizej 50zl Czy wtedy place za ta jedna ksiazke normalna cene ? Wiecie co zaluje, ze nie zamowialam w selkarze ostatnio dwoch fajnych ksiazek, wyniosloby mnie to tylko 30zl, bo przesylka byla za darmo ... ale ze mnie tepa strzala |
|
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
ja niestety też przegapiłam promocję w selkarze - a tak bardzo chciałam kupić "Trzynastą opowieść"
![]() w księgarni internetowej Muzy była "Woda dla słoni" za 4 zł, ale teraz oczywiście jest już niedostępna ![]() a ja w pracy widziałam katalog zapowiedzi Muzy i ma byc nowa książka Zafona "Światła września" - najwcześneij ma być w lipcu :rolleys: ciekawe, czy bedzie kolejną młodzieżówką czy raczej czymś w stylu Cienia wiatru ![]() Pewnie zapłacisz normalnie, bez zniżki - empik nalicza rabaty automatycznie od kwoty, jaką masz do zapłaty. Gdyby nie to, że pracuję w empiku i mam zniżkę, nie robiłabym tam żadnych zakupów...
Edytowane przez budyniek90 Czas edycji: 2011-05-01 o 16:22 |
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrałam wczoraj swoją Picoult z empikowego zamówienia,ależ miałam radochę ustawiając ją na półcę,a TŻ ubaw ze mnie
Ale faktycznie papier średniej jakości w środku,tak jak u Ćwirki
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę czekam na jakieś relacje. Ja mam i przeczytałam Zagubioną przeszłość a teraz zamówiłam Dziewiętnaście minut. Ja kiedyś uwielbiałam Merlina, ale odkąd się połączył z Empikiem staram się robić zakupy gdzie indziej...liczę,że taką alternatywą będzie dla mnie Weltbild. Będziecie polowały na Dom Sióstr ? PS. Skończyłam Jeden dzień - książka jak dla mnie życiowa, prawdziwa i na końcu zaskakująca w pewnym sensie Założę się,że jakbyśmy obserwowali siebie lub swoich znajomych na przestrzeni tylu lat,wielu z nich miało by podobne historie. Ale ogólnie fajna ![]() A Wy co o niej myślicie? Edytowane przez Czarindia Czas edycji: 2011-05-01 o 18:57 |
|
|
|
|
|
#760 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
No i jeszcze ta głupia informacja, że oszczędzam kwotę, którą była promocyjna cena anulowanej książki + promocyjna cena książki, która nie została anulowana. Czyli oszczędzam cenę książki, która jest niedostępna + cenę książki która jest dostępna i mam za nią zapłacić. Nie ma to jak oszczędzać zwyczajnie nie mogąc kupić jakiegoś towaru. A już szczytem wyższej magii jest uznanie wydania określonej kasy na książkę za kolejną oszczędność. Cytat:
No ale wracając do matrasa, zamówienia złożone w czwartek (28.04), mail przyszedł w piątek (29.04) tak jak piszesz, ale książki już odebrałem w sobotę w księgarni (30.04) a sugerując się mailem zakładałem, że będzie to dopiero po świętach majowych. Czyli jednak da się realizować zamówienie szybko, czego jakoś empik nie potrafił. Zgadzam się, że matras powinien przysyłać maila z informacją o tym, że książki są już do odbioru i mam nadzieję, że to wprowadzą bo brak tej informacji to błąd. Po pierwszym zamówieniu pełne zadowolenie. Jeśli w przyszłości coś skopią to wytknę wszystkie błędy. Edytowane przez cmyx Czas edycji: 2011-05-02 o 01:34 |
||
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Dorzucę trzy grosze w księgarnianej dyskusji.
Kolejność nieprzypadkowa: ![]() Gandalf to moja ulubiona księgarnia internetowa, zamawia u nich cała rodzina i rozpropagowałam ją także wśród znajomych. ![]() Matras na stronie jeszcze nic nie kliknęłam, za to lubie kupować w ich ksiegarniach. Świetna, sympatyczna obsługa jest z kim wymienić ksiązkowe doświadczenia. ![]() Wydawnictwo Znak , WAB oraz Czarne profesjonalna, rzetelna obsługa klienta. KKKK współpracę oceniam na plus. Dostałam wprawdzie kilka podniszczonych egzemplarzy (niekoniecznie z ich winy) ale jak raz pokusiłam sie o reklamacje podartej wewnątrz "Wyprawy czarownic" otrzymałam szybko nowy egzemplarz. Empik najwięcej kupowałam w promocji 3 w cenie 2, wtedy zawsze wychodziłam od nich z cieżkimi torbami. Poza tym jak narazie nie mam większych zastrzeżeń. DKC dawno nic nie zamawiałam, wspominam współpracę z nimi pozytywnie, jednak bez braków sie nie obyło. ![]() Świat Książki zrezgnowałam z członkostwa po obniżeniu upustów bez informowania o tym członków klubu. ![]() Merlin - standardowo połowę zamówienia niedostępna, o zwrot pobranych pieniedzy musiałam się już nie raz upomnieć. Ostatnio na odpowiedź konsultantki "kiedy dostane przelew za braki z zamówienia x?" czekałam bagatela ponad pół godziny. Pani chyba zrobiłam sobie przerwę, tymsamym zagadka kolejek na czacie rozwiązana.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2011-05-02 o 10:29 |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny kojarzycie może sobie takiego bloga z recenzjami książek prowadzonego przez dziewczynę w okularach ? Kiedyś na niego trafiłam, ale zgubiłam adres i nie potrafię teraz znaleźć
kojarzę coś, że na górze strony miała zdj kawy, więcej szczegółów nie pamiętam niestety .. ale może któraś z was skojarzy akurat
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
W okularach to ja kojarzę tylko Bernadettę Darską, ale ona nie ma headera z kawą....
