|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że chociaż pasują do siebie ![]() Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siostro ![]() No a u nas mnie dotknął ten zaszczyt, bo Tatuś w tym semestrze w domu gościem jest ![]() Cytat:
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
kapie ja w pokoju gdzie bedzie nasza lazienka -tam kapie ja od urodzenia
no poczatki ![]() mala zaprotestowala i nie chciala w koncu pod prysznicem wiec kapalam ja w wanience jak zywkle i dzisiaj bez placzu to chyba zalezy jaki ma humorek i jej "widzi mi sie"
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, cieszę się, że dzisiejsza kąpiel udana
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce mi cytowac
![]() Jola ja tez sie ciesze Werka pomagala skrecac lozko, biegala ze srubkami i mlotkiem, a jaka zadowolna kladzie sie na nim-narazie ja oswajam z mysla ze bedzie na nim spac i sie cieszy, barierka fajna bede zakladac tylko na noc do spania bo przeszkadza malej przy wchodzeniu na lozko w pokoju jest teraz duzooo miejsca i Werka ma pole do popisu , gania w kolko, tanczy ostatnio dywan zwinela i wyniosla , sama uklada po swojemu zabawki na regale
|
#3395 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bartosz pije czasami wodę w nocy,ale przeważnie pampers na rano jest suchy ![]() Cytat:
.Sama się tego diabelstwa boję i oglądam Bartosza codziennie.Cytat:
![]() dla Zosi.Cytat:
ale bywa też tak,że czasami nie chce![]() ![]() Przeżyjesz Współczuję Wam,bo wiem,że czeka Was przeogromny stres i zamartwianie się I wiem,że słowa:nie martw się,nic nie dają (choć pewno to tylko przepuklina)może było mniej stresu,bo to wyszło tak nagle,nie trzeba było o tym myśleć wcześniej,ale mimo wszystko,badania,zgoda na operację,rozmowa z anastezjologiem-wszystko na cito i ten paraliżujący strach,czekanie pod blokim operacyjnym.Wszystko to trzeba było przejść i Wy też przejdziecie dacie radę dla MaciusiaCytat:
Cytat:
.Zawsze biorę Lacidofil aby szybko Laurka się wykurowała.Cytat:
Marta bardzo ładnie ta sukienka na Tobie leży Z dodatkami,to ja chyba nie bardzo pomogę sama za bardzo się nie znam i też dumam,co by tu jeszcze włożyć![]() czeko dla Werci za siusiu na nocnik.To nadrobiłam,Bartoś znowu popłakuje
|
|||||||
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uuuu czyzby zabki?
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() *** Pa
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
cholera
![]() Przemko ma 37,7 temp ![]() boje się, że mi go rozłoży ![]() Poszłam do niego zobaczyć jak śpi, a on zaczął się śmiać głośno... myślałam że to przez sen ale zerkał na mnie i jakoś tak ciężko oddycha... Nie bardzo ale inaczej niż zwykle... Tak jak każdy przy temperaturze... Całuję go w czoło a on gorący ![]() Nocka z głowy ![]() Idę zaraz pod prysznic, zmierzę mu temperaturę czy rośnie i się położę... Zastanawiam się, czy już mu nie podać panadolu... Bo nie zmrużę oka
|
|
|
|
#3399 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Akurat, akurat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Każda ingerencja w nasze dziecko, to wielkie przeżycie. Czasami zamartwiamy się przecież zwykłym przeziębieniem ![]() ![]() A jakie dodatki planujesz? Zęby? Cytat:
I jak dzisiaj Przemuś?
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Już lepiejWczoraj po godzinie od napisania posta miał już temp. 39 st. Cały się przesiusiał, bo na szczęscie co chwile wołał o pićko. Dałam mu Panadol i do 5:30 spaliśmy. Obudził się zawołał o pićko, zmierzyłam mu temp. było 38,5 st. Dałąm mu znowu Panadol i jest ok póki co... Nie jest strasznie rozpalony, bawi się ładnie, jedynie troszkę bardziej grymasi ![]() Boję się jednak nocy znowu... eh... Tak to jest jak dziecko praktycznie w ogóle nie choruje i nagle dostanie gorączki Miłego dnia |
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() *** Ja dziś po południu idę z Kubą do lekarza, rano obudził Go kaszel, teraz przeszedł, ale zaraz weekend, więc niech lepiej Go obejrzy. Od kilku dni (od kiedy ma katar) dajemy Mu wodę z miodem - koniecznie w dorosłym kubku, tak pokochał, że wczoraj płakał z pół godziny, bo powiedziałam, że dostanie dopiero po kolacji. Więc dzisiaj Małż ukradkiem robił Poza tym uwielbia pukać ugotowanym jajkiem, a potem z namaszczeniem je obiera
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-05-06 o 08:22 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Nieeee, mega wiszące
![]() Uuu... ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Idę zdjęcia pooglądać .
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się martwię, po całym dniu wczorajszej pielęgnacji nie ma poprawy
Przecież clotrimazol jest silny i powinno być już choć odrobinkę łagodniej Wiecie jak to z wujkiem google, ale wszystko się zgadza z opisem tej grzybicy i wydaję mi się że zwalczanie objawów w pupci to pudrowanie syfa, bo trzeba by było zabrać się od wybicia drożdżaków/grzyba w organiźmie. Znów bez naszego pediatry się nie obejdzie, a ja się łudziłam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak też właśnie myślałąm idąc pod prysznic, że nie bede czekać aż temp. mu podskoczy tylko od razu będziemy zbijać... niestety godzinę później okazało się, że to nie jest już stan podgorączkowy Teraz znowu robi się ciepły ![]() Jajko mówisz też jakoś spróbuje Przemka tym zainteresować ![]() ![]() Cytat:
![]() też tak myślę... Oprócz działań zewnętrznych dobrze by było zadziałać też wewnętrznie... ---------------------------- Dzisiaj ma przyjść piasek do piaskownicy... Tak się cieszyłam, że Przemko powozi troszkę piasku w swoich taczkach a tu jesteśmy uziemieni w domu ![]() A taka by była zabawa... No nic, niech zdrowieje
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-05-06 o 09:35 |
||
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh.
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() musze kupic wieksze przescieradlo na nowe lozko bo nie mam w takim rozmiarze, poscieli nie kupuje jedynie poszewke na poduszke musze bo koldra u nas nieuzywana lezy w szafce zakochalam sie w tych poduchach (mysalam zeby 1 duza i 4 mniejsze wziac) , narazie Werka ma na lozku te co byly ale one sa do wypoczynkowego co malz ma w biurze Cytat:
![]() zdrowka
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że to moja wina, że Przemek jest chory
![]() Bo wczoraj wyszłam z nim na 50 minut na podwórko a wiało i było 10 st. (tu chce zaznaczyć że słońce świeciło) a nie ubrałam mu rękawiczek Tak uważa dziadek Patryka, zresztą mój mąż też mnie wczoraj ochrzanił, że to moja wina. Jak przeciął sobie łuk brwiowy to też była moja wina, bo nie potrafię go dopilnować (tylko wszyscy w dupie mają czy nie potrzebuje pomocy. Każdy siedzi rozłożony i się relaksuje, a ja oprócz tego, że muszę zająć się dzieckiem to jeszcze muszę porobić mnóstwo rzeczy). Ryczeć mi się chce... Mały zasnął... Chyba gorączka znowu rośnie ![]() Dzwonie do mojego męża, że chyba pasuje kupić termometr który przykłąda się do czoła. Mam taki elektroniczny pod pachę który mierzy 2 minuty ale mały go nie lubi... A mój mąż skwitowal to tak, że już nie mam na co kasy wydawać ![]() No tak bo radyjko jest rzeczą niezbędną w domu Jezu... zaraz wybuchnę edit: jakie macie termometry dla maluchów? Możecie któryś szczególnie polecić? Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-05-06 o 10:40 |
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że łatwo się mówi, ale właśnie to powinnaś zrobić.![]() My kupiliśmy parę dni temu Brauna do ucha, nie wiem, jeszcze, czy dobry, ale na razie mi się podoba
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-05-06 o 11:06 |
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
Ada uważam że to za szybko na chorobę, jesli winowajcą miałoby być wczorajsze wyjście.
Ja mam do ucha, na czoło, elektroniczny pod pachę, a używam rtęciówki.Jest najdokładniejszy. Ten paskowy do czoła, tani , ale mi w ogóle nie podpasował dla małej.Tego w smoczku już dawno nie używam....właściwie myślę, gdzie się podział Może podawaj co 6h syrop p.gorączkowy? Jeśli dziś zobaczę się z pediatrą zapytam go o zażywanie na raz paracetamolu z nurofen przy wysokiej temperaturze-taką rewelacje sprzedał mi dr z pogotowia jak byłam z L w święconkę.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tej samej My w dodatku chodzimy do tej samej osoby...w preluksacyjnej powiedział że jak zacznie chodzić to do niego do ortopedycznej się zapisaća widzisz ![]() Cytat:
Teraz ma akcje że boi się prysznica mamy taki duży panel z masażami, a do góry wielki "talerz" do prysznica...i tego właśnie "talerza" się boi muszę zakrywać ręcznikiem żeby go nie widziała i jest ok przypuszczam że jak nie widziałam to kropelka jej spadła i się wystraszyła![]() Cytat:
Cytat:
ale przygoda z kleszczem ciekawe jak mu się dostał na klatkę piersiową![]() Co prawda pisałaś wczoraj, ale odpowiem dzisiaj Ja nadal pociągająco-smarkata do tego kaszel...Zu powiem po cichu że już prawie normalnie...wczoraj jak ją Babcia odbierała to akurat miały rytmikę i Pani powiedziała żeby zaczekała bo się tak ładnie bawi![]() Ja też nie raz słyszałam o powikłaniach po ukąszeniu przez kleszcza...do tego powikłania były po kilku latach ![]() Cytat:
a Ty Matko się domyślaj![]() Zu co prawda potrafi się sama sobą zająć...potrafi się sama bawić...ze mną czy z innymi osobami też...zwłaszcza w układanie klocków dobrze będzie Zu właśnie strachliwa jakoś strasznie nie jest...tzn. boi się suszarki do włosów, kosiarki (ale przechodzi po chwili), wkrętarki nic innego nie potrafię sobie przypomnieć...ale jak to dziecko z dnia na dzień wszystko może się zmienić Jeśli ktoś czegoś jej nie pozwoli to raczej rzuca czym popadnie![]() Będziemy z Tobą i jestem pewna że wszystko bedzie dobrze...ale niestety swojego strachu musisz się najeść Ważne ze za chwilę będzie po wszystkimCytat:
i muszę ja wozić po mieszkaniu![]() Cytat:
P.S. Nosz kurna już 12 raz próbuję wysłać tą wiadomość...i cały czas za dużo grafiki...zaraz zwariuję
|
|
#3411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Angy, brawa dla Zosi
![]() Cytat:
![]() mam nadzieje, ze to nic powaznego zdrowka dla Przemka Cytat:
![]() Od jesieni przez cala zime Antonio pil herbatki z miodem i mimo kontaktu z chorymi dziecmi i doroslymi sam nie chorowal, wiec naprawde wierze w moc miodu Fajny jest Twoj Kubus ![]() i maz ![]() Cytat:
![]() nie wiem, czy sa jakies doustne srodki dla tak malych dzieci, ale fakt, ze ja w dzialanie samego kremu u doroslych tez nie wierze, trzeba pozbyc sie grzyba w calym organizmie, bo inaczej grzybice wracaja Cytat:
Wiesz co, rece mi opadly, gdy to przeczytalam. Rekawiczki przy 10 stopniach! Wybacz, co za zacofane poglady!Mieszkam na wyspie, gdzie generalnie wieje czesto i Antonio poza zima i latem, gdy slonce naprawde mocno grzeje czapek nie nosi wcale. Szalikow tez nie nosi,dodam, ze najnizsza temperatura to okolo 0- +1. Zreszta nie tylko Antonio, ale takze corki mojej niani i wszystkie dzieci, ktore znam. Sasiadka z dolu, ktora ma 3 miesieczna corke tez czapki nie zaklada, ja zakladalam, ale tylko dlatego, ze A byl wczesniakiem i wypisany do domu byl naprawde malutki. Nikt nie choruje, dzieci miewaja sie dobrze. Wiem, ze w Polsce wszyscy wierza w magiczne ochronne dzialanie czapek, wiele osob w maju w zeszlym roku, jak bylismy w Pl, pytalo mnie badz mame, dlaczego to dziecko nie ma czapki .Polacy maja tendencje do przegrzewania siebie i dzieci i trzymania dzieic w domach, gdy tylko zrobi sie troche chlodniej i wiatr zawieje. Nie pisze oczywiscie o ekstremalnych temperaturach i halnym , ale gdybym ja do tego sie stosowala, to musialabym nie wychodzic z domu przez wieksza czesc roku. W PL przewaznie w domach bardzo cieplo, takze w nocy, w dzien wszyscy opatuleni i w czapkach. A potem dzieci choruja, raz zawieje, zgrzeja sie przy szybszym chodzie i juz wszystko lapia.
|
|
#3412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , daj znać, co Twój lekarz powiedział Cytat:
Polecam, Kuba uwielbia ![]() Jeszcze zdąży Cytat:
, pozostawię to bez komentarza ![]() Ja mam do ucha i do czoła Scaneo, szału nie ma, ale nie jest zupełnie do niczego. Cytat:
Na raz, czy na przemian?
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Małż widział ![]() Czyli kwestia nazewnictwa tak naprawdę ![]() Widzę ![]() Tobie zdrówka ![]() Siostro ![]() Cytat:
Wiem, ja też wierzę, mój Małż pije regularnie ![]() Wiem ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Hmmm... ![]() http://deser.pl/deser/1,111857,95490...mozna_tak.html
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze piszesz. Tak właśnie jest. Karo, no cóż, dobrze, że chociaż Zuzia już ok ![]() A dla Ciebie nadal Nie pisałam Wam, że Zosia coraz później chodzi spać (ok. 21) i coraz wcześniej wstaje , dzisiaj np. obudziła się o 5.20...
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
kurka skasowało mi wszystko co napisałam wrrrrrrrr |
|
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() angy, Ty jesteś kucharka, napisz jakiś przepis (łatwy ) na polędwiczki wieprzowe Inne dziewczyny też proszę
|
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt mi nie wmówi, że to jest normalne
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie chce mi sie cytowac od nowa, tyle sie opisałam.
w nas wszystko oki, ide do kina z TZ dzisiaj. na "wodę dla słoni", przeczytałam książkę i teraz ekranizację chcę zobaczyć. |
|
|
|
#3419 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Magi chciałam napisać...sukienka piękna...a Twoja figura
![]() już mi przeszło ale miej ekipę w rezerwie![]() Cytat:
![]() Cytat:
daj mufinkę ![]() Cytat:
Zuza od świąt sama obiera sobie jajka jak widzi że się gotują to nie wyjdzie z kuchni dopóki nie dostanie w rękę i nie obierze sobie![]() W święta robiłam sałatkę to obierała wszystkie jajka, każde musiała ugryźć i odłożyć muszę tylko uważać bo najbardziej lubie rozbijać jaja o podłogę jajka to jej miłość![]() Cytat:
Cytat:
10 stopni i rękawiczki dziecka nie można przegrzewać! Dziadek i Tata mądrzy bo sami nic nie robiąW ogóle nie bierz do siebie uwag tych mądrali termometr mamy podobny do Miramej, tylko innej firmy paskowy też mamy ale dla mnie jest zupełnie do ![]() Cytat:
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kucharka powiadasz ![]() Kurde jakoś tak nic do głowy mi nie przychodzi, bo dawno nie robiłam.... Ja najlepiej lubię w sosie grzybowym (najlepiej z grzybami leśnymi)... Zaraz poszukam w pamięci
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

dla Kubusia 

ale wpadłam się przywitać...Zu dziś w porządku...ma momenty z gorszym humorkiem, ale zjadła, spała, bawiła się...idzie ku lepszemu

)...właśnie maila dostałam DW wysłanego do góry...nosz kurna mam dość na dziś
nie da się nigdzie schylic bo ktoś już mi siedzi na plecach

dacie radę dla Maciusia
.Zawsze biorę Lacidofil
sama za bardzo się nie znam
i też dumam,co by tu jeszcze włożyć

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
Już lepiej
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dziecka nie można przegrzewać! Dziadek i Tata mądrzy bo sami nic nie robią