|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
you you - no to spal jak mlody Bóg
to fajnei ze tak bo dzieci roznie reaguja na takie przeprowadzki hehe a lozeczko pierwsza klasa ![]() a tak wogole to masz PW ode mnie ![]() czesc II ostatnia
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-05 o 15:24 |
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
jeden na górę, drugi na tył i będzie dobrze mnie ta baza też przekonywała ale wywalić 500 zł i potem kupować drugą bazę to większego fotelika to jakoś ciężko (no chyba, że się mylę i ta baza pasuje do wszystkich potem fotelików).No nic dla mnie i tak temat zamknięty bo fotelik już kupiony
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY DOSTAŁAM RABATY DO TAKKO FASHION,
4 x po 25%. Ja na pewno tego nie wykorzystam, bo najbliższy mam w Opolu, a tam się nie wybieram. Która chce?! Wyślę ewentualnie listem ten rabat?! Tylko nie wiem czy do tego trzeba mieć jakaś kartę stałego klienta ![]() nie pamiętam, kiedyś założyłam i teraz wiecznie mi coś przychodzi! |
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
blondynka, wodaqua, patik - thx
![]() blondynka - zestawik fakt boski ale cena rozwniez ![]() madziulka - jej wiem co to znaczy moj maz nie pracowal od listopada do teraz dopier odrugi tydzien w nowej pracy jest. musialismy sie wyprowadzic z mieszkania ktroe wynajmowalismy i przeprowadzic do babci....zastanwail sie nad wyjazdem za granice ale ja w ciazy tu sama nie wyobrazalismy sobie tego wogole zacisnelismy zeby i coz troche czasu minelo ale znalazl cos wreszcie Twoj tez napewno znajdzie ![]() zanetka- byl tylko ten jeden ![]() ja juz po obiadku byl kalafior z kotlecikiem drobiowym maz dostanie ziemniaki i kotleta i kapustke kiszona mi niestety ziemniakow nie wolno
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-05 o 15:25 |
|
|
|
#4175 | |||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() co za dzien.tylko spac sie chce ![]() Cytat:
a powiedz mi od kogo kupowalas ten otulaczek bo slicznyCytat:
takich to jeszcze nie jadlam. kolejnym razem jak bede w auchan musze sobie zakupic![]() Cytat:
SweetAngel ciuszki boooskiiieee!!! ale trafilas na super okazje madzia uuuu, faktycznie kiepsko...a czy zagranica ma pewna prace?? |
|||
|
|
|
#4176 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak ma, jego brat mieszka od 12 lat w Anglii i u niego by pracował.
|
#4177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
osobiscie uwielbiam takie prezenty dostawać
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kosiarka do dzis jest fajna, a rowerek nadal słuzy do odpychania (nadal nei ma siiły!), tyle ze jest juz maly i zdziera sobie na nim buty...
|
|
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/sterntaler-otu...583163571.html Cytat:
|
||
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
3 strony, macie szczęście
![]() Angel super ciuszki kupiłaś, dobrze, że mama przy kasie ![]() Byłam u brunetki a teraz sobie odpocznę. Siedziałyśmy na korytarzu i kobietę zawieźli na cesarkę i przywieźli- minę miała nietęgą ![]()
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - wlasnie siedze na poliestrowym kocyku
ale on jest gruby i jak ostatnio przypadkiem maly w nim spal to sie jak mysz spocił. wiec wg mnie na duze mrozy do wozka sie nadaje. ja wole polarowe (tez sie poci ale o wiele mniej), a jakbym gdzies dorwala bawelniany czy frotte to taki bym kupila, to jednak naturalne materialy
|
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a teraz lecę do okulisty pokazać mu swoje wampirzo-królicze oczy
|
|
#4183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze soli do pomidorka mi przyniosła, normalnie nie wiem jak jej dziękować kochana jest Cytat:
|
||
|
|
|
#4184 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta- u mnie w ksiazce jest napisane ze na porodowke zeby zabrac napoj lucozade , red bull bay miec silly przy porodzie, no I nie zasnac. Wiem glupie to ale, co kraj to obyczaj.
A tak wogole to witam. |
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). ale moze wystarczy cos z cukrem wypic czy zjesc, to od razu sił dodaje. nie wiem, moze popróbuje tym razem czegos z powerem
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-05 o 15:57 |
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnei nei ma tego sklepu auchan czy jakos tak a nie mozecie mi kupic i wyslac poczta???? zrobie przelew podam adres i moze dojda bot oswieze czy mrozone? ![]() ach i thx no zakupki mi sie tez podobaja ![]() zmalowana -thx a z ta kobieta to co tak zle to wygladalo???? az ja sie zaczynam bac jutro jade po skierowanie do alergologa i pulmonologa a na 9.05.2011 mam wizyte u alergologa udalo mi sie zapisac do tej samej co chodzil moj brat i mama matko juz sie boje
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:00 |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brunetko Skończyłam tą prezentację hurrra jeden problem z głowy. |
|
|
|
|
#4188 |
|
Rozeznanie
|
Ja sie najbardzie boje ze po porodzie zemdleje I beda mnie cewnikowac, kolezanka mnie nastraszyla ,ze miala pozniej problemy z oddawaniem moczu, Bo jakies zakarzenie sie wdarlo, a ja wiecznie mam problemy z jakimis infekcjami.och az mnie chary oprzechodza
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Ktoras z was pokazywala sukienke , jak dla mnie bomba |
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Podczas aktywnej fazy porodu kobiety mogą przyjmować płyny i należy poinformować je, że napoje izotoniczne mogą być bardziej korzystne niż woda.
Kobiety mogą spożywać lekkie pokarmy podczas aktywnej fazy porodu, chyba że wcześniej przyjęły opioidy lub są zagrożone czynnikami ryzyka, z powodu których znieczulenie ogólne jest preferowane http://www.rodzicpoludzku.pl/Wokol-p...a-z-badań.html i jeszcze Nie każda rodząca może całkowicie swobodnie jeść i pić w trakcie porodu. Coraz powszechniejsza medykalizacja porodu, a co za tym idzie wzrost ryzyka ukończenia porodu przez cesarskie cięcie, używanie opioidów, duża otyłość u kobiet powoduje, że nie u wszystkich taka swoboda jest wskazana. wiem jedno - jak daja znieczulenie ogolne to niby jesc sie nei powinno (czemu - moze to ten syndromem Mendelsona? jak mi kiedys pod narkoza reke skladali to musialam byc 2h na czczo...) |
|
|
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba ze mowimy o Cewnik Folley'a to „rurka połączona z workiem”, którą zakłada się do pęcherza moczowego - robi się to np. w przygotowaniu kobiety do zabiegu cięcia cesarskiego bo nie może wyjść do toalety podczas zabiegu operacyjnego. W czasie porodu naturalnego - jeżeli np. wypełniony moczem pęcherz utrudnia obniżanie się płodu w kanale rodnym - rodzącej poleca się oddać mocz w ubikacji, a jeśli nie może tego zrobić dokonuje się cewnikowania jałowym cewnikiem (nie zakłada się jej na stałe tylko na chwilę, aż wypłynie mocz). Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-05 o 16:07 |
|
|
|
|
#4192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
NAdrobiłam
![]() Aga pytałaś o butelki TT. Ja miałam tylko te, od samego początku i żadnych problemów nie było. Przecież te pierwsze smoczki nr 1 mają takie mikro dziurki że nie wyobrażam sobie jak mogło coś wylatywać Ja dawałam z nich herbatkę koperkową jak Filip miał zatwardzenia, albo swoje ściągnięte mleko i załapał od razu, mam też w domu butelkę avent (nie użyta nigdy) i na moje oko te smoczki mają taką samą wielkość.Poza tym własnie prawidłowe przystawienie do cycka polega na tym że małe wkłada do buzi całego sutka aż z otoczką więc przy cycu też musi dzioba rozdziawić ![]() Polecam! ![]() Cytat:
![]() przekonałam się o tym już nie raz - wbrew gustowi rodziców dzieci wolą te badziej kolorowe, "tandetne" zabawki niż piękne, disajnerskie w bladych kolorach ![]() My dostaliśmy karuzelkę własnie taką ładniutką w pastelowych kolorach i pięknie się prezentowała, ale w ogóle się nie sprawdziła.. Teraz jak będę kupować to albo czarno-białe, albo mega kolorowe ![]() Cytat:
Sweet ale zakupy!!!! ![]() PW dostałam - odpisałam ![]() brumek chciałabym strasznie zobaczyć miny laborantek i babek obok ciebie jak się dowiedziały że ty w takiej zaawansowanej ciąży Z tą glukozą to właśnie różnie jest - z Filipem przeszłam fatalnie (wylądowałam na łóżku u pielęgniar) a teraz bez problemów ![]() Cytat:
![]() nie, to jest takie "rosnące" łóżeczko, można je wydłużyć do 200cm, teraz ma ok 140cm długości. z boku ma tylko te deseczki, ale i tak się boję że mały wypadnie środkiem, a tych deseczek się chwyta jak się próbuje wczłapać ![]() on to jeszcze kurdupel jest ma niecałe 80cm ![]() Cytat:
My s tej serii też mamy komodę-przewijak i dwie szafy ![]() Komoda się świetnie sprawiła, przy Filipie używaliśmy przewijaka, potem zdjęliśmy tę nakładkę i służyła jako zwykła komoda, a teraz trzeba będzie tylko wyciagnąć tę nakładkę i znowu z komody zrobi się przewijak dla Lilki. o taka: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50117578 i przewijak do niej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10108651
|
|
#4193 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie moja znajoma rodzila w londynie miesiac temu 21 godz miala bole, a jej maz jej pizza zamowil na porodowke Bo miala ochote. Nie wiem czy ja bylabym w stain cos przelknac przy takiej dawce adrenaliny.
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Monia ja nie mam pojecia ona mowila mi ze ja cewnikowali Bo zemdlala po porodzie , bylaw wycienczona no I ze pozniej dopiero w domu byl koszmar z toaleta |
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:Patik czekaj już się ubieram i biegnę na spotkanie ![]() ![]() :brzy dal: Ja oczywiście jak tylko wyjdę to pisze się na spotkanko ![]() Zmalowana masz jutro przyjść bo nie oddałam ci kasy !!!! Później nie będziesz chciała mi więcej przynieść
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:22 |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a cewnikowanie to samo z siebie niemile jest pewnie, podraznia cewke moczowa, ale porod to takie tarcie ze ja sie czulam jak poobijana i poprzecierana TAM wiec szczypalo. do tego jak tna czy pekniesz to szyja (ja 2 szwy) i ta ranka tez piecze... wiec i tak ból jest. a do tego kazdy ma inny prog bólu... no i ja tez zemdlalam po porodzie (juz na sali) i jakos nikt nie wpadl na pomysl z cewnikiem (moze inny etap poporodu to był?) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-05 o 16:22 |
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja po porodzie miałam wręcz odwrotnie ![]() Wody odeszły mi jakoś po 1 w nocy więc spałam tylko jakieś 3h, urodziłam 21h później, i po tak męczącym porodzie w ogóle mi się spać nie chciało. Jak mnie przewieźli już na sale poporodową gdzieś po północy to leżałam z Filipem na łóżku i jak głupia pół nocy się na niego patrzyłam i nadziwić się nie mogłam jaki on jest śliczny. Taka byłam szczęśliwa że jest już obok że nie mogłam z wrażenia zasnąć - to chyba ta słynna adrenalina
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was zamawiała ostatnimi czasy pościel dla siebie 160x200 na all i może polecić sprzedawcę? Bo ceny zaczynają się od kilkunastu złotych, ale to chyba takie badziewie, nie wiem na którą się zdecydować.
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed założeniem włożyła ja na wypłukanie na 40C i puściła farbę i nie dość że całą się zafarbowała to zniszczyła inne rzeczy
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
patik juz Ci pisalam wczoraj, ale pewnie z nadmiaru postow przegapilas
Ja moge polecic firme magdex baby z jedrzejowa - sprzedaja czesto na allegro. Posciel niedroga, a bardzo fajna, kolory nie schodza, mieciutka..Ja jak kupowalam dwa lata temu u jakiegos sprzedawcy z czestochowy to sie nacielam, bo przyslali mi cos na ksztalt plotna zeglarskiego i do dzis tej poscieli (3 kplt.!) nie uzywam, wiec wyrzucilam kase w bloto..jedzenie podczas porodu - ja jadlam i pilam i nawet dostalam jedzonko w kroplowce he he, ale rodzilam w bolach 26h, wiec ciezko by bylo tak dlugo nic nie jesc... cewnikowanie - poniewaz porod skonczyl sie CC wiec oczywiscie podpieli mi azorka, ale szczerze to nie pamietam ani zakladania ani sciagania, a prog bolu mam niski, wiec chyba nie jest to takie straszne ![]() youyou - my za jakis miesiac sie przeprowadzamy i wtedy tez mam zamiar przeniesc moja krolewne do "duzego" lozeczka (tez kupie w Ikei tylko z innej kolekcji, bo chce biale i z barierka z boku) a to obecne dostanie w spadku malutka. Ciekawe, czy u mnie tez tak bezproblemowo to przejdzie.. Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-05-05 o 16:43 |
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: ok juz mam, wygooglowałam i mają stronę Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-05 o 16:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

to fajnei ze tak bo dzieci roznie reaguja na takie przeprowadzki hehe a lozeczko pierwsza klasa 

takich to jeszcze nie jadlam. kolejnym razem jak bede w auchan musze sobie zakupic

Ja dawałam z nich herbatkę koperkową jak Filip miał zatwardzenia, albo swoje ściągnięte mleko i załapał od razu, mam też w domu butelkę avent (nie użyta nigdy) i na moje oko te smoczki mają taką samą wielkość.