http://bernadettadarska.blog.onet.pl/ ale może tu go znajdziesz: http://www.nasze-czytanie.blogspot.com/
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tamta miała trochę dłuższe włosy dzięki za ten link z listą blogów, można oczopląsu dostać ale będę miała co przeglądać
|
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez panna_niedopisana Czas edycji: 2012-04-21 o 23:22 |
|
|
|
|
#766 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że nie ma u mnie Tesco. Chciałabym przeczytać "Rodzinę Borgiów".
Czytała któraś z Was już te biografie z wydawnictwa PWN? Jutro zacznę pierwszą część (o Aleksandrze Wielkim) i mam nadzieję, że cało przez nią przebrnę Trochę mnie ona przeraża. Mam nadzieję, że nie będą to same suche fakty
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#768 |
|
Rozeznanie
|
Też jeszcze nie czytałam tych biografii.
Dzisiaj ma być niby Dom sióstr ![]() A tak na marginesie odnośnie jeszcze SK i Weltbild'a - dostałam dzisiaj srebrną kartę z uaktualnionym numerem członkowskim (stary numer i 1 na końcu). Jest właśnie podana informacja,że u partnerów jest ważna. |
|
|
|
|
#769 |
|
Rozeznanie
|
ja już kupiłam "Dom sióstr" i czeka na swoją kolej na półce
![]() Czytałyście książki Canavan? Fajne?
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie "Dom sióstr" sobie odpuszczam - teraz tak szybko nie zniknie z półek. Marzy mi się kilka reportaży kupić
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wszyscy tak zachwalają, że może coś bym przeczytała, ale sa trochę za grube, jak wypożyczę z pracy to w tydzień nie przeczytam bo znowu zaczynają się egzaminy, w bibliotece nigdy nic nie ma, a kupować w ciemno nie chcę, już za dużo mam książek
![]() mam też straszną ochotę na "Czerwoną królową" Philippy Gregory, ostatnio po raz pierwszy czytałam jej ksiażkę i bardzo mi się spodobała
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam sobie, że nie kupię żadnej książki póki nie przeczytam tych, które mam... Złamałam obietnicę
![]() Wczorajsze z Allegro po angielsku:
|
|
#773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję nabytków
|
|
|
#774 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam |
||
|
|
|
|
#775 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kryminały też I sto innych, jak powiadasz Poza Picoult, którą po przeczytaniu wymieniam lub sprzedaję
|
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
Dla mimo wszystko zainteresowanych, Dom sióstr w Matrasie na wyprzedaży za 29,93zł
http://www.matras.pl/catalogsearch/r...%C3%B3str+link Ja też bym wiele książek chciała mieć, a z każdym następnym miesiącem kolejne Kiedyś ograniczałam się do tematyki arabskiej,więc wybór mniejszy, odkąd się zapisałam do ŚK krąg się powiększył do "wszystko co interesujące..." i takim oto sposobem kupuję różne książki I często czerpię inspiracje od Was ![]() Oczywiście nie obiecuję sobie,że nie kupię aż nie przeczytam bo u mnie to też się nie sprawdza. A teraz inne pytanie-ma któras z Was lub planuje kupić Sekretny jezyk kwiatów ? Ogólnie romantyczką nie jestem i do kwiatów mam baaardzo zwyczajny stosunek,ale w tej księżce jest chyba jakieś dno ,jak myślicie?
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ostatnio dość modny temat książek. Na razie wypożyczyłam sobie Tysiąc wspaniałych słońc Hosseiniego.
|
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
ja bylam wczoraj w matrasie i MNOSTWO ksiazek jest przecenionych - chyba te same przeceny co na stronie internetowej - jednak zadne tytuly/autorzy nie byli mi znani ( chociaz widzialam zestaw ksiazek "gdzie diabel mowi dobranoc" za 40zl)
pozniej weszlam do antykwariatu i SZOK jakies stare ksiazki/wydawnictwa wszystko jak leci ( czy grube/cienkie, znane/nieznane, zniszone/niezniszczone) w cenach od 12/14 zl TO JA DZIEKUJE ceny porownywane jak po przecenie w matrasie, a nawet drozej bo w matrasie ksiazki przecietnie 10zl kosztowaly |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Sama mam w planach mieć na własność "Poczwarkę", bo to jedna z lepszych książek jakie dane było mi czytać. I widzę "Vlada", którego było tu w pewnym czasie pełno - na niego też mam ochotę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)