Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-05, 20:19   #3781
madziamacius8786
Zakorzenienie

Dot.: Zlituj się mój książę drogi i z pierścieniem padnij pod nogi! cz. 35

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Aleks czy taki dobry to nie wiem, ja wysyłam i cisza. W ogóle jak szukam ofert to masakra...
w końcu sie uda

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Mam gorączkę Wiedziałam, że nie uda mi się szybko wyleczyć. Zapowiada się dłuższa walka
do łóżka śmigaj ! i weź lekarstwa

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Co do siostry - ona jest naprawdę bardzo trzeźwo myślącą osobą. Matematyka niestety jest ważna, jeśli pójdzie na ekonomię, jeśli jednak wynik z matury będzie miała słaby, no to będzie szła na amerykanistykę.
Poza tym sama mi mówiła, że ona się nie martwi, że nie zda, ale zależało jej na dobrym wyniku. Będzie miała mocno przeciętny albo słaby. Nie chce sprawdzić odpowiedzi, woli się skupić na tym, co przed nią.
słusznie po co ma sie stresować niepotrzebnie
Stary 2011-05-05, 20:22   #3782
carmelova
Zakorzenienie

Frezi

Co to tego pierścionka, to mnie jakoś nie razi, dziewczyna się chwali bo ma czym, może to nie jest eleganckie, ale nie widzę w tym nic zdrożnego. Tylko pierścionek zupełnie nie w moim guście. Wolałabym taki jak ma Frezi jeżeli miałby mieć wiele kamieni.

Antonina Ty chyba już go nie kochasz, prawda?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:24   #3783
najfajniejsza
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/3036928/Ksiadz - dobre

Zwies, a moja siostra należy do orłów, a nie zrobiła 4 zadań wysoko punktowanych ale z tego, co mówiła, brakło jej czasu, bo długo wpadała na pomysł, jak dojść do wniosku. W jednym zadaniu napisała: ”Widać z obrazka” ;P i w ogóle nie kuma ”dowodzenia”, a tego było sporo (znaczy rzeczy typu ”wykaż, że...”). I ma problemy z geometrią. Poza tym resztę zrobiła, ale trochę w plecy jest.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:26   #3784
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Madziu - ja leżę w łóżku, bo mam lapka. leki też biorę, ale nic nie działa
Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:27   #3785
Ilsa Lund
Zakorzenienie

wizaż się psuje.... oznacza mi was jako gości, że napisałyście posty w 1970 roku i nie cytuje

w każdym razie chyba siostrę najki stres zjadł bo wpisać "wynika z obrazka" jak się idzie na studia związane z matmą to trochę dziwne ;P

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-05-05 o 20:29
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:29   #3786
carmelova
Zakorzenienie

czyżby zjadało posty w klubie, czy tylko u mnie jest jakiś problem?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:39   #3787
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
czyżby zjadało posty w klubie, czy tylko u mnie jest jakiś problem?
Problem - też zauważyłam.
Raz widziałam posty a po odświeżeniu już nie

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:43   #3788
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
choć nie wiem czy już torszkę nie za późno

wróciłam dziś do pustego domu...... nie ma legowiska, nie ma mieseczek.... a przede wszystkim nie ma psiaka smutno mi
będą na następny raz

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Jesteś bardzo uszczypliwa, ale tez nie lubię takich informacji.
Aczkolwiek nie pobije to mojej koleżanki. Wrzuciła na NK zdjęcie swojej dłoni z pierścionkiem i podpis "to cudo kosztowało 25 000 $, białe złoto, diamenty (za to to bym za✂✂✂ała), jestem przeszczęśliwa".
Komentarze "gratuluję!" itd.
A ja sobie myślę... czy ona się cieszy z zaręczyn czy pierścionka?
Poza tym, nie wyobrażam sobie faceta, który kupuje pierścionek za tyle kasy.

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kurcze widzę, że teraz jakiś dobry kres dla zazdrośnic szukających pracy. Może powinnam cv odkurzyć i wysłać gdzieś gdzie lepiej płacą
mój wątek jest taki szczęśliwy
Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Aleks czy taki dobry to nie wiem, ja wysyłam i cisza. W ogóle jak szukam ofert to masakra...
do końca wątku jeszcze trochę, kto wie co się może zdarzyć
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 20:52   #3789
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, idzie na ekonomie, wiec czysta matma to nie jest
najlepsze jak to tłumaczyła - ”napisałam, że wynika z pytania. A co miałam zrobić, jak nie kumałam, o co chodzi w pytaniu, skoro wszystko było podane, to wynikało samo z siebie, co tu udowadniać? Ech, nie chcę o tym myśleć...”.
no stres ją zjadł - powiedziała, że każde kolejne zadanie było bardziej skomplikowane dla niej. I już modliła się o coś niegeometrycznego i niedowodzącego, a tu znów. Ale te A B C ma chyba wszystkie dobrze, no i z połowę tych otwartych...
A kurde... Szkoda mi jej, bo ona jest naprawdę zdolna, inteligentna i bystra. Zasługuje na wymarzone studia.
Stary 2011-05-05, 21:00   #3790
karola991
Zakorzenienie

hej dziewczęta ja znowu w pracy...buuu;/ aż mi sie nie chce.. a co do pracy i poszukiwań to sama zanim znalazłam te prace szukałam bardzo długo tu miesiac tam miesiac tu tydzien itd...;/ albo wykorzystuja albo jakies dziwne relacje miedzy pracownikami... ale nawet nie oddzwaniają!

antonina_bielska - hej ja dam Ci jedna dobrą rade OLŚNIJ na tym weselu co idziesz ze "swoim" ekhm TŻ-exem: wszystkich facetów tancz z nimi flirtuj na jego oczac jeżeli jacys oczywiście dość młodzi beda... pokaż mu co stracił i że potrafisz bez niego sobie świetnie poradzić jak zobaczy wzrok innych na Tobie to bedzie żałował^^

frezyjka.... smutno tak pewnie długo jeszcze tak bedzie... może nowy "członek rodziny" jakiś psiak, odwróci chociaż na chwile twoje mysli wiadomo ze go nie zastapi ale wypełni po nim pusty dom...
Stary 2011-05-05, 21:03   #3791
kasia0912
Zakorzenienie

Witam
Antonina przykro mi ale postaw teraz na siebie i realizuj siebie

ja i matma to kompletnie dwie różne bajki. I ja bym matury z matmy nie zdała

u mnie remont ciągle. jestem nie wyspana

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:04   #3792
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość

Ścisłowiec to Polak tak czy siak i jakiś kanon literatury rodzimej powinien znać. A podstawowa matura z języka polskiego w tej chwili o ile wiem jest do zdania nawet jeśli ktoś się wykaże tylko i wyłącznie umiejętnością czytania ze zrozumieniem. Chyba zgodzisz się, że każdy powinien taką umiejętność posiadać?
Ścisłowiec powinien znać kanon literatury polskiej, ale czy matura rzeczywiście sprawdza taką znajomość? Ja pisałam maturę z "Chłopów", próbną i właściwą, a przez książkę nie przebrnęłam z różnych powodów... Za to mój P., typowy ścisłowiec, nie miał za wiele ponad minimum, za to z matematyki 98% z podstawy (rozszerzenia nie pamiętam).

Obecna matura z polskiego sprawdza głównie umiejętność wstrzelenia się w klucz. Na podstawowej matematyce większość pytań to pytania testowe, większość z nich jeszcze dziś jestem w stanie rozwiązać, a z matematyką od dłuższego czasu nie mam za wiele wspólnego poza życiem codziennym.
Każdy ocenia sytuację z własnego punktu widzenia Pewnie ponad połowa mojej klasy wolałaby nie pisać polskiego, podobnie jak zdecydowana większość humanistów w moim roczniku nie wybrała matematyki Mimo wszystko moim zdaniem matematyka powinna być obowiązkowa, choć rzeczywiście, niektóre jej elementy mogłyby być tylko na poziomie rozszerzonym, bo dziś już nic nie pamiętam np. z trygonometrii i nie sądzę, żebym miała mieć z nią styczność

Inna rzecz, że na maturze ma się do dyspozycji tablice i praktycznie całą trygonometrię na poziomie podstawowym da się z nimi rozwiązać, z tego, co pamiętam.

Ale mi wywód wyszedł, jak ktoś to przeczytał, to gratuluję

Naj, za siostrę. Ja też po maturze z matmy wpadłam w panikę, że coś zrobiłam nie tak, jak powinnam, a ostatecznie nie wyszło tak źle... Może tu też tak będzie

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:06   #3793
stygmatek
Zakorzenienie

Ja widzę, że tu same matematyczne orły takie jak ja ja się uważam za cholerną szczęściarę, że pisałam wtedy kiedy nie było matmy inaczej bym nie poszła na studia.
Chociaż w sumie to nie byłoby takie złe...
stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:07   #3794
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość

A do jakiej znowu się szkoły wybierasz?
roczna szkole charakteryzacji chce zrobic
a jak mi sie spodoba i bede miec kase to moze jeszcze scenografie i konstiumografie bym zrobila...
o tu:
http://www.szkolyartystyczne.roe.pl/charakteryzacja
http://www.szkolyartystyczne.roe.pl/...kostiumografia

myslalam o tej szkole gdzie kurs robilam najpierw ale kolezanka mi to znalazla i w sumie tu za te dwa kierunki miesiecznie zaplacilabym mniej niz tam za jednen kierunek, bo te szkoly ROE sa w jakiejs czesci dofinansowane ze srodkow unijnych dlatego sa tanie...

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Arrakis, strasznie twarda z ciebie babka trzymaj się tam
ojj tam, wcale twarda nie jestem....staram sie robic wszystko, zeby o I. nie myslec i nie zawsze mi to wychodzi...a dzis kolezanka z pracy - jedna wegierka w moim wieku mezatka, pytala czy jestem mezatka a jak powiedzialam, ze nie to czy mam chlopaka i dlaczego nie a druga bulgarka 23 lata dziewczyna i tez mezatka ...

ale jakos sobie poradze moze... dzis salatke jarzynowa zrobilam, zebysmy sie z kolezanka nie musialy w pracy kanapkami zapychac tylko i uciekam spac zaraz....
Stary 2011-05-05, 21:08   #3795
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa, idzie na ekonomie, wiec czysta matma to nie jest
najlepsze jak to tłumaczyła - ”napisałam, że wynika z pytania. A co miałam zrobić, jak nie kumałam, o co chodzi w pytaniu, skoro wszystko było podane, to wynikało samo z siebie, co tu udowadniać? Ech, nie chcę o tym myśleć...”.
no stres ją zjadł - powiedziała, że każde kolejne zadanie było bardziej skomplikowane dla niej. I już modliła się o coś niegeometrycznego i niedowodzącego, a tu znów. Ale te A B C ma chyba wszystkie dobrze, no i z połowę tych otwartych...
A kurde... Szkoda mi jej, bo ona jest naprawdę zdolna, inteligentna i bystra. Zasługuje na wymarzone studia.
A jeszcze wydaje mi się, że sporo maturzystów narzeka, że w tym roku trudna była matematyka, więc wyniki generalnie mogą być słabsze i te stracone punkty nie będą miały aż takiego znaczenia na tle innych. A ona pisała rozszerzoną matematykę, czy tylko podstawową?

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-05-05, 21:10   #3796
najfajniejsza
Zakorzenienie

Hawwa, ja przeczytałam
dzięki za kciuki
no ja mam nadzieę, że z 60% chociaż będzie miała

ja, jakby była matura z matmy obowiązkowa, to wydałabym fortunę na korki. Większego debila matematycznego od siebie nie znam

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Hawwa, podstawę. z pozostałych przedmiotów wzięła rozszerzenie. poza tym ona matmę lubi i rozumie, ale powiedzmy pewne jej aspekty z geometrią np. jest na bakier, wiec uznała, że nie będzie się katować :P
Stary 2011-05-05, 21:11   #3797
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Anioł, miło, że zajrzałaś ciekawe, jak to działa, że czasem ktoś nie wie, co pisać, a kiedyś przodował w postach, nie? to znaczy bez zgryźliwości, serio mnie to zastanawia
Jak można było zauważyć od dłuższego czasu już mniej pisałam.
Z braku czasu, mulenia się wizażu a potem awarii mojego kompa.
Najpierw miała problem z moim kompem męczyłam się na nim trochę a teraz mam takie starocie, że musi troszkę pomyśleć.
Czasem jak miałam coś napisać to ktoś wyprzedzał moje myśli wiec nie pisałam a w niejednych sytuacjach wolałam się nie wypowiadać.
Następnie nie mogłam sobie znaleźć miejsca więc też jakoś sporadycznie nadrabiałam.
W weekendy byłam z TŻ , święta, weekend majowy, choroba i jakoś tak zleciało. Oduczyłam się siedzenia przy kompie.
Poza tym chyba doszłam do wniosku, że wolę niejedne rzeczy zatrzymać dla siebie niż psuć sobie ( i innym) humor bo i tak nikt mnie nie zrozumie.
W sumie jakoś tak wyszło.
Stary 2011-05-05, 21:11   #3798
kasia0912
Zakorzenienie

Ola ja będąc w II klasie LO,że mam pisać maturę z matmy obowiązkową. Wtedy otwarcie powiedziałam,że nie zdam bo ja matmy nie rozumiem, nie lubię i w ogóle blee. Na szczęście powiedzieli,że mój rocznik jest ostatnim bez matmy aż się z radości popłakałam;p

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-05-05, 21:13   #3799
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez stygmatek
Ja widzę, że tu same matematyczne orły takie jak ja ja się uważam za cholerną szczęściarę, że pisałam wtedy kiedy nie było matmy inaczej bym nie poszła na studia.
Chociaż w sumie to nie byłoby takie złe...
a ja zdawalam z matmy mature jako przedmiot dodatkowy
mialam do wyboru - matematyke, historie lub angielski bo musial to byc przedmiot nie zawodowy ktory mielismy w programie min 3 lata - jakos tak - wiec odpala mi np chemia bo to zawodowy byl i z tego prace dyplomowa robilam....
no z angielskiego bym raczje nie zdala, z historii tym bardziej bo znam datywojen swiatowych i bitwy pod grunwaldem i dlugi czas bylam przekonana ze obowiazujaca obecnie konstytucja to ta z 3 maja jest wiec porazka totalna a z matmy bylam zawsze dobra - z prawdopodobienstwa najlepsza w klasie nawet nawet myslalam,zeby wziac fizyke na ustny ale stwierdzilam ze po co sie uczyc 3 przedmiotow jak moge 2 i wzielam tez matme...
Stary 2011-05-05, 21:14   #3800
stygmatek
Zakorzenienie

K: czego waćpanna chce?
ja: mam romans do waćpana
K: ooo?
ja: szybka piłka, przyjmuję tylko odpowiedź "tak" lub "nie"; "nie wiem", "może", "zastanowię się" odpadają zupełnie ok?
K: ok, wal
ja: wesele
K: co?
ja: wesele
K:...
ja: rzucam hasło, bo jak będzie odpowiedź "nie" to nie ma sensu się rozwijać
K: eee no niiieeee wieeeem.... mooożeeeee
ja: fak ju
K: przekonałaś mnie. Ok
ja: co?
K: jeśli tylko chcesz
ja: czyli, że pójdziesz?
K: pójdę
ja: bardzo mnie to cieszy

No i chyba mam partnera na wesele
Stary 2011-05-05, 21:17   #3801
Hawwa87
Zakorzenienie

Nie cytuje mi

W każdym razie:
Stygmatek, ja zdawałam maturę z matematyki, rozszerzoną (znaczy jak ja zdawałam, to się pisało obie części, jak teraz) I twierdzę, że gdyby nie matura z matmy, to nie mogłabym tak przebierać w kierunkach studiów, jak przebiera(ła)m

Naj, rozumiem. Mi chyba też jakiś dział matmy nie leżał, ale to było tak dawno, że już nie pamiętam, co to było

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-05-05, 21:23   #3802
stygmatek
Zakorzenienie

Kasiu nie dziwię się, że się popłakałaś chyba bym miała taką samą reakcję. Ja nigdy nie byłam dobra z matmy, po prostu jest to coś, co zupełnie mi nie leży. Najprostsze zadania sprawiały mi trudność. Owszem, potrafiłam rozwiązać ale musiałam dłuuugo nad tym myśleć.

Arrakis
kurcze już bym wybrała angielski... chociaz prawdę mówiąc żaden z tych przedmiotów jakie wymieniłaś mi nie leżał.
Pisałam z biologii- zawsze byłam z niej dobra, a na maturze porażkowo poszło (67% z rozszerzonej ); z chemii- no z tym miałam problemy w liceum bo miałam ciulową nauczycielkę i napisałam na marne 50% i to tylko dlatego, że chodziłam na korepetycje, polski rozszerzony na 96 i francuski podstawowy na 94 (z francuskiego nas pisało 15 osób; ja po 45 min wyszłam z sali bo taka łatwa była ).

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Hawwa jesteś hardkorem
Ja miałam jasno określony kierunek studiów i zawsze twierdziłam, że albo to, albo złotnictwo, także nie musiałam przebierać. No ale niewiele jest osób, które w liceum wiedzą, co tak naprawdę chcą robić a to fakt, że matma dużo daje do rekrutacji na studia.
Stary 2011-05-05, 21:26   #3803
kasia0912
Zakorzenienie

Ja zdawałam z polskiego, angielskiego i chemii a z chemii po drugiej klasie miałam poprawkę ale polubiłam ten przedmiot

dobra ja uciekam spać jutro 6.15 pobudka;p i ostatni dzień zmagań z kardiologią Dobranoc

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

Stary 2011-05-05, 21:27   #3804
Zwies
Zakorzenienie

Ja pisałam polski podstawowy
angielski podstawowy
niemiecki rozszerzony
matematykę rozszerzoną
WoS rozszerzony

No i miałam jeszcze 2 egzaminy na studia:
Z geografii (rozszerzona) i z przedsiębiorczości

Stary 2011-05-05, 21:27   #3805
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze że nie będziesz sama tamten drugi niech się wali jak nawet nie umiał Ci pierwszy powiedzieć że nic z tego

ja zdawałam dodatkowo geografię i WOS ale z WOSu chciałam zrezygnować ino w tym tygodniu co można było składać poprawki dostałam paskudnego zapalenia gardła i poszłam wcale się nie ucząc tylko zobaczyć pytania nawet zdałam

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-05-05 o 21:29
Stary 2011-05-05, 21:31   #3806
stygmatek
Zakorzenienie

Ilsa no dobrze, bo na tym weselu nikogo nie znam poza panem młodym i jego dwoma kuzynami więc ciężko by się było wkręcić w zabawę. A tak będzie fajnie... O ile K. mnie nie wyciula dzień przed weselem
Stary 2011-05-05, 21:34   #3807
peach_passion
Zakorzenienie

dziewczyny, litości. jakbyście miały zdawać to byście się nauczyły, pochodziły na korki i zdały. może nie kazda z super wynikiem ale jednak. wierzę w Was

Cytat:

no i super

szukam balsamu który dobrze nawilża a jednocześnie szybko się wchłania i można się szybko ubrać.zna któraś takie cudo?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-05, 21:47   #3808
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa no dobrze, bo na tym weselu nikogo nie znam poza panem młodym i jego dwoma kuzynami więc ciężko by się było wkręcić w zabawę. A tak będzie fajnie... O ile K. mnie nie wyciula dzień przed weselem
zastanawia mnie tylko kiedy tamten Cię chciał poinformować

Stary 2011-05-05, 21:56   #3809
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
szukam balsamu który dobrze nawilża a jednocześnie szybko się wchłania i można się szybko ubrać.zna któraś takie cudo?
Ja używałam żołtego z garniera.
Wprawdzie ma chyba alkohol i zostawia taki śmieszny filtr, ale mimo to jest bardzo przyjemny (przynajmniej dla mnie)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ce.html&next=1

Może z wizażu niewynożyczkuje

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2011-05-05 o 22:00
Stary 2011-05-05, 21:57   #3810
stygmatek
Zakorzenienie

Piczka ja z wrodzonego lenistwa bym się nie nauczyła jak czegoś nie trawię to mi to nie idzie i szybko się poddaję niespecjalnie nawet próbując.

Ilsa wydaje mi się, że czekał aż samo jakoś się rozejdzie bez informowania mnie o tym. A, kij z nim i tak zamierzam się dobrze bawić. Kieckę mam, żakiet do koscioła mam, butów tylko nie mam. Może jutro się dorobię obuwia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości