Na pierwsze II kreski czekamy, 30+ mamy - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-20, 07:04   #421
wandaweranda
Zakorzenienie

Post Dot.: Na pierwsze II kreski czekamy, 30+ mamy

dzięki dziewczynki.
po cytologii wyszło, że miałam mały stan zapalny. Wyleczyłam i w następnym cyklu...taka niespodzianka
inna sprawa, że przestałam myślec o dziecku. Osiagnęłam błogi spokój.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 07:51   #422
dżoana
Raczkowanie

Dot.: Na pierwsze II kreski czekamy, 30+ mamy

Wandaweranda - to cudowna wiadomość, serdecznie Ci gratuluję.
U mnie bez zmian. Jestem w trakcie drugiego cyklu na clo, wczoraj byłam na USG i wyszło, że jestem świeżutko po owulacji Doktor był bardzo zadowolony z tego co widział, endometrium podobno bardzo ładne i pęcherzyk też miał odpowiednią wielkość.
Teraz mam brać luteinę i czekać co będzie. To jest najgorszy etap. Ale idą święta, więc będę skupiona na czymś innym.
Pozdrawiam serdecznie a za Ciebie Wanda trzymam kciuki, żeby te 9 miesięcy minęły spokojnie.
dżoana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 07:58   #423
SONIA004
Zadomowienie

Wandaweranda: jupi: wspaniałe wieści!!!! Gratulacje wielkie i spokojnych juz 8 miesięcy kochana
dżoana kciuki zaciśnięte:kciuki :
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 08:41   #424
wandaweranda
Zakorzenienie

dżoana - kciuki zacisnęłam. Jak nie tym razem, to następnym, wierzę w to, że w końcu się uda. Z mojej perspektywy mogę napisać, że najgorsze jest samonakręcanie. Trzeba się totalnie poddać temu, co los przyniesie. Choć wiem, ze to nie jest latwe, bo organizm czasem funduje psikusy, jak mnie miesiąc temu-@ opóźniala się 5 dni, testy robiłam jeden za drugim, wszystkie (czyli 4szt) były z 1 krechą. Dopiero w następnym miesiącu test zrobiony tak trochę mimochodem (żeby wiedzieć, czy można napić się winka w weekend), w terminie @ i od razu druga kreska, równoczesnie z tą kontrolną.
Sonia, a Ty jak się czujesz?
dzięki Wam raz jeszcze
Stary 2011-04-20, 10:03   #425
ciemna_czekolada
Przyczajenie

Witajcie Kochane.
Ja również chciałam przyłączyć się do Waszego wątku. Mam 32 lata i od 2 lat staram się z mężem o dzidzię, ale nadal nic. Za wyjątkiem jednego razu, kiedy się udało i zobaczyłam 2 kreski...ale niestety w 5 tyg. moje szczęście się skończyło
od tamtej pory nic-mam za sobą dwie nieudane inseminacje-mąż ma nasienie super, u mnie śluz jest podobno wrogi, ale sama już nie wiem, co to może być.
gin stwierdził, iż ekonomicznie opłaca się zrobić 3 ins., a później kierują na in-vitro...martwi mnie to bardzo-nie wiem co robić-myślę, że zdecydujemy się jeszcze na tę trzecią inseminację...ale czy to coś da?????????
straciłam już nadzieje....
ciemna_czekolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-20, 11:04   #426
SONIA004
Zadomowienie

Ja czuję się różnie... Do super łatwych ciąż moja nie należy ale jakoś dajemy radę. Właśnie wróciliśmy ze szpitala parę dni temu bo twardniała mi macica. Czasem boli podbrzusze... ale czuję już słabiutkie ruchy mojego szkraba. Na razie usg ujawniło nam syneczka (i mam nadzieję, że tak już zostanie)
Ciemna czekolada witam, przytulam mocno i wierzę, że w końcu się uda kochana!!! A na ten śluz nie można nic poradzić??
Nie wolno się poddawać i trzeba być dobrej myśli
Może właśnie dobrym rozwiązaniem jest troszkę odpuścić...i nie chcieć aż tak bardzo.. tak jak pisała wanda... nie nakręcać się za mocno
mocno zaciskam kciuki za Wasze bociany
Stary 2011-04-20, 16:17   #427
ewurka
Wtajemniczenie

Sonia tak się ciesze, że już dobrze trzymałam kciuki za Was jak napisałaś wiadomość, że idziecie do szpitala.
Dżoana

Jak ja Wam zazdroszcze tego kontaktu z lekarzem jak ja bym chciała mieć tu dobrego ginekologa przy sobie

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-20, 17:20   #428
wandaweranda
Zakorzenienie

Sonia, powodzenia! wszystko bedzie dobrze
ewurka, w ogóle wszystkie dziewczyny-nie poddawajcie się. Trzeba wierzyć, że się uda (napisałam to samo kilkanascie stron wczesniej w tym watku

poza tym-mój gin, do którego chodziłam nie stanowił dla mnie punktu oparcia, wiedziałam, ze siłe musze przede wszystkim znaleźć w sobie.

Edytowane przez wandaweranda
Czas edycji: 2011-04-20 o 17:32
Stary 2011-04-20, 18:37   #429
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
Sonia, powodzenia! wszystko bedzie dobrze
ewurka, w ogóle wszystkie dziewczyny-nie poddawajcie się. Trzeba wierzyć, że się uda (napisałam to samo kilkanascie stron wczesniej w tym watku

poza tym-mój gin, do którego chodziłam nie stanowił dla mnie punktu oparcia, wiedziałam, ze siłe musze przede wszystkim znaleźć w sobie.
Dzięki Wandzia trzymam kciuki za maleństwo, żeby rosło zdrowo

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2011-04-22, 20:31   #430
dżoana
Raczkowanie

Co tu się dzieje? Wczoraj forum wyglądało inaczej, a dzisiaj znów jest po staremu i wcięło wczorajsze wpisy. Ciekawostka...
Stary 2011-04-24, 15:18   #431
wandaweranda
Zakorzenienie

no własnie.....
tak czy siak-dziewczyny: Wesołych Świąt!
Stary 2011-04-27, 08:39   #432
dżoana
Raczkowanie

Święta, święta i po świętach. A niedługo długi weekend majowy i otwarcie sezonu grillowego. A potem trzeba będzie jechać na zakupy po ubrania o rozmiar większe
Pozdrawiam serdecznie
Stary 2011-04-27, 08:56   #433
wandaweranda
Zakorzenienie

oj tam, oj tam ja się jeszcze niedawno temu odchudzałam, co by nabrać figury na plażę ...a teraz mam napady wilczego głodu
Cóż, będę sie odchudzać później.

a tak w ogóle-zauważyłam w innym watku, że gospella tez spodziewa się dziecka
Stary 2011-04-27, 09:22   #434
giovannina
Raczkowanie

witajcie
fajnei ze takie ozywienie na naszym watku i tyle sie dobrego dzieje
a my ostanio duzo imprezujemy i ja zawsze albo winko albo piwko sie napije gdyz stwierdzilam ze co ma byc to bedzie i nie bede sie nakrecac a potem i tak @ przyjdzie
wiec zyje pelnia zycia ot co
acha no i lykam duphaston...okres ma przyjsci miedzy 5 a 10 maja wiec zobaczymy co i jak
pozdrawiam wszystkie zaciazone ) i te nie zaciazone rowniez
kaskaderka, felusia co u was??
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 09:56   #435
dżoana
Raczkowanie

Givoannina - widzę, że @ spodziewamy się dokładnie w tym samym czasie.
Miałam przez chwilę głupi pomysł, żeby zrobić test w sobotę, żeby wiedzieć czy mogę spokojnie napić się piwa w weekend, ale stwierdziłam że nie będę schizować.
A o gospelli to dobra wiadomość. Wiosna przyniosła wysyp dwóch kresek, to bardzo pocieszające wieści.
A ja odchudzałam się tak do świąt, troszkę mi ubyło, ale większość przez święta wróciła. Musze wrócić do mojej diety, lato zbliża się wielkimi krokami.
Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-05, 08:39   #436
giovannina
Raczkowanie

Czesc dzona, co u Ciebie?
Ja neistety dostalam okresu.
to dopiero 4 ty cykle ale WIEDZIALAM ze mi to nic w zyciu latwo nie przychodzi i ze z zajsciem tez beda problemy
wiem uzalam sie nad soba a nie powinnam
coz jestem zdolowana
to byl pierwszy cykl z duphastonem, wydawalo mi sie ze tym razem pojdzie ok gdyz przytualismy sie od domniemanej owulacji ale jak robilam test owulacyjny 2-3 dni przed nia to mi nie wyszedl...
Stary 2011-05-05, 08:52   #437
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez giovannina Pokaż wiadomość
Czesc dzona, co u Ciebie?
Ja neistety dostalam okresu.
to dopiero 4 ty cykle ale WIEDZIALAM ze mi to nic w zyciu latwo nie przychodzi i ze z zajsciem tez beda problemy
wiem uzalam sie nad soba a nie powinnam
coz jestem zdolowana
to byl pierwszy cykl z duphastonem, wydawalo mi sie ze tym razem pojdzie ok gdyz przytualismy sie od domniemanej owulacji ale jak robilam test owulacyjny 2-3 dni przed nia to mi nie wyszedl...
nie poddawaj się my zaczynamy z TŻ 11 cykl i za każdym prawie razem myslę, że tym razem na pewno się uda, a przychodzi @ jak nic...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2011-05-05, 09:03   #438
wandaweranda
Zakorzenienie

dziewczyny, starajcie się z tż-tami nie tylko w dni, na które byc może przypada owulacja (czy też przed albo po niej). działajcie jak najczesciej
Stary 2011-05-05, 10:25   #439
giovannina
Raczkowanie

a ja sobei chyba w maju odpuszcze staranie wieksze bo TZ bedzie w rozjazdach ale w czewrcu zktywnie go juz wciagne, koniec ze spontanicznoscia, musimy zastosowac zwarty atak na jajeczko
dziewczyny a jak was TZ znosza to ze trzeba tu i teraz..nie wiem jak moj do tego podejdzie czy ta mechanicznosc go nie przytlumi , wiecie my kobiety mamy latwiej pod tym wzgledem
podzielcie sie waszymi doswiadczeniami
Stary 2011-05-05, 10:33   #440
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobei chyba w maju odpuszcze staranie wieksze bo TZ bedzie w rozjazdach ale w czewrcu zktywnie go juz wciagne, koniec ze spontanicznoscia, musimy zastosowac zwarty atak na jajeczko
dziewczyny a jak was TZ znosza to ze trzeba tu i teraz..nie wiem jak moj do tego podejdzie czy ta mechanicznosc go nie przytlumi , wiecie my kobiety mamy latwiej pod tym wzgledem
podzielcie sie waszymi doswiadczeniami
no właśnie u mnie nie było nigdy : tu i teraz. Spontanicznośc, po prostu emocje.
Stary 2011-05-05, 13:26   #441
SONIA004
Zadomowienie

Mnie nigdy nie było łatwo postawić na spontaniczność...zwłaszcz a po #, kiedy to jedyną myślą zaprzątającą mój umysł było...znów być w ciąży... Generalnie nikomu to nie służy...a myślę, że tym bardziej facetom.
Starałam się bardzo aby nasze przytulanki były namiętne i spontaniczne...niestety, zwłaszcza w te dni moje myśli krążyły wokół jednego. Nie dzieliłam się jednak tymi myślami z tż-tem... Nie chciałam go sprowadzać jedynie do roli (brzydko nazwę) "reproduktora"...
Myślę, że jeśli nie jesteście w stanie, tak jak ja...wyluzować... to przynajmniej postarajcie się "oszczędzić" tż-ta w tych działaniach...

Trzymam mocno kciuki za Was:kciuk i:
Wierzę, że niebawem będziecie bardzo szczęśliwe
My już na półmetku...
Stary 2011-05-07, 17:14   #442
majka_kuca
Przyczajenie

W styczniu wybiło 30, testy robie od 6lat i dlej jedna kreska,
Teraz czekam na criotransfer wiem ze mam 30% szans ze w koncu zobacze te upragnione 2 kreski. Pozdrawiam wszystkie 30stki :P
majka_kuca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 12:42   #443
Hatti
Rozeznanie

witajcie dziewczyny,
co u Was?starania zawieszone?mam nadzieje,ze pozytywne myslenie Was nie opuszcza.pozdrawiam goraco
Stary 2011-06-13, 20:44   #444
ariana77
Raczkowanie

Witajcie
Chciałabym się tez do was przyłączyć. Niedługo moje 34 urodziny. O dzidzię staramy się w sumie od niedawna. Tak bardziej na poważnie z dokładnym wyliczeniem dni płodnych, testami owulacyjnymi itd. od dwóch cykli, natomiast wcześniej było jakieś 3-4 miesiące bezstresowego starania, a jeszcze wcześniej

Edytowane przez ariana77
Czas edycji: 2012-01-26 o 11:13
ariana77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-14, 08:37   #445
giovannina
Raczkowanie

witaj i zycze powodzenia
u nas bez zmian, okazalo sie ze mialam cykle bezowulacyjny, lekarz proponuje stymulacje i monitornig...
Stary 2011-06-14, 15:35   #446
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
witaj i zycze powodzenia
u nas bez zmian, okazalo sie ze mialam cykle bezowulacyjny, lekarz proponuje stymulacje i monitornig...
przykro mi,ale moze teraz,z pomoca lekarza cos sie zacznie dziac?a testami owu to wykrylas?

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

witaj ariana77 ,zycze owocnych staranek
ja mam 31lat i dopiero teraz wiem,ze jestem gotowa na dziecko..
Stary 2011-06-15, 08:39   #447
ariana77
Raczkowanie

witajcie, ja z niecierpliwością czekam na koniec tygodnia kiedy to mam nadzieję @ się nie pojawi. U nas niestety dochodzi możliwość konfliktu serologicznego, bo ja mam RH-, a mąż RH+, ale ponoć w pierwszej ciąży rzadko do niego dochodzi,a jak dojdzie to teraz są takie metody , że i w konflikcie dziecko da się uratować. Mam nadzieję wiec że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za was wszystkie, mam nadzieję że nasze "późne" jak dla niektórych starania, pozwolą nam mimo wszystko cieszyć się upragnionymi, zdrowymi dziećmi.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-16, 09:06   #448
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ariana77 Pokaż wiadomość
witajcie, ja z niecierpliwością czekam na koniec tygodnia kiedy to mam nadzieję @ się nie pojawi. U nas niestety dochodzi możliwość konfliktu serologicznego, bo ja mam RH-, a mąż RH+, ale ponoć w pierwszej ciąży rzadko do niego dochodzi,a jak dojdzie to teraz są takie metody , że i w konflikcie dziecko da się uratować. Mam nadzieję wiec że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za was wszystkie, mam nadzieję że nasze "późne" jak dla niektórych starania, pozwolą nam mimo wszystko cieszyć się upragnionymi, zdrowymi dziećmi.
no to czekamy spokojnie na koniec tygodnia .
a z tym konfliktem, mysle,nie powinno byc problemow w 'dzisiejszych czasach'-musialabym poszperac i poczytac..hm(szczerze powiedziawszy sama nie znam swojej grupy krwi)
mysle,ze nie ma co sie denerwowac na zapas!
Stary 2011-06-16, 10:17   #449
ariana77
Raczkowanie

Hatti ewentulanym konfliktem to sama będę się bardziej przejmować jak będę już w ciąży - teraz problemem jest w nią zajść. Zresztą konflit praktycznie może mieć prawie każda kobieta bo są konflikty w ramach czynnika RH ( kiedy kobieta ma RH -, a jej partner RH+) ale też między grupami krwi, choć te drugie bardzo rzadko występują, więc nawet nikt o nich nie wspomina. Zresztą w pierwszej ciąży jest bardzo mało prawdopodobny, przed podjęciem decyzji poczytałam sporo o tym i teraz wiem, ze nawet jak do niego dojdzie to i tak kobiety rodzą zdrowe dzieci - jak trafią na dobrych specjalistów, bo to akurat w tym przypadku warunek konieczny.

Edytowane przez ariana77
Czas edycji: 2012-01-26 o 11:14
Stary 2011-06-16, 20:38   #450
Hatti
Rozeznanie

hmm...a moze za bardzo chcialysmy byc 'poukladane'?wiesz,wszyst ko po kolei odhaczac...
tez czekalam na tzw.dobry moment,stabilizacje..jaki es podroze,szalenstwa we dwoje,stabilizacja finansowa,w miedzy czasie przeprowadzka do innego kraju..
i poczulam,ze to jest dobry czas.nie wiem co z tego wyjdzie-dopiero zaczelismy staranka.
w kazdym razie musialo uplynac troche czasu,zebysmy w pelni poczuli,okreslili,ze nadszedl ten moment.

@sie spoznia,test pokazal 'minusa'..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości